Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
válasz
ittakary
üzenetére
A max. 30e Ft-os kategóriában a Samsung 470-es szériájú 64GB-os tűnik a legjobb ár/teljesítmény/egyszerűség arányú SSD-nek.
A Corsair/Kingson/OCZ ebben az árban vagy lassabb vagy firmware problémával nyűglődött, de ha mégsem, majd a többiek úgy is kijavítanak
-
ricsik
őstag
Értelek, de azt azért írják, mert így kevesebben próbálják meg a frissítést így kevesebben is fogják elrontani, ergo kevesebbet kell cserélniük. Ha körültekintő vagy, látom az voltál, mert sikerült, akkor ezeket a figyelmeztetéseket ignorálni lehet. A bios updatet és a bios rezetet én is kihagytam. Valahogy feleslegesnek tartottam. Néhány esetben szükség lehet rá, de ott is szerintem csak régebbi alaplapoknál.
Végeredményben jól tetted, hogy kérdeztél, sokan nem teszik és hülyeséget csinálnak. -
bazsi83vp
senior tag
Azt jelenti hogy az egyik esetben egyesével küldi a "lekérési" parancsokat (olvasás/írás) és annak a sebessége a másik esetben küld 32-t és ha a vezérlő tud párhuzamos végrehajtást akkor pl négyesével stb. hajtja végre a 32 "lekérést" és azt méri.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
igen, az a szám az hogy hányszor fusson le a teszt. amúgy ha jól sejtem rendszer meghajtónál a 4k olvasás/írás számít, a QD32 nem is tudom micsoda

-
SVLaller
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
nekem igen

az IOPS számításra az a tippem, hogy 1 IO művelet 4kB mert ennyi a foglalási egység, ezzel elosztva a mért sebességet megvan, hogy az hány IOPS.
azon gondolkozom, hogy hogyan befolyásolná a teljesítményt, ha az alapértelmezett foglalási egységet levinnénk 512 byte-ra, ha jól értelmezem az adatlapot fizikailag akkora 1 szektor.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nekem H61M/U3S3 van, most ASMedia driverrel megy, igazából csak a bench értékek a nem megfelelők, érzésre és boot időre nem rossz. Hát a fene se tudja, biztos a vezérlő... köszi a teszteket

-
Wind-Storm
őstag
Valaki ki tudná fejteni bővebben, hogy a pufferürítés miért nem jó ha nincs letiltva a meghajtón...?
Jól gondolom, hogy ezt a bizonyos puffer jelen esetben az SSD-be integrált 256MB-os DDR2-es ramot takarja?
Illetve miért jó ha nem üríti - azaz gondolom tartalmának lemezre írása tiltva van?(#26582) Jim-Y
Win7-tel partícionáltam... 40 gigát szántam neki.
apropó létrehozott egy 100 megás partíciót, majd a next reinstallnál elintézem, hogy ne legyen ott.. biztonsági mentést se csinálok addig.
A maradék 20 gigát az esetlegesen megjelenő új linux disztribúcióknak szánom.
XP-re már abszolút nincs szükségem eddig.Nálad a lassulás valszeg az alaplapi vezérlőd miatt vagy valami ilyesmi lesz a háttérben..
(Nekem Asrock Z68 Extreme3 Gen3-as lapom van, ennek megfelelően utána lehet nézni a vezérlőjének ami valami intel lesz)
No itt egy boot time, már jó sok mindent raktam a rendszerre szóval nem csoda ha lassan bootol be.. meg még kell használni egy darabig, hogy kialakuljon a végleges kép.
-
Sziasztok!
Szeretnék mostanában venni egy SSD-t, de eddig elérhetetlen áruk miatt meg sem fordult a fejemben, hogy vegyek ilyet, így nem is nagyon olvastam utánuk semmit, így teljesen tanácstalan vagyok.
Egyetlen dolgot tudok, hogy 60GB körül legyen (már évek óta ekkora a C partícióm, és mindig szokott lenni 15-20GB üres hely (akár több is ha odafigyelek)).
Egyik PH társ javasolta a Kingstonokat, hogy azok elég jó ár/érték aránnyal rendelkeznek mostanság.
Árban egyelőre még nem tudom mennyit tudnék rákeríteni, de nagyon jó lenne, ha 30k-n alul maradnánk
Előre is köszönöm

-
Isual
veterán
válasz
ricsik
üzenetére
épp ezaz, hogy hiszek... azt mondtad, hogy olvassam el figyelmesen. megtettem és azzal kezd, hogy ha nincs gáz az SSD-vel, akkor ne frissítsek... itt botlottam ellentmondásba, s ezért írtam újfent
Szóval akkor mi legyen?
Firmware uptade
BIOS update utána Firmware update
semmi?
Komolyan!
-
Jim-Y
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
1. Működik a TRIM??
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Több kérdésem is van, első: C:20% (8/40GB) -> XP és partícionáltad?!
Nekem miért olvas kevesebbel ugyan az az SSD?:/ Gondolom az alaplap és a SATA vezérlő különbözősége, na de ennyire?
most mértem ->
A kedvemért a BootRacerrel mérnél egy boot timeot? ha gyorsabb akkor érdekel, hogy hogyan tudnám meggyorsítani az enyém, ha ugyanolyan vagy lassabb, akkor le***rom

nálam QD32-re 54.000 IOPS-ot ír.
-
Sziasztok!
Hol tudom megnézni hogy az ssd-n működik e a trim?
Köszi
-
zetecR
addikt
Change Log:
Here is a summary of the new FW 1.3.3 for Force GT / 3:
1. Fixed a rare condition when waking from slumber mode that could cause the drive to hang. This can cause a BSoD if the drive is the primary storage boot device.
2. Fixed a rarely occurring issue during S3/S4 cycling to handle marginal flash timing. This can cause a BSoD if the drive is the primary storage boot device.
3. Fixed an issue during a firmware update where APM would be marked disabled in identify.Ez alapján el tudod dönteni.

-
Isual
veterán
Corsair Force GT 90GB
Marvell probléma elhárítva, nem volt még BIOS frissítés és az firmware frissítés se, ugyanis azt írják, hogy csak akkor tegyem (utóbbit), ha jelentkeznek problémák...ettől függetlenül is ajánlott lenne a firmware frissítés?
Jók az értékek, minden oks?

-
anonym1s
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, sata2 porton van (csak az van az alaplapomon) de ott is 350 korul kene lennie, nem?
A sata2 3gbit ami 375mb, abbol 350-et hozhatna. Na es miert kevesebbek a mai ertekek mint a tegnapiak?
Amugy ez az elso ssd-m, normal vincseszterhez viszonyitva irtam hogy nem vagyok elejulva a gyorsasagatol.
Masik kerdes hogy xp-t hogy lehet ssd-re telepiteni? Ugyanis ha a eltolom az elso particiot ahogy kell az ssd-nek (hogy 1mb-nal kezdodjon es ne 31.5kb-nal) akkor felmegy ra az xp de nem indul, nem bootol csak kek kepernyo valami hibauzenettel egy szempillantasra es ujraindulgat. Ha nem tolom el, hanem hagyom 31.5kbyte-on, akkor minden oke de azt olvastam hogy az nem jo az ssd-nek.Meg egy kerdes, hogyan kell secure erase-t csinalni?
-
libus
őstag
válasz
kerekfej
üzenetére
És igaz.

Megnéztem ezt a tesztet.
Igaz, itt 256Gb-ost teszteltek, de olvasásban egyformák a 64Gb-sal, csak írásban marad el a 64Gb-os 170Mb/s-ával. De gondolom, még ez a 64 Gb-os Samsung 470-es is gyorsabb lehet írásban az OCZ Vertex 2-nél, hisz az csak 85Mb/s ért el.
Azt hiszem elbizonytalanított ez a teszt az OCZ Vertex 2-től.
Tényleg megbízhatóbb a Samsung SSD, mint az OCZ?
Ebben a 25k körüli árban ez a legjobb vétel, ami megbízhatóbb a többinél? -
SVLaller
senior tag
válasz
northmahri
üzenetére
én nem de Ő igen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
northmahri
tag
Üdv, keresek egy 128GB-os SSD 40k környékén. Tudtok ajánlani?
-
törölt tag
Hali!
meglett az ssd-m
egy samu 470-es.
XP-t akarok rá rakni, mik a lépések?
1. merevlemezről bootolok vmi xp-t és alignálom az ssd-t
2. biosban achi mód ssd-re
3. simán felrakom az xp-t ?
ez így jó lesz?// 4. letiltom a lapozófájlt
-
libus
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Egyetértek.

Megnéztem/elolvastam ez a Samsung 470-et, de maradok a Vertex 2-nél, hisz annak:
- olvasási sebesség: 285 MB/s
- írási sebesség: 275 MB/sA Samsung 470-é pedig:
- olvasási sebesség: 250 MB/s
- írási sebesség: 170 MB/sA kérdésem továbbra is áll.
Egy OCZ Vertex 2 60Gb SSD-t néztem ki, de van belőle két típus.
Melyiket érdemesebb venni?
OCZSSD2-2VTX60G
vagy
OCZSSD2-2VTXE60G
???
Az első (ha jó tudom) 25nm-es a másik 34nm-es. Teljesítménybe egyformák, de viszont a tejles elérhető kapacítás az elsőnél 55,9Gb a másiknál 60Gb.
Melyiket érdemesebb venni?? Melyik tartósabb, stb..?
Segítségeteket előre is

-
deicide
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Rendben, viszont honnan a tény, hogy a Samsung tartósabb, a két OCZ versenyző régebb óta van a piacon, tartósságról így nemigen lehet a 470-es javára dönteni, mert azt kevesebb ideje használják az emberek, mint az OCZ említett két termékét.
ps: már ha tartósság alatt azt érted, hogy melyik meddig bírja. Volt Vertex2-m is, semmi bajom nem volt vele, az új tulajdonosa most is boldogan használja, tartós a termék. Az, hogy esetleg több a meghibásodás, mint Samsung esetén, azt nem tartósságnak hívják viszont, hanem megbízhatóságnak.
-
Isual
veterán
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
A Force 3 asynchronous NAND Flash memory-s, a GT synchronous (ezért drágább ennyivel). Ennek nagy (sebességbeli) jelentősége a tömöríthetetlen fájloknál van, de úgy amblokk is valamivel jobban teljesít a GT. Én azt venném, a Samuval szemben is.
(#26546) Bodor: Az ő lapján nincs is Marvell-es SATA 3-as vezérlő, csak 4 Inteles.
Szóval nála ez nem téma. Persze ne SATA2-re kösse
-
JaniS
senior tag
Ha egy SSD-n kívül nincs más háttértár a gépben, akkor hogyan érdemes beállítani az IE böngészési előzményeinek maximális méretét és tárolási idejét ezeknek a fájloknak, hogy az SSD élettartama szempontjából az optimális legyen? (Vagy irányítsam át azokat egy pendrive-ra?)
JaniS
-
BioNiCMaN
addikt
Ilyen V200-as Kingston-t vett már valaki?
Most, hogy a 96GB-os V100-as majdnem ennyibe kerül, elfilóztam inkább a 128GB-s V200-on.

Esetleg más alternatíva ebben az ármagasságban?

-
libus
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy OCZ Vertex 2 60Gb SSD-t néztem ki, de van belőle két típus.
Melyiket érdemesebb venni?
OCZSSD2-2VTX60G
vagy
OCZSSD2-2VTXE60G
???
Az első (ha jó tudom) 25nm-es a másik 34nm-es. Teljesítménybe egyformák, de viszont a tejles elérhető kapacítás az elsőnél 55,9Gb a másiknál 60Gb.
Melyiket érdemesebb venni?? Melyik tartósabb, stb..?
Segítségeteket előre is

-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én még nem próbáltam, nem is szeretném, csak hallottam róla, hogy jó programok késleltetett indításának beállítására. Béta változatot én sem javaslok, és természetesen mindenki saját felelősségére próbál ki bármilyen rendszerszétcsesző programot. Nekem hetente van rendszer mentésem, a biztonság kedvéért. Nincs kedvem hetente teljes rendszert telepíteni.....
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
vadcoca
üzenetére
Szia, tetszik ez a bootracer, ha hazaertem mindenkepp lefuttatom, a 27.5 a bekapcsologomb megnyitasatol egy bongeszo teljes betoltodeseig mert ido. De mar az automatikusan indulo programok is benne vannak. Torrent kliens, virusirto, setpoint, meg az illesztodriverek. Ha linkeltek egy olyan programot amivel kesleltetni tudom a programok elindulasat azt megkoszonom
ja igen, es ha biosban kikapcsolom a vizualis bios-t van valami ilyesmi opcio, akkor gyorsabb lesz a boot? -
Wind-Storm
őstag
válasz
Bortolinni
üzenetére
Mindig szükség lesz nagy kapacitású, megbízható és hosszú élettartamú tárakra (pláne amíg az SSD-k ilyenek mint most) ahol a sebesség irreleváns...
Az SSD-k hamarosan elérik a merevlemez árakat, utóbbiakat meg majd ingyen is utánad vágják.. (a mostani állapotot leszámítva...) -
válasz
anonym1s
üzenetére
"A boot ido es programok indulasa alig eszrevehetoen lett gyorsabb"
hát ha korábban SATA2-es SSD-d volt, és ahhoz viszonyítasz, akkor nem csodálom, mert ez SATA2-es sebességeket hoz. Nem véletlen kérdezték előbb, hogy most ez az SSD SATA2-es porton van-e... (Merthogy ez az SSD SATA3-as, ha nem SATA3-as portra dugtad, akkor ennyit tud) -
vadcoca
tag
válasz
ricsik
üzenetére
Korábban néhányan linkelték ezt is az atto v. crystal mellett: bootracer.
Esetleg ezzel egy mérés, ha időd engedi ?(#26525) Jim-Y
A 27.5-ben így benne van a BIOS/UEFI szöszmötölés.
bootracer ?Dolgoztat(ná)lak itt titeket

Mondjuk a PH-s tesztek alapján ebben a versenyszámban régóta
befagyott a mezőny.
Ha mást nem, legalább megtudjuk ki mennyi cuccot telepített.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bortolinni
csendes tag
Szép kis teszt gratula hát már sajnos nem sokáig lesznek ata/stat/sata 2 vicseszterem jönnek az ssd amik sokkal jobbak csak azoknak az élettartalam nem valami jó :s
-
anonym1s
őstag
Sziasztok!
Na megjott tegnap az ssd-m (Corsair force 3 60GB).
Feltelepitettem a win7-et. A boot ido es programok indulasa alig eszrevehetoen lett gyorsabb Az altalam mert sebesseg eredmenyek is messze elmaradnak a gyaritol es raadasul meg lassult is tegnap ota. Ez mitol van? Normalis ez?Itt egy kep a tegnap mert eredmenyrol:
ez meg a mai meres:
-
ricsik
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ezt akartam kérdezni, hogy mért kell? Átnéztem a régi windowst és az elmúlt fél év netezése 1GB casht pakolt ki. Az szerintem nem sok adat, bírnia kell. Sebességre meg szerintem megfelel ez is
.vtechun: a windows logótól mérve persze, a biosz elszenved még kb ennyit. A régi win 2 percig kerregett, van némi javulás
. -
ricsik
őstag
Corsair Force GT 120 GB mellett döntöttem. Ma elhoztam du. Feltettem a legújabb firmwaret. Zökkenőmentesen ment. Utána felment a Win, nagyon jó kis cucc. A friss Win kb 10 sec, míg betölt. Pf. Az 1. hozzászólás alapján és más oldalak alapján kikapcsoltam a defragot, rendszer-visszaállítást, superfetch-et, virtuális memóriát, hibernálást, trimet ellenőriztem. A windows searchot is kikapcsoltam, de eltűnt a startmenüben is és a vezérlőpultban is a keresés, így azt visszakapcsoltam. Kell még valamit csinálnom? Crystal szerint megvan a sebesség. Csak ajánlani tudom egyelőre. Ha lesz olyan megbízható, mint a régi rendszer vinyóim, akkor megérte. Vertexet akartam venni, de a boltban is mondták, hogy rengeteget visznek vissza. Meglátjuk.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne, nem mintha lassú lenne, de ha már ezt írták "rá", akkor illene hoznia. Na majd ha más is vesz ilyet...
-
Nem rontottál el semmit, amire kíváncsi voltam, azt megválaszolta a kép. Igaz, az azért érdekelne, hogy miért nem 520-al olvas. 120-as és 256-os már volt a kezem alatt, azok hozták a gyári értékeket. Valóban nem katasztrófa, hogy seq-ban nem 520-al megy, csak engem mindig hajt a kíváncsiság, hogy miért nem (ha egyszer a többi (beleértve a 470-esesket is)) mind tudja hozni a gyári adatokat. (foglalkozási ártalom, ha úgy tetszik)

Ja és kösz, hogy lemérted.

-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Az alján vannak a lyukak.
-
gerus1981
csendes tag
Adott egy Kingston SNV425S264GB kb. 1.5 éves SSD. Nem rég volt Win7 reinstall, ezután vettem észre, hogy a HDSentinel 3.7-es szerint "az SSD TRIM funkciója támogatott, de inaktív." Ekkor csináltam egy tesztet a CrystalDiskMark-kal. Az eredmény elég meglepő a régi tesztekhez képest (ahogy a többi részeredmény, úgy a szekvenciális írás/olvasás is szinte a felére csökkent). Mi lehet a hiba? Vagy ez normális jelenség egy másfél éves, kb 3700 üzemórás SSD esetében? (átlag 60-80%-osan volt tele)
A válaszokat előre is köszönöm.
G
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nekem pozitív eddig a benyomásom, a csomagolás nagyon tetszik, nagyon profi
a beépítőkeret furatai kicsit kisebbek mint a standard méret, így én csak csavarral tudnam a házamba fogatni, agyorszárral nem sikerült, de ez elég csipcsupp, nem zavar igazán
A gyorsaságával nincs bajom.
űMilyen hőmérsékletet, és hol kéne azt néznem, vagy arra gondolsz, hogy nézzem meg CDI infoval? azt még nem tettem meg, de akkor most megteszem ^^
-
Wind-Storm
őstag
Nagyon jó értékek ezek így is, a seq ne is érdekeljen nagyon, hisz gondolom úgy sem fogsz ssd kínzás gyanánt pl. filmeket hdd-re meg vissza ssd-re másolgatni.
A sebesség mondjuk a vezérlőtől is függ.
A kis fájloknál úgy sem lesz olyan gyors, pedig az számítana igazán.
Én holnap fogok egyet kapni ugyanebből a típusból, ezen kívül van valami negatív észrevételed vele?
Mert akkor visszamondom
Szerk: A hőmérsékletet is kiírja szépen?
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
AHCI-ben lett telepítve, felrakom megnézem...
-
Az írás rendben van, de az olvasása az elmarad jócskán a gyári adatoktól (520/160 MB/s)
Bár ez alap, de ugye AHCI módban lett telepítve az OS... Ha igen, akkor telepítsd fel, a deszka AHCI driver-ét és mérj újra.
(felesleges All 0x00-al mérni, mert nem használ tömörítést az SSD, valamint nem kell 1000MB-al tesztelni, válassz kisebb méretet) -
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Isual
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így van. Rendben. Köszönöm mégegyszer mester!

Az SSD normális működéséhez van egyéb javallat. (az #1hsz-ban linkelt cikkekben leírtakat többnyire megcsináltam már, a böngészőkkel okoskodok még, mert még nincs fent egy sem, de van e azokon kívül valami javallat, hogy optimális legyen a történet?) -
törölt tag
-help plz

Az szerintetek mitől van, hogy bármilyen programot amit a C ről ( SSD ) nyitok meg, hallom hogy a sima HDD kezd el szüttyögni. Ez lehet a lapozófile miatt is ? A D meghajtóra van állítva, automatikus méretezéssel.... Már akkor is hallom hogy nyöszög a HDD ha mondjuk egy vezérlőpultot nyitok meg vagy bármit. Sok esetben nagyon lassú.
Torrent futattása közben eléggé szánalmas lett.... bár ezt mondjuk azóta vettem észre, hogy magát a utorrent programot a C ről D re tettem át... ( azt nem tudom miért...
)Tanács, ötlet ?
Köszi
-
Először is elnézést, belegondoltam olyan dolgot is a kérdésedbe, ami nem is létezik, nevezetesen azt feltételeztem, hogy van amikor nem látszik az SSD, azaz el sem indul a W7 olyankor...
(Ezért kérdeztem, hogy "eldobja-e" az eszközt...)Viszont még egyszer átolvasva, úgy veszem ki, hogy nem erről van szó, azaz amikor kiírodik, hogy No Physical Disk, akkor is simán elindul az SSD-ről a rendszer és értelem szerűen minden eszköz látszódik és működik is.
Ha ez a szitu, akkor semmi dolgod nincs, mert ez a No Physical Disk nem hiba.
Ez csak egy információs üzenet, ami akkor jelenik meg, ha a Marvell vezérlő engedélyezve van és egyik Marvell SATA port-ra sincs rákötve eszköz. (kb ugyanaz, mint pl amikor a BIOS kiírja, hogy SMART Enabled)2 módon szabadulhatsz meg ettől az üzenettől
1. (Ahogy már írtam is korábban) Letiltod a Marvell vezérlőt a BIOS-ban
2. Rákötöd pl a HDD-t az egyik Marvell SATA portraSzóval nem kell kábel-t cserélni, BIOS-t frissíteni, meg semmit.
Még1x: Bocsesz

Jim-Y
Először is mérj egy sebességet, ha a mért eredmények látványosan elmaradnak a gyártó által megadottól, akkor szükség lehet a külön sata driver-re.
(Úgy rémlik, hogy ez a Asmedia driver-t a legtöbb esetben szinte kötelező felpakolni, mert nem csak az SSD-k, de a HDD-k is (elsősorban gyenge írási sebesség miatt) igénylik, de nem vagyok 100%-ban biztos benne. Mérj egyet és kiderül) -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, most probalom beuzemelni a sata3-as samu ssdm, es epp az alaplap drivereit teszem fel. Kerdesem, hogy az Asmedia sata3-as drivert tegyem-e fel?! Az alaplapon ASRock h61m/u3s3 a feher sataiii portba dugtam a kabelt. Udv
-
Isual
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben, úgy lesz, s ha minden próbálkozásom ellenére marad az üzenet, akkor még lehet írok.
A kábelek jó minőségűek, rögzítőpecek van, ~30-40cm lehet. Köszönöm! 
-
Akkor tiltsd le a Marvell vezérlőt a BIOS-ban.
Úgy is kérdezhettem volna, hogy a HDD-nél is tapasztalod a jelenséget, vagy csak az SSD-nél...
A kábel az meg úgy értsd, hogy "a cooler szél is meg tudja mozdítani" 200 Ft-os kategória, vagy valami normálisabb (pl rögzítőpecekkel ellátott, nem 1 méteres) kábel-e.
Mindenképp próbáld ki egy másik kábellel is. -
Isual
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Marvell-t nem biztos, hogy letiltottam. Ezt a ledobálást nem értem, márha ez ennek számít, ezen a téren nincs komptetenciám, én csak a hibaüzenttel szembesülök, de aztán elindul a windows és ott minden jól, gyorsan működik, leállítás is 3-4mp, azzal sincs gond. HDD-k működnek. SATA kábel az alaplaphoz adottak. Az SSD-t és a WD20EARX-et Sata 6gps-os kábellel kötöttem be, de ennek úgy tudom nincs jelentősége, nincs fizikai különbség a SATA II-es és SATA III-as kábelek között.
-
-
Isual
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Természetesen oda dugtam
(fehér port)
Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi ezeket az értékeket!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Ezért kérdeztem, hogy "eldobja-e" az eszközt...)