Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-20 18:40:24

LOGOUT.hu

A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46101) SZIGMA válasza MrRL19 (#46097) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

Szia!
Néha előfordul nálam is hasonló probléma. Ha a telepítés után, a restartnál kiveszed a pendrive-ot, akkor elvileg minden megy tovább, ahogy kell.

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#46102) Tomessz85 válasza ricsi99 (#46094) üzenetére


Tomessz85
tag

Köszönöm szépen ! Remélem ez megoldja a dolgot ! ;)

Nekem is azért fura ,mert sokáig ott volt az intézőben ,de most is a lemezt érzékeli , fel is pörgeti de nem jelenik meg sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#46103) Tomessz85 válasza Pyttawrx (#46096) üzenetére


Tomessz85
tag

Köszi !

(#46104) totron válasza ricsi99 (#46094) üzenetére


totron
addikt

Win10-hiba.

(#46105) SeniorTilla válasza ricsi99 (#46094) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Asszem úgy kell, hogy az eszközkezelőben eltávolítod a rejtett eszközök közül, és utána felismeri. De lehet, hogy még kézzel meghajtó-betűjelet is kell neki adni.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46106) Wailadus


Wailadus
csendes újonc

Sziasztok!

Leszögezném, hogy nem vagyok egy műszaki zseni.
Laptophoz szeretnék csatlakoztatni 3,5"-os, nagy kapacitású (16TB-os) merevlemezt.
Gondolom szükség lesz egy külső házra.
A kérdés az lenne, hogy USB 3.0-s csatlakozáson keresztül fog menni ugyanaz az olvasási sebesség (200-250 MB/s) a merevlemezről, mintha egy nagy házba lenne beépítve és sataIII csatlakozással lenne az alaplaphoz kötve?

(#46107) SeniorTilla válasza Wailadus (#46106) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Sajnos nem, sokkal lassabb lesz. Próbálj meg USB-C házat keresni, ha van 3,5-ös HDD-hez, az sokkal gyorsabb

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46108) Wailadus válasza SeniorTilla (#46107) üzenetére


Wailadus
csendes újonc

Köszönöm!

Amennyiben a külső tárolón USB 3.1 Gen 2 Type-C kimenet van, a kinézett laptopon pedig USB 3.2 Type-A (Gen 1) csatlakozó van, akkor ez működni fog?

[ Szerkesztve ]

(#46109) Pityu. válasza ricsi99 (#46093) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Valószínű valamennyi érzék is kell hozzá a videón kívül mert van olyan ismerősöm aki még videóval is elcseszte egy telefon szerelését és én csináltam meg neki olyan lett mint az új.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#46110) Dendytv válasza Pityu. (#46109) üzenetére


Dendytv
senior tag

Azért írtam az előző hozzá szólásomat, mert az egy hogy fejben meg van :))
#46084

[ Szerkesztve ]

Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.

(#46111) SeniorTilla válasza Wailadus (#46108) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem, mindkettő legyen usbc

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46112) Jocohun


Jocohun
tag

Sziasztok. Laptop akkumulátoral kapcsolatban szeretnék kérdezni. Ma vásároltam egy Huawei matebook és olvasgattam cikkeket és egy dologra lettem figyeltemes a cikkben amivel nem vagyok teljesen tisztában és gondoltam megkérdezlek beneteket. Az akku élettartalmának növeléséről az az, hogy az akkut nem szabad 100% tölteni mert hamarabb tönkremegy illetve a sok feltöltés az akku felpuklisodását is okozza. Az optimális töltés 80% max 90% így mindig pihen egy cella és az élettartalma is nő illetve kerűljük a nagyon lemerést a cikus miatt az optimális ha 40% tól már töltsük 80% ez egy fél töltési ciklus. Illetve léteznek olyan programok amin ezt a 80% ig lehessen tölteni az akkut. Ez gyakorlatban így van? Mit tanácsoltok ezzekel kapcsolatban? Köszönöm a válaszokat.

(#46113) Pyttawrx válasza Jocohun (#46112) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Én még mindig azt, hogy manapság ezzel már nem kell foglalkozni. Sosem foglalkoztam ezzel, most sem. Szinte mindig töltőn van. Inkább lelki nyugalom ez.

(#46114) ricsi99 válasza Jocohun (#46112) üzenetére


ricsi99
addikt

Tegyél rá nagy ívben... 2-3 évet kihúz így is úgy is... aztán ha addig nem avul el akkor cseréltetsz benne akku-t és kész.
Gondolj úgy rá mint a kocsiban a fékbetétre... vigyázhatsz rá de előbb utóbb elkopik és cserés lessz...
eleve nem gyártanak már semmit az örökkévalóságnak

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#46115) Jocohun válasza Pyttawrx (#46113) üzenetére


Jocohun
tag

Köszönöm. Hát én sem fogom mindig használni az akkuról ha csak nem szükséges csak olvastam erről egy cikket amivel így teljesen nem voltam tisztában mivel nagyjából tisztában vagyok az akksikkal, hogy ha használjuk ha nem tönkre megy illetve az élettartalma használattól függ és átlagosan 2 - 3 év egy akksi élettartalma. Viszont ezt furának tartottam amit olvastam róla.

(#46116) Jocohun válasza ricsi99 (#46114) üzenetére


Jocohun
tag

Köszönöm a válaszodat.

(#46117) SeniorTilla válasza Jocohun (#46112) üzenetére


SeniorTilla
veterán

80%-os töltöttségnél sem pihen egyik cella sem, mert akkor már nagyon nagy gond lenne :) Aki ezt írta/mondta neked, az nagyon nem ért hozzá, ne is hallgass rá. Minden cella töltődik, mert a feszültséghez mindegyik kell. A különbség, hogy mennyi elektromos energiát raktároznak kémiai energia formájában, ezt hívják egyszerűen fogalmazva töltöttségnek, energiának (teljesítmény leadási képesség (feszültség szorozva az áramerősséggel) szorozva az idővel). Wattóra a mértékegysége, nem véletlenül.

Ahogy a többiek is írták, ne foglalkozz vele, a mai modern akksik már bírják a folyamatos töltést, de hozzá kell tenni, hogy időnként nem árt lemeríteni, pl. 1-2 hetente.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46118) Jocohun válasza SeniorTilla (#46117) üzenetére


Jocohun
tag

Értem. Ezt a cikben olvastam notebook akkumulátor töltése. Köszönöm a válaszod és tanácsod. Lenne még egy kérdésem hozzád ha esetleg tudsz segíteni. Huawei matebook d14 laptopot vettem és próbálom a telefonommal nfc n össze kapcsolni de nem kapcsolodik össze. A telefonon be van kapcsolva az nfc, Bluetooth, wifi és a Huawei beam. A laptopon a Bluetooth, Wi-Fi és párosítva vannak de mikor a telefont a laptop nfc éhez érintem és próbálok csatlakozni a telefonon folyamatosan próbálkozik deva laptop nem dobja fel a össze kapcsolási elfogadást. Tehát nem jelenik meg a telefon a laptop képernyőén. Nem tudom lehet valami le lett tiltva a Windowsba mert lettek letíltva szolgáltatások a felesleges futás miatt. Vagy a laptopra fel kell telepíteni a Huawei share t is?

(#46119) SeniorTilla válasza Jocohun (#46118) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ezt passzolom

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46120) Jocohun válasza SeniorTilla (#46119) üzenetére


Jocohun
tag

Köszi.

(#46121) Jocohun


Jocohun
tag

Sziasztok. Tud valaki segíteni? Ma 2. napja hogy mevan a Huawei matebook d14 laptopom és probléma az hogy a telefonommal össze szeretném kapcsolni nfc n de nem kapcsolodik össze. A telefonon be van kapcsolva az nfc, Bluetooth, wifi és a Huawei beam. A laptopon a Bluetooth, Wi-Fi és párosítva vannak látják is egymást de mikor a telefont a laptop nfc éhez érintem és próbál csatlakozni a telefon folyamatosan de a laptop nem dobja fel a semmi ablakot az össze kapcsolási elfogadáshoz. Tehát nem jelenik meg a telefon a laptop képernyőén. Nem tudom lehet valami le lett tiltva a Windowsba mert lettek letíltva szolgáltatások a felesleges futás miatt. Vagy esetleg a laptopra fel kell telepíteni a Huawei share t is a működéshez?

(#46122) Kbali válasza Jocohun (#46121) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem a kérdésedben benne a válasz: letiltottad feleslegesen a szükséges szolgáltatást és/vagy kell a Huawei Share is hozzá.
És akkor egy how to a Huaweitől.

(#46123) Jocohun válasza Kbali (#46122) üzenetére


Jocohun
tag

Köszi

(#46124) Jocohun


Jocohun
tag

Az lenne a kérdésem még ha hálozati töltőn használom a gépet mért megy folyamatosan a ventilátor? Van hogy elég nagy folrdulaton megy és közben megnézem a hőfokokat aida n és ezek az adatok folyamatosan.

(#46125) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Sziasztok! Vettem egy akksi-cserélt HP laptopot és átállitottam az energia sémát a BIOS-ban hogy a HP beállitásai szerint optimalizálja (másik 2 lehetőség hogy maximális kapacitáskihasználás és maximális akksicella élettartam). Namost a win10 gyakran amikor 30%-on van az akksi töltöttségjelző, kikapcsol. Töltőre téve pedig 0%-ot mutat, onnan tölti. Próbáltam bekapcsolt állapotban, filmet lejátszva hogy ne hibernáljon tölteni és utána lemeriteni kikapcsolás nélkül de nem segitett. Mit próbáljak még, hogy rendesen jelezze az akksifeszültséget?

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#46126) SZIGMA válasza Jocohun (#46124) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

Szia!

Ahogy nézem ez a modell fő problémája. Az 1.07-es verziójú BIOS-tól felfelé mind pörög, mint az állat. Egy "megoldást" találtam egy fórumon, ott a BIOS-ban a Virtualization-t kapcsolta ki a srác.
[link]

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#46127) SeniorTilla válasza HornedReaper (#46125) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Sztem rossz az akksi, gondolom utángyártott vacak

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46128) Jocohun válasza SZIGMA (#46126) üzenetére


Jocohun
tag

Köszi szépen. Meg nézem. Viszont az is gyanús, hogy kikapcsolva tőltöm a laptop dúrván meleg a laptop aljának a fele. A legmelegebb a széle ahol csatlakozik. Tisztában vagyok azzal hogy töltéskor meleg de ez nagyon meleg és ha ekkor bekapcsolom akkor simán csak vin alat a proci 40fok de a venti maxon mehet. Akkumulátoról meg jóformán be se kapcsol.

(#46129) oxide83


oxide83
aktív tag

Sziasztok!

Anyósnak vettünk egy Lenovo Ideapad 5 laptopot 11. generációs i3 procival, 512 GB SSD van benne, windows nélkül szereztük be, pendriveról már telepítettem probléma nélkül korábban is windowst. Most is így kezdtem neki, pendriveról szépen bebootol a win 10, elindítom a telepítőt de így még az életben nem jártam, annál a lépésnél amikor particiókat kellene csinálni illetve kikéne választani hová telepítse a windowst egyszerűen nem látja a tárhelyet, egyszerűen onntatól kezdve semmit nem tudok csinálni. Mit kellene csinálnom/telepítenem/aktiválnom stb. hogy a tárhely láthatóvá váljon?

(#46130) prolad


prolad
őstag

Sziasztok

Intel iGPUs notebookoknál van valami trükk, amivel ki lehet vinni usb c-n 5120x1440-es felbontást?
Eddig egy Dell 5500-as (intel 8265U, USB C-n nincs thunderbolt) gépet használtam, ott a max felbontás 3840x1080 volt 120hz-en.
Most egy HP 1040 G8-at (1185G7,elvileg mindkét USB C-n van thunderbolt support), itt a max 3840x1080 60hz-en.
A monitor egy AOC aoc agon ag493ucx. 5120x1440-et tud 120hz-en, ez az asztali géppel DP 1.4-en gond nélkül megy is.
Próbáltam custom resolutionként megadni, de nem fogadja el. 60hz elég lenne, munkásgép mindkettő. Mivel a felbontás összességében 4k alatt van, át kellene vinnie.
Most PBP-vel 2x 2560x1440-es setupban fut USB C+HDMI-n, de így megspórolnék egy kábelt az asztalon.

(#46131) prolad válasza prolad (#46130) üzenetére


prolad
őstag

Úgy néz ki monitor limitáció, megtaláltam most a gyártói oldalon, hogy 3840x1080 60hz. Mondjuk akkor nem tudom a Dellnek hogy megy 120hz. Azért elég nevetséges, hogy nem megy ki rajta a teljes felbontás.

(#46132) SeniorTilla válasza oxide83 (#46129) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Töltsd le a drivereket hozzá és tedd fel a pendrive-ra. Neten rákeresel ezer találat lesz

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46133) SeniorTilla válasza prolad (#46131) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ez abszolút nem szabványos felbontás. Ilyen célra dedikált VGA-s gépet kell használni.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46134) prolad válasza SeniorTilla (#46133) üzenetére


prolad
őstag

Azt tudok használni, amit a cég ad. Munkára meg messze ez a legjobb felbontás, amit próbáltam eddig. De értem a problémát, háths egyszer jobban elterjed a 32:9 és rendesen támogatják.

(#46135) HornedReaper válasza HornedReaper (#46125) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Egyéb ötlet, hogy lehet rávenni a wint a %-ok módosítására?
Valami regedites feszültség-érzékelés % átírás vagy ilyesmi?

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#46136) ricsi99 válasza oxide83 (#46129) üzenetére


ricsi99
addikt

Uefi/legacy mód?
Illetve van valami hiperszuper intel ssd gyorsító funkció a biosban... azt kapcsold ki és felmegy a telepítő

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#46137) ricsi99 válasza HornedReaper (#46125) üzenetére


ricsi99
addikt

Merísd le az akkut... kikapcsolt állapotban tölsd fel (ezt hívják formázásnak)
Utánna akkuról merísd... ha 30%-nál kikapcsol akkor kuka az akku... vidd vissza

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#46138) ricsi99 válasza prolad (#46134) üzenetére


ricsi99
addikt

Usb-c... nem dedikált vga kimenet....tb támogatás szép márketing de ér mint halotnak a puszi
Intel vga-n meg örülj ha van 2 monitoron képed.
Mond meg a főnöködnek ,hogy adjonak dp-portos notit...
Munkaeszköz ,mond meg... ha nem megy nem tudsz rendesen dolgozni :D
Eleve az üzleti kategória kiváltsága a dp-port a notiknál...azzal kevesebb a szívás

[ Szerkesztve ]

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#46139) prolad válasza ricsi99 (#46138) üzenetére


prolad
őstag

Nekem a munkához nem kell erős VGA, az IGP bőven ellátja a feladatát. Mint írtam most 2 QHD monitorként van beállítava, úgy kiválóan teszi a dolgát. A 8. genes HD Graphics is jól muzsikált, sőt, egy időben pár éve egy 4. genes i5-tel dolgoztam szintén integrált megoldással (bár ott kisebb volt a felbontás). Sok RAM, egy közepesen erős mobil proci már elég. Azon túl úgyis a hálózati elérés a bottleneck.
DP-s opciók nincsenek is, az egyik cég Delljein és másik cég HPjain is csak HDMI+USB C van. Bent az irodákban meg dokkolók USB C csarlakozással. Egyedül itthon igényel egy kis kompromisszumot, de így is csak 2 kábel kell a monitor+perifériák+töltésre.

(#46140) oxide83 válasza ricsi99 (#46136) üzenetére


oxide83
aktív tag

UEFI mód. A biosban nem tudom milyen funkcióról írsz, nem találok semmi ilyesmit amit írtál, egy kicsit specifikusabban?

(#46141) oxide83 válasza SeniorTilla (#46132) üzenetére


oxide83
aktív tag

Ne haragudj de ez így nem volt segítség, kb 1 milliárd driver van a neten, abból melyikre gondolsz pontosan :)?

(#46142) Pyttawrx válasza oxide83 (#46141) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

A géd drivereit szedd csak le, a többit hagyd meg másnak. :)
Szóval gyártói oldal S/N szám alapján, és onnan is az irst drivert szedd le, majd annál a lépésnél mikor megakadsz, akkor ez kell oda

[ Szerkesztve ]

(#46143) renegat1 válasza oxide83 (#46140) üzenetére


renegat1
tag

Szia!
IRST driver kell neked. Itt találod, egy kis segítség is hozzá: [link]

(#46144) #82935552


#82935552
törölt tag

Sziasztok!
Van egy ilyenem:
A(z) alapértelmezés szerint a gépre vonatkozó engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239}
, APPID:
{316CDED5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.

Ugye az utolsó sorban azt írja, hogy a Komponensszolgáltatásokvan lehet megadni az engeélyt, de én nem igazán találom, hogy hol lehetne azon belül. Valaki tudna segíteni? Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy ez a hiba/figyelmeztetés mennyire súlyos?

Bocsi, ha teljesen hülyeséget kérdezek, csak már tényleg minden hibát igyekszem felkutatni és kiiktatni a laptopon, abban reménykedve, hogy a touchpadem és/vagy a touchscreenem majd végre abba hagyja a folyamatos cseszekedést...😅

Edit: Az talán fontos tényező lehet, hogy Win11 alatt van ez jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#46145) SeniorTilla válasza prolad (#46134) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ezt írd meg a cégnek is :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46146) SeniorTilla válasza oxide83 (#46141) üzenetére


SeniorTilla
veterán

már megkaptad a választ, egyébként a gugli nagyon hamar kiadta volna

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46147) ricsi99 válasza oxide83 (#46140) üzenetére


ricsi99
addikt

Uefi
Olyat keress a bios-ban ,hogy Intel irs vagy ilyesmi...ezt kapcsold ki

Alapból Uefi-módban van a noti biosa mostanában... de azért ellenőrízd ,hogy a telepítő pen drive-od is így van e elkészítve.
Irs meg "csuda jó "ssd/memória gyorsító feature az inteltől ami meei gépeknél semmi haszna ,de a win telepítő nem ismeri így nem látja az ssd-t. Kapcsold ki "Dissabled" és ha még találsz ilyen "Raid" funciókat szintén lödd ki... Utánna látnod kell az ssd-t és telepíthetsz... ha mégse akkor írj privit és face kamerán ránézek.
Minden bios más és más ,hála a gyártók kedvességének ,ezért nem tudom megmondani ,hogy melyik menüben és pontosan milyen néven van a te esetedben.

UI: vatta új az ssd? Ha nem akkor lehet csak rosszul van megparticionálva és ezért nem látja a telepítő...

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#46148) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Hali!
Adott egy dell e6440 (nővérem laptopja), nem volt vele semmi probléma, viszont egyszer csak nem vette a töltést, akksiról ment és nem töltött többé, majd lemerült az akku is. Ilyenkor mit lehet csinálni? Kuka az alaplap/laptop?
Próbáltam másik töltőkkel is, és dokkolón keresztül is. A töltők (fehér/kék led karika) kikapcsoltak miután rádugtam a laptopot.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#46149) Pyttawrx válasza ArthurShelby (#46148) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Akksi nélkül, csak töltővel? Dok nélkül.

(#46150) ricsi99 válasza ArthurShelby (#46148) üzenetére


ricsi99
addikt

Valószínű leégett a töltésvezérlés... szervíz... viszont az esetek 90% elég a vezérlő íc alatt a nyák is ...az esetben kuka.
Ha a töltő is letilt ne erőltesd mert zárlatos lett az a rész. csak kivégzed a töltőket is

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.