Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
basaharc502
aktív tag
válasz basaharc502 #167684 üzenetére
Mostmár kezdem kapizsgálni, hogy miért olyan bonyolult ez...a történet/sztori fele konkrétan nincs megfilmesítve, azt a nézőnek kell kikövetkeztetnie. Ahhoz viszont, hogy kikövketkeztessük túl kevés információt ad át a film. A film közepe ügyesen ad mankókat és vezeti a néző kezét, de utána teljesen elengedi és az eddig információ töredékéből kellene a legbonyolultabb részeket kiraknunk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz basaharc502 #167681 üzenetére
vonatkozo xkcd: [link]
egyebkent az Eternal Sunshine filmhez hasonloan a kulcs a ruhazat, es emiatt is nehez kovetni. marmint Inland Empire es Eternal Sunshine mercevel is.
budget filmek magyar szinkronja abban az idoben neha vallalhatatlan volt, en tiz eve eredeti hanggal lattam, az oke. a film reszben a startup kulturat is mutatta be eleg precizen, amit a magyar hang nem tudom mennyire tudott lereflektalni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Oldman2
veterán
válasz basaharc502 #167665 üzenetére
Nekem most egy sorozat ugrott be, de a címe sajnos nem.
Egy amerikai reggelizőhelyen, a szekrényen keresztül visszatér a főhős az 50-es 60-as évekbe és ha jól tudom, a Kennedy gyilkosság ügyében kezd el nyomozni...
Megvan: 11.22.63 -
paatrick
őstag
A régmúltból:
- Az időgép (1960)
Resetelős időhurok akciófilm:
- Boss Level (2020)
A legagyalósabb a Találmány (2004) de azt már írták. Magam részéről a Coherence-t kb 5 perc után kikapcsoltam, a Pillangó hatást meg láttam nagyon régen de soha többet nem akarom6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
j0k3r!
senior tag
Ha időutazós műfajra lősz, akkor ezek tetszhetnek (mindenféle spoiler nélkül):
Triangle (2009)
Coherence (2013)
The Butterfly Effect (2004)some men just wanna watch the world burn...
-
proci985
MODERÁTOR
ha jó filmek kellenek:
[link] Primer
[link] Inland Empire
Lost Highway
(sorozatban a Futurama csinálja ezt zseniálisan)technikailag nem az,
:de mégis
[link] Eternal Sunshine of a Spotless Mind
[link] Everything Everywhere...nem időben, de párhuzamos valóságokban utazik:
Paprika
[link] eXistenZ
(sorozatban a Rick and Morty csinálja ezt zseniálisan)Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tenet.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
gboszi
senior tag
válasz basaharc502 #167290 üzenetére
Érdekes mert én a sw meg az avangers cumokat is ilyen első éjféli meg ilyen vetitéseken néztem és televolt hardcore fanokkal. Tapsoltak meg ment wow (!!!) asszem amikor amerika kapitánynak is odajött a pöröly, szóval van feelingje
"If you're good at something, never do it for free!"
-
myckey
veterán
válasz basaharc502 #165247 üzenetére
Tudod, rajtam már annyi mindent megfigyeltek az emberek, sporttársak, szakmabeliek, tudálékosak, okosak meg agyoniskolázottak, ilyen doktor meg olyan terapeuta etc..folytathatnám.
Kaptam én már hideget meleget, jót meg rosszat, elismerést irigységet ésatöbbi...
Egyébként sok esetben valid amit mondasz, nem is kontrának szánom, csak elmélkedtem egyet."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
paatrick
őstag
válasz basaharc502 #165240 üzenetére
"A válasz igen egyszerű...mert nem használunk anabolikus szteroidokat..."
Nem. Embereink kapnak 3 millió dollárt a szerepért, 0-24 személyi edzőt, napi 6-8 óra edzést, főznek rájuk olyat ami kell stb. Semmi más dolguk nincs fél-egy évig mint edzeni, aludni, enni, edzeni.
Átlagember meg eljár dolgozni ~10 órát, stresszel, csajozik, stresszel, bulizik, és ezek mellé eljár edzeni 1-2 órát. Nagyon más a 2 helyzet.
Hallgasd meg mit mennyit evett mondjuk Zac Effron a Baywatchra. Garantálom hogy te meg én már 2 hét után sírvahánynánk
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
válasz basaharc502 #162427 üzenetére
Ha Martin Scorsese, akkor tőlem lehet 13.5 óra is, végigülöm.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Eversmann
aktív tag
válasz basaharc502 #162427 üzenetére
Lásd "Az Ír"
Néha a kevesebb több, szerintem
Life is better with a Titan
-
k-adi
nagyúr
válasz basaharc502 #162231 üzenetére
"Nemhogy a mozijegy árát sajnálom rá, de még az időmet se vagyok hajlandó már elpazarolni az ilyen apáca, démonok között 12. része stb. hülyeségekre."
én is így vagyok vele... a jumpscare a kreatívtalanság legjobb jelzője egy horrorban -
nagyúr
válasz basaharc502 #162231 üzenetére
"egy vígjátékban is megijedne az ember, ha egy hirtelen vágással, hatalmas hangrobajjal történe valami pl. becsapnának egy ajtót"
Pontosan. A horror műfajának legalja a hirtelen hang vagy hirtelen vizuális hatással való ijesztgetés. A legolcsóbb és legócskább hatáskeltés. -
devil-k
nagyúr
válasz basaharc502 #160480 üzenetére
Egy szó nem volt ebben az írásban ami miatt használni kellett volna a spoiler taget.
- mozi bolondéria -
-
belinho
senior tag
válasz basaharc502 #146516 üzenetére
Nem nézted meg az előzetest? Én már abból levontam, hogy ezt nekem nem kell megnéznem.
Nézd majd meg a Venom 2-őt vagy a Dűnét és visszakapod az élményt.
Én pl sorozatokat nem szoktam nézni, mert nem bírom ezt a hosszú cselekményt több részen át. A Netflixes filmekről meg osztom BabMester véleményét, alacsony költségvetésű, nézhetetlen, hiába 1-2 jó színész... -
BabMester
senior tag
válasz basaharc502 #146516 üzenetére
Nem nyújtanak alternatívát, vannak gyenge hetek a mozikban, de még mindig ott a legtöbb minőségi film. Mondom ezt köztudottan mozi ellenesként.
Sajnos az HBO-n és Amazonon kevés az új tartalom, a Netflix meg a 90%-ban nézhetetlen szarjával kb csak a Dallas meg a Barátok közt közönségének az igényeit tudja kielégíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz basaharc502 #146288 üzenetére
De legalább rövid
-
törölt tag
válasz basaharc502 #130243 üzenetére
Pedig voltak jó filmek augusztus után is. Ad Astra, Joker, Élősködők, a lángoló fiatal lányos. És még mennyi nem jutott eszembe. A nyár viszont tényleg gyenge volt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz basaharc502 #74372 üzenetére
The Martian – Mentőexpedíció
Pontosan így jártam én is, ugyanez a véleményem nekem is. Sokszor volt olyan a könyvben hogy történt valami katasztrofális szintű, robbanás, akármi, egyből az volt az első gondolat hogy fú bazzeg, ez most meg fog halni. Ellenben a filmben, meg kis pukkanás, röhög rajta egyet azt megy tovább.
A sztorit egy két helyen átírták, illetve beleestek abba a hibába a végén, hogy a valóban tudományos alapokat egy kissé halivúdi alapokra vitték át, de nem estek szerencsére túlzásba.
Én inkább azt mondom, hogy nem sikerült a könyvet áthozni, legalább 4-5 vagy még több órásnak kellett volna lennie a filmnek, hogy áthozzák a realitását, a hangulatát a történetnek. Ez a hosszúság persze nem játszik.
Emiatt nekem csalódás a film, bár az én hibám hogy túl nagy elvárásom volt felé.Szerintem jobb lett volna, ha jobban átírják a sztorit de ott is a valóságnak megfelelően, komorabbra, izgalmasabbra kihozni, mert sajnos ez így csak egy limonádé.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Froclee
őstag
válasz basaharc502 #74372 üzenetére
The Martian
Én mondjuk a könyvet nem bírtam sokáig olvasni, annyira nem fogott meg. Nekem a film jobban tetszett.
Egyébként baromi erős volt. Nekem Interstellar 10/10, akkor ez 8-9. Matt Damon hangját leszámítva a szinkron nem tetszett. -
Dilikutya
félisten
válasz basaharc502 #73618 üzenetére
Volt pár éve a Mennyből az ördög, az egy jópofa film, bár nem annyira a minőségével tűnik ki.
Meg 2-3 éve készült egy Silent Night, Deadly Night remake is, tulajdonképpen mint film nem volt rossz, de az eredeti árnyékában teljesen fölösleges. De ezek nem mozifilmek, jobb-rosszabb karácsonyi horrorok évente jönnek ki DVD-re. Főleg rosszabbak.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Mika1227
őstag
válasz basaharc502 #63779 üzenetére
A Clown-t én is ajánlom jó film nagyon!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz basaharc502 #63779 üzenetére
Fury-t letöltöttem, de nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem. Elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem a tank csatás klipet, amiben jön a Tigris tank és menet közben lő rájuk (általános iskola 7. osztály),aztán gondolom a Sherman ki is lövi.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Gebriel
veterán
válasz basaharc502 #54206 üzenetére
Szemnek orgia volt az a film.
Transformers meg errol szol, nem is ertem mit vartal? -
fpeter07
veterán
válasz basaharc502 #53563 üzenetére
Spoiler:
A a játékidő felénél az ember nem volt tisztában a film műfajával. Akár horror történet is lehetett volna. A tudósok érdekesek voltak benne, elvileg pont nekik van racionális elméjük, még sem tudtak igazán mit kezdeni a feladattal.
A vége jó volt így, az anomáliákat úgy sem magyarázták meg az elején. Utána lehet gondolni, hogy hogyan került oda az a féreglyuk (vagy hiperkocka?). Azért nem gyenge, hogy kb. 80 évnek megfelelő időt adtak le a 3 óra alatt. -
S e t h
nagyúr
válasz basaharc502 #53486 üzenetére
Látogasd gyakrabban a témát, rájössz kinek a hozzászólásait érdemes olvasni és kiét ignorálni.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Integra
titán
megnézed a teasert. a trailert a második trailert. a szétspoilerezett trailert (kinek meddig feszíthető a tűréshatára). és eldöntöd ezek alapján azt, hogy NEKED mi a fontos. megakarod e nézni vagy sem. ha igen, go, ha nem, akkor no go. ennyi
az a te hibád sajnos, ha azzal foglalkozol, hogy másik mit írnak. mindig saját magadra hallgass és ennek megfelelően alakítsd a preferenciáid...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
devil-k
nagyúr
Miért zavartunk össze? Nem kell ezeket a hozzászólásokat elolvasni, csak ülj be a filmre és élvezd. Én pont ezt fogom ma csinálni. Sejthető volt, hogy itt a topikban felkavarja majd az állóvizet a téma, ezért is maradj pártatlan. Nekem csak egy film nem tetszett eddig Nolan-től, az pedig a Memento volt.
Ijk
+1
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
aizen92
addikt
Totális zavar miatt kell beülnöd. Legalább nem lettél elhúzva egyik irányba se
(#53489) devil-k: kíváncsi vagyok neked, hogy fog tetszeni. Nehéz amúgy a filmről egy hosszabb értékelést írni, én is gondban vagyok, talán a mai nap segíteni fog 2. megnézés után, úgyhogy azért ha tudsz pár sort írj azért.
Ijk: Persze mindenkinek mások az igénye és most ki fogok pár embert akasztani ( és lehet, hogy nem pontosan fogalmazok ), de ez az én véleményem: Ehhez a filmhez kell egy "magasabb fokú intelligencia". Ez nem egy kalandfilm, ezt ahogy Integra is írta, felnőtteknek szóló film. Nem csak szórakoztatni akar, azt akarja, hogy leülj és használd az agyad, kavarogjanak a gondolatok, éld meg, ne csak zombulj, nyisd fel a szemed.
Én ezt így láttam, és szerintem ma se lesz másként.[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Ijk
nagyúr
Soha ne olvass véleményeket egy filmről amit még nem láttál. Nálam ez alapvető szabály. Kritikák pontozását megnézem meg az IMDB-t hogy érdemes-e rá pénzt és időt szánni.
Sokféle ember van, mindenkinek más tetszik. Mondjuk van egy értelmi szint amikor valaki ezzel filmmel párhuzamban felhozza a Galaxis őrzőit, ami után nem biztos hogy érdemes a továbbiakban komolyan venni az illetőt.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
válasz basaharc502 #40600 üzenetére
Elfelejtettem még annyit írni, hogy bakker, Michael Keatonnak milyen durva arcbőre van. Nagyon durván ráncos, néhány jelenetnél folyton fel volt gyűrődve az arca.
-
S e t h
nagyúr
válasz basaharc502 #37054 üzenetére
Te keverted a filmet a Csillagközi invázióval.Ha előtte egy kicsit utána is olvastál volna, akkor nem csalódsz.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
törölt tag
válasz basaharc502 #37054 üzenetére
Milyen spórolásról beszélsz? A film 80%-a CGI...
-
diablo1984
veterán
válasz basaharc502 #33054 üzenetére
spojler
ja, én is mondtam az asszonynak, hogy 11ezer méter mélyen kicsit nagyobb levegőre lett volna szüksége! meg azért többször is elkopott a levegője, de fotoszintetizál Sandra levegő nélkül is! sőt az oroszt és a kínait is vágja, sőt mikor elengedi az oxigént és halucinál is simán még kevesebb oxigén hatására is simán magához tér és szellemileg fittebb mint valaha! azért gondolom oxigén szegény környezetben a bőr is nehezebben öregszik!ja, amúgy jó segge van a vén lánynak!
-
titán
válasz basaharc502 #33054 üzenetére
Spoiler
Onnan is siman kiuszott volna a partra ezek utan.
-
cyberkind
félisten
válasz basaharc502 #32911 üzenetére
Ha nem ment a mozikban nálunk, akkor sanszos hogy a dvd kiadásban, ahogy a Rush.
-
bigdady
nagyúr
válasz basaharc502 #30521 üzenetére
Ez a Millers szerintem nagyon gyenge volt. A fiatal srác óriási volt mondjuk de a grown ups 2 szerintem veri. Legalábbis azon legalább röhögtem jó párat de ezen nem... 8/10 messze túl van pontozva szerintem
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz basaharc502 #30521 üzenetére
Amekkora felhajtás volt a film körül, olyan nagy humbug az egész.
De azért az hogy próbál rád ijeszteni azzal, hogy valós sztori alapján van minden, kb mint a Paranormal.
Kalandférgek 3, az eléggé karácsony témájú, bár aki ezt leadja 10 előtt szép kis büntire számíthat.(#30523) bigdady
Nekem a Millers jobban bejött, de mindkét vígjáték nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz basaharc502 #29419 üzenetére
Nem mondom.
Határozottan kijelentem.Nálam az év filmje.
-
dokee78
félisten
válasz basaharc502 #29414 üzenetére
2 Gunst láttad már?
-
gzbotii
nagyúr
válasz basaharc502 #28860 üzenetére
Csaladi program dec 22.en: Karacsonyi temaju thriller nezese moziban
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
rt06
veterán
válasz basaharc502 #22313 üzenetére
"...tiszta 80/90-es évek..."
ez miert gond?
a kerdes teljesen komoly, en ezeken nottem fel, es imadom mind az expandebles-t, mint a last stand-et, amik nem apro reszben onmaguk kifigurazasa is
ugyanez erezheto a red-ben is - nem tudom, a kepregeny milyen volt, de a filmben eroteljesen erezni ugyanezt, mar a masodik resz trailer-je alapjan is
az osszes buta tortenettelvan felvertezve, de megis, olyan jo erzes ezeket megnezni - es imho a g.i. joe is ide atrtozik (foleg a masodik resz bruce willis-szel, meg a konyhajaval)ebben a post-ban legalabb 70 elgepelest javitottam ki, es ki tudja mennyi maradt meg benne
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
mayday00
őstag
válasz basaharc502 #20364 üzenetére
Die hard 5 Első 20-25 perc az autós üldözés az jó volt. Elég jól megcsinálták. Utána viszont nulla a a film. Szóval csak a első 20-25 percet tudom értékelni. 10/7
The Collection: maszkos faszi amúgy ki lehetett? Mert nem derült ki. Sem a ,,első" részből sem ebből.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Maximum1
őstag
válasz basaharc502 #19689 üzenetére
A Collector-nak van folytatása, ki ne hagyd! mod: látom írtad...
Nekem a pszichopata tetszett, az utolsó műszak meg nem.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz basaharc502 #2951 üzenetére
A párbeszédek gyengék voltak, legalább egy kicsit összerakhatták volna komolyabbra. A lábatlan bokszolót meg a nőt ki lehetett volna hagyni nyugodtan.
A transformerst meg ott cseszték el hogy azt a kis idegesítő idióta kis p*cs-t rakták be főszereplőnek.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Realradical
őstag
válasz basaharc502 #2948 üzenetére
Nekem az idegen hajók lövései egy idő után olyanok voltak, mint mikor a SW-ban kilőtték a kamerákat
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
törölt tag
válasz basaharc502 #2948 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy szerintem hatalmas potenciál volt ebben a filmben, amit nem használtak ki. Lehetett volna egy baromi jó akció sci-fit kihozni belőle, ehelyett elszúrják marhaságokkal.
SPOILER
Amikor az idegenek kimentik a sérült társukat, az nagyon jó rész volt, utána a menekülős verekedős jelenet is. A bójás vízkiszorítós jelenet is nagyon jó volt. De az elején az erőfitogtatás az egymásra lövöldözés, azt viccesnek éreztem, attól függetlenül, hogy a látvány nagyon jó volt. Amikor a tudós pasi a kis táskáját keresi, és mögötte ott az egyik idegen, az is jó volt. A végén az öregeket szinte súlytalannak éreztem, nem adtak hozzá semmit a filmhez. A szöszi és a lábatlan pasi sem, Neeson bácsi sem volt jó választás szerintem a szerepre, bár Kitsch bácsi jó választás volt, sajnálom, hogy a bátyját kinyírták. És sok köztes jelenet volt, amin csak fogtam a fejemet, hogy mennyire szar klisésmondatokatszavakat adtak a színészek szájába, amivel szerintem nagyon sok jelenetet elrontottak....
SPOILER OFFSzóval lehetett volna végre egy új normális és élvezetes akció sci-fi, ezzel a látvánnyal, megvalósítással (le a kalappal a látvány és a hangkeverés előtt) és ennyi pénzből bőven lehetett volna komolyabbra venni a figurát. Még azt is megkockáztatom, hogy talán egy új Alien vagy SW saga indulhatott volna el, ha másképpen csinálják.
Nagyon tetszik az alapötlet, bőven lenne még 2-3 filmre való sztori szerintem. Szeretem a nagy repülő és úszó dolgokat, érezni az erőt, és különösen ki vagyok éhezve az akcióra vagy sci-fire, mert az utóbbi pár évben nem volt egy normális film se. Szóval kicsit csalódott vagyok és dühös.Ennek ellenére valahol legbelül reménykedem, hogy talán lesz majd egy folytatás, amit már egy kicsit komolyabb köntösben láthatunk. Bár nem tudom hogy áll bevétellel a film, azért drukkolok.
Az OST pedig nagyon jó, napok óta hallgatom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest