Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Eddig 1x fordult elő nemrég : [link] , de még nincs 1 hónapos az SSD-m. Ilyenkor mit csinálsz, ha nem találja ?
-
Mankó
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Különösebben szerintem nem fogod észrevenni1-5mb szekvenciális olvasás nem oszt nem szoroz. Azaz hogy én nem vettem észre.
Maximum az írásnál láthatsz nagyobb eltéréseket. De rendszer meghajtóra meg ritkán írogatsz. -
h1n1_900
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Megcsináltam azóta...
De inkább nyomok egy új win-t. Úgyis alig játszom nem kell játék. -
Balage76
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Wind-Storm, Yany: Az SSD működéséből adódóan mindíg kell hogy legyen valamennyi szabad hely rajta.
Nézzünk egy folyamatot, ami megmagyarázza hogy miért kell ez a szabad hely:
- Felépítését tekintve az SSD blockokból és a blockokon belül page-ekből áll. A legkisebb egység amit olvasni és írni lehet az a page, viszont a legkisebb egység amit törölni lehet az a block. A példa megértéséhez feltételezzük, hogy egy blockon belül van 8 page.
- Van egy fájlod ami 4 page méretű. Ez felírod így elfoglalod a block felét. Ezekután felírsz egy másik, 3 page méretű másik fájlt ugyanabba a blockba. (már majdnem tele van...)
- Következő lépésként törlöd az első fájlt. Ilyenkor látszólag van 5 page szabad helyed, hiszen az eredeti 8 pageből egyet még egyáltalán nem használtál el és letöröltél 4-et.
- Újabb lépésként szeretnél felírni egy 2 page méretű újabb fájlt. Gond van, mert ugye hiába van elvileg 5 page szabad helyed, ebből 4-et a törölt fájl foglal, és mivel törölni page-et nem, csak egész blockot tudsz, ezért előbb "rendet kell tenni" hogy valóban legyen szabad hely.
- Ahhoz hogy úgy tudd szabaddá tenni az egész blockot, hogy a második, 3 page méretű fájl ne vesszen el, kell egy másik üres block, amibe először átmásolod a 3 page méretű fájlodat.
- Az átmásolás után az eredeti helyén töröltnek jelzed a 3 page-nyi helyet, tehát lesz egy olyan blockod, amiben van 4 page törölt adat + 1 page sosem használt üres hely + 3 page törölt adat. Ezt már "megéri" és lehet is valóban törölni, hiszen nincs benne "élő" adat, így ezt a kontroller meg is teszi és lesz egy szép üres blockod. (ezt a rész műveletet hívják egyébként Garbage Collection-nek)
- A másodikként használt blockban, amiben már új helyén megtalálható az átmozgatott 3 page, még van hely, tehát oda szépen bekerül a harmadik, 2 page méretű fájlod.Elsőre ez picit bonyolultnak tűnik, érdemes egy kockás füzetben lerajzolni...
De mint a példából is látható, KELL a szabad hely a működéshez.Azt pedig hogy miért 5-10% kell a reklám után elárulom...

-
Yany
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Akkor másképp kérdezem: miért kell szabadon hagyni területet? Eddig abban a hitben éltem, hogy az SSD-k controllere eleve annyi szabad területet közöl a felhasználóval, amennyit ő már nem használ fel saját adminisztratív feladatainak elvégzésére.
Szóval, ha mondjuk 60 GB-ot látunk a 64-ből, akkor a controller már félretette a saját területét. Nem? Tanítsatok.

-
noorbertt
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére

-
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Az alaplap leírásában ez áll:
4 SATA 6Gb/s ports (SATA 1-2 by Intel P67 PCH, SATA 7-8 by Marvell 9128) -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Meglett a rejtély oldva.
Az volt a probléma, hogy a Marvel által irányított SATA 3 portra volt csatlakoztatva az SSD.
Átdugtam az Intel által vezérelt SATA 3 portra, és most már a Harddisk Sentinel szerint is megy a TRIM. -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
1,6GB-t megeszik a W7 nekem, 128mb-t adtam csak FF cache-hez, de kikapcsoltam az SSD-n a lapozófile-t is.
Valami nem kerek itt.
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Csak úgy tudok adni neki betűjelet, ha formázom is, de csak ntfs-be tudom miközben a progi fat32-be rakja. Nem lesz itt ellentmondás?
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Azt kétlem, hisz nem olyan nagyon új a 470-es széria. Itt valami más gond lehet. Rossz lenne az SSD-m? (HD Sentinel jónak titulálja) Ezt tettem fel. Ja és mióta áthelyeztem ideiglenesen a vinyóra a FF cache-t meg volt, hogy ki is kapcsoltam azóta egy oldalon észrevettem, hogy egy egész menüsort nem tölt be. ABP-t kapcsolgattam de nem amiatt.

-
Balage76
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
most komolyan, mindenféle offense nélkül, ezt Te/Ti ilyen gyakran nézegetitek?
nem borzasztó mindegy hogy 99% vagy 98% a kondíció? majd ha 10% körül lesz akkor érdemes esetelg elgondolkozni... 
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Pont valami hasonlora szamitok en is, ha kuldene frissebb kepet a Kingstonrol. Par szazalek kondicioeses, ami nem jelenti meg az SSD veget. De ezt tenyleg akkor tudjuk mar csak meg, ha tesztel es kozzetesz rola egy uj fotot.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Olyan eget rengeto kulonbsegek lennenek a ket verzioju kep kozott, hogy abszolut ne erje meg megvenni? Biztosan en vagyok csak nagyon naiv.
De futhat egy kort azzal, hogy kerjen egy 3.70-es HDS kepet... -
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
jah, nekem is desktop bundle van a Kingstonból, mókásan néz ki, keret az SSD-n, hogy 2.5"->3.5" aztán plusz keret ezen is, hogy rögzüljön a házban, 3.5"->5.25", MOUNTCEPTION!

-
pontyos
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Akkor holnap berakom, és install . Köszi!
-
pontyos
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Hú ez gyors volt, köszi szépen / a linkeket is

Van esetleg fontos tudnivaló, amire kötelező odafigyelni... esetleg valami olyan ami nincs leírva de személyes tapasztalatok alapján fontos lehet. Olvastam az 1 hsz-t
-
Bodor
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Én már több éve előfizetőjük vagyok, most sem hagyom ki, ez szerintem egy jó vásár...
-
^Clown
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Sorry, telorol vagyok

Ez akkor egy igen jó ajánlat, nem? Mi a véleményetek?
-
Bodor
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
27990
-
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
A 3.7-est.
Köszönöm a válaszodat. -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Crystal Disk Info szerint működik.
Melyik mond igazat
? -
zetecR
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Threshold Exceed Condition
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
De az csak egy betű, semmit nem jelent, hogy mit jelöl...

-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Miért nem jó ha E lesz?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
én is használok mindkét gépen és nincs ilyen gondom, de fogalmam nincs te melyiket raktad fel a tízegynéhány közül - nálam Dataram Ramdiskkel nincs ilyen gond.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nem hiszem el, hogy senkinek sincs ilyen gondja, vagy ennyire nem népszerű ez a cache áthelyezés ramdrive-ba errefelé?

[link] -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Wind-Storm
üzenetére
persze.Egyébkén minek kellene a driver ha nincs bekapcsolva?

-
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Én csak arra értettem, hogy ezek mind SATA csatolósak és így nem tudják kihasználni a memória sávszélességet. A revo-drive viszont pcie csatolós, azon több átmegy (főleg ha 16 sávos lenne
). -
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Jobb lenne revo-drive stílusban, vagyis pcie csatolóval, DDR3 memóriával (mert az most az olcsó
) no meg persze nagyobb kapacitással. -
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Guglizz magadnak!

Gigabyte i-RAM
ACard's ANS-9010 Serial ATA RAM diskMondjuk egy ráncfelvarrás ráférne ezekre.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ja, gombelem modulonként....

-
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Képzeld, gyártanak. Ebből az ötletből sem te leszel milliomos

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
2.6.33-as kerneltol tamogatva van, bar nem minden fajlrendszeren, de Ext4-en biztosan.
-
-Solt-
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Első dolgom lesz, ahogy megjön az új gépem és az SSD-m!

-
-Solt-
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Azt tudom, hogy az SSD-re akarja telepíteni, de azt nem tudtam, hogy ilyenkor a HDD-re is írhat... Kicsit meglepő annak fényében, hogy a telepítésnél egyértelműen ki lehet választani, hogy hova akarod telepíteni...
Egyébként én nem szoktam lehúzni, és még nem volt gond belőle... igaz nem is próbáltam kivenni a vinyót utána...
-
-Solt-
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Miért kell lehúzni telepítés előtt a HDD-t?
-
Bandita4141
tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Köszi, de azt hol kell átállítani a bioszban, nem nagyon értek hozzá
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ha még ennyi sem? 10 év egy SSD élettartalma ha nyúzod rendesen...
-
Zlin50
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Meg kell hogy mondjam a notebook változathoz járó adapter kábel jobban érdekel a tepsinél, amire azért sem lenne szükség mert nem "szokványosan" lenne beépítve.
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
"Írásnál ott látszik a kemény 7,3 IOPS"
Viszont 4K olvasásban porig alázza a SATA3-as HDD-ket...
Az valóban tény, hogy az OCZ 2-es szériájában több megdöglött ssd van, mint kellene, de azért a 3-asról ez nem mondható el.

-
vadcoca
tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
ha nem üríti akkor gyorsabb lesz vagy miért
Igen, gyorsabb lesz. Ha sűrűn írod ugyanazt a területet, akkor ténylegesen csak
egyszer írja ki, a puffer ürítésekor. Az ürítésig minden írás RAM-ban történik.
Ha nincs kipipálva akkor minden egyes írást ténylegesen végrehajt a HDD/SSD. -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
"Viszont ha egyszer nincs ütemezve a töredezettség mentesítés (méghozzá nem registryből irkálva) akkor miért írja hogy enabled..?"
Azért (amit most írok le harmadszor)
, mert szolgáltatásokat tilt le a Magician. Amikor Te, kiveszed a pipát az időzített töredezettségmentesítés futtatása elől, akkor nem szolgáltatást tiltasz, csak a töredezettségmentesítő egy opcióját. Windows-ban a szolgáltatások egymásra épülnek, egymástól függenek, oda-vissza használhatják egymást.
Ezért írtam korábban, hogy ha a Magician tiltja le a defrag-ot, akkor a W7 lemezkezelőjében nem kell partíciót zsugorítani például, mert ki fogja írni a lemezkezelő, hogy ez a szolgáltatás tiltott. Ha viszont nem a Samu progijával van tiltva a defrag, hanem úgy, hogy csak az időzített futtatást tiltod le (ahogy írtad/tetted is korábban), akkor a lemezkezelő nem fog visszabrekegni. -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Oksa, viszont a kérdésemre nem válaszoltál...

(Registry turkán, az olyan leírásokban szereplő módszereket értem, amik olyan hasznosak, mint fej-nélküli lovasnak a szájharmonika) -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Most írtam, szolgáltatásokról van szó, nem registry turkáról...
Jelöld ki az összese és Tune gombon katt és akkor le fogja tiltani amit kell.
Vagy ezt már megcsináltad és ezek után jelzi ki, hogy még sincs kikapcsolva? -
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Plusz infó, nálam is minden ki van kapcsolva, mégis engem is ugyanez a kép fogadott...
-
vadcoca
tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Jól gondolom, hogy ezt a bizonyos puffer jelen esetben az SSD-be integrált
256MB-os DDR2-es ramot takarja?Ez a puffer a rendszermemória része. Mielőtt bármit kiírna a háttértárra
(SSD, HDD, akármi) a kiírandó adat ide kerül. Ha az ürítést tiltod az nem
jó
. Mert ekkor az adatok ebben a pufferben várakoznak egy ideig. Ha
közben jön egy áramszünet, akkor az itt levő adatok még nem kerültek a
tárolóra, elvesznek.
Ezért írja, hogy csak akkor pipáld ki ha van szünetmentes.
Ha nincs pipa, akkor "azonnal" elkezdi kiírni a puffert, így csak akkor
van veszteség ha pont az írás közben jön a fátum. -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
IOPS = másodpercenkénti olvasási/írási műveletek száma a random 4KQD32 szegmensben.
Magyarul, egy 80,000 IOPS-os SSD a 4KQD32 szegmenseben 320 MB/s környékén tekerhet, mivel 80,000*4K (4096) az 320MBItt jön képbe az AHCI üzemmód és annak NCQ szolgáltatása, ugyanis az NCQ miatt lehet sorba állítani az SSD irányába érkező kérelmeket 32 darabos listában. A lemez a sorrendet az alapján állítja fel, hogy minél gyorsabb ki tudja szolgálni a kérelmeket és ezt a 32 kérelmet egyszerre hajtja végre. Ezért van az, ha valaki IDE módot használ, akkor a 4K és 4KQD32 eredmények teljesen ugyanazok illetve a 4KQD32 olvasás a béka segge alatt leledzik. pl: Samsung 470 64G AHCI vs. IDE
-
SVLaller
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
igen, az a szám az hogy hányszor fusson le a teszt. amúgy ha jól sejtem rendszer meghajtónál a 4k olvasás/írás számít, a QD32 nem is tudom micsoda

-
SVLaller
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
nekem igen

az IOPS számításra az a tippem, hogy 1 IO művelet 4kB mert ennyi a foglalási egység, ezzel elosztva a mért sebességet megvan, hogy az hány IOPS.
azon gondolkozom, hogy hogyan befolyásolná a teljesítményt, ha az alapértelmezett foglalási egységet levinnénk 512 byte-ra, ha jól értelmezem az adatlapot fizikailag akkora 1 szektor.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nekem H61M/U3S3 van, most ASMedia driverrel megy, igazából csak a bench értékek a nem megfelelők, érzésre és boot időre nem rossz. Hát a fene se tudja, biztos a vezérlő... köszi a teszteket

-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Több kérdésem is van, első: C:20% (8/40GB) -> XP és partícionáltad?!
Nekem miért olvas kevesebbel ugyan az az SSD?:/ Gondolom az alaplap és a SATA vezérlő különbözősége, na de ennyire?
most mértem ->
A kedvemért a BootRacerrel mérnél egy boot timeot? ha gyorsabb akkor érdekel, hogy hogyan tudnám meggyorsítani az enyém, ha ugyanolyan vagy lassabb, akkor le***rom

nálam QD32-re 54.000 IOPS-ot ír.
-
ricsik
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ezt akartam kérdezni, hogy mért kell? Átnéztem a régi windowst és az elmúlt fél év netezése 1GB casht pakolt ki. Az szerintem nem sok adat, bírnia kell. Sebességre meg szerintem megfelel ez is
.vtechun: a windows logótól mérve persze, a biosz elszenved még kb ennyit. A régi win 2 percig kerregett, van némi javulás
. -
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Az alján vannak a lyukak.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nekem pozitív eddig a benyomásom, a csomagolás nagyon tetszik, nagyon profi
a beépítőkeret furatai kicsit kisebbek mint a standard méret, így én csak csavarral tudnam a házamba fogatni, agyorszárral nem sikerült, de ez elég csipcsupp, nem zavar igazán
A gyorsaságával nincs bajom.
űMilyen hőmérsékletet, és hol kéne azt néznem, vagy arra gondolsz, hogy nézzem meg CDI infoval? azt még nem tettem meg, de akkor most megteszem ^^
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Köszi, akkor még jó, hogy megkérdeztem, 1-2 hétig nem lesz mellette HDD, gondolom ez túl nagy problémát nem fog okozni ugye?
-
Binda
tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Köszi a választ

Eddig is kerestem erről infót, de érdekes módon alig akad. Végül sikerült megtalálnom itt is, szóval nyugodtan vehetek akármilyet

-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Valaki erre?
Aztán többet már nem is fogok itt kérdezősködni, hogy melyiket vegyem mert már meg is vettem
-
Atos23
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Na igen, ebben a megkozelitesben ez egy kenyes tema. Doglott SSD-nel biztosan nem fog senki adat maceraval probalkozni egy gyarban zsebre rakott SSD-rol, de nagykerbe/gyarba visszakerult bades, de meg mukodo hdd-rol siman el tudom kepzelni a veletlen szeru adat atszkennelest es adatlopast.
-
Jofi81
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Szerintem az M4 az egyik legjobb választás.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De mint a példából is látható, KELL a szabad hely a működéshez.

, mert szolgáltatásokat tilt le a Magician. Amikor Te, kiveszed a pipát az időzített töredezettségmentesítés futtatása elől, akkor nem szolgáltatást tiltasz, csak a töredezettségmentesítő egy opcióját. Windows-ban a szolgáltatások egymásra épülnek, egymástól függenek, oda-vissza használhatják egymást.
. Mert ekkor az adatok ebben a pufferben várakoznak egy ideig. Ha