- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #26499 üzenetére
800x600
mi másban lenne?
[link] -
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #26496 üzenetére
-
Killer01
őstag
válasz
Pista0001 #26491 üzenetére
Nálam is megtörtént mindkettő, szintén DP-t használok. A 800*600-ból nem kellett újraindítanom, a catalyst-ban a digitális síkképernyő tulajdonságainál beraktam a pipát a gpu méretezés engedélyezése ponthoz, akkor magára talált (viszont utána meg is szivatott, mert a win-ben a képernyő beállitásainál alapból 125%-ra van állitva a nagyítás, a gpu méretezés meg felülbírálja és visszarakja 100%-ra).
Viszont azóta nem csinálta, 13.1-es drivert használok...jelenleg az egyetlen problémám, hogy a tétlenség miatt lekapcsolt monitor 5-10 percen belül visszakapcsol, de csak feketeség van rajta meg az egérmutató. -
Pista0001
addikt
Üdv. Egy nagyon "érdekes" dologba futottam bele. Pár napja a DVI kábel helyett DisplayPort-ot használok. Kijelző alvó állapotból visszatérésnél kétszer tapasztaltam problémát. Az egyik alkalommal gyakorlatilag alig akart visszatérni, a másik alkalommal a kijelző felbontás 800×600-ra váltott és nem is lehetett átállítani utána, újra kellett indítani a gépet. Ezt mi okozhatja, és mi lehet a megoldás?
Szerk.: a kártya Sapphire 7870 2 GB OC Dual-X
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #26484 üzenetére
Mindig megtéveszt a kis felbontású eredményed
Én mérésem:Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS: 68.3
Score: 2856
Min FPS: 28.9
Max FPS: 135.5Sniper Elite default:
Average FPS: 75.7
Minimum FPS: 23.9
Maximum FPS: 345.1Mértem egyet teljesen kimaxolva is:
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-04-07 at 10:53:05
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 46.6
Minimum FPS: 13.7
Maximum FPS: 359.8Number Of Frames: 3564
Average Frame: 21.473ms
Minimum Frame: 2.780ms
Maximum Frame: 72.935msMachine Name: KOVSOL-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Enterprise Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8140MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 3072MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: HIGH
Supersampling: 4.0x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFHitman is jól hasít a gépen
Még 8xMSAA+FXAA kombóval is 41fps átlagot dob.
Eddig elég erős szerintem a CF.
-
BullZeye
veterán
MSI afterburnerben lehet 1050Mhz fölé vinni a legújabb amd driverrel anélkül, hogy szét essen a kép, és különböző memória hibás "képeket" hozzon létre saját kezűleg a driver?
Tavaly 12.4es driverrel 1200MHzre simán felment, most ha 1051re állítom MSI afterburnerrel akkor már szétesik minden.
-
lowzor
veterán
válasz
Turbolada II #26470 üzenetére
Még a széria eleje körül az OC-s példányok között is voltak, amik 1,075V-os alapfesszel rendelkeztek és 920/1250-es órajellel jöttek ki gyárilag. De hát akkor még jobb példányok készültek. Szinte 1 sem volt antituning.
-
Johni5
őstag
A Sapphire 7850 dual bios-os,vagy mi a fene rajta az SW1 dipkapcsoló a CF híd alatt?
-
Aszi10
tag
válasz
proci985 #26463 üzenetére
üdv.!
Csak most olvasom vissza,hogy mit "írtam" tegnap...sorry telóról írtam és kijavította a szavakat a telefon...
A fesz droppot a gpu reactor hivatott csökkenteni rajta(egy kis áramköri lap amit a kártya hátoldalára lehet rakni 6 kis tüske segítségével,csak egyszerűen rá kell nyomni a kártyára a megfelelő pozícióban.Sokat segít tuning téren az biztos. -
Johni5
őstag
válasz
Turbolada II #26470 üzenetére
Nekem is 1GB van,és 1200/1300-on simán megy 1.2v-on.
-
Turbolada II
őstag
Nem vagyok részeg (de), csak szolgálatban vagyok.
Egyébként tényleg van olyan 7850-es aminek 1.075V a default feszültsége. Az 1 gigás 7850-esek nem igazán jeleskednek tuningban. Nekem az 1050 Mhz feletti GPU órajel csak álom marad.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #26468 üzenetére
-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #26464 üzenetére
Szép eredmény, ráadásul ha számításba vesszük, hogy az MSAA a legkomolyabb fajta élsimítás ami a Crysis 3-ban helyet kapott nagyon jól hangzik!
Egyébként itt van egy teszt amiben a különböző élsimítási technikák mellett oda van írva az FPS szám egy HD7970 és egy GTX680 mellé, ezekhez képest is igen csak jól teljesít a HD7870 CF kombó -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aszi10 #26459 üzenetére
fesz droppot szoftveresen mondjuk nem lehet csökkenteni. ha meg a VRM beállításokat piszkálja valamilyen úton módon, akkor én nem használnám, mert megfelelő méretű tüskével bármit téglázni lehet.
a programot nem ismerem, viszont alaplapok kapcsán van némi foglamam arról, hogy a dropcsökkentés hogy működik. vagy a vrmeket terheli meg eléggé, vagy a chip tüskét kaphat, de leginkább mindkettő.
-
Con Troll
senior tag
Sapphire 7870-et (meg úgy általában a videókártyákat) gajra lehet vágni a tuningolással? Annyira írogatja itt mindenki, hogy húzva van erre-arra, hogy én is meglesném, mit tud kicsit tuningolva. Csak még sosem csináltam ilyet és félek, hogy túlhajtom, vagy ilyesmi.. Az AMD catalyst C.C.-en keresztül állítgatnám a dolgokat. Vagy inkább nem kéne hozzányúlnom full tapasztalatlanul?
-
kungzi
veterán
1110/1400-n megy a BF3, meddig kell tesztelnem? max 65 fokig ment fel a kari
amúgy 1.225V nem sok a karinak? bírja? nem lesz baja?
-
zserbox
őstag
válasz
kungzi #26447 üzenetére
én nyugodt vagyok csak nem te vagy az első aki másoktól akarja megtudni hogy mit tud majd a kártyája tuningban, pedig már 1000000x le lett írva hogy minden kártyának más a tuningpotenciálja
(#26449) kovsol
sorry ha gondolod moderáltatom és én is beszállok a bizniszbegyorsan tanulok
-
-
kovsol
titán
válasz
kungzi #26439 üzenetére
Indítsd újra az AB -t vagy az egész gépet, ezzel még a driverben is kitoltad a limitet. Viszont ha friss drivert teszel fel az felülírja és újra meg kell csinálni. Sőt lehet csak akkor működik majd csak megint, ha a GPU Tweak is újra lett telepítve driver csere után. Szóval erre már most felkészítelek
-
Anaren91
senior tag
válasz
kovsol #26434 üzenetére
Nem egy tesztet néztem meg mielőtt vettem a procimat és hiába az intel mizéria szerintem sokkal jobban jártam ezzel mint egy i3 al... de ha neked az intel jött be hát egészségedre... az biztos hogy nyáron befektetek egy 8350 re és bőven elég lesz mindenre.... az lehet hogy a szintetikus tesztekbe jobb az intel de most uram isten 2 másodpercel többet kell várnom arra hogy kicsomagoljak valamit olyan mértékbe teszek rá hogy nem igaz... a lényeg hogy nem 80k hanem csak 50. És én nem tudom hogy te mikor hajtod az inteledet 24/7 be 100% on és mivel de jah hidd el képes 4.8 is futni akár terhelés alatt a proci...Haveromnak a 4170-e megy 4.6 on egy 5ks ratyi hűtővel...
[link]
[link]
Kérdem én akkor most költsek 30k+t a procira vagy vegyek abból mást? -
kovsol
titán
válasz
Anaren91 #26428 üzenetére
Nekem volt FX6100 és elmondom neked a mostani intel procim agyon veri.
Amúgy elindítasz egy játékot ami úgy van megírva, hogy 2 vagy 4 magot kezel csak akkor a hajadra kenheted az FX8 -t meg a 6 magos intelt is, mert egy 3570k leveri őket. Azt meg megnézem mikor hajtasz te 24/7 -re egy fx6200 -t 4600 vagy 4800MHz en.
De szerintem fölös ezt a témát folytatni. Van olyan játék aminek édes mind1 a proci pl Tomraider, de van olyan ahol kb semmi nem elég pl BF3 multi, meg van ami kevés magot kezel pl Starcraft2. -
kungzi
veterán
válasz
csucsbicep #26430 üzenetére
de ugye nem fogják egymást zavarni?
-
ktg3
őstag
Mi történt, hogy nem lehet az asus gpu tweakkel feltenni 1200-re a GPU-t?
Régen legalább addig lehetett tolni, most csak az 1050-et engedi.Gondolom biztos van valami kiskapu. Valaki megmondja nekem?
-
válasz
kockaharcos #26427 üzenetére
Tedd már off-ba a hozzászólást, és nem nehéz felfogni, csak ezt épp nem tudtam, de most már ezt is tudom, lehet írni normálisan is, én se megyek át bunkóba ...
-
Anaren91
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #26424 üzenetére
Hát ha az én fx 6200 am kihajt egy 7870 et akkor szerintem egy 8350 tuningolva bővel elég akármihez...Kaptam én is anno a sok intelharcos kommentet hogy ilyen sz meg olyan sz ez a proci meg hogy semmire nem jó mégis jobb mint a hasonló árban lévő intel... már csak a márkát fizeted meg az intelnél is és semmi értelme 80 meg 100k kat költeni procira mikor ott a 8350 50k ért és duszt elég....
Jah és még nem is húztam rajta semmit...lenne értelmes procihűtőm akkor 3.8 helyett 4,6-8 is lehetne az órajele...
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Látom nehéz felfogni,hogy a jelenleg kapható LGA-2011 procik 3dmark11-en kívül játékra annyira alkalmasak, mint egy 2600k.
-
=HG=
addikt
válasz
Gyakorlatilag Te is ugyan azt mondod, mint én! Megfizethető(bár nem olcsó) vga-hoz nincs megfelelő tudású/áru cpu a gamer kategóriában...Le vannak marada..
-
kungzi
veterán
akkor király köszönöm szépen
-
-
kungzi
veterán
sziasztok
az msi AB és az Asus GPU Tweak-t használhatom egyszerre? msi-t játékokban monitorozásra, Asus GPU-t pedig a tuningra, az msi AB nem enged feszt állítani
-
=HG=
addikt
válasz
kovsol #26357 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy a 2 kártyához lealább 4,5 Ghz kell, főleg BF3-hoz.. Szerintem ha szénné van húzba az i5, akkor is cpu limit lesz. (Nem intel fikázás miatt írom, mielőtt támadnának az intelesek..) Egyszerűen azt kell mondjam, le van maradva a CPU "ipar" a vga-hoz képest....
-
Algotis
addikt
7850-esek közül az 1138mV a legkevesebb fesz amit kapott valaha is kártya?
Úgy nézem a többi gyártó (Asus, Msi, Sapphire) több feszt adott mint a Gigabyte gyárilag...SZERK: BOCSÁNAT, 1138mV-T AKARTAM ÍRNI, CSAK MÁR MÁSUTT JÁRT AZ ESZEM!
-
Algotis
addikt
A Gigabytenak nincsen semmi saját tuning progija?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zserbox #26397 üzenetére
röviden összefoglalva általában a GPUigény szokott jelentősen nőni 3 kijelző esetén a háromszoros pixelmennyiség miatt. viszont egyben változik a FoV, avagy látótér. utóbbi akkor gáz, ha hirtelen az extra látótérben is megjelennek olyan dolgok, amiket a proci számol, és ezen egy monitoron számolt dolgok száma magas.
pl Dirt3nál CPUlimitbe futottam egy 3.0án járó q6600al és egy 6950 2GBvel, 3840x1024 very high beállítások mellett. Shift1 szintén pár helyen cpulimites benyomást kelt. Metro2033 és Crysis1 szintén nagyon furán skálázódik.
olyan, hogy a cpu szinte semmi extra terhet nem kap, ellenben a sebesség lineárisan a harmadára esik vissza nagyon ritka, talán a Stalker CoP ultra beállítások mellett az összes eyecandyt (az AA kivételével, úgy 2GB VRam fölé ment volna az igénye) bekapcsolva ilyen. viszont most, hogy újramértem, az a vicces helyzet állt elő, hogy CoP alatt sincs tiszta GPUlimitem. lehet húzni kéne az i5-760on
.
nézz be a logoutomba, a játéktesztek az érdekesek neked.
szerk:
okok, a logoutot amiatt írtam, mert lusta vagyok minden alkalommal kisregényt írni, viszont az adatok megvannak. az eredmények pedig tényleg furák voltak, a Dirt3 cpulimit annyira váratlan volt, hogy többször utánnamértem több beállítás mellett, mert annyira hihetetlen volt, hogy nem a GPU a bottleneck.
meg érintőlegesen pont azt nézegetem, hogy mi történik pciE2.0 x8on egy sima i5ös procival.
mehehehe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest