- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
->Raizen<- #26599 üzenetére
Köszi.
Mennyire számít itt a prociteljesítmény?
Csak ,mert én többet kaptam azonos órajeleken:[link] -
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #26595 üzenetére
Ok, köszönöm. Sejtettem, hogy így van egyébként.
Nem is ősrégi játékokra gondoltam egyébként, hanem max 2-3 évesekre, de mégiscsak jobban néz ki a terep ha be van kapcsolva a tesszaláció, bár ugye nagyon erőforrás igényes a legtöbb esetben, meg kell találni az optimális beállításokat.
-
kribe
őstag
Sikerült végre kicsit húzni a procimon, így teszteltem még kicsit az új 7870-est.
A vége 1250/1500 Mhz volt, így 3dmark11-ben 9192 pont, 3dmark13-ban 6042 pont az eredmény.
Ezeken az órajeleken azért szépen megjön a hangja az egy ventinek...A gyári alap is 1100/1200 Mhz, így szép hűvös, és hangja sincs nagyon
Tesztelve Battlefield 3-mal (multi, 64 fős szerver, 1920x1080 Ultra, Motion Blur kikapcsolva) min. 38.3 fps, max. 96 fps, átlagban 60.7 fps.
Tomb Raider, 1920x1080 Ultra 58 / 84 / 71.1 fps, Ultimate (ultra + tressfx) 35 / 52.5 / 44.5 fps.Összességében meg vagyok elégedve vele (nem bántam volna ha bírja az 1300-at de csak én vagyok ilyen telhetetlen
). Az egyetlen dolog ami zavar (a hirtelen leromlott túlhúzhatósága a procimnak, illetve hogy húzáskor nem adott képet) az valószínűleg nem a kártya hibája.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
nubreed #26594 üzenetére
Ez nem így működik pl a duke nukem 3d-ben sosem lesz tesszaláció
de a far cry-ban sem és így tovább. Támogatnia kell a játéknak.
A ccc-ben a tesszalációt tudod babráni egy csúszkával ami a maximális tesszalációs szintet jelenti. Ez azt jelenti hogy mennyire bontja még kisebb háromszögekre az adott objektumokat. Lehet nyerni vele némi fps növekedést ha pl 2x-re állítod az értéket azokban a játékokban amelyek támogatják a technológiát...
-
nubreed
veterán
Azok a játékok, ahol nincs opció a tesselation ki/be kapcsolására, nem is támogatják a tesselationt vagy ilyenkor jól jön a ccc-ben található, erre vonatkozó opciókkal való játszadozás és akkor lőn a játékban szép tesselation?
-
Algotis
addikt
Hopp-hopp
1225/1350-en is stabil a kártya, nem csak heavenben[link]
-
Anaren91
senior tag
válasz
Johnny001 #26587 üzenetére
Én elhiszem de itt a házi tuningról írtak és mivel az enyém gyári tuningos én naív azt hittem hogy nem kell semmihez nyúlnom h stabilan mennyen a kártyám. Ezért is kérdeztem meg, hogy ilyenkor is fel kell e húzni. De szerintem zárjuk le ezt a témát és mindenki jobban jár
-
-
Romeo619
senior tag
Jaj gyerekek ez az új Sniper Elite NZA ennyire optimalizálási hibában szenvedne? Ha fent van a graf úgy akad mint amikor leveszem LOW-ra
lesz ehhez valami patch?
-
-
Johnny001
senior tag
válasz
Anaren91 #26583 üzenetére
Hi!
Tényleg nem kell sokat visszaolvasni, még a keresőt se kell használni, mert ugyanarról a 4-5 dologról szól a fórum, hullámokban ismétlődve!
1 Mér nem megy 1050 fölé
2 Mivel monitorozzam
3 Nem enged feszültséget állítani
4 Sapphire jó lesz-e, má mé nem
5 Fx jobban kihajcsae mint azintelBy.: Johnny
-
Anaren91
senior tag
válasz
Johni5 #26582 üzenetére
Teljesen nyugodt vagyok de normális emberi módon is el lehet mondani az embernek mert pl nem értek hozzá...Most végig olvashattam volna 100000 hozzászólást és hátha találok valamit de most mire megyek egy 2 éves hozzászólással ha havonta dobnak ki új AB t? Azért van a fúrum hogy ha nem tudsz valamit kérdezel és ha valakinek van kedve meg ideje akkor válaszol még ha már le is írták 3 hónapja egyszer...legalábbis ez az én véleményem... szerintem már minden létező témát kitárgyaltak itt szóval akkor be is lehetne zárni a topicot és keresse meg magának mindenki amit akar... Én pl sose nézem hogy ha valaki kérdez valamit hogy írtak e már róla hanem ha tudom fogom és leírom ha ezzel tudok valakinek segíteni...
Ez csak az én véleményem senkit nem akarok ezzel megbántani de mivel tanító vagyok mindig azt mondom a gyerekeknek is, hogy ha valamit nem értenek kérdezzenek és nem azt hogy hát figyelj ott a könyv olvass vissza...
-
Johni5
őstag
Nyugi van!Nem a leugatós topik.
-
Anaren91
senior tag
Képzeld el, hogy olvastam azt a hozzászólást csak a srác magától húzta a kártyáját az enyém meg így jött ki a gyárból és gondoltam ha már így vettem nem kell hozzányúlmom... Ha meg nem bírsz normális hsngnembe válaszolni akkor tartsd meg magadnak és majd válaszol olyan aki szívesen segít...
-
do3om
addikt
válasz
Anaren91 #26578 üzenetére
Itt volt feljebb kicsivel hogy miken segít a power limit kitolása, nem igaz hogy nem látod, vagy csak írsz nem olvasol.
Érdekes én egyből észreveszem ha nem adok neki pluszt és tuningolva van a kari rendesen.
Te nem hogy tuningoltál eddig hanem lassítottad a karidat a ha nem nyúltál a tuning mellet ehhez.De hátha ezt elolvasod:
Nem fogod azt látni ha kitolod a limitet hogy a kari már nem pl 1,219 (nálam) feszen van hanem nagyobban, mert nem erre van. Ha tuningolsz akkor kér több wattot a tápból és ezen segít, ezt tolja kijjebb hogy átléphesse a gyárilag megadott limitet. Ha tuning mellet nem asz a powerre akkor lassabb is lehet mintha alapon hagynád a karit annyira visszaszabályozza. -
kovsol
titán
válasz
gyuribácsi88 #26565 üzenetére
battlefield 3 -on túl is van élet
-
Anaren91
senior tag
Na felraktam az új drivert kipróbáltam hogy mi történik ha rá van adva AB ba a 20% plusz power meg ha nincs de ahogy elnéztem a hwinfot mind a 2 esetbe ugyan annyi volt a fogyasztás...esetleg be kéne pipálni az unlock power izét AB ba hogy használja is azt a funkciót? Mert a csúszkát tudom állítani de mintha nem csinált volna semmit...De ki se fagyott most a kártya úgyh nemtudom
Bár nem volt sok időm játszani de majd holnap tolok pár órát még Crysis 3 ba.
-
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #26565 üzenetére
és hol a szegény 7850?
-
-
Anaren91
senior tag
Esetleg az megoldaná a gondomat nekem is ha az új driverhez a power limitre rádobnék +20% ot AB ben? Azt csinálja amikor felteszem a legújabb bétát vagy a 13.1 et hogy lecsapa a játékot az asztalra és kiírja hogy a képernyőillesztő leállt majd helyreállt. 1150/1250 en megy alapon a kártya.
-
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #26558 üzenetére
Jaa, hogy a driverek is közbejátszanak?
Én azt hittem függetlenek attól
Ez mindent megmagyaráz. -
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #26555 üzenetére
Az átlagos 1150 vagy 1125 körül lehet?
-
Algotis
addikt
Na, utoljára stabilan 1100/1300-at megy a Gigabyte 7850-em, 1,21V-on.
Ez mennyire számít tuning/antituning kártyának így? -
Algotis
addikt
Ez most WTF?
Alapon 975/1200-on jár a 7850, és 1138mV az alapfesz.
Felhúztam 1100/1300-ra és 1210mV-t adtam neki, erre kevesebb FPS-t kapok mindenben.
Már az elején feltűnt, hogy ha belépek a Heavenbe, az elején a szokásos 18-19FPS helyett egyből 15-tel indított, aztán kevesebb lett.
Ez minek a jele? -
PandaMonium
őstag
válasz
Blaise #26539 üzenetére
Használtan valóban, de egyrészt nekem most SOS kártya kell mert az a 2 ami itthon volt megdöglött, másrészt nekem untig elég egy HD7870 XT teljesítménye, legfeljebb 1 év múlva veszek mégegyet CF-hez, de egyelőre 1 ilyen minden játékhoz elég, azért meg nem adok ki több pénzt, hogy 3D mark alatt 500 ponttal többet kapjak...
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #26538 üzenetére
Esetleg alternatíva:[link]
-
Blaise
veterán
válasz
PandaMonium #26538 üzenetére
Azokkal valóban nincs gond.
Én 70k-ért mondjuk biztos nem vennék 7870-et, mégha Tahiti LE, akkor se, annyiért már majdnem 7950-et lehet venni, vagy GTX 660 TI-t
-
Blaise
veterán
válasz
PandaMonium #26533 üzenetére
Ha neten rendeled, akkor 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, 3 napon belül meg azonnal csere és visszafizetés ha rossz a kártya.
-
PandaMonium
őstag
Nem biztos, hogy ide való ez a kérdés de nem találtam neki jó topikot: Valakinek van tapasztalata a PCX garanciális szolgáltatásával? Gyorsak, nem szívóznak, stb?
Fontos volna mert 1-2 napon belül el kéne döntenem, hogy PCX-ből vagy iPon-ból vegyem a HD7870-em.
Előre is köszi! -
kungzi
veterán
na kijelenthetem, hogy az asus 7850-m 4 óra BF3 után stabil 1150/1400-n 1.21V-n
-
Algotis
addikt
Felraktam 13.3-at, alapon jobb eredményt hoz a kártya, azonban a GPU Tweakben az Overclocking range enchancement bepipálása után is 1050mhz-ig engedi max. Itt már a driver nem egedi az fölé, ugye?
-
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #26511 üzenetére
Sanszos, hogy az, mert nincs az XFX-ek olyan kártyája
-
korcsi
veterán
-
kribe
őstag
válasz
PandaMonium #26511 üzenetére
XFX hivatalos oldalán nincs, és ha lenne se biztos hogy XT-nek hívnák azt a kártyát mint a Sapphire, hanem kitalálnának valami egyedi nevet mint a többi gyártó (Myst, Black, stb.)
Sajna mindegyik DD-s XFX kártya ugyanúgy néz ki (7850, és afölött), a képek alapján nem lehet megmondani egyáltalán 7870-e ami a képen van. (a kártya tetején lehetne látni a feliratot, illetve a 79XX-esen 2, a 78XX-esen 1db crossfire csatlakozót) -
PandaMonium
őstag
Srácok, olyan, hogy XFX HD7870 XT létezik?
Mert én neten kerestem, de nem találtam, itt viszont nagyon hirdetik, nehogy átverés legyen a vége... -
->Raizen<-
veterán
válasz
Algotis #26505 üzenetére
Nekem is csinalja az uj 3dmark elso tesztsorozatanal amikor ezer fps felett fut. Regebbi jatekok introjanal stb. Nincs ezzel problema ilyen a fizika a tudastarban le van vezetve pontosan miert. Rosszul szigetelt tekercs is okozhatja nekem volt egy hipro 700w tapom ami terhelesre hangosan cicergett azt csereltettem mert nagyon hangos volt a masik hangtalan lett.
-
Algotis
addikt
válasz
kovsol #26503 üzenetére
Igazából az lenne a kérdésem, hogy akkor most ez így normális-e?
Esetleg nem elég a táp, vagy nem elég jó?
Most kicsit megijedtem ettől az áramos dologtól...
Tehát valami cseréjével meg lehet ezt akadályozni?Oké, hogy le van írva a végén, de Nálad is fordul elő ilyen?
(#26504) darky@ Köszi!
Eddig csak a tápból hallottam ilyen hangot, ez meg kicsit másabb, azért figyeltem fel rá.
Ez a hang csak akkor van, mikor bezárom, mert akkor lecsökken a terhelés, ugye? -
->Raizen<-
veterán
Hat a gepem nem nagyon kedveli a serious sam 3-at. Mindent ultran meg megall a kep alt tabbal nezem a driver leallt es ujraindult azt neztem. Mindent mediumra rakva csak akkor hajlando hiba nelkul futni ket driverrel probaltam.
(#26505) Algotis Nem lesz semmi baja a gepednek nem kell aggodni.
-
Algotis
addikt
Az mitől van, hogy csinálok egy Heavent, majd az eredményt lementem és mikor zárom be, csikorgó hangot ad valami a gépből? A vga csinálja?
Normális dolog??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Google Chrome
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
- Hétvégi akció!!!Hibátlan,garanciás Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB/ beszámolok
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Crucial P3 Plus SSD 500GB és Crucial P5 plus 500GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest