Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Aktív témák
-
zjuhasz
aktív tag
igen, pont ezért kérdeztem. Viszont ha az egész oprendszer ssd-n van, akkor minden írás ott történik. Ha SRT-ben használom, akkor az annyival több írási folyamatot generál? Azt gondolnám (olvastam) , hogy az algoritmus megnézni, mit használok, azt írja ki egyszer ssd-re majd onnatól kezdve onnan olvassa be.
olvasásnál:
"Az SRT úgy működik, hogy az SSD meghajtót egyfajta gyorsítótárként használja. A szoftver monitorozza, hogy a merevlemez mely részeit használjuk és azokat a blokkokat felpakolja az SSD meghajtóra is. Ha olyan adatot kell olvasni ami már fent van az SSD-n, akkor a rendszer onnan fogja kezdeményezni az olvasást, ezzel jelentősen lecsökkentve az elérési időt, és egy jó SSD esetében megnövelve az olvasási sebességet is"
tehát ez csak minimális többeltírást jelent szerintem.írásnál:
"az Enhanced módnál többet szeretne kicsikarni az SRT-ből, annak a Maximized módra, azaz a maximális gyorsításra van szüksége. Ennél a módnál az írási műveleteket a rendszer nem hajtja azonnal végre a merevlemezen is, csak az SSD-t használja, és később írja tovább az adatokat, ha épp kisebb üresjáratot tapasztal. A sebességnövekedés még jobb lesz, hiszen írásnál is észrevehetjük majd, cserébe viszont némi veszélyt vállalunk."
itt, ha simán sd-re menne az oprendszer, ezek a műveletek ugyanúgy futnának, nincs semmivel sem több írás.összegezve: a monitorozás miatt lesz plusz írási mennyiség (sztem), ami ha állandó prg-ok vannak a gépen (ugyanazt a 20 alkalmazást nyitom meg rendszeresen) akkor az csak pár alkalmat jelent, onantól csak olvassa minden egyes indításkor.
-
nemdan
senior tag
akkor a Vertex Series 2 jó választás lenne?
-
ben-csab
tag
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a Kingston egy komoly eredményekkel bíró cég, sőt, mondhatni Kingston párti voltam világ életemben.
Ami bosszant az a hozzáállás ahhoz a hibás termékhez amit hónapokkal ezelőtt piacra dobtak. Azt gondolom, hogy akkor járnának el korrektül, ha nem egy majdani firmware frissítéssel hitegetnék az embereket, hanem csinálnának egy visszahívást, és kész.
-
Clemi
veterán
Végül is, ha belegondolok, összességében mindenképp nyertem, hiszen a 2 SSD terület egyben van, és igaz, hogy az seq olvasás lassult kicsit, viszont a 4k írás alaposan gyorsult. A boot időm sokat nem változott, mivel a belakott rendszernél 22mp kőrül mozgott, ami most 17mp, de még a multimédia nincs telepítve (teljes adobe család,film szerkesztők, fényképezőgép programok a Canon-hoz), így szerintem ha kész a rendszer, megint ott leszek 22-25mp körül. Az is lehet persze, hogy az Intel RST fogja vissza, ami ráadásul még béta verzió.
-
wutuka
aktív tag
Értem amit mondassz,csak a hozzászólásban amire reagáltam,konkrét név van megnevezve kvázi bűnösként,és az azért ennyire nem egyértelmű,nem volt az máskor sem amikor más volt hatalmon, és akkor is hektikusan mozgott az USA Dolcsi.
A jelenlegi USD/HUF (250) nem reális,ezt mindenki tudja,spekulánsan fenntartott ár,és nem is lesz tartós,és akkor igencsak le fog menni itthon is a hardver ár.a hardver árak természetüknél fogva lefelé mennek idővel.Néha ha sajnos bekövetkezik valamiféle katasztrófa,lásd Thaiföld ahol is a HDD gyártás jelentős része folyt-folyik elindulnak felfelé is,mert a kereslet-kínálat viszonya ezt hozza.Törvényszerűen.

-
Balage76
senior tag
BiP, Jack@l:
A consumer piacon, az ún. Branded Memory (Samsung márkanévvel forgalmazott) termékekkel 2 éve van jelen a cég. Előtte és jelenleg is, OEM beszállítóként, komoly gyártóként volt/van a piacon. Csak hogy két példát említsek, a Transcend és az AData legnagyobb beszállítója (nagyjából kizárólagos). Valahova el kell adni azt a rengeteg chipet, amit az elmúlt 18 évben folyamatosan világelsőként legyártanak....

-
Clemi
veterán
A JBOD-ról nekem sincs lövésem se, de asszem azt csak szoftveresen lehet a windows alól (azt inkább hanyagolom), így marad az alaplapi RAID0, ami egyébként 118GB helyet ajánlott fel, mikor megnéztem mit szólna hozzá a rendszer.
A jövő héten lehet hogy megcsinálom, és kiderülnek a turpisságok. Azt valahol olvastam, hogy jelenleg az Intel driverek nem támogatják a TRIM-et de már készül az új verzió, ami támgatni fogja. Talán ezt meg kellene várnom, mert végül is tök jól muzsikál a rendszer, csak kényelmesebb lenne egyben a terület.
A két SSD-t nem hinném, hogy ésszerű áron el tudnám adni, és a bevételből venni egy 128 GB-ost, bár az lenne a legjobb megoldás tudom. -
bigrock
addikt
A szóban forgó Kingston esetén egy laptopban is megmutatkozik vajon ez a lassabb működés a többivel szemben? A szintetikus tesztek nem nagyon érdekelnek, az meg, hogy 22 vagy 30 mp. alatt áll fel a Win7, vagy 5 mp helyett 10 alatt töltődik be a Photoshop, kezelhető különbség szerintem. Az én esetemben egy Acer Travelmate TM8172-be raknék Kingston SV200S3 128 GB-os SSD-t (mert ehhez tudnék hozzájutni, átszámítva 40K-s áron, 2 év garanciával)
Vélemény ? -
Mozsa
tag
Mi az az e-pénisz? Az hogy valakinek van pénze valami olyanra, amire másnak nincs, és akinek nincs rá az eldönti hogy nem is kellene annak akinek van rá, csak azért veszi meg mert nagyobb lesz az e-pénisz?
Akkor aki méregdrága autót gyűjt, vagy műkincseket, arra is van megfelelő szó azoknak, akik nem tehetik meg hogy a fentieket gyűjtsék?
Vagy aki horror pénzeket költ fényképezőre, objektíre, felszerelésre, hobbi szinten az milyen pénisz? Ugyanez mondjuk akváriummal, méregdrága egzotikus halakkal, de sorolhatnám....
-
Balage76
senior tag
Nagyon az elején járunk még ennek az SSD témának, nincs értelme annak hogy a gyártók drasztikusan árat csökkentsenek. Ha most hirtelen mindenki a felére vinné le az árakat, akkor olyan igények lennének, amit semelyik gyártó sem tudna teljesíteni, mint ahogy ez történt az idei, negyedik negyedévben is a HDD árak változása miatt.
Folyamatosan megy a matek, hogy mi az az árpont, amin a piaci igények megegyeznek (majd) a gyártókapacitásokkal. Márpedig gyártókapacitást nem lehet egyik napról a másikra csak úgy, zsebből előhúzni.
Nem nyertem, ez szakmai ártalom...
-
Biztos és ez a megállapításod is helyes, hogy kevesebbet ír ki.

Látszólag ez paradoxon, pedig nem az. Ennek az az oka, hogy előre nem tudja (és ezt nem is lehet) megsaccolni, hogy mennyi és milyen hatékonysággal tömöríthető adat fog még a jövőben kiíródni. pl 8G szabad hely esetén ugye 8G szabad helyet mutat "magáról" a meghajtó. Ha erre 8G nem tömöríthető adat kerül, akkor elfogy a szabad hely, de ha erre pl ugyanennyi TXT fájl kerül, akkor lényegesen több szabad helyet fog visszaadni.A SF-nek ez a lényege, nem az, hogy xy speedtest nagyon rossz eredményt hozzon ki.
(Sima tömörítőkkel is lejátszhatod, és igen nagy sebesség különbség lesz a a jól, vagy a kevésbé jó és az egyáltalán nem tömöríthető adatokkal. Na az SF "ugyanez", csak "kicsit" gyorsabb...
-
Bodor
veterán
Hát nekem még kihagyhatatlanabb ajánlat volt. Nemrég váltottam platformot, és most már SATA3-as az alaplapom. Barátom is rendelt Chip magazin előfizetést az SSD-vel, de neki csak SATA2-es az alaplapja, ezért megéri a csere neki Az én gépemben lévő egyik OCZ Vertex2-őt cserélem az ő Samu 830-as SSD-jével és kap ezért 10K-t. A másik Vertex2-őt 20K-ért eladom/eladtam. Így 18K-ért ( 29 az előfizetés, mínusz 10K ami megmaradt az eladott Vertex2-ből) van egy egy éves Chip előfizetésem, és váltok a SATA2-es Vertex2 RAID0-ról SATA3-as Samu 830 RAID0-ra. Megvolt a fejlesztés és az éves előfizetés 20K alatt együtt.Nekem jó vásár volt, mert egyébként is évek óta előfizetek a Chip-re.
Ezek után kíváncsi leszek, hogy mit tud a két 830-as RAID0-ban, és használat közben érzek-e különbséget, remélem igen.
( Hozzáteszem: Nem azért cserélem le a Sandforce vezérlős OCZ-ket, mert nem vagyok elégedett velük ( többször is kiálltam mellettük, mikor itt a topicban ócsárolták őket), hanem azért mert egyrészt sebességmániás vagyok, másrészt a fejlesztés tekintetében ez kihagyhatatlan ajánlat volt számomra. Ha nem Samu SATA3-as SSD-t adtak volna ajándékba, hanem mondjuk Vertex3-at vagy hasonló Corsair Force GT-t, akkor is beleugrottam volna) -
IreN!CuS
őstag
Köszi a linkelt tesztet,átfutottam már azt is.Tény ami tény,hogy ezek is jó SSD-k.
SAMSUNG 2.5" SSD SATA III 64GB Solid State Disk, 830 Desktop Series: 29.990,- (Giannia ár)
És még olcsóbb is mint a Vertex 3.Igazából bennem valamiért a Vertex 3 maradt meg mint "jó" SSD,ettől függetlenül a teszt meg az ár eléggé meggyőző kombináció.
Szóval esélyes hogy ezt a Samsungot választom,köszi a tippet 
-
Gabóka
tag
Nem terveztem vinyót háttértárnak, szülőknek lesz a gép elsősorban netezésre, skypera, fénykép nézegetésre, filmezésre, szóval olyan hűde sok hely nem feltétlenül kell. (Van egy 80 gb-os maxtor ide-s vinyóm, de gondoltam a kattogás miatt inkább nem rakom be...) És a 7000 különbséget megéri az SSD a felhasználást ismerve?
-
Jester01
veterán
De, a tárolóra (a flash chipekre) kerülő adatokat tömöríti, tehát az adat tényleg kevesebb helyet foglal, csak ez az operációs rendszer felé nem látszik (transzparens) mivel fix blokk címzés van.
A kábelen egyébként tömörítetlenül megy az adat mivel a tömörítést és kicsomagolást az SSDben lévő egység végzi, nem a központi processzor.
MOD: látom szerkesztetted
, akkor egyetértünk 
-
Maax
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm Neked és zetcRnek a hozzászólást! Igazság az, hogy van rgy WD 1TB caviar black típusú vinyóm azon menne a torrent, film, zene, munkához való adatok...stb. A 2040-es vinyón természetesen játszani szeretném a játékokat

Hát eléggé félek az ilyen frissítésektől, meg az igazság az , hogy nem merek olyat venni ami alapból produkál kék halált meg még egyéb dolgot. Egy megbízható sata3-as ssd-t szeretnék venni annyira nem tudom eldönteni milyen legyen így gondoltam írok ide Ti talán tudtok segíteni
-
zetecR
addikt
Ez így, ebben a formában megint nem teljesen igaz.
Az OCZ-k a legújabb fw-rel semmivel sem megbízhatatlanok, mint a többi gyártó SSD-i.
A SandForce 4K írás/olvasása még mindig az egyik legjobb a mezőnyben, tehát oprendszernek továbbra is kiváló. A nagyobbaknak a szekvenciális írásuk is ugyanolyan gyors, mint bármely konkurensnek, ha tömöríthető az adat, akkor meg pláne.
-
ÁdiBá
veterán
Amúgy pontosan ezekről a marvel vezérlőkről ami van a lapomban, sok embernek az a tapasztalata hogy hibás vagy nagyon lassú, esetleg instabillá tenné a rendszert?!
Mennyit számítana a 2. darab WD2TB SATAIII (Raid0) merevlemezeknek hogy SATA2-üzemelnek Raidben, avagy SATAIII-ban?
Jelentősen lassabb lenne?!
Igazából csak játékra használom inkább, meg nagy terjedelmű fájlok használatára. -
jim_raynor70
aktív tag
Azt mondtam egyik kedves baratomnak, hogy HDD utan leesik az alla, ha beteszi a laptopjaba az SSD-t. Mikor ez megtortent, azt a valaszt kaptam: "Ki fogsz nevetni, de nem ezt vartam. Gyorsnak piszok gyors, foleg a HDD-hez kepest, de az a nagy attores nalam elmaradt..." Tenyleg kinevettem.

Aktív témák
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, akkor egyetértünk