Hirdetés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Szintén fw update-t javaslok, valamint win újratelepítést. Az alaplapon pedig a sata portok intel-esek, lévén a chipset része. Oda van dugva? Gondolom a fölső piros csati a legelső, ami sata 3. A jmicron az esata csatlakozókat vezérli.
A fagyás pedig mástól is lehet, nem csak az ssd miatt. Vírus, spy, stb. -
jookomak
őstag
válasz
samu74
üzenetére
Hát azért ha logikusan belegondolunk, függhet a min fps az ssd-től is. Kérdés honnan indítod a mérést (benchmarkot). Pl amikor betölt a pálya, vinyónál még kicsit szaggathat, mielőtt valóban beindul, és eléri a normál sebességet a játék. Ha itt már megy a fraps, akkor az világosan mutatja, hogy itt még alacsonyabb a min fps, mint játék közben.
-
jookomak
őstag
Pont a legrosszabb példát hoztad az agility 3-mal, ugyanis az sandforce-os, tehát tömöríti az adatokat, nem minden esetben hozza a gyári specifikációban megadott sebességet. Samsung 470 a jó választás, vagy a 830-as, ha számít az olvasás (nem), illetve a 96-os kingston, ha számít a méret (számít). Illetve körbenéznék, van-e előző szériás intel valahol.
-
jookomak
őstag
Vedd meg a Samsung 830-ast, és akkor legalább lesz róla itteni tapasztalat is. Valakinek el kell kezdeni.
Megbízhatóság: Mivel baromi új a cucc, ezért még nincsenek, nem is lehetnek, és még pár hétig, hónapig nem is lesznek róla tapasztalatok. De az előző szériából kiindulva rendben lesz. Gari meg van rá. -
jookomak
őstag
válasz
Dragon27
üzenetére
Ezt nem igazán értem. Nem kell kikötni a vinyót, amíg telepítesz, minek? A windows telepítő intelligensen le tudja kezelni a vinyókat, ssd-t. Célszerű az alaplap első sata portjába dugni, és akkor tuti nem lehet gáz. Ezt a kézikönyvéből meg lehet tudni, hogy melyik az.
Dictator^: Megoszlanak a vélemények, hogy ki kell-e kapcsolni őket. A lényeg a hibernáció, és az automatikus töredezettmentesítés kikapcsolás. A többi inkább hozzáállásbeli dolog: ha használatra veszed, és nem félted, akkor hagyod a fenébe őket. Ha hímestojásként használod, akkor pedig beállítod a leírás szerint.
Előbb növöd ki, vagy avul el a cucc annyira, hogy ne számítson ez az írásmennyiség. -
jookomak
őstag
Felejtsük már el ezt a "játékokban lassabb az esesdé" témát! Azért mert egy fórumtársnál gond van, attól még ez nem általános.
-
jookomak
őstag
Nekem elsőre az intel előző szériás 80 gb-osa ugrik be, mint ideális megoldás, illetve a 470-es széria 64 gigás tagja, valamint a kingston v100+ 96gb. Mindegyik sata2-es, áruk tűrhető, megbízhatóak, teljesítményük pedig megfelelő. Sata3-ból crucial c300, crucial m4 64gb, samsung 830 széria (ha lesz a boltokban). Intellel nem tudom mi a helyzet, állítólag a 320-as szériának vannak gondjai, Sandforce vezérlősöknek szintén, bár az új firmware-ek elvileg javították őket.
Ha áfa dolog okés, és picit teszel hozzá, akkor kijön akár egy 128gb-s samsung is.
-
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
Számottevően olcsóbbak már nem lesznek szerintem, ugyanis mindig jön az újabb generáció, a régit pedig általában kifuttatják. 60gb ~30k, 120 45k. (ezért jó a 96-os 30k-ért) Max egy ötöst süllyednek az árak.
Hibernációt úgy tudom nem lehet átrakni, csak ki-be kapcsolni.
-
jookomak
őstag
Két legutóbbi hsz-nek: Igen, megéri. Megváltás a sebessége egy hdd után. Jó sebességű ssd, jó áron. A 60-asok szoktak ennyik lenni, ez meg másfélszer akkora, kényelmesen el lehet férni rajta játékokkal együtt.
noorbertt: Inkább iponon venném, az a 2k már nem sokat számít, de legalább tuti a garid, a másik eladót nem akarom bántani, de én még nem hallottam róla.
Hibernálás, beállítás pedig az első hsz-ben levő logout cikkben található. -
jookomak
őstag
Kompromisszumos megoldásként egy sata 2-es 128-as ssd javasolnék, mondjuk a samsung 470 szériáját. Vagy az inteltől egy 120-as. Árban kb hasonló, mint két agility, de megbízhatóbbak.
hoffman_: Nem cseszegetésképp, de ezen a lapon is volt róla szó párszor.
Igen, így van ahogy írod, csak a sebességed lesz limitálva. 64-en pedig el lehet férni, nálam win, office, egyéb programok mellett még 2-3-4 játék is elfér.Épp pár posttal előbb írt valaki, hogy hogy muzsikál az új corsair force 60-asa. Nálam ugyanolyan vezérlős ocz vertex 2 van (mindkettő sata2-es), és minimálisan jobb értékeket kapok, mivel nálam sata3-ra van dugva, modernebb alaplapon, erősebb procival.
-
jookomak
őstag
válasz
Suprax
üzenetére
Ez csak annyi, hogy ha biost frissítesz, és ahci/ide eszközről csinálnád, mert pl. bent van egy vezérlőkártya (vagy talán más alaplapokhoz is ugyanez a szöveg), és arra van rádugva egy vinyó ide/ahci módban, akkor az end gombot kell nyomni.
Nem tud ahci-t a lapod sajnos. -
jookomak
őstag
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Visszafelé kompatibilis, de a sebesség meg fog állni a sata 2 határán (300 mb/s). De talán jobban jársz, ha előző szériás ssd-t veszel, ami nem sata 3-as. Sebességben picit alatta lesz, de olcsóbb, és a hétköznapokban nem érzed meg. Agility 3 pedig ahogy olvasom, nem igazán ajánlott.
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Érik bennem az elhatározás, hogy ssd-t kéne venni. 60 gb-ost szeretnék, csak nem tudok dönteni, hogy melyiket. Rendszervinyónak lenne beállítva.
Lehetséges versenyzők: Crucial c300, Ocz Vertex 2 , esetleg Agility 2. Ezek közül melyik a best-buy? Van valami más ajánlat ebben a kategóriában? Árban olyan 30-35k-ra gondoltam, és Ősember bazárját nézegettem.
Előre is köszi!
Aktív témák
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- SAMSUNG 9100 PRO 8 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.800-13.400 MBs - Eladó!
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)