Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
föccer
üzenetére
Nem tudom azért volt-e lassú mert sok adat mozgott rajta, vagy az indítások miatt. 2.5" 7k2 toshiba hellyel-közzel hozta a sebességét, bootnál pl megegyeztek. Semmi nem mutatta ki az elhasználtságukat, csak sentinel mondott 100/100-at. Raidben voltak használva, ott biztos gyorsabbak lettek volna. De a 96-os kingston valszeg még úgyis alázta volna őket.
-
-
zetecR
addikt
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Akkor nagyon magasan van az ingerküszöbe...

-
Kollégák. Mely progikat érdemes SSD-re telepíteni?
-
GreenAtis
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Igen neki az volt a baj hogy nem AHCI-ban volt, de ez nekem nem áll fent, nekem abban van.
-
GreenAtis
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Természetesen AHCI-ra van állítva, sőt van valami olyan a Bios-ban hogy AHCI Boot ROm vagy mi, és az is engedve van. mondjuk ez a telepítés idején nem volt engedve, csak simán az ahci, de mikor engedtem akkor sem lett jobb.
-
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Képzeld, gyártanak. Ebből az ötletből sem te leszel milliomos

-
Wind-Storm
őstag
Nekem van a leggyorsabb SSD-m!

(Ramdrive)Ennek láttán elgondolkoztam, hogy miért nem gyártanak RAM alapú meghajtókat akkuval..
Hosszú élettartamú lenne, az akksi élettartama már más kérdés.
Stand by-ban mennyit fogyasztanak a ramok... 1 Watt körül?
Áramszünet esetén sokáig kibírhatná, egyéb esetben meg használná az ATX 5V SB-t.Mondjuk ha lefagyna az necces

-
Tommer
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én így csináltam, ahogy most leírom és nálam "faszán" működött is!
Remélem érthetően és jól írom le.
(Ha valaki pontosít nembánom, de nálam így működött)Nekem az alaplapon csak 1db sata vezérlő van, ami 6db sata csatlakozást jelent,
és nekem mind a 6db -on van 1-1 eszköz (1db SSD, 4db HDD, 1db DVD). Így
nekem viszonylag könnyű dolgom volt, mert minden a Controller0 -án van.Ha jól láttam, akkor meg is tudod nézni, hogy melyik Controller -en van az
adott eszköz (eszköz = HDD vagy, SSD) mivel nekem magyar win7 64bit -em van, így csak azt tudom leírni: eszközkezelő - lemezmeghajtó - (kiválasztani az "eszközt") - általános fül - ezen belül (3.sor) Hely: 0.hely (Channel 3, Target 0, Lum 0)Na a lényeg, hogy készítettem egy (ill. több) "reg" fájlt amibe ez (ill. ezek) van (vannak) benne ( jegyzettömbbel létrehoztam ) a "reg" fájlokban:
ch0.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel0\]
"TreatAsInternalPort"=dword:00000001
ch1.reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel1\]
ch2.reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel2\]
És így tovább......
Mint írtam nálam 6db sata pont van és úgy kezdődik, hogy Controller0,
amin van a Channel0, Channel1, Channel2, Channel3,
Channel4, Channel5
(tehát úgy van 6db, hogy "Controller 0" amin van "Channel 0-1-2-3-4-5"Az így létrehozott ch0.reg, ch1.reg, ch2.reg ..... stb. stb.
csak dupla klikk és engedélyezni.Ha jól látom neked ASUS Rampage III Extreme alaplapod van,
amin több sata controller van, ha jól látom. Nézd meg ez eszközkezelőben,
ahogy fent írtam, hogy melyik controller -en (Hely) van és melyik Channel -en,
amit onnét a jobb sarokból az "USB pendrive-ok" -nál el akarsz tüntetni.
Úgy kell módosítanod a reg fájlokat.
Értelem szerűen ha nálad a Controller1 -en és van Channel0 -án,
akkor úgy módosítsd a "reg" fájlt.(Hát tényleg remélem,hogy érthetően írtam le, és fel tudod használni
) -
samu74
addikt
Kingston jó lehet,én használom,nincs vele gond.Itt a fórumon még nem olvastam hogy bedöglött volna valakinek,viszont az OCZ-ről annál inkább.Bár szerintem a firmware frissítés után azokkal se kellene probléma legyen.PH-en van a samu830-ról is teszt,nézd meg hogy van-e szükséged a sata 3-ra...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valaki meg tudja írni mit kell átírni registry-ben, hogy ne legyenek ott a meghajtók a biztonságos eltávolításnál (mint az USB pendrive-ok)?
Köszi!
-
Motaba78
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
újrahúztam, alapból "0" volt beállítva registrybe
felraktam egy alaplapi drivert is, és lőn, read:240MB write 182MB
egész kapkodós lett a rendszer a sima hdd-hez képest.
köszi a segítséget mindenkinek, aki hozzá szólt a problémámhoz.

-
-
GreenAtis
tag
Üdv.
Ma végre megjött az uj alaplapom AsRock 970 Extreme 3, benne egy AMD Phenom II X2 555BE (4mag engedélyezve 4Ghz-n megy). Mellettük van egy Új OCZ Agility 3 60Gb SSD. Windows 7 Home Premium 64bit van fent a gépen. Felraktam mindent, de nem ment a Trim, erre leszedtem a AMD AHCI driver-t és utána a HD Sentinel már azt irta hogy minden rendben megy a Trim is. Ennek ellenére elég szarul teljesít az SSD Olvasás max 208Mb/s írás meg 78Mb/s (Gyári adat olvasás: 525Mb/s írás 475Mb/s). Olvastam a topik első hozzászólását és az ott lévő amd drivert felrakva megy a trim elvileg minden rendben, de az SSD ugyanazokat a siralmas értékeket hozza. Ami fura nekem hogy Eszközkezelőben az AMD SATA Controller (meg régebben a Windows AHCI vezérlő) tulajdonságainál az Általános fülőn Eszköz típusa: IDE ATA/ATAPI vezérlők ez szerepel. Mondta hawerom hogy nézzem meg a részleteknél az enumerátor menüpontot, és ott ugyanúgy PCI mint neki a notijában amiben semmi ssd semmi AHCI meg semmi ilyen nincs. Mi lehet a baj? Mit próbáljak meg? Miért ilyen lassú az SSD?
PLS help me!

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Errol a kekhalalozasrol en is olvastam, nem egy helyen, de az egyik gepemben meg mindig a tavaly decemberben vasarolt Vertex 2 muzsikal es egyszer nem talalkoztam a kekkepernyovel. Ennyire szerencses lennek, hogy beleesek abba a kisebb szazalekba, akiknel semmi problema nem jelentkezik? (1.23-as firmware.)
(#26764) winfier: Mondjuk en meg vagyok a 96 gigas Kingstonnal is elegedve. Iden, szeptemberben jutottam hozza, de eddig megbizhatonak tunik szamomra.
-
Sesy
aktív tag
sziasztok
melyiket válasszam és miért?
nem játékra kell, hanem munkára + rendszerOCZ Agility 3 Series 2,5” SATA 6G SSD – 120 GB
OCZ Vertex 3 Series 2,5” SATA 6G SSD – 120 GBKINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR
árban nem sokkal több az OCZ és nagyobb is, ráadásul ugye SATA3 tehát elvileg több mint 2x gyorsabb is...
mivel semmi tapasztalatom nicsen tanácsot kérek
ha ebben az ár kategóriában (38-45 eft) tudtok jót, megbízhatót ajánlani azt is megköszönöm!Miért van az, hogy a SATA3-as OCZ majdnem annyiba kerül mint a kisebb SATA2-es kingston? Ennyire szar az OCZ?
a samsung, intel stb SATA3-asok jóval drágábbak... -
Hikvision
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hogy érted, h javították-e?
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mesterek. Gyors kérdés: OCZ VERTEX 2 60GB vagy KINGSTON SV100S2/64G ?
Átlagos használatra. A Segítséget előre is köszönöm! Pláne, ha még egy kis indoklás is jár hozzá
-
libus
őstag
No, feltelepült a rendszer.

Pár programot már feltelepítettem, s a rendszer indulás 22mp!

Megtáltosodott a gépem!
Hihetetlenül gördülékenyen, s gyorsan nyílnak meg programok! 
Még csak e leírás szerinti beállításokat végeztem el.
A Samsung Magician_Ver.3.0 még nem raktam fel, s azzal még nem tettem meg a beállításokat, s így nyomtam egy tesztet.Samsung 470 64GB SSD-t (MZ-5PA064A)

Milyenek az eredmények???

-
winfier
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi SSD-k közül melyik lenne a jobb választás? (Megbízható legyen, hozza a gyári I/O sebességet, ne keljen minden héten új firmware-t telepíteni.) Ha van másik az is jöhet.
CORSAIR SATA3 60GB Force GT (CSSD-F60GBGT-BK)
CORSAIR SATA2 60GB Nova (CSSD-V60GB2-BRKT)
KINGSTON 96GB SATA2 SSD SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR
KINGSTON 64GB Solid State Disk, V-Series, V+100Köszönöm

-
válasz
Motaba78
üzenetére
Nem kell újrahúzni, csak most tedd vissza IDE módba és indítsd el az OS-t, és ez alapján járj el.
Ilyenkor újra fel fogja ismerni az adattárolásra szolgáló eszközöket, ez percekig is eltarthat, várj türelmesen és újraindítást fog kérni.(Azt nem írtam, hogy állítsd is át, csak azt, hogy ellenőrizd...)
-
Motaba78
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
természetesen nem ahciban volt
, hanem idében, átraktam ahcira, és kék ablak, majd restart, húzzam újra az egész rendszert ahciban ? 
-
-
Motaba78
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
win 7 igen, biosban ránézek, de mintha csak ahci-t láttam volna, pill ránézek.
-
-
userxy
őstag
Igazábol lényegtelen személyes tapasztalatom szerint egy kezdő netezős occcó konfigba ahol esetleg filmeknek kell hely oda vinyó kell nem SSD netezés közbe majdnem hogy semmit (nem jelentőset) nem veszek észre, hogy vinyó vagy SSDről menne a net.
(#26755) Wind-Storm
Felőlem lehet 35 fokos is nem babusgatni vettem hanem dolgozni rajta.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
userxy
üzenetére
A néma csendhez képest a piacon egyszerűen nem létezik olyan merevlemez, ami teljesen csendben végezni a dolgát, süvítő ventik mellett persze, hogy nem hallani semmit sem.
Amúgy a samsung merevlemezek hőszenzorai alul mérnek, érdemes bekalibrálni őket infra szenzoros hőmérővel. -
Motaba78
addikt
sziasztok
vettem egy samsung 470 64GB SSD-t (MZ-5PA064C), a kérdésem az lenne, hogy ezek az eredmények milyennek számítanak:

gyárilag ezek lennének az eredményei:
Max 250 MB/sec olvasási sebesség
Max 170 MB/sec írási sebesség
ezekhez képest mintha 50%-al működne csak, ezt miért van
az oprendszer újra húzva, ezeket az eredményeket dobta ki.
-
userxy
őstag
Az hogy megérie a felhasználás dönti el én ha csak simán netezős filmnézős gépet kell ajánljak akkor 25k-ért inkább egy samu 500 gigás vinyó mint egy 64 GB-os SSD. Többet ér vele az átlag felhasználó.
(#26749) apro
Ennyire nem kell tul lihegni a hangot és a hőt......... az Samu vinyóm kérlek ugyanolyan hideg mint az SSD 28 -30 fokos. és én a vinyómnak se hallottam soha a hangját.
-
Jim-Y
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Jo cucc, meg is éri, főleg ilyen HDD árak mellett, de igazán az érzi meg, akinek előtte lassabb/szarabb gépe volt, ott látványos a shift... de akinek jó gyors merevlemeze volt, annak kevésbé látványos *de attól még jó* szerintem.
-
jim_raynor70
aktív tag
Bongeszoben en sem vettem eszre kulonbseget mindaddig, amig rengeteg lapot meg nem nyitottam es valtogattam ezeket napokig, folyamatos uzem mellett. Az 500-as Seagate ilyenkor mar beadta a kulcsot. Engem az bosszantott a legjobban ezzel a mondataval, hogy a boot ideje a durvan masfel percrol lecsokkent fel percre (s ebbe mar az a par program is beletartozik, ami a rendszerindulassal egyutt kezd el futni nala) es igy is ezt allitotta. Nalam megvolt tavaly az a nagy ovacio, viszont ahogy az a tesztekbol is kiderul, SSD-k kozott maradva ez nalam is elmarad.
(#26745) Zlin50: arra, hogy 10 masodperc alatt felall a rendszere, ha rakattint a Photoshop ikonra, 1 masodperc toltes utan mar dolgozhat, s ha elindit rola egy jatekot, 3 masodperc utan mar jatszik is...

-
zetecR
addikt
válasz
Zlin50
üzenetére
"hogy HDD utan leesik az alla"
Ha valaki állandóan Sleepeli a gépét, nem kocka és egyszerre nem indít el 23 programot az tényleg nem fog hasra esni az SSD-től.
Persze egy laptop lassú, 5400-es HDD-je után (esetleg kevés memória mellett) azért észre kellene venni a tempóváltást, de egy asztali gépen, sok ram mellett, gyors vinyóval nem egy ájulat. -
Zlin50
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Mire gondolt nagy áttörés alatt, ami elmaradt?
-
Jim-Y
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nálam is elmaradt a nagy ováció, tudom is, hogy miért... Én legtöbbet netezek a gépen, vagyis... jobban mondva a böngészők azok a programok amiket a legtöbbször nyitok meg. Ezt a Samsung HD502HJ-m is 1-2mp-en belül megnyitotta, az SSD szintúgy, épp ezért ebben pont nem fedeztem fel túl nagy javulást, de természetesen a bootidő majd felére csökkent, csak mondom, hogy nem kell meglepődni, ha valakinél elmarad az ováció. Az is hozzátartozik, hogy fel kellett tennem egy NetBeanbs IDE-t, ezt csak ritkán használom, de ennél a programnál már azért látványos a javulás, de aki nem ilyenekkel dolgozik, hanem "kissebb" programokkal, mint pl a böngészők, az könnyen nem vesz észre olyan hűde nagy javulást, max ugye a bootidőben. üdv
-
jim_raynor70
aktív tag
Azt mondtam egyik kedves baratomnak, hogy HDD utan leesik az alla, ha beteszi a laptopjaba az SSD-t. Mikor ez megtortent, azt a valaszt kaptam: "Ki fogsz nevetni, de nem ezt vartam. Gyorsnak piszok gyors, foleg a HDD-hez kepest, de az a nagy attores nalam elmaradt..." Tenyleg kinevettem.

-
Intel S320 40GB-os SSD-m van. Az alapom chipsetje AMD 970.
Letöltöttem az SSD-hez az úgynevezett Intel SSD Toolbox progit, amit hetente illik futtatni az Intel állítása szerint. Nos, ha én felrakom a SB és AHCI drivert az alaplap miatt, ez azt írja ki, hogy "RAID not supported". Ha nem telepítem ezeket a drivereket, akkor tökéletesen megy, nem látja raid-nek. Most akkor melyik a fontosabb? Vagy van erre más orvoslat?

-
BiP
nagyúr
Az biztos, hogy nagy különbség lesz. Haverom is 64gigás 470-est vett.
Nekem addigra már volt ssd-m, tehát már nem hdd után néztem, de így is leesett az állam. Szóval HDD után meg kész megváltás lesz.
Én akkor éreztem először, hogy fellélegzett a gép, és végre ki tudja futni magát a proci. -
libus
őstag
Ma megjött a Samsung 470 64Gb SSD-m.

Hamarosan üzembe helyezem. Már alig várom hogy lássam a különbséget a HDD-hez képest.
-
-Solt-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Erre találták ki a boot manager nevezetű programot, és máris nem kell semmit lehúzni...

-
-
vtechun
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hehe, nekem a regi rendszerem egy olyan 500-as samu winyon volt, amivel nem volt hajlando a gep bootolni, ha be volt kapcsolva az ahci. Emiatt ezt mindenkepen le kellett huznom, de amugy is kiszereltem belole a telepites idejere, es asszem a masik ket egy teras winyot is, de ebben nem vagyok teljesen biztos, de inkabb igen, mint nem
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jóvanna, két órát aludtam éjszaka...

-
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt könnyű megkerülni, csak az a vinyó/ssd legyen a gépben, amire telepítesz, vagy ne legyen sehol partícionálatlan terület és akkor nem tudja létrehozni a 100Mb-os partíciót, hanem a "C"-re teszi a boofileokat.
-
válasz
-Solt-
üzenetére
"Szerintem logikátlan."
OK, szerinted az, de attól még kénytelen leszel hozzászokni, mert ez így műxik..."Egyébként megnéztem... rá volt dugva telepítésnél 2 HDD, az egyikre telepítettem... később a másikat lehúztam, és gond nélkül felállt a rendszer."
Igen, és? Leírtam mi az oka. Ha viszont van egy HDD-d egy OS-el, aztán veszel egy új (formázatlan) HDD-t vagy SSD-t és arra ráhuzol egy W7-et, akkor az kihelyezi az indítófájlokat és ha a régi hdd kikerül, akkor már nem indul az újról.(Itt a topokban ia tudnának saját tapasztalatról beszámolni ezzel kapcsolatban)...
-
JaniS
senior tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Nem muszáj lehúzni egyetlen kábelt sem egyetlen SSD/HDD-ről sem, ha pl. egy Acronis Disk Director boot CD-vel (vagy ezer másik lehetőséggel) csak azt a partíciót tesszük aktívvá, amelyre telepíteni akarunk, az összes többit pedig hiddenre állítjuk. Ha teljesen szeparáltan akarunk oprendszereket telepíteni és majd egy 3rd party boot managerrel választani köztük, akkor ez a legegyszerűbb megoldás.
-
-Solt-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem logikátlan. Ha egy telepítésnél kiválaszthatom, hogy hova kívánom telepíteni az oprendszert, akkor számomra az a logikus, ha az oprendszer oda is telepíti magát, függetlenül attól, hogy hány darab egyéb adattároló van még rádugva!
Egyébként megnéztem... rá volt dugva telepítésnél 2 HDD, az egyikre telepítettem... később a másikat lehúztam, és gond nélkül felállt a rendszer.
-
válasz
-Solt-
üzenetére
Nincs ebben logikátlan dolog, csak a partíció típusokkal és azok státuszával kell tisztában lenni, ami a következő.
# Csak és kizárólag Aktív(active) státuszú partícióról(partition) lehet rendszert indítani, a BIOS ugyanis oda adja át a vezérlést. (Végigszalad az eszközökön, amik a boot sorrendben be vannak állítva és az első aktív státuszú eszköznek adja át a vezérlést, vagy ha a BIOS-ban a Try Other Bootable Media (vagy hasonló nevű) funkció tiltva van, akkor simán a bootsorrendben beállított első eszköznek adja át a vezérlést.
# Aktív státuszú partíció csak elsődleges (primary) partíció lehet, ezért nem lehet kiterjesztett (extended) partíción létrehozott logikai (logical) meghajtóra OS-t telepíteni
Ebből adódik ez a jelenség, hisz a W7 telepítésekor a telepítő észleli, hogy van már aktív státuszú partíció, amiről indulhat a rendszer, ezért az indítófájlokat kihelyezi oda. Ha lehúzod a HDD-t akkor nem talál ilyen partíciót, ergo az SSD-n létrehozott elsődleges partíciót jelöli meg aktív-ként. Ezt elkerülni vagy úgy lehet, hogy telepítés idejére lehúzod a HDD-t, vagy úgy, hogy Vista/W7 lemezkezelőjével előparticionálod az SSD-t és megjelölteted aktívnak a partíciót vagy W7 teleptésekor parancssorból végzed el a műveletet. (XP lemezkezelője nem alkalmas SSD-k particionálására, mert a partíció eltolással (partition alignment) nem foglalkozik, SSD-k számára meg ez alap)
-
Chaser
legenda
Kingston 64GB SATA3 2,5" (SV200S37A/64G) - erről van már tapasztalat?
-
kerekfej
őstag
-
Motaba78
addikt
sziasztok
egy 64GB ssd-t szeretnék venni oprendszerhez, ezen lenne a rendszer és az ehhez szükséges progik (oprendszer, office, egyébb progik), minden más, játékok, torrent sima vinyón lenne.
Melyik gyártótól ajánlanátok ssd-t ere a feladatra, árban olyan bruttó 30e-ig mennék el, kivételes esetben lehet több, indokkal miért azt vegyem.
Még nem volt ssd-m, minden tanács jöhet mire figyeljek használat közben.
az oprendszer win7 x64 home lenne.
előre is köszönöm. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
2.6.33-as kerneltol tamogatva van, bar nem minden fajlrendszeren, de Ext4-en biztosan.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nyugodtan mehet Win7...
linuxon tudtommal nincs tágmogatva a TRIM parancs. -
-Solt-
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nekem is új, de ennek utána kell majd járnom... logikátlannak tűnik számomra...

-
-Solt-
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Első dolgom lesz, ahogy megjön az új gépem és az SSD-m!

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
-Solt-
üzenetére
En a gepben hagytam a PATA-stol kezdve a SATA-s 500-as Seagate-ig az osszes winyot a Vertex 2 mellett, s amikor lehuzgaltam a merevlemezeket, sem problemazott a Windows, hogy hianyzik valami, amire szuksege lenne, tehat nekem is uj ez az info. De biztos van benne valami, ha mar ketten is mondjak...
-
-Solt-
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Azt tudom, hogy az SSD-re akarja telepíteni, de azt nem tudtam, hogy ilyenkor a HDD-re is írhat... Kicsit meglepő annak fényében, hogy a telepítésnél egyértelműen ki lehet választani, hogy hova akarod telepíteni...
Egyébként én nem szoktam lehúzni, és még nem volt gond belőle... igaz nem is próbáltam kivenni a vinyót utána...
-
-Solt-
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Miért kell lehúzni telepítés előtt a HDD-t?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Bandita4141
üzenetére
A merevlemezt meg már a telepítést megelőző bekapcsolás előtt ne felejtsd el lehúzni...
-
Jim-Y
veterán
válasz
Bandita4141
üzenetére
Lesz egy olyan menüpont, hogy SATA mode, vagy SATA3 mode, ott alapból IDE lesz az érték, ezt kell neked AHCI-re állítani, üdv
-
Bandita4141
tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Köszi, de azt hol kell átállítani a bioszban, nem nagyon értek hozzá
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Bandita4141
üzenetére
A gép BIOS-ában a sata módot tedd át AHCI-ra, lényegében ennyi.
Illetve amíg telepíted fel a win7-et, addig húzd ki az 500-as hdd-t! -
Bandita4141
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves, összeállítottak nekem egy gépet, a windows 7-et én szerettem volna feltenni. A gépben van egy Silicon Power Velox V20 60GB SSD és egy 500 Gb-os winyó. A win7-et az ssd-re raktam, de mután feltelepítettem nem indul el a windows 7. Mi lehet a gond? Az 500-as winyón simán elindul a win7, ha arra telepítem.
Fórumokban olvastam egy bizonyos UEFI-ben ACHI módra való kapcsolásról! Ez mit jelent? Lehet hogy ez a baj? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
porpi007
üzenetére
Ezt a fajta SATA kábelt ajánlom.
Aktív témák
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új 256 Gb-os Micro Sd kártya
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

, hanem idében, átraktam ahcira, és kék ablak, majd restart, húzzam újra az egész rendszert ahciban ? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

5 hsz-el ezelőtt írtam le az okát, szerinted akkor nem tudom?