Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
Nálam is D-sub-csatis a monitor és átalakítóval használom a 7870XT mellett, még sincs semmilyen hullámzás.
Először én is megpróbálnék egy másik kábelt, nem kell egyből monitort cserélni. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Fejezd már be, egyszerűen hihetetlen amit művelsz, még igazad sincs, de a másik a hülye.
Nézd már meg azt a képet, amit Steve198310 linkelt.
Ott van, hogy 2800MB VRAM-ot evett, a 4092MB a rendszer RAM nem a VRAM!
Nem az AB mér rosszul, nem photoshopolt, hanem te nem tudod leolvasni
-
belinho
senior tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Köszönöm az újabb okítást, de nagyon távol állsz a témától még mindig!
Hogy tisztán láss a 635-ös pre alpha verzióval is volt teszt, ez meg a 804-es verzió, tudom mindkettőt ellopták.
Baromi jól optimalizált főleg AMD oldalról, ez látszik a tesztből is, GTX760 vs 290X eredmények. De egy NV-s játékról van szó, ami még meg sem jelent, többnyire csak nagy eseményeken demózza az NV, szóval én még véletlen sem hoztam volna fel példának.Ha visszább olvastál volna, akkor láttad volna, hogy 4K-val került volna többe a 4GB-os 270X. Nem kell rá ennyi, de ilyen feláron én biztos azt választanám a 2GB-os verzióval ellentétben.
Mi lenne ha megértenéd már, hogy nem lesz gyorsabb a 4GB-os verzió, viszont sok esetben profitál a plusz VRAM-ból, még ha felesleges is rá ennyi.Hát a teszt marha jó amit "linkeltél"
van egy másfél perces mérés az is két játék, aminek elég a 2GB-VRAM, bár a BF4 egyes pályákon azért nyel, főleg MANTLE esetén.
Hol van itt a COD:AW, Far Cry4, Wolfenstein, Watch dogs, SOM és társai. -
belinho
senior tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Ezt szeretem amikor a lelkes újoncok akarnak kioktatni

Ha figyeltél volna, vagy esetleg jobban menne a szövegértelmezés, akkor rájöttél volna, hogy pont azokról az esetekről-játékokról beszéltem-beszéltünk, amikor nem a GPU a korlátozó tényező, hanem a 2GB VRAM.
A több VRAM-tól nem lesz gyorsabb, viszont azokban a játékokban amik zabálják a VRAM-ot, ott jól fog jönni, mert nem lesznek lassulások-akadások-hiányos textúrák stb.Milyen szembeköpés te miről beszélsz?
A 7870XT esetén sem az FPS-el értékével van a baj, hanem amikor elfogy a 2GB vram.Meg felhozni a Project cars-t, hogy jobban megy NV-n mint AMD-n igazi szakértőre vall.
De mivel nem olvastál teszteket ezért linkelek neked, hogy lásd az NV-s zászlóshajó játékban, még a jóval erősebb 290X-et is elkalapálja egy GTX770. Te meg csodálkozol, hogy a kis 270X-en akadt
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Hát ez jó, kiválasztasz egy időpontot és arról megállapítod 1700MB sem kell neki full hd-ben, aztán meg ott van, hogy max 1945MB a kihasználtság

Ezt persze egy előző hozzászólásban még meg is erősíted, hogy 1980MB-ig is felmegy, de 1700MB sem kell neki full HD-ben maxigrafikával
Nem elég, hogy hülyeségeket beszélsz, még bizonygatod is
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Hagyjuk, mert ha nem érted, meg nem látod,akkor felesleges vitázni!
Pontosan lassul,beakad-laggol,később kirajzolt- hiányos textúrák, de ha nem látod, akkor hiába beszélünk róla.
Nálam pontosan ez van a legtöbb új játék esetén, és ez a kevés VRAM miatt van, csak én látom is!
Nem is csodálkozom rajta, mikor a VRAM használat ilyen 1900MB körül van, és állandóan cserélgetni kell a textúrákat. A program szerint pedig ugye csak 1900MB körül van a használat
Persze ezek a 4GB-os 290-en megszűntek ugye milyen érdekes!!!
Arról már nem is beszélek, hogy sok új játéknál olyan beállítások vannak, amiket be sem kapcsolhatsz 2GB VRAM-os kártya esetén, de a 2GB mindenre elég
Rohadt egyszerű a megoldás, nem kell mindent maxra rakni és egyből játszható lesz, vagy nagyobb VRAM-os kártyát kell venni.
Ha a 2GB mindenre elég lenne, akkor egy darab 3-4-6GB-os kártyát sem adnának el, de ebben partnerek a játékgyártók is a különféle grafikai opciókkal. -
belinho
senior tag
válasz
polgi803
üzenetére
A 2GB az kevés sokszor, a 4GB meg sok a 270X-nek, de ha csupán ez a pár ezer a különbség akkor bőven megéri megvenni a nagyobbat.
Már akkor profitálsz belőle, ha nem kell olyan sűrűn pakolgatni a textúrákat.
Ott a MANTLE is, ami meg zabálja egyenesen, az új játékok mint pl a CODAW azt meg nem is mondom. -
belinho
senior tag
válasz
polgi803
üzenetére
Nem!
Az 1GB-os 7770 esetén meg hiába bírná a GPU, mert ott meg kevés az 1GB vram!
A VRAM-ba tölti be a játék a textúrákat, s ha elfogy a vram, akkor állandóan cserélgetni kell, ami meglátszik az FPS-ben, vagy hiányzik egy-két textúra, vagy akad-laggol, vagy lassan töltődnek be a textúrák stb. -
belinho
senior tag
válasz
polgi803
üzenetére
A 4GB-ost vedd!

Nálam már most kevés a 2GB!
katt777!
Amit az AB mér az semmit nem jelent, csak, hogy a driver mennyit jegyez a game-nek, de a valós kihasználtságot nem tudod mérni.
A játék meg addig pakolja, ameddig lehet, szóval a 2GB-os karin nem is fog többet mérni, de ezt is hányszor leírtam már. -
belinho
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Az integrált az más tészta, azt ne keverjük ide!
DVI-al vagy Display-port-al használod? Ki kéne próbálni a másik csatlakozóval is, ha ragaszkodsz a DDC/CI-hoz, hátha azzal megszűnik a hibajelenség.
A szervízben biztos nem fog előjönni a hiba, főleg ha valami régi monitort kötnek rá, szóval sok jóra ne számíts.
A nagytudású szervizes kollegák meg rákötik, működik kb ennyi lesz, de ezen is jó sokáig fognak ülni, és addig is kártya nékül leszel. -
belinho
senior tag
Idézek tőled párat ebből, ami nem világos!
"Itt most 2d-ben gpu:300/mem:4x150/825mV, manualisan, mert magatol nem veszi vissza"
Mennyit állít be magától? Egy monitor esetén 300/150/825mV-nak kell lennie 2D-ben a S7870OC-nak a biosa szerint. Eyefinity esetén valószínűleg magasabb órajeleket állít be a kártya 2D-re is, amit te visszább veszel?"Viszont amikor videozok akkor felveszi a gpu450/mem4x1250 (uvd/vce) es ekkor az eyefinity miatt belefagy, ezert felvettem 900mV-ra"
Ez a normális, ez van beégetve a bios-ba aVBE7 szerint 450/1250/900mV gyárilag. Ha gyárilag ez van beégetve akkor mit vettél fel 900mV-ra?A 6850-en estén beállított profilokat el kell felejteni, mert azok a 7870-el nem fognak működni!
Már eleve ott bűzlik valami, hogy a 6850-el sem működött és most a 7870-el sem, ilyenkor szoktam kizárni a hardver hibát.
-
belinho
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Pedig ez szokott lenni a probléma, hogy megveszik ezeket az új monitorokat, amik minden féle új ficsőrt tudnak, csak nem tudják mi-mire való és elfelejtik beállítani, aztán persze megy a szidás, hogy szar az AMD!
Pedig a DDC/CI-al működnie kell!
Ugyanilyen monitorja van öcsémnek és nála is ugyanez a probléma volt, és miután ki lett kapcsolva a DDC/CI azóta tökéletesen ébred. Erre is csak úgy jöttünk rá, hogy az én Samsung monitorommal meg tökéletesen ébredt, így kizárólagos alapon a monitor lett a hunyó.
Mondhatnám, hogy próbáld ki egy másik monitorral a biztonság kedvéért és így esetleg megkímélheted magad egy hosszabb garanciális ügyintézéstől. -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
Nagyon monitorfüggő is a dolog, mert nálam pl nem jön elő pedig nekem is csak D-SUB csatis monitorom van, és én is átalakítóval használom, még sincs hullámzás!
Esetleg egy vastagabb vagy 2x-esen árnyékolt kábel segíthet, szóval új monitor vásárlása előtt megér egy próbát a kábelcsere. -
belinho
senior tag
Nagyon ki van centizve az egész, ami a 6850-el működött, az a 7870-nel nem fog.
Az a 900mv az nagyon kevés, + ott van még a drop is, nem is csoda, hogy eldobja.
Adjál még neki feszt, és akkor nem fog kifagyni.
Ott a PC 7870 Devil az pl 1.26v-ot ad multi monitor esetén, szóval a te 900mv-od bőven a határon vagy alatta van, bár az 1.26 meg bőven sok.
Ott az AB azzal lehet profilozni szoftveresen, s ha megvannak a stabil értékek akkor jöhet a hardveres megoldás a VBE7 bios editor! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A hűtéstől most tekintsünk el, mert az változó, de a 7850-70 esetén sokkal kisebb a GPU, kevesebb a tranyó, így nem is fog akkora hőt termelni, és többet fogyasztani hiába magasabb a fesz.
A 7870XT jóval nagyobb GPU, jóval több tranyó, így termeli is a hőt, meg fogyaszt is rendesen, hiába a kisebb fesz, persze mindezt nagyobb teljesítmény mellett teszi.
Minden 7870 GCN-es, csak a 7870XT az csonkított 7970-es GPU, míg a 7850-70 az nem. -
belinho
senior tag
A válasz nagyon egyszerű a problémádra, a gyári értékeket kell használni, és akkor nem fog kifagyni!
Ha eltérsz ettől, akkor ne csodálkozz, hogy kifagy!
Ott a bios editor hardveresen vagy az AB-vel lehet profilozni szoftveresen, de ezt neked kell kitapasztalni, hogy mennyi fesz kell neki. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Attól függ mit tekintesz gyári fesznek!
Ha az alap 925mhz-hez tartozó órajelet, akkor nekem is csak 1,156V az alapfesz.
Viszont boost 975mhz-en szépen megkínálja 1.2V-al, és ennek nálad is így kell lennie, mert neked is boost-os kártyád van.
Én pl a boost feszt tekintem gyári fesznek. -
belinho
senior tag
válasz
papírzacsi
üzenetére
Az R9 285 az most jött szeptemberben, most meg november van

-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Teljesen mindegy milyen a kártya, kb 10-en néztük meg csak innen különböző kártyákkal, de más topikokból sem jelzett senki hibát, semmilyen kártyával, különböző driverekkel tesztelve.
Ha valami rossz, akkor az elég nagy számban jelentkezik nem csak egy embernél
Megint a saját esetedből vontad le a példát, és akkor az úgyis van, pedig nem.
Persze én már nem lepődök meg rajta, ha nálad megint nem működik valami
Azt, hogy mennyire értesz hozzá azt már tudjuk

Jobb lenne, ha nem piszkálnál bele a dolgokba, és akkor nálad is működnének a dolgok.
Sokszor te magad generálod a hibát, már az beteges, hogy külön partíciómentést csinálsz a drivernek. Ha tényleg ennyire rossz lenne az AMD driver téren, hogy erre legyen szükség, akkor már rég csődbe ment volna a vállalat. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Senki nem tesztelte hasonló VGA-val
Már ezerszer leírtam, hogy én teszteltem 7870XT-vel és semmi probléma nem volt vele, ahogy senki másnak más kártyával más hardveres és szoftveres környezetben sem.
De még más kártyás topikokban, és külföldi oldalakon sem számoltak be hasonló hibáról
Mondjuk te konkrétan kijelentetted hogy az új AB a szar, mert az előző beta jó ugyanazzal a driverrel, és senki ne telepítse az újat.
De akkor látom most ráfogtad a driverre, hogy az okozta a hibát, tehát akkor semmi baja nem volt az új AB-nek, kár volt vészmadárkodni, meg oldalakon keresztül magyarázkodni a semmit.
Legközelebb kérdezd meg, hogy másnál is fennáll-e a hiba, nem kell egyből felelőtlen kijelentéseket tenni.
Vagy számolj be arról is, hogy mégis működik a dolog, csak az ugye nagy csorbát ejtene azon a hatalmas egódon.De ha esetleg nem turkálnál bele a dolgokba, hanem normálisan használnád, akkor nálad is működne a dolog
. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Mi lenne, ha egyszer ezzel a korlátolt agyműködéses marhasággal nem égetnéd tovább magad már megint.
Már megint a másikat nézed hülyének, miközben a saját házad táján kéne szétnézni
Tudtam, hogy ezt is megmagyarázod

Mi lenne, ha egyszer beismernéd, hogy már megint tévedtél, vagy ismét user error- volt, amit megint te okoztál
Milyen érdekes, hogy a múltkor telefostad a topikot, hogy nem működik a 4.0.0 stable(most meg igen), senki ne telepítse és nem a driver a hibás, mert az előző beta-val jó minden, szóval az új AB a rossz
Persze 10 ember mondta, hogy mindenkinél jó, de akkor is megmagyaráztad, hogy neked 7870XT van(nekem is), már akkor se esett le, hogy ha mindenkinél jó, akkor talán nálad nem stimmel valami
Ezek szerint akkor mégiscsak jó volt az AB 4.0.0 stable, csak a driver volt a rossz?

De milyen érdekes, hogy ugyanez a hiba senki másnál nem jelentkezik, semelyik AB verzió és driver párosnál csak nálad!
De tudom, hogy ezt is megfogod magyarázni, meg én és mindenki más hülye, csak te tudod a tutit! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Te menthetetlen vagy ember, állandóan ezzel az alázós szöveggel jössz, előbb-utóbb úgy ki leszel vágva innen, mint a sicc.
Az hogy a szövegértelmezés és a felfogás nem megy, azon nem tudok segíteni, mindenbe belepiszkálsz, ami aztán nem is működik, de utána lehet szidni, hogy az alkalmazás a szar, és nem benned van a hiba
Frissítéseket se telepítesz, meg olyan dolgokba nyúlsz bele, amibe nem kéne, utána meg csodálkozol, hogy nálad nem működik a többieknél meg igen, meg jössz az avultatós dumával, hogy azért nem működik.Már öten magyarázták el neked, hogy azt írtad senki ne telepítse az MS AB 4.0.0 final-t, semmilyen beállításokról nem volt szó, de képtelen vagy felfogni, mindenki hülye csak te tudod a tutit.
Tudtam, hogy ezt is meg fogod magyarázni

1.Ja a Physx meg a Cuda korlátozó tényező, akkor meg miért AMD-t vettél előzőleg is, nem NV-t! Tudom jó áron volt, nem kell megmagyarázni.
Az gondolom nem fog zavarni, hogy NV-vel lehet nem lesz full DX 12 támogatás ugye
2: "3-4GB-os pénzkihúzást a Mantle-lel kapcsolatban írtam, ti. hogy proci gyorsul, de VGA-nak kell a 3GB már full HD-be is, ami miatt meg lehet majd drágább procit venni."
Korábban meg azt írtad még MANTLE alatt sem zabál 2GB-nál többet semmi
, most akkor még sem elég ugye. De Mantle sem kell, mert már sok címnél be sem kapcsolhatsz mindent, ha nincs a 2GB+ Vram
, szóval mégis kell, ezért pakolja a vramot az NV-is.3: Azért elég érdekes, hogy a CCC topikban már másoknak is Intelt ajánlasz, mert az időtállóbb, mint az AMD. Pont ezért szajkóztuk mindig, hogy Intel-t kell venni, akár használtan is!
-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Tudtam, hogy ezt is meg fogod magyarázni, persze megint nem arra válaszoltál amire kellett volna, szóval inkább nem írok semmit, mert csak ismét felidegesítesz

A GTX970-hez csak gratulálni tudok, bár nem tudom hányszor leírtad, hogy a 7870XT neked mindent full-ba visz, a 2GB vram mindenre elég, meg csak a hülye user-eknek gyártják a combos 3-4GB-os kártyákat, akiknek ki lehet húzni a pénzt a zsebéből stb...
De ezt már eljátszottuk egyszer, hogy a 6800K neked mindenre elég, és hosszú távra tervezel, aztán rövidesen Intelre váltottál, szóval inkább nem is írok semmit, te egy HUNGARIKUM vagy ember! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Már megint jön a félre és belemagyarázás

Próbálod menteni magad, meg megint teljesen másra terelni a dolgot,meg megmagyarázni, ahogy korábban sokszor, meg a másik a hülye, és az ő szövegértelmezésével van a probléma
A múltkor is értettem amit írtál, az már más tészta, hogy nem értek vele 1-et.Idézlek:
Hol van itt odaírva, hogy alacsony órajel, meg tv-nézés, meg Sapphire 7870XT

Már megint általánosítottál a saját kártyádból kiindulva, mint a múltkor, sőt még ki is emelted fekete betűkkel. Ha nálad szar valami, az nem jelenti azt, hogy az mindenkinél szar lesz, ahogy nem is. Nálam például se fagyás, se csíkozódás, a profilok sem haltak be, ugyanúgy működik minden, ahogy olvashatod másnál is
Én nem tudok olvasni, meg én buktam meg
Powercolor kártyám van ember nem MSI, ülj le 1-es általános iskola alsó tagozat
Már 2 hete kint van a stable, azóta is gond nélkül használom, ahogy a profilokat is.
Minden kártya más és más, szóval hiába állítom be a te beállításaidat, ha az enyém nem bírja! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Szerinted nekem milyen kártyám van

Gondolom olvasni még tudsz
Meg az Afterburner majd válogat a kártyák között
A múltkor is ugyanez volt, aztán nem egy embernél tökéletesen működött, ahogy írtuk is, és most is!
Ha van valami én is rákérdezek, hogy másnál is jelentkezik-e, nem egyből farkast kiáltok! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Én már régebben felraktam a 4.0.0 final verzióját, és semmi probléma nincs, ugyanúgy működik ahogy az előző, semmi fagyás nincs, a profilok is megmaradtak, szóval írd már úgy legközelebb, hogy nálad nem működik, mert így rengeteg embert megtévesztesz megint, mint a múltkor, akiknek szintén nem volt semmi problémájuk.
-
belinho
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Az egész az adott programtól függ! Vannak olyan programok, amik szeretik a sávszélt, és olyankor persze ki is jön a gyorsabb ram előnye, így azonos gpu órajeleken nyilván gyorsabb lesz az, amelyik gyorsabb rammal van szerelve.
Persze ez is helyzettől függ, nézd meg a ph-s tesztet, bár itt mondjuk a 270X már eleve magasabb gpu órajellel rendelkezik. Ahol a 7870-el lemegy a min fps 22-re, ott a 270X-el lesz 24fps, szóval még akkor is 30alatt leszel, tehát hiába a magasabb ram órajel. Ha meg 7870 esetén a min fps 42, ott a 270x-el lesz 48, vagy 31 vs 32 játéktól függően,de azonos órajelen kellene nézni, mert úgy lenne a tiszta. Meg mondjuk a 7870 az eléggé határeset, meg azonos órajeleken a 7850 nem sokkal marad el a 7870-től, mert azt sem a sávszél fogja vissza, hanem az alacsony gpu órajel.
De ahogy te is írtad a tuning a legtöbb esetben minimális pluszt ad. Én is inkább a beállításokkal játszok, mert látványilag alig, viszont teljesítményben sokkal többet nyerhetek.
Persze ha kihegyezzük, ahogy katt777, hogy pont ezzel van meg a 30fps,ezzel én is egyet értek, de ez egy egyedi speciális helyzet, az esetek többségében meg nem ér semmit, mert van ahol még ezzel sincs meg a 30fps, meg játéktól és beállítástól függ az egész. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Ember te menthetetlen vagy

Már nem egyszer leírtam, de nem csak én, hanem más is, hogy szinte semmit nem hoz a ram tuning ennél a kártyánál, mert a 256bites vezérlő mellé elég gyors ramokat is tettek(6GHZ).
Vannak olyan kártyák, mint a 6870 vagy a 660TI, aminél ha csak a ramot emeled már nő az fps, mert kevés a sávszél, ebben az esetben van jelentős szerepe a ram tuningnak, ha meg a gpu-t is húzod, akkor pláne és ilyenkor nem az elhanyagolható 3-4%-ról beszélünk, hanem jóval többről
Most próbálod kimagyarázni, ha v-sync és pont előáll hogy 1mp-re min 29 fps-ed van, akkor lesz 30 azzal a 3-4%-al! BRAVO

Ha meg min 58fps-ed van, akkor meg lesz 60! BRAVO
Szövegértelmezés megint nulla, de már megszoktam, arra írtam, hogy a gpu tuning az jóval több fps-t hoz, mint a ram tuning.
De akkor örülj ennek a 3-4%-nak és terjeszd az igét! -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem érted amit írtam, csak a magad igazát hajtod, ahogy mindig!
Én a te mérésed eredményeire és beállításaidra voltam kíváncsi, a saját eredményeimet azt tudom, és nem ilyen % értékekre, hanem konkrét fps eredményekre, és valley vagy heaven nem 3dm06.
A saját méréseim alapján ezért is írtam, hogy szinte semmit nem hoz, persze ha kihegyezzük ilyen pont megvan a 30min fps vele....., csak én nálam már az is bőven alacsony, inkább beállítást módosítok, mint a ramot tuningoljam.Az enemy frontot meg teszteltem, de nálam nem volt hiba OC esetén sem, persze a ramok nem voltak húzva, csak a GPU

-
belinho
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Jöhet oda is, bár ezen nem tudom mit nem lehet érteni, te is leírtad, hogy a memória tuning nem dob sokat, én is erről beszélek, meg amit mértem az is azt igazolja.
Azért a 0.3fps-ért, vagy átlag 1fps-ért felesleges a ramokat kínozni. Ha hozna +3-4 fps-t, mint a gpu tuning akkor oké. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem maxon teszteltem, extreme mód kiválasztva,hogy egyformák legyenek az eredmények, így is a béka segge alatt a min fps, meg szinte végig 99% gpu használat, de látszott, hogy semmit nem hozott a ram tuning, ellentétben a gpu tuninggal.
Ezért írtam, hogy erősen programmfüggő, meg hogy ne az ősrégi 3dmark06-ot nézd, ha már 7870XT-d van, hanem valami DX11-es benchmark valley vagy heaven.
Az a 3% különbség meg mennyi fps-ben? Nálam 17,5 vs 17,8, ezért kár szét hajtani a ramokat
Pont az a lényeg, hogy 256bit-es és nem 192bit-es, mint a 660TI-nál, na ott sokat hoz a ram tuning, ezt gbors kollega meg is nézte anno. A sávszél a lényeg, a 256bit és a 6GHZ-es memók miatt, szinte semmit nem hoz a memória tuning.
Na akkor idézek tőled:
Program vagy driver hiba? Megmondom egyik sem, hanem túlhúztad a VRAM-ot, ami miatt túlmelegedett, és becsíkozódott, de te magad is rájöhettél volna, mert írtad is alapon rendben

-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem a szövegértelmezéssel volt a probléma, hanem elnéztem, 45-öt kellett volna írnom a 60 helyett, most tiszta fejjel, még én is csodálkozom hogy nem tűnt fel, túl sok volt a meló aznap!
Én értem, hogy megvan a gyorsulás, meg mark-ban ez jelentkezik pár pötty formájában, de ez fps-ben szinte elhanyagolható sok esetben,.
Heaven, extreme beállítások 7870XT 1100/1400 vs 1100/1600 minfps(17,5 vs 17,8 )átlag fps (36,5 vs 37,8) Gyakorlatilag semmit nem hozott, mert elég a 256bit-es memóriavezérlő. De nálam még ferdít is az eredmény, mert a gyári 1500 alá mentem.
Ha meg túlhúzod a ramot, akkor meg jön a csíkozódás és az artifacts, tőled pl többször olvastam, hogy alap órajelen nincs probléma, míg tuningolva csíkoz és hibázik. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Már a múltkor is ki lett tárgyalva, hogy erősen programfüggő a dolog!
Meg az ilyen ősrégi 3dm06-ból ne vonjunk már le nagy következtetéseket,miért nem már 3dm03?
Meg 7741-ből lett 8010 pont, meg az hány %, de az mennyi is fps-ben?????Az FPS a lényeg. Nézzél meg valami újabb DX11-es játékot- benchmarkot, Unigine Heaven, Valley, aztán lehet

A 7950-es topikban is el voltak ájulva, hogy 800mhz helyett megy 1200mhz-et és az 50% tuning, csak ahol a min fps 30volt 800mhz-en, ott 1200mhz-en nem lett 60, csak 38, szóval ezek a % értékek nagyon csalókák, hogy mi mennyit gyorsult.
A memória túlhúzásból eredő túlmelegedés-t és csíkozódást, valamint az ebből fakadó képhibákat, amiket aztán a driverre fogunk, hát mit is mondjak...
De várjuk a Heaven, Valley eredményeket, hogy mennyit gyorsult, én konkrétan az FPS-re vagyok kíváncsi? -
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Kint van a TPU-s teszt, na itt már a helyén vannak a dolgok!
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Átlag fps-t mérnek ha jól emlékszem, de várjuk meg a TPU-s tesztet, mert a G3D-nél szeretik belerakni a régi eredményeket is, így kicsit csalóka a dolog.
-
belinho
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Többnyire az, amire számítani lehetett, a fogyasztásra gyúrtak, ez látszik az OC-n is.
Az ártól függően lehet majd jó választás. -
belinho
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Én a saját példámból indultam ki a vinyó alapján, de ezt is csak lehetőségként vetettem fel, nem állítottam, hogy biztosan így van.
Azt mindenki látja, hogy sérült a cucc, és nem így kéne kinéznie eredetileg.
Kívánom, hogy rendeződjön a dolog, bár ha már egyszer visszaküldték, az már nem sok jót sejtet. -
belinho
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Látom temető mellett születtél, hogy ilyen szellemes vagy, van külön vicces képes topik, ahol a gyerekek nagyon jól szórakoznak ezen, ott szerintem nagy sikered lenne, én sajnos már kinőttem belőle.
Arról nem tehetek, hogy mint a magyar lakosság nagy része tisztelet a kivételnek, te sem tudsz szöveget értelmezni!
Azt írtam lehet túlfesz okozta, sehol nem állítottam, hogy biztosan az volt.
Arra akartam rávilágítani, hogy a túlfesz, vagy zárlat nem mindig jár égésnyommal, ahogy nálam a vinyó esetében sem volt égésnyom, csak a chip-ből kilökődött egy darab, de a hálókártyán sem lehetett látni semmit, csak a vihar után egyszerűen nem volt NET. De sok esetet lehet olvasni más topikokban, ahol nem látszik semmilyen sérülés egy alkatrészen sem, aztán végig kell tesztelgetni mi lehet a rossz. -
belinho
senior tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem a legjobb példa, csak azt akartam szemléltetni, milyen szépen felszakadt, és nincs az a tipikus fekete égésnyom, mint sok más esetben,egy táp okozta ezt is.
A vinyó sajnos már nincs meg, ami szintén elhalálozott. -
belinho
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Köszönjük Emese, ez kár lett volna ha benned marad, a vicces képet külön is!
Nem feltétlenül van mindig égésnyom, és látható sérülés. Van amikor a táp magával rántja az egész konfigot, aztán nyomozgathatod melyik alkatrész sérült meg.
Van villámkáros vinyóm, amin sehol égésnyom, csak egy tűhegynyi darab kijött a chip-ből.
Láthatod a képen milyen szépen felszakadt a fólia az alaplapon!
-
belinho
senior tag
válasz
CirrMee
üzenetére
De azt is értsd meg, amit ő mond, ha már ilyen nagy szaki vagy, hogy ő még jóként vette és nagyon sokáig nem volt semmi probléma a kártyával.
Ha oldalba lett taszítva és vitt magával mindent, már akkor egyből jelentkezni kellett volna a hibának, de azt írja nála biztosan nem lett oldalba taszítva.
Szóval közel sem biztos, hogy oldalba lett taszítva, lehet jött egy kis túlfesz, aztán kilökte a lábat a forrasztásból, és elcsúszott. -
belinho
senior tag
válasz
Raidon
üzenetére
Ha szerencséd lesz akkor cserélik, de attól is függ, kihez kerül.
Az a baj eléggé úgy néz ki, mintha utólag lenne megpiszkálva, visszaforrasztva, de lehet az is már eleve így jött ki a gyárból, szóval elég lutri a csere.
Nincs vesztenivalód, ha megint nem sikerül,akkor foglalkozik itt ember garanciával a ph-n, csak az elég hosszadalmas, de még mindig jobb mint a kuka. Ha az sem jön be, akkor meg keresni kell valami szakit, aki meg tudja csinálni. -
belinho
senior tag
+1 a 7870 Tahiti LE-re!
Ahogy az előttem szóló is írja, a 270 az valójában egy 7870, aminek a szintjét közel eléred a tuningolt 7850-el, szóval nem lenne nagy előrelépés. Csak alul kell feszelni, még a ventiprofilt se nagyon kell piszkálni és mindjárt nem fog melegedni és sokat fogyasztani.
De ha van keret,akkor eléggé lement már az ára a 7950-nek is, de ha az már sok, akkor mindenképp a 7870 TLE. -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Volt róla cikk a ph-n, hogy lesz új memóriamenedzsment a Frostbite 3-hoz, és akkor jó lesz a régebbi GCN-es kártyákkal is, de ez nem egyszerű feladat. Írtam, hogy nem volt betervezve és elég sokat késett is, nyilván nem tökéletes.
Hányszor írjam még le, hogy ne hasonlítsd a NEXT GEN konzolokat a 7770-hez.
Az Nvidia nagyon jó driver téren, de nekik nincs is Mantle, ami gyorsíthatná a rendszert mint nálad.
De könnyen segíthetek rajtad, add el az AMD-t és vegyél NV-t, és akkor nem lesz M, ami annyi hibát okoz, és minden hasítani fog, nem kell se alaplapot sem CPU-t cserélni. Ezt tanácsoltam már katt777 fórumtársnak is, de ő se fogadta meg a tanácsom, és állandóan csak azt lehet olvasni ez nem működik, az nem működik, ez nem jó, az nem jó. -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Te nagyon láma vagy a témában, ezen nem tudok segíteni. Ha valakinek értelmezési problémája van, az szerintem te vagy, milyen érdekes a többiek megértik amit írtam csak te nem.

Először is biztosan vannak hibák, van jelenleg 2db játék ami használja, ezeken is PATCH formájában tették elérhetővé a MANTLE-t, nem volt beletervezve.
A későbbi játékoknál amik tervbe vannak véve már bele lesz integrálva az API, szóval ott jóval kevesebb probléma lesz már valószínűleg. Sok van még az API-ban, fejlesztenek, optimalizálnak, csiszolnak rajta.
De ha nem értesz hozzá, akkor hiába írom, olvasgasd végig Abu85 cikkeit!
Pont te vagy az aki egy gyengébb procival és egy erősebb VGA-val rendelkezel, pont neked fejlesztette ki az AMD az M-et, meg hogy még erősebb kártyát is berakhass, és ne kelljen új CPU-t venned! Teccik érteni!
Egy nagy zagyvaság amit írsz:
"A teszteknél nem a CPU-k közötti eltérések érdekelnek minket"
De ezt gyorsítja a MANTLE, hogy egy gyengébb procit is felhoz egy erősebb proci szintjére ugyanazon VGA mellett, ahogy nálad sem kell I5-re váltanod. De a VGA-ból nem fog plusz teljesítményt kihozni, csak azt, ami a proci gyengesége miatt benne marad.
A NEXT-GEN konzolokat egy 7770+MANTLE-val túlszárnyalni, te hol élsz ember, olvastad már milyen grafikus hardver dolgozik ezekben a gépekben
Mit szeretne visszafogni az AMD? Te miről beszélsz? Most fog beindulni a gépezet, egyre több játék kerül be a programba, tervben van régebbi játékok bevétele is.
Mi nem történik meg a MANTLE miatt, a hardvercsere?
Pont az lenne a lényeg, hogy megvedd az AMD új grafikus kártyáját a régi gyengébb helyett, mert jóval nagyobb teljesítményt kapsz procicsere nélkül.
Azt is értsd már meg, hogy javít az ilyen 260X és társain is az M, de ezek jóval gyengébb VGA-k, ezeken nem tudsz ULTRA grafikát futtatni. Tudom te azt várod, hogy 7850+MANTLE= NEXT GEN konzol grafika meg GTX 770 teljesítmény. -
belinho
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Az a baj, hogy túl nagy volt a Hype a M körül, erre rátettek itt a ph-n az AMD fanok, hogy majd 2x-er annyi FPS lesz AMD kártyával, szar az NV és hasonlók, holott még alig volt információ az M-ről.
Sokan annyira lámák a témában, egy ökör elmond valami hülyeséget, a többi meg átveszi.
Az te sem gondolod komolyan, hogy veszel egy 7850-et, aztán majd jön hozzá az M, és akkor GTX680 körüli FPS-t kapsz BF4-ben. Azt a plusz ROP/ALU/TEX többletet az M nem tudja ellensúlyozni, nem erről szól a dolog.
Óvodás nyelven leírva az lenne a lényeg, hogy egy közép kategóriás proci is képes az M segítségével kihajtani egy high-end VGA-t, ergo a CPU limitet hivatott enyhíteni. De ezt mutogatta az AMD is a prezentációkon, hogy mekkora a gyorsulás,erről szól a MANTLE! -
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Látom nem nagyon érted, de megpróbálom elmagyarázni!
Az egész hátterében az AMD procik gyenge teljesítménye áll, ezt próbálja az AMD ellensúlyozni a MANTLE-val. Elég ha megnézed a képet amit linkeltem, ahol DX-ben a 4770K, ami nem is az INTEL csúcs CPU-ja, alázza az AMD egyik csúcs prociját az FX8350-et, nem is kicsit. MANTLE-val viszont sikerül felhozni közel azonos szintre. Az INTEL-re is jó hatással van, de ott elhanyagolható a gyorsulás.
A CPU a lényeg nem a VGA, ha van egy gyengébb procid, és mellette egy erősebb VGA-d, mert ugye játékhoz inkább az kell, akkor segít a MANTLE, ahogy nálad is.
Ha gyenge a VGA, akkor azon a MANTLE sem segít. Ne várd már el, hogy egy 7770 és MANTLE használatával az új konzolokat megszégyenítő teljesítményt kapsz.
Rakhatsz a 7850-ed mellé akár egy I7 4960X-et is, akkor sem lesz sokkal több FPS-ed, mert a 7850 nem fogja bírni a magasabb grafikai beállításokat, tehát ilyen esetben hiába a MANTLE is, ha gyenge a VGA. -
belinho
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Rengeteg tesztet végignéztem, a MANTLE-val kapcsolatban.
Amit én idáig el tudok mondani a saját és olvasott tapasztalatok alapján, hogy elsősorban a gyenge AMD processzor tulajdonosoknak, valamint a Crossfire rendszereknél jelent valamit, szóval inkább a CPU limitet hivatott enyhíteni.
A tesztek alapján a gyenge kártyákon nem hoz szinte semmit, mert ott eleve a GPU a szűk keresztmetszet nem a CPU.
Nálam az i5 3570K-val csak 2-3fps-t hozott a MANTLE, de egy ilyen procival eddig se nagyon volt CPU limitem. Viszont zabálja a VRAM-ot, s pl BF4 esetén hiába volt magasabb az FPS, mert elfogyott a 2GB VRAM s szépen előjöttek a mikroakadások.
De itt egy THEF teszt, ez elárul mindent:
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Láthatod egy előttem szóló, én, de a 280X topikban is próbálták már neki elmagyarázni de egyszerűen nem érti, mind mi nem értünk hozzá és szakértő úr tudja jól

Wolfot 2X-er végigvittem, nálam se bírta ha mindent maxra húztam, így vissza kellett venni, de látod szakértőnknél ez is jól futott ultra beállítás alatt, csak azt sem tudja, hogy be sem lehet kapcsolni az ultra opciót, ha nem 3GB VRAM-os kártyája van, de ez van WD-nál is.
Ha meg nem tudjuk bekapcsolni, akkor abban a tévedésben élünk, mint emberünk, hogy max-ra húztunk mindent és elég a 2GB, de ha nincs bekapcsolva minden, akkor nem is fut ki a RAM-ból
Ott a Thief is, ahol az SSAA-t ha high-ra rakjuk a 2GB-os kártyán játszhatatlan lesz, de nála ez sem probléma, mert neki ez is jól ment, ahogy korábban írta maximális beállítások mellett sem volt lagg-akadás a Crysis 3-al az esős pályán sem.
BF4-et már kiveséztük, de a topikjában is lehet sokat olvasni róla, talán még a Hitman Absolution régebbről, ami többet evett mint 2GB, de egyre több lesz az ilyen játék.
A legtöbb játékban elegendő a 2GB VRAM, főleg ha nem tudunk vagy nem kapcsolunk be minden effektet, de hogy parasztvakítás a 3GB VRAM az szamárság. -
belinho
senior tag
válasz
sklopp
üzenetére
Azért gondolom nem egy esettanulmánnyal támasztották alá az állításukat, szóval még az is lehet igazuk van!
Sokaknak a határértéknél alacsonyabb-magasabb a vérnyomása, de tünetmentesek, ők nem szednek gyógyszert, akiknek meg tünetei vannak azok ezelőtt és ezután is bekapkodják a pirulákat a határértéktől függetlenül. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Már megint megy a ferdítés a részedről de már megszoktam!
Azt írtad sok XT-nél nem lehet felvenni a ramok sebességét, bár ezt nem tudom honnan vetted, nem egy VTX, CLUB3D ,Powercolor 7870XT-n lehet jóval 1500mhz felett járatni a ramokat, nyilván vannak rosszabb példányok is. Te konkrétan azt írtad, hogy Sapphire-nél 1700mhz-et mennek, erre írtam, hogy ez nem teljesen igaz, lásd HSM féle Sapphire 7870XT-t, ez pusztán szerencse, hogy milyen ramokkal szerelik.
Már megint az a fránya szövegértelmezés, mint a múltkor. Azt írtam függ attól, hogy milyen minőségű ramokkal szerelik, viszont ez nem gyártőfüggő ahogy te írtad, mert a Sapphire is lehet gyengébb rammal szerelve
Kitörölhetem a Sapphire-al is, ha egy gyengébb ramokkal szerelt szériát kapok, szóval hülyeség a gyártófüggőség. Sehol nem írtad, hogy saját tapasztalat, hanem általánosítottál már megint a sajátodból kiindulva.A VRAM használattal meg nagyon el vagy tévedve, a GPU-z és az AB is csak egy becsült értéket ír, nem teljesen pontos. Ha 3GB-os kártyád lenne, akkor néznél nagyokat, hogy megy feljebb is a VRAM használat.
BF4 esetén is sokan panaszkodnak 2GB-os karival, hogy laggol-akad a játék Mantle használatával, és ez pont a VRAM miatt van, de egyből azt írják szar a MANTLE, mert DirectX-el nem laggol, nyílván nem is eszik annyi VRAM-ot.
Azt is megnézném hogy toltad az új Wolfenstein-t full-on, mivel nincs 3GB VRAM, így be sem tudtad kapcsolni az ULTRA opciót
De ez van WD esetén is, de ott a THIEF, BF4 vagy régebbről a HITMAN: ABSOLUTION, ami szintén 2GB felett zabált.
Ez a szándékos ram-zabáltatás se állja meg a helyét, ez csak egy összeesküvés elmélet a részedről, nyilván a betegségeket is a nagy gyógyszergyártók terjesztik, hogy megvedd a gyógyszert! -
belinho
senior tag
válasz
szika87
üzenetére
Nyilván attól is függ mivel játszol, van ahol kevés lesz, van ahol jó lesz, de az esetek többségében bőven marad a kártyában.
Nézd meg Gbors kollega hasznos írását, ő egy G2020-at és egy 660TI-t tesztelt, ez nem áll olyan messze a te konfigodtól. -
belinho
senior tag
válasz
szika87
üzenetére
Nálam mindenre elég 975mhz-en, ezt kereken 1V-al viszi, így nem is melegszik és a gyári hűtés is csendes, valamint keveset fogyaszt. De van egy 800mhz-es, 925 és egy 1050-es profil is. Menne feljebb is, de akkor már tényleg melegszik és zabál rendesen, és az a pár fps ezt nem éri meg.
-
belinho
senior tag
válasz
szika87
üzenetére
Akkor saját magad meg is oldottad a problémát, eldugott zárt helyen, ahol nem szellőzik, és beszorul a meleg levegő ne csodálkozz ha melegszik. A házban is jó lenne rendet rakni, hogy ne akadályozza semmi a légáramlást, feltéve ha van.
Nekem is ilyen kártyám van, nem egy világbajnok hűtés, de alulfeszelve és tuningolva is megáll 70fok körül ebben a melegben. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Ez megint nem így van, de mindegy!
Erősen játékfüggő, mert sok esetben egyáltalán nem számít, hogy 1500 vagy 1700mhz-en mennek a ramok!
Az is hülye általánosítás, hogy Sapphire-nál 1700-at mennek, mert HSM-nek is Sapphire 7870XT volt és nála is csak 1550 körül ment, másnál meg a Powercolor 7870XT ment 1725mhz-et, szóval nem gyártó függő, hanem szerencse, hogy milyen ramokkal szerelik ELPIDA vagy HYNIX, milyen az időzítése a ramoknak, milyen a hűtés.A 3GB Vram meg nem parasztvakítás, egyre több játék van ami zabálja a VRAM-ot akár már 1920x1200-as felbontás mellett, pont pár nappal ezelőtt volt róla szó. A MANTLE meg rátett még egy lapáttal ez ügyben.
Mivel neked 2GB-os kártyád van nem is fogsz 2GB-nál nagyobb VRAM használatot mérni, szóval megint butaságokat beszélsz, mert a saját példádból indulsz ki, mint sokszor máskor, hogy nálad valami rossz, akkor biztos a program a hibás. De itt egy BF4-es példa MANTLE 3GB Max vram használat
-
belinho
senior tag
Az eleve OC-s kártyára nyilván kevesebb tuning fog menni, de ha jól emlékszek az Asus-nál talán jobb a VRM rész és annak jobban kéne bírnia a tuningot, de ha kifogsz egy gyenge GPU-t, akkor teljesen mindegy.
Az ilyen 30 és 75mhz, az meg szinte nem tuning, gyakorlatilag észrevehetetlen, talán pár pontot hoz benchmarkokban. Az Asus magasabb órajellel jön out of box, mint a Sapphire, és eleve már egy húzott 7870-nek felel meg a 270X, tehát nagy tuningra ne számíts! -
belinho
senior tag
válasz
isti101
üzenetére
Nekem is Powercolor kártyám van, csak Tahitis, én nagyon meg vagyok elégedve vele.
Semmi probléma nincs vele, többet lehet itt olvasni más márkákról és problémákról.
Ahogy nézem az meg elég jófajta 7870-es, gyárilag OC-s 1150mhez-es Gpu, a memória is kapott némi tuningot, a nyák-ot is lemez fedi, szóval a túlmelegedéstől sem kell tartani, a hűtés is jónak néz ki, és csendes is. Szerintem nem lesz probléma vele. -
belinho
senior tag
válasz
vick33
üzenetére
Általában az szokott lenni, hogy fennmarad az előző driver, vagy rátelepítik, de akkor mivel nálad friss telepítés van ez nem áll fenn. Esetleg ha van ismerős, akkor ki lehetne próbálni másik gépben, ha ott is rossz akkor gari, de ha ott jó, akkor esetleg megkímélheted magad egy hosszabb garanciáztatástól.
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Nem az én világom, de ezen is jól látszik, hogy szépen megkajálta a 2GB Vram-ot

-
belinho
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Amikor a CPU eléri a 70fokot, ott már a magok is 75 vagy fölé mennek, az pedig már elég sok, ezért nem is erőltetem. Persze télen más a helyzet, de ez a nyári időjárás+ az Intel gyenge pasztája már túl sok.
Vízzel lehetne még csökkenteni, de nem költök feleslegesen, meg a kártya is elég jól termeli a hőt a házban, szóval az sem segíti a Freezer 13Pro dolgát, ami pedig csodálatosan teljesít. Csökkenteni kéne a CPU feszt, de sajnos az MSI lap feszkezelése nem az igazi, MSI-nél máshogy értelmezik a tuning és az energiagazdálkodás fogalmát . -
belinho
senior tag
válasz
kona005
üzenetére
Én is visszább vettem a beállításokból, mert engem is nagyon zavart, hogy 60,aztán leugrik 35-re, majd vissza 60-ra. Már nem emlékszem miket vettem visszább de sikerült beállítani 50-60fps környékére.
Valószínűleg az optimalizáció az oka, nem sikerült i7-es procit szerezni, hogy megnézzem, de azt tudom, hogy a 3570K magjai dolgoztak rendesen, sokszor 100%-on, miközben a kártya nálam is pihent.
Afterburner-el lehet monitorozni a magok kihasználtságát, ott mutatja szépen a max tüskéket és az FPS viszonyát. 8magot/szálat használ a játék, szóval egy erősebb procival biztosan nem ugrálna ennyire, bár ahogy a végére jutottam inkább az AMD driver és az OpenGL lett a gyanúsított, mert a 280X is sem bírta a fix 60-at high beállítások mellett, míg a GTX 770 igen! -
belinho
senior tag
válasz
123sylaar
üzenetére
Akkor csak jól mondtam, hogy nincs minden maxra-húzva!
A PPF-t fel lehet rakni 64-re,ahogy az SR-t 8192-re vagy az SSR-t High-ra, persze custom beállítások mellett, na akkor van minden maximumon. De neked is csak high-ig engedi GQ-t, mert nincs 2GB+ Vram.kona005!
Nagyon erős a PS4, Abu85 szavait idézve:"100 GFLOPS-os processzorrész és 1,84 TFLOPS-os grafikus vezérlő,egységes virtuális memória, egységes címtér és teljesen koherensen megosztott memória" és hasonló finomságok.
PC-ből erőművet kell venni, aminek az ára is olyan lesz. -
belinho
senior tag
válasz
123sylaar
üzenetére
Azért nem ugrik le, mert nincs minden maxra húzva!
Itt tesztelték a játékot, láthatod, hogy 290X-el is befigyel bőven 60 alá nem is egyszer, maximum,ultra, de még high beállítások mellett is.
De nekem is megvolt a játék, és az 1150-re húzott 7870XT és a 4,2GHz-es 3570K-val is ez volt a helyzet!
-
belinho
senior tag
válasz
123sylaar
üzenetére
Akkor nincs minden maximumra állítva, ha el sem mozdul 60fps-ről!
Egyébként sem tudsz mindent bekapcsolni, mert csak 2GB Vram van neked is a kártyán.
Nekem sem volt meg a fix 60fps, pedig nekem azért erősebb masina van, de még a 290x-es topikban is voltak akik panaszkodtak az FPS esésekre.
Sajnos ilyen a játék, szívesen megnéztem volna i7-tel milyen, mert max-hoz állítólag az kell, nekem is sokszor jártak a 3570K-nál a magok 100%-on még tuningolva is. -
belinho
senior tag
De itt most nem GTX770-ről volt szó, mert nem egy árban van a 270X-el
De ott az új Wolfenstein vagy a Watch Dogs, ami már alapból nem is enged bekapcsolni mindent, a gpu még lehet bírná, de kevés a Vram. De ott a BF4 is, ami szintén zabál, és a jövőben sem lesz jobb a helyzet.hackeee!
Ez így van, csak sajnos minimum r9 280-at kell venni, ha akarod a 384bit-et és a 3GB-ramot, ami már megint drágább.
Igen, de olcsóbban kijössz a magasabb órajelű ramokkal, mintha a magasabb órajelű memvezérlőt kell építeni minden gpu-ba.
-
belinho
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ez azért nem teljesen így van, ha gyors memóriákat raknak a kártyára akkor elég a 256bit is, NV előszeretettel alkalmazza ezt a módszert.
khes!
Ez teljesen játékfüggő, ott a BF4, ami elég jól fut, Mantle alatt mégis telerakhatja mind a 3GB Vramot.
Azt meg úgyse tudjuk, hogy hogyan fut, ha a játék érzékeli, hogy csak 2GB-Vram van, és be sem engedi kapcsolni az adott beállítást. -
belinho
senior tag
14.7 RC-és semmi probléma, a verziószámot nem írta át, viszont a CCC profilt igen, szóval tökéletesen felment.
Egyedül a Grid autosport van fenn, az tökéletes, ahogy minden más, se fagyás, se kék halál se semmi. -
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Hagyjuk szerintem mert megint nem érted amit írtam, megint elkezdtél belemagyarázni valami másba, de te magad írtad a múltkor, mikor kitértél az AMD driver avultatós sztoridra, hogy bezzeg NV-vel nem volt ilyen problémád. Ha most NV-d lenne és megnéznéd ugyanazokat a játékokat,frisített w7-el és azok meg mennének, akkor meg mégsem akarná az MS, hogy cseréld le a W7-et W8.1-re

-
belinho
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Pedig eléggé annak állítod be magad, meg több éves tapasztalat és hasonlók, még jó hogy nem a 280X-es topikba linkelted a kérdést, hogy gyorsabb-e a 7870XT-d, mert ott igencsak kiheréltek volna a 280X tulajok még csak a felvetés okán is.
De látom csak sikerült találnod egy fehér hollót a 280X-ek közül, ami nem követi az AMD által kiadott referencia 280X órajeleket. Halkan megsúgom neked, hogy nem ez a szabványos órajel, de erre te magad is rájöhettél volna, és akkor nem teszel fel ilyen ostoba kérdést, sőt még mérést is kérsz, hogy megnézd így van-e. De linkelek neked 63-om
másik 280X bios-t, hátha így világosabb a dolog 
Azért elég érdekes a dolog, most az OS-t szidod, hogy nem megy a régi játék, pedig mondtam neked a múltkor, hogy sokszor az a felelős, nem az AMD driver, de akkor sem lehetett leállítani, szóval ismét csak gratulálni tudok

-
belinho
senior tag
válasz
123sylaar
üzenetére
Mert az újabb effektek-ficsőrök-funkciók már csak az új rendszerrel érhetők el.
Lett volna lehetőségem nekem is 8.0-ra váltani, de nem láttam értelmét, mert még nagyon új volt, egyedül a dx11.1 ami nagyon csábított, de gyakorlatilag csak a BF4 ami használja, az 8.1-es dx11.2-őt meg még semmi.
De ha van lehetőséged, akkor mindenképp ajánlott a 8.1-re való frissítés, főleg az új driverek miatt.
Én is tervezem az átállást 8.1-re, amint egyre több játék lesz, ami használja is, meg ha végre összerakják a hybrid hajtást, akkor meg pláne -
belinho
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Egyelőre engem nem nagyon érint, mert én még elvagyok a Win7-el, s arra még jó ideig lesz támogatás, de azért elég fura ez a lépés az AMD részéről, nyilván ezt is a költségcsökkentés címén lépték meg.
Az Nvidia-nál valószínűleg nem kerül erre sor, szóval ez azoknak szívás,akik 8.0-át használnak és AMD-s kártyájuk van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

van egy másfél perces mérés az is két játék, aminek elég a 2GB-VRAM, bár a BF4 egyes pályákon azért nyel, főleg MANTLE esetén.

, szóval hiába mennénk bele hardveresen mert úgysem fogod érteni, már megint olyan dologba szólsz bele, amihez nem értesz