Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
-
emiki6
veterán
Gratulálok a 96000-edik hozzászóláshoz az engem követőnek hozzászólónak!
Hágé: Tudtam, hogy valahol láttam már ezt az összeállítást.
*Bad Pritt -
gboszi
senior tag
Megint jön a fa...méregetés hogy Magyarorszagon mindenki tudja milyen allat az a rozsomák? Mert kezd unalmas lenni...tudom hogy most az a gond hogy az a magyar cim mint mashol de úgyis előkerül megint...

-
cyberkind
félisten
válasz
emiki6
üzenetére
Tuti bennem van a hiba mert 4x-5x kitoltam a játékot így az ilyen kis hasonlóságokon és meg se akadok már.

(#95995) sixpak
Lehetne ilyen felmérés a feliratos filmekről is, ott is valami hasonlóan szomorú lenne a vége, de hát az átlagnézőnek ez kell.(#95997) gboszi
Én valahogy nem is értem minek kell honosítani a címeket, sokat nem is tudok megjegyezni vagy megtalálni mert magyarul nagyon sok cím szörnyű és köze sincs az eredetihez. -
emiki6
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Vicces volt, mikor egyik nap telefonon görgetek le youtube-on az ajánlott videóknál, majd látok egy logan trailert, alatta egy videót evvel a képpel:

Aztán látom, hogy ja, hogy az egy last of usos videó
Kicsiben tök egyformák abból a szögből ezzel a szakállal, meg ugye mindkettőben ott a lány. 
-
cyberkind
félisten
válasz
Pearce
üzenetére
Eddig legalább a játékok személyében volt ellenfele a filmeknek, hogy ez vagy az szarabb, most már egyhangú a pontozás mert a játék király és köze sincs ehhez a comedy lövöldözgetéshez, az biztos, hogy én ezt egyszer valamikor megnézem, aztán végeztem a szériával, illetve 2-ig mehet a menet de tovább soha többé!

-
devil-k
nagyúr
Kit érdekel, hogy milyen néven fog futni az a f#s film?

-
cyberkind
félisten
A La La Land magyar címén senki sincs meglepődve?

(#95981) emiki6
Hogy jön ehhez a The Last of Us?
-
emiki6
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Logan: Farkas -> Logen a farkas -> mintha egy gyerekmese lenne, ami egy farkasról szól...
Vagy ha nem logan a farkas, akkor természetfilm, ami a farkasokat mutatja be.Aki nem tudja ki logan, az a farkassal se lesz előrébb. Szvsz.
Érdemes megnézni a Last of us végigjátszást a film előtt?

-
bAtt001
addikt
válasz
spammer
üzenetére
"Manapság mindenkinek a kezében lóg egész nap a rohadt telefon (meg a faxbuk), talán esetleg akkor tudják használni a guglit is." Ez mekkora tévedés amúgy, én is sokáig ezt hittem de nem... Inkább megkérdezik a legalapvetőbb dolgokat is minthogy ugyanannyi efforttal de gyorsabban megkeresnék maguknak

-
spammer
veterán
válasz
Pearce
üzenetére
Az alkalmi mozinéző meg majd utánanéz, ha felkelti a figyelmét a cím és/vagy a poszter. Nem nagy tudomány használni a keresőt. Csak hát ahelyett, hogy kicsit "nevelnék" az embereket egy kis önállóságra/tájékozódásra, inkább meg akarják rekeszteni őket a fogyatékos szinten. Manapság mindenkinek a kezében lóg egész nap a rohadt telefon (meg a faxbuk), talán esetleg akkor tudják használni a guglit is.

szerk: amúgy nem tudom, miért gondolják, hogy más országokban kevésbé tudják, miről van szó, ha már az eredeti cím csak simán "Logan". Az amcsik biztos annyival okosabbak/tájékozottabbak.

-
-
bAtt001
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Amúgy ha egy átlag németnek azt mondják, hogy wolverine nem jut eszébe a karakter, ha látott már X-Men filmet akkor van rá esély. De ha egy átlag magyarnak azt mondják, hogy farkas max ez ugrik be neki, és aki látott X-Men filmet annak is ugyanez
Én így gondolom legalábbis. Totál felesleges odaírni itthon, hogy farkas, de hát megvan kötve a kezük. -
Pearce
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Szerintem meg nem változtathattak. Például a németeknél is Logan - The Wolverine lesz a címe. [link]
Vagy ott a film imdb-s adatlapja és látható, hogy több országban lesz alcíme. Meg mintha arra is emlékeznék, hogy az eddig kiadott 2 előzetes valamelyikénél is ott volt a plusz cím. -
Bad Pritt
félisten
Na vajon mi lett a Logan magyar címe? Kibírták a címadók, vagy továbbra sem bíznak a magyar asszociációs képességekben annak ellenére sem, hogy az X-Men általában nagy siker idehaza és csávó szerepelt minden részben, szóval csak volt másfél évtizede az embereknek rájönni, hogy Logan=Farkas (Rozsomák, de mindegy most)?
.
.
.
.
.
.
Dehogy bíztak, a magyar cím: Logan: Farkas.
-
Magnum_
nagyúr
-
brownus
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére

ami ez után jött az korhatáros
-
bAtt001
addikt
Na jó mára befejezem a poszterezést, de ez még kell, őszinte poszterek Oscar jelölteknek

-
radi8tor
MODERÁTOR
Carrie Fisher útlevele valakinek?
-
spiky03
veterán
Ha valaki nem olvasta volna még.
Bőrfotelek és bowlingpálya is lesz a MOM Park megújult mozijábanÉrdekesen hangzik, majd meglessük

-
bulikavagyok
nagyúr
Kicsit off és bocs ha már volt róla szó, de nekem ez még új..

Elfelejtett hollywoodi sztárjaink -
betyarr
veterán
akkor úgy látom nekem való

-
brownus
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
ismét van egy magyar jelölés is

-
betyarr
veterán
erről a deadpoolról valahol olvastam,hogy nagyon ott van a szeren.tényleg érdemes megnézni?vagy valami agyament,elfuserált humor van benne?egy "bizonyos" oldalon elég megoszlanak a hsz-ekben a vélemények.
-
.LnB
titán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
A Deadpool is (eddig)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#95940) oriic Azon a filmen aki dolgozott, az a gála 20km-es körzetébe se mehetne!

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
bulikavagyok
üzenetére
És jelölt a Suicide Squad.

-
cyberkind
félisten
válasz
bulikavagyok
üzenetére
És nálunk ki fogja adni meg persze hol?
-
bulikavagyok
nagyúr
-
bAtt001
addikt
"2016 legjobb plakátjai", Moonlight, még három hetet kell rá várni mire itthon is bemutatják végre

-
-
-
atike
nagyúr
The Assignment trailer
Kicsit érdekes...

-
brownus
veterán
criminal (az imdb pontozás korrekt), ww miatt néztem meg, a sztori is érdekesnek tűnt, de a rendezés elbaszarintotta az élményt egy picit, de összességében jó film. sőt, tetszett, és ez costnernek köszönhető, mert kib.szott jól játszott benne, színészkedett!!
-
Vertigo18
addikt
válasz
üzenetére
Csak képzeljünk el egy embert, aki amikor megijed, akkor odabasz. Mert nem biztos, hogy tetszett volna a kislánynak egy törött orr. Utána meg lehet magyarázkodni. Én is szeretem az ilyen prankeket, csak SOHA nem lehet tudni, hogy mit hoz ki egy átlagembertől, ha megijesztik!
-
devil-k
nagyúr
Szigorú, de igazságos vagyok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#95922) gmx9
Én is úgy éreztem, hogy a film közepére elfogyott az ihlet és csak arra akart rámenni, hogy McAvoy McAvoy McAvoy. Nekem kevés volt a dolog. Nem is értem, hogy a rendező minek vágott akkor egy ilyen témába vele, ha nem tudtam normálisan kivitelezni. Nekem kissé a végére az X-men-re hasonlított...
-
törölt tag
Rings áruházi promo - csak a vicc kedvéért
-
DaveNo1
veterán
-
gmx9
aktív tag
válasz
devil-k
üzenetére
Maga az alaptéma nagyon érdekes, de nem nagyon sikerült megfogni értelmesen. A dokis szál még viszonylag oké, azok érdekeltek a leginkább. A csaj visszatekintései meg teljesen feleslegesek voltak.
Az erőltetett poénkodásokat nem értettem, de sütött róluk amúgy, hogy mennyire gáz. Az volt a legrosszabb, mikor a mozi a semmin röhögött, gondolok egy-egy pofavágásra vagy viselt ruhára. Érződött egyébként, hogy Shyamalan sem gondolta komolyan az egészet, azok a jelenetek tényleg viccesek próbáltak lenni, persze messze voltak tőle, de az izzadtságszag érződött erősen.
Olyan 3-3,5 nálam is.
-
devil-k
nagyúr
Széttörve
Split3/10
Borzasztó mód erőltetett mese lett az egészből. Egy valós jelenséget így és ilyen formában eltorzítani, vétek. Fontos momentumokkal nem foglalkozik a film, de helyette percekig nézhetjük James McAvoy arcát. Végül is a trailerben mindent, vagyis MINDENT lelőttek, a film semmi újdonságot nem fog okozni... Maga az alapötlet kiváló lett volna, de túl magasra tették a lécet... Kiszámítható, sablonos, sőt olykor nevetséges. A cameo a közepére, majd a végére pedig... felesleges és még inkább elrontotta az összhatást.
Nem is értem, miért éltetik egy-két oldalon ezt a f&st.
Viszont akit érdekel a többszemélyiséges téma, annak ajánlom Az ötödik Sally c. könyvet.
-
Pearce
aktív tag

-
Bad Pritt
félisten
-
callmeakos
veterán
A következő képet direkt spoilerbe teszem hogy az arra érzékenyek távol tudják tartani magukat az ilyentől, de a Star Wars hivatalos Twitter oldalának leírása igencsak beszédes, hogy ki is lesz a központban.
De azt mondom legyen. Legyen ez is egy Skywalker központú film, de legyen egyben is az utolsó. Legyen vége a Skywalker történetnek hogy elengedik az utolsó Skywalkereket. Luke-ot és Leiát egyaránt. Zárják le epikusan, és zárják le méltóan, miközben átadják a terepet Rey-éknek. -
bAtt001
addikt
Logan hivatalosan is 18+ besorolást kapott, na így már kíváncsi vagyok
[link] -
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Lukas mindig három filmet tervezett. Mindig három trilógiákban gondolkodott. Szóval a címadó metódus felrugása érthető a Disney részéről. Ők már a The Star Wars Story spinoffokkal is felrúgták ezt. És igaz, hogy ők is csak a IX. részig jelentették be az "első fázist", tudjuk jól, hogy jóval tovább terveznek (szerencsére szvsz). Már a The Force Awakens se illik bele a Lucas féle metodikába, mivel az egy "átmenet" film. Megalapozza az univerzumot, a hangulatot az új nézők számára.
Ha a "mostani teória" alatt arra gondolsz, hogy Rey Skywalker. Akkor szerintem nem. (bár én ezekbe a tippekbe mindig mellélövök) Hamarabb lesz ő Kenobi.
-
Bad Pritt
félisten
Miért kéne a VII zárásával nyitnia? Vagyis inkább úgy mondom: ugyanaz lett nagyjából a vége ebből a szempontból, mint a Baljós árnyaknak, főszereplő elért a mesteréhez, kezdődhet a kiképzős buli, katt, eltelt 10 év.
Számomra az furcsa, hogy ezzel megtörtek egy tudatos címadási sémát: míg az első részek (Phantom Menace, A New Hope, The Force Awakens) egyfajta sejtelmes, mögöttes tartalommal rendelkező címet kaptak, addig a második részek (Empire Strikes Back, Attack of the Clones) egyértelműbb, erős, intervencióra utaló "katonai" címekkel rendelkeztek, míg az eddigi harmadik részek (Return of the Jedi, Revenge of the Sith) a régi trilógiacímekre vonatkozó hagyományok mentén a lezárást egyfajta visszatérésként mutatja be, vagy része a történetnek a visszatérés. Ez egy tudatos rendszer volt eddig, a nagyon okosak még Shakespeare-ig is visszavezették Lucas mesélési metodikáját, ami így már a címekben is jelentkezik, itt viszont ezzel a címmel, megszakad, amellett hogy béna, túl rövid, nincs igazán súlya. Ilyenkor nyilván az a kérdés, hogy mire is utal a Jedi kifejezés a címben.
A Jedi visszatérben egyrészt ugye utalt Luke-ra (ő a címbeli 'Jedi' megszemélyesítője), másrészt magára a Rendre (ami akkor még nem volt Rend, de ez utólag mindegy), itt viszont mivel egy olyan jelzőt kapott, ami szvsz kizárja a Rendre való utalást (hisz abból egy van, nincs első vagy utolsó), egyértelmű, hogy a cím Luke-ra utal ismét. Lehetne Rey is, csak ahhoz sok mostani teória igaznak kell, hogy bizonyuljon.
Szóval egyetértünk.
-
.LnB
titán
Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban...
15 másodpercel később...
Star Wars VIII
The Last JediEnnyi lesz

(#95908) k-adi
Ahhoz nem ártana egy Jedi rend is aki kimondja Jedinek. Luke egyedül nem teheti. Addig max erőhasználó, vagy padawan. Lesznek itt még Jedi-k nyugi. Kylo Ren se véletlen volt végig a tervezési fázis alatt "A jedi gyilkos" fantázianéven emlegetve (Az ébredő erő világa c. könyvből kiderül). Csak megölt ő valakit. -
.LnB
titán
válasz
callmeakos
üzenetére
Jelen állás szerint Luke az utolsó Jedi. Rey nem az. Lehet az is, hogy Luke-ról fog szólni elsősorban, hogy mi történt vele. Vegyítve az új karakterekkel. Igaz az SW filmekben nem szokott nagyon flashback lenni, de olyan se volt még, hogy a két rész között nem telik el egy pár év. Márpedig itt a VII záró képsoraival fognak nyitni. :S (Ez nekem fura) Másrészről Luke újraalapította a Jedi rendet, de Kylo (és a Ren lovagjai?) mindenkit megölt. Elvileg, lehet mégsem, és az a túlélő lesz az utolsó Jedi. Nagyon nem egyszerű ebből a címből következtetéseket levonni. -
BigDeal
tag
A könyvelő:
B.Affleck-nek nem sok dolga volt (színészi képességek fitogtatása) ebben a semmilyen gyötrelemben,
pókerarc végig nagy meló 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

*Bad Pritt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)