- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Kempingezés és sátrazás
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, mit csináljak hogy CrystalDiskMark-kal le tudjam mérni az SSD-m sebességét, mert most csupa nullát mutat csak:S üdv
megj: mindent beállítotam, de valahogy lassúnak érzem a rendszert, jó "lassúnak", olyannak mint a samsung merevlemezemmel, gyorsabbnak nemigen, de pl bootolni gyorsan booto, csak a windows nem lett sokkal gyorsabb...
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
ma beruháztam egy intel x25m re azt szeretném kérdezin mit kell csinánom achi modba telepitem a windows 7 64bit és utána felrakom a sata2 drivert hozzá majd kikapcsolom azt a sok dolgot amit a cikk elején irnak és ennyi? és ezzel kell valamit csinálonom: intel rapid storage technology??Elöre is köszönöm!!!
Üdv : mindenkinek
-
Wind-Storm
őstag
-
Jim-Y
veterán
Hmm, lehet az a probléma, hogy nem tudom a biosban beállítani az SSD-t bootolni?!
rvn_10 : nem indul újra...
annak ellenére, hogy nem tudtam beállítani boot devicenak, ha újraindításnál kihúzom a pendriveot, akkor bootol róla, érdekes... eddig azt hittem, hogy a "Completing installation" után lehet csak leválasztani a win7-mediát :-O miket nem tanul az ember
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, nem tudom feltelepíteni az SSD-re a windowst, telepíti a fileokat, majd ha végzett, akkor kezdi előről az egészet, pedig ilyenkor újra kéne indulnia:S Pendriveról telepítem, mit csináljak?
bővebben: biosban átállítottam a sata vezérlőt ahci-re, nincs más hdd rádugva a gépre csak az ssd, pendrive bedug -> beállítom hogy arról bootoljon, elkezdi tölteni a fileokat, majd nyelvválasztás a billzetnek, partícionálás, utána telepíti az oprendszert. Ha ez megvan, akkor kezdi újból tölteni a fileokat -> nyelvbeállítás a billzetnek ... wtf?
-
Chaser
legenda
válasz
Loituma69 #26388 üzenetére
Nekem sata 1-es gépben ez a kingston 15-17 sec boot időt produkált. Nagyon tele pakolva nem volt a win. Daemon, rmclock, a notebook diag sw-ei ami bootkor töltődnek. 250GB 2.5" 7k2 toshibán 30-32 sec a boot ugyanannál a gépnél. A diag sw-ek nélkül valszeg 2-3 sec minusz. Xp alatt pl látványosan lassabban töltődik be hdd-ről mint 7 alatt. A fenti értékek W7 alatt voltak. Az a 96-os kingston nagyon jó lett, sajnálom is
-
Loituma69
őstag
kis video 500GB samsung winyo és az új Kingston 96GB-os boot ideje windows 7 X64 telepakolva mindennel!
[link] -
ricsik
őstag
Valaki el tudná magyarázni, hogy a szinron és asszinron NAND közt mi a különbség? Azt tudom, hogy Sandforce vezérlőnél a szinkron sokkal jobban teljesít tömöríthetetlen adatok alapján. Az érdekel, hogy miért, vagy hogy működik? A Sandforce tudtommal minden adatot tömörít, amit nem tud, azt mért kezeli jobban a szinkron NAND chip? És ha már itt tartunk, ez megér e system-re kb 10e-et, kb ennyi a felár (OCZ és Corsair esetén). Köszi.
Sokan ajánljátok még a nem Sandforce-os SSD-ket. Samu, A-data, Crucial. Ezek mért jobbak, ha lassabbak? Az új firmware-el megszűntek tudtommal a kékhalálok és egyéb gondok Sandforce esetén. Vagyis mért vegyek lassabbat ugyanannyiért?
-
Tices
csendes tag
Sziasztok!
Kinsgton V100 SV100S2/64g SSD-m van! Nem hozza az elvárt értéket, írásban, kb. csak 2/3-ot! Az olvasás szinte teljesen ugyanaz, mint másnak, de az írás nem.
Crystal Disk Mark 3.0.1 x64
Seq 258/94,95 Mb/s
512K 162,5/45,78 Mb/s
4K 12,18/12,81 Mb/s
4K QD32 13,42/14,69 Mb/s
Ez alapján csináltam a beüzemelést, minden rendben volt, a leírás szerint. (pl. TRIM, AHCI működik, stb.)
[link]
Mitől lehet ez? Törődjek bele? Konfig az aláírásban! Köszönöm -
NOD
senior tag
válasz
Fail3D! #26374 üzenetére
azert hogy 10-15 secel hamarabb beepjen a winbe v a jatek betoltes 10 mp vel megint gyorsabb legyen
Amikor belép akkor már teljesen "ready" a rendszer. Winchester esetében nekem +20 sec volt az asztal és még vagy 10-15 , a program indítás.
HDD-SSD-re való váltás esetén megéri ám a dolog. Egyszer kell egy ilyen gép elé beülni, és szinte rosszul leszel egy normál gépnél(program indítás pöccre, nem gondolkozik sehol, kevesebb hang mivel a rendszerlemez maga hangtalan. csak a fájlok mozgatásánál hallod a hdd-t)
SSD raid viszont nem fog hozni többet mint 3-4 secet bootnál, de máshol (nem extrém körülményekre gondolok) nem fogod megérezni. + ugrik a Trim. -
válasz
radi8tor #26375 üzenetére
naja...
felrtam wint par progit es a bf3-t talan 40 gigat felhasznaltam es ketlem hogy ez valtozni fog a kovetkezo idokben
szoval a 20% megmarad
(#26377) NOD tetszik ahogy bejon a win... de a total commanderre a bongeszore eddig se nagyon kellett varnom
az astu ra meg egyebb dolgokra amiknek kikkel olvasni 1-2 hardveres infot ugyan ugy varni kell ra
de azert bf3nal a betoltesi idot megerzem
de meg1xer mondom az ssd luxus szerintem... es szerintem a mo-s pck talan 1%e se buszkelkedhet ilyennel
es jatek eseten sem letszukseg mint a vid kari v a proci...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fail3D! #26374 üzenetére
3 gépben 3 SSD.
De volt RAID0-ban kipróbálás erejéig, még fel is tettem ide a benchmark képét.
Semmit nem gyorsult a rendszer RAID0 miatt. (4k sebességek változatlanok.) Csak a másolási sebesség lett gyorsabb, de SSD-re nem másolgatunk feleslegesen. -
válasz
radi8tor #26373 üzenetére
csak mondod ssd-id vannak, gondoltam akkor raidbe vannak kotve
egyenlore meg a 120 ssd is luxusnak talalom de hat olcson jott megtartom
de eleg draganak talalom atlagfelhasznalasra... azert hogy 10-15 secel hamarabb beepjen a winbe v a jatek betoltes 10 mp vel megint gyorsabb legyen
-
Songo
senior tag
válasz
fagy53 #26357 üzenetére
Hát ez csodás hír
Azt hittem azért ennél már fejlettebbek.
Rendszernek és játékoknak azért még hazsnálhatóak rendszeresen ugye?
Nemtudom mennyi adat lenne pontosan, de egy autóba lenne szükséges 4-6 webcamera képének rögzítsére HD minőségben és erre sajnos az SSD lenne a legalkalmasabb mert egy sima HDD nem hiszem hogy elbírná viselni a feladatot, hogy folyamatos 6 adatfolyam írása.
na újrakell gondolnom a feladatkört
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm #26362 üzenetére
Köszi, akkor még jó, hogy megkérdeztem, 1-2 hétig nem lesz mellette HDD, gondolom ez túl nagy problémát nem fog okozni ugye?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, elolvastam a nagy ssd tesztet, és a logoutos írást is az első hsz-ből, ezek után egy kérdésem maradt, ha megvan az ssd, akkor mindennemű beállítás (BIOS) nélkül telepíthetem rá a win7-et, és csak utána kell törődni a beállításokkal, vagy van valami, amit még a win telepítés előtt át kell állítani? Gondolok itt többek között az AHCI-re. üdv és köszi a választ
-
Songo
senior tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy az SSD-k most hol tartanak olyan szempontból, hogy ha én szeretnék egy SSD-re folyamatosan egy rakás kameráról élőben rögzíteni akkor milyen élettartamra számítsak?
tegyük fel hogy ha megy akkor rögzít is szóval így számolva.Köszi szépen
-
Danndi
tag
Elég sokan árulnak itt hardveraprón "óccsóért"=kb. 50e-ért Samu 256gb SSD-ket, van azokról valakinek tapasztalata??? Esetleg vett eggyet... csak mert annyiért
-
jookomak
őstag
Vedd meg a Samsung 830-ast, és akkor legalább lesz róla itteni tapasztalat is. Valakinek el kell kezdeni.
Megbízhatóság: Mivel baromi új a cucc, ezért még nincsenek, nem is lehetnek, és még pár hétig, hónapig nem is lesznek róla tapasztalatok. De az előző szériából kiindulva rendben lesz. Gari meg van rá. -
rvn_10
senior tag
Erre tud valaki valamit?
-
Jim-Y
veterán
Hasonló specifikációkkal és teszeredményekkel rendelkezik mindkettő ? nem találtam összehasonlító tesztet :/
A megbízhatóságuk is azonos ? ezért kérdeztem itt, de válasz még nem jött, valszeg más se tudja:S
Garancia is megegyezik ? megegyezik
...Akkor döntsön a pénzfeldobás lassan ott tartok -
Jim-Y
veterán
Hát én már abszolút tanácstalan vagyok, hogy melyiket... :/
Corsair Force 3 GT, vagy Samsung 830 ..
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Miért nem tudom működtetni egyszerre a ssd-t és a winchestert? Ha SSD re rátoom a rendszert a winchestert már nem tudom vele felismertetni.
-
ph-n probalalok talalni ssd hez valami olyat amivel esatara v usbre tudom kotni teszteles celjabol, de nemigazan tudom, milyn neven, menupontban talalom, tudnatok segiteni?
-
zetecR
addikt
válasz
kungzi #26326 üzenetére
Ugyan most minimális érdekem fűződik hozzá, de a legutolsó firmware frissítés óta egyik Sandforce-os SSD-vel sincs megbízhatósági probléma.
Tök mindegy, hogy OCZ, Corsair, vagy bármi más.A Vertex2 régen rendszeresen BSOD-t produkált sleepből visszatérve, a Corsair-rel viszont korábban sem volt problémám.
-
Jim-Y
veterán
válasz
samu74 #26322 üzenetére
Köszi a választ, közben leszűkítettem a választást 2 versenyzőre, melyiket lenne érdemesebb?
Ocz Vertex3 60GB
Corsair Force GT 60GBüdv
-
Binda
tag
válasz
Wind-Storm #26320 üzenetére
Köszi a választ
Eddig is kerestem erről infót, de érdekes módon alig akad. Végül sikerült megtalálnom itt is, szóval nyugodtan vehetek akármilyet
-
finest
addikt
Szeretnék egy kis infót kérni, ha SATA3 csatis lapon SATA3 üzemmód mellett SATA2-es és SATA3-as SSD is van, működni fog-e a SATA3-as üzemmód?
-
Jim-Y
veterán
Corsair 2.5" SATA3 Force GT 60GB -> errol mi a velemenyetek? Udv
-
Chaser
legenda
Aki sata2 vs sata3 ssd vásárláson filózik annak egy kis történet. Sata1 notebookban használtam 96-os kingston v100+ ssd-t. Úgy ment mint az állat
Csak szekvenciális részen ütközhet ki hogy sata 1, 2 v 3. Boot idő is 15 sec volt, pedig nem mai hw van a gépben.
-
SVLaller
senior tag
ha a sebesség fontos akkor pl. beírod itt a keresőbe, hogy crystal és mazsolázol az eredmények között. mások szerint nincs érezhető különbség, de ha már új intel lapod van natív sata3 vezérlővel én biztos sata 3 ssd-t választanék. Márkák között nincs nagy tapasztalatom, de mindegyik gyártóról volt már pozitív és negatív tapasztalat. Nekem pl. az OCZ-vel semmi bajom de sokan szidják.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #26277 üzenetére
Valaki erre?
Aztán többet már nem is fogok itt kérdezősködni, hogy melyiket vegyem mert már meg is vettem -
Jim-Y
veterán
válasz
SVLaller #26308 üzenetére
O egyedul valaszolt nekem delutan, de o is csak annyi, hogy a samsung jo valasztas. Engem konkretabban erdekelne, hogy melyikkel jarnek a legjobban! Mert ugye van crucial M4, adata S511 , corsair force 3.. Ocz? Sajnos nekem ezek nem sokat mondanak, nem tudom milyet lenne erdemes venni, mi az ami bestbuynak lenne mondhato:/ udv es koszi
-
Jim-Y
veterán
Hali, na meg egy kort jarok
samsung 470 64gn-nal van jobb vetel 25-33k kozott? Udv
-
fagy53
nagyúr
válasz
kerekfej #26299 üzenetére
Akinek meg semmilyen SSD nincs a birtokában, az végképp nem kínlódik sokat egyik márkával sem....
A sandforce vezérlők fw-ei okoztak galibákat, így azok a gyártók kerültek a megbízhatósági lista végére, amelyek ilyen vezérlőket építettek be. A folyamatos frissítések persze meghozzák az eredményt, de addig a tulajoknak kihull a hajuk...
Hardveres hiba rendkívül ritkán fordul elő, főként a szoftverrel vannak problémák, a HDD-nál meg fordítva.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Bluetooth hangszórók
- Mini PC
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest