Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
ityam
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
hát nem sokat javult de javult:

Viszont most vettem észre hogy amit AHCI módot találtam a biosban az a Jmicron sata vezérlőre vonatkozott. Nekem van 4 Sata egyben az alaplapon meg van egy plusz sata távolabb tőle(plusz egy E-sata a hátlapon). Lehet hogy csak az a külön lévő sata vezérlő tudja az AHCI-t? Érdemesebb lenne oda dugnom az SSD?
Meghal a windows ha arra dugom át vagy teljesen jól viseli ha másik sata vezérlőre dugom? -
Bodor
veterán
válasz
kungzi
üzenetére
Macrium Reflect Free a segítség neked.
(#37862) ---Lasali---: nem érdemes lecserélni, mert valós használat alatt nem fogsz különbséget érezni.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
kungzi
üzenetére
Szenzációs a Win8 SSD-vel! #6487
Rugalmas megoldás lehet, ha Portable verziót használsz a programjaidból, és a D:\ meghajtón tárolod őket. Igy szükségtelenné válik a mentés. Ha a C:\ meghajtón újratelepíted a rendszert (akármilyen rendszerességgel) a D:\-n mindig kéznél lesz az összes programod. -
HIJ
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
En a minap frissitettem egz vertex3 at. Az OCZ honlajan van egy ISO file amit vagy cd/dvd re vagy pedig egy szinten ott megtalalhato segedprogival egy pendrive ra kell felmasolni es arrol bootolni... Bar nekem nem veszett adatom, gondolom egy ghost isot vagy valamilyen mentest nem art csinalni.
szerk: megeloztek egy kicsit reszletesebb leirassal

-
Maximum1
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
Itt.
Első sor: Download the Linux Live Tools for OCZ SSD's rákattintasz, lejön egy rar, kicsomagolod, majd az oldalt görgeted lefelé amig ezt nem látod:
Installing the ISO to a USB stick
Ott lesz egy link ami idemutat. letöltöd telepíted.
A többit már látod képekben.
Amikor kész vagy pendrájvról bootoltatod, bejött a linux akkor balról a másodikat megnyomod, a képeken nem így van de megismered az ikont, meg azt hiszem ki is írja ha fölé viszed.
2x indul újra ne ijedj meg, légy türelemmel.Ember miért vettél Sandfoce-ot.

Akkor köszönd ha kész vagy és ért valamit a hsz-em.
-
deicide
veterán
válasz
kungzi
üzenetére
Pont ma frissítettem OCZ-t, nekem azt írta, hogy csak úgy lehet, ha nem az adott meghajtóról fut a rendszer, tehát célszerű lementeni a rendszert, frissíteni a drive-ot egy másik gépben és visszaklónozni. Ha van ennél egyszerűbb mód is, valaki majd mondja. Nekem szerencsére a régi SSD-n volt a rendszer, így nem volt gond. Ja és nálam nem volt jó az intel ahci driver, vissza kellett rakni az msahci-t, addig nem tudta frissíteni. Egyébként az OCZ honlapjáról lehet letölteni az OCZ Toolbox nevű programot, a saját drive-odhoz specifikusan.
-
válasz
kungzi
üzenetére
Az Agility 3-hoz kiadott v2.22-es FW nem töröl le semmit(ellentétben pl az Octane és Petrol jelenlegi FW-ekkel, mert azok minden törölnek), de ettől függetlenül, pótolhatatlan adatok legyenek lementve máshova.
Amúgy valami gond van az SSD-vel, ezért szükséges a FW frissítés?
(Ha esetleg szükséges, akkor tessék elolvasni mind a az OCZ Toolbox, mind a FW Release Notes fájlokat! -
válasz
kungzi
üzenetére
1. bekapcsolva maradhat nyugodtan
2. A HotSwap/HotPlug funkció az AHCI driver-től függ, avagy a telepítőtől, ami felpakolta. Igazából ezzel nem igazán szoktam foglalkozni, pláne úgy, hogy maga a Window Update is eltünteti már egy jó ideje.
3. Amikor nagyon gyorsan boot-ol a gép (és a "bogyóknak nincs idejük "összeállni" az indítóképernyőn, az sajnos jelezheti azt is, hogy a TRIM nem megy, Hard Disk Sentinel 4.x Trial-al ellenőrizd mindenképp. (Ha most lassabbnak tűnik az indulás, az paradox módon jobb, mint korábban az a nagyon gyors) -
válasz
kungzi
üzenetére
Egyes SATA ODD-ok nem tudnak AHCI üzemmódban bebootolni lemezről avagy nagyon lassan olvasnak(pl W7 telepítőlemezről történő telepítésekor, az érintett ODD-ok, amikor neki kellene hogy álljon a telepítő lemásolni a fájlokat, akkor akár 5-6 percig mintha megállnának, csak azt követően indul meg a másolás, de az sem olyan sebességgel mint kellene, stb stb)
Alapvetően ilyen esetekben hasznos az amd ahci bios rom funkció bekapcsolása a BIOS-ban, tipikusan ASRock deszkák esetén találkozhatsz gyakrabban vele -
dik
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
Aha vágom én csak simán elindítottam és kész. Roppantul nem vágom a témát.

Esetleg valaki valami kis tanács mit érdem hova álligati hogy tuti legyen a dolog?Amúgy igen így átálítva már 520 körüli értékek mennek.

Ja igen az kimaradt azt hol kell megnézni hogy kell-e frissítenem a kütyüt vagy sem? És persze melyik a legújabb frissítés hozzá?
-
oz82
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
Szerintem gyengébben muzsikál, de mindenképpen jobban mint az enyém ami Asmediás, ha amd sata vezérlős sztem akkor valahol a kettő között lesz (személyes szubjektív vélemény). Hirtelem nem találok eredményt, de vanitt ph-n ssd táblázat eredményekkel
-
oz82
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
Szia!
bármelyik, de javallott olyan sata3 vezérlő amelyik pl. AMD-s (ha lehető legnagyobb sebességet akarsz akkor kerüld el az ASMEDIA vezérlőset),
Az SSD-n lévő sandforce vezérlő miatt pedig a tömörítetlen adatoknál úgy is lassabb lesz (pl fotók), de ha átlagfelhasználó vagy akkor majdhogynem mind1Nekem ezt tudja egy Asrock 880GMH U3S3 am3+ lapban, ami ASmediás.
-
zetecR
addikt
válasz
kungzi
üzenetére
Ugyan most minimális érdekem fűződik hozzá, de a legutolsó firmware frissítés óta egyik Sandforce-os SSD-vel sincs megbízhatósági probléma.
Tök mindegy, hogy OCZ, Corsair, vagy bármi más.A Vertex2 régen rendszeresen BSOD-t produkált sleepből visszatérve, a Corsair-rel viszont korábban sem volt problémám.
-
honlaca
csendes tag
válasz
kungzi
üzenetére
Köszi, ezzel megoldva.
Egy valami maradt még: mind a Crystal Disk Info azt mondja, hogy az állapot ismeretlen, mind az SSD Life PRO azt írja, hogy Health status not supported.
Lehet, hogy nem támogatja az SSD ezen info átadását (Samsung oldalán úgy látom, hogy a legfrissebb firmware van fent nekem is)?
-
ffodi
veterán
válasz
kungzi
üzenetére
Az új giga biosban valamit elcsesztek az energiagazdálkodással kapcsolatban, ami zavarja a Sandforce vezérlőt. Ha felrakom a régi biost, akkor minden ok, illetve, ha az új bioson, kilövöm a C6 statet, akkor is minden rendben van.
Már csak egy új biosfrissítésre kell várni, ha jól tudom más gyártó által készített Z68-as alaplapok nem érintettek ilyen téren. -
Oliverda
félisten
válasz
kungzi
üzenetére
AMD AHCI driver 1.2.001.0301 (manuálisan kell telepíteni az eszközkezelőben!)
~100 KB
Beleraktam az első hozzászólás végébe is a linket, hogy bármikor egyszerűen meg lehessen találni. Majd frissítem, ha lesz újabb.
-
-
-
-
Mittu88
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
nekem annyira nem jött be a Sandforce vezérlő, többet vártam az írások alapján, 1 hete van meg kb. kurva gyors, de a telepítések sokáig tartanak, gondolom a tömörített fájlok miatt. Lehet egy firmware frissítés nem ártana, csak nem értek ahhoz. Amúgy A-DATA S599 64GB-om van

-
scope2007
addikt
válasz
kungzi
üzenetére
itt van leírás róla: Középkategóriás SSD-k a boncasztalon
igazából a vezérlőt a legfontosabb megvizsgálni...ennek nem a legjobb.
de ha olcsón veszed akkor tuti még így is leveri a HDDt -
fagy53
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
Nem nagy gond hiszen ha XP alatt használja valaki, akkor is teljesen mindegy, hogy támogatja-e az SSD a TRIM-t vagy nem..
Ha TRIM nincs is vannak olyan programok melyekkel karban lehet tartani, regenerálni az SSD-t. Vannak gyártói specifikus és általános pl Diskeeper program. -
jozsi252
veterán
válasz
kungzi
üzenetére
Megbízhatóság intel felé billenti a virtuális mérleget, de úgygondolom hogy samsungnak sincs szégyenkeznivalója.
Sebesség tekintetében nincs olyan nagy különbség a kettő között, van amelyik seq írásba jobb a másik meg 4k olvasásba, de naggyából azonosak a mérési adatok, szóval különbséget sebesség tekintetében nemvennél észre.
-
Cadal
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
"nem tudom, hogy az achi driver fent van e! ezt hogy tudom felrakni? mert még nem csináltam ilyet. ha valaki ért hozzá, kérem segítsen"
Alapból a windows achi drivere települ oprendszer telepítésnél de azt le lehet cserélni.
Innen letöltöd, és telepíted az AHCI for Windows 7 (79.6 MB 11.6 6/15/2011) drivert. -
törölt tag
válasz
kungzi
üzenetére
Az intelnek ára van a 80-aom 36k-ért vettem. amúgy jó szerintem.
Hibernálást ilyesmit ki lőttem + ramdisk-re Temp stb és a 25 Gb 64bites windows egyből 11Gb lett...
bott idő 12sec home premium 
Elég bőven a 40GB is ha szűkös a keret, írásban 95 helyett csak 45MB-ot tud de az is legalább 2x gyorsabb mint a HDD -re win telepítés. -
fagy53
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
Ennek a hírnek nézz utána!
Lehet, hogy azóta több infó van róla és orvosolták egy firmware frissítéssel, de mielőtt beleugranál, tájékozódj!
Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](http://img69.imageshack.us/img69/4205/clipboard01bsv.th.jpg)