Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-20 18:40:24

LOGOUT.hu

A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46801) Aprósólyom válasza pixelshader (#46780) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Mit jelent a lassú töltés? Mert ilyen mérőszám nincsen. (Tessék már kicsit pontosabban kérdezni, mert így nem csoda, ha továbbgörgetnek a srácok.) Tényleg jelentősen lassabban tölt (fél-egy nap), mint ami elvárható az ilyen korú géptől (3-5 óra)?
Amit találtam ebay-en az is 5V 2A. Öreg gép, akkor nem volt divat a gyorstöltés. 3-4 óra simán reális, hiszen 1 Li-ion cella 8200mAh kapacitással.
Ha vennél is nagyobb tápegységet sem biztos, hogy hamarabb töltené fel, mert vélelmezem, hogy a tablet töltésvezérlése programozott, limitációkkal.

Jevons paradox

(#46802) musicproo


musicproo
tag

Eddig asztali gépeim voltak gaming szegmensben, de most lehet váltanom kell laptopra.
Érdekelne, hogy ki milyen gamer laptopot ajánl átlag kategóriában. Ahogy elnézem, a konzumer gamer laptopok világában erősen jelen van a melegedés, de jó lenne valami élhető kompromisszumot kötni. Alulfeszelés gondolom ajánlott mindenképp. Kinek melyik gyártó vált be? Throttling-ot jó lenne minél inkább elkerülni. Kb rtx 2060 - 3060 szint körül gondolkodok.

(#46803) aquark


aquark
tag
LOGOUT blog

BÚÉK!!

SEBESSÉG PROBLÉMA
Adott egy kb. 2012-es Dell Latitude E5530 non-vPro noti (Intel Core i3-3110M, 2,4GHz (2c/4t), 1x4GB DDR3-1600MHz RAM, single mód), 320GB-os, SATA2-es, 7200 -as fordulatszámú HDD-vel, legális 64 bites Win 10 pró-val telepítve.
Van mellette egy 2007-es HP Compaq nx6325 noti, AMD Turion 64 X2 TL-52, 2x1,6GHz-es, (2c/2t), + 2x0,5GB DDR2 RAM, ha jól emlékszem, de lehet ebben is singlében van (1x1GB), 80GB-os 5400 as fordulatú merevlemez, AntiX 19.4-es 32-bites oprendszerrel.
A problémám, hogy a Dell gép baromi lassú, és nem tudom, miért. Talán mert nem duálban van benne a RAM? Proci nem throttingol, a HDD 7200-as, asztali gépemben is 7200-as lemez van, 64 bites W10-el, SSD egyikben sincs, és az asztali gép fele annyi idő alatt feláll. A röhej, hogy még a 15 éves Compaq is jóval gyorsabban feláll, igaz kis étvágyú Linuxal, mint a Dell. Mindkét gép 95%-ban netezésre van használva, de a kis Turion már közepes felbontásban is megszenved a Youtube videókkal, 480-ban viszont egész jó. Sima netezésre is jól használható.
Nézegettem a led-eket, a wincsié állandóan ég, villog, lehet berakok majd egy SSD-t, de egyelőre csak bekapcsoláskor zavaró a dolog. A HDD SSD-re cserélése mellett mit kéne letesztelni/megnézni még, mitől lehet ilyen lassú?

-Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#46804) Tim82 válasza musicproo (#46802) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ebben lehet, hogy a vonatkozó (nem ennyire általános, hanem kifejezetten gamer notikkal foglalkozó) szaktopikban tudnak jobban segíteni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#46805) Tim82 válasza aquark (#46803) üzenetére


Tim82
nagyúr

Amit érdemes tudnod, hogy a laptop HDD-d biztosan számottevően lassabb az asztali géped HDD-jénél, akkor is, ha mindkettő 7200rpm-es fordulatszámú HDD.

A Dell laptopnál én mindenképpen megnézném HD Sentinellel (és legalább a "rövid ön-teszt" opcióval) a HDD állapotát. (Van még "részletes ön-teszt" és "felületteszt" opció is, az utóbbi lenne a teljesen biztos, de egyrészt órákig fut, másrészt valószínűleg csak megvásárolt licensszel érhető el, az ingyenes változatban valószínűleg nem.)

Feltételezve, hogy a HDD jó, és biztosan nem fut semmilyen olyasmi szolgáltatás vagy alkalmazás sem, ami automatikusan indul a Windowsszal együtt és be tudja lassítani a rendszert, arra tudok még gondolni, hogy vagy arról van szó, hogy a Windows indexeli a HDD-n lévő állományokat, vagy egyszerűen kevés a meglévő 4 GB RAM, rendszeresen kifut belőle és a HDD-n lévő swap-hez nyúl állandóan (és persze a HDD-n lévő swap sokkal lassabb, mint a RAM).

Végeredményben mindenképpen érdemes lenne még egy 4 GB-os modult beletenned és lehetőség szerint SSD-re cserélned a HDD-t, mint rendszermeghajtót. Köztes opció lehet egy SSHD beszerzése, ha csak annyi a cél, hogy valamivel gyorsabb legyen a gép, de a tárhelyről sem szeretnél lemondani (és árérzékeny vagy). Az SSHD gyakorlatilag és nagyon leegyszerűsítve a dolgot, egy laptop HDD és egy kis (általában 8 GB-os) SSD egybeépítve, az SSD-részt pedig kábé "gyorsítótárnak" használja az oprendszer. Ha érdekel, itt egy gyakorlatinak mondható összehasonlító videó, SSD - SSHD - HDD sebességről: [link]

Az Antix-os Compaq-kal való összevetés azért nem egészen "igazságos", mert az Antix egyrészt sokkal kisebb hardverigényű (szándékosan, mivel a disztró egyik bevallott célja az, hogy akár 15-20 éves gépeken is fusson), másrészt a Linux sokkal takarékosabb általában is a lemezírási műveletekkel, tehát kevesebbszer nyúl a HDD-hez is.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#46806) aquark válasza Tim82 (#46805) üzenetére


aquark
tag
LOGOUT blog

Köszi!

Sentinellel mindenképp ránézek, lehet gond a HDD-vel, mert elszállt a hang, újra kellett raknom a chipset drivert, abban van a hangdriver is, és ez is utalhat lassan elszálló lemezre. (AIDA OK-ot ír a SMART-ra) "Háttérművelet" nem hinném, hogy menne, én telepítettem a rendszert, és feladatkezelőben sincs semmi gyanús. SSD-ben gondolkodom, rokoné a gép, neki egy 80GB-os s elég lenne, nem ért hozzá, nem is tárol semmit, csak a netezés.

Kicsit félek as SSD-től, mert azt olvastam, ha régi a gép, és nincs felkészítve a BIOS-a SSD-re, akkor nem szabad felrakni a chipsetdrivert, hogy a Win ne javítgassa állandóan a meghajtót, viszont itt a chipsetdriverben van minden, sok dolog hiányozna.

(#46807) Aprósólyom válasza aquark (#46803) üzenetére


Aprósólyom
addikt

- Nekem is az jut eszembe, amit Tim82 írt, mert ha állandóan ír/olvas és közben nagyon-nagyon lassú, olyan elő tud fordulni, mikor kezd meghalni a HDD. Nem biztos, hogy az, de lehetséges.
- Gondolom a töredezettségmentesítést nem kell említeni. :B
- Ha nem kívánsz költeni HD Sentinelre, akkor próbáld ki a "HDDScan" progit. Ingyenes. Viszont nem emlékszem, hogy a read test veszélyezteti-e az adatokat. Mindenesetre a HDD egészségének csekkolásakor, azért lementeném a fontos adatokat.
- Vagy klasszikus low level format, de az ügye jó nagy macera.
- 4GB RAM: Hétköznapi light loadban (irodai alkalmazások, böngészés) egy csatornával érzékelhető sebességhátrányt nem szenvedsz el. Ha bővítenél, azt csak a RAM MÉRET miatt fontold meg.
Multitaskingnál és több böngésző fülnél lehet érdekes a RAM méret.
Vagy ha már 4GB-ról beszélünk, akkor méginkább érdekes lehet youtube videó lejátszáskor, mert a videolejátszás idejére az iGPU-nak jelentősen megugrik a VRAM igénye, amit ugye levág a rendszer memóriából. Meg tudod figyelni, hogy ez mekkora, ha a feladatkezelőben hozzáadod a "grafikus egység dedikált memória"-t és a megosztottat is.

Jevons paradox

(#46808) Tim82 válasza aquark (#46806) üzenetére


Tim82
nagyúr

Szerintem a Dell E5530 már elég új gép ahhoz, hogy ilyesmivel ne legyen gond Windows alatt (még úgy is, hogy kb. 10 éve megjelent laptopról van szó). Sokkal régebbi gépek esetén olvastam hasonlóról, mint AMD-s, pontosabban AM2-es desktop alaplapos gépek.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#46809) A megváltó


A megváltó
tag

Üdv!
kb 2 hete tönkrement a tápegysége a laptopnak pukkant egyet :(
Rendeltem hozzá gyári töltőt, és arra lettem figyelmes hogy az is leold ha rá dugom.
Pontosabban Ha kiveszem az akkumulátort , akkor megy szépen a laptop.
Ha bent az akkumulátor és úgy dugom be a konnektorba akkor leold a tápegység, van rajta egy zöld led , ami kialszik abból gondolom.
Ha akkumulátor nélkül kapcsolom be és utána rakom be az aksit akkor tölti rendesen.
Feltöltötte utána jó akkumulátorról is.
az akkumulátor a rossz vagyis a vezérlője , vagy a laptopban van vala mi ami tönkre ment , és azért éghetet le az eredeti tápegysége, vagy amiatt mehetett tönkre?

y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make

(#46810) Tim82 válasza aquark (#46803) üzenetére


Tim82
nagyúr

Erre:

de a kis Turion már közepes felbontásban is megszenved a Youtube videókkal, 480-ban viszont egész jó

még az jutott eszembe, hogy mind Chrome (és a Chrome motorjára alapuló többi böngésző), mind Firefox esetén elérhető egy h264ify megnevezésű böngészőaddon, lehet, hogy annak telepítése és használata segítene ezen is.

Meg Antix alatt bőven van egyéb lehetőség is, pl. MiniTube vagy SMTube nevű programok használata a böngésző helyett a YouTube videók lejátszására.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#46811) Pyttawrx válasza aquark (#46803) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
singe mód/sata-2/hdd/win10 sosem voltak jóban. 2x4gb/ssd/win10 már használható. Sok hasonló gépnél csináltam már ezt végső megoldásnak. Addig csak görcsölés volt, bármit is csináltam.)

(#46812) musicproo válasza Tim82 (#46804) üzenetére


musicproo
tag

Köszi!

(#46813) Csaby2021


Csaby2021
tag

sziasztok A Huawei matebook d14 meg a Acer Swift 3 -ról kinek mi a véleménye ? Melyik a jobb hűtésileg stb ? a Huawei cpu-ja 3500u az Acer 4300u

(#46814) Praetorianus


Praetorianus
aktív tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Dell Latitude 5440, nyolcadik évét tapossa, de világ életében hibátlanul muzsikált. Néhány hete bepöccentünk a mobilszolgáltatónkra (ami eredetileg UPC volt, amíg fel nem vásárolta a Voda). Lényeg, hogy a Telekomra esett a választásunk, be is kötötték hozzánk az új hiper-szuper netet, ami lényegében egy aprócska doboz a kamránkban, az szórja szét a wifi-jelet az egész lakásban.
Ezután jött a feketeleves, amikor kiderült, hogy minden (értsd: TV, telefonok, játékkonzol, Párom laptopja) remekül el van az új hálózaton, a Dell viszont nem látja. Az eszközkezelőn keresztüli vagy win update-es driverfrissítés a hálózati kártyához nem talált újabb drivert (csak valami 2017-est), aztán a Dell hivatalos oldalán sikerült találnom egy újabb, 2019-est. Ezzel az új 5G-s csodahálózat láthatóvá vált ugyan, hálókártyám (Intel AC7260) azonban azóta döglődik. Néha simán csak elmegy és visszajön a net, néhány másodperces megakadást produkálva, néha viszont teljesen eltűnnek a wifi-hálózatok (az összes), és a hálózati diagnosztika futtatása oldja csak meg a problémát. Nem rinyálnék, ha egyszer-egyszer előfordulna a dolog, de teljesen random, valamikor néhány percenként ledob, aztán órákig jó vagyok. Szóval elég élhetetlen a helyzet.
Szóval ez így a 22-es csapdája. Ezzel a driverrel látom (általában :D) a szükséges wifihálózatot, de döglődik miatta. A régi driverrel stabilan fut, de csak más hálózatokon.
Van valami ötletetek?
Sajnos a hálókártya-csere sem játszik, mert M2 csatlakozóval ilyen kis méretű kártyát már nem kapni, nagyobb meg nem fér el a gépben, olyan szűkös a hely. Az USB-k tele vannak, és egyébként sem túl komfortos úgy használni, hogy egy tízcentis stick lóg a s*ggéből. Kardba dőlök...

[ Szerkesztve ]

(#46815) Kbali válasza Praetorianus (#46814) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha szétválasztod a Telekomos ONT-ban a 2,4 és 5GHz-es sávot, külön-külön SSID-val és a Dell-t a 2,4-esre csatlakoztatod?

(#46816) movax válasza Praetorianus (#46814) üzenetére


movax
őstag

Az is számíthat, hogy az 5 gigás hálózat jóval érzékenyebb az akadályokra, nem ártana kihozni a netet a kamrából egy kábellel és arra kötni egy jó wifi routert. Néd meg, hogy ha a laptopot beviszed a kamrába, működik-e jobban.

(#46817) Aprósólyom válasza A megváltó (#46809) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Ezt szerintem csak az szervizes mondja majd meg, aki szétszedi. Mindenesetre amennyi javítós videót láttam már eddig kb. 1-2 tucat, abból egy jelentős részénél az alaplapon ment tönkre egy chip. És szinte minden esetben panaszkodtak is a szakik, hogy szimplán szar tervezés eredménye.

Jevons paradox

(#46818) Aprósólyom válasza Praetorianus (#46814) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Az előttem szólókhoz csatlakozva én továbbá javaslom még telepítsd fel az Intel PROset wireless software-t: Support for Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
Ebben lehet állítani a wifi kártya barangolásának a mértékét, ami kb. annyit állít, hogyha csökken a wifi jel, akkor mikor dobja el a hálózatot és kezd el keresni egy másik erősebbet.
Sőt az is lehet, hogy önmagában ez a szoftware is megoldja, mert régebben mintha nekem is lett volna hasonló és ez oldotta meg. Lehet szimplán a windows nem kezeli megfelelően az eszközt. Az intel pro set wireless pedig emlékeim szerint átveszi a windowstól a wifi hálózatok kezelését.

Amit Kbali ír, az is jó irány lehet hiszen 2.4GHz-en jobb a jelterjedés. Viszont a többi eszköz miatt nem biztos, hogy érdemes kiiktatni rendszer szinten a band steeringet (összevont 2.4G és 5G) Ha csak a te laptopodnak van stabilitási gondja, akkor elég lehet csak a laptopban is állíthatod, úgy hogy például letiltod az 5G engedélyezését a wifi kártyán. (De az is lehet, hogy le lehet tiltani a band steeringet, erre konkrétan most nem emlékszem.)

A router elhelyezése is számít, hiszen minden anyag kisebb-nagyobb mértékben akadály a hullámterjedés vonalában és csökkenti a jelterjedést. Ezért érdemes a routert a használati terület közepére tenni, amennyire csak lehetséges.
Ha nem tudod a jelentősen elmozdítani, akkor legalább azt érdemes még átgondolni, hogy a kamrán belül mely az az elérhető függőleges pozíció (magasabbra vagy alacsonyabbra), ahol a legkevesebb akadályba ütközök a jel a router és a kliens eszközök között. (Pl. érdemes lehet kb. mellkas magasságba tenni, mert akkor az alacsony bútorokat, asztalok, ülőgarnitúrák kevésbé árnyékolnak... A fém tárgy akadályok de a közelség is erős zavar tényező, így pl. egy tükör is elég jól zavaró eszköz.)

Jevons paradox

(#46819) Praetorianus válasza Kbali (#46815) üzenetére


Praetorianus
aktív tag

Sem 2,4-es, sem 5-ös beállítással nem látta a gép a hálózatot. A szerelő első dolga volt visszabutítani, de nem vált be.

(#46820) Praetorianus válasza movax (#46816) üzenetére


Praetorianus
aktív tag

Én is gondoltam rá, de mivel nem csak ez, hanem az összes hálózat egyszerre tűnik el, tuti hogy a hálózati kártya a bűnös.

(#46821) Praetorianus válasza Aprósólyom (#46818) üzenetére


Praetorianus
aktív tag

Felraktam gyorsan, újra raktam vele a drivert, aztán majd elválik :)Köszönöm Neked és a korábbi hozzászólóknak is a segítséget :) Aztán majd elválik...

(#46822) Armagedown


Armagedown
őstag

Miben különbözik egy HP NASA ZBook 17 G3 egy mezei HP ZBook 17 G3tól?
"A HP büszke arra, hogy a NASA is a ZBook-ot választotta, hogy segítséget nyújtson a Nemzetközi Űrállomáson"
:N

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#46823) SeniorTilla válasza Armagedown (#46822) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Miért nem kérdezed meg Nanitól? ;] ;] ;]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46824) balcsy


balcsy
aktív tag

Sziasztok!
Bocsánat a hülye kérdésért, de gondoltam inkább kérdezek, mielőtt elküldöm egy random tagnak a laptopom. Kis háttérsztori: A laptopom billentyűzete nem érzékelte egy-két karakter lenyomását így sikeresen kitiltottam magam netbankról... így a pillanat hevében kapott egy óvatos pofont...igen, igen, nem vagyok rá büszke, de stresszes pillanat volt értsétek meg. :)Ezután a venti kicsit erőteljesebben dolgozott de ez még nem volt gyanús simán megnéztem 2 epizódot a sorozatomból, majd miután elkezdtem netezni rajta kicsit lassúnak éreztem, és az asztalon nem is tudtam dolgozni rajta(net/fájkezelő/film ment de feladatkezelő megnyitásánál például egyből lefagyott. Újraindításnál néha elindult, néha nem. Biztos vagyok benne hogy a "simogatásom" eredménye volt a lassúlás és a fagyás ezért gondoltam szét szedem mert így használhatatlan volt, hátha találok valamit. Nos egyszer már szétszedtem a laptopot nem volt vele baj most viszont az összerakása után bizony nem kapcsol :D
Szóval tudnátok ajánlani egy korrekt laptop szervízest ? Egyébként egy nem túl fiatal Asus x550j laptopról van szó, Sajnálnám ha véget érne a karrierje. Sosem bocsájtanám meg magamnak, hogy én vetettem véget neki. :(

Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.

(#46825) Pyttawrx válasza balcsy (#46824) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Töltőről sem? Vagy csak akksiról. Ha töltőt teszel rá, világít a töltés led? Szalagkábelek a helyén vannak?

(#46826) balcsy válasza Pyttawrx (#46825) üzenetére


balcsy
aktív tag

Világít ha hálózaton van. Plusz én is a szalagkábelekre gyanakszom, de 3x megpróbáltam már újra dugni őket, sajnos eredménytelenül. Néztem szétszerelési videót, azért azt leszögezném, hogy nem szemöldökcsipesszel és szövetkesztyűben húztam szét a kábeleket. Remélem nem sértettem meg. :D
Ami a szalagokat rögzíti fekete csatt, az egyik helyen szerintem letört. Ezt nem tudom mennyire fontos, rögzítettem tésa szalaggal a helyén van.

[ Szerkesztve ]

Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.

(#46827) balcsy válasza balcsy (#46826) üzenetére


balcsy
aktív tag

Jól gondolom, hogy a tesa szalagos megoldásom ebben az esetben kevés lesz ? :D

Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.

(#46828) Pyttawrx válasza balcsy (#46826) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Fotózd mi, és hol tört le.

(#46829) balcsy válasza Pyttawrx (#46828) üzenetére


balcsy
aktív tag

Ez fogná rá a szalagot.

[ Szerkesztve ]

Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.

(#46830) Pyttawrx válasza balcsy (#46829) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

És ez ha jól látom, pont a bekapcs gomb. Úgy kéne, hogy ezt visszarakod, ahogy helyesen lenne, és utána szorítod oda erősen. Ugye ez fogja oda a lábait, érintkezőit.

(#46831) istnag


istnag
addikt

Sziasztok, hogy tudom kideríteni, hogy a laptopban az átvezető kábel rossz, vagy a kijelző? Anélkül, hogy bármelyiket is megvenném feleslegesen. Semmilyen képet nem ad a kijelző.
köszönöm előre is

[ Szerkesztve ]

(#46832) SeniorTilla válasza Pyttawrx (#46830) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem lehet valahonnan bontottan vagy újonnan ilyen kis panelt venni? Az lenne a tuti megoldás.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46833) Pyttawrx válasza SeniorTilla (#46832) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

De igen az is megoldás, általában 3-6e ft közt szokott lenni.
Bár az ilyet inkább rögzítem, ha tudom. :)

(#46834) Elk_hound válasza SeniorTilla (#46832) üzenetére


Elk_hound
tag

Az Alin 6.86 USD, már ÁFA-val, ingyen szállítva, ha nem menne a rögzítés.
(ugye nem illik linkelni, ezért erre kell rákeresni: "Original Power Button Board With Cable For Asus Y581C X552C X552L X550LD X550CL X550L X550 X550V X550CA X550VC With Cable")

(#46835) Csaby2021


Csaby2021
tag

sziasztok A Huawei matebook d14 meg a Acer Swift 3 -ról kinek mi a véleménye ? Melyik a jobb hűtésileg stb ? a Huawei cpu-ja 3500u az Acer 4300u

(#46836) Csaby2021


Csaby2021
tag

?

(#46837) Pyttawrx válasza Csaby2021 (#46836) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia ezek kb hasonlóak.

(#46838) 7Heads Drago


7Heads Drago
veterán

Dell e5520 hoz kellene akku. Hol érdemes nézni?

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#46839) Pyttawrx válasza 7Heads Drago (#46838) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia!

Én gyárit vennék. Laptopszakinál még nem volt gondom gondom a gyárival.

(#46840) 7Heads Drago válasza Pyttawrx (#46839) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Jócskán húzós az ára náluk. És még a 42 wh elég kicsi is. Jelenleg 65 wh-s van benne és elégedetlen vele a gazdája. Persze nyilván már nagyon régi is, de legalább 60-as kellene.

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#46841) Pyttawrx válasza 7Heads Drago (#46840) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Akkor esetleg, [link]

(#46842) Aprósólyom válasza 7Heads Drago (#46840) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Nagyon nem akarok beleszólni, csak a tapasztalatom megosztani: telefonok gyári aprócska akkuja (értsd a notihoz képest kis teljesítményű) is 10-15k körüli áron van, néhol csak anyagáron, néhol szereléssel (és ez kb. 1-2 éves infó). Miközben, egy utángyártott ára kb fele.

Egy relatíve jó minőségű utángyártott akkut tettem a telómba, mert a 4 éves teló, hirtelen nagy terhelésen már kikapcsolt alacsony töltöttségnél.
Most az utángyártott akku 1,5 és 2 éves közötti, de már kezd hasonló tüneteket produkálni, mint a gyári 4 éves, úgy, hogy egyébként az első évben nagyon jó értékeket produkált. Értsd.: a minősége folytán sokkal gyorsabban öregszik, degradálódik a teljesítménye.
Úgyhogy hiába, de csodák nincsenek a piaci kínálati oldalon.

Ha a 30K drága és kevés az akkuidő, akkor én azon gondolkodnék el akku csere helyett, hogy laptopot cserélnék, lévén, hogy a régi noti proci még 35W max TDP-vel dolgozik szemben azzal a tendenciával, hogy legalább az 5. genes intel mobil procik a masintream vonalban 15W körül skálázódnak. Egy még jó vagy új akkuval szerelt i5 5300u/6300u/7300u notesz sok-sok órát elmegy.

Jevons paradox

(#46843) 7Heads Drago válasza Aprósólyom (#46842) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Köszike.
Nem szóltál be.
A telefonok kicsi akkuját én nem hasonlítanám ezekhez. És nem véletlen hogy nincsenek is méretarányos árban se.

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#46844) 7Heads Drago válasza Pyttawrx (#46841) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Ez is gyárinak látszik: [link]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#46845) Pyttawrx válasza 7Heads Drago (#46844) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Igen annak tűnik.

(#46846) Aprósólyom válasza 7Heads Drago (#46843) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Inkább az eredeti-utángyártott árának és minőségégének agymáshoz viszonyítása lenne a lényege a tapasztalatomnak.
Lehet félreértelmezhető volt az első 1-2 sor. A fóliázott egyedi méretű akkuk tényleg drágábbak, szemben a szabvány cellákat tartalmazó társaikhoz mérten.

Jevons paradox

(#46847) Leonaprofi3


Leonaprofi3
csendes újonc

Sziasztok,

Milyen teszteket érdemes lefuttatni új notebook esetében, hogy megbizonyosodjak minden rendben a géppel? Asus zenbook OLED touch-os, dedikált 3050 Ti videókártyával. Köszi

(#46848) movax válasza Leonaprofi3 (#46847) üzenetére


movax
őstag

Ha működik minden rendben, akkor nem kell semmilyen teszt. Esetleg dugdoss az összes portba valamit - odavalót!!! :) - és a Gépházban nézd meg, hogy látja-e az összes memóriát, tárolót, és tapenyold meg a taccsot, ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

(#46849) SeniorTilla válasza movax (#46848) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Így van, használni kell és kész. Nem kell teszteket futtatni.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46850) Pyttawrx válasza Leonaprofi3 (#46847) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.

User tesztnek hívják. :D
Ahogy írták is használni kell. Miért szeretnéd és mit szeretnél rajta tesztelni?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.