- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
netguru10
aktív tag
válasz
csucsbicep #26997 üzenetére
Értem.
Köszönöm az infókat! -
Destroyer91
tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam,én is belevágok n is ebbe a feszállítgatós témában (főleg a melegedés,zajos viselkedés miatt
),de mivel nem nagyon értek hozzá ezért inkább megkérdem a profikat
Szóval egy VTX3D HD 7850 X-Edition 1 gigás cuccról van szó,az itt felsorolt programok közül egyedül a Sapphire TRIXX az,ami engedi állítani a feszültséget (ami alapjáraton 1,210 V,gondolom ez magas,illetve ez a maximum,amire engedi a program tolni a csúszkát
),a kártyát nem tervezem egyelőre húzni,nem érzem szükségét most. Szóval hogy is kell nekiállni,milyen progival lehet tesztelni és hogy,illetve a feszültségérték idle és terhelés során is ugyanaz,ha beállítom vagy változó (csak mert most GPU-Z alapján 0,825 szimplán windowsban)?
Előre is köszi a választ és segítséget!
-
-
netguru10
aktív tag
válasz
csucsbicep #26992 üzenetére
Értem.
De kb mégis meddig kellene? 1250-1300Mhz-ig? vagy kevesebb is elég lenne? -
lowzor
veterán
válasz
kovsol #26989 üzenetére
64-es mapen beülök a jetbe, odamegyek az épületek fölé, máris beesik 30-40%-ra a GPU-k kihasználtsága, az FPS meg le 30-ra. Ugyanez van, ha gyalogosan megyek be zsúfolt helyre. Egy kártyát meg képes 99%-on hajtani max grafikán. De a 7950-et is hajtotta 90-99%-on és nem volt vele ilyen gond, hogy lemegy 30-ra, 65 fps alá soha nem ment vele.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #26978 üzenetére
Nekem ilyen gondom érdekes módon nincs, és pont a BF3 ami nagyon jól skálázódik CF el. 70% alatt nem is láttam a kártyákat még BF3 közben. Én nagyon meg vagyok elégedve a CF teljesítményével. Egyedül FC3 ban van vele gondom a mikro akadások miatt, de bármelyik másik játék amivel használni szoktam jól működik.
-
lowzor
veterán
Nem lehet valahogy elérni, hogy ne kövessék egymást a kártyák kihasználtságban?
Van olyan BF-ban, hogy 30-30%-on megy mindkettő. Az FPS is lemegy a béka segge alá. 1 kártyával jobb a teljesítmény, komolyan...
-
netguru10
aktív tag
válasz
csucsbicep #26986 üzenetére
Tételezzük fel,hogy egy "jól húzható" példányt fogok ki,akkor kb meddig kellene húznom hozzá?
-
netguru10
aktív tag
válasz
csucsbicep #26984 üzenetére
Valahogy selytettem!
És ki tudok belőle csalni egy 7950-hez közeli teljesítményt? -
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #26981 üzenetére
Elég most nekem 1 db 7850, csak kíváncsiságból építettem CF-et, az egyik kártyát eladom. De ez kezd meggyőzni, hogy a későbbiekben inkább 7950 legyen majd 7850 CF helyett.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #26979 üzenetére
Már tapasztalom...
-
lowzor
veterán
A szar skálázódás ellen lehet tenni valamit BF3-ban?
Ha az egyik lemegy mondjuk 40%-os használatra, a másik is követi...Így néha lemegy az FPS 30-raEz így 1 vicc...Az 1200-as 7950-el nem ment 65 alá soha az FPS maxon, pedig az 20-30%-al gyengébb volt.
Plussz az előbb levettem a grafikát olyanra, amilyenen 1 7850-el használtam és kevesebb FPS-em volt, mint 1 kártyával
-
Steve198310
őstag
Csatlakoztam a Sapphire HD7850 klubbhoz. Melyet AAntii fórumtárstól vettem.
Amióta meghozta a posta (13:40) azóta ölöm játékokkal. Elmondhatom eddig nagyon megvagyok vele elégedve. (kopp-kopp)
Igaz először egy Asust szemeltem ki de az még az eladónál behányt. Igy mivel Asus nem lett jó lett a Zafirka is.
A para meg volt ,hogy így meg úgy , de faxa
Habár a tesztek nem jól sikerültek de ezt talán betudom a faxa Win8 nak. Nekem azok elég siralmasak.
A tuningot meg birja rendesen. Adtam neki. Had érezze jól magátHa már az elődje az a csöpp Asus HD6870 is húzva volt. Elég fura volt a kettő közti méret változás.
Na tehát a lényeg az,hogy birja mint paraszt a szántást
-
AAntii
őstag
válasz
netguru10 #26968 üzenetére
Ha belefér, akkor inkább az Asus. Egyébként ha nem beragadt készletből vásárolsz, akkor nagy valószínűséggel a Sapphire-ral sem lesz semmi bajod, tavaly márciusi gyártásból volt nekem garanciáztatásra szoruló darabom, de az újabbal, amit adtak helyette, nincs baj.
@zserbox: nekem a hibás alaplapom csak x4-en működött, mikor épp 6950@70-em volt. Előtte volt már 6870-em is, még annak a teljesítményét sem tudta, kb. 6850/6870 között muzsikált. Tehát az x4-es cf-et nem erőltetném, mert ha azt nézzük mennyi benne marad, erősen pénzkidobás szaga lenne a dolognak.
-
lowzor
veterán
7850 CF eredmények alapfeszen (1,138V)
Fesz emeléssel még lehetne rajta javítani, mert mindkét kártya elég jó példány.3DMark 11: [link]
3DMark 13: [link]
Heaven (minden maxon):
Sniper Elite V2:
Brutálisan erős
Amúgy elég nekem 1 kártya is, csak kíváncsiságból építettem 1 CF-et. Kiélvezkedem magam, aztán majd azt a kártyát megtartom, amelyik jobb tuningban. A Sapphire-t állítólag 1250-en (!) használta az előző tulaja.
-
netguru10
aktív tag
Sziasztok!
A Sapphire 7870 black screen problémák megoldódtak már?
Mert vga csere előtt állok és egy 7870 Ghz OC a kiszemeltem!...
De nincs kedvem meg időm sem,hogy a "folyamatos" gariztatással a postára mászkáljak!
Vagy esetleg szóba jöhet az Asus 7870 DC2 TOP is... ha ezekkel nincs ilyesfajta probléma!? -
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Erről a kártyáról mik a tapasztalatok : XFX RADEON HD 7870
Tuningolhatóság,megbízhatóság,és úgy mindenség szempontjából?
-
HSM
félisten
válasz
Hurkaleves #26958 üzenetére
Szerintem annyit már csak a jövőtállóság miatt is megér, én legalábbis 100% azt választanám. Persze, neked kell eldönteni.
Illetve, ahogy mondtam, vannak játékok, amik nem igényelnek 1GB-nél többet, ott nem lesz difi. De egyre inkább kérik a játékok 1gb felett is, pláne, hogy mostmár egy ideje standard a felső-közép kategóriában a 2GB....
-
HSM
félisten
válasz
Hurkaleves #26954 üzenetére
Nekem 5850-em volt, és az utóbbi fél évben azért előfordult, hogy kevés lett rajta a VRAM.
Nem vészesen, de már észrevehető volt. Nem tudom már sajnos, melyik játékban, de emlékszem, meg is lestem az aprón, hogy vannak árban a 2GB-s karik...
Namost, gondold el, ha már ezeken a akrikon már necces itt-ott, akkor mennyire lesz elég akár egyéves távlatban egy majdnem duplaolyan erős karira...
Persze, 40k-ért nagyon jó vétel az 1GB-s is, ha szigorú a költségvetés, de amúgy ha tehetném, mindenképp a 2GB-ost keresném. -
lowzor
veterán
1150: [link]
-
HSM
félisten
válasz
Hurkaleves #26947 üzenetére
Van azért néhány cím, ahova édeskevés az 1gb ram, és nem kell hozzá fullos AA, meg hasonlók. Azért nézz utána, nehogy seggreesés legyen a vége... A 4800-asok idején is mindenki magyarázta, nem kell 1GB a 4850-re, meg mindenre elég 512MB, közben meg két külön világ volt a kettő AA nélkül is jópár játékban, már akkor is... Csak sajnos ezt nehéz kimérni, akkor jössz rá, mikor már próbáltad mindkettőt.
(Sokszor a min fps-ben se látszik, az átlagban meg pláne.) Ezt tapasztalatból írom.
-
Algotis
addikt
B@ZDM*************G!
MOST LÁTOM 3DMARK13-BAN, HOGY OTT VAN A GRAFIKON KÖZEPÉN HOGY EXAMPLE DATA! ÁÁ EKKORA FASZT MÉG NEM LÁTTATOK, ELNÉZÉST -
bazsi0322
tag
válasz
Cingáriusz #26943 üzenetére
És játék közben monitorozva méred a hőmérsékletet??
-
lowzor
veterán
BF 3-ban elég szép az FPS teljesen maxon alap órajelen is. Csak a 3570K 4.5-ön kevés hozzá. 60-99% között hajtja a 2 kártyát helyzettől függően.
-
-
kungzi
veterán
válasz
Cingáriusz #26937 üzenetére
mivel játszottál? Super Mario?
Ha nem, akkor ott nem jó a hőmérséklet kijelzés
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #26929 üzenetére
Most milyen órajelen használod amúgy?
Adtam egy kis tuningot a kártyáknak és toltam 3dm11 -t: 1150/1450 1250/1450
cpu eredményem második tesztben szarabb lett, pedig azonos órajelen van, de lusta vagyok újra futtatnidög unalom ez a 3dmark meg egyéb teszteket lesni. 1275Mhz en már elkezdett szemcsésedni, de nincs kedvem tökölni, hogy belőjem a maxot ahol még jó.
(#26937) Cingáriusz persze, mert amint kilépsz a játékból azonnal zuhan vagy 20 fokot
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Cingáriusz #26937 üzenetére
Szerintem lehetetlen.
-
Gigabyte 7850 OC kari 2óra intenzív játék útán 33-34 fokos
-
Zigi
senior tag
válasz
Hurkaleves #26923 üzenetére
A 2Gb a 8aa 16af-hez és egyébb "feleslegesen" terhelő éljavító eljárásokhoz meg az eyefinity-hez kell, ha ezekben nem vagy érintett akkor elég az 1Gb is.
-
lowzor
veterán
Na helyrejött
Meg kellett cserélni a kártyákat.Hogy az előző felállással mi baja volt, az rejtély.
A felső kártya szépen melegszik (MSI), az alsó továbbra is hűvös (Sapphire).
Az MSI 71 fokra és 54%-os ventifordulatra ment fel Heaven alatt. Lehet, hogy csak alapfeszes tuningot fog akkor kapni.Egy Heaven eredmény alapórajelen:
300-al több pont, mint a 7950-el 1200-on.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Hurkaleves #26926 üzenetére
Ha jóval olcsóbban tudod megszerezni a gigást, akkor nyílván azt vedd.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
csucsbicep #26925 üzenetére
igen, csak most találtam nagyon kedvező áron 1gb 7850-et (40k újonnan) és ha nem feltétlen van szükség a 2gb-ra akkor ezt venném... időtállóság.. hát ha úgy érzem, hogy kevés akkor cserélek, de ha jelen esetben kiszolgál akkor inkább maradnék az 1gb verziónál.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Hurkaleves #26923 üzenetére
Ha van rá keret és teheted, akkor inkább 2B-ost vegyél, mert időtálóbb, főleg majd FHD-n.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #26922 üzenetére
Nem hiszem. Teszteltem mindkettőt, mielőtt összekötöttem őket. Most megpróbálom azt, hogy megcserélem őket. A CF híd nem lehet hibás?
-
Hurkaleves
őstag
urak! vga váltás előtt állok (7850-es a kiszemelt) és agyalok, hogy kell e 2gb vram a kártyára vagy sem?
1680x1050-es monitorom van tervezek majd egy full hd-sat venni ...valamikor.
játékoknál hol jelentkezik hiány a 2gb ramnak? mihez kell? köszönet! -
lowzor
veterán
Megvan a 7850 CF.
Hogy lehet, hogy ha elindítom akár a Heaven-t, akár a 3Dmark-ot elkezd összevissza ugrálni, meg csíkozni a kép mindenféle színben?
-
SZKEBE75
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a vsync opció egyes játékoknál hiába van beépítve a programba egyszerűen nem működik?! És ezeknél az játékoknál ha a VGA driverében (catalistban) kapcsolom be a szinkronizációt akkor sem látom hogy működne. Az fps nem korlátozódik 60MHz-re... De csak egyes játékoknál van ez...
-
Mans20
addikt
Jóéjjelt
[link] ilyen msi 7850 van valakinek?nem ezt akarom,csak a hűtő érdekel mennyire hangos,mert a 650ti boostomon ez lesz,biztos nem egy asus,de 44-ért jó árban van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ittakary #26909 üzenetére
szintén CF, vagy csak szerencsétlen alaplapi elhelyezés?
egyébként annyit tudnék csinálni, hogy berakni a hangkártyát a két videokártya közé, de az szerintem csak rontana a helyzeten. b verzió a váltás pciEs hangkarira, de a szívemhez nőtt az XFI. normális hangkártya meg még mindig nem olcsó mulatság. akkor meg ott maradna a probléma, hogy a felső videokártya nyákjáról menne fel a hangkártyára a meleg és úgy blokkolná a légáramlást.
azon gondolkodok le kéne tesztelni, hogy mi történik hangkártya nélkül, csak az meg idő. (meg főleg le kéne állítani a gépet
). meg esetleg egyenként is ráengedni egy furmarkot a kártyákra fogyasztásmérővel, hogy mi történik. persze, két GPUm van, de a gép teljes fogyasztása ahogy néztem eddig alacsonyabb, mint a 6950el volt, 130W azért annyira nem magas tdp.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Algotis #26891 üzenetére
enyémek 75ig mennek, de egyrészt multimonitor, másrészt az alsó kártyát megfolytja az alatta lévő hangkártya, az meg felfűti a felsőt. plusz 70fokig kultúrált ventiszabályás van belőve, aztán 70től eléggé meredeken meg rá a fordulat.
de szerintem ha nyáron több időm lesz nyúzni, akkor egész biztos vagyok benne, hogy valamit fogok vele csinálni, mert tövig terhelve huzamosabb ideig hangos.
-
HSM
félisten
válasz
Keksz03 #26904 üzenetére
Nem tudom, nekem abból a távolságból, ahonnan Lara mutatva van, abszolút látványos volt akció közben. Közelről tényleg vannak vele bajok, aláírom. Persze, ízlések és pofonok!
Úgy kell érteni, hogy a powertune úgy működik, hogyha úgy gondolja, a GPU-d túllépi a TDP keretet, akkor elkezdni csökkenteni a gyári (vagy a beállított) órajelet, és ha nagyon eldurvul a helyzet, a feszt is. Ha felhúzod a csúszkát, akkor ez később, magasabb tippelt fogyasztás esetén fog csak bekövetkezni, ennyi történik.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #26902 üzenetére
Örülök, hogy bevált.
Próbáld ki SSAA-val, TressFX-el, nekem úgy nagyon tetszett...
Elvileg elviszi szépen úgy is a 7870XT 1050/1500 körül....
Az SSAA nagyon kér erőforrást, de meg is hálálja nagyobb LOD-al, és gyönyörű élekkel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest