Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
válasz Jack@l #23230 üzenetére
CORSAIR Force GT Series 60GB a befutó ? adatok szerint igen
Egyébként a Force GT és Force 3 közt csak 5 MB/s +- változás van ? vagy más is
OCZ Vertex 3 és OCZ Agility 3 mit jelent a 2 megnevezés ?árban elég közel van CORSAIR Force 3 Series 90GB ez csak végső esetbe mert ha így folytatom könnyen 200 Euró lesz a tervezett 90-130 ból
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Jack@l #23232 üzenetére
nagyjából én is ennyit, de a 470-et se nagyon reklámozták és mégis elég jó lett
a kingstonnak is van sata3-as ssd-je, valószínüleg azzal sem nagyon lehet mellényúlni
én az ocz, crucial, corsair stb márkákat jó messziről kerülöm, aztán lehet, hogy tévedekE30 (oo=[][]=oo)
-
törölt tag
válasz Jack@l #23241 üzenetére
Bocsi igen, ez egy 60 gigás. Ez normális?
Viszont csináltam egy ATTO-t is (lásd alább), itt már azért közel van a 300-hoz a SATA II-es lapomban. Most akkor én ezt már nem értem. 55MB-al írtam rá egy egy 10 gigás file-t tcmd-be gyakorlati teszt gyanán, amit le is állítottam fél perc után.
-
martin66
senior tag
válasz Jack@l #23332 üzenetére
Azt igen kötve hiszem!! A dobozán is rajta van, hogy atto-val mérték ezt 525/475MB/sece-t. De ha minden igaz akkor a SATA II (SATA 3Gbps<--- remélem ez a SATAII) ha igen akkor itt a bizonyíték, hogy a SATAII fogja vissza: ( kicsit utána kellett volna néznem :S )
[link]
60GB Peak/Maximum Performance
Max. Read: up to 525MB/s (SATA 6Gbps) - ATTO Disk Benchmark
Max. Read: up to 280MB/s (SATA 3Gbps) - ATTO Disk Benchmark
Max Write: up to 475MB/s (SATA 6Gbps) - ATTO Disk Benchmark
Max Write: up to 260MB/s (SATA 3Gbps) - ATTO Disk Benchmark(#23333) radi8tor1 :
Nem hiszem, hogy az lenne a baj nem egy régi az alaplapom, de minden ott van az adatlapomon: Ga-EP45 UD3RL kis giga lap nem rossz. -
törölt tag
válasz Jack@l #23339 üzenetére
Szerintem én voltam az a srác. Titkon olvasom a topicot, hátha írtok okosságokat. De nem azért nem szólok hozzá a dolgokhoz, mert irigy vagyok információból. Szimplán csak az SSD tudásom a béka segge alatt van. Visszatérve oda h én vagyok az a srác, Total Commanderben gondoltam elindítok egy 10 gigás mkv másolását érdekességből, h a valóság mit mutat. 56MB/s-el másoltam a vinyóról az Agility 3-ra... Most épp hirdetem és nem tudom mit vegyek helyette. Nem játszok a gépen, szóval engem egyenlőre bőségesen kiszolgál egy Asus Maximus II Gene / E8400@3.0Ghz / 4GB DDR2@800Mhz. Szóval nem égető számomra egy SATA III-as SSD. A lentebb írt erre fordítható keretből szívesen veszek akár SATA II-est is, ha az azok között van jobb ajánlat. Mivel csak rendszer van rajta, így bőven elég a 60GB/64GB (alatta a 40-es van, ami már azért kicsi). Nem vennék nagyobbat a 60 vagy 64-esnél azért, mert azok gyorsabbak. Sokan úgy is azt mondják, h ha nem ezzel keresem a kenyerem, mindegy milyen SSD-t vegyek. Inteléknél 40-es és 80-as van, viszont a 80-as már 40 ezer. Na ez sok. Max 30-ért szeretnék venni másikat, amint eladtam az Agility 3-ast. Igazából ha veszek egy Samsung 470 64GB-t, akkor nem igen kell ráfizetnem. De ha 30e-ig mondtok egy olyat, ami megéri, akkor lehet elgondolkozom rajta. Csak kérdés, h nekem szükség van-e ennél a Samunál jobbra. Mondom nem vagyok annyira ott még az SSD iparban, pedig próbálkozom.
-
samu74
addikt
válasz Jack@l #23448 üzenetére
Lehet,de már vagy 10x leírtam hogy ez a probléma másnál is fenn áll úgy,hogy az lényegesen erősebb konfig.És szinte minden játéknál tapasztalom ezt a bugot...
Kicsit bosszant a dolog mert ha csak nálam lenne gond simán ráfognám a konfigra vagy a tuningra,de sajna más is tapasztalja ezt.[link] Még itt is tárgyaltuk.
A processzor használat pár százalék,párszor a wint is újraraktam miatta,drivereket is próbáltam csereberélni,meg még a biost is...Semmi nem változik.[ Szerkesztve ]
-----------
-
föccer
nagyúr
válasz Jack@l #23522 üzenetére
Akkor már vegyük bele azt is, hogy az elektronoknak hosszabb utat kell megtenniük, ha a meghajtó távolabbi pontjáról történik az írás. Mondjuk RGB simán ezzel érvelne az ssd-k ellen
A prefech-re azt mondják, hogy ildomos kikapcsolni. Bár, én nem vagyok meggyőződve ennek szükségességéről.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
félisten
-
Crias
senior tag
válasz Jack@l #23676 üzenetére
Értem köszi akkor felejtős
vagy nagyobb ssd kell... csak az most még elég drága, a 96-os kingstone elég szűkös lenne, még a 120-as is határeset.Csak arra gondoltam hogy értem én hogy 40-50mega/sec az alacsony viszont a kis fileok olvasását jelentősen megnövelné (a hdd-knek meg főleg a kis fileok olvasásával van baja nem? azt meg növelné) és arra elegendő lenne az usb2 sávszélessége is nem?
Jobb linkeket hirtelen nem találtam.
Ezt úgy linkelték be de itt is látszik hogy 4k-ban mennyivel gyorsabb az ssd (tudom hogy tudjátok ) és az elvi usb2-es korláton belül van,de akkor rosszul gondolom hogy a rendszernek a 4k számít és ha beáldozom a nagyobb szekvenciális sebességet akkor se kapok jobb eredményt a nagyobb random 4k-val?
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz Jack@l #23681 üzenetére
Hát mindig is tudtam hogy nem vagyok normális
De amúgy csak xp menne rá ezért is gondoltam azt hogy egy olcsó tizenpárezer forintos 30GB-os SSD bőven megtenné, de ha ezzel nem sokat nyerek akkor tényleg felejtős, az úgy már sokba kerülne ha vennék ssd-t is (96-os tényleg a minimum mert sok projekt fut egymás mellett amikhez rengeteg cucc kell) + külsőt (mert az a vinyo ami a notiban van azt azért nem lehetne hurcikálni biztonságosan) ez így cirka 50k körül lenne, annyit meg céges gépre nem áldozok, pedig elég tetű lassú már szegénykém, az újratelepítés is csak ideig óráig oldja meg a helyzetetDe ha majd kapunk új laptopokat amin lesz USB3 arra érdemes lehet egy kis ssd-t venni csak rendszernek és ezen csatlakozni? vagy igazából az is felejtős, mert itt is lassú lenne a reakció idő (mondjuk egy HDD-hez viszonyítva nem normálisan csatlakoztatott SSD-hez) ?
De akkor hogy a topic-hoz is hozzászóljak asztali gépbe inkább azért ajánlotok sata2-eseket mert ezek megbízhatóbbak mint az újonnan megjelent sata3-as SSD-k?
Pl.: A Corsair Force/GT SATA3-as SSD-it azért nem ajánljátok mert kiforratlan/nem tudni van-e hibája vagy csak szimplán a SATA2-esek ár/érték aránya jobb, illetve nem lehet annyira észrevenni a különbséget? Mert én az asztalimba ezekkel szemeztem.Jah és köszi szépen az eddigi segítséget és türelmet hozzám
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Ronin-
senior tag
válasz Jack@l #24092 üzenetére
hm... miért, neked is ugyan ez a hiba, mint nálam ?! vga driverre gyanakodtam először én is, de felraktam azt is már, ami a régi rendszeremen hibátlan volt, de azzal is ugyan az a helyzet.. az irq-t én is felszabadítottam, már nincs rajta semmi, mégis szar :S
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
-
Neu77
csendes tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz Jack@l #24718 üzenetére
Akkor ez a tipus kerülendő.
--------------
A fizika mai állása szerint hang csak energia befektetéssel keletkezik.
Ez a leggyakrabban valamilyen mozgó/rezgő test mechanikai energiájából származik, amelynek egy része átadódik a közvetítő közegnek és hangként érzékeljük
De a hang energia forrása lehet közvetve hőenergia (Rijke-cső) vagy valamilyen elektromágneses fluxus változás is.
Ez utóbbit néha megtapasztalhatjuk PC-kben is: tápegységek, VGA kártyák és CPU feszszabályozók környékén. Általában valamilyen induktiv alkatrész hibájához/tulajdonságához kötik ezt a jelenséget. A frekvencia vagy áram mértékével változik a hallható hang intenzítása és frekvenciája is.
Az előbbi pl. VGA-k esetén VSYNC=OFF töltőképernyőknél (1-5 Khz-es fps) az utóbbi meg CPU tuning stressz ellenörzésénél fordul elő. Ezek a "zizegés" szerű hangok nem üzemszerű állapotra jelemzőek.Természetesen nem kizárt, hogy némely SSD-ben lévő elektronika egyes részei is okozhatnak ilyen zajt pl nagytömegű adat kiolvasásakor. Vagy közvetlenül az SSD-ben, vagy közvetve más alkatrészeknél, hiszen az adatátvitel sebessége többszöröse a HDD-khez képest.
Ezt egyszerű kiteszteltelni, csak bele kell rakni másik gépbe (más alaplap, más I/O vezérlő) és ott is megfigyelni a hanghatást.
Ha géptől függetlenül az SSD a hang forrása, akkor az valószínüleg tervezési hiba következménye lehet, jobb az ilyentől megszabadulni (mákdaráló, nejlonharisnyázás / gariztatás) ha zavaró a hang.Hiszen az SSD-k egyik pozitivuma a zajtalan működés (felépítéséből adódik). Ennek nyilván a legtöbb SSD eleget tesz, ahogy a VGA-k vagy az alaplapoknak is csak igen kis százaléka ad ki hangot üzemi körülmények között. Ezért nem lehet általános jellemzőként felróni egyik említett alkatrésznek sem, az SSD-knek sem, hogy "zajosak".
----------------
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Jack@l #25068 üzenetére
egyszer megmértem én is a bootracer-rel
time to logon 15 sec
time to desktop 27-2 sec
dell e6400 + samsung 470(#25069) Scholes9, mert ahci-ban lett telepítve, próbáld így
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
Aktív témák
Hirdetés
- Társasjáték topic
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- További aktív témák...
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest