- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tacso
aktív tag
Köszi a tippeket!
Alkalmasint nekiesem a beta AB-el is, aztán majd megírom a tapasztalatokat. Ha meg nem megy akkor azt hiszem együtt fogok tudni élni a fixed voltage-al, így tudván, hogy a fogyasztásbeli különbség minimális, legalábbis addig amíg nem szorul komolyabb tuningra a kártya... -
HSM
félisten
Ezt örömmel hallom!
A fixed fesz az sajnos ilyen.
Ellenben jó hatással van a stabilitásra. Én meglepődtem rajta, milyen keveset dobott csak a fogyasztáson a Tahiti-LE esetén. A fixed fesz hátrányait többféle módon is tudod orvosolni. Pl. csak akkor apllikálod a beállításokat, mielőtt játszol. Azonkívül csinálhatsz egy profil játék utánra, én mindig belőttem a 850Mhz/0,95V-osat, amivel majdnem annyi volt csak a fogyi, mint fixálás nélkül.
Harmadik megoldás, elvileg lehet azóta már működik a dolog pl. a legújabb beta AfterBurnerben fixed voltage nélkül is, meg kell próbálni... 7950 topicban emlékeim szerint már volt, akinek ment a feszültségállítás boost karival fixálás nélkül is valahogyan, csak engem annyira nem foglalkoztatott, nem emlékszem már. -
Azért ez elég durva hogy az egy árban lévő kártyáknál mindig az AMD nyeri a versenyt, a játékok 90%-nál, mégis a legtöbben az Nvidia-t istenítik.
[link] <- teszt !
-
2év használat után, 1Gb-os 5850-esem cserélve lett egy 2GB-os OC 7850-esre. 3évig nem tervezem lecserélni.
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #26891 üzenetére
Attól függ melyik gyártó kártyája és milyen házban van. Simán elképzelhető egy 70 fokos terhelt érték. És a legtöbb esetben amúgy a 7870 és a 7850 hűtése eltérő azonos gyárónál is.
Nálam:
Furmark alatt a felső kártya beállt 69-70 fokra (sapphire 49% venti fordulaton), az alsó kártya minden esetben kb 5-6 fokkal hűvösebb nálam (giga fix 35% venti fordulat).
Mondjuk nekem egy jól szellőző házam van, és nem 2 slot, hanem 3 slot hely van a két PCI-e foglalat között, így azért nem az összes levegő a másik kártyáról szívja közvetlen, hanem tud némi friss levegő is bejutni közéjük.
De nekem egy nagyon jól szellőző házam van, és szinte már huzat van benne az 5db 12cm -es ventivel. -
Tacso
aktív tag
Próbálkoztam a Trixx-el az írásod nyomán....
Így első blikkre 1000/1500 Mhz-en 1.075 V-on stabil a kártya +20% Powertune-al. (1.050-en fagyott játék közben). Így már kellemesen hűs és csendes, na meg gyors a kártya.
Egy hátrányt véltem egyedül felfedezni: a konstans fesz, amit így folyamatosan jelen van. Amúgy érdekességként: terhelés alatt úgy láttam Trixx widgeten, hogy 0.050V-ot droppol a vga. Érdekes... így idle-ben több feszt kap, mint full terhelésnél... ez a jelenség nálatok is megvan? -
Algotis
addikt
3DMark 13-ban, ha maximum 69 fokig ment fel a hőmérséklete a 7850-nek alapon, alap 40% hűtéssel, az jó?
Nem túl meleg? -
HSM
félisten
válasz
ittakary #26846 üzenetére
Nem azért írtam, hogy letöröljem.
(#26847) Tacso:
(#26885) PandaMonium: Érdekes.. Pedig én első körben a procidra tudok gondolni, második körben valami driveres gubancra... Ugye a 60% GPU usage miatt. Nálam a 7950-en 2XSSAA-val lőtt kép, maxon fullHD egy nagyobb rész: [link]
A proci legnagyobb szálhasználás 62%, teljes proci használás 40%. Azért az nem kevés egy 3570K 3,6Ghz-es mellett... És 37FPS, 99% GPU usage... Nem nagyon kéne nálad TressFX nélkül FXAA-val 20 alá esnie seholse....
Ja, és V-SYNC OFF nálam, neked is úgy kéne próbálgatni. -
PandaMonium
őstag
SSAA még szép, hogy megzabálja, az jelenleg a létező legkomolyabb élsimítás tudomásom szerint.
És amúgy nem, sajnos nekem FXAA -val ennyi az fps.
Csinálni akartam screenshotot de sajnos print screen nem működik, ha pedig a Steam F12-jét használom akkor nincsenek rajta a HWinfo értékei.
A lényeg, hogy ha olyan helyek vagyok ahol távolra ellátni 22 fps körül van a játék, de a GPU mégis csak 60%, és a magok se pörögnek maxon. (Kb. 2db 50%, a többi ilyen 10% meg 2-3%). A röhej az, hogy mikor ilyen baromi részletes közeli dolgok mennek akkor megvan a fix. 60fps és 90% GPU.
Valakinek van ötlete, hogy ez miért lehet? A játék van rosszul optimalizálva, vagy csak nálam vannak ilyen dolgok? -
Algotis
addikt
Sziasztok!
3TRÉmarkban több pontot kapok, ha kisebb felbontásban csinálom a benchmarkot?
Vagy arányosan osztja a pontokat? -
nandi17
tag
válasz
fenergie84 #26880 üzenetére
AMD FX-4100 3.7 Ghz
asus HD7850 lesz
2x4Gb ram kingstone
1T HDD
ASUS M5A78M-LX -
nandi17
tag
válasz
fenergie84 #26877 üzenetére
akkor el sem birná vinni a videó kártyát ? ha sikerül el adnom akkor veszek egy ZALMAN ZM500-GS 500W csak még kell hozzá pénz.
-
do3om
addikt
válasz
#77081088 #26868 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, de amikor már azért tekerik fel 60%-ra a ventit (ami biztosan nem halk) hogy nehogy átlépje a 60 fokot. Meg nem merik használni mert jaj mi lesz ha felmegy 70-re ez azért gáz.
Én akkor nyúlnák hozzá a ventiprofilhoz ha nagyon hangos lenne miközben nem is melegszik. De azért hogy nehogy átlépje a 60-at, feltekerni azért felesleges.
Nekem 62-65-ig szokott felmenni 1200/5500 MHz 1,23V on.nandi17
i nem Q?
Linkeld be a tápot inkább úgy érthetőbb. -
nandi17
tag
válasz
fenergie84 #26856 üzenetére
ja és még aszt szeretném meg kérdezni ölég e lesz hozzá a i-tec 500W tápom ??
-
bazsi0322
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy Fifa 13 közben (más játék alatt soha) a gépből idegesítő kis sípolás hallatszik(elég gyanús, hogy a vga). Arra már rájöttem, hogy ha a játék beállításaiban kiveszem a pipát a függőleges szinkron elől akkor csinálja ezt, viszont ha ott van a pipa akkor nem csinálja, de így meg néha-néha szaggatgat a játék(ez is vicc, hogy egy 2gb-os karival szaraxik a fifa...) Volt már valakinek valami ilyesmi problémája?? (gyanítom, hogy nem
)
A catalystban is próbáltam már mindenhogy kikapcsolni a vsyncet de az sem segített. Csak ez a két lehetőség van, vagy sípol vagy szaggat -
törölt tag
Senki nem parázza túl ezt a hőfok dolgot! Ezért van a topik. Már néha unalmas hogy semmit nem lehet írni ide, mert egyből beszól valaki hogy olvass vissza,ott a kereső, meg már ezerszer kitárgyaltuk! A fórum miért van akkor ha nem azért hogy segítséget is kapjon az ember! Akkor pl az sem igazán ide való hogy nekem ennyi meg annyi pontom van ilyen meg olyan benchmark programokban,és lövik a képeket is hozzá.
Elnézést az offért! Valószínű kapok is ezért a fejemre!
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #26863 üzenetére
Erről nem írtál, de nálam a 7950-et az SSAA zabálta nagyon durván... 4x-esen fele fps, mint fxaa-n. A 2x-es a kettő közt volt, én úgy játszottam, de nem nagyon esett 20 alá tressfx-el se, kivéve, amikor nagyon sok haj volt a képen közelről.
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #26863 üzenetére
Ha jól emlékszem kb ilyesmi volt nekem is a 6200 al szal cpu limit lesz.
-
do3om
addikt
Tökéletesen működik a ZeroCore, mindig a nagyon szar és nem ajánlott Saphhire-on.
Csak megnéztem mert nagyon téma volt itt. -
PandaMonium
őstag
válasz
belinho #26848 üzenetére
Az 1,256v -ből és a TRIXX -ből ítélve biztosan Sapphire, jó kis darab, nekem is ilyen van
Jut eszembe, másnak is megzabálja az FPS-ét reggelire a Tomb Raider néhány része?
Komolyan, mikor a második pilótát kell megtalálni, meg mikor az égő nyilat megkapjuk (ahol először gyógyszert kell keresni a helikopterben Lara sebeire, de végül más megoldásra jut) van vagy 20fps -em, elég idegesítő. Beállítások: 1920x1080, ultra, TressFX kikapcsolva.
Pedig még húzva is van a kártya: Core - 1100MHz, Memória - 1600MHz, Power Boost +20%, feszültség 1,15v (ez alacsonyabb mint az alap és bőven stabil), constant voltage bekapcsolva.
Lehet az a baj, hogy csak egy FX-6100 megy mellette? Vagy nektek is ilyen alacsony az fps ezeken a helyeken? -
arcsi84
aktív tag
Gondoltam, hogy ez lesz, de egyelőre ennyi jött ki a keretből, majd később veszek i5-öt.
Eredetileg 7790-et néztem de, megkaptam +2k áron az 1GB-os 7850-et és habár tudom, hogy a 2GB-os jobb lett volna de azért +20% teljesítmény 2k-ért jó üzlet volt szerintem.Egyelőre maximálisan elégedett vagyok, halk gyors és gyönyörű minden.
Apropó tudtok ajánlani egy system monitorozó programot, olyat mint az AMD system monitor, csak intelhez is jó legyen.
THX
-
arcsi84
aktív tag
Most vettem egy PC-t intel g2020 gigabyte 7850 1GB kombinációval.
Teljesítmény szempontjából az normálisnak mondható, hogyha FAR Cry 3 alatt Full HD ultra beállításokkal 35-60 fps-et mérek frapsal?
Köszi a választ.
-
nandi17
tag
válasz
fenergie84 #26853 üzenetére
ja és hogy vinné max bealitásokon a legújabb játékokat ?
-
nandi17
tag
válasz
fenergie84 #26853 üzenetére
akkor asus lesz de amúgy árban ugyan az
-
nandi17
tag
hali
melyik videó kártyát vegyem meg? csak játékokra kelleneAsus HD7850 2GB DDR5 HD7850-DC2T-2GD5-V2
SAPPHIRE HD 7850 OC
-
Erzesre lottem be most meg csak: este fogok en is mazsolazni.
amugy 1.256V alapbol +20% csuszkaval, ezt olyan 1.180 korul lottem be 1150es orajelen
TRIXXszel ugye: pipalva h Force constant voltage (szart sem er, ugral a fesz igy is)
VRMek alapfeszen 1150es orajelnel 100-110 korul voltak, most siman 95alatt... Ezzel mar kiegyeztem.
ja es a GPUk: 84-87 fok helyett 78-82
igy a venti is lajtosabban porog, azaz a tapom lett a leghangosabb....
HSM OLLLALAAA.... megvan az esti olvasnivalom, elore is puszi a homlokodra! Ja es nehogy torold nekem
-
Tacso
aktív tag
Sziasztok!
VTX 3D 7870 XT Black (Tahiti LE) vga-nál lehet valamivel állítani a feszültség értékeket? Afterburnernél inaktív a "csúszka" hiába engedélyezem a Voltage Controlt. Elég forrófejű és hangos a kártya gyárilag, szerintem alap órajeleket bírna alacsonyabb fesszel is.
Tudtok javasolni valamit? Jó lenne egy barátságosabb 3D-s profilt definiálni valami szoftverrel.Tacso
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Anaren91 #26832 üzenetére
Ez vizijoking, ilyen vizihulysegeket nem erdemes megvenni.
Vagy ha a titanok altal csinalt hutot akarsz ami minden CPU-ut lehut :
A lenyeg az hogy ha beruhazol egy hutore, olyat vegyel ami jo Inletre es AMD-re is, es jo par evet hasznald.
Amiket belinkeltem megtalalod MO is.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Anaren91 #26829 üzenetére
Igen, az alaplapod nem a tuningrol hires. De nalam sikerult a 4500 mhz 1.368 V-al, tehat kicsi szerencsevel 4.2 - 4.3 ghz elerheto ugy 1.335-1.35 V-al is, ami nagyszeru.
Kozhiedelemmel ellentetben eleg bika processzorok. En peldaul 2600K-rol vatottam es nem bantam meg.
-
Anaren91
senior tag
válasz
MiklosSaS #26827 üzenetére
köszi a választ akkor szerintem ez el is dőlt
Bár ahogy olvasgattam a lapom nem valami oc barát de a 6200 as procimat is fel tudtam húzni 3.8 ról 4.4 re csak a hűtőm nem bírja... Majd később talán veszek egy jobb lapot is de egyenlőre akkor ez is megfelel ha alapon is kihajtja a 8350 a kártyámat
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Anaren91 #26826 üzenetére
1. a 8350 erosebb mint a 2550K, alapon is.
2. 20K -ert alaplapot (Z77/Z68) tuningnak nem ok, csak a bajod lesz meg vele.En a 8350-el alapon (alapon is teszteltem) 100%-osan kihajtottam 2 db 7870-es CF-ban 1200 mhz-re huzva.
De mindjart kapni fogod a "jo" tanacsokat hogy a gyiiiharom is jobb mint az FX-6XXX/8XXX.
-
Anaren91
senior tag
Szerintetek melyik "projekt" érné meg jobban/melyik hozná ki jobban az állatot a kártyámból: 8350 + egy komolyabb hűtés és OC t neki, vagy egy i5 2550k és egy kb 20k s alaplap és maradna a mostani hűtőm (TT Contac 21) éés talán tudnék valamicskét húzni rajta, bár elég hurka ez a hűtő.
-
Keksz03
senior tag
na ma 5 perc idle után lekapcsolt a képernyő majd megfagyott a gép, se a monitor nem ébredt fel, se num lock nem kapcsolt semmi...erről a problémáról van szó?
-
pr05p3c
tag
-
athomi
veterán
válasz
ittakary #26815 üzenetére
Egyelőre elég procilimites vagyok, de a következő hónapban lap + proci + ram csere lesz, viszonylag olcsón megoldható i5-re.
A HD4850 tavalyig az igényeimhez mérten szépen kiszolgált... 2009-ben vettem 24.000,-Ft-ért, azt hiszem még egy VGA nem lesz ami megfizethető áron ennyi ideig korrektül kiszolgál. -
athomi
veterán
Tegnap beléptem a klubba egy MSI HD7850 2GB Twin Frozr III-mal.
Egy Gainward HD4850 GS-ről cseréltem, egyelőre csak a hangjáról tudok nyilatkozni, sokkal halkabb... annyira hogy elkezdett idegesíteni a merevlemez. -
Kinek van még Tahiti-s 7870-e?
-
-
do3om
addikt
60 fokon izzani!!!!!!!!
Állítsd 100%-ra a venit nehogy 40 fok felé menjen mert lázas lesz szegényke.Annyira túlparázzák páran ezt a hőfok dolgot szerintem főleg akik nemrég ismerkedtek meg a számítógéppékkel (kölykök
)és nem tudják régen milyen hűtéseket használtak a vga, cpu-ra. Az egész kártya szinte minden pontján sütötte a kezedet ha hozzáértél.
-
MiklosSaS
nagyúr
Volna egy kis problemam, nem tudom hogy a 7870-es kartyakkal vagy nem. Jatszom a Sniper Elite V2-ot, minden remek eljutok tobb mint a felere. Semmi update vagy uj program, de par napja nem tudom elinditani a jatekot. Elindul de csak a nagy fekete kepernyo fogad, sem kep sem hang. Ctrl+alt+del-el tudok csak kilepni a kijelzore. Ma megvettem a sniper elite nazi zombie army jatekot, eloszor elindult (a V2 is) 1 ora jatek utan kileptem estefele inditani akartam de ugyan az a gond. Mi lehet az oka ?
Persze minden mas jatek tokeletesen megy (sniper gw2, crysis3, farcry3, tomb raider, metro 2033, stb) + FurMark, 3dmark, vantage, kombuster.
-
kovsol
titán
válasz
ittakary #26803 üzenetére
Igen, sőt a GPU-Z se mutatja mindig rendesen, mivel ha nem 3D ben van a kártya azonnal lakapcsol és ez megzavarja őket.
CCC ben az overdrive résznél is látszik 0/0Mhz en megy a kártya olyankor.(#26805) ittakary esetleg próbáld meg úgy, hogy akkor indítod el a progit amikor már megy a játék és működik a második kártya is.
-
A második VGA-nál AfterBurner nem mutat kb semmit, fordult már elő ilyen valakinek?
-
krisztiankk
csendes tag
Pár napja vettem meg az új gépemet, mivel a régi gépem nem vitte megfelelően a crysis-t ezért úgy gondoltam, hogy most már az új Powercolor 7850-es vga-m jó lesz neki. Megy is full HD-ban azzal nincs is baj, de sajnos black screen problémára gyanakszok, kb. félóra játék után áll le a gép,mintha alvó állapotba kerülne és csak azújraindítás segít, néha még érdekes recsegés is hallható a fülesben. Sajnos Cod4-ben is tapasztaltam már ezt a hibát, azonban Fifa 13 alatt több órányi játék után sincs semmi baja. Megfogom még próbálni régebbi driverrel hátha az lesz a baj, de sajnos nem vagyok túl bizakodó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest