- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Vettem én is és haver is 2-2 egyforma sapphire 7870-et. Nekem egyformák a kondik a hátulján, neki viszont az egyik kártyán szemmel láthatóan el volt mozdulva 2 kerámia kondi. Na ki lehet találni, hogy melyik vga lett a BS-es :-) ezert is gondoltam, hogy megosztom a tapasztalatot. Udv.
-
maxxxboy
tag
Hát ha valaki nem vak akkor észre lehet venni a forrasztási hibát, aminek következtében nem úgy vagy nem is érintkezik az adott áramköri elem, ami BS hibát eredményez(het). Lehet ezzel viccelődni másoknak, hogy hát persze, de ez a valóság. Ha megtálalom a fórumot ahol ezt taglalták, és a képeket, akkor belinkelem. Nem azt mondom, hogy ránézésre megmondom, de a rosszul forrasztottakon jön elő... és ez pedig látható ha tudja az ember, hogy mit és hol nézzen.
De látom van itt sok profi elektronikai műszerész, akik valószínűleg többet moddoltak pl. alaplapokat, vga-kat, forrasztottak akár smd-ket, stb mint én, és jóval jártasabbak e témában (is) ezért lehurrognak. Hát egészségére nekik.
-
maxxxboy
tag
Szerintem hamar előjön a hiba. Azaz ha kb. 1 napig nyúzod, teszteled, akkor tuti ki kell, hogy derüljön. Amúgy ha megnézed a vga-d hátulján a felforrasztott kis kondikat, akkor lehet látni, hogy jó-e vagy sem. Ha mind szépen párhuzamosan áll akkor jó kell, hogy legyen. Viszont ha van ferde, eltérő felforrasztású akkor lehet BS-es lesz. Volt erről szó valahol, olvastam külföldi fórumon. üdv.
-
maxxxboy
tag
Én próbáltam egy GTX650-nel a jelenlegi konfigom mellé, de inkább hagytam, mert másolgatni dll-eket ide, oda, stb. macerás valóban. Inkább megvagyok nélküle

-
maxxxboy
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy újrapasztázom a a vgaimat, hátha kicsit hűvösebbek lennének.
Melyiket ajánljátok? Ezüst, vagy 'sima' fehér?
Esetleg konkrét típus is van amelyik a legjobb lenne hővezetés szempontjából?
Előre is köszi minden épít jellegű hozzászólást!
üdv. -
maxxxboy
tag
Nah jah
csak tuning teruleten nem
annyin mennek max stabilan ami az adatlapomon is kint van... eleg gyer. 
-
maxxxboy
tag
Nekem 2db ilyen megy CF-ben es egyiknek sincs semmi baja, tokeletesek.
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Szerintem vidd vissza, és cseréltesd ki. Az nem egészséges dolog, ha bármi is elfüstöl egy vgan, annak valami hiba lehet az oka. Lehet ma csak 1-2 tranzisztor, aztán holnap meg majd más... Szóval gariztasd. És ezt még magyaráznod sem nagyon kell, mert valószínűleg érezni rajta a kormolódás "illatát". üdv.
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Nekem volt 1 db "Három pöttyös" Sapphire Dual-X-es 7850 OC-m, na azt lehetett húzni rendesen. Aztán vettem 2 db egyforma újabb kiadású Sapphire 7850 OC 2GB Dual-X-et, amik már csak az 1000/1350-et vitték stabilan.
De szerintem a leg-leg anti-tuningabb 7870 címét el tudnám nyerni a mostani 2 db Sapphire 7870 Dual-X GHz Edition-jaimmal, ugyanis ezek csak a 1075/1275MHz-et viszik stabilan...
felette már fagyás, illetve memória hibák...
Mondjuk a 2 vga VDDC-je sem egyforma, pedig egymás után jöttek le a szalagról... Mégis az egyik 1,169Voltos, a másik meg 1,219Voltos... Nem tudom melyik lehet a gyengébb, nem néztem külön-külön őket. Hát ez van. 
-
maxxxboy
tag
Szerencsére ezek a nagyon kiválóan sikerült VGA-k nem füstölnek, csak a frame-eket gyártják ezerrel

-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Ez szerintem minden játéknál így van

-
maxxxboy
tag
Nálam 1,2Volton viszi, de ez is procifüggő. Illetve az alaplapomon ---> Asus, a Digi VRM Controlnál minden xtreme-re van állítva. Szóval nézz először utána a lapodnak, hogy mik a jó beállítások neki

-
maxxxboy
tag
Ja ez normális, sajnos.
Vedd le az élsimítást, úgy jobb lesz 
És húzd a procid 4,5-4-6-ra az is fog segíteni
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Ezt kellene nekem is, csak mostanság annyit volt szerelve a gépem, hogy már nincs kedvem játszadozni vele
lehet marad akkor alapon, így ahogy van... 
-
maxxxboy
tag
Sziasztok. Van 2 db Sapphire 7870-em CF-ben. Egyforma típus, bios, stb, szinte egymás után jöttek le a gyártósorról. Sajna mégsem egyforma a VDDC-jük
Egyik 1,169V-os a másik 1,219V-os. Tuningnál 1100mhz-en kifagynak. Nem próbáltam őket külön külön, nem tudom melyik vga lehet a ludas. De igazából nincs is kedvem szórakozni velük. Alapon mennek hibátlanul. Mit javasoltok mennyi a max feszültség amit adhatok a gpuknak? 1.3V mehet? Jelenleg a Kisebb feszültségű van felül, C3-ban 72fokos, az alsó pedig 67fok. -
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Igaz srácok ebbe én bele sem gondoltam. Hiszen sokan pont a tápon spórolnának... Pedig az egy nagyon fontos alap a gépben, ezért nem árt ha kellően jó minőségűt választ az ember.

-
maxxxboy
tag
Nos srácok, unalmamban lemértem az adatlapomon található konfigom fogyasztását teljes terhelés, azaz játék és benchmark közben. Monitor nélkül, csak a gép hálózatból felvett teljesítménye: Maximum 325W, de átlagban olyan 285-315W között változik. Ha csak windowsban áll a gép, és megy a letöltés akkor 65-70W a nyugalmi fogyasztás. Ez egész baráti szerintem
Ekkor felmerül bennem a kérdés, hogy miért is erőltetik a nagyobb teljesítményű tápokat a gyártók. Mert az AMD oldalán az én 2 vga-mhoz is minimum 600W-os PSU-t ajánlanak. De ezek szerint felesleges. Persze értem én, hogy így most a tápom kb 45%-ában van leterhelve, nem kell, hogy maxon pörögjön a ventije, stb. De szerintem ezért kár volt eladnom az előző 500W-os Chieftec-em, mert azzal is vígan elment volna. Csak, hogy ne unatkozzunk, és pörögjön a topic

-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Igaz

Még egy kis megjegyzés, akit érdekel: cserélgettem és játszottam mostanság a memória mennyiséggel, és az a tapasztalatom, hogy nincs különbség a mai játékok terén, hogy 8 vagy 16 vagy esetleg 32 gigát használunk, azaz használok. Ugyan olyan jól megy 8 gigával is mint 32-vel, nincs semmi különbség. Tehát aki ebben gondolkodik, eddig még felesleges bővíteni, mert nincs ami kihasználná szerintem.
-
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Én 1920*1080-ban toltam és minden very highon illetve minden csúszka 100-on, 16x anisoval. Átlag kb olyan 50-60Fps-sel ment, de néha néha beesett valamiért. Pedig fent volt azaz van a legújabb patch is. Szóval nem tudom, lehet a CF nem jön be neki...

-
maxxxboy
tag
A GTA4 egy kalap sz@r.
Az adatlapomon található konfigomon is néha 20-22-re esik az FPS.
Azért ez már siralmas a játékra nézve is, na meg rám nézve is
Bezzeg a Crysis 2 DX11-ben Ultrán MaldoHD v4.0-val kicsutkázva fix 60FPS-sel szalad fullon, persze csak a vsync miatt.
Vannak különbségek a játékok között 
-
maxxxboy
tag
Jaja! Jöhetne már
Xboxra már feltettem, de PC-n akarom végigtolni 
-
maxxxboy
tag
Sziasztok!
Még egy kérdés: Ha a Power Tune-t beállítom +20%-ra akkor annak a gyakorlatban mi hasznát veszem? Talán egy kicsit jobban fogom tudni tuningolni a vga-t? Van értelme állítani, vagy sem? Tapasztalatok? Előre is köszi a válaszokat! üdv. -
maxxxboy
tag
-
maxxxboy
tag
Erre gondoltam én is
Bár jelenleg nagyon siralmas a tuningpotenciáljuk, de szerintem ezt az alacsonyabb vddc-s vga veheti vissza gpu területén. Mert 1100/1300Mhz-en mennek csak stabilan játékoknál, felette fagyás, és hibák. Bár én a feszültségekhez nem nyúltam, és a power tune-t sem bántottam. De akkor így marad a kitesztelés. Szerencsére pont az alsó vga a magasabb vddc-s, így nem annak fűt be a másik. 
-
maxxxboy
tag
Sziasztok!
1 hete vettem 2 Sapphire Radeon HD 7870-et, amik most CF-ben mennek.
Ilyen a vga.
Csak azt nem értem, hogy a 2 full egyforma vga-nak miért eltérő a vddc-je?
Mert az egyiknek 1,169V a másiknak pedig 1,219V a gpu shark v0.6.8. szerint. Nem értem miért van ez. Valakinek valami ötlet esetleg? A 2 kártya szinte egymás után jött le a gyártósorról, a sorozatszámok közt is csak pár számnyi eltérés van, mindenük tiszta azonos, bios is. Akkor a vddc miért nem? A CF miatt esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Projektor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Építő/felújító topik
- Parfüm topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- ASUS RTX 5060 8GB GDDR7 DUAL OC Edition - Új 2 év garancia - Eladó!
- ASUS GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 CERBERUS - Plusz tápcsatit nem igényel - Eladó!
- Gigabyte RX 7800xt 16gb ( 2 év ipon garis )
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak tuning teruleten nem
annyin mennek max stabilan ami az adatlapomon is kint van... eleg gyer. 

Mondjuk a 2 vga VDDC-je sem egyforma, pedig egymás után jöttek le a szalagról... Mégis az egyik 1,169Voltos, a másik meg 1,219Voltos... Nem tudom melyik lehet a gyengébb, nem néztem külön-külön őket. Hát ez van. 
Vedd le az élsimítást, úgy jobb lesz

passziánsszal