- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
kerekfej #48848 üzenetére
Van ennél részletesebb, bővebb , és jobban áttekinthető is.
-
Zlin50
senior tag
válasz
kerekfej #48842 üzenetére
Nem, mert nem tudtam frissíteni és ha az 5184 órával nem lesz gondja nem is érdekel. Olvasásban tudna még Sata3-on jobban szerepelni de ott azzal vége is, viszont azt stabilan adja.
A frissítésnél rendszerből indítva a win7 akar indulni de nem tud, CD-ről meg keresi az SSD-t de nem találja... -
kerekfej
őstag
válasz
kerekfej #48637 üzenetére
Update (kivételek):
Samsung 840 120GB
S4LN021X01-8030 (Vezérlőchip)
K9CFGY8U5A-CCK0 (TLC Nand 27nm)
K4P2G324ED-FGC2 (256MB LPDDR2-1066)Samsung 840 Pro 128GB
S4LN021X01-8030 (Vezérlőchip)
K9PHGY8U7A-CCK0 (MLC Nand 27nm)
K4P2G324ED-FGC2 (256MB LPDDR2-1066) -
khorvat
senior tag
válasz
kerekfej #48605 üzenetére
Hm ez érdekes, ezt a próbát ha lesz időm én is eljátszom SATA3-mal!
Hogy a legszerencsésebb az AHCI driver cserét megejteni AMD-ről MS-re illetve esetleg onnan vissza?
Régebben volt vmi kézi mókolás ez most is így van még vagy inkább csak simán uninstall amd ahci és alapból msahci működésbe lép? -
-
JSaN
addikt
válasz
kerekfej #48451 üzenetére
Nem tudom mi ez amit linkeltel, de en sem vagyok hulye. tudom mi van az alaplapomon.
De azert is megneztem most a bios-t, bar folosleges volt. Ugy van ahogy mondom, a marvell vezerlo, az IDE cucchoz van, es mar evek ota le van tiltva, ki van kapcsolva. Mert nem hasznalok mar IDE-s vinyot.
De az alaplapra is raneztem kedvedert, es a 2 esata mellet ott van rogton a silicon vezerlo, illetve a 6 sata folott rogton a deli hid, vagyis az intel vezerlo egyben. Ezektol joval arebb van az IDE csatlakozo, es rogton mellette a marvell chipje. -
JSaN
addikt
válasz
kerekfej #48446 üzenetére
Pont hogy inteles van, a marvel az IDE csatlakozomnak van. De az le is van tiltva. 830 meg nincs pcxnel, majd meglatom. a 8 napal is az a baj most jon 4 nap szunet utan lesz 2 nap majd megint 2 nap szunet. ha nem valaszolnak akkor ki is futok belel. de majd meglatom.
-
JSaN
addikt
válasz
kerekfej #48442 üzenetére
Latszolag kesze kuszan irtam itt midnent, ez igaz. De nezzuk:
Tapom: Corsair VX550W, ezzel kizart hogy problema legyen. Stabil megbizhato sose volt bajom vele.
sata kabel: direkt vettem ujakat 2darabot, egyikkel sem volt jo. sata kabel hibat is kizarom.
bios ugyan egyel korabi van fent, es jol be van allitva, hiszen elsore felraktam a wint.
annyi volt mindosze hogy ide-s vezerlon volt, igy az at allitottam achira. majd format es ujra huztam. Majd eltelt alig 1-2 ora, mikozben telepitgettem ezt azt, meg neteztem. Be lasullt akadozott par percig, utana a kepernyo is kimervedett. Aztan ujra indult, onnantol mar nem lattam tobbet az ssd-t. Tobbit mar irtam.kizart hogy en csinaltamm volna barmi fatalisat.
giorgio ezzel a 8 napos dologgal nem akarok elni, amugy is hibas termek van nalam. kenytelen leszek garanciaban vegig kinlodni.
-
Neck
veterán
válasz
kerekfej #48285 üzenetére
Szia,
Öcsém gépéről feltettem az OCZ toolboxot, ami 2.22-es firmware-t ír (2.25 a legfrissebb az OCZ weblapján).
A probléma az, hogy öcsém gépén IDE módban van a SATA, nem AHCI, AHCI-val be se bootol a win, ami baj, mivel AHCI alól támogatott a firmware frissítés.
Nemtom, szerintem hagyom a 2.22-t, nem olyan régi az. Vélemény, tapasztalat?
-
soultrapp
senior tag
válasz
kerekfej #48014 üzenetére
nekem nyáron sincs melegebb mint most 28fok...
akkor lehet nem rakom le a ház aljába,mert a max 37-38 akkor még belefér.lent meg nem tudnám rögzíteni,tudom hogy nem muszáj,de engem megnyugtat ha fixen van.
a régi kecóban volt 31fokos állandóan.
dehát ez van...
pedig a mostani házam jobban tetszik. -
andrasko
senior tag
válasz
kerekfej #47907 üzenetére
aha, gondolhattam vón'...
Amit én jelenleg használok: ASRock XFast RAM... (kényelmes és gyors) nem tudtam, hogy mire jó a "Backup XFast RAM" opció!Csináltam RAMdisk fajtákra 1-2 sebesség tesztet...
A leglasabb a DataRam, gyorsabb az ASRock XFast és a Softperfect.
A Softperfect gyorsabbnak tűnik ugyan, de a 4K-ban az ASRock XFast a gyorsabb. Illetve kényelmes aktiválni a "ráírányítást". -
apro
senior tag
válasz
kerekfej #47395 üzenetére
[link]Hali
Az adatlapomban banne a cuccom,a lap AsusP7P55-Deluxe,I5.-661@Cpu,Geforse 550Ti GTX VGA.stb.Eladtam a kissebb 64GB Samu SSD-t (az tökéletes volt e configomban)lett egy 128GB Samu SSD,a régi helyére lett betéve ua.Sata /ACHI port-ra,(minöségi kabel)Ezen az SSD-én az adott configban nem csinálja meg az alignálást,és amint a linkelt képen látszott is ezért nem jó az "eltólás"hiába ujj ill klonozás. telepités sehogy nem jó.Most átraktam a régi Tushiba laposba.ott leformáztam és ilyen lett az eredmény,most úgy néz ki az alignálás is jó a kapott szám,256
A legújabb Magican volt fent a Win saját Drivere,a lényeg az adott gépemben nem túdja megcsinálni rendesen a particionálást az SSD-én,de hogy mi ért az talány.Lényeg megoldottam másik gápben formáztam és igy már jó.Hát vannak még érdekes esetek.
hali -
vlevi
nagyúr
válasz
kerekfej #47374 üzenetére
Egy kis reklám az edigitalnak. Ott is ugyanennyibe kerül, de ők a pikpakkpontba ingyen kiviszik az országban bárhova. Vidékieknek ez fontos lehet, mert az aqua nem küldi ingyért.
Egyik kollégám szerdán rendelt, ma vette át, és természetesen megkapta ő is a dobozos windows8 upgratet, ahogy kell, 32 és 64 bites telepítő lemezzel. -
khorvat
senior tag
válasz
kerekfej #46631 üzenetére
!!! NE TEGYE FEL SENKI A "010G" FIRMWARE-T !!!
Bugos elcseszett FW, mindenki aki felrakta próbál menekülni vissza 000F vagy korábbi verziókra!!!
Sokaknak úgy tünt rendben upgradelte az SSD-t majd napokkal később a BIOS már volt hogy nem ismerte fel! Ez rohadt nagy gáz a Crucialtól és még mindig nincs kint helyette egy javított új firmware, felháborító!Nekem is az volt a szerencsém hogy a frissítő fájl-t hiába futattam újra indításkor nem indult el a frissítés hanem újra bebootolt a windows 7!
Akit érdekel a téma és bővebben a fejlemények itt tájékozódhat: Crucial Fórum
-
vlevi
nagyúr
válasz
kerekfej #47279 üzenetére
Tetszik az egyik bejegyzés :
"For the record, 6PiB is insane. My 830 is averaging 8.5 GB writes/day. At that rate, the NAND would last until the year 4016"
Magyarul : Az a 6Petabye (vagyis 6000 Tera!!!) mennyiség az elmebeteg. Az enyém átlagosan 8.5G/nap. Ezzel az aránnyal a NAND kitart kb 4016-ig
-
Bodor
veterán
-
LadaLord
aktív tag
válasz
kerekfej #47184 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben a 830... Remélem, lesz a boltban, ahonnan származik... Pár ezrest rádobok, az nem számítana most...
Lehet, hogy láma kérdés, de menne a Samu 830 is a lapommal (Asus P5KPL-AM EPU) rendesen a Sata 2-n AHCI nélkül? -
törölt tag
válasz
kerekfej #46871 üzenetére
MZ-7PC128B/WW
MZ-7PC128D/EU
MZ-7PC128N/EUEzek között a típusok között lehet bármi számottevő különbség? Azon felül, hogy az áruk pár ezer Ft-ban különbözik?!
A gyári garanciát milyen esetekben lehet érvényesíteni? Milyen átlag polgár által is észrevehető jelei vannak egy meghibásodott SSD-nek, ami garancia érett?
-
törölt tag
válasz
kerekfej #46869 üzenetére
Ez a Samsung 830 128GB, ennyire Best buy? Nem lesz többet gyártva, vagy miért kell félni, hogy elfogy?
A ph-s tesztben a 256 GB-s verzió bizonyult különösen ajánlottnak, a méretkülönbség számít, vagy a 830-as szérián beül mindegy a méret, a minőség állandó?! -
jeni
félisten
válasz
kerekfej #46817 üzenetére
kerekfej
(senior tag)Az OCZ VERTEX 3 ebben a programban ennyit tud (Sandforce vezérlős ugye). Csak kicsit tudsz optimalizálni rajta, így sokat nem változnak az ok az értékek.
inkább úgy fogalmazzuk úgy,hogy nem az OCZ-t kell emiatt szidni hanem az Asus lapja ami sata II-s és emiatt nem tudja az OCZ Vertex3 gyári megadott értékét elérni sebességben.
Tehát nem az OCZ tud ENNYIT hanem a SATA II vezérlés miatt van ami lassúbb a SATA III-nál.Nem mindegy mit írunk oda !
-
dane
senior tag
válasz
kerekfej #46782 üzenetére
Egy mac-ben volt, abban minden okés volt, majd átkerült egy pc-be és azóta nem működik. Vissza lett rakva a mac-be, de úgy sem látja már. Azóta több gépben járt már.
Próbáltam parted magic-el a secure erase-t de akármit csinálok azt írja, hogy secure frozen state-ben van (power cycle sem segített).
Mivel jelenleg az ssd model-je IntelBootloader, nem ismeri fel sem az Intel SSD Toolbox, sem a firmware update tool.
Azt olvastam, hogy a fenti esetben hiányzik vagy sérült a firmware.
-
-
Begi
senior tag
válasz
kerekfej #46673 üzenetére
Természetesen ez attól függ, ha egy átlagos felhasználót nézünk, akkor igaz, bár az IC elhalásokat majd pár év múlva tudjuk csak meg, hogy igaz-e. A forrasztás meg lehetne jobb is, csak spórolnak mindenen, igy nem feltétlenül irnám a környezetbarátabb forraszanyag rovására..
De ez sem 3 évet jelent, hanem mondjuk 5-10 évet. -
bozont
veterán
válasz
kerekfej #46514 üzenetére
Hú bakker, a "lassabb" ugyanannyiba, az azonos sebességű Pro meg kétszer annyiba kerül. És mindezt csökkentett élettartammal (jó tudom, erre most nem kell reagálni
). Még jó hogy gyorsan beruháztam egy 830-asba. Mondjuk ha később majd jól lemenne a 250GB-os ára, játékok alá tökéletes lesz. Jó, mondjuk oprendszernél nem ezek az értékek a mérvadóak, de akkor is, eladják szinte ugyanazt mint az előző széria drágábban
Mondjuk azért valami tesztre még kíváncsi vagyok, mik a valódi különbségek. -
SOAD19
addikt
válasz
kerekfej #46425 üzenetére
Megtörtént, az AHCI működik, csak kiír egy kis szöveget, amit már korábban mutattam, de már nem érdekel.
dethroner volt olyan rendes, és elküldte a bios beállításait, beállítottam az enyémnél is úgyanúgy, de csak megmaradt a szöveg. Ha, nagyon nem bírom, majd elviselni, akkor cserélek lapot.
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kerekfej #45993 üzenetére
Hmmm. Ez kb. összevág a személyes tapasztalataimmal. A GV-N560OC-1GI-n én sem csodálkozok. A Phantom sem lep meg. Kingston, Crucial RAM-ban továbbra is a legendás minőséget hozza (a HyperX Blu meg olcsó, de olyan is). Antec, FSP - tőlük ezt vártuk el.
SSD-ben OCZ terén viszont megerősíthetem, idehaza is ilyen rossz a helyzet, tényleg ennyi bedöglik.
(#45987) SzlobiG: Az OCZ-re arányosan sok a panasz. Így volt a RAM-jaikkal is. Olyan déjà vu érzés kerített hatalmába.
(#45986) kerekfej: Nekem két ADATA S511, két Corsair Force GT, egy Buffalo NSUH64G és egy SVP100 van.
Hibátlanok. De amúgy a Samsung is nagyon jó, ezt csak neked mondom.
HGyu
-
válasz
kerekfej #45993 üzenetére
Azért ott van a corsair egyből az ocz mögött ami ugye SF vezérlő, persze elenyésző az a 2.9%, de akkor is az OCZ-ről nem is beszélve számomra kerülendő márka. Az a Petrol széria meg amilyen olcsó olyan is...
HDD-k már bizonyítottak SSD-k még nem... szal jelenleg felesleges is lenne vitázni ezen, hogy a HDD megbízhatóbb mert az is.
Ez a teszt is jól mutatja, hogy mennyit kibírnak már az SSD-k én most járok az intellel 7.59 TB-nál és 100%-os még.
(#45995) 04ahgy Na igen emlékszek mennyit szívtam anno az OCZ ramjaival nem is vettem többet belőle mert nem egy kit szopatott szal a véleményem megvan a cégről...ettől független most egy Agility 3-ast szereltem be egy gépbe 3év gar van rá szal nincs mitől tartani max az adat vesztés.
-
jeni
félisten
válasz
kerekfej #45986 üzenetére
nekem a Corsair GT 120-s és az OCZ Vertex 3 120-s van és hibátlanok ja az is SF vezérlősek
nem minden SF vezérlős SSD rossz,tény többet hallani azok felől ez nem vitás.bár van még egy nem SF(?) vezérlős az OCZ Petrol igaz azt pottom árért vettem,és az most szervizben van cserére(már eleve hibásként,sosem használtként vettem áron alul,de azt jogtiszta blokkal),ha lehet már nem OCZ-ként hozom ki a boltból,a teljes pénzt kérem majd vissza,vagy más gyártói SSD-t kérek majd helyette.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kerekfej #45975 üzenetére
Csomó más gyártónak van SandForce SSD-je, ami nem hullik. Az OCZ hullik gyanúsan erősen, és nem csak a SandForce vezérlős. Ott a Petrol, ott a Vertex Plus. Egyik sem SF.
Ott az ADATA S510, S511, Corsair Force, Force GT. Egyik sem hullik.
Szóval ezt a SandForce hullik általánosítást nem, az OCZ hullik általánosítást viszont el tudom fogadni.
(#45976) SzlobiG: A firmware megint nem a vezérlőn múlik. A Force GT-t miért tudták kiscsillió fw update nélkül egyből jóra alkotni?
HGyu
-
válasz
kerekfej #45975 üzenetére
Na igen ha ilyen jó lenne az SF vezérlő akkor kb az összes gyártó őket választaná, de hiába az írás takarékosság, ha a megbízhatóság nincs akkora mint egy intel vagy samu vezérlő.
Emlékszek amikor az intelt vettem sokan panaszkodtak az OCZ ssdkre várták az fw-t. Nem mondom, hogy most is ilyenek mivel van ellenpélda is meg azóta azért eltelt lassan két év sokat fejlődtek, de én most se SF vezérlőst fogok választani az biztos.
-
Laci2277
senior tag
-
-
válasz
kerekfej #45033 üzenetére
Alapvetően egyetértünk, de azért azt nem ártott volna megkérdezni, hogy mégis milyen OS, milyen masina stb(mert volt már rá precedens, hogy a Samsung-ot javasolták, aztán Lite szigetelőszalag meg gumikalapács lett a vége, arról meg már nem is merek neked írni(azaz de
), hogy Hudson chipset-nél, TRIM-et nem támogató OS-nél, SATA1-es portnál, nem javasolt a Samsung)
(Tudom, hogy Téged nem lehet meggyőzni erről, de azért e többiknek leírom: Van, amikor egy Vertex 2 sokkal többet ér, mint egy Samsung 830.) -
csucsu21
aktív tag
-
Wyll
őstag
válasz
kerekfej #45023 üzenetére
Inkább 10k(használtan)+14k(karácsonyra még kevesebb), na de cserébe meg is lódítják a gépet rendesen! Mindazonáltal ettől még van valami abban amit mondasz.. Bennem is felmerült, hogy talán felesleges annyi ram. Jóval olcsóbb lenne, ha most csak +1GB-ot kellene venni +4 helyett..
De azt mondta haver, hogy inkább legyen több, az sosem baj.. Meg ha egyszer betelik a ram, és az a régi 160-as vinyó kezd el memóriásdit játszani, na az nagyon nem vicces. A Win7 telepítés utáni update a maga 131 frissítését szó szerint órák alatt rakta fel...
Na átmegyek valami ram-os vagy gépbővítős topikba
Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest