Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-20 18:40:24

LOGOUT.hu

A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46014) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Velem egy olyan dolog történt amit még eddig nem láttam soha. Kicseréltem az SSD-t a régi és új windows tabletem között. Minden zökkenőmentesen ment, működtek a dolgok rendesen. Másnap este windows letámadott 40 millió frissítéssel, driverekkel stb, engedtem hogy mindent letöltsön majd exluzívan Linuxon használtam a gépet pár napig (tehát a következő windows boot esetén frissítette volna magát ténylegesen). Linuxon is minden szépen működött.

Tegnap kellett valami windows oldalról ezért bekapcsoltam, lefrissítette magát és azonnal éreztem hogy valami nem okés, pattogott a hangszóró és "robothangon" szólt a windows boot hang. Már paranoiás vagyok a lenovo driverekre meg a windows update-re ezért újraindítottam linuxban, hogy akkor hagyom windowst, ott már egyáltalán nem volt semmilyen hang, majd vissza windowsba és egy kis pattogás után teljesen elnémult.

Ezután az estét (és hajnalt) azzal töltöttem hogy mindent kipróbáljak, driver cserék, windows tiszta újratelepítés, BIOS frissítés és downgrade, majd miután nem javult a helyzet szétszedtem a tabletet és kihúztam az akksit, hangszórókat, vártam egy fél órát majd minden vissza. Nem javult meg szóval valami nagyon elcsesződött.

Utólag azt is észrevettem hogy a mikrofon iszonyatosan "hangos" statikus zajjal tér vissza (~10% hangerőn kezd el a zöld sáv a maximumról lejönni ami a hangerőt reprezentálná), úgyhogy a "megoldásom" az lett hogy eltávolítottam eszközkezelőből a hangszórót, BIOS-ban pedig letiltottam a mikrofont.

Kérdem én, ez hogyan lehetséges? :F 100% biztos vagyok benne hogy az update közben szállt el valami, mert közvetlenül a windowsba bootolás előtt néztem egy videót linuxon és tökéletesen szólt...

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.