Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
törölt tag
Lentebb erről ment a vita, hogy sokaknak felesleges ekkora SSD. Amiket leírtál arra nem elég a 64gb ?
Mindkettő jó, a Force gyorsabb. a kingston megbízhatóbb.
Ahogy én olvastam, az Agility felejtős, a Vertex is sokaknak haldoklik. Amikor megy akkor nagyon jó, csak én nem szeretnék a hallott ssd tulajok közé tartozni.
Nekem minden szempontot összevetve. Ár, sebesség, megbízhatóság, garancia ideje és milyensége alapján Samsung 470 et vettem. 64gb 25k.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
SSD vásárlást előtt állok és szeretnék egy pár dologban kikérni a véleményeteket.
A következő feladatokra szeretnék SSD-t vásárolni: a Windowst SSD-ről szeretném futtatni, illetve a fontosabb alkalmazásokat (antivírus, Internet Explorer, stb), továbbá 1-2 játékot is erre szeretnék feltelepíteni
Csupán egyetlen kitételem lenne: Az ára ne legyen 35 ezer forint felett.
Két kiszemeltem is van: Kingston SSDNow V+100 96 GB (erről a PH-s tesztben elég jókat írnak, ezért tetszett meg)
Corsair ForceHogyha ezeken kívül van olyan SSD, amit ajánlanátok, akkor kérlek linkeljétek.

Továbbbá mik a tapasztalatok/vélemények az OCZ Vertex/Agility szériákról?
Elöljáróban ennyi lenne, majd a tovább kérdéseket később.
Üdv.: Márk
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nagyon egyet kell, hogy értsek veled...

Carasc0: elvileg 30GB bőven elég a rendszernek a mindenkor használatos programokkal együtt. A játékok és a filmek ide már nehezen férnek be, de 64GB-os SSD 2 mai játékot még elbír. 120GB már a filmekre is elég átmeneti tárként használva. Teljesen felesleges ennél többet költeni.
Ha valaki olyan perverz, hogy több játékot telepít és használ is, meg a filmállományát is archíválni akarja /+fotók és hang/, az nem ússza meg a HDD-t ami olcsó és jó erre a célra, ráadásul kikapcsolható, pusztán böngészésnél ne forogjon feleslegesen. -
EkSYS
senior tag
Nekem - amíg volt SSD - m - (itt a VOLT-on bazi nagy hangsúly), addig csak a rendszer indult róla. 120Gb, win7 x64-el office, fotós proggik, bőven belefértem a 40G-be. Fogtam egy 60G-s file-t azt meg ráraktam hogy pihengessen, addig se "kopik" az ssd-azon része. Rendszerindításra szuper. 20s alatt bejött a win7. minden pikk-pakk ment. A játékok és helyigényesebb alkalmazások meg a filmek stb. csak fussanak a 2Tb-s HDD-kről. Bőven megfelel. Ennél jobb kombót szvsz nehéz összehozni ár/érték arányt figyelembe véve.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Te tudod, de szerintem felesleges ilyen költségekbe verni magadat. Az SSD az oprendszert és a dolgozós programok (betöltését) gyorsítja. Ha filmezel esetleg a videóvágásnál érdemes a source-ot rárakni.
A játékoknál szinte pont tökmindegy, ha pedig nem lenne mindegy, akkor is ottvan a rámásolom az épp aktuális játékot (én legalábbis egy adott időben egy játékkal játszok, minek legyen fenn az SSD-n több 100 giga? Elfér az a HDD-n is... egy 5 GB-os game nagyjából 1-2 perc alatt átmásolható SSD-re)
Ezt a teóriát követve, gyakorlatilag OS-nek programoknak bőven elég egy 64 GB-os verzió is, mivel az SSD előnyei maximálisan érvényesülni tudnak. Hidd el időarányosan nem fognak annyival növekedni a program méretek, mint az SSD-k mérete (Különben meg szerintem nem exponenciálisan/egyenes arányosságban növekszik a méretük, tehát jövőre értelmetlen alapozni)
Ahol nem jönnek elő az előnyei, játékok (de napi 1-2 perc türelem árán rámásolhatod azokat is gond nélkül.) az a terület, ahová kellene a tárhely.
Tehát vedd számba a kérdést: Megéri napi 1-2 perc kényelmetlenségért kiadni + 60-70 ezer forintot? (A plusz 128+64 GB-ért) Ha minden nap mással akarnál játszani.
Ennyi pénzből már egy iszonyat fullos VGA-t tudsz venni, vagy FullHD monitort, vagy brutál Intel procit és még lapot is. Nos megéri?
(Arról nem is beszélve, hogy blokkonként fejleszthető mert árban csak keveset tér el) a kisebb, nagyobb modellek GB/Ft aránya - veszel 64-est ha kicsi veszel mellé mégegyet vagy egy 128-ast)
-
Carasc0
őstag
-
Zlin50
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Ne is haragudj, de szerintem már az elejét elkavartad.
Ha azt írod kapásból hogy inkább 120-asból érdemes kettőt megvenni hosszútávon akkor rendben van, de pont az ellenkezőjével kezdted, hogy 120-ast nem érdemes.
Szóval egy nagyobb helyett két kisebb a jobb (vagy jobban megérő) választás, és ez rendben is volna csak akkor nem kezdem azzal hogy ezeket nem érdemes.
Bár lehet hogy nem jól látom, de úgy vélem azt akarod kihozni hogy kettőt kisebb mérettel kedvezőbben lehet megvenni . -
Carasc0
őstag
válasz
Zlin50
üzenetére
Szia!
Nem tehetek róla hogy nem tudsz gondolkodni! Saját példámból indulok ki. Tegyük fel hogy most veszek 120GB kapacitású SSD-t. formázva 111GB (Corsair esetében). Telepítek rá egy Win7-et egy linuxot és kiépítem a szoftverbázist. Ez megáll 30GB körül. Ha erre felteszek még mondjuk egy VS 2010-et meg SQL Server 2008 R2-t, meg mondjuk 2 játékot (Nem tudom ki beszélt itt 20 játékról a másik hozzászólónak írván) Starcraft 2 meg mondjuk a hamarosan megjelenő BF3-at. Szerintem így már legalább a fele SSD tele lenne. És ez a mostani állapot. 2-3 év múlva akkor már lehet a telítettség fele járnék Win8, új VS stb... SSD nem szereti ha tele van, tehát nem számolhatok ezzel hiszen ki a fene akarja hogy belassuljon.
mégsem rendelem meg a 180GB Corsair-t mert az meg már nem éri meg. Akkor inkább 2db 120GB! <<< Gondolkodásmentesen persze hogy összefolyik minden. Itt azt akartam szemléltetni hogy "ÁR" szempontjából jobban járnék 2 db 120GB-al mint 1 db 240GB-sal.
Amúgy gratulálok

fagy53 Nem értem. Nekem Win7 x64, általános programok, +2 játék (Civ4 = 5,8GB és Starcraft 2 = 10GB) és mégis 50GB-nál járok. Igaz ebbe bennfoglaltatik a 2gb pagefile is.

Nincs fenn nagy tárigényű specifikus szoftver! -
fagy53
nagyúr
válasz
Carasc0
üzenetére
12GB a win 7 64bit, majdnem stimmel. Onnan kezdve az átl. felhasználó ha feltelepíti az átl. programjait még messze van a 30GB-tól. El fogja persze hamar érni a 30GB-ot, de az a trehányságának tudható be!
A játékoknál meg nem mindig szükséges az SSD, elmondták már előttem is, hogy a betöltési időt rövidítheti meg, de ez nem általános! Ha megnézed a játékok alatt pályabetöltéseknél a meghajtó LED fényét, akkor tapasztalhatod, hogy sok esetben nem folyamatosan világít, azaz szinte mindegy , hogy HDD-n vagy SSD-n van a játék, mert a várakozási idő csak részben függ a tároló sebességétől.
Vannak játékok ( kevés) amit érdemes az SSD-re telepíteni, de a legtöbbet felesleges és kár a drága SSD GB-okat erre pazarolni!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Nem értem hogy van ennyi időtök, hogy 20 játékkal tudtok játszani egyszerre

Személy szerint örülök, ha van időm szombaton egy kicsit gamelni aztán kész. Akkor is egy játékkal játszok általában. Ha megunom letörlöm (Vagy csak simán átmásolom HDD-re az aktuális mappáját, nem törlöm magát a játékot mindenestől) Ha kell újra vissza rakom. Azon meg felesleges parázni, hogy sok írás az SSD-nek. Napi 100 GB írást bőven elvisel ~15 éven keresztül. Nem fog elfáradni, mert ennyit még a HDD-t sem használod. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Szerintem egy asztali gépnél bőven elég (lehet) egy 80-128 giga kap. ssd. Egyes játékoknál nem nyújt előnyt (a betöltési sebességen kívül), mert hiába kapom meg a "képet" a world of tanks-ban, ha kell még várni a csata kezdetéig és hasonló dolgok pl a többi játékra is igazak. Azt a pár, ahol van előny pl fps multi, ahol korlátozott a sniperek száma és az akarsz lenni, vagy 1-2 programban, ahol nő általában a min. fps, az mehet ssd-re.
Persze, ha nincs lehetőség második meghajtóra, ott a fenti eszmefuttatás értelemszerűen nem állja meg a helyét - csak külső lemezegységgel. -
Zlin50
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Épp kalkuláltam és rájöttem hogy hosszútávon nem éri meg megvenni a 120GB tárolókapacitással rendelkező SSD meghajtókat
mégsem rendelem meg a 180GB Corsair-t mert az meg már nem éri meg. Akkor inkább 2db 120GB
Na most akkor, hogy van ez?
De 2-3 év múlva szerintem a 120Gb is kevés.
Na itt aztán tényleg vége....
-
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0
üzenetére
Épp kalkuláltam és rájöttem hogy hosszútávon nem éri meg megvenni a 120GB tárolókapacitással rendelkező SSD meghajtókat. Lehet rosszul gondolkodom, de tegyük a Windows 7 x64 változata tippem szerint olyan 15GB-ot telepít fel. Ha nem is annyit de 10GB-ot biztos. Nos telepítünk pár alkalmazást Office meg ilyesmi. Ez átlagosan megállítható olyan 30GB környékén. De mi van a játékokkal és a nagy méretű specifikus programokkal? Ma már egy átlagos játék bőven feltelepít 5-10Gb-ot. És most gondoljunk a jövőre.
Ma már egy stratégiai játék is mekkora méretű, hát még egy FPS vagy szimulátor. Nem beszélve hogy valaki tervez, szerkeszt, fejleszt. Ezek sem ki méretű alkalmazások. Pörögnek a gigák. Windows 8 is sokat fog foglalni, nem beszélve a jövő játékairól. De ha nem is játszik az illető, akkor is a speciális programok meg hát kifelejtettem a multi-boot formulát azaz az SSD-n egyszerre több OS van telepítve.
Egyre többen adják el a 60GB-os SSD-jüket hogy nagyobbra cseréljék. Szerintem az eladók többsége abba a szituációba kerültek, hogy átgondolván vagy tapasztalván rájöttem hogy a 60Gb kapacitás nagyon kevés. De 2-3 év múlva szerintem a 120Gb is kevés.
Én is blamába vagyok mert mégsem rendelem meg a 180GB Corsair-t mert az meg már nem éri meg. Akkor inkább 2db 120GB. De ez csak egy szubjektív meglátás részemről.
-
zetecR
addikt
Talán ez még jobb: Best SSD For Your Money
-
EkSYS
senior tag
Neten kis kutakodás után (meghibásodási ráták):
- Intel 0.59%
- Corsair 2.17%
- Crucial 2.25%
- Kingston 2.39%
- OCZ 2.93% -
Cadal
őstag
Mivel még nem volt szó itt a topikban erről a meghajtóról, így írok pár sort hátha később rákeres valaki.
Túl sok infót nem találni az interneten a Micron Real SSD C300 128 GB-os (kép) (MTFDBAK128MAG-1G1) kifejezetten a HP számára gyártott modelljéről. Véleményem szerint hasonló lehet mint amit a Crucial -nak is gyártott a Micron. Erről pontos adatokat nem találtam. A teljesség igénye nélkül csak egy CDM tesztet futtattam némileg feltelepített Windows 7 alatt. A teszt alapján szépen hozza a Crucial Real SSD C300-as 128Gb-os modell sebességét.A Fenti képen is látszik, hogy az SSD-n a Rev 0005 -ös firmware van. Sajnos a Micron honlapján (a documentation fül alatt) nem találni hozzá firmware frissítést. Bár a teljesítményével szerintem így sincsenek gondok. Aki esetleg ilyenbe botlik az aprón vagy máshol, annak csak ajánlani tudom az SSD-t megvételre.
Akiknek jobban megy az angol azok talán itt ki tudnak hámozni valami infót. -
Sziasztok,
nagyon nem vagyok képben SSD téren, egy rövid és egyszerű kérdésem lenne:
Melyik SSD-t ajánljátok, ami 120GB körüli kapacitással bír, megbízható (hosszú élettartam, stb...), viszonylag gyors, és 50.000 alatt van.
Előre is köszi a válaszokért!
-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
iPon-nál lett véve, nem tudom mit fognak hozzá szólni...
Köszi a tippet -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Ma beléptem azon boldog(talan) SSD tulajok táborába akik egy halott ssd-vel büszkélkedhetnek.
A sztori: megy a win7, leküldöm pihenni. Később visszajövök, indulj. Nem indul, restart, nem látja a lap az SSD - t. Gép szétszerel, kábel ellenőriz, másik drive kirpóbál ugyanitt, az jó. Basszus ! Máshol is kipróbáltam, ott is döglött volt. Semmi se látja még az OCZ saját toolja, win7 lemezkezelő, semmi.
Kinyiffant az OCZ vertex2-öm. (még szerencse hogy két év garis)
Javaslom hogy sok év garis ssd-t vegyetek! -
-
-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én meg láttam egy videót youtube-on, amin ilyen gépbe tesznek egy SSD-t, a BIOS-ban állítgatják a boot boostert, de ebben nincs ez a menüpont.
2 másik notiban is full láthatatlan, szerintem nem itt lesz a gond, érdekes 
-
fsb1000
nagyúr
válasz
MuLLeL
üzenetére
Elsőként egy kérdés: SSD+HDD raid0-ba kötésének van értelme?
Valamilyen teszt vagy ajánlás alapján csináltad, ahol jelentős sebességnővekedést okozott a Simpla SSD helyett.Raid0-ban a maximális méret a kisebbik tárolóeszköz hasznos méretének duplája lesz. Ha különböző méretü tárolókat fűzöl össze nem adódik össze a méret!!!
--
SZerk:
(kifogom próbálni a SAMU-mat egy régi 40-es HDD-vel.... érdekes... ) -
MuLLeL
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem.
RAID0-ba állítottam egy OCZ Agility 3-at SATA3 (60GB) és egy Segate 7200rpm SATA3 (500GB). Az első problémám, hogy az egyesítéssel mindössze 111 GB-ot hozott létre, ami viszont a nagyobbik gondom, hogy nem látom a harmadik lemezem, ami egy 1.5TB-os SATA2-es HDD. Belső lemez mind1ik.
LAP: ASUS Maximus IV Gene-z
BIOSban a Storage-et RAID0-ra állítottam a Hot Plug-ot enable-re a RAID0-ás eszközöknél. Próbáltam bekapcsolni a 1.5TB-os HDDis a Hot plug-ot, de nem vezetett eredményre.
Van vmi 5letetek, itt szenvedek vele lassan 1 órája.
U.I.: Op.Sys Win 7 64 bit és már BIOS-t is frissítettem. ACHI módban nem volt semmi gond, látta mind3 lemezt azt leszámítva, hogy nem voltak RAID0-ban.
Köszönettel:
MuLLeL -
Mappa
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Az oké
csak most nem tudom megnézni, fejből meg nem tudom mekkora a win7 mérete... munkahelyés a Kingston V100 64 GB ??? [link] árban jó, mondjuk én úgy jöttem ide SSD topikba hogy egyből Intel... mindjárt visszaolvasok mik a tapasztalatok kingston téren
-
Mappa
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Most egy 500Gb vinyó van két partíción és 25GB hagytam win7 -nek ez bőven elég! csak a szaros itunes backup (bekaphatja) ilyen 4-6 Gb közöttiek. így most az ki is van kapcsolva mert egyből sipákol hogy elfogy a hely ha telefon mentést csinálok. Gondoltam elég a 40-es 80-asért nem adok 45-47k
ja igen még azt hogy Intel 40GB Intel 40GB +3k mi a különbség?
-
törölt tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Nekem is ezek vannak, és egyelőre nem éri el a 20gb ot sem a foglalt adat.
-
deicide
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
Jóég, az rengeteg. Nálam 17GB a win7 partíció az SSD-n és van rajta még 2GB szabad hely...
Mondjuk felhasználói programból csak office és egyéb apróságok vannak. -
kételkedem
addikt
Én 64 GB-ost vettem Win7 re. Nekem merevlemez használatánál is csak az oprendszer, a driverek és azok a programok voltak a C:\ meghajtón, amelyeket nem lehetett máshova telepíteni és így is meghaladta a 40 GB-ot a foglalt hely. Az SSD ráadásul nem szereti ha 100% tele van írva.
#24742) deicide szerintem is rengeteg, de hát ekkorára hízott!

A 64 GB-os SSD-re telepített friss rendszer viszont egyelőre nagyon kis helyen elfér! -
Mappa
addikt
Giga P35 DS3 r2.0 lap mellé csak oprendszernek(+itunes szarságai) elég egy 40 GB SSD pl. ilyen?
-
Jack@l
veterán
válasz
SVLaller
üzenetére
Nekem má megvan, 1-2 évig nem is nagyon kell olvasgatnom

Többiek: Igen, biztos az SSD-ből jön, mert a gépem nekem is szinte néma és jó anyagból van, csak az ssd változott, és onnan is jön. Kb harmad olyan hangos mint a vinyó töltögetése, de azért hallatszik.(96-os Kingstonnál több embertől is halottam már, ettől függetlenül szépen teszi a dolgát, ez legyen a legnagyobb baja...)
-
Shodan
őstag
-OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB
-Kingston SSDNow V+ 100 96GB
-Crucial M4 SSD 64GBkb. egy árban vannak. melyiket választanátok?
-
kertsa
senior tag
válasz
üzenetére
Nem lehet, hogy a táp?
Nálam ha az egér 1000Mhz-re van kapcsolva, akkor ciripel a fülesben a hang, mert a fülesemnek van usb csatija és valószínű, hogy áthúz. 500Mhz-en már alig hallani, 250Mhz-en már nincs hangja.. A haveromnál szintén az egér, viszont neki a táp ciripel
És ahogy csökkent a Mhz-et, úgy múlik a ciripelés. Érdekes 
Van még egy másik lehetőség is... a BIOS-ba van egy olyan opció, hogy CPU Spread Spectrum és PCIE Spread Spectrum, engedélyezd.... ez is megoldás lehet a ciripelésre

-
Ribi
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem ez nem a winyo hangja, hanem vagy a tápnak vagy az alaplapnak. Ott is valami tekercsnek vagy hasonlónak. Nálam is ha nagyon dolgozik a gép akkor elkezd kissé ciripelni. És nem a vga csinálja. Gondolom a csatlakozók miatt más ágra nem nagyon tudod átkötni, de ha van átalakító, akkor kösd át olyan ágra ahol eddig is volt valami más.
-
válasz
malisonX
üzenetére
Az érdekes, mert most direkt letöltöttem a kütyü manual-ját, és a manual szerint van boot booster.

-
Neu77
csendes tag
válasz
üzenetére
És biztos, hogy az ssd a zaj forrása? Esetleg gerjedhet a belsö hangszóró is. Érdemes lenne kipróbálni másik gépben, mert több helyröl is jöhet gyanús zaj.
A rossz áramellátás miatt is gerjedhet valami... Egy rossz csapágyazással rendelkezö motornak is lehet bármilyen hangja, ha ingadozik az áram. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Jack@l
üzenetére
Akkor ez a tipus kerülendő.
--------------
A fizika mai állása szerint hang csak energia befektetéssel keletkezik.
Ez a leggyakrabban valamilyen mozgó/rezgő test mechanikai energiájából származik, amelynek egy része átadódik a közvetítő közegnek és hangként érzékeljük
De a hang energia forrása lehet közvetve hőenergia (Rijke-cső) vagy valamilyen elektromágneses fluxus változás is.
Ez utóbbit néha megtapasztalhatjuk PC-kben is: tápegységek, VGA kártyák és CPU feszszabályozók környékén. Általában valamilyen induktiv alkatrész hibájához/tulajdonságához kötik ezt a jelenséget. A frekvencia vagy áram mértékével változik a hallható hang intenzítása és frekvenciája is.
Az előbbi pl. VGA-k esetén VSYNC=OFF töltőképernyőknél (1-5 Khz-es fps) az utóbbi meg CPU tuning stressz ellenörzésénél fordul elő. Ezek a "zizegés" szerű hangok nem üzemszerű állapotra jelemzőek.Természetesen nem kizárt, hogy némely SSD-ben lévő elektronika egyes részei is okozhatnak ilyen zajt pl nagytömegű adat kiolvasásakor. Vagy közvetlenül az SSD-ben, vagy közvetve más alkatrészeknél, hiszen az adatátvitel sebessége többszöröse a HDD-khez képest.
Ezt egyszerű kiteszteltelni, csak bele kell rakni másik gépbe (más alaplap, más I/O vezérlő) és ott is megfigyelni a hanghatást.
Ha géptől függetlenül az SSD a hang forrása, akkor az valószínüleg tervezési hiba következménye lehet, jobb az ilyentől megszabadulni (mákdaráló, nejlonharisnyázás / gariztatás) ha zavaró a hang.Hiszen az SSD-k egyik pozitivuma a zajtalan működés (felépítéséből adódik). Ennek nyilván a legtöbb SSD eleget tesz, ahogy a VGA-k vagy az alaplapoknak is csak igen kis százaléka ad ki hangot üzemi körülmények között. Ezért nem lehet általános jellemzőként felróni egyik említett alkatrésznek sem, az SSD-knek sem, hogy "zajosak".
----------------
-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos nem jött be a dolog, Boot Booster opció pedig nincs
Azért köszi, hogy megpróbáltad -
-
válasz
malisonX
üzenetére
Töltsd be a BIOS alapbeállításokat és mindenféle állítgatás nélkül mentsd is el a változtatásokat, majd megint lépj be a BIOS-ba és állítsd AHCI-re (ha a korábban felsorolt opciók nem egy menühöz tartoznak, akkor a másik Enhanced legyen) és megint mentsd a változásokat, majd ismét be a BIOS-ba, akkor sem látszik?
-
törölt tag
És igen, van hangja az ssd nek. Mivel nekem szinte néma a gépem, ezért bármilyen müveletet amit az ssdről végzek, az alatt hallani hogy dolgozik, minden kattintással hallom ahogyan megnyitom mondjuk egy chrome-t vagy bármit. Egészen addig hallatszik amig be nem jön az oldal, akkor abbahagyja. most hogy ciripelés, vagy sípolás, azt nem tudom eldönteni, de van hangja

-
kerekfej
őstag
válasz
malisonX
üzenetére
Ha tudod vidd vissza és cseréltesd ki másik márka termékére. Valószínűleg inkompatibilitás lehet a dologban. Samsung valószínűleg jó lenne, de sajnos 64GB-os a legkisebb modell.
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy SV100S2/32G típusú SSD-t a ASUS Eee PC 1005P típusú netbookomba, de a BIOS egyáltalán nem látja. Teljesen mindegy, hogy milyen SATA üzemmódot választok (Disabled, Compatible, Enhanced, AHCI, IDE). Ki lett próbálva egy Toshiba P300-133-mas és egy Lenovo N500 notebookban is, azok sem látják. Viszont asztali gépben (Gigabyte lap, P35 chipset) tökéletesen üzemel. Ilyenkor mit lehet tenni? Egyszerűen nem kompatibilis a notebookokkal? Legújabb BIOS van a gépeken, és legfrissebb firmware az SSD-n. Köszi előre is! -
Jester01
veterán
-
n00n
őstag
Sziasztok
Vettem egy 64Gb-s Kingston SSD-t, amolyan kicsit tesztelgetni mit is tudnak ezek ma.
Egy Ubuntu lesz rá telepítve. A kérdésem, hogy valaki tudja Linuxnál mit érdemes az SSD-kel csinálni?
-
kerekfej
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Samsung 470 64GB 24237Ft (378,70) -> 24237Ft (378,70)
Samsung 830 64GB 31585Ft (493,51) -> 30212Ft (472,06)Samsung 470 128GB 45700Ft (357,03) -> 45610Ft (356,32)
Samsung 830 128GB 53600Ft (418,75) -> 52899Ft (413,27)Samsung 470 256GB 88706Ft (346,50) -> 84693Ft (330,83)
Samsung 830 256GB 98500Ft (384,76) -> 98147Ft (383,38)Zárójelben az van, hogy 1GB hány forintba kerül valójában (1GB/?Ft)
Sokat nem változott az áruk az elmúlt hétben. Minél nagyobb kapacitású annál gyorsabbak.
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2 másik notiban is full láthatatlan, szerintem nem itt lesz a gond, érdekes 
Mondjuk felhasználói programból csak office és egyéb apróságok vannak.