- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lacccca87 #115241 üzenetére
A telekom esetében, ha kéred az alap telefont, akkor az nagyobb kedvezményt ad, mint amennyibe a telefon kerül, így még tudsz faragni azon az áron. Ha net mellé kéred az alap telefont, akkor is olcsóbb lesz az egész szolgáltatás, így még olcsóbb lesz, mint a digi.
A felvásárlás óta sokat javult a digi esetében a külföldi irány, így felfejlődött a telekomhoz. Szerintem telekom topikban is érdeklődj, mert összességében lehet jobban jársz velük. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Lacccca87 #115236 üzenetére
Ha a feltöltési sebesség fontos ,akkor T mert ott 1000-s az upload is. Diginél max 300 Mbit a felfelé sebesség.
Valamint a Tv fizikailag eltérő.
T-nél IPTV van....minden tv-hez set top box kell.
Alapból 1 db jár.
Diginél koax kábelen jön a jel a tv-be.
A tv-n kell beállítani a csatornákat.
De a koax egyszerűen osztható több felé egy splitter-el.
Nálam 4 felé van osztva.....antenna erősítő sem kellett pluszban hozzá. -
4Grider
félisten
-
válasz
Lacccca87 #115233 üzenetére
A 4K Blu-ray elmeleti maximuma 128 Mbps, ha jol emlekszem, es nyilvan nincs folyamatosan maximalis informaciomennyiseg, szoval ha van 1-2 masodperc buffered, akkor jo vagy (mivel _atlagban_ 100 Mbps fole nem kerul semmi.) Jellemzoen az eredeti blu-ray kiadasok kb. 35 Mbps korul mennek.
-
Orlin
addikt
válasz
Lacccca87 #114487 üzenetére
Okés köszönöm.
Nem nézegettem rendszeresen idővel feladtam hogy a 12 Mbit/s-en felül lesz valami mostanában.
Ma is húztak kábelt nagy fekete dobozokat tettek fel.De nem voltam itthon akkor.
A Telekomosokkal már beszéltem pár napja ők azt mondták csak koax hálózat van.Arra emlékszem pár éve vették meg a régi kábel tv-és hálózatot. -
+Techno+
tag
válasz
Lacccca87 #114450 üzenetére
A gyári ami a laptopban van nem 5ghz-s nem birja el a sebességet és ezért az adapter de egyébként fixen valami a laptopban a baj mármint szoftveresen nem hardveresen de egyszerüen nem jövök rá neten találtam ilyen leírásokat hogy kapcsoljam ki a onedrive sync-et stb.. ezeket megtettem de így is megáll 27 nél nem akar feljebb menni. Azt is megpróbáltam hogy2,4ghz-s wifi re mentem itt elkezdett mérni és 110-ig felment de utána meg összeomlott és kírta ezt "Socket error occured during the upload test" --erre rákeresve
ezt találtam [link] .
Kipróbáltam mind a 4 megoldást de ugyan úgy összeomlik szóval gondoltam illesztőprogram hiba vagy ilyenek na ezután rámentem hogy visszaállítsa egy korrábbira de ez sem oldotta meg a gondokat. utolsó gondolatként felmentem az asus honlapjára és megnéztem a bios frissitéseket de mivel ez egy 2015-ös laptop ezért itt még nincs uefi bios szóval windowson belül nem lehet frissiteni így rátettem pendrivra a frissebb bios-t de amikor bent vagyok a bios menüben és probálom frissiteni azt irja hogy nem lehet mert az aksi nincsen 20%-on és mert nincsen behelyezve (az igaz is mivel szar már az aksi) szóval bios update kilőve XD nem tudom miért van ez de vmi windows frissités miatt lehet. Ha az új router sem oldja meg a gondot akkor újrarakom az egész windowst de az fix hogy letiltom a frissítéseket. -
+Techno+
tag
válasz
Lacccca87 #114444 üzenetére
"Az elszíneződés az nem túl jó (mondjuk nem értem miért tesznek az emberek egymásra hőt termelő eszközöket de ez most mind1)"
Az asztalon nem volt hely
"Mérést csak WIFI-n csináltál? "
Igen csak WiFi-n de tervezem a kábelen is rendeltem Ethernet-USB-A adaptert 1Gbit-es majd azzal is megnézem ha ugyan ez akkor jelentem.
"egy másik routert akkor esetleg... "
Hát most úgy néz ki a dolog hogy van ez a kacat Huawei router amit én modem módba kapcsoltam de ugye a másik routeremen amit meg összekötöttem vele azon nincsen optikai bemenet szóval a szolgáltatói huawei vackot nem tudom kiiktatni. Amivel össze van kötve az egy Xiaomi Mi Router 4a de rendeltem egy Xiaomi AX3000T majd arra kicserélem de lehet előturom a régi TP-link TL-WR1043ND-t is és azzal is rámérek de szerintem nem az én oldalamon van a probléma olyan mintha a szolgáltató b*szna ki velem mert speedtesztnél a muató megakad 27Mbit/s-nél mintha be lenne betonozva
szóval lehet le van korlátozva vagy nem tudom. Néztem a router beálításokat de értelem szerüen ott nincs ilyen limit beállítva nekem.Most jutott eszembe hogy rámérek telefonon. És érdekes ugyan arra az 5Ghz-s WiFi-re csatlakozva 382Mbit le / 292Mbit fel jött ki szóval a régi értékek WiFi-n.
Szóval most már végképp nem értem mi folyik itt....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Lacccca87 #114294 üzenetére
Úgy értettem, hogy ahhoz még pluszban kellene rá egy szerződést kötni, vagy módosítani. Mert amelyik "alap számlához" eleve nem tartozott ilyen, annál e nélkül nem fog működni. Azt meg sokan inkább mellőzik, mert évente vagy 1x-2x használnák csak igazán szükséges dolgokra és az is plusz pénz minden hónapban és sok banknál nem is olyan "olcsó".
-
garga01
őstag
válasz
Lacccca87 #113412 üzenetére
Ja, már én is várom hogy beszántsák a 'csába.
Hány panasz jött az asztalt verve, hogy márpedig ő nem kapta meg a mailt tőlünk. Majd amikor elővettük a pontos időbélyeggel, hogy kiment a levél (és nem pattant vissza a szerverről)), akkor jött a felismerés h a freemail spambe rakta, vagy épp nekik meg se jött vagy mittoménmi fájása voltKöszönjük, "vállalati freemail"
-
BoscoD55
tag
válasz
Lacccca87 #112207 üzenetére
Egy sima extended ping is megakasztotta. Voltak delutan kinn a szervizesek, hoztak uj belteri egyseget. Reprodukaltam nekik a hibat elotte (nem volt nehez), akkor azt mondtak, hogy a szokasos ASUS alaplap mizeria. De kicsereltek, teszteltuk, hibatlan. Nem ertik ok sem.
U.i.: mar csak a WiFi beallitasaival kell kicsit jatszani az uj egysegnek, mert a teljesitmenye nem a legjobb.
-
pjen
félisten
válasz
Lacccca87 #111589 üzenetére
Ha a számla dátuma X nap és te azon az X napon a zsíró működési idején belül utalsz, akkor minden feltételt teljesítettél. Hogy a fogadó cég mikor könyveli ahhoz neked semmi közöd. A baj ott szokott kezdődni, hogy egy autómata nézi a teljesítést első körben. A voda nekem egyszer írta is, hogy késedelem, aztán kiderült, hogy az ÁFSz ben is ott van az azonnali utalás.
Én leülök a gép elé, amit lehet össze várok, aztán mindent elküldök a számla fizetés aktuális dátumával és passz. -
válasz
Lacccca87 #111589 üzenetére
"irreleváns könyvelés oldalról mert sok cég lusta/sóher automatizálni a feladatot hogy összekapcsolja a napi tranzakciós listát ilyen szinten a könyvelési rendszerrel."
Köszi, hogy ilyen szakszerűen leírtad! Erre próbálgattam célozni, hogy 2023-at írunk, a Digi-nek meg beletört a bicskája a hülye gyerek banki átutalásába és úgy kellett "könyörögni": nézzék már meg végre, hogy én utaltam a lóvét, ne húzzák már az orromra a saját lustaságukat... Gondolom az ügyemet lezáró levélben a "Az utalásnál használt bankszámlaszám rögzítésre került szerződésén." mondat valamiféle "flag" beállítását jelenti, hogy ennek a hülyének a számlaszámát keresni kell a beérkező utalásoknál.
-
-
so_ha
senior tag
válasz
Lacccca87 #111113 üzenetére
"mindenki kapni fogja a tájékoztatást amiben a jogszabály szerinti türelmi időt követően vagy vált vagy elbúcsúzik tőle a szolgáltató."
Gondolom nem akarják ilyen egyértelműen "maguk alatt vágni a fát" (a kevesebb is több, mint a semmi, a szolgáltató szempontjából ... már ha tömegesen alternatív lehetőséget keresnek), nem véletlenül maradt statisztikai hibahatáron belül más felhasználó is régi, már nem létező csomagban, a többség meg úgyis leszerződik valami "jóárasított" új csomagra. -
válasz
Lacccca87 #110785 üzenetére
Kb olyan mint a Tescóban a 20 forintos környezetvédelmis szatyor esete.. ahelyett, hogy beleépítenék a kakaóscsigába (egyébként szerintem benne van
, oké nyilván nem lehet tudni, hogy egy csigát vesz az ember vagy ötöt), itt is külön van feltüntetve.
Ennek az egyik oka szerintem, hogy nézik, mennyien maradnak DIGINet 1000-en és mennyien mennek le DIGINet 500-ra, ugye ott is lehet kérni külön az AX-es ONT-ot 990-es felárral, de az eléggé illogikus húzás lenne. Aztán ott van az a gazdasági tény is, hogy a DIGI-nél szó sincs arról, hogy kidobnák a régebbi ONT-oket az őskövületeken kívül, ehelyett begyűjtik őket a DIGINet 1000-esektől, odaadják minden bizonnyal a DigiNET500-asoknak a többiek meg fizetnek WiFi6-os felárat
Ha van drága router mellette, ha nincs!
Amúgy ha kicserélik nálam, kíváncsiságból meg fogom nézni, hogy ugyanolyan feltételek között mennyit tud WiFi-n átnyomni a DIGI-s AX-es ont az ASUS RT-AX86S-sel szemben
-
-
válasz
Lacccca87 #110554 üzenetére
Tudod az a dühítő ,hogy van egy élő szerződésed a szolgáltatóval. Ha megszeged, rögtön szankcionálnak,ha ők akkor kb semmi se történik. Legjobb esetben ha valaki bedühödik és beleáll az ügybe kapnak egy kis büntit. Ez nem csak a Digire igaz,hanem a többi szolgáltatóra is.
-
válasz
Lacccca87 #110554 üzenetére
"Egyébként én teljesen hajlanék olyan megoldásra is ahol fél évente vagy évente kellene kifizetnem ha cserébe kapok magasabb kedvezményt. Kevesebb számla készül, kevesebb meló. Lemondás esetén sincs sokkal több meló, max magasabb a visszautalandó összeg."
Az Invitelnél volt ilyen 2003-ban...
-
-
Varszegig
veterán
válasz
Lacccca87 #110540 üzenetére
Nekem mind1, nem kenyérre kell, de ismerek olyat, aki nem éri fel, hogy ha nem jön egy számla, akkor azt nem költi el, hanem abban a hónapban tovább nyújtózik. Aztán ha jön 4-5 havi számla egyben, akkor meg nem tudja kifizetni.
Én úgy vagyok vele, hogy kivárom, mi sül ki ebből. Azt viszont látom, hogy amit ez a bagázs átvesz, az romlásnak indul. Ld. Digi. De mondhatnám a Gránit bankot is, ahova annak idején akkor mentem át, amikor kivonult az Axa, és kb. az mebrek 90% a létezéséről sem tudott. Kicsi, innovatív bank volt. Aztán jött a NER, és most kb. leszarják a lakossági ügyfeleket, mindenben lemaradtak, ráadásul olyan hibák vannak (fantom könyvelések, amiről értesítést sem küldenek), hogy a fejemet fogom. Már nézelődöm a többi bank kínálatában. -
-
denes44
tag
válasz
Lacccca87 #109724 üzenetére
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki ül a gép előtt, és IP címeket próbálgat, és próbál bejutni valakihez.
Az ismert sebezhetőségek kihasználása automatikusan működnek, automatikus szkennelik ezeket folyamatosan. És a legnagyobb probléma, hogy akár egy sebezhetőbb eszközön keresztül is bejuthatnak a helyi hálózatodra (egy régebbi androidos TV, valamilyen IoT eszköz, stb.) -
Multibit
nagyúr
válasz
Lacccca87 #109724 üzenetére
lőtéri kutyat nem erdekli mar az atlagember otthoni halozata... alap biztonsagi beallitasok adnak annyi vedelmet...
Persze, az átlagember otthoni hálózata általában nem célzott "emberi" támadás célpontja. De akit megtalált valamilyen bot és az adatait lekódolta egy zsarolóvírus (itt a fórumon is jelentkeztek áldozatok), azt ez nem vigasztalja. Ilyen esetekben felmerül, hogy mit kell alap biztonsági beállítások alatt értenünk. Nekem az a véleményem, hogy a biztonsági beállítások mellett/ellenére egyszerűen "észnél kell lenni". Mindig az ember (felhasználó) a gyenge láncszem. -
rongaucho
tag
válasz
Lacccca87 #109472 üzenetére
@Jim74, @Lacccca87: Köszi a tippet! Én eresősködtem a telefonban. Nyilván ez a kifejezés nem hangzott el, hogy újranyitás, mert nem tudtam, hogy ez a kulcsszó. Nem mondta az ügyfélszolgálatos, hogy újranyitja.
Megint hívjam a 1272-t, és követeljem az újranyitást? (Mert különben hülyére veszik az egyszeri előfizetőt?)
-
Assimilator
őstag
válasz
Lacccca87 #108118 üzenetére
Persze, hogy jobban teljesít sebességben. Az egyik Wifi 5, a másik Wifi 6. Illetve 1200 vs 1800. A stabilitás lesz nagy kérdés. Próbálj ki rajta annyi féle eszközt amennyit csak tudsz.
Ha meg rajtad ragad de jelentkezik később a probléma, akkor állítsd be, hogy minden éjszaka induljon újra. Nekem az sokat segített. -
-
4Grider
félisten
válasz
Lacccca87 #107560 üzenetére
Egy ISP elég nehezen emel a 0. napon. És a költségeik között az üzemanyag nem szerepel nagy súllyal. A két évvel ezelőttihez képest viszont a budapesti adatparkok többségében több mint kétszeresére nőtt az áram ára, mert többségük havi tőzsdei áron szerzi be az áramot. A cégek nagy része ui. erre kényszerül.
-
Geth
veterán
válasz
Lacccca87 #107175 üzenetére
Én tapasztaltam előnyt, pl. elérem a NAT mögötti végpontokat. A weboldalak reakcióideje vagy változatlan, vagy esetenként csökkent, youtube-ot intézi az ubo (nincs reklám), mobilon/tableten/tv-n sincs probléma.
Szerintem a /64-es rondaságot leszámítva jól sikerült a digi ipv6 implementációja.
(LAN-on 1 eszköz és a wsl2 kivételével minden támogatja problémamentesen, de ennek a publikus címeket leszámítva 0 köze van a digihez.) -
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Lacccca87 #107061 üzenetére
Köszi, kikapcsoltam a routerben és látszólag megoldotta, de még tesztelgetem. Próbáltam kiguglizni, de nem találtam választ arra, hogy a gyakorlatban mire jó nekem az IPV6, mint alap internetfelhasználónak? Gyorsabb lesz a net vagy több eszközt tud kiszolgálni a router?
-
TaNbEaRo
tag
válasz
Lacccca87 #106258 üzenetére
qBittorrent. Talán alapértelmezetten 500 kapcsolat a felső korlát, ezt levittem 50-re, és akkor is szakadt a Digi ONT eszközére Wifin csatlakozva. Visszakötöttem a saját routeremet, és azzal megy 500-ra visszaállva is. A sebesség nem változott, csak most már nem hal meg a net max egy perc aktív letöltés után.
-
ricogsm
őstag
válasz
Lacccca87 #105735 üzenetére
Köszönöm elégedett vagyok.
Game miatt mert magas volt az ping ms száma és már régóta idegesített a 100Mbps.
Na még kaptam a digitől is routert az meg el sem indult.
Kábelen és egyéb dolgokon semmit nem változtattam.
csak router csere. Azért az durva, hogy az agyondicsért OpenWrt így visszavegye a sebességet.Kíváncsiságból visszaállítom a fw-t és megnézem..
-
Laccoss
addikt
válasz
Lacccca87 #105691 üzenetére
És azok a torrent józsik mit csinálnak, ha tele lesz a vinyójuk? Ez nem egy öngeneráló folyamat, hogy amint tele lett, törlik és töltik le újra, csak hogy legyen adatforgalmuk. Nem hogy örülnél, hogy majd nem másfél óráig fog akadni a net, hanem fél óráig, mert annyi idő alatt lejön csutkán amit töltenek.
-
Rick4
félisten
válasz
Lacccca87 #105377 üzenetére
Elég sok helyen van. De ha ott nincs ahol laksz, tökmindegy, hogy 3 utcával arrébb van, abból kell választani, amit be tudnak kötni.
Szegeden amúgy rossz tapasztalat volt a digivel, csúcsidőben az 100-es 350-400 körül ment, hajnalban 800 körül, és ennyi, a telekomos optika viszont sok esetben 930 fölé kúszik le- fel, és nem számít a csúcsidő sem, mindig jól megy. -
Samott
addikt
válasz
Lacccca87 #104561 üzenetére
Probalok ertelmes valaszokat osszeszedni.
Ezt a mediaszerveres dolgot kifejthened, mert tenyleg nem ertem mire gondolsz. Az en fejemben az egy streaming cucc a te oldaladon, ahonnet a mama a nalad levo mediatartalmakat tudja nezni maganal, nem? Erre irtam ha a 4k stremahez eleg 25Mbps akkor a mamanak se lesz gondja a te videoiddal. Hiszen a savszel negyvened resze kell csak hozza.
-
válasz
Lacccca87 #104549 üzenetére
Nem pontosan fogalmazol. Helyesen: "1000ft al fizetett tobbet a 10x gyorsabb netert", amit nem tud (átlag 2,4-es wifi), vagy nem akar kihasználni. (Amivel sokan még csak tisztában sincsenek, ezért kapta a digi a bírságot.) Én sem használom ki, mert 100Mbites a routerem, amit kicserélhetnék, de minek. Szóval vagyunk a környéken jó páran, akik többet fizetünk, ugyanakkora sávszélességért, azaz valamennyire mégiscsak megfinanszíroztuk a fejlesztést kvázi ellentételezés nélkül. (Mindeközben pár utcányira évek óta sóvárognak bármilyen szélessávú netre, szóval ha a szolgáltató annyira fejleszteni akarna, lenne hol.)
-
Samott
addikt
válasz
Lacccca87 #104547 üzenetére
Erre irtam hogy ez generacios kulonbseg, es lehet hogy ez az en hibam. De amig a varakozast percekben merjuk, addig tenyleg nehezen ertelmezheto a "varakozas".
Mediaszervert nem ertem, kinek miert kellene ott varnia? A netflix 4k stream 25Mbs-t igenyel. 40 mama tud egyszerre videozni a gigabites vonalon ilyenekbol...
-
Samott
addikt
válasz
Lacccca87 #104497 üzenetére
Ne vicceljel mar, gigabit mellett hogy szakadozna a net torrentezes mellett? Eleve alacsonyabb prioritason tolja a router ha esszel allitod be. Az ADSL teljesen mas tema, ott az internet volt a szuk keresztmetszet, gigabitnel a sajat routered, belso halod se gyorsabb mint az interneted.
-
Samott
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz
Lacccca87 #104438 üzenetére
Tudnád mekkora hülyeséget írtál
Már tavaly kijött a hír hogy befejezték az országos bővítést és annyi Kraft van a rendszerben hogy nyugodtan jöhet az XGSPON. Nekem meg DIGI hálózat építéssel foglalkozó srác mondta hogy Budapest fejállomások cserélve lettek már és ZTE XGSPON OLT-t pakoltak be -
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lacccca87 #104013 üzenetére
??? Már leírtam, hogy ONT-ot nem is kell cserélni, és nem lehet használni máshol. De végpont jelszóval bármelyik végponton az országban be lehet jelentkezni, és az adott csomag fog jönni értelemszerűen. Tehát ha ő szünetelteti a szolgáltatását, én odamegyek a végpont hozzáférésemmel, beírom, és menni fog az előfizetésem. Fizikailag nem inaktiválnak semmit, csak magát az előfizetést, és a hozzáférést mondom nekünk még a tévé is ment tovább, mikor szüneteltettük többször is anyumékét amíg külföldön voltak, és amíg átmentem a lakásukba mindig a saját hozzáférésem használtam gond nélkül.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lacccca87 #100762 üzenetére
Akárhogy nézem régen is a többség csak havi pár filmet meg 1-2 dolgot töltött le és manapság is ez a helyzet, sokan vannak, akik kevesebbet töltenek le, de ehhez jönnek újabb emberek is, így drasztikus csökkenésről nem beszélnék. Én meg azt tapasztaltam, hogy ismerősi körben aki régen is torrentezet, az ma is ugyanannyit vagy többet torrentezik. De ez alapján nem fogom azt írni mindenhova, hogy sokkal többen torrenteznek, mert ez nagyon kis szelete az egésznek.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged