Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Igazából az a legjobb, ha trükkösen átfújsz mindig két lapát között, a pumpával is úgy szoktam.

-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Csak a ventilátorra vigyázz, ha jól belefújsz, azt nem szereti. Nem érdemes a tövébe, a forgórész alá fújni, és amíg takarítod, érdemes óvatosan lefogni, nem tudjon pörögni, akkor nem lesz baja.

-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Felesleges szétszedni a hűtőt. Egy méretes körtepumpával teljesen kielégítően ki lehet tisztítani. (Ha nincsenek rajta különböző zsíros, ragadós szennyeződések, amik jó esetben nincsenek egy megfelelő körülmények között üzemelő PC-nél.
) -
HSM
félisten
válasz
HANDO88
üzenetére
Elég sok cuccom gariztattam már náluk, és teljesen jók a tapasztalataim. Ugyan előfordul, hogy őket is szivatja pl. a nagyker/gyártó szervíze (pl. javítottként ugyanúgy visszajött többször egy cuccom úgy, hogy hozzá se nyúltak) de erről nyilván nem ők tehetnek.
Viszont sajnos tényleg ki vagy szolgáltatva a javító szervíz jóindulatának a gariztatásnál, ezzel nem lehet mit csinálni sajnos....

-
HSM
félisten
válasz
HANDO88
üzenetére
Nekem is volt ilyen 7870-em, de szerintem ez simán egy szériahibájuk volt. Egyszercsak minden jel nélkül nálam felcsapta hőfoktól függetlenül 4400-as fordulatra, teljesen véletlenszerűen, aztán egy idő után vissza. Ha jól emlékszem, a %-on sem látszott, csak a fordulatszámon. Én 3 napon belüli csere lehetőségével éltem.
-
HSM
félisten
válasz
Raidon
üzenetére
VGA-hiba gyanús, hogy csak egy perc után kezdi, ráadásul barátomnál nem csinálja 4850-el... Ettől függetlenül, amíg nem romlik a helyzet, addig jó lehetsz vele. (Ilyen pici hibával a garanciáztatás sem működik.) Én a hűtésén próbálnék kicsit javítani, hűvösebb PCB-vel jelentősen lehet csökkenteni a hibázásra való hajlamot.

-
HSM
félisten
válasz
Raidon
üzenetére
Egyfelől ez egy ősrégi verziója a játéknak. Másfelől nálam is csinál egy ilyen villanást belépéskor, de utána se a menüben, se a töltőképernyőn nem.
Nálam ilyen a 290-el a friss verziója a játéknak, driver a 14.4, OS win7 64bit:[link].(#50104) belinho: Azt írta, máshol is gondok vannak: pl. LoL betűk...[link]. Meg hogy a Tomb Raider a menüben is csíkoz: [link].
Persze, lehet tényleg más a gond.
-
HSM
félisten
válasz
Raidon
üzenetére
Nekem se a 290-el, se az előd 280X-el se a 7970-emmel nem volt semmi gondom a Tomb Raider menüjében. "Villog", mert villámlik, de csíkozás ott egy szál nem volt.
Azt nem tudom, a régi verziókkal volt-e, nem a megjelenéskor vettem, hanem jóval utána, akkor meg már pár patch-el együtt jött.Kell nekik egy leírás, hol, milyen hibákat produkál, és hol működik jól, hogy le tudják tesztelni. Az mondjuk bolt/szervíz függő, mivel hajlandóak tesztelni, valahol csak 3Dmarkkal, valahol csak ingyenes programokkal.... Szerencsére nem sokszor kellett VGA-t gariztassak....

-
HSM
félisten
válasz
marci.weller
üzenetére
Ez gyanúsan olcsó ár...
De miért itt OFF-ba megy? Ez nem ebbe a topikba való!!! -
HSM
félisten
válasz
marci.weller
üzenetére
A 7950 fogyasztása nem olyan vészes alulfeszelve, és bőven lehet őket. Logout blogomban találsz tesztet erről.
[link] -
HSM
félisten
válasz
marci.weller
üzenetére
Szerintem ez a stílus nagyon nem ide való, pláne, hogy te jöttél ide tanácsért. Tényleg nem ártana kicsit több tisztelet. Te rágod a netes teszteket, és azt hiszed, te vagy itt a császár, és oltassz le olyanaokat, akik élőben tapasztalták, amiről te csak olvasol és álmodozol.

-
HSM
félisten
válasz
marci.weller
üzenetére
Addigra már lehet, R9 280-nak fogják hívni a 7950-et. De ez már nagyon OFF ide...
-
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Nem kell azt lebutítani.
Pl. Planetside2. Amíg 10-20 ember lövöldözik egymásra, full GPU limites a 7950-en, 50-80FPS de ha már mondjuk kétszer 80-120 ember van egy csatában, na ott durván fele FPS és full CPU-limit az i5 3570k-mon, igaz, tuning nincs rajta. Persze, így is tökéletesen játszható, de azért látom a difit. 
Nyilvánvaló szerintem, hogy a proci ilyenkor nem a grafikát számolja.
Azonkívül hálós játék sem mind egyforma. BF3/PS2 azért eléggé extrém bizonyos szempontból... -
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
"Ha hálózati játékkal tényleg CPU-limit van, akkor ez egy ritka szarul megírt kód."
Alig várom, hogy elküldd a forráskódját egy általad készített, jobban optimalizált, gyorsabban futó verziónak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mert más munkájának szidalmazásan nagyon megy, de vajon tudsz-e csinálni jobbat? -
HSM
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Itt kicsit összekeverted az energiatakarékos működést az állítható feszültség kérdésével. De amúgy értem, mire gondolsz. Mondjuk nekem az üres fogyin megtakarított 3-5W nem elég meggyőző a BIOS-tákolásra.

Mert ugye az 1.0 user nem biztos, hogy BIOS-mókolással akar szenvedni, esetleg garit veszteni.
Pl. a VTX/PC 7870 XT-n csak egy BIOS van, nem is kettő, mint a Sapphire-on, szóval egy elrontott kísérlet sokszoros szívás.... 
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee
üzenetére
GPU-Z felejtős. Hol jót mutat, hol hülyeséget. Ez tuti, én ezt használom: [link]
Innen még OSD-re is ki lehet tenni, amit szeretnél az MSI AB-el.
Ezekszerint nálad is jól működik, ahogy nálam is, annyiszor tudsz feszültséget állítani, ahányszor akarsz.
De ugye neked kell állítani, magától nem fog 0,8V-ra váltani, ha fix feszes tuninggal egyszer már beállítottad az 1,08V-ot. 
(#36472) mr bauer: Neked nem BOOST-os a karid. Sajnos ez a BOOST egyetlen valódi hátránya, hogy az olyan karikon CSAK AKKOR tudsz feszültséget állítani, ha bekapcsolod, hogy fixálja az összes feszültségét a karinak (Force constant voltage, vagy fixed voltage, meg hasonló opciókkal). Ezután viszont, ha feszültséget állítasz a reboot után, akkor force fix voltage akcióba lép, és utána már magától nem fog kisebb feszültségű 2D üzemmódba váltani, hacsak te nem csinálsz neki, mint pl. ahogy MZsoltee megoldotta a 2db "3D" profiljával.

-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee
üzenetére
Valaki már panaszkodott hasonlóra a napokban a 7900 topicban is.. Nem egészen értem, nekem régen a TriXX se csinált ilyet, és most a 13.6 beta 2 driverrel és az Afterburner 3.0.0 beta 15-el sincs ilyen gond, annyiszor állítom a feszültséget, ahányszor akarom, megy is gond nélkül.
Ellenben, ami bukta, hogy ahogy ELŐSZÖR beállítassz egy feszt, onnantól fixálódik, azaz üresjáratban, UVD módban is fix lesz a feszültség, azaz annyi, amit beállítottál. Nálam pl. ha nem állítok feszt újraindítás után, akkor 0,9V körül megy üresben, és 1,2V terhelve, ezek a gyári értékei, és szépen automatikusan kapcsolgatja a hozzá tartozó órajelekkel együtt. Ha beállítok bármilyen feszt (boost kari, kell neki a fix fesz opció), mondjuk 1,1V-ot, onnantól kezdve üresben csak az órajelet veszi vissza, a fesz marad 1,1V, és terhelve is 1,1V marad, persze, terhelve droppol picit azért.
-
HSM
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ja, és mégvalami...

Itt nem 5015 pontot kaptál, azaz igen, de senki nem a teljes pontot nézi, mert abba beleméri a procit, hanem a grafikai pontszámot, ami 5861. Az azért már kicsit combosabb.

(#36467) kovsol: "Látom ti szép páros vagytok, inkább nem szólok bele többet."
Ne haragudj, de ezt nem értem, mire írod.
Megkeresett privátban, megpróbáltam neki segíteni legjobb tudásom szerint. Ötletek nyugodtan jöhetnek, csak megpróbáltam leírni, miért oda jutottunk, ahova jutottunk. 
"Ha hangosabb, mint az átlag kártya vigye vissza garanciába"
Én ezzel kapcsolatban ott akadtam el, mi alapján döntöd el, hogy hangosabb-e? Akkor egy "jó" 7870XT tulajnak el kellene mennie hozzá, és meghallgatni, nála milyen...
-
HSM
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Azért nem biztos, hogy jó ez a tanács, mert 1Ghz-hez marhára nem lesz elég az a feszültség, ami most van. Lényegesen több fog kelleni, legalább 20-30%-al nőne úgy a GPU hőtermelése szükségszerűen, és akkor már hiába veszed vissza a ventit a jelenelgi beállítás 1300RPM-jére (!!!!!!!!!!!!!!!!) már kurvára nem hűtené meg értelmes hőfokra, az 100%. Az az alig 10% sebesség szerintem nem ér ennyit különben sem.

Amúgy CoolBoy323-nál az a fő probléma (privát beszélgetésünk alapján, remélem nem haragszik meg, ha leírom), hogy hangosnak találja a kártyát, ha 1300RPM környékénél feljebb megy, 2000-nél már üvöltő szélzajról beszél. Két dolog lehet. Vagy CoolBoy nagyon jó hallású és érzékeny a zajra, vagy valamiért az Ő Sapphire XT-je azonos fordulaton nagyobb szélzajt produkál, mint amik nálam (nálunk) jártak.

(#36456) CoolBoy323: Én azt tanácsoltam, hogy addig ne töltsd be a profilt, amíg csak netezel, csak játék előtt, így addig a lehető legoptimálisabb lesz üresjáratban a fogyasztás. Ellenben, ha már játszottál, akkor mivel már nem tudod a fixált feszültséget kikapcsolni, így vagy újra kell indítani, ami nem ér annyit szvsz, vagy jobban jársz, ha hagyod a csökkentett feszültséges profilt. Ugyanis ha visszaállítod a gyári 1,2V körüli feszt, csak nő az üresjárati fogyi, mertt a fixált fesz miatt többet kap.

Persze, lehet nem fogalmaztam elég egyértelműen, vagy elbeszéltünk egymás mellett, de erre gondoltam.
-
HSM
félisten
válasz
Repsol600
üzenetére
Azért multiban is el lehet lenni tök jól egy megfelelően stabil bő 40-el is, nem kell feltétlen 60... Persze, a tuti, ha minél több, de saját tapasztaat, hogy a ez már elég jó eredményhez is.

Persze, ha akár rövid időre is 30 alá esik, az teljesen felejtős, ebben tökéletesen egyetértek.

-
HSM
félisten
Ja, értem... Én erre gondoltam, már az idejét se tudom, mióta van ez az egyébként szép megjelenítést adó motor ezek a játékok alatt.

A lényeg, hogy nem kell neki sok. De sajnos akadnak motorok/játékok bőven, amik alá 1gb édeskevés. Az új karikon is egyre több a VRAM, szóval szvsz várható, hogy ki is lesznek használva egyre jobban.... -
HSM
félisten
válasz
scampolo84
üzenetére
Igen. 20-50 FPS között volt végig, de igen szépen egyenletesen, laggok nélkül, tehát bőven játszható, élvezhető maradt végig.
Átlagosan inkább 3x-4x FPS volt a jellemző akció közben. Inkább így játszottam, mint butább grafikával, vagy tuningolva a 7950, ahogy már nem lett volna néma. Gondolom, az 1700rpm-es, egyébént gyakorlatilag néma csendes ventit is láttad a képen, bár azt se jelöltem meg. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha kevés lett volna az FPS az élvezetes játékhoz, akkor éltem volna a 7950 gyári (ami a képen is) 925/1250Mhz-es órajelével szemben az enyémmel elérhető beton stabil 1150/1550Mhz-es tuninprofilommal, ami kapásból 25% sebesség, csak sajnos hangabn az már messze nem néma.

(#36315) kovsol, (#36316) scampolo84: Mi ez a gonoszkodás, ez gáz, hogy csak ennyivel ment, vagy mi?
Mondom, teljesen jó volt amúgy.
Így toltam végig az egészet.... -
HSM
félisten
válasz
scampolo84
üzenetére
Persze, vannak játékok, amiknek nem kell több videóram, mert abban az időben készültek, amikor még 1GB volt a standard. De akkor én is linkelek neked szépségeket (saját kép):

Tomb Raider, FHD maxon, 2X-es SSAA a 7950-emen. Pirossal bejelöltem a memóriahasználatot. Biztosan remekül száguldott volna így egy 1GB-os karin...
Az SSAA-t javító patch után beérte már 1500-1800MB-al is. 
Az az gáz a kevés VRAM-os karikkal, hogy marha nehéz észrevenni, ha kevés, mert olyankot látsz csak, hogy mikrolagg, belassul zoomoláskor, meg hogy későn rajzolódik ki ez-az. Szóval elég komoly tapasztalat kell hozzá, hogy észrevedd, és meg tudd különböztetni más dolgoktól.

Egyszer 2009-ben szépen leírtam: [link](#36314) scampolo84: A Grid2 az régi motorra épül, amennyire tudom, lehet tévedek. A Metro az más, aláírom.

-
HSM
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
A képeken látszik, hova kell rakni a csavarhúzót, hogy ketté tudd pattintani. Azt is írtam, nem szabad túl mélyre tenni a csavarhúzókat, mert akkor a tekercseket is feszegetjük, ami nagyon nem jó. A képeken az is látszik, hogy a tengely a forgó részen van. Én a tengelyre tettem kis zsírt illetve a csapágyba, amiből kijött a tengely, az a kis lyuk, ami a képeken is látszik a tekercsek között középen az alsó részen.
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus
üzenetére
Elég gyenge minőségű csapágykezeléssel szerelt ventik vannak rajta, viszonylag hamar (7 hónap intenzív használat után az enyémre ráfért kis csapágyzsír) megadják magukat. Az Asus ennyiből talán jobb, bár ott is lehetett hallani zörgőssé vált ventikről. Ha rendben van a csapágy, teljesen zörgésmentes az a bizonyos Sapphire 7970.
Megfelelőre állítva a feszültséget egyáltalán nem is hangos, bár hallani kis nem túl zavaró szélzajt, hogy dolgozik, igaz, nekem házi Ghz edition van, 1000/1450-es órajelekkel. Ami viszont nagy előny, hogy a Sapphire házilag karbantartható, mármint a csapágy, alig kell hozzányúlni, max félórás művelet: [link]. -
HSM
félisten
válasz
Kaci84
üzenetére
Nem az elterjedés a gond... Hanem a működési mód, hogy egyik képkockát az egyik GPU számolja, a rákövetkezőt a másik. Így a képek nem függhetnek egymástól például, nem használhatják egymás adatait túlzottan, mert ha mégis, akkor nem fog skálázódni a CF, egy GPU sebességét se fogod kapni, ha nem kapcsolod ki. Ez a működési mód miatt (AFR) miatt romlik jelentősen a késleltetés is az FPS-hez képest, mert ugyanannyi a késletetés, mint egy GPU-val, csak az FPS "tűnik" duplának, így a késleltetés nem javul, csak az animáció folyamatossága.
-
HSM
félisten
válasz
scampolo84
üzenetére
A tesztek szerint... Nem írom le 50-edik alaklommal, hogy miért nem adnak ilyen esetben valós képet a tesztek. Talán elég annyit írjak, hogy már év elején, az 5850-emmel voltak játékok, ahol érződött, hogy elfogy az 1GB VRAM. Namost az 5850-nél barátok közt is 30-40%-al legalább gyorsabb a 7850. 1GB semmire nem elég rajta FHD-ban szvsz...

A CF-be kötött két 7850 nyers erőben lényegesen jobb, mint egy 7950, ellenben mégsem ajánlanám, mert a CF-es nyers erő marhára nem olyan, mint amikor egy kártya adja ugyanazt az FPS-t. Erről is írtam eleget már a 7900 topicban.
Arról meg végképp nem is beszélve, mekkora nyalóka, ha az adott játékmotor valamiért nem szereti a CF-et, és egyetlen 7850 erejével megy csak... Van ilyen is... -
HSM
félisten
válasz
zserbox
üzenetére
Nincs itt semmiféle hátha. 860Mhz-re EGÉSZEN BIZTOSAN jóval kevesebb feszültség elég lesz, mint a gyári 1Ghz-hez. Ezenkívül a 70-es erősebb, jobbminőségű tápköre miatt mégkevesebb feszültség elég lesz neki, illetve a 70-esekre komolyabban válogatott, szigorúbb előírásoknak megfelelő csipek kerülnek. Ezzel a sok fogyasztáscsökkentő tényezővel egyetlen dolog áll szemben, éspedig a plussz számolóegységek fogyasztása, amik csak akkor fogyasztanak, ha dolgoznak, de akkor a sebesség is jobb lesz, vagy mégjobban vissza lehet venni az órajelet, mégkedvezőbb fogyasztást elérve.

(#36122) Foxmulder89: Így van. Ez az egy dolog fontos, hogy állítható feszültségű, jóminőségű 70-es legyen.

-
HSM
félisten
válasz
zserbox
üzenetére
Nem lesz pariban, mert a 7870-ben több számolóegység van, tehát azonos órajelen és feszültségen gyorsabb lesz. Arról nem beszélve, hogy általában még a gagyibb 70-esekre is erősebb hűtőt szoktak tenni, mint egy átlagos 50-esre... Árban persze, az 50-es a nyerő, de nem ez volt a kérdés...

-
HSM
félisten
válasz
Firkavadasz
üzenetére
Vezethet. Ha nem bírja, akkor húzod, és lassul. Ki kell tesztelni.
-
HSM
félisten
Hát nem egészen ilyen szép egyszerű a világ.
A windóz feladatütemező folyamatosan váltja a szálhoz tartozó magot, így hamis (vagy inkább megtévesztő) adatot mutat, amit monitorozol. És akkor a HT mérhetetlenségéről nem is beszéltem.
Olyan rejtett "procilimiteket" tud okozni, hogy csak úgy füstöl.
Mindegy, én leírtam, hogy tudod csekkolni, a többi rajtad áll. Próbáltam csinálni egy ingame képet Planetside2-ből, csak valamiért nem tudta lementeni se a Steam, se az Afterburner, de a lényeg, hogy a játékkal monitorozni lehet, a proci vagy a VGA a limit, és igencsak gyakran előfordult, hogy azt láttam az OSD-n, hogy "Max Thread Usage: ~70%" mellette "Total CPU-usage:60%" és mellette a VGA ilyen ~60%-on teker, ami már masszív CPU-limit, és a játék motorja is CPU-limitet ír. Körübelül a ma esti egyórás játékom 60-70%-át jellemezte ez az állapot, 100% max thread usage-ot direkt figyeltem, sosem volt, 70-80% köztött maradt mindig, mikor néztem, a HWiNFO is 97%-ot jegyzett maximumnak a szinte végig masszívan CPU-limites játékomnak:
Kattintásra nagyítódik, és az oszlopok: pillanatnyi érték, minimum, maximum, átlag. A játék elején indítottam, és a végén a kép. Annyiból csalóka picit, hogy a valóságnál kicsit kisebb az átlag azért, mert közben lehetett 3-4 perc netezés az egyórás játékban.
Tehát nyoma sincs már a régi szép procilimites ábrának, ahol szépen lehetett látni ahogy a proci 99%-on teker végig....
Csak okulásként.
-
-
HSM
félisten
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Van, ahol leragasztgatják olyan matricával, amit jobb nem megpróbálni leszedni.
De nem túl gyakori. 
(#35998) haly: Nem meglepő, ugyanis amit 24FPS-el vettek fel, az 24FPS marad, senki soha többet nem fogja tudni kitalálni a hiányzó részeket. Ezek a "zseniális" algoritmusok és okostévék sem.

Viszont, ha jó élményt szeretnél ilyen filmejnél, akkor mindig egész számú többszörösére állítsd a TV-t, monitort. Én pl. ha 24-es filmet nézek, akkor 72Hz-re rakom a moncsim (éppen 3-szor ad be így minden képet) 25FPS-nél 50hz-re (éppen 2X-ese) 30FPS-nél meg tökéletes a gyári 60Hz. Ugyanis pl. 24FPS csak úgy mehet 60Hz-en hogy bizonyos képeket hosszabb, bizonyos képeket rövidebb ideig mutat, mint kellene.
Hogy hogyan is mutat ez a gyakorlatban: [link] -
HSM
félisten
válasz
Kaci84
üzenetére
Az nem sokat jelent, hogy monitoroztad a proci terhelését.
A VGA terhelését kell figyelni, illetve különböző órajeleken mérni, és kiszámolni a skálázódást.
A Crysis3 amúgy se túl durva CPU-gyilkos, emlékeim szerint. Ellentétben pl. egy GTA4-el, ami alatt még az 5850-em mellé is közel 4Ghz-en kellett járassam az I7 920-asom anno.(#35974) mexel: A 7850 azért combosabb kari.
Alapból ott a 256bites memória, és tuning szempontból is sokkal több benne a tartalék.
Bár nyilván kalkulálni kell az árral is.(#35976) haly: Szerintem 40-60FPS között már remekül lehet multizni, ha normális a játék motorja. Persze, ízlések és pofonok. Ami sokkal fontosabb szerintem, hogy 40 alá még pillanatokra se szaggasson be. Mert ha mikrolaggos, vagy input lagos, akkor nekem még a 60 is játszhatatlan.
(#35986) haly: Ezek az utólagos 60FPS-re tuningoló programok meg TV-k borzalmasak... Kell venni normális monitort/TV-t, és natív képfrissítésen nézni a filmet.
(#35989) DEV_NULL: A Sapphire ventiket pl. általában le lehet húzni a hűtő GPU-ról való leszedése nélkül. Kártyafüggő.
(#35982) mexel:"A procilimit az az, ha a proci full terhelésen van és nem tudod tovább hajtani mert egyszerűen "elfogy" a teljesítmény. Ha egy proci 70-80%-on megy akkor az még nem proci limit szvsz."
Ez nem így van. Amit írsz, az kizárólag egymagos proci esetében érvényes. Gondolj bele, van egy játék, ami egy magon tud csak számolni a procin, akkor egy 4 magos HT-s I7-en már 12% prociterhelésen procilimited van.
És nagyon sok olyan játék van, aminek van egy kritikus szála, ami egymagon limites, és még mondjuk ezenkívül használ 1-2 magot erre-arra, akkor meg mondjuk egy négymagoson látsz 40-60%-ot, mégis CPU-limited lehet. 
-
-
HSM
félisten
Pontosan. Amúgy érdekes, hogy mindenki azon görcsöl, hogy úristen, kihajtja-e a VGA-t a proci, miközben senki nem aggódik amiatt, hogy esetleg a VGA kihajtja-e a procit. Az mindenkiszerint tök jó, ha bizonyos játékokban 20%-on molyol egy agyonhúzott i5, de ha a VGA már csak 80%-on megy egy másik játékban, akkor az úristen, nincskihajtva, katasztrófa, pénzkidobás, stb...
Csak úgy vicces... 
Csak azt akartam mondani, hogy az elkerülhetetelen, hogy néha valamelyik komponens ne maxon menjen. Ez játék és szituáció függő, mikor melyik fog szűk keresztmetszetet jelenteni. -
HSM
félisten
Én ezt a progit használtam hozzá főleg egykarival anno: [link]. Bal felül tudod kiválasztani amúgy, melyik karit állítgatod épp.
Amúgy az MSI Afterburner is jó, bár ott csak akkor tudtam a második kártyán feszültséget állítani, ha az ULPS módot kikapcsoltam és rebootoltam.
Az alulfeszelés alapórajelen inkább növeli az élettartamot a lassabb venti és hűvösebb hőfokok okán. Ha közben húzod is, akkor már nem ilyen egyértelmű a kép. Akkor az a kérdés, többet nyertél-e az alulfeszeléssel, mint amit vesztettél a húzással, avagy sem.
Üresjáratban ami még bonyolít, hogy az ULPS mód kikapcsolásával 15W-al nő kb. az üresjárati fogyasztás, illetve a második kártya nem tud üresben kikapcsolt ventivel működni, így a ventije az eredeti állapothoz képest ilyenkor több üzemórát kap.
-
HSM
félisten
válasz
Colgate
üzenetére
Az előugró tooltipet is elolvastad, ami kijön, mikor a PCI-E mezőre viszed az egeret? Ha nem, most tedd meg....
Illetve van ott egy kérdőjel gomb is, azt is érdemes megvizsgálni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha az ott leírtak kipróbálása után is 1X-es marad, akkor gáz van, és érdemes utánajárni és kijavítani a dolgot.

-
HSM
félisten
A CF-nél duplán megéri, minden megspórolt watt itt ugye kettő.
Cserébe esetenként macerásabb belőni. Kevésbé fog fűteni az alsó kártya, kevésbé lesz melege a felsőnek. Hogy a Pitcairn GPU mennyire bírja az alulfeszelést a gyári 1,2V-jához képest, és mennyit tudsz nyerni kártyánkéntm ezt viszont nem tudom. 
Én a 7950/70 CF-nél nagy bajban lettem volna alulfeszelés nélkül hűtésileg, ami a házban pillanatok alatt kialakult kazánt illeti....
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
"csende és hűvös karik"
Különösen a helikopter-szindrómás MSI TF3-ak....
Ha valakinek egy harci helikopter csendes a gépébe, hát hajrá... 
Úgyhogy az MSI-t lehúznám inkább alitáról. Én jól megjártam vele, szerencsére tudtam cserélni más karira.... -
HSM
félisten
válasz
ÉNERGIE
üzenetére
Jó, persze, az ilyen eset érthető.
De ugyanakkor bőven vannak arcok, akik szépen megvették boltba, és mondjuk egy hónap múlva eladják. Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem csak az általad leírt eset van, akik jól akarnak járni veled. 
(#35599) Bati0501: Ez is igaz. Vannak, akik a termék 1 hónappal ezelőttiú árán próbálják eladni a portékát. Velük nem tudsz mit csinálni. Van, aki hirdetni szeret, nem eladni.

Az pedig, hogy hány éve csinál valaki valamit, az semmiféle garanciát nem jelent arra, hogy holnap vajon csinálni fogja-e vagy éppen eltűnik. De igaz, a bolt is ugyanúgy bezárhat sajnos, ilyet is láttunk már néhányat.
Azzal is terméeszetesen egyetértek, hogy ha kellően olcsón adják, érdemes elgondolkodni a bazáron is. Mérlegelni mindig érdemes.
(#35600) Ipadipad: Ne keverjük az autópiacot a hardverpiaccal. Egy autó, ha kigurulsz vele, egy hidegindítás teligázzal, és már kuka az egész. Elszívsz benne egy cigit szintén. Nem véletlen esik annyit az ára egyből. Ezzel szemben a hardvert semmiféle ehhez hasonló kár nem éri. Azaz érheti, de azt viszonylag könnyű kiszúrni. Egy egynapos hardvernél, de akár egy egyhónaposnál is túlzásnak gondolom, hogy nettónál többet ne érjen 27%-os ÁFA mellett. Ha azt mondom, 10-15%-ot veszít az értékéből, az természetes, de papíros garis, hibátlan, hiánytalan egyhónapos áru ennél többet nem veszt az értékéből. Ismét mondom, nem az új ár plussz tíz százalék típusú eladókat és barátaikat védem.

-
HSM
félisten
válasz
ÉNERGIE
üzenetére
Felesleges ennyire előre gondolkozni. Jobban megéri max 1-2 évre előre tervezni, és nem brutálisan túlbiztosítani mindent...
(#35596) ÉNERGIE: Én is fel lennék háborodva, ha nettó áron akarná tőlem valaki elvinni a mondjuk egynapos portékát, miután én kifizettem utána az adót.
Ilyenkor boltba kell menni, és megvenni nettó áron, ha neked erre van lehetőséged. Ilyen egyszerű. A bazárosokkal pedig csak egy baj van, a gari puszira megy. Valakinek ez elfogadható, valakinek nem. -
HSM
félisten
válasz
Milka 78
üzenetére
Igen, többen jelezték, hogy valami nem volt jó nálam, de ezt igen valószínűtlennek tartom. Külön-külön mindkét VGA tökéletesen működött, megfelelő sebességgel. Mindkettő megkapta rendesen a 8-8 sávját is. Gyakorlatilag fiss win7 64bittel teszteltem (max 1-2 hónapos lehetett). 3-féle AMD driver is volt, 13.1, 13.6beta2 és a CF-re kigyúrt 13.8 beta2 is. (Utóbbit kipróbálni direkt újra összeraktam a CF-et...) Ami nem volt tökéletesen ideális, hogy az egyik 7970 volt, a másik 7950. De itt is úgy láttam, szépen alkalmazkodnak egymáshoz, a 7950 Tomb Raiderben 99%-on ment, míg a 7970 88-92% között, a sebesség (FPS téren) is a dupla 7950-ének felelt meg, tehát a skálázódás is ideális volt.

A procit direkt nem tuningolva néztem, ugyanis nincs alaposan kitesztelt tuningprofilom, és így nem akartam egy esetlegesen nem tökéletesen stabil rendszerből bármilyen esetleg a valóságnak nem megfelelő következtetést levonni. 3,6-on viszont gyári állapotában atomstabil a rendszer, tehát ez is okés volt.
Valóban, jelenleg nem próbálkoztam a 25% tuninggal, de korábban, amikor I7 920-asom volt, ott igencsak széles skálán lehetett húzni, a gyári 2,66Ghz-ről egészen 4,2Ghz-ig. Úgyhogy pontosan tudom, CPU-limites helyzetben menyit számít 10%, 25%, vagy akár 50% tuning....
De mint írtam, Tomb Raiderben semmiféle CPU-limitre utaló jel nem volt 3,6-on sem. 
Viszont, van egy javaslatom. Nekem már bajos lenne visszaszerelni a második kártyát, viszont neked ott van minden szükséges cucc a gépben. Az egyik karidon húzol mondjuk 15%-ot, a másikon nem (ennyivel volt gyorsabb kb. a 7970-em az 50-nél a tesztben), és a Tomb Raidert végigtolod a leges legelejétől a repülőroncsig. Elsőször ezzel a "fura" CF-el, Full-HD, Ultimate, V-sync OFF, és tedd rá külön a 4X-es SSAA-t, és a Ultra árnyékokat. Itt a CF-el is így ment (csak 2X-es SSAA-val), láthatod, szuperül skálázódik, 60FPS: [link]. Egyébként már ez kizárja a CPU-limitet, de sebaj. Az egyke 7970-em most kipróbáltam, 30-35FPS-t csinál ugyanazon a helyen így, 13.6 beta 2 driverem van most is.
Na, és ha ez megvolt, kikapcsolod a CF-et, és egy kártyán végigtolod ugyanezt a kört, csak kikapcsolt AA-val és normal árnyékokkal. Nálam ez éppen dupla FPS lesz így a 7900-okon, lehet neked jobban be fog tenni az SSAA, és elég lesz a 2X-es a dupla FPS eléréséhez, ezt próbáld ki előtte.
Szóval így látni fogod a különbséget az egykártyás és kétkártyás azonos FPS között.Amúgy amit én tapasztaltam (talán jobb, ha csak akkor olvasod el, miután kipróbáltad
):[link]
A játékból nekem az 1.01.730.0 verzió van fenn, aminek kikapcsoltam a frissítését már egy ideje, pont a tesztek miatt, ebben már ki vannak javítva a nagyobb bogarak.
Egyébként nekem olyan szempontból nincs bajom a CF-el, hogy szuperül jó lett az animáció. Ellenben az "érzés" maradt egykártyás szinten, és pl a PS2 használhatatlan is lett. Szóval én senkinek sem ajánlom egy erősebb egykártyás rendszer helyett, mert nekem legalábbis, meg se közelíti azt az élményt. Én ezt tapasztaltam. Használhatatlannak sosem mondtam, csak hogy dupla áron venni korántsem dupla élményt nem jó üzlet.
Azért abba is gondolj bele, használt árán 150 000 forintnyi videókari volt a gépemben hónapokig, és az egyszem szűk 70 000 forintos karimmal játszottam, szerintem ez elég gáz a CF-re nézve... 
Remélem, sikerül kipróbálnod, nagyon kíváncsi lennék a tapasztalataidra így öreg motoros CF-barátként.

-
HSM
félisten
válasz
Milka 78
üzenetére
Igen, alapon ment. De azért ne mondd nekem, hogy egy 3,6Ghz-es IB proci 16GB 1600Mhz Cl9-es rammal és 8x8 PCI-E 3.0-át adó lappal olyan gyenge kombó a cucc alá.
Nem azon a 25% procierőn múlik, amivel több lett volna, ha felhúzom 4,5Ghz-re.
Egyébként a játékok választása is tudatos volt. Akartam egyet, ami egyáltalán nem CPU-limites a CF-el sem, ez lett a Tomb Raider. Végig 99%-on tekert benne a 7950, és a CPU-kihasználtság is azt mutatta, hogy szépen meghajtódik. Akartam egy olyat, ami vegyes limites, ennek pont jó lett a Metro. Akartam egy olyat is, ami masszívan proci-limites, és ami az egyke 7950-emet se hajtotta ki proci miatt, ezért került be a Planetside2.(#35564) Syz: Hát, én épp Full-HD-n teszteltem.... És nem volt az igazi. Ha már nekem kéne mindenféle harmadik féltő származó tweak progival működésre bírnom a rendszert már régen rossz szerintem. A jövőtállóságnak pedig megint nem kedvez a CF az AFR technológia miatt. Nem én találtam ki: [link][link]
Illetve a 2GB se éppen jövőbe mutató, 3GB-al azért nyugodtabb vagyok...
Kompromisszumot pedig a kicsit meghúzott 7950-emmel se kellett kössek szinte sehol, a 7970-emmel pedig pláne nem, már 1000/1450-es alapórajelén is megy mint az állat.
Persze, ami a jövőt illeti, csak az idő fogja eldönteni, melyikünknek lesz igaza.
Ne érts félre, örülök neki, ha elégedett vagy a rendszereddel, csak ezekkel a pontokkal nem értettem egyet.

-
HSM
félisten
Nem hiszem, hogy sokat vesztessz vele... A VGA-d nem lesz tőle erősebb, nyilvánvalóan. Ha lehetne javítani a sebességén, az AMD már kiadta volna rá a friss drivert. Persze, a tesztet átvágja a félkész, le nem rednerelt képek eldobálásval a Virtu, de attól neked nem fog nőni az élmény. A virtualizálás miatti hátrányokról nem is beszélve.
(#35559) =HG=: Nekem se jött meg a kedvem... Itt volt 4-5 hónapig 2 7900 a gépben, gondoltam akkor már kipróbálom, de összesen kb. 6 órát mentek CF-ben, amíg teszteltem...
Ha jobb játékélményt akartam, jobban jártam, a kicsit jobban meghúztam a 7950-em... 
-
HSM
félisten
El kell adni, és venni egy jóféle 7950-et.
De amúgy van akinek bejön a CF, van aki nagyon utálja. Én utóbbiak táborát gyarapítom.
Én erre jutottam: [link] [link]De mondom, van aki meg tökéletesen elégedett a CF-ével, szóval csak akkor fogod tudni ezt tutira eldönteni, ha kipróbáltad valahol, valakinél...

-
HSM
félisten
FPS-ben biztos leveri, ha megy a CF és skálázódik, és a 2GB RAM se fogy el. Innen még levesz az élményből a CF magasabb input lagja, és egyéb nyűgjei. Ha meg nem megy jól a CF bármi miatt, akkor van egy dupla áras 7850-ed. Nekem nem kéne 7950/70 helyett, az 100%. Esetleg sokmonitorhoz lehet jobb, ahol a dupla ROP kapacitás előny lehet, de ebben nem vagyok 100%.

-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja, értem.
Sose azt nézd, mennyit pörög X%-on, hanem hogy milyen hangos úgy, hogy meghűtse a karit.A 7970-em pl. tök halk 100%-on a refi 7970-hez képest, ami úgy szerintem még a TF3-at is lepipálja, bár ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos, mindkettő szörnyen zajos.
A refi pl. 50%-on már elviselhetetlenül hangos, míg a Dual-X-eken még épp csendes. -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem tudom, lehet, az enyémnek volt valami baja, de nálam ha nem tekert a venti legalább 1800-2000rpm-el (ilyesmire emlékszem, de lehet kevesebb volt, de úgy próbáltam belőni, hogy még épp ne legyen hangosabb a gépem alapzajától), akkor tuning nélkül is egy idő után fagyott a kari, míg a gyári vezérlésen, ami jócskán gyorsabban pörgette a mókuskereket, nem fagyott. A monitorozható hőfokok mindkét esetben bőven jók voltak, de valami mégis eldobta magát, ha lejjebb vettem a fordulatot.
Ezzel ellentétben a Sapphire 7870 XT alulfeszelve akár ilyen 1600-1700rpm-en is csendesebben is stabil maradt, miközben gyorsabb is volt és többet is fogyasztott, a Powercolor 7950-em szintén. Emiatt nem voltam én megelégedve a TF3-al. Persze, 100% hogy sokkal rosszabb hűtések is vannak nála (persze, helikopter effekt nélkül értve), de ahhoz képest, hogy egy ezressel volt csak drágább akkor a Sapphire 7870XT, elég nagy csalódás volt utólag az MSI.... -
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát nem tudom... Én kifejezetten elégedett voltam vele. Tuning nélkül alulfeszelve 1800rpm körül ilyen 65-70 fok körül volt a kari játék alatt.... Mondjuk a 7970-en ugyan más bordával, de ugyanat a venti, ott 1950-nél kezd szélzaja lenni, de 2200-2300-ig nálam még nappal jó, nem zavaró szerintem, bár nekem hangszigetelő habos a gép oldala, lehet az is segít.

Az MSI TF3 7870 után megváltás volt az a hűtő, sokkal halkabbnak találtam, erősebb hűtőképességgel.
(#35520) Bati0501: Egyszercsak használat közben felpörög, majd abbahagyja, amit sehogyan sem tudsz felülvezérelni vagy elkerülni. De te közben a frászt kapod, meg a fejed szétmegy, olyan hangos....
De amúgy is kuka az a hűtés, vagy csendes, vagy hűt... A borda még jó lenne, de az a venti rajta nagyon gyenge, cserébe hangos.(#35522) Malibutom: Neked még ha jól tudom, korai darabod van, azok jók voltak mind. Idén január-februártól jöttek nagy számban ezek a helikopter-szindrómásak, de a TF3 7950-ek közt is sokan ebben szenvednek a mai napig...
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy a 100%-os venti igencsak brutális zajt jelent, 4500rpm-el süvít rajta olyankor a venti, a 7970 Dual-X-em ventijének max 3500-as fordulaton produkált zaja kifejezetten elbújhat a sarokban ahhoz képest.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Hát épp ez a félreolvasás.
Hogy nem 3GB-os 7870-et írnak, ami nincs és nem is lesz.
Egyébként 4GB-os 7870-ből sem ismerek túl sokféle típust, pedig az elvileg simán lehetne.
Azért vélhetőleg nem fog kelleni halálra butítani, hogy beférjen 2GB-ba.
De ezekszerint itt már nem csak üresen fog lesni a plussz 1GB ram a Tahitiken. Kár hogy nem játszok BF-et, pedig biztosan tetszene, hogy végre valami jól kihasználja az extra ramot. 
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Félreolvastad.... 7870 es GPU-ból és 3GB videómemóriából. Tehát vagy 4GB-os 7870 vagy 3GB-os 7900-as.

-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
Az a táp untig elég... 14A az marha sok, egy I5 2400, egy B75 lap és egy húzott 7850 fogyasztásához képest... Nekem a 7970 OC, igaz alulfeszelve 1,1V-ra, de konnektorból mérve is 200-300W csak játékok alatt, úgyértem a komplett gép az i5 3570K-val....
Ha 21A-t felvesz egy 7850, akkor már jobb, ha indulsz is a porral oltóért...
A Logout tesztemben épp 21A volt a 7870XT a gyári 1,256V-ján, kombustor alatt, plussz 20% limittel, másfél perc alatt 100 fok fölé melgedett a VRM, pedig az nem 130W TDP-re van méretezve.
Képet a Logout tesztemben megtalálod, ha érdekel. 
Ettől függetlenül, a méretéből és korából fakadóan én is időszerűnek találom annak a tápnak a cseréjét.

-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
A fogyasztástöbblete a ramtuningnak egészen minimális, maximum 10-20W, semmiféleképpen se több. Inkább a "tisztább" tápfeszültség, ami miatt esetleg jobban mehet más táppal, de azért nem lenne szabad szignifikáns különbség legyen, a VRM-nek ki kéne szűrnie ezeket.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
Nem hiszem, hogy a ramot az tuningosabbá fogja tenni a karin. Persze, ha nem kerül pénzbe a bűvészkedés, akkor miért ne?

-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
Sajnos ez ilyen. Ha túl nagy órajelet állítassz be és nem bírja, akkor átviteli hibák lesznek, és akkor ezt amíg tudja detektálja és újraküldi az adatot, csaképpen így a hasznos sávszélesség csökken, elkezdessz lassulni a lassabb, de hibátlan átvitelhez képest.

Én nem hiszem, hogy a nagytesóra válogatott ramok mennének... Bár a Tahiti-ben erősebb a vezérlő, az szinte 100%, a 7950-emen is sima 1250-es ramok vannak, semmi extra, mégis 1600-on is akár stabil.... De igazából ez mindegy is, abból kell mindenkinek kihozni a legtöbbet, ami van.
Egy bő fél éve még 5850-el nyomtam én is, akkor lassan 3. éve... Ahhoz képest a 7850 egy rakéta 1200-as GPU-val modernebb címekben. 
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
"nincs haszna pitcairn magvasoknál"
Azért egy 7870-nél elég szűkös, ott lehet szépen nyerni. Az XT-t még 1500-on is volt, ahol az fogta vissza a 7950-el szemben elsősorban... Persze, GDDR5-nél könnyen előfordul, hogy minél feljebb húzod, és ha nem bírja, nem hibázni kezd, hanem lassulni, csak ezt sokan nem tudják.

-
HSM
félisten
Nem akarlak elkeseríteni, de attól a vacak 200Mhz-es extra tuningtól minek kéne változnia?
4,5%-al lesz úgy erősebb a procid, mint 4,3-on, attól nem lesz 80%-os GPU-használatból 100.... 
Ha 3600-ról húznád fel 4500-ra, na ott lenne difi, 25% extra cpu-erővel.
De ilyen 200Mhz-ekért kár belépni a BIOS-ba szvsz. -
HSM
félisten
Körübelül egy éve már nem az van, mint régen, hogy havonta WHQL driver, és ami kijött beta, az elég instabil dolog volt, hanem ritkábban jönnek sokkal a WHQL-ek, most talán a 13.4 a legfrisebb, lassan fél éves, viszont amiket kihoznak bétákat, azok most sokkal stabilabb driverek.
Persze, érdemes jelenleg is a legfrisebb WHQL-t használni, az a tuti, de néha nem árt ránézni, mit változtattak a friss betaban, és ha olyat, frissíteni. Legrosszabb esetben visszarakod a régit ha nem vált be az új. 
-
HSM
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Lehet, a procilimit, vagy a esetleg a videómemória. Én az 1000/1450Mhz-es 7970 OC-men most nyomtam egy benchmarkot (most már csak ez az egy kártya van a gépemben), 3-as opció, azaz DX11 Ultra DDOF nélkül (mert azt utálom
), 78-140FPS átlagot adott jelenetfüggően, 40-80 közötti minimummal, tehát ha 3 kijelző harmad sebesség, akkor is még az éppen játszható szint. Persze, ez csak a bench, ha gondolod, futass egyet te is.
Bár én játék közben is hasonló FPS-eket láttam, bár tény és való, csata közben nem a számlálót néztem, és csak az alapjátékot, single player. Nekem a proci egy tuningolatlan I5 3570K, 3,6Ghz-3,8Ghz között a gyári turbo-val. -
HSM
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Hmm... Nekem a CF 50FPS alatt borzalmas rossz volt, csak afelett kedzett élvezhető lenni, bár még 60-70-nél is kicsit több volt a lag, mint szerettem volna. Egy karival viszont én is remekül elvagyok már 30-40FPS-el is.

Single-ben engem az zavart, hogy nem olyan közvetlen az egész, főleg Tomb Raiderben éreztem, hogy mintha nem közvetlen irányítottam volna a karaktert, hanem gumikötéllel, kis késéssel, tisztára mint az érintős okostelefonok, ahogy követik az ujjad nem mondom, hogy bejött a dolog....

A Bioshock nálam úgy ment az egyszem 7950-el is, ki se próbáltam a CF-el, annyi FPS volt, majd lemászott a monitorról, meg is lepődtem, mennyire hihetetlen gyorsan fut maxon FHD-ben, pedig gyönyörű.

-
HSM
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Ezzel vitatkoznék. Az egyszeri user nem fog semmit észrevenni, max örül, hogy a FRAPS dupla sebességet mutat. Aztán majd nem fogja érteni, miért lövi le minden noob multiban pl...
Nekem is 4-5 órás, körültekintő tesztelés kellett, hogy a dolog mögé lássak, pedig nem ma kezdtem.... Bár hozzá kell tenni, hogy aki nem pörgős multi játékokon nőtt fel, vagy sokkal lomhább monitora/egere van, az talán kevésbé érzékeny a nagyobb input lagra, így őket nem fogja ez ennyire zavarni, mint engem.
Én ha választanom kéne egy 7850 CF vagy 7950 között egy percig se gondolkodnék... Szerintem az mindent elmond, hogy 3-4 hónapig volt kettő 7900-as VGA a gépemben [link], és mégis az egyszem 7950-emen játszottam...
De ahogy mondtam, azért akad boldog, elégedett CF-használó is. 
-
HSM
félisten
"A remekül elvagy vele az azt jelenti ki van hajtva, vagy az igényeidnek megfelel?"
Ez azt jelenti, hogy az általam kipróbált jópár címben remekül kihajtotta, tehát az igényeimnek megfelelt. Nyilván vannak, főleg MMO játékok, ahová kevés a proci, pl. Planetside 2, ahol jó, ha 70-80% az átlagos GPU-használat, de ott általában elég az FPS, hiába a masszív CPU-limit. No, meg mivel nem hajt meg 2 vagy 3 szálnál többet a játék, nem is nagyon létezik proci, amivel ki lehetne hajtani a 70-esem...
Még tuninggal lehetne 20-25% plusszba, de nem lenne tőle sokkal jobb a helyzet."Single player" címekben pedig bőven pariban volt anno a finoman húzott 7950-emmel is, szóval ezért írtam, hogy egy kisebb I5 IB elég kéne legyen egy költséghatékony gamer gépbe egy 7850 mellé.
Igazából szerintem a 700-as I5 is még a vállalható kategória, ha elég olcsó. A kétmagos HT-s szörnyedelmeket viszont kerülném, amennyire csak lehet, az árukat megkérik, de a teljesítményük ahhoz képest elég vérszegény.Ja, és az élsimításból is mindig csak annyit rakok rá, amennyi kel, 2X-es SSAA, vagy SMAA, vagy MSAA-t. FXAA esetén inkább noAA nálam, felbontás full-hd, minden mást szeretek maxra húzni.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Én a 3570k-val tuning nélkül remekül elvagyok a 7970-emmel is. Egy 7850 alá szvsz elég egy olcsóbb IB négymagos I5 is. A 2 magot én se nagyon erőltetném már manapság....
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium
üzenetére
A cikket nem ismerem, és a kereső sem segít ebben sokat. De végülis teljesen mindegy, a saját, többízben megtapasztalt, kiskeri lehetőségeikhez képesti teljesen korrekt hozzáállást amit megtapasztaltam, sokkal többet nyom a latba, mint hogy vadidegen emberek mit "panaszolnak" róluk. Mondjuk amilyen hozzáállásról tanúbizonyságot tett itt pár fórumozó, hogy fenyegetőzzünk egyből fogyasztóvédelemmel, meg borogassunk asztalt, mert "csak nekünk lehet igazunk" nem csodálom, hogy nem mindenkivel ilyen nagyvonalúak, mint amit én tapasztaltam....
-
HSM
félisten
válasz
juve600
üzenetére
Azt jelenti, mennyi idő volt kiszámolni egy képkockát.
Szépen látszik, hogy ugyanannyi idő (a teszt hossza) a Tahiti-le 7200 képkockát számolt ki, míg a gtx560ti csak 4800-at.
Amúgy ez a teszt volt az egyik, amiben eléggé szűkösnek tűnt a memória sávszélesség, itt eléggé előnyben volt a 7950 az le-hez képest, lásd a logout tesztem.
Bár én ott az fps-t adtam meg, nem a frametime-t, de átválthatók egymásra. -
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Valami akkor nálad nincs rendben.
Nálam win7 64bit, 13.8 beta 2, DVI-DVI kábel: [link]
Amit viszont észrevettem, valamiért nálam se megy a zero-mód, ha "lezárom" a gépet, hogy be kelljen írni a jelszót, csak ha az asztalról megy pihizni. A kép Nircmd-s monitorkikapcs-al készült időtakarékossági okokból.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium
üzenetére
Semmi gondom nem lett volna, ha egyszerűen azt írja, sz@rok rá...
De ez a "bocs, mobilról vagyok" duma kiborít, nemcsak itt, máshol is csomóan emögé bújnak. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASRock Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D OC 12GB számlával és garanciával eladó!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB
- BONTATLAN ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 OC Edition
- Gigabyte GTX1660 TI OC 6GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Gyakorlatilag bárminek a hibája okozhat "VGA Driver elhalást". Ki kell tesztelni az alkatrészeket szépen egyenként.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt nem tudom, a régi verziókkal volt-e, nem a megjelenéskor vettem, hanem jóval utána, akkor meg már pár patch-el együtt jött.

De ugye neked kell állítani, magától nem fog 0,8V-ra váltani, ha fix feszes tuninggal egyszer már beállítottad az 1,08V-ot.
Megkeresett privátban, megpróbáltam neki segíteni legjobb tudásom szerint. Ötletek nyugodtan jöhetnek, csak megpróbáltam leírni, miért oda jutottunk, ahova jutottunk.
Mondom, teljesen jó volt amúgy.
Egyébként 4GB-os 7870-ből sem ismerek túl sokféle típust, pedig az elvileg simán lehetne.