Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Aktív témák
-
Benhill
őstag
hali.
azon gondolkozok, vennem kellene egy SSD-t, lassan korára érett. Nézegettem, de nagyon sok féle van.
Azért akarok mert olvastam, hogy gyorsabb boot, meg a winben is gyorsabb minden mint hdd-val.
A gépemmel, most másfél perc a boot idő, meg ha valamit másolok, csomagolok, konvertálok, dvd-t irok, a mozillának fél perc kell mire betölt...ezt nézegetem, ez milyen: http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_96gb_sata2_ssd_25_ssdnow_v_100_svp100s2_96g/165067 ?
-
-
válasz
atesss
üzenetére
3. Biztos, legalábbis az általad linkelt oldalon (ami a gyártó oldala) ott az van az érdeklődésed tárgyát képező SDD-nél megadva, hogy Mini PCIe. (mSATA-t külön fel kell tüntetni és van is egy abban a táblázatban)
Természetesen mielőtt megveszed, akkor kérdezd meg a szakit is, hogy mi a véleménye, ha Te egy xyz típusú laposba szeretnéd belevarázsolni.
(Nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy semmi akadálya)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Miért ne lehetne bootolni róla? Simán látni fogja a BIOS csak a bootsorrend elejére kell tenni.
4. Az a T520-as amit linkeltél korábban biztosan gond nélkül kezeli, mert mini PCIe és mSATA kompatibilis SSD-ket is kezel. (Az Intel 310 SSD az mSATA-s)
-
atesss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én azért nagyjából tisztában vagyok a dologgal, de összefoglalni tényleg hasznos.
Sőt szerintem ha írnánk egy jó összefoglalást, az első hsz-be is jó lehetne berakni.Másik topicban már visszaírtak, és kiderült pár dolog: [link]
Az előbb wikipediáról is megtudtam pár dolgot, de az sem mondható tökéletes forrásnak: [link]1.) Igen, természetes az "új örületre" gondoltam. Csak inkább az az őrület, hogy miért nem támogatja ez már minden 2011-ben megjelent noti.

2.) egyértelmű
3. Az általad linkelt SSD az nem mSATA SSD, csak egy sima mini PCIe csatis SSD, amit minden mini PCIe foglalatos laposban lehet használni.
Ez lett volna a fő kérdésem. Biztos ez ?
(Persze bootolni nem lehet majd róla, de ez még nem olyan nagy gond.)4.) a T520-asok kiépítettsége között is van különbség, így nem tudom, hogy a legkisebb (a legolcsóbb ha úgy tetszik), abban van-e egyáltalán mini PCIe port avagy az mSATA komaptibilis-e...
Ha nem lenne az, az elég nagy szemétség lenne.
Amellett ez az alapon múlik, abból meg kétlem hogy emiatt kétfélét csinálna a Lenovo. Na meg persze BIOS támogatás is kell, de abból szintén kétlem hogy többféle T520-ashoz való lenne. Már csak az összekeverhetőség miatt is.
De aztán lehet én ezt csak naivan gondolom, és a gyakorlati tapasztalat meg nem ez.Köszi, ugyan nem érdekel annyira konkrétan a T520-as, de az előbb írtban jó lenne bizonyosságot szerezni. Bár attól még nincs garancia, hogy ez minden mSATA-t támogató (vagy legalábbis ilyen kiépítéssel is kapható) notinál így lesz.
-
válasz
atesss
üzenetére
Pár dolgon szaladjunk végig, ha másért nem, akkor hátha másoknak hasznos infó lesz
1. mSATA - sajnos 2 külön dolgot szoktak így rövidíteni (hibásan) és ez nem mindegy. A microSATA az tipikusan az 1,8" SSD-ken megszokott dolog, míg az "újabb őrület" az miniSATA néven fut és ezt illene mSATA-ként jelölni.
2. Most, hogy fogalmak tiszták, akkor már írhatom, hogy az mSATA-s SSD-ket nem lehet csak úgy válogatás nélkül minden laposba beledugni, amiben van mini PCIe, csak az erre felkészítettekbe.
3. Az általad linkelt SSD az nem mSATA SSD, csak egy sima mini PCIe csatis SSD, amit minden mini PCIe foglalatos laposban lehet használni.
4. Mivel a Lenovo T520 mSATA SSD-ket is támogat, ezért annak a BIOS-ában kell lennie olyan opciónak, ami engedélyezi az mSATA-ról történő boot-olást.
Egy dologban nem tudok segíteni, nevezetesen, hogy ahogy olvastam, a T520-asok kiépítettsége között is van különbség, így nem tudom, hogy a legkisebb (a legolcsóbb ha úgy tetszik), abban van-e egyáltalán mini PCIe port avagy az mSATA komaptibilis-e...UI: Megpróbálok valami manuált keresni hozzá, csak van vagy 15 féle T520-as és az sem biztos, hogy a BIOS-t részletesen tárgyalják-e benne (hordozható kütyük manuáljai igen gyérek szoktak lenni ebből a szempontból)
-
atesss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A #24922-ben feltett első kérdésem:
A Mini PCle csatlakozású (ami elektronikailag is - tehát nem a mini-PCIe "alakú" mSATA-sokra gondolok) SSD-k tényleg működnek bármilyen notival, amiben van egy szabad(/felszabadítható - pl. WWAN kártya van benne) mini-PCle csati ?
Pl. a Supertalent CoreStore MV-re gondolok: [link]Második kérdés:
Amit még leírtam az előző hsz-em végén, abból arra gondolok, hogy ha működik is, bootolni nem fogok tudni róla. Szerintetek ? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az infó lassan csorog.
ASUS P6TD Deluxe deszka, az SSD típusa nemsokára érkezik, Win7 64 bit az OS.
Az eddigieket köszi, rákérdezek! Sajnos SSD-hez nem értek, csak használom. -
Ennél egy kicsit több infó is jól jött volna, pl az SSD pontos típusa, milyen deszka, milyen OS... Elsőre (ha feltételezzük, hogy az SSD kifogástalan és firmware gondja sincs), akkor nem lett alignálva, nem AHCI módban lett telepítve az OS, rossz minőségű/"rágott" sata kábel...
atesss
Összefoglalnád röviden, hogy mi is a kérdésed?
-
Szerintetek egy Corsair SSD mitől produkálhat ilyen értékeket? Főleg a 4k-s értékek siralmasak elsősorban, de az 512-es írás is inkább áll, mint lassú. Sajnos nem tudom megnézni közelebbről a konfigot, mert haveré, aki Londonban él, szal távgyógyítást igényel.

-
atesss
addikt
A #24922-ben feltett kérdésem első része továbbra is aktuális: [link]
A második rész úgy néz ki megválaszolódott, legalábbis e szerint a teszt szerint a Lenovo Thinkpad T520-ban mSATA/mini-PCIe slot van:
The mSATA slot is located underneath the keyboard and accessed the same way as the top memory slot. With the keyboard removed using the same instructions listed above in the System Memory section, you will find an open mSATA/mini-PCIe slot near the middle of the keyboard opening. If your notebook was equipped with WWAN from the factory, this slot may be in use, so some road warriors will have to factor in which feature they prefer in their notebook.
To install the card, first remove the included retention screw, then insert the mSATA SSD at a slight angle in the open slot and screw it down to hold the card in place. Then reassemble your notebook, change the BIOS boot order to boot from the mSATA device, and install your OS to the new mSATA SSD.Tehát vagy mSATA SSD-t raksz bele, vagy WWAN kártyát.
Bár az ettől még nem teljesen biztos, hogy az a WWAN kártya nem valami speciális típus.
Vagy pl. nem csak USB-re van kötve.
Bár akkor nem biztos, hogy helyes lenne, ha mSATA/mini-PCIe slotot írnak.
Ami még kiderült, hogy a Biosban be lehet állítani, hogy mSATA-ról bootoljon. Vagyis akkor ilyen szempontból is kell Bios támogatás hozzá.
Ebbe belegondolva, ez az első kérdésemhez is kapcsolódik: ugyan asztali gépeknél természetes dolog a "Boot from bootable Add-In Card" opció, de notebooknál már nem annyira...Nincs valakinek ötlete az első részre ?
-
-
flash-
veterán
használ valaki SSD-t sata 2ről?ha igen milyen olvasás/írás eredményeket értetek el így teszttel?
-
samu74
addikt
válasz
aclandiae
üzenetére
Nem kell parázni annyira a helytől,elég sokminden ráfér a 90-es ssd-re is(ami leformázva picit kevesebb).Mert ugye a 96-os is 89,3 kb.
Sokkal olcsóbban nemnagyon lesz azoktól,esetleg még ez .A ramjaik elég jók,szóval nagyon nem nyúlnál mellé.shteer: nem. ennek lehet az az oka, h nem monitorozom az fps-t
Az adatlapodat látva,meg is értem.
-
shteer
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
nem. ennek lehet az az oka, h nem monitorozom az fps-t

-
TwentySix
aktív tag
válasz
zetecR
üzenetére
Valoban semmit nem lehet erezni, nem is irtam ezt..... Par sec vagy tizedmasodpercekrol van itt szo, semmi jelentosege. Kerdeztek, es tesztadattal feleltem.
A Vertex3 120-as, csak 60 GB particio van a Win7-nek levalasztva. A masik 60 GB-os particio az Elder Scoll: Skyrim-ra var uresen :-)A harmadik SSD-m, egy Corsair Performance3 vegleg megadta magat 2 honap utan, semmit sem tudok vele kezdeni. Scandisk es/vagy format-nal mindig lefagy az egesz gep 60%-nal.
Viszont minden dobozat eldobtam anno, igy elfogadjak gariban vajon? -
-
Horvi
őstag
Hali!
Most gondolkodtam hogy az ssd mellé használok ramdisket is és arra kiraknám a temp cuccokat meg a böngésző cache-t. Az lenne a kérdésem hogy a ramdisk méretét mekkorára érdemes állítani?
Köszi -
TwentySix
aktív tag
válasz
james008bond
üzenetére
-
aclandiae
senior tag
válasz
samu74
üzenetére
Viszont pont Te írtad, hogy vannak rossz tapasztalataid a Kingstonal, még linket is írtál.
Ezzel pedig elbizonytalanítottál.
Ha egy 90GB-ossal számolok, kb. 40GB a W7-nek meg a különféle Program XXX-einek amiket feltesz a "C-re". Marad 50GB, ide felmegy a WoW legalább 30GB helyet adni kell neki, marad 20GB, amit pedig tartaléknak kell meghagyni. Kevés is lesz a 90GB...
120GB- pedig 43k-ért? SATAII-es nincs olcsóbban? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
james008bond
üzenetére
Pontosan.
-
zetecR
addikt
válasz
james008bond
üzenetére
Ha nem használod ki a magasabb szekvenciális írást, akkor nem éreznél a mindennapokban sebességnövekedés se a V3-ra, se a SATA3-ra váltás miatt.
-
zetecR
addikt
válasz
pigatt
üzenetére
Asszem a Vertex 3 még mindig a leggyorsabb SSD a piacon és elvileg már totál stabil is, mert az OCZ is/már javította a 2. generációs SandForce vetérlők hibáját.
De a 120-as Force GT sem egy lassú darab.

Amúgy meg érzésre nem nagyon lesz köztük különbség.
-
james008bond
őstag
válasz
pigatt
üzenetére
Ha pl Vertex 3-ra cserélném a Vertex 2-met / 50 GB--->90 v 120 GB ), Sata II alaplapomban, akkor lenne sebesség növekedés/esetleg csökkenés? Úgy egyáltalán, Sata III alaplapban érzetre gyorsabb egyáltalán? Mert ha veszek mostanában, akkor nem tudom, érdemesebb-e III-ast venni a II-es helyett? Később esetleg alaplapot cserélnék, nyilván Sata III-ast. A mostanival egyébként 100% meg vagyok elégedve, csak kezd kicsi lenni a 46.6 GB...
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Legyetek szívesek segíteni a választásban:
Minden modellnek a 120GB példányára gondolokCorsair Force 3 vagy Corsair Force GT vagy OCZ Vertex3 vagy OCZ Agility3
Köszönöm!
-
Balage76
senior tag
-
zetecR
addikt
Új firmware a Corsair Force szériához.
Apróbb javítások, de lehet, hogy valakinek megváltás

-
flash-
veterán
sziasztok
Használ valaki SSD-t úgy,hogy pci-e sata 3 vezérlővel van összekötve?
Tapasztalat sebesség terén?
-
Dictator^
veterán
válasz
shteer
üzenetére
jólvan akkor, kicsit megijedtem , ugyanis a héten, vagy jövö héten szerettem volna megvenni a samu 830-ast, csak még nem került amugy se boltokba..
aztán épp beszéltem egyik cimbivel, aki mondja, hogy szerinte alaplapot kéne előszőr vennem (csak akkor procim nem lenne) és ssd-t utána..
csakhogy, akkor meg lenne egy lapom, amin van sata 3 vezérlő és mellé ugyanugy nincs ssd-m.
szóval elsőkörben jön az ssd, és utána rá valami lap a későbbiekben.. csak a szar forint miatt tényleg felmentek rendesen az árak. amikor nézegettem a i7 2600k-t akkor volt talán 64~ környékén.. most meg 70+.. szóval inkább egy kisebb előrelépés az ssd-vel, minthogy a lap porosodjon
-
Dictator^
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Picit lemaradtam, Sata 2-ön nem megy alapból a Sata 3-as SSD?! (azt tudom, hogy nem azt a sebességet hozza)
Gigabyte GA-EP45 UD3R alaplapom van és a Samu 830 128GB SSD-t néztem ki.
Ezekszerint nem fog menni vagy miért kérdeztél ilyet?Trim supportot bukom?
-
69er
csendes tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
@ shteer
@ Shkiz0
@ SVLalleruj gépet veszek, azért kérdés.
asus p8h67 a kinézett lap, ezen van sata-3as csati. azért érdekelne, mert ha nincs jelentős különbség sebességben, akkor inkább 96GB-os kingston sata2-et vennék, mint 60GB-os a-data sata3-asat. így melyik a jobb választás? -
borkarico
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
és a samu mennyibe fáj?
Shkiz0: OCZ Agility 3 vagy vertex 3, esetleg még solid 3 ezek mennyibe kerülnek? mert fogalmam nincs

-
Ha már meglévő sata2-őt akarsz cserélni, akkor ne tedd, kivéve ha valami nagyon régi ssd-d van, de amennyiben most készülsz venni akkor szerintem érdemes azt venni.
De minden attól függ, hogy mennyi időre tervezed megtartani.
Illetve ha a lapodon nincs sata3 akkor eleve felesleges. -
69er
csendes tag
sziasztok!
érdemes sata3-as ssd-t venni, észrevehető a sebességkülönbség sata2-höz képest? -
cyber86
őstag
Valaki tud mondani 1 jó progit amivel le tudom menteni az egész ssdt fw telepítése miatt?
-
FireKeeper
nagyúr
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy Ocz SSD-ből milyet ajánlanátok aminek jó az ár/teljesítmény mutatója?
nekem csak egyszerű mezei felhasználásra kellene, cél hogy csendes és viszonylag gyors legyen, és természetesen elérhető áron.
köszi előre is.
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Á,nemnagyon...Próbáltam már mindent,bios/driver/win reinstall is megvolt a megszakítást is állítgattam.
Amúgy mükszik ez csak vannak itt kisebb-nagyobb anomáliák.
Hétvégén ráérek,és van egy particióm az egyik vinyón amire megint rápakolom a wint,és az ssd-t meg kiveszem,mostani F1 2011-es méréseket összehasonlítom.Próbaképpen csak.
-
samu74
addikt
válasz
aclandiae
üzenetére
Nekem megérne,de ez a te pénztárcád.
A Kingstonon nekem 5, viszonylag nagy terjedelmű játék van a windows mellett,és van még 22 giga hely.Szóval ha ettől picivel kisebbet veszel,legrosszabb esetben is "csak" 3-4 játék fér fel úgy hogy még hagytál üres helyet rajta.Szóval,lehet spórolni is és nem pakolsz fel minden marhaságot az ssd-re,de ha van mani,mindig érdemesebb a nagyobbat megvenni.
Bocs,hogy a játék a mércém,de ez van.
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Elivleg ezek az opciók kikapcsolása csak ajánlott opció, és nem kötelező.
Ezzel csak még tovább kitolhatod az ssd-d élettartamát.
Amúgy meg nem értem, mire ez az állandó para. Az emberek több mint 60%-a ha nem több még a garancia lejárta előtt eladja a hardvereit. Garancia időn belül tök mind1 hogy használod ha gáz van csere. Amennyiben lejár a gari, akkor meg még mindig ugyanakkora esélyed van arra hogy beszarjon, mint egy hdd esetében. -
zetecR
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Ez a 4. SSD-m az utóbbi 2 évben, úgyhogy viszonylag képben vagyok, nagyjából tudom, hogy mire jó egy SSD.
Sőt 1-2 kommenttel ezelőtt írtam is, hogy a régi SLC Samu és a mostani Force GT között sem lehet egetverő különbséget érezni normál használat mellett, DE ha annyit tudna a 60-as Force GT szekvenciálisban, mint a 120-as az nekem roppant jól jönne.
De nyilván ritka kivétel vagyok ezzel az igényemmel.
-
aclandiae
senior tag
válasz
samu74
üzenetére
Corsair Force 80GB ~34k
Corsair Force 3 90GB-os ~37k
Corsair Force 3 120GB ~42kA 80-ashoz kicsi kell és lehet 90-es, ahhoz meg kicsit nagyobb, és már 120-as! Megéri a +30GB az ~5+t?
-
válasz
Balage76
üzenetére
Én azért ezzel az állásponttal nem feltétlen értek egyet.
Azért nem kell általánosítani, nem feltétlen mindenki azért adja el a régi SSD-t mert szar, vagy épp agyon lett hajtva. Mi van azzal, aki épp azért cserél, mert kicsi lett neki az adott SSD, vagy épp kapott/vett egy másik gyorsabb és/vagy nagyobbat?
Most akkor ilyen szempont alapján semmiből se ajánlott a használt, mert az is agyon lehet hajtva. (proci, memó de akár nem hw esetén is igaz)Volt erről cikk, egy átlag felhasználó 10 gb/nap írással számolhat naponta. Legyen hardcore felhasználó, átlag 30gb/nap írással. Egy 64 gigás ssd-t 2 naponta ír tele. 10k írási ciklussal ez ~54 év élettartam. Ha nagyot hazudnak a gyártók és csak feleannyi ciklust bír az ssd, akkor 27 év. De ha még ez sem elég és ennél is hardcorabb a júzer (amit kétlek) és vegyünk napi 60gb-ot akkor is 13év. Neked hány éves a legöregebb hdd-d?
De itt van a ph-s cikk is. [link]
Szóval nem eszik itt olyan forrón a kását

De bizonyítékként nézd csak meg az enyémet:

Amint láthatod ~12 órája megy a gép és csak 2gb írás van. Szóval még a 30gb/nap is bőven túl van becsülve.
-
Balage76
senior tag
válasz
Hunork
üzenetére
Használt SSD vásárlásnál érdemes pár dolgot végiggondolni:
- az a helyzet, hogy aki már oda jutott hogy eladja az eddig használt SSD-jét, az valószinűleg heavy user. Magyarul komolyan használta az adott meghajtót -> ki tudja mennyi lehet még hátra az élettartamából.
- az elmúlt 1-1,5 évben elég sokat fejlődtek az SSD-k, igaz ez sebességre és a technikai specifikációkra is. Ez főleg a régebbi/egyszerűbb tipusoknál lehet gond, amik nem ismerték a TRIM funkciót, ezzel kb megduplázva a működéshez szükséges írásmennyiséget.Olyan ez, mintha mondjuk most vennél egy klíma nélküli 5 éves Astrát... Autónak autó, de nyáron meleg van benne és lehet hogy lassan a kipufogó is rohad + kellhet egy motorgenerál is mert vérpistike üveghangon száguldozott vele hazafelé a discoból..

Ha csak ezt a két dolgot végiggondolod, illetve, hogy egy pici további spórolással egy nagyobb kapacitású, új darabot vehetsz, akkor szerintem nem érdemes használt SSD-t venni.
A legnagyobb lutri tényleg a használtság mértéke, ennek kiderítése pedig jelenleg még eléggé gyerekcipőben jár. Éppen ma reggel beszélgettem egy fejlesztővel arról, hogy lehet/érdemes-e ilyen információt például a segédprogramba intergrálni, de egyenlőre nem hajlanak erre. Sokféleképpen lehetne jelezni az eddigi élettartamot, megsaccolni a hátralévő üzemidőt, de egyik sem igazán reális, sőt inkább stresszes lehet az egyszerű usernek...

-
Hunork
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Hm, sejtettem, hogy ez lesz a válasz...

Akkor még spórolok. Lett volna egy Kingston használtan, de arról itt lebeszéltek, meg én se hajlottam rája nagyon...
Mondjuk az biztos, hogy akkor inkább 64GB, mert azért a játékok nem nagyon férnének el így se-úgy se rajta. (Crysis2, Rage, BF3= min. 30GB)
Viszont a mostani teljes C meghajtó igen, és az is valami.
Köszönöm a válaszodat!
-
Jack@l
veterán
válasz
Hunork
üzenetére
Ne vegyél olyan kicsit, mert egyrészt hamar elfogy a hely, és gondolom nem csak a windowst lenne jó rajta futtatni, hamár... , másrészt a nagsága miatt is lassabb és hamarabb is tönkremegy. minimum 64 vagy 96 azok se drágábbak nagyságrendekkel.
UI: akkor hiszem ha látom hogy a 32 gigás kis szutyok a valóságban annyit visz, sztme azok a 256 megásokkal mért adatok. -
Balage76
senior tag
válasz
Thomas1
üzenetére
Az over-provisioning-nek pont ez az értelme. A nagykönyv szerint kb 8-10%-ot érdemes beállítani. Ezt meg tudod oldani utólag szoftveresen, mert például az SSD segédprogramja támogatja ezt, vagy egyszerűen a windows-t úgy telepíted, hogy a partíciót ennyivel kisebbre veszed mint a teljes méret, akkor már nem is kell ezzel többet foglalkoznod, nyugodtan teljesen tele is másolhatod a partíciódat.
-
Thomas1
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Szia!
Tudom, hogy a játékoknak nem elég, de nekem a Win7-nek elég. És már az is jó, ha az sokkal gyorsabb lesz.
Igazából az érdekel, hogy mennyire minősül jónak a sebessége a többihez képest.
És hogy megéri-e az a Corsair 32 gigás 12k-ért. 2 év gari is van rá még.A jelenlegi W7 partícióm 30 giga, és van még rajta átlagban 4-5 giga szabad hely, de ebben benne van a swap file is. 32 gigából meghagyok 5-6 gigát szabadon, így is elég lesz.
-
Hunork
veterán
Erről valaki tud mondani személyes tapasztalatot:
[link]
Ami rája menne: Win7, és Users - Program data - Program Files (nem X86) könyvtárak.
Nálam ez most kb.22 GB. -
Thomas1
addikt
Erre valaki tud mondani valamit?
Mert ha jó ár ezért a Corsair-ért, és érdemes megvenni, akkor megvenném. A mérete elég a Win7-emnek. A sebessége megfelelő lenne?
Aktív témák
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 lite 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- -55%!!! LEGÚJABB GENERÁCIÓ! Lenovo ThinkPad T14s Gen6 AI 7 Pro 350 PRO 64GB 1TB, 2029-es gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ASUS P6TD Deluxe deszka, az SSD típusa nemsokára érkezik, Win7 64 bit az OS.

(már ha nem lesz minden drágább akkor, mint a szokások szerint...
)