Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Aktív témák
-
vadcoca
tag
válasz
hesszan
üzenetére
(már csak a 100mb-t kéne áthelyezni, újból létrehozni,
Nem feltétlenül kell ezzel foglalkozni: "Indítási javítás"
-
amok
csendes tag
válasz
hesszan
üzenetére
Én is a lusták közé tartozom

500GB -> intel 320/120GB : Intel Migration tool-al (acronis butitott verziója) a 100MB-ból 26MB lett, még nem jelentett gondot... ACHI-val se volt gond, kellett egy-két restart.
A 8MB-is bug miatt samsungra cseréltem, próbáltam az intelről norton ghost 15-el, de nem ment át az MBR hiába x-eltem be, hogy akarom, ezért
EaseUS Todo Backup Free 3.0-val (amivel szoktam a mentést is csinálni [a visszaállítás is megy]) próbálkoztam és simán átment minden gond nélkül, a +8GB-ot is meg tudtam neki adni. És lehetett az új ssd-röl indítani a gépet, le-fel huzogatás nélkül.
A Marvell 88SE91xx meg k.... be.

-
válasz
hesszan
üzenetére
1. Mindenképp tiszta telepítés
2. Vista óta az AHCI az alapértelmezett, ezt javasolja a Microsoft, a hdd gyártók, az ssd gyártók, advanced format-os hdd-knél meg kötelező. Az AHCI driver speciális energiasémákat, ezek vezérlést stb is támogatja, ez az oka, hogy számos Vista/W7-el telepített gép nem képes lemenni alvásba vagy onnan felébredni, mert nem AHCI-ben van telepítve vagy épp hibás AHCI driver van külön felpakolva. Vannak olyan HDD típusok, amelyek IDE módban tekintélyesen lassabbak, mint az elvárható lenne tőlük, pl tipikusan egyes Samsung HDD-k, AHCI-vel meg megtáltosodnak.
Szóval lehet széllel szemben pisálni (erőltetni az IDE módot), csak akkor nem a szél a hülye...
UI: A W7 alap driverei, mind az IDE, mind az AHCI, támogatja a TRIM-et.
-
válasz
hesszan
üzenetére
"- a rendszerszer egy 2tb vinyó 30gb-so particióján van. A NG felismeri a 2tb vinyót?"
Nem használok NG-t, de szinte biztos, hogy igen (persze nem a kőkorszaki változata)"- a bios jelenleg IDE módban van két nagy sata vinyóval. Ha átállítom bios-ban ACHI -re akkor 1 bebootol-e a mostani rendszer 2 ghostolva az ssd-re menni fog-e."
Ez ilyen orosz rulett, mert több dolog miatt is bukhat a mutatvány. Ilyen pl hogy van-e 100 megás rejtett partíció, avagy sem (és azt tudja-e másolni a Ghost), a hdd van partíció eltolás avagy sem stb stb. Szóval tiszta telepítés az SSD-re."- ha ide-ben marad akkor milyen hátrányaim lesznek a ssd-vel?"
Ezen nem kell filózni, AHCI-ben kell telepíteni és kész.3 dolog még
1. Amikor SSD-re telepíted a W7-et, akkor előtte a többi hdd-ről húzd le az adatkábelt (és természetesen SATA üzemmódót AHCI-re állítani a BIOS-ban)
2. Ha most szeretnéd, működő W7 esetén átállítani AHCI-re, azt csak úgy simán nem lehet megtenni, így kell: [link], de ezt is csak akkor, ha az alap W7 AHCI driver-t használod.
3. Telepítéshez
-
Jack@l
veterán
válasz
hesszan
üzenetére
Mi lenne, ha egy másik gépbe formázád és particionálnád meg rendesen win7 alatt?
Esetleg még egy kölcsönvinyóval telepítessz egy rendszert, bár ha arra se megy fel, akkor gyanusan más a ludas. (ram, rossz kábel vagy bios buhera)
Szóval vinyóra rendszer, átghostos lld-re, aztán bebootol, és 3 miatyánk
UI: nem hiszem, hogy bebootoltatod a windowst usb-s vinyóról. -
válasz
hesszan
üzenetére
"ma viszek haza egy külső vinyót, megpróbálok arra rendszert tenni"
Ezt felesleges megpróbálni is, mert ez csak úgy simán nem fog menni.
(WAIK-al kell módosítani a telepítőkészleten, de ez meg olyan kategória, ami nem home user-ek birodalma. Úgy értem, ha esetleg nem is hallottál a WAIK-ról, akkor ne is foglalkozz vele tovább, egyszerűbb egy másik vinyó) -
válasz
hesszan
üzenetére
Megnéztem a lapos specifikációit és azt kell hogy mondjam ezek se százasok...

Vista 32 bites driverek vannak hozzá, a Vista-s driver listában BIOS frissítés is szerepel, de ha BIOS frissítésről kérsz le bővebb infót, akkor a megjegyzés rovatban ez áll:
"This Bios is NOT compatible for Notebooks with Windows Vista!!!"Remek, akkor lehet, hogy a mostani sem kompatibilis a Vista-val? Ez magyarázná miért zsibbad le a W7 telepítő is, viszont akkor meg minek vannak Vista-s driverek hozzá?

-
válasz
hesszan
üzenetére
Az alábbiak szerint járj el pontosan.
W7 telepítőlemezről bebootolsz, a megjelenő területi beállításoknál ablaknál (ahol a billentyűzet, OS nyelve stb található) tovább, a megjelenő ablakban (bal alsó sarokban) Számítógép javítása opciót válaszd. Ezt követően 2 lehetőség közül lehet választani, a felső legyen kiválasztva és tovább, el fog szöszölni egy ideig, majd egy ablak jelenik meg, ahol elindíthatod a parancssort. Parancssorban meg ezt csináld meg. Ha minden parancs hibátlanul lefutott (és pontosan is írtad be a parancsokat), akkor az SSD tökéletesen van particionálva. Lépj ki a telepítőből és újra boot-olj be a W7 telepítőlemezről és próbáld meg telepíteni a W7-et. Itt már semmi dolgod nincs, csak a megfelelő ablakban kijelölni a partíciót és kész (nem kell törölni és létrehozni semmit se, csak kijelölni)
Ha így is gond van, na akkor van gebasz...
-
válasz
hesszan
üzenetére
Telepítés idejére egyben legyen az SSD, ne legyen rajta több partíció és a particionálást W7-el kell kivitelezni, semmiképp sem XP-vel. W7-et telepíts (legalábbis, ha az felmegy, akkor letudva, hogy az ssd-t esetleg nem kezeli rendesen a lapos stb)
Amikor a W7 telepítővel letörlöd az összes partíciót, majd létrehozod az újat, akkor ki kell hogy írja, hogy még egy partíciót létrehoz, ez lesz az a bizonyos 100-megás rejtett rész, de ez így van jól. Ha már ezt sem teszi meg, akkor nem is érdemes folytatnod a telepítést.
-
válasz
hesszan
üzenetére
Most akkor XP-t vagy W7-et szeretnél telepíteni? Mi az alaplap pontos típusa?
GreenAtis
Ez az eredmény az elméleti maximum, amit gyakorlatban nem nagyon lehet elérni. A korábban mért Crystal-os eredményed meg a minimum sebesség. Mivel SandForce-os az SSD (azaz tömörítést használ) ezért a valós sebessége az folyamatosan változik a max és min érték között(attól függően, hogy mennyire jól/rosszul tömöríthető adatokkal dolgozik éppen)
Aktív témák
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest