Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Melyik, milyen körfűrészt javasoltok asztalba építésre? Fűrészkorong mérete is kérdéses még számomra, amit a melóhelyen használunk gépet abban aszem 250mm-es. A kicsi körfűrészek 165-ös átmérőjével, vagy hasonlóakkal is lehet boldogulni? A nagy jó volt, mert a visszatérő fogak ritkán érték el az anyagot. Olyan 30-40-50e. ft-ig gondolnám, de ha van valami jó ajánlat, esetleg extra, kiegészítés, praktikusabb vezető... az is érdekelne.
-
yooccoo
aktív tag
egger wenge munkalaphoz kellene nekem egy 600*835 méretű dekoros lap
van esetleg elfekvőben valakinél vagy ajánlás, hogy hol kaphatok legkönnyebben, nem egész táblában? -
Szalmakutya
tag
Van valakinek tapasztalata E.C.E. kézi gyalukkal? Jó minőség? Ezt nézem éppen:
http://www.racioszerszam.hu/webshop/termekek/649-p-einhand-gyalu/
-
pmcklan
kezdő
Számtalan boltot megjártam dekopír fűrészek után. Egyet találtam ahol kofferrel is adják, ami jó. kezembe fogtam jól megnéztem.
AEG márka, cégnél aeg márkából behajtó van, nekem meg egy nagy körfürészem itthon, panaszt nem tudok rájuk mondani.
700W, tudja amit kell elméletileg.
Árban baráti azokhoz képest amiket láttam (pl Makita) de azt nem tudom hogy még is mennyire pontos..
Ti mit gondoltok a márkáról? Konkréten Aeg step 100X modell.
(álítólag sokat elvittek tőlük ebből, persze nekik eladó minden)Volt ott egy piros makita 450W meg aszem zöld bosh szintén 450.
Ami itt a lényeg hogy ezt láttam, kezembe fogtam.[ Szerkesztve ]
970A-UD3P AM3+ / FX-8350 / R9 380 4GB / 16 GB RAM 1866(2x4 Blue/Black)/ CM HYPER 212X
-
pmcklan
kezdő
-
Grizzlu
tag
Urak,
Asztali vastagolo gyalut szeretnek venni. Harom marka kozt vacillalok: a legolcsobb megoldas a JET JW-12, majd ez utan jon arban a Makita NB2012 vagy a DeWalt DW 733. Ki melyiket ajanlana?
Koszonom!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Grizzlu
tag
Nagyon sok helyen dicserik a makitat. Egyedul a kesek horror arat szidjak, de hat nem kotelezo megvenni oket 18 ezerert, jo abba minden meretre koszorult darab is.
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Grizzlu
tag
Akkor tevesek voltak az infoim. Igy mar nem is olyan veszes. Koszi.
-
kiskenus
csendes tag
Sziasztok!
Beépített szekrényt tervezek építeni, 2 oldalról falhoz erősítve, az ajtókat egy léckerethez erősíteném kivetőpánttal, ezzel alakulna ki a szekrény kinézet.
Kereszt és hosszirányú merevítéseket, L acél idomokkal terveztem rögzíteni egymáshoz. 2,60 a belmagasság (ebben a magasságban azért legalább 2 ajtóval), és 60 cm széles ajtókkal kb. 4 m szélességben. Vegyesen polcos és akasztós részek is ki lennének alakítvaTudtok abban segíteni, hogy a léckeret keresztmetszete mekkora méretű legyen? 19x44 fenyőlécben gondolkodtam eddig.
Előre is köszi a segítséget.
-
lela
aktív tag
válasz Grizzlu #44320 üzenetére
Egy ilyen vastagoló gyalut én is szeretnék venni. Mennyire lehet ezeket pontosan beállítani, illetve milyen lépcsőben tud gyalulni?(mm) Itt van egy összehasonlító teszt is.
pl Itt elég érdekesen keresztbe jön ki belőle az anyag.. A Dewalt is jónak tűnik.Más márkát nem néztél esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Grizzlu
tag
Metaboval szemeztem meg, azt kihagytam a felsorolasbol. Valahogy a makitaban es a dewaltban jobban bizok. Persze, attol meg lehet, hogy a metabo a titkos favorit az osszes kozul. De a makitarol irjak tan a legjobbakat a teszteken. Igaz, az messze a legdragabb mind kozul.
-
epmd
tag
válasz monti0222w #44311 üzenetére
Privátban ment.
-
pali923
aktív tag
-
Grizzlu
tag
válasz pali923 #44330 üzenetére
Nem hogy drága a kés, hanem azt olvasni róla, hogy nem igazán bírják a strapát, pláne keményfa esetében.
Ilyen téren a Makita vagy a DeWalt jobbaknak tűnnek leírások alapján. Főleg előbbi késeinek a minőségét dicsérik, mint nem olcsó, de tartós darabokat. Plusz pont, hogy mindkettőhöz kapni újraélezhetőt is.
-
Szalmakutya
tag
válasz Grizzlu #44331 üzenetére
USA-ban a Dewalt a sweet spot, amit mindenki szeret és használ, ha nem nagyon olcsót vesz. Igaz, most a 735 megy náluk, nem a 733, Európába azt nem hozták be. A 734 csak $400. Ott nagyjából mindenből van ilyen nem túl drága, de azért igényes gép. Viszont a hagyományos késes módszert lassan átveszi egy másik, amit be is lehet építeni már létező gépekbe. Halkabb és szebb (és drágább).
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Bővültek az igények. Vezető sínes körfűrészre és maróra lenne szükségem. Gondolom praktikusságból egy márkán belül, azonos vezetősínnel. Persze vezető sín is kéne. A keret indulásnak kb 200e. aztán meglátjuk...
Festool tetszene, csak úgy érzem kicsit túlzás az én hobbi asztalosságomhoz. Makita Bosch? -
bim
veterán
válasz Grizzlu #44331 üzenetére
Nálunk volt DW próbára és adtuk is vissza. Egy jó állapotú gép volt de a behúzóhengerre rá kellett segíteni sokszor mert képtelen volt megbirkózni még az 5x5-el is. Benyomásra a Makitához képest elég gagyi hatása van az egész kiképzésének. Olcsó hatású műanyagok és a fém részek is ...
-
Grizzlu
tag
válasz Szalmakutya #44332 üzenetére
Milyen ujabb modszer?
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gyorsan kell 2db ágykeretet csinálnom 2db 100x200-as matrachoz. Még a matracot is meg kell rendelni. Tegnap vettünk faanyagot a fatelepen. épületfából (5x15cm) pallóból lenne a keret, 10x10cm- ből a lábak. Most nem a szépség a lényeg, hanem hogy minél előbb elkészüljön az ágykeret. Sajnos elég vizes a fa, de nincs időnk 1-2 évet szárítani a padláson. Szerintetek mennyivel nagyobbra, (hosszabbra) érdemes vágni a faanyagot, hogy száradás után azért meglegyen a 100X200-as méret?
Régebben mindig egyedileg szoktunk heverőt készíttetni, de az a lehetőség már megszűnt. Most először lesz matracunk. Mivel internetes rendelés lesz, és nincs lehetőség próbára, örülnék egy linknek, aki meg van elégedve a matracával.[ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
válasz MrChris #44338 üzenetére
Hobbi szintre nekem egy ilyen tökéletesen bevált:
A szürke a körfűrész valamelyest ( ) elnagyolt keresztmetszeti ábrája. Az alsó fehéret asszem 6mm rétegeltből, a felsőt 3mm rétegelt lemezből csináltam, megfelelő szélességben. A kettőt egymásra ragasztottam, elvágtam a szélét körfűrésszel, és volt egy pontos sínem a körfűrészhez.
Leszorítás nélkül, vagy gyorsszorítóval odaszorítva is működik. És nem volt az egész 1000 forint meg nettó 5 perc (ebben a kiválasztás, ragasztás+összeszorítás, és méretre vágás is benne van).
Ha ennél kevésbé vagy hobbi asztalos, akkor bocsi...
[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
-
pali923
aktív tag
válasz kunberci #44339 üzenetére
Ez itt nem a reklám helye: matracot innen vegyél, csak az anyagi lehetőségeid szabnak határt. nekünk sima latex van, de válogathatsz bőven.
Azt javaslom, előbb mérd meg a megvett matracot, és utána szabj. A fa hosszában kevésbé zsugorodik, inkább szélességében. Viszont nem ez lesz a legnagyobb baj, hanem az, hogy kajszulni is fog, az viszont csak száradás közben fog kiderülni, hogy merre. Azért ezek szép nagy méretek, fog mozogni.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
yooccoo
aktív tag
válasz kunberci #44339 üzenetére
a többi kérdést már feltették, így leírom azt, ami kimaradt
miért pont 100*200?
amúgy a fatelepen lehet venni szárított és gyalult anyagot, pont annyival kerül többe mint amennyit ezzel dolgoznod kell és nyűgöd lesz
mi ikeában vettük 180*200ast, nekünk bevált .. mondjuk próba nélkül biztos nem vennék matracot, mindenki más, mindenkinek másmilyen anyagösszetétel jön be -
MrChris
nagyúr
Ok értem. Egyáltalán nem használtam merülőfűrészt, csak húszon éve gyerek koromban. Nemtom mennyire akar elmászni ha csak egy oldalról van támasztva. De valszeg akkor körfűrészhez jó. Marózni néha szoktam ~6-16mm-es szárral az nekem hajlamos elmenni, mikor egy pillanatra nem jó helyre figyelek. Szeretem ha jól meg van vezetve. Pl zongora rezonáns repedéseinek javításához muszáj volt építetnem egy ilyet. Ezeket otthonra venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.