Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
generatoros
tag
válasz thyeby #44947 üzenetére
A több rétegű fa az biztos, hogy stabilabb , de a hossz toldott akár stabil akár nem, nekem még lépcső esetében is csúnya. Én nem értem az embereket, vagyonokat elköltenek bútorokra és spórolnak a gyártónak. Jóbarátom 20 éve dicsekedett , hogy 1.5 millió volt a konyha és kiderült akácfa és cseresznyére lazúrozva vagy festve, a fene sem tudja. megkérdeztem, hogy esetleg eredendően cseresznyéből mennyi lett volna? a válasz: 2 millió, na ez nálam kiveri a biztosítékot. Épűlt egy ház , közel 70 millióból telekkel és ehhez képest KOSZOS 500 pénz miatt cserkóra festett akác konyha van benne és természetesen a parketták is akácból igaz az már nincs giccsesítve cserkóra.Arányokat nézve , a tölgy parkett és telibe cserkó konyha , lehet plusz másfél millió , de akkor van egy lehet konzervatív, de szép lakásom és 2 százalék többlet költség.Az egy más kérdés, hogy nekem pl a kőris parkett jobban tetszik. Csak azért mondom a történetet, mert az olyan megoldások, hogy egy nemes fát ami magában, festékek ,lazúrok nélkül is szép, miért kell átfesteni?
-
M43g
aktív tag
Köszi!
Sajnos ugyanannyiba került, mint a sima. Két 90 fokos kanyar is van benne, azt toldásmentesen nem lehetett volna kihozni, így maradt a toldás mindegyik lapon. Az egyik hátlapon kipróbálom.@jimy_l: a fa érzetet, erezetet akarnám picit, nem túlzott mértékben kihozni, és segít a csúszásmentességben. A felújításnál LOC parkettát tettünk le, és olyan gres lapot, aminek a felülete szintén textúrált, így egy szolidan erezett lépcső szerintem passzolna hozzá, matt 10 gloss lakkal. De ez az én fejemben van így, sose csináltam még ilyesmit. A neuronok meg a cellulóz sokmindent elbír, a gyakorlat meg lehet éltető
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz generatoros #44953 üzenetére
addigra mindig elfogy a pénz, minden háznál ..
-
M43g
aktív tag
Köszi.
Végül ez lett, nekem bejön a próba alaján. Az éppen megsuhintott az szép, az óvatosan megszórt eléggé art deco-s túltolt, "reclaimed wood" érzésű, az nem jön be. A jobb felső felé (inkább középen) van az enyébben érdes, a bal alsó felé a durvább felület.
Sajnos 160 centis toldás mentes lépcsőlapot még nem láttam (de ha van is, azt valószínűleg horror áron...), így maradt mindegyiknél a toldott. Magával a toldással amúgy nincs esztétikai nézeteltérésem, de ebből a szempontból azért a toldásmenteset szebbnek tartom. Viszont nem lehet mindig mindent megoldani, az embernek nincs annyi energiája sem...
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz generatoros #44945 üzenetére
Költői volt lehet,d mindennek van nomrális ára. Amúgy vh nekem is szimpibb ez a gép mint az újak.
A többi lemásolta a régi jót és olcsósította a minőség rovására sajnos.
Miket cseréltél rajta?
Ez 92-es lenne és 380V-os , 200ba meg is kapnám, új 4 tartalék késsel alig használt, újszerű állapotban.thyeby Tirolon gondolokod még, az itthoni jobb lenne azért. Tudom,h nem öntvényes mester
Szerintem meg is veszem ezt a gyalut, jobbat ennyiért, nem hiszem,h fogok találni és árban se szálltam el.
Kezdésnek bőven jó lesz ez.Na majd jelzek,amikor megjött
-
kavalkád
aktív tag
csinalt mar valaki tablasitast hossztoldassal egyutt? egy lepesben szokas ezt megoldani, vagy elobb a hossztoldas es utana a tablasitas?
-
generatoros
tag
válasz szinimini #44960 üzenetére
Szia! amikor elhatároztam, hogy veszek egy kombigyalut, akkor elég sok kört lefutottam elméleti és gyakorlati értelemben is végül ennél a típusnál maradtam. Tapasztalatok hiányában egy jó nevű gépet vettem elég lepusztult állapotban. indulásnak a 380-as motort átköttetem 220-ra üzemi kondival, így az eredeti 1500w csak 1100w lett áramfelvétel alapján megközelítőleg, tudom nem nagy teljesítmény, de én 1mm-nél nagyobb fogást ritkán használok, de 1.5 mm is vígan megy neki. ezzel egy időben a lábakra vettem gumitappancsokat és recézett behúzótengelyt és 4db müa sikló csapágyat (müa akármit) a továbbító tengelyre is, valamint az előtolást végrehajtó láncot és ehhez a lánckerekeket és a lapos szíjat. Az előző tulaj gondatlanul használta és a behúzóról lenyalódott a rece az egyik végén , mert a késtengelyhez közel van egy terelő vagy védőlemez és ez valamiért kilazulva lekoptatta, a hő hatására megolvadtak a müa -ok is a két végén.a hosszanti bordás szíjat is cseréltem a motor és a késtengely között.A másik bosszantó hiba az volt, hogy a vastagoló asztal alu és egy acéllemez van ráragasztva gyárilag, ami kicsit fellazulhatott és okos gazdája úgy próbálta orvosolni, hogy valami szürke, talán araldit nevű ragasztót tömködött alá. Na én nagy nehézségek árán az alu asztal sérülése és vetemedése nélkül leoperáltam az acéllemezt (0,5mm) és sikerült kivágatnom egy rozsdamentes 2mm vastag tökéletesen sík másik lemezt amit a gyári technológiával felragasztottam ( Ti. az alu és az acéllemez között volt egy ritka szövésű nagyon vékony textil anyag). Aztán amikor nem boldogultam a precízen párhuzamosra vastagoláshoz szükséges beállítással akkor kicseréltem az asztal négy sarkán a sárgarézből készült lapos menetes akármiket(anyákat). Az már csak úri nagyzolás, hogy vettem bele olyan késeket és éklécet amivel a beállítás egy gyönyör. Hiába voltak olyan kések benne (eredeti élezhető)amikben benne volt az a kis horny köszörülve, az éklécben nem volt meg az ellendarab( imbuszkulccsal tekerhető csavar ami olyan kiképzésű hogy a kiálló része, ha úgy tetszik a csavarfej a horonyba illeszkedve tudja emelni süllyeszteni a kést). A kérdésedre válaszolva, ezeket cseréltem. Az évek alatt nagyon megkedveltem ezt az öreg masinát és már nem nagyon érdekel, hogy mennyi pízemben van. Tapasztalatok birtokában ma már jobban megtudnám ítélni, hogy mennyit ér egy ilyen gép.
-
thyeby
őstag
"A neuronok meg a cellulóz sokmindent elbír, a gyakorlat meg lehet éltető"
Felüdített ez a mondatod. Királyságos.
Próbáld meg flex-gumitárcsa-fíber60-as kombóval homok helyett szerintem. Occó, hatékony, eccerű - a pormaszk a legdrágább kellék hozzá. Ha nem megy, még mindig jöhet a homok.
Több fa van, mint asztalos!
-
prannk
őstag
Hali. Lenne egy összetáblásított kőris tábla. Méretei: 170 cm hosszú és 80cm széles. És 25mm vastag. Hosszírányba van táblásítva.
Kérdésem,hogy szeretném felvágni ebbe a sorrendbe: 6cm ,18cm, 50 cm.
Mekkora esélye van rá hogy megkörbűl az éle? Mert front lenne.
-
thyeby
őstag
válasz szinimini #44960 üzenetére
Ha hamar kell jó gép, szerintem ezzel ennyiért is szerencséd van. Ha rászánsz vagy öt évet kapást figyelni, megúszhatod olcsóbban. Megéri?
Kezdésneek? Ezzel bátran maszekolhatsz is sensei!. Pontos, és jól bíri a frontharcot. Egy öreg EB az én szememben többet ér, mint az új matebó tesvérje.
-
thyeby
őstag
válasz generatoros #44964 üzenetére
Így mostmár bőven 200 felett van a géped értéke.
Tudom, sok vesződség mindennek utánajárni, mindent kivitelezni jól, de látod, megérte.[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
válasz thyeby #44973 üzenetére
Igen megérte, jól látod, a sok járkálás elég idegőrlő. De amikor valami elkészül és jó akkor azonnal elfelejtem úgy mint a pénzt is amit valamire kiadok. Nehezen adom oda a zsét mindenért, de amikor már birtokomban van valami, soha nem mérlegelem többet, hogy jó boltot csináltam vagy nem.
-
kavalkád
aktív tag
Nézegettem ezt az új (nekem újdonság csak) típusú dekopír fűrészeket:
Az alakját leszámítva miben tér el a "hagyományos"-tól? Jobb a fogása, könnyebb megvezetni, ilyenek?
-
szinimini
senior tag
válasz generatoros #44964 üzenetére
Hello,
nagyon szépen köszi ezt a tartalmas leírást. A hibákat ,amiket írtál azokat próbálom majd én is megnézni a gépen és majd később "tuningolni" is pl vastagoló asztal lapot szerencsére könyen megtudnám csinálni, mivel lakatos cégnél vagyok.
A részletek, beállítások miatt úgyis jövök még kérdezősködni,h mit kellene csinálni majd az első használat előtt.
pl átolvasom a gépkönyvet
Azért egy jó állapotú régi gép többet tud mint a mai új társuk , akkor még anyagból dolgoztak.thyeby Megvettem az EB HC 260-at Azért örülök ennek a gépnek és sokáig jó is lesz majd. Már nagyon kíváncsi vagyok rá,h milyen. Hétvégén tudom is majd tesztelni remélem.
Köszi a segítséget és véleményteket.
-
Szalmakutya
tag
https://index.hu/gazdasag/2018/11/14/40_milliard_forintbol_kepzunk_fiatal_vallalkozokat/
Ha fiatal lennék és bele akarnék vágni az asztalosságba vállalkozás szinten, megpróbálnám ezt vagy legalábbis megnézném alaposan. Valami nagyon konkrét és egyedi tervvel, nem azzal, hogy majd asztaloskodom..
-
pali923
aktív tag
válasz Szalmakutya #44981 üzenetére
Hány éves vagy királyfi? Még hiszel a mesékben?
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Grizzlu
tag
Esélyed sincs rá! Annak a penznek a 90%-a el lesz lopva, a maradek 10-et meg odaadjak a csokosoknak mutatoba.
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
kavalkád
aktív tag
Ha valakinek hosszú szorító kell akkor itt egy jó fogás.
-
yooccoo
aktív tag
működnek pályázati úton jelenleg is hasonló dolgok, nálunk is csapódik le ilyen megrendelés
-
matta2003
tag
Pár éve majdnem beleugrottam egy ilyen vállalkozóvá válásba (támop 236) . Akkor 3 milló forintnak a 90%-át adták. A képzésen (?) részt vettem, nagyon alacsony színvonalú valami volt, magát a pályázatot már nem adtam be miután megírtam. A pályázat beadásában az a résztvevő segített az egész csoportnak, aki pályázatírásra pályázott… Egy világtalan szakközépiskolai tanár tartotta a „képzés” nagy részét, 1-2 szakember vett csak részt benne.
A 3 milliót meg vagy (saját) bérre (egyből ugrik kb. több mint a fele a járulékok miatt) + eszközökre lehetett volna költeni (egyből ugrik az áfa miatt több mint a negyede…) (pontos részletekre már nem emlékszem...)
A végén kb. 1-1,5 milló forintról lehetett szó. Mindenféle ellenőrzések, fenntartás stb.Mindezt úgy, hogy nagyon rossz volt az információáramlás, senki sem tudott semmit, semmiről.
Papíron nagyon jól hangzott, utólag örülök, hogy nem mentem bele! A kifizetésekkel is gond volt, mert utólagos finanszírozás volt...Ez csak az én véleményem az ilyen hangzatos „csináljunk vállalkozókat a munkanélküliekből” c. programokról! Tényleg jól hangoznak a leírtak, de a megvalósítás a klasszikus, siralmasság… a képzést végzőknek a legnagyobb biznisz ez egyébként.
[ Szerkesztve ]
nem 21 éves vagyok...
-
Grizzlu
tag
Uraim,
Mitől lesz egy furnérlemez kétszer késelt, mit takar ez az elnevezés?
Köszi!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
kavalkád
aktív tag
-
MrChris
nagyúr
Szedett már le valaki Gemini parkettlakkot? Brutálisan kemény, hogyan lehet leszedni?
-
-
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Van otthon egy makita élmaróm. A kérdésem az lenne, hogy OSB lap vágása után, hogy ne legyen a széle éles, szálkás, milyen rádiuszú rádiuszmaró kés kellene 12-es, és 22-es OSB laphoz? -
kavalkád
aktív tag
válasz kunberci #44998 üzenetére
eléggé darabos az OSB ahhoz, hogy a kerekítés szép legyen szerintem, úgyhogy 4mm-es alatt nem hiszem, hogy jó lesz az eredmény, ráadásul nem homogén anyag, darabos lesz a felület, de egy próbát megér. attól is függ, hogy mennyire durva az OSB, nem mind egyforma, ahogy én tapasztaltam.
nem nagyon szoktak OSB-ból bútort vagy egyéb látható cuccokat gyártani, azért kérdeztem. ha neked a célnak megfelel akkor jó ötlet
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz kavalkád #44992 üzenetére
Ebből a képből biztosan megérted.
Hasítanak lemezeket. Késelik. Ez az első késelés. Összeragasztják, és ismét felhasítják, de most keresztbe. Ez a második késelés. Az eredmény nagyon párhuzamos, és igen homogén textúra.szerk:
Grizzlu-nak akartam címezni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs