Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gyuromoj #59978 üzenetére
W Motors Lykan Hypersport.
Nekem nagyon nem tetszik ez az irány, ahova az F&F filmek jutottak. Persze azt is megértem, hogy egy sima utcai versenyzős filmet nem lehet eladni 7-szer (sőt, ha jól tudom még 3-at terveznek), de a 4. és 5. rész nekem már nagyon nem tetszett, 6-ot meg se néztem. Ezt meglesem majd Paul Walker miatt, de a trailer nem jött be.
-
törölt tag
Hát lehet egyedül leszek ezen a véleményen, de szerintem egyre gázabb ez a sorozat. És elvileg még terveznek legalább 3-at ezenkívül.
A kocsikat imádom, de ez már rég nem az autókról szól, ez már csak egy gagyi, túlzott, lehetetlen jelenetekkel teli akciófilm. Megértem őket, mert így nagyobb közönséget érdekel, és egy sima autós, versenyzős filmet amúgy sem lehet 7-szer eladni. -
törölt tag
Nyilván nem nézek le én sem senkit azért mert tetszik nekik, meg is értem őket, mert valamilyen szinten hiánypótló a sorozat még mindig. De a 3. rész utániak egyre kevésbé tudtak megfogni. Mondjuk két robbanás között az újabbaknál is el tudok csemegézni a kocsikon.
Persze ettől függetlenül mindig megnézem a legújabbat egyszer (kivéve a 6-ot, az valahogy kimaradt), ezt is meg fogom mindenképp Paul Walker miatt. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Pearce #66862 üzenetére
Lehet van benne némi igazság, de nagyon sokszor túl van reagálva ez is, és akkor is a szexizmus jön elő okként, amikor valójában szó nincs róla. Faterom is kevesebbett keres, mint a munkatársai, pedig ugyanazt a munkát csinálja, és nem is végzi rosszabbul (sőt). Nem tudni pontosan miért, de ha nő lenne, vagy meleg, esetleg kicsit sötétebb lenne a bőre, akkor rögtön lehetne mire fogni...
-
törölt tag
Hozzászólnék én is a szinkron témához. Szerintem nem kell azon meglepődni (főleg nem felháborodni), ha sokan csak eredeti nyelven hajlandóak filmet nézni, mert a szinkron egész egyszerűen csak elvesz a filmből. Nem jön úgy át a színészi játék sem, de a legrosszabb, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet lefordítani úgy, hogy annak olyan hatása legyen, mint eredetiben. Poénokról, szóvicekkről ne is beszéljünk.
Spoileres linkek következnek, de ezt nem akarom elrejteni.
Mutatnék egy példát, Wall Street farkasából egy jelenet angolul és magyarul.
Nem fűznék hozzá semmit, csak nézzétek végig a két videót, össze sem lehet hasonlítani. Az, hogy a párbeszéd felét csak úgy kivágták, már csak hab a tortán.Vígjátékoknál még fájdalmasabb, Családi üzelmek angolul és magyarul.
Nem szeretném lenézni azokat, akik nem beszélnek külföldi nyelvet, de aki teheti, annak nem kérdés, hogy érdemes eredeti nyelven néznie minden filmet, mert teljesen más élményben lesz része. Ha tudnék spanyolul, akkor a Torrentét is úgy nézném...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bad Pritt #67731 üzenetére
Igen, nyilván vannak ellenpéldák is azért. Bár én azt tapasztaltam, hogy ilyen esetben is max egy-egy poén van, ami jobban "kiadja" a magyar verzióban, egészében nézve még mindig nem olyan jó a film, mint eredetiben. De az általad említett filmekről például nem tudok nyilatkozni, azokat még nem láttam szinkronosan.
Ellenben van pár film és sorozat, amit már csak magyarul néznék (Bud Spencer és Terrence Hill filmek, Egy rém rendes család, stb.), de csak azért, mert mindegyiket láttam ezerszer, és furcsa lenne más nyelven nézni őket. Na meg az ilyen klasszikusok miatt. De egyes fordítások nagyon tudnak fájni ezeknél is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pearce #67734 üzenetére
Igen, maga a hang viszonylag jól illik hozzájuk, de nem is ezzel van problémám.
Nem szoktam moziba járni, otthon szeretek filmezni, de a feliratos filmeket általában hogy szokták vetíteni? Magyar felirat/eredeti nyelv, vagy eredeti felirat/eredeti nyelv? Mert ha az előbbire gondoltál, akkor nem csodálkozok, hogy kevesen nézik. Attól rosszabb nincs, mert megoszlik a figyelmed, a béna fordításokat meg ugyanúgy nem úszod meg. Eredeti felirat meg csak akkor jó, ha ugyan beszéled a nyelvet, de a hallásértésed még nem elég jó. Ekkor segíthet megérteni, de akkor is zavaró szerintem, mert a szövegre koncentrálsz.
Amúgy szerintem félreértetted amit írtam, mert nem azt mondtam, hogy több lenne az olyan ember az országban, akik eredeti nyelven szoktak filmet nézni. Azt írtam, hogy sokan vannak, akik úgy szeretik (itt a topicban, illetve más filmes fórumokon nyilván nagyobb arányban is vannak, mint úgy általában), és meg tudom érteni őket, leírtam, hogy miért.
-
törölt tag
válasz Pearce #67747 üzenetére
Figyelj, ezzel a hozzászólással már befejezem, mert kezdem unni a témát, meg szerintem a többiek is.
"Tehát akkor összefoglalva: a magyar felirat rossz, mert 2 dologra kell figyelni film közben + a félrefordítások, az eredeti nyelv + angol feliratra még kevesebben ülnének be, kész öngyilkosság lenne, a szinkron-t meg a többség utálja. Akkor mi a megoldás?"
Számomra angol nyelv, felirat nélkül. De mindenki olyat néz, amilyet akar, mindenre van lehetőség (max utazni kell kicsit, ha vidéken lakik). A mozik olyat fognak vetíteni, amire igény van, a legtöbb ember (nem a filmes fórumok látogatói, meg youtube kommentelők, hanem az átlag mozinéző) a szinkront szereti, nyilván ezért ez vezeti a statisztikákat is.
Csakhogy nem tudom miért hoztad fel ezt a témát egyáltalán. Az eredeti hozzászólásomban csak kifejtettem, hogy szerintem miért érdemes eredeti nyelven filmet nézni, példákkal alátámasztottam. Leírtam azt is, hogy ez az én véleményem, nem nézem le a többieket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz callmeakos #68009 üzenetére
Nagyon gagyin néz ki ez a kocsi.
-
törölt tag
Nem azzal van a baj, hogy "sportkocsi", még a színe is oké lenne, egyszerűen csak szerintem csúnya és igénytelenül van megcsinálva. Úgy néz ki, mint amikor valami Civicre vagy hasonlóra ráhánynak valami gagyi üvegszál bodykit-et. Láttam róla hátulnézetes képet, a kerék is nagyon furcsa, viccesen kicsinek tűnt alatta.
-
törölt tag
Én sem tudok feliratos filmet nézni, nekem úgy a legélvezhetetlenebb. Nem tudom megosztani a figyelmem annyira, hogy a sznészi játékra meg a szövegre is tudjak ugyanúgy koncentrálni. Én úgy vagyok vele, hogy ha angol az eredeti, akkor úgy nézem, ha valami más nyelvű, akkor meg inkább szinkronosan.
-
törölt tag
válasz Soucaller #70977 üzenetére
Azért más dolog nézni az utat és közben beszélni, meg más két különböző dolgot nézni egyszerre. Persze, tudom olvasni a feliratot és látom közben, hogy mi történik a filmben, de nem tudok úgy a szinészek mimikájára, vagy a részletekre, a képi világra figyelni, mintha nem kéne közben a szöveget is olvasnom. Rosszul fogalmaztam az előbb, mert tudok feliratos filmet nézni, csak nem tudom úgy élvezni, mintha hallanám és érteném a szöveget és nem kéne valami másra is figyelni közben.
És ha megnézed az eredeti hozzászólásomat, láthatod, hogy én csak a vélemenyemet írtam le, nem személyeskedtem, nem sértegettem senkit, aki másképp gondolja. De biztos neked van igazad és agyilag leragadtam az óvodás szinten.
Egyébként a vezetős példa szerintem nem állja meg teljesen a helyét. Nem véletlenül tilos vezetés közben telefonálni, és amikor a gps-t nyomkodod, akkor se az útra koncentrálsz teljesen. Én legalábbis biztosan nem tudom úgy megosztani a figyelmem, hogy mindenre 100%-osan tudjak figyelni.. A rally pilóták melett se véletlenül van egy navigátor, ahelyett hogy ők maguk olvasnák az adatokat.
-
törölt tag
A Törtetők (Entourage) c. filmet érdemes megnézni úgy, hogy még nem láttam a sorozatból egy részt sem? Élvezhető így is?
-
-
törölt tag
válasz mefistofeles #75052 üzenetére
Én csak a legutóbbi két részről tudok nyilatkozni, azok megjelenésekor is ugyanez ment. A sith-ek bosszújánál kiváltképp, nem hiszem, hogy most nagyobb lenne a hype, mint akkor volt.
-
törölt tag
válasz brownus #76229 üzenetére
Ez nem rasszizmus, csak már irritáló ez a túlzott, sokszor szerintem mű PC-ség, ami a mai világot, de legfőképpen Amerikát jellemzi. Egyszerűen szinte kötelezőnek érzik a filmkésztők minden bejáratott karakter nemét vagy bőrszínét megváltoztatni, csak azért, hogy mindeki lássa mennyire támogatják az egyenlőséget. Aztán, hogy valójában mit gondolnak, az már más kérdés, az a lényeg, hogy a látszat meg legyen.
Félreértés ne essék, én is hiszek az egyenlőségben, de az ilyentől már hányni tudnék. Az a baj, hogy nem csak a filmekre jellemző ez, múltkor láttam egy videót, amiben megkérdezték Hillary Clinton híveit, hogy miért szavaznak rá, mindegyik azt válaszolta, hogy "szerintük itt az idő, hogy az USA-nak nő elnöke legyen", ennyi volt az érvelés, röhej. Bár szerintem már Obamának sem jelentett hátrányt a bőrszíne, na de ezt már tényleg nem akarom idekeverni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cyberkind #80899 üzenetére
Annyira utálom az ilyet én is.
Ennyit sikerült elérnie az egyenlőségért folytatott harcnak, néhányan már egyenlőbbnek érzik magukat a többinél, megsértődnek mindenen, ami nem nekik kedvez.
Kíváncsi vagyok egyébként, mekkora felháborodás lenne fordított esetben. Ha fehér hírességek írnának a feketékről olyan hangnemben, mint szpájk lí az instagramon, vagy ők használnának, mondjuk egy #NBASoBlack hashtag-et.
-
törölt tag
válasz callmeakos #85275 üzenetére
Nyilván furán hagzik magyarul, de ti hogy fordítanátok le? Mert nekem nincs jobb ötletem.
Nem hagyhatták meg az eredeti címet sem, mert a nagy átlag nem értené, hogy mi az a "róg van".
Igazából a cím érdekel a legkevésbé, az a baj, hogy a szöveget szintén nem tudják, pontosabban nem lehet normálisan lefordítan, egyik filmnél sem.
Ez van, angolul kell majd nézni ezt is.
-
törölt tag
válasz cyberkind #85283 üzenetére
Persze, jó ahogy van, csak az emberek nem tudják, hogy mit jelent.
Nem értem, hogy miért olyan gáz ez a cím, sokkal rosszabb megoldások szoktak születni ennél, itt csak szó szerint lefordították.Oké, nekünk menőbben hangzik a "Rogue One", de az angol anyanyelvűeknek meg olyan, mint nekünk a "Zsivány Egyes".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54715584 #85730 üzenetére
"elég megosztó a Szirmai, így sokan kihagynánk a videóit"
És mi itt a probléma? Nem kell megnézni a videót. Megnyitod, látod, hogy Szirmai, bezárod, csókolom. Én is így tettem, én sem bírom őt.
Nem értem miért kell ebből ügyet csinálni, sajnálod azt az 1 másodpercet is, amit elvesz az életedből? Én is szeretem tudni, hogy mit nyitok meg, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dilikutya #85756 üzenetére
Nem tudom pontosan én sem, de azt igen, hogy összetett a dolog. Nem csak a nézôszám fontos, hanem az is, hogy mennyi ideig nézik, mennyi like-ot, kommentet kap, stb. Meg persze a reklám is, tudok olyan nagy nézôszámú csatornákról, amiknek abba kellett hagyniuk, vagy modellt kellett váltaniuk az adblock használók miatt, mert alig kerestek vele.
Ma már nem az AdSense adja a Youtube-osoknak a legnagyobb bevételt, hanem a szponzorok, affiliate marketing és hasonlók.
Szóval nyugi, azzal egy lyukas fillért nem kerestek neki, hogy véletlenül egy fél másodpercre megnyitjátok a videóját, fôleg adblock használóként. Ez továbbra is csak rinyálás.
Másokat meg a képregényfilmek irritálnak, mégsem hisztizik amikor azokról megy a beszélgetés a fórumon. Vagy ha igen, az ugyanolyan szánalmas szerintem.
-
törölt tag
Kiszivárgott SW 8 forgatókönyv?
"Nem, Rey, te vagy az apám." [ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #89525 üzenetére
-
törölt tag
válasz diablo1984 #90741 üzenetére
Rosszul látod, ez tömény SW. Még jó, hogy nincsenek benne az ismert szereplôk, mert ez egy teljesen külön történet, csak ugyanabban a világban játszódik. Remélhetôleg kicsit sötétebb hangulatú is lesz, mint az eddigi filmek.
Én nagyon várom, talán jobban, mint a 8. részt, már régóta szeretnék látni egy ilyesmi SW filmet, remélem nem szúrják el.
-
-
törölt tag
A cikk felénél ki kellett mennem hányni ettől a feminista dumától.
Muszáj volt minden bekezdésben utalni rá, hogy csak 1 nő került be a top 10-be és sikerült párhuzamot vonni azzal, hogy ugyanolyan munkakört betöltő nők sokkal kevesebbet keresnek a férfiaknál (ami egy nagy hülyeség szvsz).
Én csak Jackie Chan-en és a helyezésén lepődtem meg igazán.
-
törölt tag
válasz #54715584 #92524 üzenetére
Igen, egy sketch és már nem annyira új. Amúgy tényleg hatalmas.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest