Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz diablo1984 #94674 üzenetére
diablo1984:
Minimális spoiler van benne (össz. 2 amiből mindkettőt lehet tudni már az elejétől kezdve), direkt figyeltem rá. De akkor csak neked, itt egy full spoiler:mindenki meghal a végére A többieknek:
- Az SW logó elhagyása szimplán gáz. Nem értem miért ciki kiírni a főcím mellé. Hiszen ez is SW film, SW univerzumban, nem?
- A story messzi messzi galaxysos görgetés elhagyását meg lehet írták cikkbe.........de azokat direkt kerültem film előtt, hogy ne legyen esély még véletlen spoilerre se. Szóval az én kva anyámat mert számítottam rá, mi? haha, na kösz. Persze, így utólag már érthető, hogy inkább a trilógiákhoz kell ahol nagyobb a történet, de ott helyben a moziban váratlanul ért és nem tetszett. -
spammer
veterán
válasz bAtt001 #94697 üzenetére
De nem lehet eltávolodni, ha egyszer egy egy SW film, egy közvetlen előzmény. Ha Jabba egyik szolgájának a szomszédjának a haverjáról szólna egy film, amint egy bárban tölti az italokat, akkor talán még érthető lenne, de itt nem arról van szó. A Marvel logót sem hagyják ki a Marvel filmekből, se a DC-t a DC filmekből és lehetne még sorolni. El kell dönteni, hogy valami egy franchise/univerzum része vagy sem. Jelen esetben direkt azért hozták létre és alkalmazták a Rogue One anyagaiban az "A Star Wars story" logót, hogy különválasszák az eredeti SW logótól, ami az epizódokhoz kapcsolódik. Náluk ez volt eredetileg a különválasztás, nem pedig az, hogy már ki sem rakjuk a módosított logót sem a végleges filmben.
Az pedig, hogy már a szinte a klotyópapíron is találkozni SW logóval, az jelen esetben irreleváns. Semmi probléma, ha valaki unja már látni a logót, nekem most a reklámkampányától volt csömöröm, de ez is független attól, amiről én beszélek.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
bAtt001
addikt
válasz spammer #94686 üzenetére
Szerintem direkt akartak kicsit eltávolodni az eddigi recepttől és magától a Star Wars névtől. Én imádom az univerzumot de már nekem is elegem van abból, hogy másfél éve mindenhol a logót látom, poharak, konzerv kukorica, ketchup, mindenen ott virít a logó. Valahogy nem fordult vörösbe a szemem amikor a címnél nem láttam a bizonyos feliratot alatta
-
emiki6
veterán
válasz ígyvanferi #94690 üzenetére
Sokan a zsiványt is két s-sel írják, pedig a zsivány egy s.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
warcat
veterán
Amúgy ez a Rúzs/szájfény egyes amit itt sokan néztek a Rogue One/Zsivány egyes helyett,az valamiféle Asylum változat lehet? IMDB linket még nem találtam hozzá
EA: It's in the crate!
-
Bad Pritt
félisten
-
spammer
veterán
válasz bAtt001 #94680 üzenetére
Ha nem érzed tiszteletlenségnek egy SW filmnél, hogy nincs SW logo... Az igazi gond viszont az, hogy még csak nem is konzekvens a döntés, mivel plakátokon és a trailerekben a teljes logó szerepel, erre a film elejére oda van böfögve simán egy "Rogue One", aztán jó napot. Ráadásul úgy rémlik, hogy még a választott betűtípus sem ugyanaz volt, s bár erre ebben nem vagyok teljesen biztos, de ha így van, akkor még trehány munka is.
Egyébként gördülő szöveg hiányára adott indokuk is elég nagy faszság, ebből is látszik, hogy nem tekintik "teljes értékűnek". Attól, hogy nem az "Episode-ok" történetvonalát viszi tovább, még simán lehetne szöveg az elején. A Rogue-nál is (ami szorosan kapcsolódik), mert hiába tudják, hogy SW film, a hiedelmekkel ellentétben olyanok is megnézik, akik nem látták a klasszikus trilógiát, erre még itt is volt konkrét példa pár hozzászólással ezelőtt: [link]. Oké, hogy apu elmagyarázza, mi az, meg hogyan kapcsolódik, csak az nem ugyanaz, mikor az elején egy szöveg felvezeti (a hangulatot is megteremtve hozzá), egy olyan hagyománnyal, ami generációkon át működött.
Nem akarok itt bővebben filozofálni az értékrendekről meg a hagyományok tiszteletéről, de azért nem árt elgondolkodni kicsit az ilyen apróságoknak tűnő dolgokon is.
(#94684) Pearce: A BvS-ről nem tudok nyilatkozni, mert annyira sem érdekel, hogy utánaguglizzak. De itt most nem az a lényeg, mi volt a concept art, ki mit rajzolt, meg a "mi lett volna, ha", hanem az, hogy mi szerepelt a hivatalos anyagokban, mi a hivatalos logó, és hogy ennek ellenére mi szerepelt a film elején.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
rogue one: nekem nagyon tetszett, hogy
sajnos a Vader jelenetet én nem tudtam teljesen kiélvezni, mert a figyelmem arra irányult, hogyki merték nyírni az összes pozitív főhőst, és ezt most nem azért mondom, mert mindet rühelltem, és alig vártam, hogy elpatkoljanak. gyönyörű volt, ahogy 5 percenként hullottak tök átlagos módon, itt egy gránát ott egy lézer, semmi túldramatizálás. , úgyhogy már csak emiatt is vissza kell ülnöm a moziba amit boldogan megteszek, mert nagyon bejött. szerencsére feliratosan néztem, ezt már azelőtt eldöntöttem, hogy hallottam az okádék szinkron hírét. valószínűleg másodjára is úgy megyek...mikor dugja már át az idióta lázadó a résen a tervrajzot szerintem hozzátett az eddigi történethez, pl
végre megválaszolták a fanokat kb 40 éve foglalkoztató kérdést: a hülye kivitelezők miért nem raktak egy furnérlemezt a szellőzőnyílás fölé? bár valószínűleg ez is olyan módon született, mint a magyarázat arra, hogy a falcon a kessel runt miért 12 parsec alatt teljesítette, amikor az egy távolság mértékegység, nem idő (azért, mert a kessel run fekete lyukak közt megy, és lassú hajóval nagyobbat kell kerülni, ezért nagyobb táv lesz). szóval ez ilyen valóság hozzáigazítása egy hibához (rossz mértékegység használata), valószínűleg a Galen Erso insider job sztori is ilyesmi. de nekem bevette a gyomrom, ügyes. wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Pearce
aktív tag
válasz spammer #94677 üzenetére
Miért, a BvS-nél miért nem ez a fasza logó volt, amit Snyder maga rajzolt? Amikor először láttam a filmet, le is maradtam a címről, azt hittem, ha már az elején nem volt,akkor a végén lesz, mint Nolan filmjeinél. Aztán persze másodszorra már feltűnt arra a.kb. 3 másodpercre. Passz, mindkettő stúdiói döntés.
[ Szerkesztve ]
-
Yayoh
aktív tag
Rouge One
Nekem vegyesek az érzéseim, jelentéktelennek érzem a filmet, nem tett hozzá az univerzumhoz nekem semmit, a karakterek halála se váltott ki belőlem semmi érzelmet, az egész olyan semmilyen volt.
Az első egy-másfél órában konkréten untam a filmet, egyedül az tartotta a reményt bennem hogy sw mozi, de a vége valamilyen szinten kárpótolt, az utolsó 5 perc, ahogy össze kapcsolták a Ep. IV-el az kifejezetten tetszett. Nekem Vader maszkja, karaktere is gagyinak tűnt, de tagadhatatlan, elég badass jelenet volt, amikor át dokkolt a lázadó hajóra. Nekem valahogy hiányoztak a jedik, a fénykard párbajok, nekem hozzá tartozik a sw feelinghez, tudom ez a film más akart volna lenni..Nekem 7/10, reméltem hogy jobb lesz mint a force awekens, de nekem az a film jobb volt valamivel.
-
bAtt001
addikt
válasz emiki6 #94681 üzenetére
Nincs azzal baj, én szeretem a trilógiában de ott van értelme, mert egy nagyobb történetet foglal össze egy trilógia amibe elég sok dolog így sem fér bele 3 részen keresztül. Azokat simán leírják kicsit kontextusba helyezve amit látni fogunk.
De itt alapból megvolt a kontextus a harmadik és negyedik résszel. Egy kis történet volt ami tulajdonképpen leírható lett volna egy ilyen gördülő szövegben Na ide abszolút felesleges megint felvezetni, hogy miújság, hol is tart a történet.
-
emiki6
veterán
válasz bAtt001 #94680 üzenetére
Annyira örültem, hogy nincs gördülő szöveg... Nem is igazán értem, hogy miért jó az. Itt a technológia a kezünkben, hogy káprázatos képi világgal gyönyörködtessük a nézőket, megmutassuk mi történt, de ha nem is, ott van a szóban elmesélés lehetősége (szintén valami képi aláfestéssel), de nem, vetítsük ki nekik a mesét.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
gyuromoj
veterán
A 10 legjellemzőbb Spielberg-pillanat
GOING IN STYLE - Official Trailer
Gothamnek pózol Megan Fox Poison Ivy-kéntPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
brownus
veterán
Durva hogy nem tzdjatok azt hogy miert? Ezt maga ludas mondta a force aw utan, hogy tudnak ok jol célozni, de csak tárgyakra! Emberekre nem, mert körülöttük ott az erő, átjárja a levegőt es eltéríti a lézersugarat.
Ennyire egyszerű a dolog, nemhiába találtak el elsőre is a bolygót a halalcsillagrol az elso részben. Pedig rohadt messze voltak, kábe egy almamagra céloztak..... es bumm. -
spammer
veterán
válasz Pearce #94676 üzenetére
Lehetett tudni, csak attól még gáz. A scrollozó szöveg még hagyján, de hogy a filmcím miért csak egy odafosott "Rogue One" volt, és miért nem a hivatalos logót rakták oda, azt nem értem. Mintha ciki lenne kiírni, hogy SW film, mikor közvetlenül kapcsolódik az
elsőnegyedik részhez, kvázi prequel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rouge One
Végül is sokkal elégedettebben jöttem ki a moziból, mint a Force Awakens után. Az ugye a 14 éveseknek és a még kisebb korosztálynak szól elsősorban, ez meg mondjuk a 18+, vagy inkább 25+ társaságnak, de na, mégis egy fokkal komolyabb a hangvétel és akadtak benne olyan jelenetek, amiktől egy Star Wars film Star Wars film lehet. Nagyjából ez meg is menti, de csak a maga pitiáner, túlélő (fan service, de semmi extra) módján, de rájöttem, hogy hiába várunk 100%-os SW filmre, ilyen már nem lesz az életben, egyrészt mert Lucas nincs benne a buliban, másrészt mert a korszellem teljesen más, mint amikor azok készültek.A sztori adja magát, a kivitelezése noha csapongó, azért lekövethető és ad némi (de csak némi) egységet de azért látszik, hogy szarrá vágták szegényt. Gyanítom, hogy az eredeti verzió jobban tetszett volna…
Igazából itt is voltak nyúlások az eredeti trilógiából
, de szerencsére ez miatt maga az egész mégsem számít remake-nek.(pl. amikor engedélyt kérnek a pajzson áthaladásra, na az hozzávetőleg egy az egyben a Jedi Visszatérből van, amikor Hanék pontosan ezzel a módszerrel jutnak le a Yavinra) A film eleje szerintem inkább érdekes, mint sokak szerint összecsapott, vannak jó kis kikacsintások a jelenlegi közel-keleti helyzetre, meg persze a régi trilógiára.
A szereplők egyikét sem tudnám kiemelni, mert kajak középszerűség az, amit hoztak, a CGI színészek kissé bénák lettek, talán nem kellett volna őket totálba mutogatni. SW-feeling? Szerintem végig megvolt, az utolsó harminc perc pedig maga az SW-kánaán a maga moderált módján. FA után ilyet nézni olyan, mint amikor négy nap után végre kapsz öt korty vizet. Nem az igazi, de mégis valami. Most komolyan, amikor a felkelők flottája kitört a hiperűrből, az valami hátborzongató lett, a csaták levezénylése korrekt, újat nem ad, de hozza a mai szintet, és bőven megugorja a FA című förmedvényt. Viszont nincsenek meg az apró részletek, a szituációs hősök, a spontán trükkök, semmi ilyesmi. Ami meg van, inkább tűnt röhejesnek.
(A csillagrombolók összetolására gondolok.) Szerintem sokaknak azért nem fog tetszeni, mert nem a full debil, vígjátékosan bohóckodó Fin bénázik egész végig „viccesen”, a csaj sem egy műmájer, mindenhez öt perc alatt profin értek, minden férfit leverek és lealázok hülyeség, és az egész hangulat inkább nyomasztó, apatikus, semmint Jar-Jar Binkes dejófejekvagyunkmenjünkröhögveahalálba baromság.
Meg aztán lesznek itt korosztályos szembenézések is, hiszen a mai fiatalok egy nagy rakásának fingja nem lesz arról, hogy miért lett vége úgy, ahogy vége lett. A lányomnak sem volt, mert nem érdekli az eredeti trilógia – mentségére legyen szólva, hogy csak 13, de akkor is. Vader nagyon komoly, én majdnem besírtam az utolsó jeleneténél, hogy
,de gonosz lettél te állat feltűnése meg… Hát, huncut, na.Leila A film legnagyobb hibája vélhetően az újraforgatás és a szétvagdalás, így nem annyira tűnik koherensnek a sztori, szerintem Edwards még kért volna fél óra játékidőt ahhoz, hogy ez úgy működhessen, ahogy elképzelte.
Na mindegy, egynek jó volt, végül is ez már csak a 3. legszarabb SW film (első kettő: Force Awaken, Baljós árnyak), szóval a mozijegy árát nem bánom, viszont még egyszer tutira nem mennék el rá, majd itthon még megnézem eredeti nyelven, meg szinkronosan aztán felejtős.
(Annak idején volt olyan, hogy az öcsémmel annyira tetszett egy film, hogy a vetítőteremből kijövet élből megvettük a jegyet a következő eladásra, régenmindenjobbvolt…)
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz callmeakos #94670 üzenetére
építsen élő robotokat Bay, vagy mire gondoltál?
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
callmeakos
veterán
Rogue One
5 perccel a vége után azt tudom mondani hogy tetszett, de összességében a Force Awakens jobban bejött. Nekem a film nagyrésze nem telt túl érdekfeszítően. Volt 1-1 jelenet (mondjuk mikornelőször használják a Halálcsillagot), de úgy nah, vártam mire sorrakerül a terv ellopása. A vége viszont pusztított, az utolsó jelenetre csak tátva maradt a szám. Mertem remélni hogy ez lesz a végkimenetele, de álmondi se mertem hogy meg is lépik. Az, meg amit Vader leművelt, az meg csak hab volt a tortán. Attól majdhogynem' összecsináltam magam.
Továbba tetszett az is hogy nagyon sok régi karaktert viszont láthattunk úgy, ahogyan kinéztek a negyedik részben, ami így 40 év után nem semmi. Látszik hogy lehet jóra is használni a CGI-t, nemcsak az agyatlan rombolásra (tanulhatnál bazdmeg Bay). Az is tetszett ahogyan mutatták az arányokat. Hogy mekkora is egy csillagromboló, hogy mekkora a Halálcsillag ha előtte krúzol néhány csillagromboló.
A főszereplők is tetszettek, ha másra nem is volt jó a játékidő nagy része, legalább arra jó volt hogy megkedveltesse a nézővel őket
emiatt különösen durva hogy a végére mind elhullott. Szóval na, tetszett. Edwards meg az újraforgatások miatt féltem hogy gané lesz, de nem lett. Ha a többi spinoff is ilyen lesz, azzal én kileszek békülve.
7,5/10
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
Komplikato
veterán
válasz lezso6 #94649 üzenetére
Norton és Willis a Moonrise Kingdom c. elmebeteg filmben hoztak olyat amit nem láttam egyiküktől sem. Persze Bruce Willis a Bajnokok Reggelijében sem volt rossz, meg ugye anno a nyomozós vígjáték sorozat egyik részében nyomott le már ő Shakepeare-t is és jól.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
k-adi
nagyúr
Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (2016)
Na megnéztem én is. Természetesen feliratosan, eredeti nyelven. Előttem már leírták a többségét amit gondolok én is.. de azért írok ide valamit, hogy növekedjen a komment számom.
Nincs SW felirat az elején, nincs hosszú messzi messzi galaxys szöveg...
A film első 20 perce bolygó, bolygó, bolygó, bolygó... mindenhol 3 perc.
A lázadók oldaláról a legtöbb karakterhez nem lehet kötődni, a kötelező robot-poénokból is sok lett a végére, inkább már-már erőltetett volt.
A birodalmiaknál pedig a parancsnoknak 0 tekintete van, Vader (igen benne van, spoiler..) pedig túl kevés időt szerepel.Hogy valami jót is mondjak azért: a cgi viszont jó lett, az űrcsaták (igen, végre van ilyen is ha már SW film lenne..) is tetszettek, a más epizódokból ismert karakterek cameo-ja is jó volt és maga a főszereplő csaj Jyn (Felicity Jones) sem volt annyira rossz. Az biztos, hogy jobb volt, mint Daisy Ridley (Rey).
Mondjuk azt továbbra sem értem, miért kell mindig brit posh angolokat berakni főszerepbe, akik alig tudnak érthetően beszélni. ( Színészként azért illene tudni artikulálni. )A hangulata a filmnek nem rossz, de sokkal jobb lett volna, ha marad a darkos, háborús feeling. Most kár a disney barátságosabb erőltetése. Oké, hogy SW egy űropera akarna lenni valamilyen szinten, de most egy igazi véres, nagy tétért folyó harcot akartam volna látni, erre (végső csata spoiler) a maroknyi 15 fős lázadó csapatból, hirtelen 40 fős lesz, majd rögtön pár perce rá megérkezik még 30 + 20 repülő.
Az is idegesít, hogy a rohamosztagosok 5 méterre lévő embert nem találják el, de még a birodalmi parancsnok fekete ruhás elit-osztagos katonái is rosszabbul lőnek, mint egy vak csecsemő. Arról nem is beszélve, hogy sokszor "ártalmatlan" katonák halnak meg, akik csak pl. járőrőznek (a lázadók sosem voltak hidegvérű gyilkosok, nem?) de mindegy, ez már mellékes.Nálam most nem volt akkora a hype, (bár azért így is nagy volt) mint az SW7-nél, így talán gondolom kicsit jobban láttam is a hibákat most. A film nem rossz, de az elvárásokat nem mindig hozta. Ha össze kéne hasonlítanom a tavalyi SW7-tel a Zsivány Egyest, akkor talán jobbnak értékelném, de még koránt se 9/10 a mostani SW film, mert rengeteg hibája van de még mindig kevesebb, mint a tavalyinak.
Valaki elküldené nekem a szinkronos Vader jelenetet? Most már tényleg érdekel mennyire lett pocsék a magyar hangja
[ Szerkesztve ]
-
-
Zeki
nagyúr
válasz callmeakos #94662 üzenetére
Egyem a kis lelkivilágod!
Azért hidd el, jól lehet rajta szórakozni, ha nem egyből vérkiritikusan nézed. -
Ijk
nagyúr
Rouge One
Sajnos már megvették előre a jegyet hetekkel ezelőtt és szinkronosra, szerintem a szokásosnál is gyengébb volt, habár lehet hogy egyszerűen a megírt szövegek voltak gyengék, nehéz szétválasztani. Ha próbálok túllépni a szinkronon
, akkor is vegyesek az érzéseim. Sajnos a szereplők és karakterek élettelenek voltak, a főszereplőn kívül talán a vak koma volt képes valamit hozni, de vicc hogy talán a robot került leginkább közel az egész film alatt.(amikor Vader megszólalt akkor kerültem mélypontra)
Az első fél-egy órában kapkodták a helyszíneket. Jóformán mondtak két mondatot és helyszínváltás és ez ment egymás után. Kapkodós volt a film, kevesebbet kellett volna megmagyarázni, megmutatni és inkább lassítani, elmélyíteni kicsit a "történetet".A birodalmon belüli hatalmi konfliktus tetszett, valamint a 7. résszel ellentétben végre egy star-wars-os űrcsatát láttam. A végén éreztem egyedül hogy én most egy SW filmet nézek, sajnos ez az érzés csak akcióknál jött elő. Vader miatt külön vártam a filmet, persze többet szerettem volna látni de pont megfelelő mennyiségű jelenetet kapott. Az elsőnél azért nekem wtf volt hogy hozzá érkezett Krennic és ahelyett hogy neki kellett volna Vader elé menni, Vader sétált ki egy hatásvadász jelenetben hozzá, majd vissza. Viszont a végén remekül megcsinálták ahogy két tucat lázadóval elbánt, a mészárlás ellenére az volt számomra legjobb jelenet a filmben.
Őszintén szólva nem tartom sokkal jobbnak a 7. résznél, bár nekem az is tetszett azért. Jövőre megnézem eredeti nyelven is./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kucsek
aktív tag
válasz lezso6 #94656 üzenetére
Ha bejön a téma akkor ajánlanám alternatívaként az Iron Sky c. filmet. Elsőre azt hittem, hogy egy gyenge animációkkal megtűzdelt film lesz. De nem, nagyon jóra sikerült. Kicsit elvont, viszont van mondanivalója.
Man in the High Castle:
Az első két rész egy kicsit lassú, de aztán beindul. Az egyik kedvenc karakterem Smith Obergruppenführer (Rufus Sewell). Amikor kiszúrja, hogy valaki hazudik akkor nem buktatja le, sőt, nagyobb érdeklődést tanúsít. Majd amikor már kellően mélyre merült a hazugságaiban az illető, akkor kezd el kellemetlen kérdéseket feltenni. Amolyan mindig két lépéssel mások előtt járó típus. Az érem másik oldala (lélekben) pedig a Cary-Hiroyuki Tagawa által meg formált Nobusuke Tagomi kereskedelmi miniszter.Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
Kucsek
aktív tag
válasz #54715584 #94658 üzenetére
Elnézést a szabálytalanságért, nem tudtam.
Köszönöm a kiigazítást.
Az nyilvánvaló volt, hogy torrent és társai nem kívánatosak, amit mindig tiszteletben is tartottam. De az online filmnézést egyfajta kiskapunak értelmeztem. A jövőben akkor tartózkodom az effajta információ megosztástól.Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
bAtt001
addikt
Rouge One
Nem értem a sok negatív véleményt, elég sokat vártam tőle és meg is kaptam. Abszolút jó kikapcsolódás volt, és végre egy kicsit másképp más szemszögből is ráláttünk az univerzumra. Igy tovább, én már jobban várom a spinoffokat mint a rendes trilógiát az biztos
-
Kucsek
aktív tag
Akit érdekel egy kicsit más, sokkal alternatívabb téma, hogy mi lett volna ha....
Annak ajánlom a The Man in the High Castle c. sorozatot Philip K. Dick regénye alapján.
Season1 trailer_1 Season1 trailer_2
Második évad indul:
Season2 trailer_1 Season2 trailer_2"Happy Birthday to you! Happy Birthday mine Führer! Happy Birthday to You!" -Merilyn Monroe-
[ Módosította: Mate ]
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
Na, ez a betanított szerep pl Keanu Reeves-nél van mindig, szerintem erről nem lesz vita. Ő mindig a megváltó, amúgy színésznek ehh. De szerintem Denzel Washington is ilyen, bár ő legalább színésznek oké.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
válasz marilllyo #94648 üzenetére
DiCaprio szerintem nem rossz színész (TC-nél messze jobb), inkább az vele a gond, hogy agyon van hájpolva, s az Oscart is csak szánalomból kapta meg.
Schwarzenegger esetén vitathatatlan, hogy színészileg nulla, de az is, hogy szerepelt jópár jó filmben. Az két dolog, hogy jó színész meg jó film, rengeteg a példa.
Bruce Willis is egy tehetségtelen action hero-nak tűnhet, de van pár film ami ezt cáfolja, lásd 12 Monkeys, Sixth Sense.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz lezso6 #94646 üzenetére
Vicces egyébként mert nekem pont ez a véleményem a Dicaprio-ról. Akár mit csinál magával én valahogy minden filmben ugyanazt az embert látom....
Tom Cruise is ilyen... de úgy vagyok vele, hogy ettől függetlenül nagyon sok filmje van amit szeretek.
Itt van pl Swarzi is. Na ő aztán minden csak nem színész....de azért valljuk be van egy-két baromi jó filmje...
De még lehetne sorolni... Bruce Willis...pl.PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Zeki
nagyúr
Megnéztem a Zsivány egyest (2D) meg a Hivatali karácsony című filmeket. Jól voltak. Szórakozni akartam, sikerült.
Igaz a cgi-s emberek mint pl Leia hercegnő szeme igen érdekes volt, de gondolom ezt tudja a technika. -
Ezekből, amit biztosan láttam:
Rain Man
A Few Good Man
The Last Samurai
ValkyreEzeknél pont hogy Tom Cruise-t játszik a Tom Cruise, hol a különbség? Ráadásul a Rain Man-ből nem is értem miért pont őt kéne kiemelni, amikor Dustin Hoffman úgy felmossa vele a padlót, hogy ihajj.
Robert De Niro meg Al Pachino pedig pont hogy a legjobb példák közül valók. De Niro mondjuk minden szerepet elvállal, válogatás nélkül, rengeteg szar filmben van, de ő pont hogy nagyon sok oldalú. Pár példa:
Cape Fear (rendkívül félelmetes zaklató)
Taxi Driver (primitív proli)
Awakenings (gyerek)
Stardust ( kalóz )homokos
Midnight Run (troll)
Jackie Brown (primitív bűnöző)
King of Comedy (idióta wannabe celeb)Vagy ott van példának Edward Norton:
Amercan History X (agresszív skinhead, én először fel sem ismertem)
Primal Fear (leírhatatlanul zseniális)
Rounders (féreg )
Fight Club (szerencsétlen lúzer)Brad Pitt szőke herceg, akit régen utáltam, kiderült, hogy rettenet jó színész:
Fight Club (Mr Tökéletes )
Kalifornia (pszichopata)
Burn After Reading (suttyú fitnesszhülyegyerek )
Snitch (primitív gipsy)
12 monkeys (elmebeteg)Szerintem ennyi elég, s ezek csak a jobb szerepek voltak pár színészről akik éppen eszembe jutottak.
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz lezso6 #94641 üzenetére
Hidd el tudom mi tesz egy szinészt jó szinészé... itt a topikban még nagyban ment az alpacsínó, robertdeníró imádás, amikor én pont hasonló érvekkel jöttem elő, jól le lettem hurrogva...
Tom Cruise sokoldalúságáról meg annyit hogy nézd meg ezeket a filmeket.
Coctail
Rain Man
A Few Good Man
The Firm
Interview with the vampire
Eyes wide shut
Magnolia
Vanillia sky
The last samurai
Valkyre...ha ezek nem meggyőző alakítások tőle akkor kérdem én számodra kitől és mi lenne az?
kdavid94:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
DarkByte
addikt
[Tobey Maguire reacts to Andrew Garfield reacting to Spider-Man: Homecoming Trailer]
Rouge One: 7,5/10 a látvány és a világ hangulata miatt érdemes megnézni, de mást nem kell tőle várni.
Karakterekkel gyakorlatilag semmi esély nincs azonosulni, olyan gyorsan dobálnak egymásra mindent. A sztori pedig merev keretek közé van szorítva amiatt hogy tudjuk hova kell kifutnia, de ez még nem lett volna gátja annak hogy jobban feszegesség az univerzum lehetőségeit. Nekem személy szerint a főhösnő is csak szép volt, de a színésznő játéka nem működött (vagy a klisés lelkizős jelenetek, vagy a nevettséges nagyszónoklatok ölték meg, vagy ezek kombinációja). Ellenben grandiózus űrcsaták és szárazföldi harcok pipa, záró nagy összekötés pipa.
Az előző évihez képest ez teljesen szórakoztató volt, de amúgy egy lett a sok tucat akció-scifi-ből, amiért kár.A végső Vader képsor pedig tagadhatatlan hogy eléggé badass lett. [ Szerkesztve ]
-
De nem attól lesz valaki jó színész, hogy tud egy picit változtatni a méglévő, végtelenszer ismételt karakterébe. Nálad ezek szerint más a színész definíciója, inkább meg sem kérdezem mik voltak konkrétan azok a top alakítások.
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz lezso6 #94638 üzenetére
Szerintem amellett hogy szinte mindegyik filmje akció, minden szerepben tud rakni még vmi ujat a karakterébe... legalábbis én látok... sajna mostanság csak akciókban játszik főszerepeket, de azért voltak komolyabb szerepei is a múltban, amik top kategóriásak..
[ Szerkesztve ]
-
Hova nőtte magát magasra? Mondj légyszi példát. Én úgy vettem észre, hogy folyton ugyanazt a karaktert játssza el. Abból, hogy népszerű, nagyköltségvetésű vagy jó filmekben szerepel, nem következik az, hogy színészként is jó. Ugye a jó színész minősítéshez szükséges feltétel, hogy legalább két féle karaktert képes legyen jól játszani. Pl ott van Adam Sandler. Ő egy karaktert tökéletesen tud, de kb ennyi, bár lehet hogy az valódi személyisége, így színésznek sem nevezhető.
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...amúgymeg a filmes izlésem kb 10% -a a teljes értékelésemnek... nemtudom miért mindig az izlés a legfőbb dolog amire hagyatkoznotok kell... tudom, a filmek nagyrésze blockuster... ami végülis bizonyos igényeket szeretne kiszolgálni... de én ennek ellenére azért próbálok reálisan objektív lenni...
-
eeXaa
addikt
válasz ígyvanferi #94635 üzenetére
-
ígyvanferi
addikt
Fizikai fájdalmat éreznél, ha helyesen írnál le ilyen egyszerű dolgot? Vagy miért ez a hozzáállás? Senki nem erőltet egyébként semmit, alap dolog lenne úgy megnyilatkozni írásban (még ha ez csak egy fórum is. De várj, ha hivatalos helyen tudsz helyesen írni, akkor itt miért nem? Továbbra is csak arra tudok gondolni, hogy valamiért fájdalmat okoz, ezért csak a legszükségesebb esetben alkalmazod ezt a képességed.), mintha nem egy 3 általánost végzett buckalakó lennél.
Mondjuk tökéletesen beleillik a filmes ízlésed alapján rólad kialakult képbe a trehány helyesírás. -
törölt tag
Nem. Nem is értem ez hogyan fordulhatott meg a fejedben.
A probléma az, hogy nagyon sok rossz példa található meg az interneten, amiket az emberek hajlandóak követni. Ez (is) egy napi szintű és folyamatos dolog / probléma.
Nem véletlen forgatták ki ezt a grammar nazi dolgot is pont a vétkesek, ami egyébként a helyes és követendő példa lenne, mégis egy olyan dologgal társították, ami eleve ellenérzést vált ki az emberből.
Szóval igenis, felnőtt emberek vagyunk, aki felső osztályos kora után nem tud helyesen írni legalább 99%-ban, az ne terjesszen hülyeséget az interneten de főleg ne ellenkezzen vélt sérelmekkel, amikor ezzel szembesítik.[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz #54715584 #94631 üzenetére
Nem értem miért kell ezt erőltetni, de ti tudjátok... nem hivatalos helyre írok, ill tudom hogy csak pár embert izgat a dolog ilyen mélyen... innentől nézve teljesen érdektelen hogy mit javítgattok... de gondolom másba nem nagyon lehet belekötni, akkor legalább ebbe mi?
-
spammer
veterán
-
eeXaa
addikt
válasz lezso6 #94625 üzenetére
...hmm.. nemistudom... szerintem teljesen jó szinész.. van egy karaktere az biztos, de szerintem van olyan szinten a játéka, hogy megfelelően ellensúlyozza.. régebben én sem kedveltem, sőt hasonló véleményen voltam... de az idő folyamán túl magasra nőtte magát ahhoz, hogy pár szóval el lehessen intézni...
-
De ez jó, hisz nem az az önimádó péniszfejfedő, ami amúgy szokott lenni. Pl az Edge of Tomorrow (első fele) azért tetszett nagyon, mert azt "játssza" és pont azt kapja, ami jár neki.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tibiajax #94621 üzenetére
A legnagyobb jóindulattal álltam hozzá az egészhez. A romantikus kómédia szerintem a legtöbb szemetet létrehozó műfaj, illetve nem sok színész van, akit jobban utálok Tom Cruise-nál. Annyi jót tudok mondani az egészről, hogy TC felülmúlta benne önmagát, de ez nagyon kevés ahhoz, hogy egy film jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Hivatali karácsony
Office Christmas Party3/10
Egy újabb nesze semmi, fogd meg jól. A trailerhez képest a film marha gyengére sikeredett. Nem nagyon volt benne semmi egyedi vagy különleges. Nem éreztem benne azt az erőt, amit a trailer sugárzott. Nevetni sem tudtam min, egy-két jól összevágott jelenet és kész. Izzadtságszagú az egész.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
válasz lezso6 #94605 üzenetére
Hát, sajnos az lett az eredmény, amit jósoltam. Ez egy sablonos romkom a szicentológia hercegével a főszerepben, amibe bele akartak csomagolni valami okosat, de nem sok sikerrel, kb annyi értelme van, mint az Interstellarnak a mondanivalója: a szeretet az új dimenzió. Ok, köszönjük hollywood. Lényeg a lényeg, én IMDB-n közel 700 filmet értékeltem eddig, és a felénél sincs, szóval nagyon nem értek egyet azzal, hogy ez a világ egyik legjobb filmje lenne. 5/10.
-
eeXaa
addikt
válasz FollowTheORI #94608 üzenetére
...a tavalyi dolog után elég sok negatív előítélettel ültem be erre, sőt még fél óra elteltével is azt néztem mibe lehetne jogosan belekötni, de egyszerűen teljesen feloldódtam abban amit láttam... szerencsére a szinészek tere is szuperszűkre volt szabva, így még F.J. is szerethetően belesimult az egészbe... egyetlen egy dolog zavart csak, de az is inkább technikai oldalról... sok volt a handycames rángatós felvétel, ami szerintem eddig nem volt jellemző a sorozatra.. + szinte mindent szűkre komponáltak...
De ennyi... teljesen élvezhető igazi SW film, nemúgy mint a tavalyi volt... -
Enton
addikt
válasz gyuromoj #94614 üzenetére
Nah ideje lenne már valakinek ezeket is újrafilmezni, de ha lehet akkor 4-5óra alá ne adják per rész.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
hoffman_
nagyúr
The Secret in Their Eyes
spanish 1080pújabb filmklubon túl, idén az utolsó. az este végére rendesen bekarmolt a kiscsapat, de a szakmai rész azért rendben volt. Juan José Campanella az a derék emberke, aki összerakta a filmet. véleményem szerint kifejezetten jól. a történet életszagú, a spanyol rendezés, színészek és az egészet átható spanyol mozzanatok nekem nagyon kellemes összképet adtak, a momparkmozis AAA hollywood filmek mellett kontrasztos nagyon, művészfilm ligában mondjuk már nem indulna. azt nem tudom, nem is akarom felülbírálni, hogy az oscart megérdemelte-e, de 2010-ben a legjobb külföldi díjat megkapta. részemről rendben. a lezárás megosztó, mi zömmel hasonlóképp gondolkodunk, mégsem értettünk teljesen egyet egymással a záró pillanatok utáni gondolatok terén, elgondolkodtató, érdemes. az apró humor és nüansznyi apróságok pedig szerethetővé tették, szerintem pazar volt.
ui.:
Tibi, mentségemre legyen, ez volt szombaton, emiatt még Jake hátravan, vasárnap 20 órát aludtam, máshogy nem ment sajnos. talán holnapután.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
gerii
addikt
Ma este 10-kor lesz egy új magyar 1.vh-s tv film a Dunán: Szürke senkik
Nem néz ki rossznak, ha nem alszom el, megnézem.
SW-hoz: Látom másnak sem tetszett, egy kicsit dolgozhattak volna rajta, hogy ne legyen felszínes, csapongó, mert amúgy a karakterábrázolások jók lettek volna.
A végén Vader jelenete viszont tényleg brutál hatásos volt. [ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #94603 üzenetére
Ha tudnád hány millió dollárjába van ez, hogy nem látszik rajta az öregedés... Bár megteheti, mert a külsejéből él.
⭐ Stella
-
nagyúr
Nocsak... mi történt?
Semmi negatív?(#94607) Bad Pritt
Ó jópár dolog nincs még benne a trailerekből. Szerintem a történet sok ponton módosult menet közben... tekintve hogy sok sok órányi anyagot vágtak meg és kukáztak, nem meglepő. Szerencsére nekem annyira sikerült "üresen" bemenni, hogy nem vártam semmit és minden úgy ahogy van befogadtam. Ilyenek fel se tűntek... mondjuk utána megnéztem erről egy videót, mert sokra nem is emlékeztem. Annyira kerültem mindent az utóbbi időben, nehogy lelőjön valami idő előtt valamit a filmből. [ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Bad Pritt
félisten
válasz FollowTheORI #94601 üzenetére
A filmzene na igen... Nem volt rossz amúgy, de pont azért, mert mintha az ismert Star Wars indulókat elkezdte volna a zeneszerző aztán a felénél valamiért elvágta. Rendszerint a jobb részek előtt.
Ja meg ahogy mindenki más, én is ezt a részt vártam volna nagyon a végén... aztán csak nem jött. [ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
eeXaa
addikt
Rogue One
...prefekt Star Wars sztori.[ Szerkesztve ]
-
-
Magnum_
nagyúr
20eve jelent meg a vilag egyik legjobb filmje.
I humbly and respectfully decline™
-
nagyúr
-
S e t h
nagyúr
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
nagyúr
válasz Bad Pritt #94600 üzenetére
Maradjuk annyiban hogy "valami" elkerülte a figyelmed.
Meg igazából ok okozati viszony is van a történések láncolatában... de pont emiatt sem vehető ki egyik vagy másik rész/karakter. Nyilván ahhoz hogy Tarkin meg Vader az ellopott terveket keresse, a Rogue One történéseinek, az ellopásnak meg kell történnie... és nyilván keresik, hisz mondják is hogy addig nem mondják el az Uralkodónak a létezését/sikeres befejezését/, amíg nem győződnek meg arról hogy nincs szabotálva. És mivel a terveket ellopták ezért gyanús. És nyilván Krennic is azután kezdi el kutakodni mi történt, miután mondják neki, hogy egy áruló van a csapatában. Bár amugy Krennic nem tudja mit is kell keresnie valójában, ő csak az árulásért magáért számolt le a tudósokkal. Tehát nem ugyanaz csinálja/-ta. És ő nem a terveket, hibát keres, hanem csak azt akarja kideríteni, hogy mit árultak el. Ezért nézeti át az összes üzenetet.Az meg csak külön slussz poén, hogy Krennic úgy számol le a lázadó problémával, hogy szétlövi Jedha-t, Tarkin meg úgy számol le Krennic-el, hogy szétlövi Scariff-et. Ez amolyan hatalmi harc, ami végig jelen van köztük. Mint az előző hozzászólásban is írtam. Amugy magáról hogy mi van szabotálva senki sem tud, ezért sem távozik pl Tarkin a IV. epizóban. Még ígyis hogy ellopták a terveket, magabiztosak az állomásban, mivel jól működik. És pont egy ilyen gyengeségre nem számítanak. Többnyire tetszett... van pár dolog ami nem tetszett... de apróságokon pl nem akadok fenn.
Pl a filmzene/-ék/ szerintem szar... de összegészében minimálisan befolyásolta az élményem. A filmet lehúzni meg pláne nem látom értelmét ezek miatt.Bocs a sok szerkesztésért, esetleg olvass vissza is. Nem akartam mindenért új hozzászólást tenni, hogy kiegészítsem amit mondani akarok.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest