- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
-
so_ha
senior tag
válasz
4Grider #66296 üzenetére
"nem fogja a Digi menedzselni"
Még ha ugyanaz a gyártója az ONT-nak, mint amit eredetileg is adnának?
A Digi-nek előretelepített saját szoftvere van az általa kihelyezett ONT készüléken?
Amikor Bridge módra kérem a Digi ONT készülékét, azt nem a központban konfigurálják, hanem az ügyfélnél kihelyezett készüléken? Bocs, ha nagyon laikus a kérdés … -
so_ha
senior tag
válasz
viktorhu #66285 üzenetére
"Itt nem a központban állítják be a profilodat, hanem az ont-n"
Ha ez valóban így van, akkor bukik az elképzelésem. Abban bíztam, hogy a központi konfigurálás után már ráköthetem a saját Huawei ONT készüléket. Azért a remény hal meg utoljára, kíváncsi vagyok, hogy iMaverick cimborája mire jutott a tesztjével. -
-
ruba
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos itt vidéken ftth-n csúcsidőben rendszeresen 50/100 a digi szerveren mért sebesség, habár a ping legalább 5ms. Többszöri hibajegyre is csak türelemre buzdítanak, időpontot nem tudnak mondani a hiba javítására.Tákolmány benyomást kelt ez az egész Digi optikai net. -
El Gringo
senior tag
válasz
nfsu17 #66281 üzenetére
"onnan optika nem jön ki.
akkor te mit dugsz a saját ONT-dbe?"le akarja cserélni az ONT-t egy másikra, nem az ONT után ONT-t. Kihúzza az optikát a digisből, és bedugná a sajátjába.
Router+ONT+TV dobozokból csinálna egyet, mivel ezen van tévécsatlakozó, erős wifi és négy port. Ez a célja.
-
törölt tag
válasz
#29810560 #66280 üzenetére
Közben rájöttem, hogy Te nem térben hanem időben érted azt, hogy "utána".
No, ennek az lesz az eredménye, hogy - nagy valószínűséggel - nem támogatott eszközként fog megjelenni a DIGI OLT-je ill. FTTH hálózatmenedzser szoftvere számára.
Te meg kidobtál egy csomó pénzt az ablakon saját ONT-re. Persze ez is eredmény lesz valahol, ha másnak nem a többieknek, hogy ne próbálkozzanak hasonló ötlettel.
-
nfsu17
veterán
szerintem ezt a saját ONT témát engedd el, mert később még nehezebb lesz, ha sokat lovagolod magad rajta.
ha a digi úgy oldja meg, hogy 2 eszközt telepít, akkor annyi lesz (nálunk még csak egyet adott), és ezen nem fogsz te csökkenteni.
utána 12 routert meg switchet is tehetsz, de MIÉRT pont ONT-t?
most nincs előttem az ONT, de a digi optikája belemegy az ONT-be.
onnan optika nem jön ki.
akkor te mit dugsz a saját ONT-dbe?amit még egyszer kérdezek...miért is kellene neked venni?
-
törölt tag
Egész pontosan fizikailag, hogy gondolod ezt az "utána kötöm"-öt?
... mert, ugyebár a BRIDGE mód az eszközök fizikai kialakításán nem változtat.
(Ez csupán hálózati működési üzemmódváltás. Nevezetesen az ONT nem hálózati routerként hanem ún. hálózati hídként üzemel, tehát keresztül enged magán minden adatforgalmat oda-vissza.)
Így marad a DIGI optikai uplinkje (ill. optikai patch kábele) az ONT-jük optikai csatlakozójában.Hol jön itt a rendszerbe fizikailag a saját ONT-d?
-
so_ha
senior tag
válasz
#29810560 #66277 üzenetére
Két verziót írtam/gondoltam:
- simán cserélem a Digi ONT készülékét a saját ONT-ra
- Bridge módra kérem a Digi ONT-ját, és akkor cserélem a saját ONT-raAz nem volt opció, hogy a Digi ONT mögé saját ONT menne.
"a DIGI FTTH Internet szolgáltatásának átadási pontja a saját ONT-jük kimenete"
Erre a verzióra gondoltam, hogy Bridge módra kérem átállítani, és utána kötöm az optikára a saját ONT készüléket. -
so_ha
senior tag
Sziasztok!
A fórumot régóta követem, de az alábbi kérdésben kérném a hozzáértők segítségét! Bocs, ha naív a kérdés, de nem vagyok hálózati szakember, csak megoldást keresek egy kérdésre (3 eszközt hogyan lehetne kiváltani egy készülékkel ...).
1,5 éve a lépcsőházban az optikai kábel, így rövidesen a lakásokba is beépítésre kerül, még ha idén nem is biztos. A kérdésem a Digi által kihelyezett Huawei ONT-tal kapcsolatos, hogy a majdan kialakított bekötésnél, az optikai kábelre szeretnék egy all-in-one Huawei ONT készüléket venni. Tudom, hogy többnyire a Digi eszközét router módból bridre kapcsolva használjátok a saját routerrel, de május végén iMaverick fórumtárs írta, hogy "Első körben csak a TV-s optikai eszközt nézte meg. Most az ONT jön. ... mennyire biztos ebben, erre csak mosolygott, és közölte, hogy biztos." Szóval az érdekelne, hogy a 3 eszköz (Tv receiver + ONT + Router) helyett egy Huawei EG8247Q ONT készülékkel működhet-e a hálózat (akár az eredeti Digi ONT készüléket bridge módba kérni, és utána csatlakoztatni a saját optikai eszközt, vagy csak simán meg/lecserélve a két ONT készüléket)? Esetleg ha iMaverick is olvassa, akkor mi volt a cimborájának a tapasztalata ez ügyben?
Hardveresen mi a véleményetek a Huawei EchoLife EG8247Q (2 POTS + 4 GE + 2.4G/5G Wi-Fi + 2 USB + 1 CATV) ONT-ról?
A válaszokat előre is köszi!
Üdv: so_ha -
Vendettahc
tag
Hát úgy néz ki tényleg nem lesz idén semmi az optikából, hiába húzták be Dorogon már júliusban, most egy ismerős szerint aki beszélt helyi szerelővel idén még biztosan nem kezdik az átszerződéseket
Én meg hogy reménykedtem, hogy hátha 1-2 hónap, és legkésőbb októberre már lesz rendes internethozzáférési lehetőségem...
-
4Grider
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #66270 üzenetére
Ha a gépeddel egyeztet gigabitet a Digis eszköz, akkor tud gigabitet a Digis eszköz. Itt az a kérdés, hogy melyik csatlakozó kontakthibás.
-
Laccoss
addikt
válasz
szricsi_0917 #66270 üzenetére
Próbáld meg másik kábellel, hogy a csatlakozó kontakthibája kizárható legyen.
-
4Grider
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #66267 üzenetére
Csak azt tudom írni, amit előtte is: Ha a gépeddel megy a gigás egyeztetés, akkor a routereddel is mennie kell. Milyen típusú router ez?
-
TeeJay
félisten
Mióta "connect on demand" módra tettem és a ppp Echo tiltva van talán 1x volt szakadás, benyomtam h 2 óra üresjárat után bonthat de sosem fog mert mindig megy legalább a torrent. Egyelőre úgy néz ki ez megoldotta illetve az MTU 1480-ra állítás is jó volt mert szerintem az is bekavart, pl mikor torrenten 600-800 cuccot egyszerre frissítettem megállt a net vagy 10 másodpercre most meg tökéletes
Remélem így már oké lesz mert szörnyű volt a napi 6-8 szakadás -
szricsi_0917
tag
válasz
4Grider #66266 üzenetére
Nemrég próbáltam ismerősőmnél a routert ahol úgyanolyan zte van bridge módban ott nincs gond a sebességgel arányában (ott most pl 400mbts routerrel és nélküle is). Visszahoztam a routert ugyan azzal a kábellel amivel a másik helyen próbáltam és csak a PPoE felhasználónevet és jelszót írtam át, de semmi nem változik.
-
4Grider
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #66265 üzenetére
Az hogy 230 Mbps-ból egyszerre csak 100 Mbps lesz, egyértelműsíti hogy valahol 100-asra vált a LAN. Mivel a szolgáltatói eszközből kijön a 230, ezért a te oldaladon lesz az valahol.
-
4Grider
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #66262 üzenetére
Csak 10/100-as portokkal rendelkező routerrel ezt a problémát már többször is tapasztaltam.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok.
Van egy ZTE F668 digis eszközöm bridge módban. Azt a kis problémát leszámítva, hogy csak 230 mbps a sebbeség az 1000 helyett másodlagos most.
A probléma, hogy ha a ZTE-t rákötöm a laptopra megvan a 230, viszont ha rákötök egy routert, bekonfigurálom és úgy mérem a sebességet kábelen már csak 100 mbps. Probáltam több routert kábelcserét de semmi nem változtat ezen a helyzeten.
Van aki tapasztalt már ilyen problémát? -
iMaverick
addikt
válasz
djzolee91 #66259 üzenetére
Korábban többször javasoltam itt a fórumon is, hogy ha nem akar az ember sokat költeni, de jó lenne egy "jó" router, akkor szúrni kell itt a PH Aprón egy használt V2-t, vagy V3-at.
Van rájuk Fastpath-os LEDE is, ha esetleg a szoftverfrissítés hiánya tántorítana el valakit.
Én annó valami 7eFt-rt vettem az enyémet. (Az előző tulaj állítása szerint az eladás dátuma előtt járt le a gari pár hónappal. Ugye a számlát nem láttam...)
Mindenesetre mai napig teljesen jó üzemel, bár az kétségtelen, hogy én "csak" AP+Gbps-es switch-ként használom.
-
Flashget
félisten
Szerelő kijött, laptopjára dugta a kanóc végét villanytóra szekrényben 600-at mért..majd a lakásba jövő kanócra is 580 körül mért. Megvan a 300 no gond összepakolt és elment.
))
Régen jöttek a fűtést mérni a kilencvenes évek elején műszerrel..bárhol mutatták stabil 23 fokot mutatott, de szinte rohantak közben a lakásban. Miondtam nekik moment tegyük ki ablakon kívűlre is mennyit mutat (kint -10 fok volt januárban) és érdekes kint is 23 fok volt.
2 hete még 850 körül mérten mikor kezdődtek a szakadások gépen meg 220/200 van most..."biztos virust kapott" mondom bizti nem be sincs kapcsolva mobilon, tabon,laptopon netezünk
2500 pénz lesz, mert ugye nálam a hiba és nem a Diginél nem a toldóban vagy a krimpelésben ajtón kívűl (kábel ki volt esve mikor visszadugta a toldóba)sebaj majd megcsinálom én és jöhet ismét az sms a Digitól a hibát kijavították..
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest