- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz
Sanchez638 #53599 üzenetére
DirectX 9.0c-ig felmegy rá minden.
-
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #53594 üzenetére
DX9 nem jó DX7 kártyához? Azt tudom, hogy a kártya DX7-es. Nekem 8.0-át vagy 9.0c-t javasolták telepíteni.
-
Felejtsd el, már akkor sem fog menni ha eltér agyártó, de mondok jobbat pl a Diamond 12megás REV A és a Diamond 12 megás REV B sem hajlandó együtt menni... az hogy a memória mérete is eltér, na tuti felejtős...
Ettől függetlenül ha van 2db 12megásod, egy próbát megér, mert egy minimális esélyed lehet rá nekem ebben a cikkemben is ment 2 eltérő de sajna tényleg nem ez a jellemző -
Tim82
félisten
válasz
RexMaximus #53556 üzenetére
Ezeknél az előlapi hangkártya breakout boxoknál nem nagyon zajosak a kimenetek, nem szedi össze az összekötő kábel a gép belsejéből az elektronikus interferenciát?
-
válasz
RexMaximus #53575 üzenetére
Fehérvárról 6-an legurultunk a Velencei tóhoz fürdeni. Annyival azért nem foglaltunk el kevesebb helyet. Mondjuk most sem zavarna ha két csinos lány mellé kell leülni egy szűk helyre.
bacsis: Diablo 2? Unrel Tournament?
-
r0b3r
senior tag
Erre a korábbi kérdésemre esetleg tudja valaki a választ?
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #53580 üzenetére
nekem is volt a kezem alatt nt4, mondjuk futott is rajta ez-az, kethetenkent kotelezo volt rebootolni, mert kulonben lerohadt az egesz. es nem dzsunka cuccon futott, a bank nem sajnalta, intel gyarmanyu lapok voltak a gepekben, pentium vagy pentium pro procikkal, dual socket, miazmas.
azonkivul meg erosen vicces, hogy sp4 -ig lehetett remote nukeolni siman, ugy, hogy egy megosztast sem csinaltal, szivattuk is egymast rendesen. sot volt ahol osztogattak ilyen "blue screen master" fokozatot felhasznalonak, mert mindig talalt valamit,amivel ki tudta utni a workstation verziot.
talan nem veletlenul azota is minden windows ugy jon ki, hogy nem hianyzik a marketinganyagbol az "ez meg az elozonel is stabilabb" szlogen. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #53580 üzenetére
+1
Cégnél a kiszolgálókon NT4 volt, a beültető gépek programváltó PC-in meg OS2Warp futott, szintén atomstabilan.
W95-öt nem is jegyezték.
-
quailstorm
félisten
válasz
hokuszpk #53571 üzenetére
Pedig azóta csak lefelé épült a stabilitás a teljesítmény (illúziója) javára. Ahogy beköszönt az NT a mainstreambe.
NT4 1996-os. W95 akkoriban 50 napig se ketyegett el (2002-ben javították). NT4 meg évekig reboot nélkül.
Egyszer beállítottad NT4-et, soha többé nem kellett hozzányúlni. -
DirectX frissítést felraktad ? Mikor felmegy a 98, avval folytasd. Utána a chipset driver, majd a VGA, aztán ami még kell hang, háló stb. A legvégén az W98SE unofficialSP csomag, a pendrivek is menni fognak szépen, meg egyéb hasznos cuccokat is felrak a pakk. Pld a slotA gépemen is így minden flott, R9800- al, Live hang, háló. A screenshoton látszik hogy még a wifi is kapcsolódott, a laptopom egyik 1TB vinyója listázva, valamint fel van mountolva egy 4GB- os pendrive is. Hasonlóan setupoltam a megsemtudommondani mennyi W98- as gépemet, a legváltozatosabb videokártyákkal, tehát azoknak is simán menni kell, melyeket említettél.
-
válasz
Ahány géppel én ezt már eljátszottam. A gyerek csak úgy hivja, hogy gombleves és segít mosogatni a gombokat egyesével
Lanparty: kipókban 4-en gépekkel együtt. OK, hogy két gépet beraktunk a csomiba, de mai fejjel el sem tudom kpzelni, hogy ketten hogyan fértek el hátul három monitorral együtt. Egyszer megállított a rendőr hajnalban, mielőtt elengedett odahívta a párját is, hogy röhögjön ő is.
Bacsist kellene megfűzni, hogy szervezzen party-t Fülén.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #53507 üzenetére
"NT4.0 egy atomstabil munkaállomás és szerver OS volt,"
valamiert elkapott a rohogogorcs.
-
Nalunk is + Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy ami még nagyon jó volt Multiba. Meg a MOHAA
(PIII 667MHz gépeken) Teleházba, ahol én voltam a megbízott, fene se tudja már mennyit is kerestem az üzemeltetésért. Polgármester korrekt volt és gondolt a fiatalokra, 6db egyforma PIII (Compaq) gép volt (Win98-al ha jól emlékszem) és 3db Fujitsu Siemens külön (én szobámban, ide azok jöhettek akiknek engedélyt adtam) amik már 1GHz felettiek voltak. WinXP-vel.
MD
L -
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #53562 üzenetére
De jó lenne ha manapság is lenne még ilyen a környéken.
Utoljára még egy Dual PIII-1000 el voltam lan partyn egy falusi művházban. Az évszámot már nem is tudom. Kb 50 géppel lehettünk és ki tudja hány ember. De jó is volt.(#53565) Aventyr
Csak nem DFI LanParty??
-
flymi
addikt
Nem is értem ezeket a különböző driver verzió számokat:
A6.40CD15
4.12.7942 -
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #53496 üzenetére
Erre vissza még a
Screammer 4x4 Alapmű
Shogo Armor Divisön (Mennyit toltam anno)
Hard Truck 1 vagy 2 -
RexMaximus
senior tag
Akadnak ilyen elvetemult arcok meg. Hagyomanyt orzunk, igy rendeznunk kelett, igy lett nekunk is
A netes multipléjer dolgok sose kotottek le, hidegen hagynak, node a lan party az mas
. Igaz ez elott utoljara kb 2006ban lehettem utoljara ilyenen.
De amugy az a vicc, hogy meg a generaciombol is tobben annyira elpuhultak, hogy jatszani meg jatszananak, node gepet vinni valahova meg hasonlok? - ez az aldozat mar nehezen vallalhato
Mikozben anno akar talicskaban utcakon keresztul toltak a gepeiket az eventert - crt monitorral ugye
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #53560 üzenetére
Win98SE build.
Asus Tusl2-c
1400MHz Tua
256MB ram
80GB Seagete hdd
FSP 350W
Ati Rage Fury Maxx -
flymi
addikt
válasz
Nekem is ki kéne pucolnom párat, de semmi kedvem.
Holnap újra próbálkozom teljesen nulláról másik driverrel, mert ezzel akárhányszor rakom fel, mindig ugyanazt dobja: fehér homokóra és fekete képernyő.
Az USB drivert felrakta ugyan, de nem használt, így továbbra sem megoldott az usb-ről programok telepítése, marad a másik konfigban pendriveról lemezre másolás.
Egyedül a 3DMark99 és az Everest ment fel, de fölösleges volt. -
r0b3r
senior tag
válasz
Van még ilyen hogy lan party?
-
Ezt tudom javasolni, nálam bevált.
Nem kifejezetten elektronikai/PCB dolgokra a Citrosol amit tudok javasolni (HP és Epson RMA-n is ilyet szoktunk használni...bár az nyomtató Repair kellék, mert ilyen olajos, citromos tisztító anyag (nem káros és kellemes illatú) , de nagyon jó!) anno kopasz kollégám a fejét szokta vele kenegetni....MD
L -
RexMaximus
senior tag
Decemberi retrozas, megtetszett ez a billentyuzet, igy gondoltam tisztesegessen kipucolom majd vigyazok ra. A retro lan partys konfigonak szanom. Tudtam, hogy szivas melo, de kemeny vagyok. Haaat...
Jo sok munkaora volt
Radasul az egyik gumi bigyo el is tunt. igy egy gob nem mukodik (amgy sincs fontos funkcioja.
Ezt leszamitva jo lett az eredmeny
. De azert tobbszor is erdemes merlegelni mielott valaki ilyenbe vagja a fejszejet
.
A lan partys gepbe meg belekerult vegre egy Live Drive
Mivel mindig utolso vagyok kb minde gameban ezert a maradek "szabad" idom most jatekokra ment, picit gyakoroltam. Nomeg van amit tanulnom kell, pl StarCraft, azt most sem vagom
. Erdekes elmeny amugy igy kb 15 ev kihagyas utan gyakrabban jatszani. Nem rossz de erdekes, ez onmagaban retro erzes mar nalam
-
snecy20
nagyúr
válasz
Sanchez638 #53554 üzenetére
Nem tudom mit csináltak, de ezek a második kiadások általában rosszabbra sikerültek, mint az elsők.
-
flymi
addikt
MX400-hoz nem ment fel a driver. Ha visszateszem a Fury Maxot, csak egy fehér homokóra és fekete háttér van.
ATI Rage Pro Ultra-hoz sem ment fel a driver:Már el is felejtettem mekkora cumi volt a win98. Kábé 12 éve telepítettem utoljára.
Egyelőre nem tudom mit lehetne kezdeni a Fury Maxx-al. Le kéne pucolni mindent, vagy telepítsem újra az egész wint?
-
Akkor csak kapd le. Izomból ecetezni akkor szoktam amikor már látszik ahogy eszi a lapot. Szépen alkohollal elmosod és kész. Kerestem gyorsan egy videót, hogy mire képes az ecet: [link] Elmosni azért kell, mert a lúgot savra cserélni nem jó bolt csak addig amíg passziválják egymást.
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #53546 üzenetére
Annyira azért nem koszos, mint a 286-oson volt az elem környéke. Ott alkohollal mostam le és fogkefével, de az már elfogyott. Igaz annál elmaradt a végén a vízzel mosás. Tuti nem mertem volna megcsinálni.
Ennél a 386-nál szinte nem is látszik semmi a lapon csak az elemen jelent meg egy kis fehér oxid.
-
Sima fehérecet. Borecet vagy gyümölcsecetet én nem használnék. 10%-os tökéletes, 20%-os hatékonyabb, de tovább kell öblíteni a lapot. Amikor leöntöd pezsegni fog. Kicsit hagyd, fogkefével vagy finom rézkefével lehet tovább pucolni. Ha olyan helyen van, hogy befolyhatott a lúg mondjuk a ROM alá, akkor lehet, hogy érdemes kivenni a foglalatból az IC-t (jelöld meg, fényképezd le az eredeti pozíciót ha bizonytalan vagy) mert alá is marhatott és a fogalalat is kaphatott belőle. Párszori finom ismétlés után sima csapvízzel le tudod mosni, közben megint jöhet a finom fogkefe. Ha ez megvan akkor szárítsd 1 napot, IC vissza és hajrá. Száradás gyorsítható hajszárítóval, de ritkán szoktam ilyet tenni.
Van olyan aki simán átmossa valamilyen folyékony szappannal a kártyát. Én csak a házakhoz vagy a végső stádiumos lapoknál szoktam WU2-őt bevetni. Zuhanyos öblítéssel a végén. Ebben persze benne van az, hogy lekjönnek a cimkék, de egy atom ocskos lapnál ami már nem ad életjelet már mindegy és egy ilyen mosás után már találtam meg szakadt vezetősávot amit addig nem is láttam a mocsoktól.
JA és ahogy írom érzem az orromban az ecet bűzét. Szóval érdemes olyan helyen csinálni hogy a női családtagok ne mondjank kígyót-békát rád.
-
flymi
addikt
válasz
zoltanz #53540 üzenetére
Valami nem kóser.
Betettem az ATI-t, első indításra csak az egyik chipen pörgött fel a venti, fél perc után magától leállt a gép.
Második indításra betölt a win, ismeretlen hardver, kiválasztom a szabványos pci vga-t, monitort is ismeretlenként kezelte, drivert telepít. Másodikra elvileg felment, kérte az újraindítást, restrat de fekete a képernyő. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53536 üzenetére
Alapvetoen nekem is egy kartyam volt, a gus classic melle kerult kesobb egy sb16, mert eleg sok gond volt a gussal a jatekoknal - ez kb olyan 97 korul tortent. Ezutan amig isabusz volt, mindig az volt a masodlagos kartya (live, audigy volt talan az utolso).
-
válasz
laskr99 #53535 üzenetére
Lehet. Eddigi tapasztalatok:
Időben ki kell érni, de hogy mi a jó idő az néha teljesen random. Ha lelkesnek látnak, akkor szorzódik az ár. Alkudni kötelező, 500-ért máshol is van kazetta 1000-ért 5 darab már jobban hangzik. Más alkujába nem szólunk bele. Az hogy mi működik nem a kinézeten, hanem a szerencsén múlik.
RexMaximus: Korabeli hangkártya árakat nézve ritka lehetett egymás mellett AWE32 és GUS, elég volt az egyikre összeszedni a pénzt. De ha az alsóbb kategóriát nézed, akkor egy Ace-SB16 páros sem volt olcsó.
r0b3r: Akkuból kifolyt lúgot tudod citromsavval vagy ecettel közömbösíteni. Ez utóbbi nekem bevállt, csak büdös, mint a fene. Passziválás után akár vízzel is moshatod, csak jól szárítsd ki. Alkoholból az izopropilt és sima 70%-ost is használok.
-
r0b3r
senior tag
Érkezett egy működő 386DX-40 alaplap, proci, memória.
Csak az alaplapi elemet kellett kiforrasztani ebből is, ahogy pár hete egy 286-ból. Már kezdett kifolyni.
Milyen alkohollal szoktátok megtisztítani a nyákot? Régebbi kommentek között mintha olvastam volna valami citromsavas tisztításról. -
-
válasz
MaxxDamage #53530 üzenetére
FHD tévén biztosan megy, 4K- n nemtom, de ott is mennie kell, max csak FHD felbontás lesz. Valamint a 4K-oldvideo kapcsolatba belekeverhet a HDMI verziója, de gondolom a TV HDMI- je kompatibilis visszafelé a régebbi verziókkal.
-
-
RexMaximus
senior tag
-
laskr99
addikt
Van aki szokott bolhapiacra járni? Lehet értelmes dolgokat találni ott?
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53532 üzenetére
A 486ba megy a midikartya, a rap10 kikerul egyelore - a ket hangmodulhoz (mt32, sc55) praktikusabb es jobb. A dos aranykorat igy minden szempontbol le tudom fedni midihez - gus, opl3, mt32, sound canvas, gmidi.
A gus pnp tartalekba lesz
nincs kulonosebb vonzalom, ugyanugy a komplett gepek tartozekai, csak finomitok a konfigokon. A 486 lassan tobbet er, mint a modern gepem
-
Lassan arra kényszerülök , hogy a Giga P4 -m használjam és az a gondom, hogy a mostani TV-men nincs DVI csak HDMI port, a GeCube kártyámra DVI-D to HDMI kábel megfelelő lesz? (4k TV-hez szeretném csatlakoztatni, csak torrent futna rajt, max még net 1-2x míg a gépem egy alkatrésze szervizbe lenne küldve) Kivitelezhető így ?
MD
L -
flymi
addikt
Csak össze kellett dobnom a másik gépet. Mi az nekem...
Estig csak elvégzek a telepítgetéssel.zoltanz: Nem lesz tuning, csak ki akarom próbálni a kártyát, hogy megy-e, illetve 1-2 játékkal is.
Amúgy hogy lehetne a ventiket nem a kártyáról meghajtani? -
flymi
addikt
Közben rájöttem, hogy miért tettem anno parkolópályára az egyetlen görgős egeremet. Csak vízszintes irányban hajlandó lekövetni a mozgást, függőlegesen nem.
USB port bővítés kell. -
flymi
addikt
Próbáltam egy MX440-et meg egy S3-at a TUSL lapban, de kisípolta. Most egy MX400 megy benne, amíg felmegy a gépre néhány program meg 1-2 játék, aztán majd remegő kézzel veszem kézbe és teszem a slotba ezt:
Igazából csak emiatt készült el ez a gép, na meg a tucatnyi hűtő miatt, hátha egyszer lesz kedvem és időm csinálni egy összehasonlító cpu cooler tesztet.
-
Sima SP nélkülit ? , nem használtam, SP1- es szépen felment, aztán a végén befagyott. Csökkentett módban sem leltem mi az oka. SP3 jól megy most is, bár fentebb írtam, AM2- őn logikailag megborult. Nem nyomoztam benne mi volt a bűnös, az újratelepítés egyszerűbb egy be nem lakott próbarendszer esetén.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Ez az egyetlen aktív topik a témában, ahogy látom. LGA1156 játszik?
-
r0b3r
senior tag
Más kérdés. Aki használt már 2db Voodoo II-t SLI-be kötve. Két teljesen egyforma típusú kártya kell hozzá, vagy lehet különböző gyártótól is? (pl Diamond, Inno3D, stb. ) Memória méret is lehet különböző? Mondjuk pl egy Creative 3D Blaster 8Mb és egy Diamond Monster 3D V2 12Mb-os kártya megy SLI-ben?
(#53507) quailstorm
Épp a híres stabilitása miatt merült fel az ötlet.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #53503 üzenetére
bíztató...
akkor marad a 98SE
-
arn
félisten
válasz
frescho #53489 üzenetére
Nem terek ki... egy magon hasonlo, tobb magon jobb. De nehogy mar 2018ban az egy magos teljesitmeny legyen fontos. A hwes dolgok mar csak hab a tortan, es ez a lenyege, csak a c2d mar nyers teljesitmenyben sem jobb, semmilyen szempontbol sem.
De reszemrol mar hozzaszolasban leirtam, amit akartam, nem kivanok tobbet hozzafuzni.
-
r0b3r
senior tag
Van itthon egy eredeti Win NT 4.0 cd-m is a 98SE mellett... azt kéne felrakni a napokban frissen összerakásra váró gépre.
Szerintetek milyen a driver támogatottsága? USB, sata, ssd, voodoo II, Rage, stb... Játékok gond nélkül futnak rajta? 1-2 youtube-os videót látva talán nem olyan problémás. -
válasz
RexMaximus #53486 üzenetére
Az első XP SP1 telepítésem Thunderbird procival - csontra fagyott, sokáig inkább a 98- at használtam. Win2000- et később próbáltam ki, azt kedvelem végülis. Aztán az XP SP3 már szépen ment.
S370- re a FalconRock hűtők jöttek be.
(#53487) nakos1212 : ja, de ott a dual a lényeg
(#53488) jokeph : NT4- től agyf...t kaptam, 2000 bejövős mint fentebb is említettem
Tua PIII + R9800- al Win98 alatt még az UT2004 is elég jól fut, ennél erősebb játékhoz meg Barton vagy P4 kell, azokkal meg jól megy az XP, mondjuk 2GB rammal az SP3 is csodásan muzsikál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged