Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Aktív témák
-
Balage76
senior tag
válasz
SpeedR
üzenetére
Samsung SSD-ből kétfajta változat létezik.
Az SSD ugyanaz mindkettőben, a mellékelt kellékek mások. A 64GB-os változatból viszont csak Desktop kit van, a Notebook kitből a 128-as a legkisebb, így itt nincs választási lehetőség.
Ennyi pénzért (értsd éves előfizetés ára) szerintem nem kapsz jobbat boltban.
-
makkai
aktív tag
Üdv !
Valaki használ SSD-t a következő alaplappal, vagy chipsettel?
XFX 780i SLI alaplap (Nvidia 780i chipset)
Gond nélkül kezeli-e az SSD-ket?
-
kiki22
senior tag
sziasztok! 120-160 gb os ssd bol most melyik a legjobb valasztas?
-
Lotusz
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
egyébként most pl ki akartam csomagolni egy filmet, és kb. 2 másodperc alatt 40%-ig nagoyn gyorsan felment egy 1.4gigás fájlnál, aztán hirtelen iszonyatosan belassult és percek alatt végzett a maradékkal.
ez mi a szar lehet??
-
kiki22
senior tag
sziasztok! ez a tipus Corsair Force 3 120GB mennyire eri meg aza arat?
-
northmahri
tag
Nagyon függ attól, hogy milyen alaplapot választatsz be. Intel platformon egy tehetősebb z68-as alaplapon remekül muzsikál a vertex 3 120gb. 3 év garancia se rossz, szóval lehet hogy régebben szarok voltak az OCZ-k de most már nyugodt szívvel tudnám ajánlani. Amúgy van egy csomó teszt is róla.
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
jah, nekem is desktop bundle van a Kingstonból, mókásan néz ki, keret az SSD-n, hogy 2.5"->3.5" aztán plusz keret ezen is, hogy rögzüljön a házban, 3.5"->5.25", MOUNTCEPTION!

-
pontyos
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Akkor holnap berakom, és install . Köszi!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
pontyos
üzenetére
Ne bench-eld sokat, ill ne mozgass rajta nagyobb adattömegeket és akkor kitolható az élettartama.
Fw. frissítést csak óvatosan, abban az esetben szükséges végezni ha valami probléma van az SSD-vel.
Jut eszembe: az intel rapid storage tech. amikor nálam fent volt, eltűnt a hardver biztonságos eltávoítása a satás eszközöknél.. (nálam előny ha ott van a biztonságos eltávolítás a hot-swap miatt... mást azt hiszem pont ez zavarta..) -
pontyos
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Hú ez gyors volt, köszi szépen / a linkeket is

Van esetleg fontos tudnivaló, amire kötelező odafigyelni... esetleg valami olyan ami nincs leírva de személyes tapasztalatok alapján fontos lehet. Olvastam az 1 hsz-t
-
pontyos
senior tag
Srácok, mintha az rémlene, hogy SSD esetében nem kell installálni a Intel Rapid Storage Technology driver-t??
Asrock H61U3S3 - Corei5 2400 - Ocz Agility3 a cuccos, kérnék egy kis segítséget, köszi!
Illetve még annyit, hogy volt egy fasza leírás egy fórum kartárstól, az ssd-k tudnivalójáról, beállítások stb. ahhoz kaphatok egy linket, thx
UI. firmware frissítés mennyire fontos, az oldalon csak egy progit találtam, az lenne az?
-
Bodor
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Én már több éve előfizetőjük vagyok, most sem hagyom ki, ez szerintem egy jó vásár...
-
Jim-Y
veterán
Bakker, másfél hete vettem pont ilyen SSD-t drágábban xD
-
^Clown
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Sorry, telorol vagyok

Ez akkor egy igen jó ajánlat, nem? Mi a véleményetek?
-
Bodor
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
27990
-
Lotusz
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
akkor szepen visszaviszem a boltba sztem

-
kiki22
senior tag
sziasztok ! ez mennyire eri meg az arat [link] ?
-
celf
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
menezem mit reagal.
neked is köszi Saycz! -
Lotusz
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
jha, pénteken rakom bele az új gépbe, mert amúgy nem ebbe vettem, csak azért így érdekel hogy mitől kapok ilyen szar eredményeket
-
Zlin50
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Hát nézd, a drágaság relatív. Van ahol olcsóbb csak éppen rövidebb a garancia, van ahol olcsóbb csak éppen képtelenség számomra hogy üzemidőben odaérjek, hetek óta meg nem amúgy nem is lehetett kapni. Az árfolyam ingadozást meg nem lehet meglovagolni mert teljesen kiszámíthatatlan.
A lényeg inkább az, hogy úgy nem járjak mint a vajaskenyér.
Egyébként ha van ilyen valakinek kérnék instrukciókat a legfontosabb beállításokhoz XP-hez. Áthelyezni nem szándékozom semmit, esetleg ramdiskre (ha sikerül kitapasztalni egyáltalán mit hogy) mert HDD-re átpakolni olyan mintha eleve azt használnék. Nem, azért veszem hogy babusgassam. -
Zlin50
senior tag
Na kérem, vége a sz@rakodásnak, megrendelve: [link].
Remélem nem kell csalódni benne. Arra leszek még kíváncsi milyen fw lesz rajta, feltehetően nem az új. -
jim_raynor70
aktív tag
Ha tovabbra sem sikerul ujrainditasok utan belepni az operacios rendszerbe, mikozben a 640-es be van kotve, akkor szerintem probald meg atdugni masik portba, masik kabellel, vagy lepj be ujra a BIOS-ba es nyomj neki egy default-ot, majd ezutan ellenorizd a HDD bealitasait (latja-e egyaltalan). A Verifying DMI Pool Data jelenseg altalaban hardverhiba es eros a gyanu a winchesterre.
-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Akkor maradok a jo oreg samunal. Remelem jar hozza a pixelhibagarancia

Kosonom szepen

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
ittakary
üzenetére
A Vertexre nagyobb aranyban jon panasz, mint a Samsungra. Ha ezt veszem alapul es az arakat, maradnek a Samsungnal. Ha most vennek egy SSD-t, en is a Samsungra szavaznek (vagy a tobb hely miatt a 96-os Kingstonra), mert Vertexem volt, illetve van is, a Crucial SATA3-jaert pedig nem adnek ki plusz ezreket, ha ugy is atlag felhasznalasra vetnem be.
-
celf
őstag
hello evribodi!
Kinston 64gb-os ssd mellett futott egy WD 640-es vinyó, amig egyszer elmentem hosszabb idore otthonrol, mire hazaertem nem indult a windows. Boot megvolt, felismert mindent, aztan a Verifing dmi pool datanal kozolte, h. error reading valami, press ctrl+alt+delete.
Ezutan beleptem a Biosba, de minden rendben volt, mentes nelkul kileptem, viszont valamiert ezuttal eljutott a windows hibajavitojaig, elinditottam a javitot, hagytam menni olyan 20 perci, de semmi, nem jutott elore sehova.
az ezutani korben nem a win normal modu inditasat valasztva, a win logo betoltese utan pillantnyira felvillano kekhalal screen-el reagalt, aztan rebootolta magat.következő lépésben lekötöttem a 640-es vinyot, es tokeletesen ment a windows....

esetleg barminemű ötlet?

-
kiki22
senior tag
sziasztok !ez mennyire jo a maga kategoriajaban ?vagy mostansag milyent erdemes valasztani ? esetleg meg 160 gb os model is erdekelne.[link]
-
Lotusz
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
ahci bekapcsolva, alaplapi sata driver felrakva, masik sata portba atdugva masik kabellel, es ugyanazok az eredmenyek :\
fimwaret megprobaljam?bar most nezem a kingston oldalat, nincs fent ehhez a tipushoz firmware
-
Sziasztok!
A Vertex3mal tenyleg eleg sok problema van? Argepen nehol 30k korul latni es elgondolkoztam h a 27k samsung 470 64 gb helyett inkabb azt vennem...
Sokat olvasni arrol hogy a Samu eleg megbizhato szoval tenyleg csak akkor valtanek rendelest h nincs kockazat....
Meg nezegettem a Crucial m4 64Gb-ot az 30-32k korul van. Megerne az +15-20%ot arban a Samuhoz kepest? Tenyleg csak atlag felhasznalas lenne, YT bongeszes, office stb, semmi extra...
Benchmarkhuszarkodasra ezuttal nem mozdulnek ra

-
hesszan
aktív tag
válasz
Hikvision
üzenetére
szia,
#26931 samu74
van asztalim, oda jó lesz. Boltba nem fogok nyavalyogni, egyébként garancia papiron rajta van amortizációs értéken számolják be. Ha nem oldom meg a laptopba megvan a karácsonyi ajándékom
bár Simán meglettem volna nélküle (asztali adataimnál, oda biztosan jó lesz)
Így meg vehetek megint sok pénzért egy normál vinyót.#26937 Saycz
nem nekem még az 1.2-es bios van rajta, de a release note szerint sem az XP-s sem a vistás biosban nem módosítottak SATA cuccokat. (ráadásul tartok tőle, hogy a bios frissítéshez is floppy kéne USB-s , az meg nincs nem is lesz)
+ a vistát/win7et 1gb rammal mobil celeron procival nem tartom jó ötletnek hosszútávra
linkvistás: ACPI Flash BIOS version 5.20 for Satellite A110 for Windows Vista
Release Notes - This BIOS supports Windows Vista only.
Version 5.20 - 2008-12-25 - Added a workaround to cover incorrect EEPROM data that causes a password to be set.
Version 5.10 - 2008-11-06 - Made a change to make the BIOS clear CMOS data when CMOS data is lost, as a work around for a BIOS password auto set issue.
Version 5.00 - 2007-01-25 This is the first Vista BIOS release.
Notes: This BIOS will NOT work with Windows XP. This BIOS can be upgraded from any BIOS version, but can only be reverted to V1.50 or higher.
XP-s ACPI Flash BIOS version 1.70 for Satellite A110 for Windows XP
Version 1.70 - 2008-12-25 Added a workaround to cover incorrect EEPROM data that causes a password to be set.
Version 1.60 - 2008-11-06 Made a change to make the BIOS clear CMOS data when CMOS data is lost, as a work around for a BIOS password auto set issue.
Version 1.50 - 2007-02-05 This XP BIOS supports downgrades from Vista versions. (ex. V5.00 to V1.50) lease note - This BIOS will NOT work with Windows Vista. For Windows Vista, please use BIOS v5.00 or higher.
Version 1.40 - 2006-10-13 EC firmware was updated to prevent TouchPad malfunctions.
Version 1.30 - 2006-07-19 Added the microcode for the Mobile Yonah D0 step processor.
Corrected an issue where the "Execute-Disable Bit Capability" in BIOS setup is not grayed out, even though the "Unable to run HWSETUP" option is set in the Supervisor Password Utility.
Corrected an issue where the Touchpad would occasionally malfunction after booting.
Corrected a system hang that occurred when WinPE was installed during a LAN boot.
Corrected a DTS "low response" issue that occurred after waking from a S4 state.
Version 1.10 - 2006-05-29 Initial production BIOS for Satellite A110. -
makkai
aktív tag
válasz
jookomak
üzenetére
Nézegettem az árakat, meg hogy melyiknek milyenek a paraméterei. A 96 GB-os Kingstonnak nagyon felment az ára. Így a Sansung 830 felé hajlok. Kérdezném, hogy mivel egyenlőre SATA2-es alaplappal használnám, kb. mekkora sebességre számíthatok tőle, ill. az 75000 és 16000 IOPS értékek megmaradnak, vagy az is kevesebb lesz?
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Semmi,700MB az meg ló.....

-
Sziasztok!
mai nap arra ébredtem nincs hely az SSD-én.Pedig ha összeadok minden könyvtárat,akkor is 39 GB foglalt az 59-ből,de itt nagy kínok árán is csak 54 GB foglalt,még mindig.Milyen programmal tudnám leellenőrizni mi foglal ennyit,mert nem találok semmit.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Lotusz
üzenetére
Nezd at az egeszet alatt szerintem azt erti, hogy ellenorizd az AHCI modot a BIOS-ban, ugyanugy a drivert, vagy annak hianyat, dugd at masik SATA portba az SSD-t, probald masik kabellel, esetleg ha van ujabb firmware, frissitsd (bar ezt felve mondom)! Elso korben, ami eszembe jutott. Valojaban az irasoddal van a nagyobb gond, de az eleg nagy, ha lehet hinni a Crystalnak...
-
Horvi
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi a segítséget még így hajnalban is.

-
Horvi
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi a gyors választ. Nem állt szándékomban piszkálni jól elvagyunk mi ketten...
Csak puszta kíváncsiság volt a dolog. Amúgy ha újra kellene húzni a wint akkor azt a 100 megás particiót töröljem vagy úgyanúgy maradhat esetleg a win7 elkészíti újra a partíciót? -
hesszan
aktív tag
válasz
samu74
üzenetére
hát bajban vagyok. Most ezt egy 80gb WD vinyóról írom, amire felment az xp elsőre gond nélkül. Így a laptoppal sem a csatlakozóival nincs semmi baj.
Próbáltam ghostolni, de az SSD-re másolásnál szintén az első lépésnél elakadt.
úgyhogy meg vagyok lőve, tisztára úgy néz ki ez a laptop nem megy ezzel a vinyóval. AAAAA -
Horvi
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy miután a win7-el particionáltam az ssd-t készített egy 100 megás partíciót is. Az pontosan mi akar lenni vagyis mi célt szolgál?
Köszi -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
A 3.7-est.
Köszönöm a válaszodat. -
Wind-Storm
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Akkor bizonyára működik is.
(Még ott van az SSDlife Pro is (bár még nem támogatja a samsung 830-asom, kiírja hogy működik a TRIM..)
Nem tudom melyik verziót használod a HDSentinelből, de folyamatosan fejlesztik mert még nem teljesen támogat minden SSD-t, pontosabban még csak most kezdett el fejlődni SSD terén... -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Crystal Disk Info szerint működik.
Melyik mond igazat
? -
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
A Hard Disk Sentinel szerint nem megy az SSD-en a TRIM (Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív). A Biosban AHCI-ra van állítva, Window7 64 bittes operációs rendszerem van. Egy Kingston SSDNOW 100 V+-ról van szó. Jelenleg az Intel 6 Series/C200 AHCI driver van telepítve, de próbáltam az alap Win7-es driverrel is.
Parancssorban kipróbáltam azt, hogy az op.rendszer elküldi-e a TRIM parancsot az SSD-nek.
Az eredmény 0 lett, tehát igen.
Nem volt valakinek hasonló problémája? -
-
Lotusz
tag
üdv, bár nem nagyon vágom minek, mennyinek kéne lennie, de nekem ezek az eredmények elég gyengének/furának tűnnek. most szereltem be, frissen telepített win7 x64 van rajta.

mi lehet a gond? egyelőre sata2-es alaplapban van 2 giga rammal, hétvégén lesz meg a rendes gép, de akkoris, nem túl gyengék ezek az eredmények?
-
Lotusz
tag
sziasztok, nem tudjátok hol lehet kapni ssd-hez ilyen asztaligéphez való beépítő keretet? mert amit vettem ahhoz nem adtak semmit

-
gego
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is agility3-as van.Mikor először beraktam megkapta a 7.9-et a win élményindexen.De egy újratelepítés után már csak 7.0-át kapott.Bios reset és 1-2 beálitás (achi mod stb) után sikerült feltornásznom 7.5 re.Szerintetek mi lehet az oka hogy nem úgy működik mind az elején?Ja és bootoláskor is úgy volt az elején hogy a windows emlémát össze sem rakta a rendszer de már fel is állt használhatóvá.Most meg pár mp-el lassabb is a gép indulása. -
Hacsek
csendes tag
Kedves tetsverek,
SSD formazassal kapcsolatosan kerdeznek . . . vagy 2x leformaztam mar h miert ne kerdezzetek, de ismet szeretnek egy szuz rendszert tenni lelki megnyugvasomert, ami most mar maradna. Eddig tesztelgettem, tapasztalgattam baratkoztam.
Az lenne a kerdesem h quick formattal kiszurok e vele, maradjon az alapos full format?
Mi tenne jot neki lifetime szempontjabol, meg ugy altalaban? (formazasra ertem)
-
hesszan
aktív tag
válasz
Jack@l
üzenetére
másik gépben formázva: a telepitő fájlokat másol, Első mappa létrehozása sem sikerül. egész egyszerűen megáll.
(mivel laptop ezért sem kábelcsere, sem másik dugasz nincs ha az a baj akkor nagy a baj)
Igen a ghostot akarom próbálni, a kölcsönvinyó kezemben (80gb sata+külső ház)
azért lenne jó usbről bootolni hogy a win lássa az SSD-t azon a pontot, ahol lenne érdemben. Nah de ez a jövő zenéje, most pár napig nem fogom nyasztatni (más okok miatt) -
makkai
aktív tag
Üdv!
SSD beszerzésén gondolkodom. Egyáltalán nem vagyok jártas a dologban.
Kb 1 éve nézegettem, de még drágának találtam (nekem drága).
Most úgy néz ki, hogy lenne rá 30k, nagyon max 35K.
A gépet általános célokra használom, meg játékra, néha videó vágásra, na meg torrentre. Rendszernek és 2-3 játéknak kellene elférni rajta.
Ebből adódóan 60-96 Gb kapacitásúra gondolnék, de itt meg is áll a tudományom.Még annyi, hogy win7 64 bit rendszert használok, XFX 780i SLI alaplappal. ( Nvidia 780i chipset).
konkrét javaslatokat várnék a hozzáértő szakiktól, pontos tipusmegjelöléssel.
Még annyi, hogy a jövőre gondolva jöhet SATA3-as SSD javaslat is!
-
Jack@l
veterán
válasz
hesszan
üzenetére
Mi lenne, ha egy másik gépbe formázád és particionálnád meg rendesen win7 alatt?
Esetleg még egy kölcsönvinyóval telepítessz egy rendszert, bár ha arra se megy fel, akkor gyanusan más a ludas. (ram, rossz kábel vagy bios buhera)
Szóval vinyóra rendszer, átghostos lld-re, aztán bebootol, és 3 miatyánk
UI: nem hiszem, hogy bebootoltatod a windowst usb-s vinyóról. -
hesszan
aktív tag
válasz
samu74
üzenetére
igen, én is azt találtam.
Sajnos tegnap este sem volt siker. ubuntu linux nem ment fel, szintén a telepítés legelején elakadt, ahol a ext4 fájlrendszert akarta létrehozni.
a telepitőbe beleraktam az sb400at, meg biztos ami biztos az intelét is, ugyanott durrant el a xp telepités.
próbaképpen visszaraktam a régi rossz vinyót, arra gond nélkül elkezdett települni, az első újraindítás után már különböző hardvereket ismert fel, de egy idő után az is kifagyott, bár ott inkább a vinyót tartom hibásnak.még hátra van a bioscsere vistásra, meg a kölcsön 2,5colosra (ami még nincs nálam) felrakni egy xpt, azután usb-n külső házban bebootolni róla, úgy hogy az ssd benne van a gépben.. aztán ha ez sem megy elkönyvelni 26e ft minuszt
, és keresni egy normál 2,5" vinyót ami újabb kiadás. 
Aktív témák
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), gyakorlatilag kétszer ír és összevissza másolás alatt, vinyónál nagyon idegesített...

bár Simán meglettem volna nélküle (asztali adataimnál, oda biztosan jó lesz)

, és keresni egy normál 2,5" vinyót ami újabb kiadás.