Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Tegnap 14-00 től nem volt internet egyáltalán (Fót), pirosan villogot a led.
Bejelentettem.
Ma reggel adtam neki még egy esélyt, erre most működik.
Szerelők meg jönnek ma, mit tegyek.Ja és folyamatosan eldobja a netet az Asus router hetek óta, már lassan azt gondolom, hogy visszakérem router módba az ont-t és megnézem úgy szakad-e a net...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
-
törölt tag
válasz biosphere2 #66658 üzenetére
Örülünk.
(Aki követi a fórumot annak számára viszont "köztudomású", hogy BRIDGE módban csak az ONT LAN1 portja aktív.)
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
nálam is múlthéten kötöttek be digi-t. panel és fttb.
eddig upc volt, bejött egy koax az ajtó felett, az kábelcsatornán a falon el volt vezetve a tárolóba, ott pedig egy elosztószekrényen keresztül az aljzatban ment a két szobába a koax. upc-nél ez így jó is volt, mert ott koaxon jött a tv is meg a net is.
aztán jöttek a digisek. a régi koax kábelezés maradt, csak az ajtó előtt átkötötték a digi-s koaxra, úgyhogy a tv az simán meg volt oldva. a netet kellett kiokoskodni, hogy az utp-t behúzzuk a szobába. végül két falfúrással megoldottuk, egyet a bejáratnál (amelyikben a koax jött, azt már bontás nélkül nem tudtuk volna megoldani, úgyhogy kellett egy másik lyuk), ott a sarokban lejött egészen a lábazatig, onnan még egy fúrás a szobámba és onnan már egyenesen a kanapé mögött el is lett vezetve a számítógépasztalhoz. szóval egész gördülékenyen megoldódott a szolgáltatócsere.
viszont mondta a srác, hogy még kint a lépcsőházban az elosztószekrényben kell valamit állítaniuk, vagy kicserélniük, és addig csak 100-as a netem. azóta nem történt előrelépés, úgyhogy lassan szerintem érik a telefon. -
herdsman12
őstag
Most a ZTE F660 a router itthon, gondoltam ránézek az IPv6 kérdésre. A Digi oldala nem sorolja ezt a cuccot az IPv6 képes eszközök közé. Régebben saját router miatt kértem telefonon a csak IPv4 beállítást.
Router infó szerint:
IP Version IPv4
Teszt oldal szerint nincs IPv6 címem.
Hívom az ügyfsz-ot, hosszas konzultáció után az a válasz, hogy ezt én tudom beállítani, először a PC-n, majd később már a router beállításoknál.
Világosítson már fel valaki ezügyben. -
törölt tag
válasz herdsman12 #66661 üzenetére
Te éred el a saját ONT-d beállításait user szinten. Keresd meg az IPv6 beállító menüt, ha van ilyen állítsd be, ha nincs akkor vagy nem támogatja vagy user szinten nem férsz hozzá a beállító menühöz.
Amúgy jelenleg az ONT-t BRIDGE vagy ROUTER módban használod?
... mert, nem mindegy.[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz #29810560 #66662 üzenetére
Nem vágom mi értelme az ilyen és "olvass vissza" hsz-nak, ettől nem vagyok előrébb.
Nem mellesleg így kezdtem: "Most a ZTE F660 a router itthon".
IPv6-ot meg két helyen látok a router beállítások környékén:
Network-LAN-DHCP Server(IPv6)
Application-DMZ Host
de, mivel kuka vagyok a kérdéshez, ezeket csak akkor piszkálom, ha egy hozzáértő segít.Továbbra is aktuális az eredeti kérésem.
-
adika4444
addikt
válasz herdsman12 #66661 üzenetére
Hali!
Szerintem az a ZTE nem támogatja routing módban az IPv6-ot, vagy ha támogatja is, te nem fogod tudni működésre bírni, hasonlóan az F668-hoz. Rakasd bridged módba, és vegyél egy jó saját routert.
üdv, adika4444
-
törölt tag
válasz herdsman12 #66663 üzenetére
Én kérek elnézést!
DE! Beállítani akkor is csak Te tudod senki más, de amennyiben nem látsz a menüben WAN IPv6 beállítási lehetőséget akkor nagy valószínűséggel Te sem tudod beállítani, mert nincs ilyen lehetőséged user szinten.
(Amúgy az eszköz a maga a piaci mivoltában - tudomásom szerint - képes az IPv6-ra. DE, hát ugye a DIGI firmware, meg a DIGI által a felhasználónak biztosított jogosultsági szint egy más tészta.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Negyedik bejelentésre kijött egy szaki és az épület lépcsőházában vizsgálódott. Hoppá egy megszakadt érpár, már is megy a fel és letöltés. Grat nekik...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
eisento
addikt
válasz TeeJay #66641 üzenetére
hat akkor nem tudom mi van eddig fftb volt nalam 2 honapja ftth, fttb-nel 750mindig megvolt az volt a minimum ftth-n meg epphogy eleri az 500-at ejszaka megy fel 670-720-ra en azthittem hogy az fttb-s sebessegem meglesz mindig. mikor atkotottek tudtam merni egy 860-at azota se.... feltoltes az jo. raadasul miota ftth van sokszor felkelek reggel net meg nuku... irja hogy az archer c7, hogy wan port nincs bedugva... jo kimegyek a huawei szutyokhoz utp kihuz visszadug utana jo.... ma is ugyanez volt reggel. lehet hogy veszek cat6 utp-t es a regi cat5-e kabelt megszuntetem es huzok be ujat cat6-ot.
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Apóséknál digi van egy Huawei HG8121H eszközzel. Olyan kérdéseim lennének,hogy miént lehet emögött saját routert használni? Valami olyat mondtak apósnak, hogy bármit állít ezen a huawei eszközön, 24 órán belül visszaállítják alapra.
Hogy lehet akkor port átirányítást eszközölni? Illetve mennyire normális, hogy ha beírom após synology ddns-ét, akkor bejön a Huawei bejelentkezési oldala?-
-
törölt tag
válasz V.Stryker #66670 üzenetére
Az ONT-t BRIDGE módba kell átkérni az ügyfélszolgálaton és ezt követően az ONT LAN1(GE) portjába csatlakoztatott saját tulajdonú routeren kell mindent - PPPoE. DHCP, Port-forward, WiFi stb. - beállítani, mert BRIDGE módban a szolgáltatói eszköz transzparens lesz.
"Valami olyat mondtak apósnak, hogy bármit állít ezen a huawei eszközön, 24 órán belül visszaállítják alapra."
Ez ebben a formában nem igaz, de ha a ROUTER módban lévő ONT-re érkezik egy automatikus frissítés szolgáltatói oldalról akkor valóban törlőd(het)nek benne a felhasználó által végrehajtott beállítások. (Ezért érdemes a beállításokat elmenteni,)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz V.Stryker #66672 üzenetére
Nem, nem tudod.
A DDNS informatikailag rendben van csak biztonsági oldalról nincs rendben, mert a DIGI sajnos bekapcsolva hagyta ROUTER módban a távoli beállítását az eszköznek, ráadásul a default 80-as porton. Ezért jön be a Huawei belépési oldala.
Ezt is "orvosolja" a BRIDGE mód.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz V.Stryker #66674 üzenetére
Igen, telefonon érdemes kérni és általában rövid időn belül (még aznap vagy egy napon belül) meg szokott történni és az átállítás tényéről az előfizető megadott elérhetőségén értesítés jön.
... de valóban, amint átállítják elmegy az Internet kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
Elérhető valahol egy térkép hogy a digi mely házszámokon szolgáltat egy adott városban?
Tudom hogy az oldalunkon ha beírom az utca-házszámot akkor kiírja hogy elérhető-e a szolgáltatás de és a környékünkön legközelebbi digis elérést keresem. -
TeeJay
félisten
mai nap már vagy 15 szakadásom volt megint
most már 5-10percenként csinálja
router restart sem segít
előbb már a külföldi oldalak sem jöttek be google DNS-re
vissza raktam a szolgáltatóit (automata lekérés) és megint megy minden külföldi oldal
mi a fene van, másnál minden jó csak én szívok itt dél pesten?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
akkor csak délpest esett el
DIGI DNS-el azonnal megy minden
google-re meg egy lap sem volt megjeleníthető ami külföldi
durvameg mi ez a mai 15szakadás is, már kezd elegem lenni
jövő hónapban költözünk másik utcába másik tömbbe és bár 99% hogy ugyanarra az OLT-re van kötve az a tömb is de hátha ott nem lesz ilyen gondomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
válasz herdsman12 #66687 üzenetére
Már bocs, de mi az okoskodás abban, hogy a DIGI - amúgy az ONT-d admin jogosultságú tulajdonosa - nem állítja be nekeked az IPv6-ot az eszközön, Te pedig - akinek csak user joga van az eszközhöz - nem tudod átállítani, mert ez a funkció nincs benne a jogosultsági szintedben?
adika4444 a megoldást is leírta. Amennyiben az ONT BRIDGE módba kerül attól kezdve transzparens (semmit nem kell/lehet rajta állítani).
A saját routereden pedig már simán beállíthatod az IPv4/IPv6 dual-stack támogatást. .. feltéve, hogy olyan routert veszel ami tudja ezt.Amúgy meg sok sikert! Várd a szakértőt aki megoldja a problémádat! ... mert tudod, én csak a szobafestő vagyok.
-
Átverhette a versenyhatóságot a Digi
Most mi lesz? Kihúzzák az optikát a házból? Vagy "csak" bünti és marad minden? Nálunk új a digi, az invitelt (nálam T-t) váltotta.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
dchard
veterán
válasz leslieke #66691 üzenetére
Arról már nem is beszélve, hogy ha a hatóságnál nem csak a faxig jutottak volna el az egyedfejlődésben, akkor nem gondolnák, hogy az Invitel ADSL meg a DIGI optika versenyeztek valaha is bármilyen szinten.... Márpedig a megkritizált területek nagy részén ez a helyzet. Az hogy papíron két szolgáltató van, attól még távlról sem biztos, hogy a szolgáltatások versenyeznek.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz Lacccca87 #66693 üzenetére
Szerintem a TV-re nem nagyon hivatkozhatnak, mert az ország egészén elérhető több műholdas szolgáltatás is, amihez max hozzájönnek a helyi kábeles csomagok. De azt mondnai, hogy az Invitel ADSL2+-on nyújtott IPTV szolgáltatása bárhogyan is versenyez a Digi optikájával, ilyet csak azok a jogalkotók gondolhatnak, akiknek fogalmuk sincs a két technológia közötti különbségről. Arról nem beszélve, hogy hány olyan terület van, ahol valóban monopólium van, és még szar és drága is a szolgáltatás.
Ha már itt tartunk, bel-óbudáról van valakinek híre Digi-vel kapcsolatban? Nálunk konkrétan van elmű oszlopsor, de a Vörösvári úton belülre nem nagyon jutott még el a szolgáltatásuk. Konkrétan az utca túlvégén lévő panelokban már évek óta jelen vannak.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Lacccca87
addikt
válasz dchard #66698 üzenetére
Én annak is örülnék ha végre kapnék időpontot hogy mikor jön a szerelő a szept. 26-án aláírt szerződés alapján átrakni az 500 as FTTB-re Nagyon el vannak csúszva minden szereléssel. Akkor viszont röhögni fogok ha aktiválják a csomagot rá 1 hónapra meg átraknak optikára, mert ezt is azért huztam eddig meg év végre volt igérve a környéken, csak meguntam közbe.
-
matta2003
tag
Sziasztok!
Hamarosan átkötik a Digi 500-as netünket optikus Digi 1000-re.
Most 1 UTP kábelen jön be a lakásba a net, 1 másik UTP kábelen (a régebbin, amin a 100-as is jött) a telefon – ennek a végén vagy elosztó, abból megy a telefonba a kábel.
Aki ma itt volt „zsóti” a szerződést megkötni azt mondta, hogy most már 1 optika fog bejönni és abból meg majd mindenbe a kábel. Nem nagyon tűnt kompetensnek
Ahogy olvasgattam itt a fórumot az ONT-ből megy majd egy kábel a routerba, onnan meg a gépbe mehet majd a kábel. De az ONT-t a központban „bridge” módba kell állítatni (akármit is jelentsen ez).
Jól értem a dolgot? A mostani router beállítások megmaradnak, valamit kell majd esetleg állítani a routerben?
Készítettem egy sematikus rajzot a mostani és az általam elképzelt új hálózatról.Ez az ONT is 220 V-ról megy ugye?
Az optikai kábelt tudják szépen hajtogatni 90°-ban, szűk helyeken, szekrény mögötti sarokban? Mennyire érzékeny az a kábel, amit az ONT-be megy?
A segítséget előre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
nem 21 éves vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest