Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
djmisi123
üzenetére
Ne ezen lovagolj, tul van spirazva ez az SSD elettartam kerdes. A Vertex 2-esemre eddig 3 es fel terat irtam OCZ Toolbox szerint tavaly december ota. A 80-as Intelen sem lehet tobb irt adat 4-5 teranal ugy, hogy nem patyolgatom egyiket sem ilyen SuperFetch kikapcsolasokkal, sem bongeszo cache athelyezesekkel. Ha Te csak napi 15 orat hasznalod a geped, szamold ki egy gyors fejszamolassal, hany ev kell, hogy elerd az 500 terat egyaltalan. Es vedd azt is figyelembe, hol lesznek a mai meghajtok akkor...
En most keszulok cserelni, de nem azert, mert eloregedtek volna, hanem azert, mert kinottem mindet tarhely teren.
-
djmisi123
csendes tag
válasz
djmisi123
üzenetére
Ja és megcsinálom még vele azt is ami itt van összefoglalva valahol azt a 12 vagy hány lépéses dolgot beállítom meg kilocsolgatom amit itt leírnak....De ám azért 1TB is nagyon sok nem még 1000 most ha nekem saccolnom kéne nem tudnék de szerintem az is jo pár év szerintem...
-
djmisi123
csendes tag
válasz
deathtania
üzenetére
Értelek 1000TB ezt ám hogyan tűnteik fel a gyártok ennek is van valami típus jelzése vagy ez inkább már általános dolognak mondható?Hát értem ám akkor az ocz vertex 3-at nem ajánlanád?Akkor inkább már egy ujabb fajta kingsont hyperX-et?Vagy esetleg konkrét típust is tudnál javasolni?Hát nem tudom akkor ha úgy nézzük hogy ezen dolgozok meg játszok mindent mást a vinyon intézek akkor esetleg évben megadva az mennyi lenne napi 15 óra használat mellett kb megközelítőleg?
-
deathtania
senior tag
válasz
djmisi123
üzenetére
igen, MLC-re írtam, de szerintem inkább az 1000TB írott adat legyen a mérvadó, ne az 1 millió üzemóra, mivel azt könnyebb elérni

őszintén megmondom egy Intel X25-V-vel rendelkezem, és nekem ez is bőven sok. Intel mellett esetleg Crucialt vagy Kingstont vennék, mert valahogy úgy látom, mintha a többi valahogy nem volna annyira megbízható, és többször is probléma van velük. ha hosszútávra tervezel, szerintem csak ilyet vegyél. de ez már a Te döntésed, hogy mit engedhetsz meg magadnak.

Az MTBF az angol "Mean Time Between Failures" kifejezés rövidítése. Magyar jelentése "a meghibásodások között átlagosan eltelt idő" (forrás: wikipédia)
-
-
djmisi123
csendes tag
válasz
deathtania
üzenetére
Értem szóval akkor 1 millió üzem óra?De ezt a sima mlc-re írtad ugye?Szeretnék majd venni egy vertex 3-at 120gigásat az jó vétel ugye?És ez a típusnak is 1 millió üzem órája van?
-
djmisi123
csendes tag
Azt megtudja mondani valaki hogy mennyi ideig jó kb egy ssd????
-
Gabóka
tag
-
Pero
senior tag
-
samu74
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Akkor a szokásos eljárást kellene próbálgatni:kábel csere,másik sata port ,ramok megmozgatása+tápcsatlakozó cserebere...Egyenlőre ennyi.

-
Pero
senior tag
hi,
tervezem egy ssd beszerzését 120GB körülire gondoltam ami már sata3 as, hogy gép csere esetén is kitudjam hajtani. OCZ-től az agility 3 al szemezgetek, mik a vélemények erről vagy mit lenne érdemes venni helyette?
előre is köszönöm a tanácsokat. -
gabo01
őstag
válasz
dragonfire44
üzenetére
Ezekkel szemezek én is! Kár, hogy a Kingston-ból nincs 60Gb-os!

-
Orgi
addikt
-
SG3rg0
őstag
Ilyet használ valaki ? Van valami tapasztalat erről az SSD-ről?
A-DATA 60GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-60GM-C
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Megcsináltam azóta...
De inkább nyomok egy új win-t. Úgyis alig játszom nem kell játék. -
h1n1_900
senior tag
Kap egy új win-t kész...
Csak a sok játékomat sajnálom mert nem fog elindulni
-
Horvi
őstag
válasz
h1n1_900
üzenetére
Az hogy oda vannak dugva a vinyók az nem számít. Nekem is úgy van és semmi bajuk sincsen. Ugyanúgy mennek mintha IDE-re lenne állítva. A kékhalál meg első tippre azért van mivel gondolom anno a win-t a vinyóra IDE módban telepítetted. Ha utána átállítod AHCI-re akkor nem tud róla bebootolni csak ha megcsinálsz vmi registry trükközést vagy mit. Most pontosan nem tudom mert én friss OS-t raktam az SSD-re miután beszereltem. Amúgy ha jól emlékszem a ph-s tesztben le van írva, hogy mit kell csinálni abban az esetben ha a már meglévő rendszeredet szeretnéd átklónozni az SSD-re.
Egy kis guglizás után ezt találtam:
Az AHCI és az IDE mód között a teljesítménybeli különbség kicsi.
- Az AHCI mód lehetővé teszi a SATA busz közvetlen szoftveres elérését, ezáltal támogatva olyan funkciókat, mint a hot-plug (üzem közben cserélhető) mód, illetve a NCQ-t. (native command queuing).
De majd ha jönnek az ilyen téren profik akkor ha szeretnéd biztos jobban kifejtik a dolgokat vagy ezt helyreigazítják amit én írtam. -
simlisgumis
tag
válasz
dragonfire44
üzenetére
Azt vedd amelyikre több a gari! Nekem intel belsős kingstonom volt kettő raid be,2.5 évig hibátlanul működtek! Most cseréltem őket hyperx re,remélem ezek is hibátlanok lesznek. A sebességük brutális!
-
h1n1_900
senior tag
6SATA van a lapomon. BIOS-ban néztem a beállításokat.
SATA Port1-Port4
SATA Port5-Port6Viszont ha az elsőt IDE-n hagyom amin a vinyók meg az ODD van akkor a PORT 5-6 nem tudom AHCI-ra rakni. Viszont fordítva meg megy.
Tehát ha a PORT 5-6-t IDE-re teszem a PORT 1-4 mehet AHCI-ra az viszont nekem nem jó. -
h1n1_900
senior tag
Üdv
Beszereztem ma ezt a Kingston 64-es SSD-t.
Beraktam a gépbe. HD Tune 125mb/s olvasási értéket mutatott ami nagyon kevés szerintem. Valami kell telepíteni vagy BIOS-ban állítanom?Mod.:
Gondolom igen mert a Sentinel-ben sincs bepipálva a TRIM
Mod2.:
Crystal disk mark

-
Zlin50
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Tehát a telítődés lassuláshoz vezet, mert ugye a fejnek egyrészt oda kell érni aztán meg a kisebb kerületi sebesség miatt is lassabban olvas vagy ír. Ez viszont a HDD-nél vele jár. És valóban az SSD-nél meg van más, illetve nálam nincs, aminek kéne lenni, de XP miatt TRIM nuku.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zlin50
üzenetére
Bár szoktuk mondani, hogy az információnak súlya van, de jelen esetben ez nem igaz..
A lassulás egész egyszerűen azért van, mert a fejek egyre inkább a kis ívsebességű helyzetbe kerülnek, magyarán a tányér középpontját közelítik meg.
Amikor egy üres lemezre pl az OS-t telepíted, akkor kapásból a szélén kezdi, mert a legnagyobb átmérőnél, azonos szögsebességet feltételezve ( állandó ford szám), egységnyi idő alatt a leghosszabb utat teszi meg, azaz itt a legnagyobb a sebessége!
Szerencsére az SSD-nél ilyen gond ill. különbség nincs, de van helyette más!
-
szemeteske
csendes tag
# 27319 ? Pedig egyszerű kérdésnek tűnik.

-
samu74
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ha használsz tuningot,vedd alapra.Próba.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
a gépem mostanában nem működik valami szuperül. egy csomószor eljátssza azt, hogy bekapcsolás után a windows indítása ablaknál megáll. a ventik forognak, kép van, de nem történik semmi. van, hogy csak többszörös reset segít a dolgon.
konfig az adataimnál, az alany egy kingston v100+, az OS win7 enterprise SP1, a pagefile nincs kikapcsolva, valamint a rendszervisszaállítási pont funkciót is bekapcsolva hagytam. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
lalakov
üzenetére
Persze hogy befolyásolja! A hdd felépéítése miatt van.
A OS, mivel elsőként az települ (automatice) a lemez elejére kerül a többi adat meg a lemez széle felé kap csak helyet. Ha nincs OS a HDD-n az adatok a lemez elejére kerülnek élből ahol gyorsabban tudja elvégezni az írási/olvasási műveleteket.Egyszerű fizika ugye, hogy minnél közelebb vagy a lemez mértani közepéhez annál kissebb utat kell bejárnia az író/olvasó fejnek, rövidebb idő alatt is pozícionál be, a lemez szélén a sebessége is kissebb a tányérnak mint a közepéhez közel így jóval nagyobb sebesség érhető el.
-
ebay11
csendes tag
válasz
üzenetére
Minden létező driver fenn van, az összes optimalizáció, ami a PH-s cikkekben található, beállítva.
Nincs egy hónapos a HDD.>>>>>
mennyi ideje van meg az SSD? az alaplap déli hídjának a drivere és esetleg az AHCI driver fent van? mert a kondíciós állapot helyességébe ez is beleszól. -
lalakov
senior tag
Ha SSD-n van a rendszerem, lehetséges hogy két HDD között gyorsabb lesz a másolás?
-
csao
csendes tag
Sziasztok!
Tervezgetek egy SSD-t venni (pontosan még nem tudom milyet) és az lenne a kérdésem, hogy ha SATAIII-as csatlakozósat veszek akkor azt rá tudom-e kötni a SATAII-es csatlakozómra, mert még csak ez van majd kicsit késöbb tervezek új alaplapot stb venni.
Választokat előre köszönöm!
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
tegnap váltottam SSD-re, egy Intel X25-V 40GB-s csodát dobtam a gépbe, és ez alapján meg is csináltam az optimalizációt. ellenben ahogy hd sentinelben figyelgetem folyamatosan nő az írott adat mennyisége. most is az elmúlt kb 30 perc alatt 300Mb-al, pedig csak FF-el netezek és zenét hallgatok youtube-ról. az FF cache-t is átpakoltam másik meghajtóra.mi lehet a dolog nyitja? vagy ez már teljesen normális érték? sajna átlagos napi olvasást nem tudok mondani, mivel a hd sentinel után még jó pár progit feltoltam a gépre, és most 29GB-t ír átlagnak, ami meg pont a telepítés, plusz azóta eltelt idő volt, de kb azóta 3-4GB vel növekedhetett az írott adat.
válaszokat köszi előre is!
üdv

szerk: lehet, hogy a win7 dinamikus háttere is növeli?

-
ebay11
csendes tag
Hi Fórum!
SSD-m van, aktív trim-mel. Kingston V series.
Az SSDLife programot használom az állapot (Smart stb.) ellenőrzésére.
Kell foglalkozzak azzal, hogy az állapota egyik napról a másikra visszaesett 100%-ról (estimated lifetime: 8 years) 99% -ra (estimated lifetime: 6 év)?Egy nap differencia és két év?
Mondjuk eleve furcsa a 8 év is, mikor itt a PH-n fejtegették egy cikkben, hogy valós körülmények között akár 15-17 év is lehet az élettartam, vagy még sokkal több.Köszönöm
-
xcbiker
addikt
Úgy néz ki nagy vívódások után megrendeltem a Samsung 830 series 64gb SATA3-as SSD-jét.
Vaciláltam a 470 és a 830 közt, de inkább az újabb mellett döntöttem. 25e-ért nem volt rossz.
Remélem nem bánom meg. -
Zlin50
senior tag
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Csakhogy ez nem hivatalos gyári WHQL-ed buli volt. Sorry...

-
Zlin50
senior tag
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Az ugye világos, hogy ezek után ugrott a garancia....

-
szemeteske
csendes tag
HD Tune alatt a Benchmark és a File Benchmark között mi a különbség? Mert nekem nagyon nagy eltérés van a két eredmény között.
-
h1n1_900
senior tag
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Kingston csinálta. Nem kell mindent elhinni. Egyébként meg tök hülyeség mert soha nem fog ilyen külső behatásokat kapni. A videó meg simán lehet kamu.
-
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Ez csak egy reklámfilm, nem kell mindent elhinni

Viszont van egy tényleg nagyon jó SSD-s reklámfilm: tök aranyos
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Mit is bír ki a Kingston SSDNow széria

Nézzétek meg!!!!!!
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek.Következő kérdésem lenne:Vásároltam a következő típusú SSD-t ezzel a lappal fogom használni,ezzel a CPU-val és 4 Gb RAM DDR III,Dual Kit 1600 Mhz,Kingston.Nem játékra lesz a konfig,de erős és gyors gépet akarok.Kaptam már választ egy kedves PH tagtól,de érdekelnének más vélemények.Azt is javasolták,hogy vegyek PCI-e SSD-t,de már megvettem a linkben szereplő SSD-t.Érdemes-e kettő ilyen 60 GB használni Raid-be op rendszernek,vagy elég gyors lesz egy SSD-vel is?Köszönöm szépen előre a válaszokat

-
samu74
addikt
válasz
bognar110
üzenetére
Látom leragadtál a 6 magos cpu+ram kombón...Hárman is írtuk hogy full hd mellett erős vga kell a sok framhez. Nézd már meg hogy a legerősebb és a leggyengébb cpu között mennyi full hd-ben a különbség,pár frame.
Ja és semmi gond nincs az olcsóbb ssd-kel,enyém is 30 volt és hibátlan,és nem is tudok olyat hogy pl ez a(Kingston 96Gb) verzió döglött valakinek be. -
Orgi
addikt
válasz
keszegduda
üzenetére
-
keszegduda
őstag
Jelenleg mely SSD a legjobb ár, teljesítményben és megbízhatóságban 60-120gb közt? Lehet Sata3 is. Eddig Intel 40 gigást használok, de olyan szűk lett a hely, hogy átlag 3-5gb szabad hely van rajt és kell egy nagyobb.

-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Első SSD-m vásárlását tervezem. Jelenleg egy Crucial 2.5" SATA3 64GB - m4 típusúval szemezek. Jelenleg nincs a gépemen sata3 csatlakozó, de szeretek előre gondolni. Mit gondoltok erről termékről? Van esetleg más ajánlat ami ebben a méret és árfekvésben van?
-
h1n1_900
senior tag
Samsung 470 128GB újonnan 2hét garival megér 34k-t?
Aktív témák
- Dell Precision 7550 i7-10850H 64GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ott a V200-asok, jók azok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)