Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
-
Crampus
csendes tag
válasz
samu74
üzenetére
Köszönöm. Telepítettem a drivert, a 4k olvasás írás változott 14/52-ről 18/58-ra. A seq maradt 260/165 környékén és a 4kQD32 se változott 189/63-ról. Nem tudom jók e ezek az értékek, bár a deszka SATA2-es ugye. A vizsgáló fekete képernyő kikapcsolását nem találom, a húzás továbbra se megy. Ez van...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Betudok, persze, de ott aztán nem sok semmi van.
Bootolható eszközök vannak: itt mindent levettem, ami nem az ssd,,, boot lista: itt az elsődleges merevlemez meghajtó van első helyen, aztán az usb meg stb...
Achi mód be van kapcsolva, meg sok fajta hülyeség van benne. Majd csinálok a bios listáról képeket és elküldöm neked. -
rob83
aktív tag
válasz
samu74
üzenetére
Igazad van,nem is arra alapoztam!
Mielőtt megvettem az enyémet érdeklődtem az apróban meg a helyi boltokban is!
(Mindent 40%-al többért adnak,itthon!
)Mindenütt ezt mondták,hogy Ocz-böl eladnak 2-3 db-ot is mire a többiből 1 db-ot!
A népet nem érdeklik a tesztek nem néz utána,csak bemegy a boltba és mondja,hogy kéne neki egy SSd-mert "hallotta" hogy az menyivel gyorsabb!
(Én még nem jártam normális számtech boltba,tápba kerestem ventit mondom,hogy mi a gondom és ajánlott egy 38CFM-es ventit,mert ezt szokták vinni!
Még jó,hogy előtte utána olvastam!Én se vagyok egy zseni amit tudok azt is a PH-ról olvasgatom,de ezeknek ez a munkájuk és analfabéták!)Méryiket kéri?
Ocz-16500ft
XY -19800ft-de abból csak rendelni tudnak!

Gari ugyanaz!
Na ná,hogy az olcsóbbat!

-
Ren Hoek
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Szerencsére nálam az volt a minimum, hogy felnéztem ide... Akkor kezdett gyanús lenni a dolog, aztán Newegg.com-ra rámentem, és ott látni a bortányosan sok RMA-t, avagy a garanciás panaszos eseteket egyes SSD-knél.
Ebben csak az a szomorú, hogy 8 hónapja semmit sem változott a helyzet, pedig már egy rakás új típus megjelent azóta...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Egyre sűrűbben? Igen?
8 hónapja , mikor még aktívan olvastam a topicot, folyamatosan jöttek az OCZ hibák.. Azóta bíztam benne, hogy javult a helyzet
Ezért is döntöttem anno a Samsung mellett (szerencsére jól). Pedig megrögzötten Agility 2-őt akartam venni, de lebeszéltek itt a fórumon.
-
-
-
soldi3r
veterán
válasz
samu74
üzenetére
akkor rácuppanok, hogy tudom megadni neki a telepítés alatt a drivert, a dual boot elvileg megoldható így is
(#37218) Fire/SOUL/CD, eddig úgy ment, de ,msot kellene a pci foglalatot is használnom, meg ezt-azt
(#37220) spiritex, hát igen, a latitude e6400-nál nekem is hdd+ssd kombó volt a gépben, de most a thinkpad x200-ba már csak 1 fér
-
-
proly01
őstag
válasz
samu74
üzenetére
Van amugy betujele szo szerint igy van: kulso meghajto (F:/) csak a mellette levo ikon egy feher lap mint mikor nem tud megnyitni valamit a windows,de 32bites rendszeren teljesen normalisan kitette az ikonjat mindent itt meg meg van orulve.De hazamegyek kiprobalom amit irtal es megirom mi tortent.Ugy csinaljam a vezerlopulton belul stb stb hogy a kulso vinyora egy jobb klikk es ott a particio betujelenek megvaltoztatasa?
-
Reiki
csendes tag
válasz
samu74
üzenetére
Szia!
Op. rendszer Win7 ultimate, de megoldom a trim dolgot, alaplapot váltok

Viszont új típust néztem ki, ezek közöl, kérnék tanácsot, hogy melyik a legmegbízhatóbb, legkiforrottabb, melyiket érdemes megvennem?
(sata 2-es az alaplapom)OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G
OCZ 120GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX120G
OCZ 128GB SATA2 2,5" Octane OCT1-25SAT2-128GKöszönettel: Reiki
-
-
válasz
samu74
üzenetére
Az egyértelmű, hogy nem fogja vissza, én pusztán anyagi megközelítésből vizsgáltam a dolgot, azaz ha azok a feltételek teljesülnek (sata1, IDE, XP), akkor biztos nem adnék ki 25-30K-t ssd-re... (GC és GC közt is alapvető különbségek lehetnek és vannak is)
student
Igen, ezért kérdeztem. Ha az anyagi vonzata nem fontos, akkor is körültekintéssel járj el SSD vásárlásakor, mert SATA3-asoknál nem követelmény, hogy SATA1-et is támogasson, plusz a deszka BIOS-sa se ártana, ha felismerné az SSD-t.
A neten keresgélj a deszkáddal kapcsolatban olyan linkek után, ahol esetleg megvan említve, hogy xy SSD-t használnak benne. -
válasz
samu74
üzenetére
XP/Vista nem támogatja a TRIM-et (függetlenül attól, hogy az SSD támogatja-e), másrészt a "sima" V100-asban nincs GC, csak a V+100-asba. A Jmicron és a Toshiba vezérlős SSD-k végeznek általában normális "TRIM-szerű" karbantartást, az SF és Samsung vezérlők nem. Az általad javasolt ADATA S596 Jmicronos, így az is oké XP vagy Vista alá
, de Kingston-tól inkább a V+100-as széria (V100 GC hiánya miatt)
(Főleg régebbi konfigoknál, ahol XP az OS és ehhez még az is társul, hogy nem lehetett AHCI módban telepíteni(mert pl nincs ilyen lehetőség a BIOS-ban stb), ott a GC hiánya elég "látványos" laggolást eredményez a telepítgetéseket követően...) -
apro
senior tag
válasz
samu74
üzenetére
hali
Na nehogy aszt hidd "Ha a pesti boltosat választod,azzal nem lesz gond,hiszen a bolt fogja intézni a nagykerrel a garanciát"ha túlment a gari 3NAP, utána a szakszerviz.tapasztalatból mondom én is vidéki vagyok és vidékről a Pesti gariztatás az egy rémálom.(két hét után elromlott a SSD és szak szervizben kellett küldeni a gari levélben levő címre.Kivétel akkor ha a bolt külön saját garanciát ad az árura,ez a törvény. -
malisonX
aktív tag
válasz
samu74
üzenetére
Köszi a választ! Másodkézből, de persze vadi új 830-as 64GB-os SSD-t szeretnék szerezni (mert így olcsóbb). Egyik amit néztem a Chipes akcióból való, ahhoz nincs semmi papír. A másik garija pedig egy pesti boltba szól. Csak azt szeretném, ha probléma esetén minél kevesebb szívás legyen, mert vidékről vagyok

-
csubi8
csendes tag
válasz
samu74
üzenetére
a pirosba is dugtam, plusz kapott kakaót is, de még egy dolgot próbálok ki, ha hazaértem. a bios frissítés után nem csináltam 10mp-es CMOS törlést (+falból kábel ki). talán akkor magához tér. az érdekes az, hogy a srác akitől vettem még január 1-én csinált screenshotot a vinyóról (vagyis az állapotáról CrystalDisc-el) és 100%-os...

-
-
válasz
samu74
üzenetére
Kizárt dolognak tartom, hogy támogatná, de még azt is elképzelhetetlennek, hogy valaha is támogassa a Vista TRIM-et. A TRIM az OS-be mélyen beépülő szolgáltatás, ami a lemezkezelésre és a lemezkezelésre épülő/ahhoz kapcsolódó más szolgáltatásokat is érint. Ahhoz, hogy a Vista támogassa a TRIM-et, úgy mond "fél Vista-t" újra kellene írni. Ha lenne ilyen update, akkor az elég méretes darab lenne...
Persze ha linkeled ezt az Update-et, akkor mai is tanultam valami újat...

-
syler123
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Hát azt szeretném ha az nem lenne külön partíció, úgy hogy egyben legyen a 2tb, ne legyen egy felesleges 60 gigás partíció. Újra particionálni újra tudom de akkor minden adat elvész, engem az érdekelne hogy hozzá tudom-e fűzni a nagy partícióhoz.
És akkor 2 marad, egyik az ssd, a másik a 2tb hdd.
Aktív témák
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
meló

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)