Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Ez valóban nem ide való, mindössze a probléma megoldása végett hoztam fel. Egyébként elég rosszul látod a témát, de sebaj. Visszatérve haly -ra azt tudom tanácsolni, hogy amíg szépen fut addig fölösleges ebbe energiát feccölnöd és idegeskedned miatta. Persze, az egyszerűbb dolgokat meg lehet, sőt, érdemes megpróbálnod de tovább civódnod ezen szerintem felesleges.

-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Csak azért nem állja meg a helyét amit mondasz mert szintetikus tesztek alatt is a FX-8xxx széria rosszabbul/hasonlóan teljesít mint az 3570K, pedig ugye az ilyen tesztek 100%-on pörgetik a procit. Hiába, skálázódás így vagy úgy, ez marad a helyzet. Ha azt mondja, hogy a CPU sem pörög százon és a GPU sem ott valami más gond lesz, mondjuk valóban jó volna megtudni, hogy nem-e a VSync lesz a "bűnös".

-
PandaMonium
őstag
válasz
hellboy0415
üzenetére
Már nem azért, de nem elég, hogy nem jó a link, de még rossz topikban is vagy...

Szerk.: Látom időközben szerkesztetted a hsz. -ed, ettől függetlenül még mindig nem jó topik. -
PandaMonium
őstag
Valóban ideje lenne már ezt a rengeteg baromságot befejezni. Nincs az az ég, hogy a 2600K 40fps -t adjon neki low-on mikor az FX-6100-am 90FPS -re simán képes volt meghajtani a játékot ultrán.
Egyébként el vagy tévedve mert ahogy írtam már sokszor a topikban a processzor pont ugyan annyira van megterhelve low-on mint ultra-n. A processzor mindössze a pályák betöltéséért, VBO -k generálásáért, pályán történő események (beleértve a játékosok mozgását, épületek sérülését, stb.) kliensre való szinkronizációjáért felelős (ezeket még kalkulálnia sem kell mert ezért a szerver a felelős). -
PandaMonium
őstag
Édes Istenem, meddig fognak még ezek a tévhitek itt lebegni? Most nem kifejezetten neked írom, hanem úgy mindenkinek mert mindig ebből van később a szájkarate, hogy "kihajcsa-e". Medium beállításokon és ultra beállításokon is (jó eséllyel) ugyan annyi a processzor használat, viszont utóbbiból nem lehet releváns tesztet kihozni és itt a miértje: Ha a tesztet egy GTX Titan -al végzik ultrán akkor már a CPU lesz a szűk keresztmetszet a legtöbb esetben, de még így sem garantált, ha viszont valami gyengébb VGA-val akkor úgy is arra limitálódik az FPS amit a kártya meg tud hajtani, tehát lehet a diagramon a felső 4 procinál már ugyan annyi lenne az átlag FPS amivel lényegében értelmét veszíti a teszt. Így viszont mindenki látja a processzorok közti különbséget és otthon magának ki tudja sakkozni, hogy nála mi lesz a limitáló tényező. Pl. ha valaki úgy dönt, hogy ő 7970 Crossfire-t fog használni akkor tudja majd, hogy melyik procival nagyjából hány % -al több FPS-t tud kisajtolni a rendszeréből, viszont ha valaki csak HD7850 -el nyomja az tudja, hogy felesleges a legkomolyabb CPU-t megvennie, mert semmivel nem lesz több FPS-e Crysis 3-ban egy i7 4770K -val mint egy FX-6300 -al.

-
PandaMonium
őstag
-
PandaMonium
őstag
Ez eddig szép is jó, csak ha hasonlítgatunk akkor azt azonos beállításokon tegyük, mert a Tahiti LE biztos, hogy nem dupláz rá a HD7850 -re. Még a HD7970 is nagyon-nagyon ritkán duplázza a HD7850 teljesítményét szintetikus tesztek alatt, valós használat során (játékok) alatt meg szinte sehol. Nem kötekedni akarok csak ne vakítsuk egymást mert annak csalódás lesz a vége.

-
-
PandaMonium
őstag
válasz
ghostmat
üzenetére
Egy utolsó hsz. ezzel a témával kapcsolatban, aztán szerintem fejezzük be, mert ebből már sok vita volt és ezt amúgy sem itt kéne megbeszélni: Az, hogy alacsony felbontáson nagyobb a proci igény egy tévhit. Semmi köze a processzor igénynek a pixelek számához. A processzor igény pontosan ugyan akkora marad mint magasabb felbontásokon, mindössze a VGA-d több FPS-t képes generálni, így hamarabb fog elfogyni a procid mint a VGA. Teszem azt fullHD -benn van 70fps -ed (természetesen vsync off -os értékekről beszélgetünk), a proci 80% -on pörög, a VGA 99% -on. Ahogy lejjebb veszed a felbontást lecsökken a GPU igény, a VGA-d több framet képes generálni. Mondjuk fullHD helyett sima HD-n tudna a VGA 110fps -t generálni a 70fps helyett, viszont csak 95fps-ed lesz mert már nem a VGA limitálja a procit hanem fordítva. Remélem érthetően magyaráztam, kell egy kis gondolatmenet, hogy felfogja az ember mit miért hogyan.

Szerk.: Pont kiszerkesztetted ezt a részt a HSZ-edből mire megírtam a kommentem.

-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Értem én, de ha előfordul proci limit akkor is ritka, hogy 60fps alatt legyen ilyen esetben pedig nem is érdekes a dolog. (Ez alatt azt értem, hogy mondjuk a proci 1 másodpercre megakad, 100% -os kihasználtságra ugrik, de a VGA marad mellette 70% körül ami még könnyen elég lehet 60fps -hez, de legalább is szaggatni semmikép nem fog. Ugye mint tudjuk a proci miatt szokott alacsony lenni a minimum FPS, pont erről a jelenségről beszélek.) De mindegy is, kár volt belekezdenem, csak "érzékenyen" érint a téma miután fél évig azt hallgattam, hogy az FX-6100 mennyire "nem hajcsa ki" a kártyát maga alatt...

-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Nálam is az FX-6100 -al és Sapphire HD7870XT -vel mindenhol 99% -ot írt GPU-ra, multiban is meg mindenhol. Mindenki azért van megőrülve, hogy BF3 -at még egy i5 3770K is alig hajtja ki, ennek ellenére az FX-6100-al és az említett VGA-val 90+fps -em volt sokszor 64 fős, teli szervereken (jó, nyilván akció közben csak 50 körül volt, de akkor is a VGA fogyott el). Azok akik ezen a "nem hajcsa ki" témán lovagolnak általában 2500K -val, vagy 3570K -val, FX-8350el a s@ggük alatt kezdték, a gyengébb procikkal semmi személyes tapasztalatuk nincs. Én most váltottam 3570K -ra, 4GHz -en használom és eddig egyedül Guild Wars 2 alatt éreztem érezhető különbséget (bár mostanában nem játszom sokat), ott azért van 10-25fps különbség is sokszor, de nem is csoda a 70-80 fős ostromok alatt.

-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Most már kíváncsiságból csak megkérdezem: Neked automatikusan váltogat a Windóz a hátterek között vagy minden héten magadnak raksz ki egy új hátteret Kaley-ről?
Mert eddig akárhány screenshotot láttam az asztalodról mindig ő volt rajta, és mindig más képen. Remek színésznő egyébként.

-
PandaMonium
őstag
-
PandaMonium
őstag
válasz
proci985
üzenetére
"photoshop viszont mintha csak nv kártyákból tudna jobban profitálni, de ennek inkább a photoshop topikjában néznék utánna"
Ezt megtudom erősíteni, többek között nekem ez volt a zöld kártyára visszaváltás egyik oka. HD7870XT -vel mocskosul lassúak voltak az ecsetek, érezhetően le voltak maradva a kurzortól (ami talán képszerkesztéskor nem nagy baj de én sokszor rajzolok Photoshop-al és ott elengedhetetlen a jó reakció idő), látszott rajta, hogy nincs hardveresen gyorsítva. Állítólag a CS7 termékek már OpenCL támogatással lesznek megáldva, akkor tuti jól fog menni már AMD-s kártyákkal is.
-
PandaMonium
őstag
Nem nagyon. Nekem is szellemképes volt régen a monitoromon a kép ha DSUB-al használtam, szóval okozhatja ezt a jelenséget is az analóg jel. Érdemes megpróbálni egy jó minőségű átalakítót, esetleg egy (mini) DP - DSUB átalakítót, viszont ha ez sem segít akkor monitor csere fog kelleni.

-
PandaMonium
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Akkor valamit nagyon rosszul néztél, mert maga a Valve is bejelentette, hogy OpenGL -el jobban futnak a játékaik mint Direct3D-vel mikor épp portolták a játékaikat a Steam linux-os release-je miatt. Itt van ebben a cikkben is elmagyarázva, hogy az OpenGL pipeline nemes egyszerűséggel gyorsabb és okosabb mint a DirectX -é, és már lassan csak marketingből és megszokásból van tolva ennyire a DirectX. (Persze, van ami könnyebben megoldható D3D-vel, de a könnyedség és a teljesítmény két külön téma.) Egyébként tudom, hogy ezt nem igazán a jó topikban emlegetem, de az emberek 60+% -a zöldeknél nyomja (2012-es statisztika), és amíg ez így van a játékfejlesztők sem fogják olyan feature-ökkel megtömni a játékaikat amikhez DX11.2 szükséges, vagy ha mégis akkor biztosan opcionális lesz a dolog, tehát vissza lehet váltani sima DX11-re.
(Egyébként ne érts félre, nincs rajtam zöld szemellenző, jó ideig piros voltam és szerettem is.) -
PandaMonium
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Az NV-ből a "valós" DX11.1 is hiányzik, mégsem érződik. A DX11.2 -nél sem lesz másképp. Szerintem ezért butaság egy gyártóra limitálni a választási lehetőségeidet. Ha azt mondod, hogy azért választottál AMD -t mert ott jobban futnak a játékaid, vagy szimpatikusabb a márka az oké, de a DX11.2 -ért totál értelmetlen volt.

Egyébként is már ezerszer be lett bizonyítva a játékfejlesztőknek, hogy az OpenGL jobban teljesít mint a Direct3D, elfelejthetnék már ezt a platform függő szutyok API-t...
-
PandaMonium
őstag
Jó, persze én sem úgy értettem, hogy küldje meg 1400/2000-el, hanem a józan ész keretein belül, ezért is javasoltam az egészséges 1100/1300-at. Egyébként amit írtál elméleti síkon természetesen megállja a helyét, de a gyakorlatban mire már elfogyna a hűtés addigra a kártya is rég kifagyna (persze ha csak nincs alátolva eszetlenül sok feszültség).

-
PandaMonium
őstag
válasz
rovid89
üzenetére
Szia.
MHz-ben bármeddig húzod biztonságos marad (persze ugyan ez nem mondható el a feszültségről) ha nem bírja akkor max kifagy. Én a helyedben megnézném, hogy mit szól a kártya az 1100/1300-hoz, ha azt alap feszültségen viszi az már jó (bár ez attól is függ mennyi a kártyád alap fesz.-e mert ez gyártónként eltérő lehet). Tesztelni a szintetikus benchmarkok közül a 3DMark11, 3DMark13, Unigine Heaven 4.0, Unigine Valley javasoltak, illetve a játékok közül szinte bármi: Crysis 3, Tomb Raider, Bioshock Infinite, Grid 2, stb.stb.
-
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Szerény véleményem szerint már butaság mostani generációs konzolokat venni, még akkor is ha ezt a két játékot szívesen kipróbálnád rajta. Nekem is volt PS3-am (eladtam), tudom miről beszélek: Akárhányszor leültem elé játszani egy PC-s játék után a hányinger kerülgetett a recés élektől és a 720p -s felbontástól. Nem hiába, lassan már 6 éves a vas amit belepakoltak és már megjelenéskor sem ért fel egy high-end PC-vel. Persze, engem is csábítanak vissza az olyan címek mint az Uncharted, God of War, LittleBigPlanet, stb. de a helyedben tuti megvárnám a PS4 release-t, még ha drágának is találod, van időd rá gyűjtögetni.

-
PandaMonium
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
Én pontosan fordítva váltottam, HD7870XT -ről GTX660 -ra, mert hiányzott a CUDA, ráadásul amikkel én játszom ott a zöldek vezetnek (Dark Souls-ban HD7870XT -vel volt vagy 23fps-em, GTX660-al szinte mindig 50+
). De tény és való, hogy erősebb kártya a 7870XT, játék válogatja, hogy melyik oldalon fut jobban. 
-
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Azért mert nem értesz egyet, csak "úgy csinálsz", de elég egyértelmű módon tömöd tele a kommentjeidet ezzel a gyűlölködő stílussal. Most sem viccből, vagy ránézésre lett mondva, hogy hangos a VTX3D hanem azért mert már sokaknak volt a fórumon és mind azt jelezték, hogy alapon hangos, alulfeszelve tűrhető. Mindenki jobban járna ha csak bólogatnál kommentelés helyett ha ennyire egyetértesz valamiben...

-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Ezt a gagyibájtozást be lehetne már lassan fejezni...
Családban van Gigabyte HD7850, nem vészes a hangja, bár egy utólagos szoftveres szabályozás sokat tud lendíteni rajta. Ettől függetlenül tény és való, hogy az ASUS azért minőségibb alkatrészekből van összerakva, általánosságban mondható, hogy jó a tuning potenciáljuk is és halkak, hűvösek. Ha nem bánod a felárat amit ezekért a pluszokért elkérnek akkor mindenképp ASUS szerintem, de ha olcsón keresel kártyát akkor a Gigával se lősz nagyon mellé.
-
PandaMonium
őstag
válasz
hellboy0415
üzenetére
Ha sima HD7870-et keresel akkor ASUS -t ajánlanám, MSI-nél a helikopter effekt a gond ebben a szériában, Sapphire-nál a BS, a többi meg nem olyan minőség már azért...
Viszont ha XT (vagyis Tahiti LE) is szóba jöhet akkor Sapphire HD7870XT -t tudom javasolni, nekem volt és nem rossz.
Egyébként nézz körül grafikonokon, hogy azok a játékok amikkel te játszol piros vagy zöld oldalon futnak jobban, mert ezzel elég hamar eldőlne a kérdés, hogy melyik oldalra érdemes pártolni. Ha a zöld oldal is vonz akkor érdemes a GTX660-okkal egy próbát tenni, vagy egy fincsi GTX760-al.
-
PandaMonium
őstag
-
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Én csak akkor javasolnám ha nem okoz gondot a hűtés felára, mert egy Peter, vagy egy full cover block azért nem olcsó dolog. Egyébként teljesítményben elég nagy különbség van a 2 vga között, de kérdés, hogy van-e annyi, hogy így indokolttá váljon számodra a nagyobb fogyasztás és a + pénz.

(#32357) Tommee: Az ilyen stressz tesztekben semmi csoda nincs amitől veszélyesekké válnának, mindössze annyit tesznek, hogy megállás nélkül 100%-on pörgetik a VGAt. Minden normálisabb kártyán olyan hűtés van, hogy (legalább is alap órajelen) akár napokig bírja ezt mind a GPU, mind a VRM hűtés. Az egyetlen veszélyes dolog ilyenkor a villanyszámlád lesz.

-
PandaMonium
őstag
válasz
aberdeen
üzenetére
Nekem majdnem ugyan ilyen konfigom volt par apro elteressel (gyengebb proci, az alaplapnak mar a rev.2-es valtozata es Powercolor helyett Sapphire, de a modell ugyan az mindket esetben) es bar en nem 3DMark-oztam vele de jatekok alatt jol teljesitett. A topik tele van Unigine Heaven 4.0, Grid 2 es meg rengeteg mas benchmark score-okkal, lapozgass vissza, keresgelj es hasonlitsd ossze azokkal az eredmenyeidet.
Mellesleg azert a mult ido mert tuladtam az XT-n, osszessegeben jo kartya volt de volt nehany idegesito hiba vele amit nehezen turok, raadasul en is sok helyen tapasztaltam mikrolaggot.
Bocsi az ekezetek hianyaert meg a helyesirasert, de amig meg nem jon az uj kartya kenytelen vagyok telorol irni.
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Ez az E3 footageből van, ott ahogy mondta kovsol végig PC-n nyomták.
A grafikai változásokat amúgy is nehéz megmondani egy enkódolt, youtubera feltöltött videóból, majd mikor a kezünkben lesz, akkor. Egyébként nem hiszem, hogy kifingatná a mostani kártyákat, nem lenne nagy biznisz az EA-nek ha elesne egy csomó vásárlótól azért mert el sem indul a gépükön.
Szerk.: Itt a videó amiben lehet látni, hogy ülnek a gépek előtt és úgy nyomják. (Kb. 07:25 -kor)
-
PandaMonium
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
[Moderálva]
(#31750) Algotis: Ahogy már mondták ugyan az mint amikor túlhúzod. Sosem lehet megmondani pontosan, hogy mi lesz ha túl húzzák a kártyát, vagy túlságosan alulfeszelik stb., mert ilyenkor a kártya hibázni fog, de a hibázás következménye a képkockásodástól az újraindulásig bármi lehet (persze csak ami a kártyát illeti, tehát pl. az adataid nem fognak azért elszállni vagy a windows-od tönkremenni mert rosszul állítottad be a kártyád). A lényeg, hogy már rengetegszer el lett mondva amennyiben a józan ész keretein belül tuningolsz nem lesz baj (értsd ezalatt azt pl. hogy nem sütöd meg a VRM-et). A kérdéseiddel amúgy ha még nem tűnt fel általában az a baj, hogy ezek olyan apró dolgok amikért vagy totál fölösleges aggódni vagy mindenkinek sokkal gyorsabb volna ha magadnak tesztelnéd le. Nem lehet annyira agyonkomplikálni ezt a tuningot, van egy feszültség csúszka, egy core meg egy memória (na jó, meg egy power target de azzal azon kívül, hogy +20%ra húzod semmit nem kell csinálni), egyszer megkeresed azokat a beállításokat ahogy neked megfelel a kártya és úgy használod. Ezt más nem tudja megtenni helyetted mivel egyrészről minden modellnek más és más a tuning kapacitása, másrészről pedig ez nem más dolga. Fölösleges túlbonyolítani ezt a témát.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
A VRM általában 10-20°C -al melegebb mint a GPU, de modellenként eltérő mert attól függ mennyire jó a VRM hűtés. Mivel a HD7850-ekben nem lehet monitorozni a VRM hőfokokat ezért ebben nem igazán tud segíteni neked senki. Minden viccen kívül én csak azt nem értem ha ennyire aggódsz a kártyádon a ventikért és a hőfokokért mi a fenének tuningolsz és nem pedig alulfeszelve használod alap órajeleken?

-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Kár pedig te tényleg sokat tettél régebben hozzá a topikhoz.

Őszintén szólva most én is nagyon vacilláltam, hogy váltsak-e mert ez az ASUS GTX660Ti nagyon vonzó volt iPon-ban 68k -ért, de úgy döntöttem inkább kivárom a GTX760 -at. Sajnos AMD-nél sok helyen egy kártyával is mikrolaggot tapasztalok és néhány játékom szimplán jobban fut a zöldeknél, de nem kell félreérteni, a pirosaknak is meg van a maguk területe.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
A 13.6 nagyrészt csak bugfix volt. A driverek elsősorban nem a teljesítményt hívatottak javítani hanem a bugokat fixálni (bár a kettő sokszor összefügg). Az AMD oldalán mindig megtalálod, hogy mi az újítás egy adott driverben. Itt van a 13.6 -hoz a leírás.
-
PandaMonium
őstag
válasz
yossarian14
üzenetére
Helló!
A feljebb említett MSI Twinfrozer 3-at, illetve az ASUS kártyáit tudom én is javasolni a HD7850 -ből, bár a Gigákkal sincs nagyon baj. A helyedben ha ilyen mértékű kártyára ruháznék be mindenképp megpróbálnék egy DVI -vel rendelkező monitort szerezni mellé, manapság már szinte mindenen van. Sajnos DSUB-al elég idegesítően csíkoz a legtöbb embernek.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Ez itt megint csak eléggé off de az ilyesmi még belefér szerintem. Béták általában nem érnek sokat, sok az ingyenes giveaway a béta kulcsokból neten, ráadásul a Firefall kicsit több mint egy hónap múlva open beta lesz szóval szerintem 500Ft lenne reális ár érte, de tedd ki 1000Ft-ért, ha nem viszik vidd le 500-ra. Bukni nem bukhatsz rajta.

-
PandaMonium
őstag
válasz
scampolo84
üzenetére
Ha azt mondod, hogy alapfeszes tuningal halk akkor én mindenképp azon használnám. Szerintem a tuningnak addig van értelme amíg nincsenek negatívumai (nem a +2-3°C -ra gondolok hanem arra ha már nagyon izzad a kártya, sok a fogyasztás vagy hangos lesz tőle a kártya).

-
-
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
dark_hmz világosan elmondta, hogy a 660ti nem fér bele a keretbe, így kétlem, hogy tudnál jobb kártyát javasolni az említett HD7870XT-nél, de ha valami konstruktív véleményed is van a dologgal kapcsolatban kíváncsian várjuk.

(#31170) ittakary: Ha visszalapozol kicsit akkor tömegével találsz Grid2 benchmark eredményeket, de én is belinkelem amiket most hirtelen találtam: darky@ eredménye, az én eredményeim, Dealer95 eredménye.
-
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Te ide tuti trollkodni jársz, csak abból ítélve, hogy offoláson és kárörömön kívül sok mindent még nem láttunk tőled. Hol láttál olyan kérdést, hogy milyen kártyát vegyen?
Eldöntötte, hogy HD7870XT-t szeretne, csak annyit kérdezett, hogy elég-e hozzá az a táp amit kinézett. Senki sem kérte a beleböfögésed a kártyát illetően. És nem, nincs szemellenzőm, volt már zöld kártyám és pirosam is és mindegyiknek megvan az előnye. Egyébként tekintve, hogy mindjárt itt a 7xx széria második fele amúgy is értelmetlen volt a tipp, mivel hogy árcsökkenés várható a "régi" szériáknál. Ha nem tetszik a kártyád cseréld el, de másokat ne tántoríts el dolgoktól azért mert neked nem jöttek be. -
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
A valós teljesítménybeli különbség (mert az előző grafikon játékkal lett mérve ami ugye nagyon szubjektív) kb. 15%, helyenként több, helyenként kevesebb. Ha HD7870 -ről szeretne váltani valaki annak nem javasolnám, nincs akkora különbség, hogy megérje váltani, viszont ha venni szeretnél mindenképp javasolt az XT mert iPon-ban most olcsóbb (63k) mint a legtöbb HD7870, erősebb és jár hozzá Never Settle kupon amiből ha eladod a cuccokat könnyen letudod faragni az árat 53k köré.

-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Nem gondolod hogy elég volt már az offból?

Van ennek megfelelő topikja, ha rákeresel google-el akkor is 10 perc találni róla leírást mert baromi egyszerű, 3 tüske = nem PWM (külön szabályzó kell hozzá, vagy néhány alaplap tud nem PWM-es ventit is bizonyos fordulatszámon járatni), 4 tüske = PWM. Webshopokban általában külön is vannak osztva.
Téma vége.Más: Ahogy kovsol kollega babrált itt régebben az MSI AB-val, hogy automatikusan váltson profilt 2D-nél és 3D-nél azt most én is megcsináltam. Olyan kérdésem volna, hogy van valami program amivel esetleg tudom figyelni, hogy épp melyik profil aktív? Esetleg GPU-Z alkalmas ilyesmire?

-
PandaMonium
őstag
válasz
zserbox
üzenetére
A Gigák általában a legolcsóbb modellek (bár HD7850-ből a Sapphire-ok a legolcsóbbak de még mindig nem merném javasolni őket), relatíve jó órajellel jönnek ki a gyárból és a hűtésük is elég jó, úgyhogy ha nem kívánja piszkálni a gyári értékeket megtudja úszni olcsón is, nem kell egyből egy 60.000Ft -os ASUS HD7850 TOP-ot venni.

A gyártói OC egyébként ugyan úgy túlhúzás mint amit te csinálsz szoftveresen. Ajánlott ezekbe az értékekbe belenyúlni mert feszültség emelés nélkül jóval magasabb teljesítményt lehet elérni minden különösebb hozzáértés nélkül, vagy ha neked elég a gyári teljesítmény akkor tudsz alacsonyabb feszültséget adni alá és úgy hűvösebb, halkabb és energia takarékosabb a kártyád, de persze mindenkinek a saját dolga, hogy mit szeretne illetve mit nem szeretne csinálni a kártyájával.
-
PandaMonium
őstag
válasz
ricsiii01
üzenetére
Szia.
Ahogy már korábban el lett mondva játékfüggő, de biztosan mondhatom, hogy a játékok 90%-ában elég lesz, ahol pedig nem ott csak néhány helyen alacsonyak lesznek a minimum fps-ek. Nagyon sokat javult a 6300 egy szálas teljesítménye a 6100-hoz képest (23%-ot és ráadásul picivel jobban is overclockolható), ennyi pénzért szerintem tuti vétel.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Az mATX házak kevésbé jól szellőzőek a kisebb méretükből kifolyólag, de ahogy látom a ház 2db elülső ventilátorral érkezik amíg hátul egy sincs. Én a helyedben a kettő közül az egyiket biztos hátra szerelném (természetesen úgy hogy kifelé fújjon) ha pedig már van hátsó ventid esetleg a régi házból akkor alulra betenném (befelé szívja a levegőt) mert az pont a VGA-ra fújja a levegőt és az jó néhány fokot jelenthet.

-
PandaMonium
őstag
Na 13.6 beta-val benchmarkoltam a Grid 2 -t, hibahatáron belül ugyan annyi FPS-em volt. (Kb. 1,3 fps differencia). Ahogy néztem a changelog-ot csak pár apró bugot fixáltak, Windows 8 optimalizációk történtek és OpenCL támogatást kapott az Adobe Premiere PRO CC (ami elég jó hír azoknak akik sok videót szerkesztenek). Szóval aki ilyesmiben nem érintett nem hiszem, hogy megérné frissíteni.

-
PandaMonium
őstag
-
PandaMonium
őstag
válasz
zserbox
üzenetére
Egészen pontosan a Sapphire csak a HD7870 -eknél ismerte el a hibát, de a HD7850 -eknél is jelen volt.
Állítólag az új "csíkos" Sapphire-nál már nincs BS, de én még mindig nem merném megkockáztatni. Inkább ASUS, Giga, MSI közül választanék (ilyen sorrendben), szigorúan a 2 vagy több ventis kiadások közül.
(#30749) DEV_NULL: Na látjátok ezért haragszom ha sárba tiporjátok az FX-eket, mert utána meg jönnek az ilyen emberek akiknek lövésük sincs róla mennyit is tud valójában egy ilyen proci csak hallják róla a sok rosszat.

(#30770) kovsol: Nálam 1100/1600-hoz 1160mV kell majdnem, szóval nagyon jót fogtál ki, nem hiszem hogy van ettől sokkal tuningosabb.

-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Nem fordítva raktam, lassabb volt AVX-el.
Egyébként így sem volt sehol CPU limit a játék alatt, a minimum FPS-t is a VGA produkálta.
Egyébként eddig elég tetszetős a játék, egyetlen dolog ami nem tetszik benne az a rengeteg reklám (az Intelt nagyon pofátlanul tolja a játék, és ezt tényleg nem azért mondom mert piros vagyok).
-
PandaMonium
őstag
Na, leteszteltem én is.
CPU: AMD FX-6100 @ 4GHz
VGA: Sapphire HD7870 XT 1100/6100MHz
Akit érdekel a teljes konfigom az adatlapomon megtalálja.Nem AVX:

AVX:

Minden maxon, tehát nem ultra preset. Élsimítás MSAA 4x.
Egyébként nem tudom, hogy miért nem tűnt fel eddig nektek de a Grid 2 benchmarkja csak elég körvonalas infót ad a dolgokról, ugyanis akárhány alkalommal lefuttatjátok másképp mennek az események a benchmark alatt (volt már olyan, hogy egész végig 4 autó között viaskodott a kocsi, de olyan is, hogy a benchmark felénél csak az üres utat kellett bámulnom).

-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Nem igaz, ez sajnos csak egy elég elterjedt tévhit. Ahogy dark@ mondta most a nyerő páros mindenképp az Intel CPU és az AMD VGA, az ár-érték arány már más kérdés, bár ha nem kéne platformot váltanom a 3570k-hoz tuti inkább azt választanám mint az FX8350-et, de 40.000Ft -ot (kb. ennyit kéne ráköltenem ha a mostani lap+proci kombót eladnám és vennék egy olcsó lapot meg bele egy i5-3570K -t) nekem nem ér a váltás, úgyhogy marad az AMD, ez is egész jól teljesít.

-
PandaMonium
őstag
"Jó" látni, hogy nem csak az AMD procikon tudtok viaskodni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak 2 oldallal ez előtt mondta el egy moderátor, hogy a proci téma off, több ilyen ne legyen erre pár hsz-el később ő is beszáll a vitába.
-
PandaMonium
őstag
válasz
ALONSO11
üzenetére
Szia.
A vertikális szinkronizációnak nincs köze ahhoz ha 60fps alá ugrik az fps-ed, mindössze azért felelős, hogy a monitorod frekvenciájánál több fps-t ne termeljen a géped, ezzel fölöslegesen hőt és magasabb villanyszámlát okozva.
A mikroakadás a több GPUs konfigoknál jellemző, fps-hez szintén nincs köze amennyire tudom. 40fps-nél még bőven "összefolyónak" kellene lennie a játékmenetnek, egészen 25fps-ig folyamatosnak tűnik a kép (persze azért látható a pl. 30 és 60fps közötti különbség). Procinak elégnek kell lennie, nekem ugyan ilyenem van pontosan 4GHz-en mint nálad és egy Sapphire HD7870XT-t kihajt. Amit én javasolnék az az, hogy nézd meg, hogy a legújabb driver van-e fönt (13.4 WHQL -t tudom javasolni), a játékhoz telepítve vannak a patchek (ha léteznek hozzá) és, hogy ha virágbolti verzió akkor nem-e azzal van a gond. 
-
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Afterburner-ben is van rá lehetőség, hogy kitold az OC limitet.
Settingsben bepipálod az "Extend official overclocking limits" -et és meg van oldva.
Nem bántás, de kéne ide ilyen 0. post amiben ilyen dolgok el vannak magyarázva mert szó szerint ugyan azok a kérdések vannak megválaszolva nap mint nap.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Hogy érted, hogy visszafogni?
Összesen 400W -ot tud leadni 80%-os hatásfokkal, ha ennyi nem lesz elég a rendszerednek nem lesz nehéz észrevenni, egyszerűen lefagy/kikapcsol a gép.
Az eredeti kérdést ("Később használnám a molexot, de akkor nem tudom a vga-t rádugni?") megválaszolva: Nem sajnos, abba a molex csatlakozóba amibe már be van dugva valami nem megy bele még egy VGA 6pin átalakító is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Ennyiért a helyedben inkább a Hexa-t vettem volna, de az FSP sosem rossz választás.
A komment alapján (nem tudom igaz-e) egyáltalán nincs rajta 6 pin csatlakozó, azaz kénytelen vagy a VGA-t molex-6pin átalakítóval használni (általában minden VGA-hoz gyári tartozék).
Egyébként az ilyesmi nagyon nem ide való, de ez már részletkérdés. -
PandaMonium
őstag
válasz
ALONSO11
üzenetére
Ez csak egy csúnya nagy elmélet, kíváncsi leszek, hogy fog kinézni a játék valóban mikor megjelenik, mert voltak itt már ígérgetések a múltban, hogy mi majd így-meg úgy, meg új mérföldkő a grafika terén.
Érdekes módon ezzel szemben amit láttunk a PS4-en eddig is az az új Unreal Engine bemutató butítva(!) real-time renderelve. Nem kell mondanom, hogy a kicsit is komolyabb gépeken ugyan ez a bemutató maxon megy, persze lehet nem fix 60fps -el, de azért ez is elárul már valamit. Meg hogy külön lesz számolva az izom mozgása meg mittudoménmi? Hány izomcsoportja is van egy embernek? Csak mert kétlem, hogy több mint hajszála, márpedig a TressFX valós időben számolja ki a hajszálak mozgását (még akkor is ha természetesen nem annyi hajszálat renderel mint amennyivel a valóságban egy átlag ember rendelkezik) ennek ellenére a Tomb Raider TressFX-el elég lazán futott a HD7870 -eken. Szintén csak kis elmélkedés: Amennyire én tudom az AMD gyártja az APU-kat a PS4-be, már pedig ha egy olyan konzol ami 140.000Ft körül jelenik majd meg ilyen számításokra képes azt nekem senki ne mondja, hogy ez nem ér el a PC iparba is. Egy szó mint száz, óriási hülyeség szerintem ennyire előre gondolkodni, majd meglátjuk valóban mit tudnak ezek a vasak mikor megjelennek, de van egy olyan sejtésem, hogy fele annyit sem mint amennyire megy a hype róla.
-
PandaMonium
őstag
A venti fordulatszámának fixálása nem segít a dolgon mert a kolléga azt hallja mikor ZeroCore-ból "feléled" egy másodpercre a kártya. Sokan küzdöttek ilyesmivel a topikból. Egyszerű fix lehet, hogy megpróbálsz minden olyat leállítani ami hardveres gyorsítást használ (pl. böngésző) mielőtt ilyen állapotba rakod a gépet. Ha így sem oldódik meg akkor próbáld ki 13.1 -es driverrel, az sokaknak megoldotta a dolgot. Vagy esetleg 13.5 beta 2 ha neked az megfelel...

-
PandaMonium
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek de ez a myst-nek lesz szerintem valami "limitált kiadása". A hűtését elnézve ugyan az mint a myst csak csicsásabb borításban, de kétlem, hogy jobban hűt.

(#30023) darky@: Meg a hozzájuk tartozó bugok is.
De ez csak gonoszkodás, eddig kb. 2 játékkal találkoztam ami nem kedvelte a bétát, az összes többinél viszont jól ment minden. -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Szerintem ha nem mondod nem vesszük észre.
(Legalább is én biztos nem figyeltem)
Egyébként jó egy kis csönd néha itt is. Szélsőséges körülmények uralkodnak pár napja, van hogy feljövök 1 nap után és azt látom, hogy 2 új hsz., néha meg szintén 1 nap után egy 100 kommentes flame war dúl.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
PandaMonium
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
Lehet, hogy ezekkel a kártyákkal el lehet érni a HD7870 alap szintjét tuningal, még lehet kevesebbet is fog fogyasztani, de az egyetlen dolog amiről ilyenkor megfeledkeznek az emberek, hogy a HD7870-eket is lehet ám tuningolni és akkor már közel sem ugyan ott van a két kártya...

-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
A Sapphire -on is soknál rezeg a burkolat, semmi mást nem kell csinálni csak meghúzni pár csavart.
Egyébként az anyaghasználatnak ehhez nem sok köze van, tudtommal az MSI TF3 hűtésén kívül majdnem mindegyik gyártó kártyái műanyag burkolattal érkeznek. Sokan írták már a fórumon, hogy az ASUS kártyákon is rezeg néhánynál a burkolat...
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- Manli GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB Nebula Twin - Garancia 2027.08.16.
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mert eddig akárhány screenshotot láttam az asztalodról mindig ő volt rajta, és mindig más képen. Remek színésznő egyébként.

). De tény és való, hogy erősebb kártya a 7870XT, játék válogatja, hogy melyik oldalon fut jobban. 

Most jelentették be, hogy jön belőle a következő júliusban, fullHD felbontás, erősebb proci, 5MP-es hátlapi kamera és csak pár dodóval kerül majd többe mint a "gyengébb" tesója.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)