- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Aktív témák
-
Jofi81
őstag
válasz
Wind-Storm #26195 üzenetére
Szerintem az M4 az egyik legjobb választás.
-
fifth81
tag
Sziasztok,
Manapsag milyen SSD -t érdemes megvenni ami megbizhatoan mukodik? Ha lehetseges tobb tipus/marka is erdekelne egyenlore azt mondom az ar nem szamit mivel nem igen vagyok kepben az SSd diskek piaci araival.Tudom hogy mostanaban felmentek a HDD/SSD diskek arai az aradasok miatt, de azert persze jo lenne ha nem 60-100e Ft-os diskek lennenek
.
Amire kell: Win7 64 bit (akar lehet SATAIII csatlakozos az SSD disk mert a lapom tamogatja)
1-2 gameKoszonom elore is!
Udv,
FIFTH -
Wind-Storm
őstag
Sziasztok!
Nálam most jött el az SSD vásárlás ideje.
64 GB méretben kinéztem egy Crucial M4-est, árban is megfelelő lenne illetve teljesítmény/megbízhatóságban jókat hallottam róla.
Szerintetek jelenleg még helytálló ez a megállapítás vagy tudtok esetleg valami jobbat ajánlani?
Köszi!Szerk: Ja, a Crucial M4-esből már Sata III-ast néztem, mivel az alaplapomon van már sata3 port is és ki tudnám használni a szekvenciális sebességét ha szükséges.
-
Binda
tag
válasz
Gézengúz #26175 üzenetére
Szép szép.. de használhatatlan mérés. És hogy miért? Pl azért, mert amelyik játékkal én játszok, ott van kérlek szépen 8000 fájl, átlagosan 1-4KB fájlok.. Mondhatni nem érdekel, hogy a 100-200 MB (1-2GB) fájlokkal mit kezd, ha az apróbb fájloknál meghasal. Csak érdekesség képen nekem win mappára 75000 fájlt írt ki. Ha ilyen, apró fájlokról találsz tesztet, ahol teszem azt 1 gigányi 1KB fájlt másolgatnak, na arra kíváncsi lennék
wwenigma : köszönöm. Szóval vehetek samut is és ocz-t is, nem járok rosszul egyikkel sem. Viszont még annyi kérdésem lenne, hogy a samsung 470 típuson belül van vagy 3 altípus. /EU és hasonló dolgok, ezek mit jelentenek? Számít?
-
vtechun
veterán
keményen emelkednek az árak? én még a kitet vettem 34 alatt kingston_96gb_sata2_ssd_25_ssdnow_v_100_svp100s2_96g
-
userxy
őstag
-
lalakov
senior tag
-
Gézengúz
addikt
válasz
Egy olyan tesztnél amikor a drive saját magára másol (duplikál) egy fájlt, gondolom nem sok köze van ahhoz, hogy SATA2 V. SATA3 típusú csatlakozón lóg..Jól gondolom? Ennek tükrében csináltam egy mérést 2x1 Terás RAID 0-n... (SATA2) Nálam 113 sec alatt csinálta ezt meg egy 9,1Gb-os mkv- file-val...Ha az előző tesztben az Agility 3-nak ez 54 sec. alatt sikerült akkor nekem ez megfelel...Bőven....
-
Bib
őstag
Nem tudom ,hogy volt e már de kint van a Corsair Force (SATA II Only) Firmware 2.4 Update.
Én felraktam,de változást nem tapasztaltam,mert eddig is gyors volt az F60.
[link] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
A tesztben a 4k read az 18,15MB/sec mig az elméletileg sokkal lassabb Kingston 96GB-nak (v+100 ofc,) 16,34MB/sec. Marpedig rendszerlemeznél nem a seq. olvasas/iras fog szamitani... QD32 érték még ami szamithat ha komoly igenybevetelnek tesszuk ki (sok sok parhuzamos olvasas) abba termeszetesen jobb az NCQ miatt (asszem de passz
).Normal hasznalatban nincs nagyon eszreveheto kulonbseg.
-
samu74
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #26174 üzenetére
Ìgy van.Tajvanban szarnak be a gyártósorok a sok víztől,ès ehhez jön mèg a piszok erős forint is.Az árak folyamatosan emelkednek,aki bölcs az vár legalább 5-6 évet.
-
Gézengúz
addikt
Én is ezt találtam filemásolásra....
9Gb-ot saját magára másolni 1 percen belül nem rossz...
Real World Benchmarks – File Copy:
Regardless of all the synthetic benchmarks end of the day what actually matters from a user’s perspective is how fast the drive performs in daily tasks. The easiest way to measure this performance is to read and write data to the same drive simultaneously. There are many free utilities out there which you can use to copy files across which are much faster than using the standard windows copy function. We used a free tool called UltraCopier, but there are many others such as FastCopy, Teracopy etc which does the same job. We selected a total of 9GB worth of .mkv files of varying sizes taken from a HD video camera and copied them onto another folder on the same drive. (Note: Lower score is better)
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem tapasztaltam, nincs ilyenem. Tömöritett adattal nehezebba dolga, hiszen azt 1:1 aranyban kell "kiirnia". Ez is olyan dolog amugy mint hogy milyen SSD-t vegyunk, nem fogod eszrevenni hogy 100 vagy 500Mbyte/seccel ir, hiszen nem az hatarozza meg a rendszer sebesseget. HDD-hez kepest ugyanolyan gyors lesz egy Agility 3 mint a Samu 470 vagy a Kingston ssdnow v+100 96osa, egymashoz kepest pedig max tesztekben kimutathato kulonbsegek lesznek... persze spec felhasznalasra mas dolgokat kell figyelembe venni, de desktopba otthona kb. a fenti igaz.
-
Binda
tag
válasz
wwenigma #26146 üzenetére
Utánaolvastam.. amennyire lejött nekem, azért tudtak olyan nagy sebességet elérni a Sandforce-al, mert tömörítetlen adatot másoltak és azt jól tudja kezelni. Viszont tesztekben sehol sem húzták le, hszekben sem panaszkodtak rá, hogy lassabb lenne. Csak a Marvell sata vezérlőre panaszkodtak, ezt leszámítva nekem úgy tűnik, hogy teljesítményben nem marad el. De ha te mást tapasztaltál, akkor kíváncsi lennék rá
-
rvn_10
senior tag
SAMSUNG 2.5" SSD SATA 64GB Solid State Disk, 470 Upgrade Kit Series SMG MZ-5PA064C/EU 26500
OCZ 2.5" SSD SATA 60GB Solid State Disk Agility 3 SERIES ZZZ AGT3-25SAT3-60G 28990No szerintetek melyik legyen?
-
Helmoras
őstag
Köszönöm, ezen túl vagyok és ennek így nem volt sok értelme
-
törölt tag
-
Zlin50
senior tag
Esetleg erre [link] valami javaslat?
-
Helmoras
őstag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata vagy esetleg olvasott erről az ssd-ről?
OCZ Agility 3 120GB (AGT3-25SAT3-120G)
Adatai:
- 120Gb Kapacitás, SATA-3
- Olvasás: 525MB /sec felett
- Írás: 500MB /sec felett
- Elérési idő kisebb mint: 1ms
- 2.5" Slim Kivitel, 77Gr súly
- 99.8 x 69.63 x 9.3mm méretek
- 4.5V-5.5V működési feszültség
- Shock Resistance : 1500G
- Raid Support 0-1-5-10
- Native TRIM Support
- 50-85.000 IOPS folyamatIlyet tervezek venni majd az új gépbe rendszernek + a pár játékomnak.
Vagy van esetleg jobb alternatÍva? (ez most 45k körül mozog)
-
aclandiae
senior tag
OCZ Onyx Series SATA II 2.5" SSD 128GB vagy
Corsair Force SATA II 2.5" SSD 115GBMelyik legyen?
-
Binda
tag
válasz
KaiotEch #26134 üzenetére
Köszi a választ. Persze, rendszer. Meg a többi szokásos. Cad, pár játék, esetleg PS.
A Samu és OCZ árban ugyanott van. Samura 64 gb, ocz-re 60-at írnak, nem hiszem, hogy nagyon számítana. MTBF:re OCZ-nél többet írnak, jól sejtem, hogy ez az élettartammal függ össze? És a Samu tényleg csak 0,14-0,24W-ot eszik? Eddig minden ssd amit láttam 1,5-3W között mozgott. Az elírás és 1,4-2,4W kéne lenni, nem?
Samuról mintha írtatok volna olyasmit, hogy adnak cd-t és az mindent beállít magától, és így nekem nem kell vele tökölnöm. Ez így van? Mert ebben az esetben lehet csak a cd miatt hajlanék a samura
-
Binda
tag
Jól egymásnak estetek, de a kérdésre alig kaptam választ
Tudtok bármilyen kizáró okról, amiért nem kéne megvennem az OCZ-t? Driver, gyártási hiba? Rövid élettartam? 100W fogyasztás? Akármi?
Mellesleg tényleg nem értem.. persze, még sata2-őt sem használná ki a vinyókkal. De sata3-mas lappal önmagában az ssd gyorsabb lenne, nem? Pl ha játszok, vagy rám jön az 5 perc és akarok filmet szerkeszteni, netán PS, ebben az esetben az sata3 előnyt jelentene, nem? Ha fullosan nem is használja ki, akkor is gyorsabb lenne. Vagy netán tévedek?
-
almabaro
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de hátha tudtok segíteni.
a nyáron vettem új gépet, és egy ocz vertex + ssd-t. Ami szépen is működött az utóbbi pár hétig. Először olyanok történtek, hogy pl. a böngésző exe-jét hibásnak, sérültnek jelezte a seven, ezt egy csekdiszk megoldotta. Ma viszont bekapcsolás után több program nem volt megtalálható, illetve nem működött... Jelenleg a legfőbb problémám, hogy nem tudom újra rakni a hangkártya driverjét, mert telepítés közben "error code 0x00000002" hiba üzenettel kilép. Van valakinek valami ötlete a problémára esetleg?!Meg lehet oldani ezeket az adatvesztéseket beállításokkal, vagy küldjem vissza gariba?!! Esetleg rosszul van beállítva, telepítve a meghajtó, az lehet a baj?!!
Meglehetősen kellemetlen a dolog, alig 2-3 hónap használat után...
-
Gézengúz
addikt
válasz
wwenigma #26141 üzenetére
Nem jön azzal, mert a terás samuk RAID 0-ban mennek, aminek az olvasási sebessége olyan 240Mb/sec körül van így még mindig a RAID 0 lesz a szűk keresztmetszet....De majd ha veszek Sata 3-as alaplapot akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy a drive teljesen kibontakozhasson addig meg megelégszek a 300MB/sec alatti értékekkel...Még valami?
-
vtechun
veterán
na, megjött az enyém is
képek
-
ubid
senior tag
Hasonló helyzetben vagyok mint BINDA.
Én is csak rendszert tennék rá !
Dell inspiron N5010 laptopba venném az SSD.40-60GB doszt elég lenne.
20 körül szánnék rá, + 5 a Caddy ami kell hozzá.
Légyszives ajánljatok valamit.
-
Binda
tag
Helló!
Egy ideje terveztem SSD beszerzését, véleményetekre lennék kíváncsi. Árban 25k-nál többet nem szánnék rá, 60 gigásnál nem kell nagyobb, csak rendszer lesz rajta. Ez volt, ami megtetszett: OCZ Agiltiy 3 sata 3 60 GB
Tehát, erről mi a véleményetek? 24k-ért láttam neten, megéri, esetleg tudtok olyan helyet, ahol olcsóbb? És ha nem jó, akkor mit ajánlanátok helyette?
Jah igen, a lapomon csak sata2 van, ez gondot jelentene, vagy kompatibilis lefelé?
-
Mercutio_
félisten
Memóból 8GB-t (2x4) és 1600-ast tennék bele (Pl. Kingston HyperX)
-
ro_bert17
őstag
...és valaki tud olyan keretet, ami a 7 mm vastagot kiegészíti 9,5 mm-re?
-
ubid
senior tag
Helló!
Légyszi aki ért hozzá meg tudná mondani , hogy ez az SSD milyen ?
Megér ennyi pénzt ?
Dell inspiron N5010-be használnám !
köszi !
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
medium84 #26120 üzenetére
300 Huf-ért kaptam itt az aprón Sytche Twin Mountert. Felesleges ilyen drágát venned.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
medium84 #26118 üzenetére
nem sikerült belinkelned, h mit találtál
gondolom 2,5 --> 3,5" -eset keresel
nem tudom, mennyi lehet az a "drága", de itthon bruttó ~600 Ft-ért létezik egy pár beépítő sínviszont az egyoldali két csavar moccanás nélkül megfogja,
ha a szitu megkívánja, alátétet tehetsz a biztonság javára -
medium84
aktív tag
Hi,
SSD-t szeretnék berakni egy 3.5"-os helyre. Ilyen adaptert találtam e-bay-en, de ez rohadt drága. Ha találtok hasonlót olcsóbban írjátok meg. Mindegy, hogy milyen, csak a feladatát ellássa.
-
Jim-Y
veterán
Nekem ebből még nem egyértelmű, hogy melyiket lenne érdemesebb megvennem:/ Kapnak hideget, meleget, az X25-V-t is megnéztem ott is ez a helyzet...
Az X25-V 163 napot ment ~ 3924 órát, az A-DATA új 0 perces. árban ugyan annyi lenne a kettő, én az A-Data felé hajlok, csak nem tudom, hogy a Sandforce vezérlő az milyen, ha nem ajánlott akkor nyilván nem kérdés a dolog, ha az elmegy, akkor már inkább az ADATA.
-
Loituma69
őstag
Holnap érkezik Kingston 96gb V+100 upgrade kitt. Oprendszert kellene rá telepíteni vagy van valami más megoldás, hogy rendszer áthelyezés winyoról SSD-re? Szoftvert adnak ehhez vagy friss rendszert telepítsek az új meghajtóra!?
-
Zlin50
senior tag
Melyiket ajánlanátok inkább? Crucial M4 vagy Samsung 830?
(Egy 128-asra gondoltam és korábban az M4-en töprengtem, de a samu némely teszt szerint már kissé gyorsabbnak mutatkozik csak azt nem tudni melyik a megbízhatóbb.) -
Balage76
senior tag
-
Ezt nem hiszem el. Már megint ment feljebb az SSD-k ára. Leszűkítettem 2 SSD-re a választást. Samsung 470 64GB és Kingston 96GB GR-esre. Melyiket válasszam inkább? Pár ezer Ft a különbség. Azt tudom, hogy Samuhoz van lemez, amivel pár kattintással kb minden beállítható, de a Kingstonhoz? Köszi!
-
Jim-Y
veterán
válasz
shteer #26106 üzenetére
18.000 forint
win7 megy majd rásőt 15.000-ről indultam, annyiért 32gb-os használtat tudtam volna csak venni, utána találtam egy intelt 17K-ért, de ahhoz nincs semmi, garancia van rá 2 év, de elveszett a garipapír, és ma regel láttam, hogy az A-Data beszerezhető helyen 18.xxx. ennyi még beleférne, 3 év gari és beépítőkeret is van hozzá. Ha nem ratyi a vezérlő, akkor a boltit venném.
-
Jim-Y
veterán
válasz
shteer #26104 üzenetére
Szia, oké köszi, ennyi elég, és erről mi a vélemény, utánakeresek magam is, de azért megírnád, hogy ajánlott, vagy sem?
A-DATA 40GB SATA2 2,5" S599 AS599S-40GM-Cazért fontos, mert a versenyzők egy oem, használt, de 2 garanciával rendelkező X25-V 40gb, de ehhez még kell vennem beépítőkeretet, a másik az A-DATA lenne újonnan. Nem tudom melyik legyen :S
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, az Intel 320 40gb-ról mi a véleményetek? üdv
Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital RED 1TB 3.5" Merevlemez
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest