Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Egy Hd sentinel smart táblát rakj má be légyszi, biztos nem normális ha naponta 4x csinálja...
Én lenyomnék minden nap egy backupot az ssd-ről + egy miatyánk
-
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
Barcsik
üzenetére
V+100 ra játsz, alignálás/particionálás szerintem jó ha kézzel magad csinálod, aztán partíciónként klónozod át. (de azért nem árt már csak tisztelet jele miatt se újrarakni a rendszert
, bár xp-nél nem sokat számít, AHCI legyen)@ShepardS: ezek ennyit tudnak..., illetve most látom csak hogy v+ -os, mérjél 0x00 fillel is és azt tedd be, de nagyjából jó az eredmény sandforce-al is (lehetne kicsit jobb a seq)
-
Jack@l
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Utána Crucial M4, Samu 830, Corsair Force GT közül pénzfeldobással kb

Vertex3 is alternatíva lehet, meg az újabb A-data ról is jókat hallotam.(bár az inkább egy jó közepes ssd) De ha kivársz egy kicsit, tavaszra/ nyár elejére jöhet egy kissebb zutty(vagy megy a forint az egekbe... ). -
Jack@l
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Sopórolj még hozzá 5-10k-t...
-
Jack@l
veterán
válasz
üzenetére
Az SSD tud ciceregni, kingston v+ 96 oknál ez nem meglepő jelenség.
---
Viszont: http://hoc.hu/Adattarolas/olcsobbak-lehetnek-a-nand-flash-alapu-termekek.html
-
Jack@l
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Gyors proci mellé érdemes szvsz tenni egy gyors ssd-t, tuti megérzed egy 10 mega/sec-es 4k-s után a gyorsulást.
-
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na, kicsit vissa kellett mászni a fában, de ez volt eredetileg ,amiről beszéltetek: [link]
Raidben nem nagyjából duplájának kéne lenie az olvasásnak? -
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De csak nem 12-13 megával olvas egy agility?
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De nem kéne a 4k readnek is jobbnak lennie 1 lemezhez képest? A 4k írások viszont igencsak jók lettek. (ha nem fo*nék, hogy szétesik a raid tömb, beraknék én is még egyet párba)
-
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
Akit érdekel, ssd kimélő win-el, egész napos munkával, netezéssel, háttérben pár server, fejlesztőkörnyezet, miegymás futott, bár egy része azoknak vinyóra dolgozik, ~3,1 gigát irkált a rendszer az SSD-re.
-
Jack@l
veterán
Van egy olyan érzésem, hogy tizedéért elő tudják állítani ezeket alapanyag/energia szinten, mint amennyiért adják
De ez csak egy igen távoli sejtés, a valóságot bizony egyszerű ember soha nem fogja megtudni.
(valamelyik gyártó épp az egychipes ssd-vel kisérletezik, elég vicces volt látni, ahogy a 2,5 colos SSD nyákon ott figyegett az 1 db kis nand bekötve a dugóba
)@northmahri: mire kell a vinyó? pendrive már nem is jó?
-
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Akkor régen láttam már a tesztet róla, de úgy rémlett, hogy a 64-es írása azért elég gyengécske.
UI: pont ma olvastam egy cikket, hogy "állítólag" 2012 lesz az áttörés éve az ssd piacon, amikor majd 1 dollár/ giga alá fog csúszni az ssd ára.
UUI: @Balage76 te samsungnál dolgozol, vagy viszonteladó vagy? (lehet lenne kérdésem priviben) -
Jack@l
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nem. Nagyjából ugyanoyn mint a többi vagy tán hajszállal gyengébb, van ph-n is teszt róla.(vagy összesített ssd mérős táblába megtalálod) Ha kibirod várj 2 hónapot, addigra lehet lesz egy nagyobb huppanás árfolyamba is, meg a 128-asok árába is.
-
Jack@l
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Thx, ezt nem is figyeltem, az a gáz, hogy néha ujra kell indítanom a gépet nap közben... Majd este/éjszaka beszámolok a mai termésről.
-
Jack@l
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nekem rohadt gyanus, hogy az az átlag napi mérés, az a progi feltételétől számított napok számával osztja a mért adatmennyiséget, amikor a hd sentinel futott, ezért vagyok gondba, mert nekem szinte végig ki volt kapcsolva, tegnap mikor benyomtam, meg ilyen 350mega/550 megát írt a hülyéje napi átlagra, szóval ez így ebben a formában nem annyira mutatja azt amire kíváncsiak lennénk. (eleve az olvasás volt a kevesebb
) -
Jack@l
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszönöm, holnap én is mérek egy napi cumót, lehet bent is hagyom a héten, hogy képbe legyek mi mennyi.
-
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Nem, kivételesen munka miatt vettem, sőt ha csak 64-est kaptam volna olcsón, akkor a win se arra került volna. Egyáltalán nem érzem, hogy bármi lassabb lenne, egyedül a swap-et kéne kikapcsolnom(amihez kéne 8 giga ram is... ) és szárnyalna minden

De ha valainek csak az alap win-es beállítás van, és fut valami hd sentinel szerűség végig a háttérben, leirhatná, hogy napi 8 óra netezés/meló mellett mennyi az írási forgalma kb. (még jobb lenne ha csak ssd-s laptop lenne, kíváncsi vagyok) -
Jack@l
veterán
Nem merek rá megesküdni, hogy elég csak az ütemezőben kivenni a pipát a vinyó elől, hogy egyáltalán ne defragoljon, lehet rosszul tudom, de mintha idle állapotban is szépen tekergetné a lemezt(csak nem full defragot nyom), bár lehet csak a hülye fetch-ek meg a rendszervisszaállító dolgozik. (már vinyónál is rohadtul bosszantott, örültem végree hogy service-estől dobhattam a kukába
) Fajtája válogatja, nem szeretem, ha nekem kell várni a beépített hülye szutykára, mikor épp sürgősen dolgoznék a géppel. -
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Igen, de mi az ami a dobozra van rakva nagy betűkkel?
Vegyél ssd-t, adunk ingéy progit hogy átklónozd a régi wint 10 perc alatt 
Tudom hogy kikapcsolja alapból, de amellett még van nagyon sok dolog amit bizony nem tesz meg. (mondjuk rendszervisszaállító meg temp, browser cache irkál a legtöbbet a defrag után ) -
Jack@l
veterán
Nincs sazzal se gond ha bent hagyod a töredezettség mentesítést, sőt futtatod hetente direkt a c-re, bizonyára gyorsabb lesz az ssd-d kicsivel, egy ideig, amig lassan csendben 1-2 év alatt szépen ki is pusztul amiatt. Szóval a mérnökök nem hülyék, de az már nagyon sok esetben bebizonyosodott, hogy (valószínű nem önszántukból) bizony nem aztcsinálják meg neked ami a usernek a legjobb, magyarul ha tudsz gyártani egy éppen még megfelelőt, ami neadjisten gari után egy kicsitvel, vegy fél évvel bekrepál valami véletlen folytán, akkor bizony az lesz árulva, hogy később ki kelljen cserélned újra. Lehet csak 1-2 dollárral kerülne többe egy 2x jobb cuccot legyártani, mégsem azt teszik. (épp multkor láttam egy 50 ropis joy moddingot, ahol remegett az axis közepe, mert alapból egy gyenge szutyok mágnest pakoltak bele a "szakemberek", a srác pár 100ft-ból vett bele sokkal erősebbet és teljesen pöpec lett a cucc)
-
Jack@l
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Leírom, de csak egyszer az ultimate választ: jelen pillanatban 3 csúcsragadozó van emberi árakon a piacon, mind megbízhatóság, mind sebesség terén: Crucial M4, Samsung 830, Corsair force GT, ha igazán gyorsat akarsz, akkor minimum 128 gigásat veszel. Többivel kár foglalkoznod, mert csak belekavarodsz meglátásom szerint. (vagyis nagyon sokat kell utánaolvasnod, hogy valami érdemben összeálljon a fejben, és utána lenne érdemes/tudnál érdemben kérdezni)
UI: fogalmam sincs melyikbe hány magos vezérlő van, és engem speciel nem is érdekel, mert lényegtelen -
Jack@l
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Haverom most szívott be két darab 500 gigás seagate vinyóval, egyik bekapcsolás után elszállt mind2(kb két hét különbséggel két külön gépben), az összes fontos cuccával. Ha rárakja az fw-t amit egy éve kiadtak már hozzá, akkor semmi baja nem lenne, így hozhatja vissza őket TTL-soros kábellel... Gondolkodj, mielőtt hülyeségeket beszélsz, ez true story, igen friss is.
-
Jack@l
veterán
válasz
Zlin50
üzenetére
Alattad mkifejteték bővebben, ha csak 10 oldalt olvasott volna vissza az első 3 kérdés után, már rég ott csücsülne a gépében, csak hogy ugrál a szutyok novától meg 32-40 gigás vackokról oda vissza a legjobbakra(igen, én is megírtam neki az egyik etalont) meg 128 asokra is kicsit eszetlenül, az tűnt elég "furcsának". Bodor megmondta a tutit, ha annyira körbe akarja járni, olvasson, sokat.
-
Jack@l
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Ha azt dob, akkor mért nem dúrod le, ezt mondtam, szedd le valami particionáló kütyüvel az összeset, azt kész.
UI: csak vicceltem a fentebbi kérdéssel, attól még jó ssd marad, csak elba* az egyik fw-t, nem ritka dolog az ilyen, majd kijavítják.
UUI: Zlin50: pont a windows saját hülyeségei meg védett elérése miatt kockázatos fw-t frissíteni, főleg úgy, hogy közbe maszívan használod a vinyót/videokártyát/alaplapot frissítés közben, az egyéb ott kószáló mindenféle tűzfal virusirtó/self destruct kütyükről nem is beszélve. Dos és boot lemez a tiszta.(legalábbis annál van a legkissebb hibalehetőség user fault-on kívül) -
Jack@l
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Erre csakazt tudom mondani, hogy fw frissítést windows alól megcsinálni egy öntökönszúrással ér fel, az 1.0-s usereknek találták ki. Mindent csakis boot lemezről dosból!
Szomorú a történet, de örülök hogy beírtad, így legalább a többiek nem esnek bele a hibába, viszont ha már van windowsos szarjuk, akkor rohadtul nem kéne gallyra vágnia az egészet.
Szerintem próbáld meg valahogy full leformázni az ssd-t, akár a gyári miitoménmilyen data legylulóval, aztán a dos-os részével ujra rápakolni az fw-t, akár megnézni, hogy az fw feltevős proginak milyen kapcsolói vannak és force-olni vagy a legújabbat, vagy az eredetit ami rajta volt, hátha ugy beindul. Ha egyik se, akkor visssza RMA...
UI: ahogy látom a linkedből, valakinek mégiscsak sikerült utána rendbehozni.
UUI: most akkor már szarok a samsung ssd-k is?
-
Jack@l
veterán
Atticus kérésére találam ilyet, nem merek rá megesküdni, hogy full valid, de arra se hogy fake

Crucial M4 128GB boot time 6 seconds -
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Akko feleslegesen parázol rajta, ssdlife egy vicc, főleg ahogy megtippeli mennyi a hátralévő idő ...
-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Mért nem nézed meg részletesen a smart-ot, hogy mi a baja? Százalékokat nem a levegőből veszi, és annyira nem is számít szerintem, mert az egy hasraütés kb, smart kiírja a döglött sectorokat meg olvasás/írás faultokat asszem. Betehetnél ide is egy képet róla, hogy okuljunk(hard disk sentineleset)
-
Jack@l
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Pedig igény lenne rá...
Meg igénytelenség is sajnos, amiért elkerülnek minket :S -
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
NewEgg-ről szállítanak hazánkba is? (esetleg valakinek tapasztalata róla?)
-
Jack@l
veterán
Én is SSD-re dolgozok, pont azért tartom, sűrűbben kell backup, azt annyi.
Amúgy a jobbakba van erre védelem, hogy egy kis kondival még annyi áramot tartanak tartalékba, hogy az éppen ssd bufferében lévő kiirandó cumókat le tudja menteni, csak ez a windowsos cache-re már nem vonatkozik...
-
Jack@l
veterán
Nem az intel ahci drivert mondtam te (RST), az elég szutyok. Hanem a chipset installation u.-t!
Még az jutott szembe, hogy mi lenne, ha a 0 sata slotra dugnád az ssd-t, és az 1. re nem dugnál semmit (hogy ne legyen mellette slave se). Lehet valamelyik vinyó vagy dvd vel akad össze. -
Jack@l
veterán
válasz
KaLeun
üzenetére
Crucial M4 (kicsit későbbn, ha elül a vihar felette
), Samu, Corsair force3 gt, vertex3.
A betöltés rövidebb lesz, de ha tippelnem kéne akkor nem nagyon sokkal, llassabb ssdvel mint amelyineket írtam és sokkal gyorsabb procival is simán procilimitre futok ilyen betöltős dolgoknál.
UI: AHCI-t nézd meg hogy támogatja e rendesen a lapod, anélkül nem mennek túl jól az ssd-k -
Jack@l
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
http://www.guru3d.com/news/ocz-r4-pcie-ssd-with-16-sandforce-sf2200/]
Hát persze, hogy megy...
Majd ha samu ilyen gyosat és ilyen nagy kártyát csinál, olcsóbban, akkor majd lehet elkezdeni temetni.
UI: M4, valószínű egy bug az egész, amit csak most vettek észre( legalábbis jóhiszeműen remélem) -
Jack@l
veterán
válasz
Dzsosy
üzenetére
Nagyon lassú egy átlag mostani ssd-hez képest.
Samu 470 vagy 830, crucial m4, corsair force gt, ocz vertex3 egytől egyig jó kis cumók, keresztbe nyelik azt a kingstont 4k-ban is.
Kingstonból egyedül a 96 gigás v100+ volt a jó vétel, amig lehetett kapni, nagyot kaptálk, olcsón, elfogadható sebességgel (jóval gyorsabb mint a sima v100) -
Jack@l
veterán
De embör, hogy próbálja ki, ha logikusan végiggondolva se lehet?
Amúgy ott kezdődött, hogy kérdeztél valamit, mi meg próbáltunk segíteni, aztán az ember azt a lépést várná ahol megköszönöd. (na innen csúszott félre egy kicsit a gondolatmeneted, mert elkezdtél sipákolni ahelyett, hogy átgondolnád mit mért mondtunk) -
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
kukinyo
üzenetére
Ha samsung ellenpárti vagy, akkor a legjobb választás...
( valószínű amúgy is)
@Dark Archon: Olcsó jó miőséget képvisel, de azért erősesen a tömegtermelésen van a hangsúly, kb mint kocsoba az opel, jó jó, de valakinek nem márka. Ramokat már régóta gyártanak, és jókat is, de SSD területén talán az egyik legfrissebb gyártó (ha a cimkézőket nem számítjuk) Ezt azért nem illik elfelejteni, majd az idő megmondja mennyire jók, még kb egy éve vannak a piacon a 470-essel, ha jól emlékszek. -
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Amit felettem is írtak, ez nagyon soványka így, nézd meg az ssd összefoglalós táblázatban mennyi az annyi másnál. Szerintem új fw, uj win, rendes chipset driverekkel, jó alignálással meghozza majd ugyanazt az eredményt, mint a többieknek. Első hsz-ben találsz sok sok hasznos olvasnivalót hozzá.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)