Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
A múlt héten meghalt az ssd-m ( supertalent FTM32GL25H) 2009 februárjában vettem, fél éve Mac OSX-t telepítettem rá akkor egy újraindítás után már nem indult, el ekkor visszakerült rá a windows 7 tartalák rendszernek, ezt elindítva akkor semmi probléma nem volt, múlt héten elindítotttam újra, de nagyon lassú volt , internet explorer 4-5 perc volt az elindítása.(teljesen alapállapotban van a windows, csak azok vannak fenn amiket daját maga telepít fel + steam). Ekkor újratelepítettem háta azzal van a gond a telepítés is több mint 1 óra volt ( pendriveról és eredeti dvd-ről is), itt már gyanús volt, következő indításkor már hibákat talát. És windows-ban 100% volt a terhelése folyamatosan az ssd-nek nincs másik vinyó mellette.
Most lett egy szép díszem.

-
gabo01
őstag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az Asrock 870 Extrem3 alaplapon milyen Sata III vezérlő van? Fog működni teljes sebességgel ha bedobok egy Sata III-as SSD-t?

-
-
Tommer
tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Hát most ennél az ASRock SATA3 -as kártyánál jelenleg úgy néz ki. Pedig reménykedtem, hogy nem így lesz. Pont azon gondolkodtam, hogy a kártya PCIe 1x -es csatlakozású, így miért adna nagyobb sebességet, ha átdugnám egy PCIe 4x -es vagy PCIe 8x -os vagy PCIe 16x -os slotba?
Nincs is annyi kivezetés a kártyán. Hisz tényleg csak PCIe 1x -es.
(De ekkor miért írják rá, hogy SATA3, ha fizikailag nem is képes rá a kártya.
)
Még találtam egy ilyesmit is az ASUS -tól:
Asus PCIE GEN2 SATA6G
És érdekes módon itt meg is van adva a kompatibilis Asus alaplapok listája.
Szóval lehet az ASRock -nál is ez a helyzet, csak 1-2 ASRock alaplappal működik.
(De sok külföldi fórumon is téma ez, mert ők sem tudják produkálni a SATA3 sebességet ennél az ASRock SATA3 kártyesznél. Érdekes.) -
tkesy
őstag
Szeretnék SSD-t rakni a notimba (Aspire 5530) rendszermeghajtónak, (a mostani hdd menne a dvd helyére) de nem igazán tudok dönteni. kb 26k-t tudok rááldozni, és 64 bites rendszer kerülne rá...
A három jelölt:
- INTEL 40GB SATA2 2,5" 320 SSDSA2CT040G3K5
- A-DATA 40GB SATA2 2,5" S599 AS599S-40GM-C
- KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64GA három közül az A-Data teljesítményét kb el tudom képzelni, (vannak Vertex 2-eim, igaz raid-0-ban), ellenben a Kingston csábító az árával meg a +20 GB területtel...
Ti melyiket választanátok és miért?
Előre is köszi a választ....
-
amok
csendes tag
válasz
Czimby
üzenetére
Saját tapasztalatból még mindig nem ajánlom az intel 320-ast:

betettem helyette egy Samsung 830-ast Sata III / Marvell 91xx-re:

olvasgattam, van frissítés Marvell-re de, az sem tudja a TRIM-et, hagytam is... vissza SATA II-re

ugyaneben a gépben az intel320-as

Szóval figyelni kell mit tud az alaplap, sata III-se mindig az aminek "látszik".
-
SVLaller
senior tag
válasz
Attila2003
üzenetére
lehet én értek félre valamit, de ha pci-e x1 a kártya akkor hiába dugod x8 vagy x16 akkor is csak x1 sebességgel fog menni
-
Tommer
tag
válasz
Attila2003
üzenetére
Aha! Akkor a sínnek nincs köze hozzá.
Akkor mi a jónak írják rá, hogy SATA3 card.
(Lehet, hogy csak spéci ASRock alaplappal működik?
Amiket felkészítettek a kártya fogadására?
hümm, hümm.)
Ennek jobban utána kell nézni.
Minden esetre 1 dolog kizárva. -
gsc73
aktív tag
-
válasz
Attila2003
üzenetére
A trim működéséhez, ha jól olvasom SSD-nek is támogatni kell, biosban AHCI-re kell állítani, megfelelő OS kell (pl win7) és driver szinten is rendben kell lenni. Az én régi P45-ös lapommal rendben lesz szerintetek?
[link] -
Attila2003
tag
válasz
Tommer
üzenetére
Nekem ugyanilyen Sata 3 card-om van 2 gépemben is. Az egyik Asus PN32E SLI plus a másik Asus Striker II Formula, egy Agility 3-al működnek. Mivel van bőven 16*oros PCI-E sínem szabadon a Strikerben, abba tettem, a másikban a 8*szoros sínben van. Nagyon hasonló eredményeket produkálnak, nagyjából mint sata 2-őn. Tehát nincs köze a sínnek amiben vannak, nekem csak azért érte meg mert működik a Trim, meg AHCI, mert egyik lapom sem tudja.(nvidia chipset mindkettő). Jó volna ha működne gyorsabban, de még nem jöttem rá mi a megoldás.
-
Bodor
veterán
válasz
Gabóka
üzenetére
Ha a jövőben nem váltasz sata3-as lapra akkor vedd az olcsóbbat, de egyébként a sata3-as sem lesz op rendszernek használva sokkal gyorsabb. A kiválasztott ssd-k tesztjeiben érdemes a 4K véletlenszerű olvasás értékeit összehasonlítani, amelyik a gyorsabb,az a jobb választás szerintem.
-
samu74
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az jó lehet,és egy darabig biztos nem lesz helyhiány.
A másik verziót inkább kerüld CSSD-F120GBG3-BK -
pmatthew
tag
válasz
samu74
üzenetére
ATTO-val:
puffer ürítés letiltva az eszközkezelőben
ez se mutat valami jól, írás tekintetében legalábbis.

-
libus
őstag
Felfrissítettem minden drivert, és minden eredmény egy kicsit jobb lett a Samsung 470-es SSD-en.

Amúgy, hol lehet megnézni, hogy hányas Fw van rajta??
-
Gabóka
tag
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
ha mostani rendszerem bővíteném egy csak rendszer ssd-vel, attól még gáz esetére megmaradhat a régi Win 7-em a régi boot vinyómon ugye, nem fog bekavarni egy teljesen új meghajtón lévő új Win 7? Köszi! -
Tommer
tag
válasz
geepee
üzenetére
Nem vagyok guru, de hátha megvan a magyarázat a dologra. (Ha jól következtetek.)
Ha tényleg ez az Asus P7h55-m alaplapod van, akkor úgy látom, hogy csak PCIe 1x
slotba tudtad belerakni ez a SATA3 kártyát.
Ha megnézzük az "áteresztőképességeket" akkor a következő van:
(ott van az alaplap specifikációi között is)PCIe 1x= 250 MB/s = 2,5 Gbit/s
De a SATA sebességek a következők:
SATA 1 = 150 MB/s = 1,5 Gbit/s
SATA 2 = 300 MB/s = 3 Gbit/s
SATA 3 = 600 MB/s = 6 Gbit/sÍgy hiába tudna a SATA3 kártyán lévő Marvell vezérlő 600 MB/s -ot, ha a sín amibe
bele van téve csak 250 MB/s -ot tud.
Bele kellene tenni egy PCIe 4x -es soltba, ott elvileg tudnia kellene ezt a SATA3
sebességet, de ez is csak tipp. Le kellene mérni valakinek, hogy tényleg használ-e a sebességnek ha átteszem a kártyát PCIe 1x -ból PCIe 4x -be.
Valaki megerősíthetné.
(Legalább is én ezt gyanítom.) -
-
Üdv topic! Van 2db HDD a gépemben, egy 320-as és 1Terrás, előbbit SSD-re cserélném 1-2 hónap múlva. Azon lenne a rendszer. Attól hogy SATA2-es a lapom (p45-ds4) vehetek SATA3-as SSD-t?
EarL 007! Erre gondolok én is, de nem baj. a gép marad túl drága most az I7 és társai.
Majd nézek egy rendes 80-96 Gb körülit ami jó is. Simán rádugom és a gép kezeli mint egy HDD-t? Tehát a win telepítőt indítva látja és formáz-telepít? -
caprine
senior tag
válasz
zetecR
üzenetére
Juj, ne ilyezges
Mondjuk amióta kijött a samu az 500GB-os vinyoival ott akkorát estek minőségben hogy rögtön átpártoltam WD-re. Addig csak samu volt, azóta csak WD. Nekem az 1 hetes 500-as samu hallt meg pedig USB keretbe volt és tényleg csak mentésre szolgált, nem cipeltem csak rámásoltam vagy 220GB adatot, főleg filmet, néhány nap mulva bedugtam és a sentinel szerint már csak 83%-os volt, mentettem amit még lehetett, de néhány giga adatot főleg filmet el is buktam, ez van. -
gsc73
aktív tag
Sziasztok SSD Guruk!
Van nálam egy eeePc 901-es, amit tesztelgetek. Belső 4Gb-s SSD-re, és a másik 16 GB-s SSD-re is telepítettem XP-t. A 4 GB-os teljesen jó volt (csak kicsi), a 16-os használhatatlanul lassú. Tesztekben a következő értékeket mérték:
4 GB: R=34 MB/sec, W=32 Mb/sec......(az a számomra használható kategória)
16 GB: R=31 MB/sec, W= 12 MB/sec.....(na ez már használhatatlan.)Felmerült a csere lehetősége, amivel kapcsolatban két kérdés merült fel bennem:
1: az eeePc-ben a slot (PCI-e), ahová be kell tenni az SSD modult, az van írva, hogy „IDE2”. E-bay-en találtam SATA és PATA SSD meghatókat is. Belerakható a SATA is? (több féle van és olcsóbb.)
Képek: picasa 901
Uprgade oldal: activemp 901 (itt is azt írja, hogy sata/sata II is berakható)
2: Kinéztem pl. ezt: KingSpec 16GB Mini PCI-e SATA SSD Eee PC 900 900A 901
Mennyire igazak a leírt paraméterek (R=90 MB/sec, W=30 Mb/sec), mennyire megbízható a forrás? Ezzel a gyakorlatban gyorsabb lehet az eeePC mint a 4 GB-os SSD-vel?
Üdv: g.
-
caprine
senior tag
válasz
zetecR
üzenetére
Na egy márkatárs
A Corsair az nagy márka számomra minőség megbizhatóság teljesítmény, nincs is gond velük. Nem hinném, hogy ez típus hiba, inkább csak a nagy számok törvénye, amibe én is most beleestem. Mondjuk még mindig jobb mint ha a 2TB-os vinyommal estem volna bele egy hibás darabba. 
-
caprine
senior tag
válasz
caprine
üzenetére
Ja nem írtam fw frissitettem az Force GT-n már kinomban mert mindenki azt ajánlotta hátha, de legújabbat nem volt hajlandó feltenni rá. Már azt hittem én rontottam el, mert több kritérium is volt, de a 2-vel korábbi meg simán fel ment rá, az egyel régebbi is utána de legújabb meg nem. A frissités simán hiba nélkül lement, de ha visszanéztem a verziószám maradt a régi.
-
caprine
senior tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Nekem egy új Corsair 60GB Force GT 3-asom volt, ment gariba, de túl is adtam rajta rögtön. Maradt a sima sata2-es F60-as, azzal semmi bajom se volt.
Nekem is random fagyásokat produkált, kidobált programokból, a W7 telepitésénél megállt, elinditottam újból és leformáztam utána megint ugyan ott megállt. Ha csak simán reseteltem utána tovább ment de már itt az OS telepítésénél gyanus volt. Egyébként minden progi szerint tökéletes volt, de én láttam hogy nem koser valami. Corsair honlapjának forumában van több ilyen topic ahol a Force GT fagyásokat szídják. Nem egyedi a dolog sajna. A sima F60-asom viszont annyira tökéletes, hogy hihetetlen.
-
pmatthew
tag
Sziasztok. Tettem egy SSD-t a laptopomba, és ilyen eredményt produkál:

A gép: [pavilion dv6-3120eh]
Az SSD: [kingston v200 128gb]
Ezek normális értékek ? Én többre számítottam.
Köszi
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Ezt az ssd-t tervezem megvételre:
Crucial 64GB 2,5" CT064M4SSD2 Sata 2
A kérdésem az lenne, hogy érdemes rajta egyből firmware-t frissíteni?
Os-en belül mit érdemes álltgatni, hogy okés legyen minden?
Köszi előre is
-
geepee
csendes tag
Hali!
Átolvastam a forum 80%-kát,már nem ezt az ssd vettem volna meg!!..mostmár mindegy(OCZ Agility 3 60Gb 2.15fw))..nálam rendszer megy róla csak minden átállításal,4-5fajta tesztelővel az értékek,a gyáriaktól messze eltérnek(280mb/s olv./180mb írás)ezis az ATTO-val!Vettem alaplapba(Asus P7h55-m)1 Asrock sata3 vezérlőt,mert a lapomba csak 2-es van.!A mért adatok alpján az alaplapi sata 2-ő tesztekben leverte lényegesen a sata3-mat...ami igazából nagyon meglepett,és bosszant...valami guru-ha megmondaná ez miként lehetséges...
i5-750 4Ghz/4Gb hyper-x
-
Gabóka
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi!
-
Gabóka
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Most nézem sata1-es, akkor felejtős, először ipon-on néztem, és ott sata2-t írtak rá, ezért gondolkodtam rajt...

Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Unigine Superposition Benchmark
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De felesleges.

)

Mondjuk amióta kijött a samu az 500GB-os vinyoival ott akkorát estek minőségben hogy rögtön átpártoltam WD-re. Addig csak samu volt, azóta csak WD. Nekem az 1 hetes 500-as samu hallt meg pedig USB keretbe volt és tényleg csak mentésre szolgált, nem cipeltem csak rámásoltam vagy 220GB adatot, főleg filmet, néhány nap mulva bedugtam és a sentinel szerint már csak 83%-os volt, mentettem amit még lehetett, de néhány giga adatot főleg filmet el is buktam, ez van.