Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pali923
aktív tag
Karácsony előtt ajánlok egy oldalt, ahol sok érdekes ötletet lehet "lopni". Van közte olyan is, amit lekoppintani nem milliós tétel.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
válasz Kiskokó #44081 üzenetére
Sikerül nekünk folyamatosan jól elbeszélni egymás mellett, úgy vélem.
(Hogy a picsába gondolhatnám arról, aki 300 ezret szán étkezőasztalra, hogy az spúr pasztmek? Inkább csak olyan gondolatom támadt, hogy ennyi pénzzel is kurvául mellé lehet lőni az igényesség jegyében, és erre próbáltam terelni a figyelmedet. Gondolom, ennyi zséért már szeretnéd, ha hosszútávon elégedett lennél a választásoddal.)Nekem az jött le, hogy a funkcionalitáson túl valami többet szeretnél. És a félreértések, mellébeszélések okának gyanítom, hogy az meg nem jött le, hogy miben is szeretnél többet? Formatervben? Ha igen, mi a vonzó vonal számodra? (Gondolom, a linkelt "modern" design vonal. A modernet azért tettem idézőjelbe, mert ez a jelző időnként és régiónként nagyon meg szok változni.) Az anyaghasználat? Ezt mégnehezebb megfejtenem. Gondolom én tömörfa. De milyen?
Amúgy tegnap jártam családostól épp a debreceni kikában. Látva ott egy 120 ezer forintos étkezőasztalt, eszembe jutottál. A méretei pont passzoltak, tömör fa volt, de nem puha. Nem szoktam asztalt megnézni ikakikában, ezt megnéztem. A dolog pikantériája, hogy a hozzá tartozó hat szék ára pont háromszorosa volt az asztal árának - együtt már 400-ra kúszott a cserebere tárgyának ellenértéke.
A hangrendszered hogy jön ide? Azt fogod az asztalra tenni?
Több fa van, mint asztalos!
-
Kiskokó
veterán
válasz thyeby #44103 üzenetére
Csak abból gondoltam ,hogy az ikeába küldtél vásárolni
Én is voltam a kikába hétvégén. (Inno Shop viszont elég jó dolgokat árul van ami nem aranyáron van, Vámosi milan meg lókuki, ülőgarnitúra téren)
Hát nem találtam semmi jót sajnos a Kikában, egyedül egy ágyat.
Illetve egy más féle stílusú asztalt találtam, hasonló láb kialakítással mint a témaindító millió feletti asztal
Ez is gagyi laminált ,Kemény 75ezer ft de nem fa hatású hanem fém, így annyira nem gáz a lamináltság.
De majd még megálmodom, a belsőépítésszel együtt| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Attis1971
csendes tag
Sziasztok,
segítséget, ötleteket, tanácsot szeretnék kérni felület kezelés témában. Szeretnék kőrisfából egy konyhapultot készíteni, és ehhez kérek felület kezelésre már kipróbált, és bevált, anyagokat.
Köszi előre
-
thyeby
őstag
Ki tudja, mi jár annak, akinek igaza van?
-
Attis1971
csendes tag
Ennek azért nem örülök. Az IKEA - nak van egy Behandla nevű fakezelű olaja, amit tömörfa munkalapokra ajánlanak. Ezt ismerem, de gondoltam létezik más is, ami erre a célra megfelel. Mindenképpen valamilyen olaj, vagy olajos bevonatra gondoltam, hogy a kezelt felület taszítsa a vizet.
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #44116 üzenetére
Átállította bennem is mdk01 azt a becsípődésemet, hogy mindenképp tömörfa munkalapot szeretnék.
Az irányelv nem az, hogy kőrisből ne, hanem az, hogy a tömörfa bármivel legyen felületkezelve, ápolást, és ami több, kíméletes használatot igényel. A Behandla nagyon jó olajos felületkezelő. De az se fogja tolerálni, ha rácseppen a citromlé, az ecet, vagy befogja a cékla. A munkalap viszont bír mindent.
Az akác felületkezelés nélkül tűri a vizet. De abba is beleivódik minden folyadék. Az meg ambivalens, hogy gyönyörű tömörfa, rajta epoxi réteg.Az eredmény ugyanúgy mű dolog, mint ha tesz az ember jóféle munkalapot.Több fa van, mint asztalos!
-
Attis1971
csendes tag
válasz Winner_hun #44113 üzenetére
Mint ahogy azt írtam, az IKEA-s olajat ismerem, mivel azzal dolgoztam már. Pár kép egy kőris munkalapról, ami kb 4 éve készült, eddig nem feketedett, csak a színe úgymond érett. Ezenfelül pedig egy kép egy nyári konyháról, ez egy nyaraló teraszára készült, ez pedig már lassan 7 éves lesz, de ez sem feketedik. De ettől függetlenül nagyon szépen köszönöm a hozzászólásotokat. Megint tanultam valamit.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
50-60k környékén milyen műhelyporszívót javasolnátok?
Benne vagyok 1,5 éve egy komplex felújításban, építkezésben, javarészt ilyen felhasználásra kellene, majd később hobby célokra, gépek mellé (fúró, körfűrész, gérvágó, stb.)
Első körben ezt néztem.
Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz szabi__memo #44091 üzenetére
Senki?
-
epmd
tag
válasz szabi__memo #44120 üzenetére
Keskenyebb nem nagyon van.
-
thyeby
őstag
válasz runner 125 #44119 üzenetére
Nyugodtan vedd meg. A matebónak a Starmix szállítja a porszívókat.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz szabi__memo #44122 üzenetére
Eddig nem írtad, hohy üveghez kellene. Tolóajtónak annyira nem is gut olyan magasságban szvsz.
Két bútorlap a vasalatokkal, hézaggal meg már ott van 9 cm környékén...
Miért mindig én???
-
szabi__memo
nagyúr
válasz AndrewBlase #44124 üzenetére
Azt viszont írtam hogy kevés helyen akarom megoldani üveggel amúgy üveggel nem is lehet ekkorra magasságot megoldani?
Kb tök mindegy csak ne legyen 9cm -
yooccoo
aktív tag
lassan eljutunk a stanleyhez
-
AndrewBlase
senior tag
válasz szabi__memo #44126 üzenetére
Üveghez tessék, 30 mm széles, igaz, csak 1,4 m-ig.
A 2-2,6 m-es magasság szerintem sok az üvegajtónak.De tessék, itt van 49 mm szélességű profil, igaz, a felső sínnek 22 mm-t előre kell állnia az alsóhoz képest, és így máris 71 mm-ről beszélünk (hozzáteszem, fogalmam sincs, hogy eme sínnél miként van az ajtó megvezetése, nem ismerem, csak gyors guglikeresés dobta fel.
Egy gyors matek: bútorlap vastagsága 18 mm, vasalat (hasraütök) kb 10 mm, két ajtó (pontosabban az első ajtó vasalata és a második ajtólap) közti hézag min. 5 mm, még egy bútorlap+vasalat, és máris 6,1 cm-nél vagyunk minimálisan.
Ehhez mérten dobott a gugli 60 mm-es sínt is.Miért mindig én???
-
szabi__memo
nagyúr
válasz AndrewBlase #44129 üzenetére
Köszönöm. Szóval csak létezik. Gondoltam, de nem találtam meg. Azért mégiscsak sokat számít 3-4 cm extra mélység 40 cm-es helyen. És ha fenti sínnek kell helt az sem baj. Szuper. Tanulmányozom amiket linkeltél. Köszi mégegyszer
-
kavalkád
aktív tag
válasz szabi__memo #44126 üzenetére
https://www.obi.hu/uevegajtok-toloajtok/obi-mdf-feher-toloajto-rejtett-goergorendszerrel-90-cm-x-205-cm/p/3354776
ez 4 centi, bár ha jól értem akkor neked csak a vasalat kellene az üveg nem
-
lela
aktív tag
Konkrétan hiába mondok egy méretet, ha esetleg pont egy nagyobbat, vagy egy kisebbet hajtok be, elsősorban tornác, filagória nyitott szín építésére használnám. De ahogy említetted, lehet hogy bútorok, reizer csavarok behajtására felesleges az ütvecsavarozó, oda elegendő egy fúró/csavarozó kombó. Ami az előnyt jelentené, hogy nem kellene a tokmányt bitet cserélgetnem, hanem vagy az egyik, vagy a másik gépért nyúlnék...
(#44128) yooccoo :
Ne haragudj, de nem tudom miről beszélsz?
CSak ipari szerszámaim vannak, többnyire Dewalt, ha nem tudsz érdemben segíteni akkor felesleges beszólogatni... -
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy beton lépcső, oldalról félig nyitott, ránézésre kb így néz ki a lépcsőház (sajnos szerkezetileg, meg esztétikailag nem), alul-felül 90 fokos kanyar van benne.
Korábban volt rajta szalagparkettából eszkábált lépcsőlap, ronda volt és nyekergett, ezért leszedtem, hogy felújítsam. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne a beton lépcsőből a linkelt képhez hasonlót csinálni (fa lépcsőfokokkal leborítani), amellett, hogy
- a fokok nem vízszintesek, és
- az alsó lépcsőfokok magasságát emelni kell, mert alul 16-18 centisek, a felső kettő 20-24 centis.Én arra gondoltam, hogy csemperagasztóval vízszintezem a fokokat és a magasságot is beállítom, erre ragasztok OSB lapot (poliuretán, vagy más ragasztóval), és így már "csak" az OSB lapokra kellene megfelelően esztétikus fa lapokat gyártani, ezt meg akár ráragasztani, vagy xps fólia+rácsavarozni az alatta levő lapra.
Így szerintetek jó lenne a technológia, vagy mást javasolnátok?
-
kavalkád
aktív tag
válasz szabi__memo #44133 üzenetére
he bemész az OBI-ba és megnézed a dobozon a gyártót akkor tudsz nekik írni, hogy hol árulnak csere alkatrészt. persze csak ha nem találsz egyszerűbb megoldást.
-
Attis1971
csendes tag
válasz Winner_hun #44136 üzenetére
Értem.
Köszi szépen. -
yooccoo
aktív tag
bútorcsavarozásról beszélsz, belököd az egyik legkomolyabb, asztalosok által használt gépet, aztán következő lépésként egy ötödannyiba kerülő, teljesítményben alacsonyabb csavarozót
ha nem tudod hogy mit akarsz, akkor ilyen választ tudok csak adniha csak bútor, akkor festools cxs/txs saroktokmánnyal, metabo powermaxx BS, bosch gsr12V-15, dewalt dcd710d2 vagy makita df331dsae
ezek mind10,8 voltosak, 10-es tokmánnyal
ha akarsz vele nagyobb fúrókat is használni, akár gerenda, akár forstnerfúró, akkor 18V-os gépet kell választani
az ütvecsavarozót a már mások által lentebb leírt célokra tudod alkalmazni
ami a festool mellett szól, az a 4 fajta tokmány, amivel nagyon sokoldalúan tudod használni, valamint a 3 év teljeskörű garancia -
kavalkád
aktív tag
van nálam egy használt METABO BS 0633 szalagfűrész, amire nincs szükségem, ezért eladnám. nem tudom mennyit ér, ha valakit érdekel akkor privátban tegyen ajánlatot.
-
lela
aktív tag
válasz yooccoo #44141 üzenetére
Elsősorban egy mindenes gépet/gépeket akarnék, nem szándékoztam volna venni külön bútor és "épületasztalos" jellegű (állványcsavart) behajtó gépeket. Mikor elkezdtem keresgélni megtaláltam a Festool C 18 gépét ami nagyon szimpatikus különösen a tartozékok miatt, illetve az egyetlen gép (festoolon belül is) amiben elektronikus nyomatékállítás van de az árának a feléből veszek egy szettet amiben két gép is van. Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy képes nagyobb csavarok behajtására (nincs benne ütvefúró funkció) Több videóban is láttam hogy akár bútor összeszereléshez is két gépet használnak, egyet a fúráshoz, egyet pedig a behajtáshoz, így nem kellene cserélgetnem a festoolon a tokmányt adott esetben percenként. Gondolom van olyan ütvecsavarozó amiben ki lehet kapcsolni az ütvecsavarozást (de kimondottan csavarozó), így csavarozáshoz az talán kényelmesebb és a biteket pedig gyorsan tudom benne cserélgetni. Kb ennyi...
-
kavalkád
aktív tag
szeretnek venni valami tarolot a csavaroknak, tipliknek, szegeknek, mert jelenleg kartondobozokba meg zacskokban tarolom, de nem tudom mivel jarnek jobban, fiokos megoldassal (https://www.gepdepo.hu/szerszamtarolo/szortimenter/stanley-csavartarto-doboz-9-fiokos-1-93-978.html?referer=arukereso.hu) vagy nyitott dobozossal (https://hazravalo.hu/Falra-szerelheto-szerszam-es-csavartarto-31db). kinek mi a tapasztalata, melyik praktikusabb? 20 darab fiok\doboz szerintetek elegseges?
[ Szerkesztve ]
-
feregember
csendes tag
válasz kavalkád #44146 üzenetére
Ajánlott irodalom:
Marius Hornberger - Small Parts Storage Boxes
Jeremy Schmidt - Hardware boxes that won't shift in a drawer!
John Heisz - How To Make Stackable Trays
Multimedia Memories Showcase Productions - Building A Custom Hardware Cabinet
Matthias Wandel - Small box joined boxes
Matthias Wandel - Parts sorting tray from yoghurt cups -
Bakus
tag
Ha neked mindenes használatra kell a gép akkor vedd meg azt a szetett. Az ütvefúró funkciónak amúgy semmi köze ahhoz, hogy mekkora csavart tud behajtani egy gép.
Én nem tudok olyan ütvecsavarozóról amiben kikapcsolható az ütés.
Ha profi felhasználásra akarsz gépeket akkor pedig 3 gép kellene neked: fúró-csavarbehajtó, fúrókalapács, ütvecsavarozó. Ezekkel már minden fúrási-csavarozási műveletet lefednél.[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
Grizzlu
tag
Az van, hogy draga nagynenem szuletesnapomra laikuskent ugy gondolta, meglep engem egy korfuresztarcsaval. A baj az, hogy ot tizeddel vekonyabb a magvastagsaga, mint amit a bosch gts-em megkivan, masreszt meg alapvetoen kezi korfureszhez valo tarcsa. Semmikeppen sem ajanlott hasznalni az asztali fureszemmel?
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest