- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
válasz
jokeph #53498 üzenetére
2CD-n?
Nekem DVD-n van
Elég sokáig ment a multi, csak sajnos alig volt pár ember aki tudott hostolni, mert nem router mögüll volt , vagy nyitott portokat.
Meg hogy rengeteg csaló volt. Ott hagytuk abba mindig a meccset , amikor láttuk hogy atom tankot hoz a helikopter valakinek... Kösz B+
-
jokeph
nagyúr
válasz
RexMaximus #53496 üzenetére
Nekem a mai napig is megvan, 2 CD-n.
Teljesen magyarul van az utolsó betűig, hangig. Szerintem korát megelőző játék.
Múltkor előkerült, mondom megnézem megy-e még, és láss csodát:
Win 7 x64 Ultimate alatt működik.
Egy 7. Gen. intel konfigon.
Olyan dumák vannak benne, kihaltam tőle....
Mer Fekvő Sonka parancsnok....
-
RexMaximus
senior tag
VGA fuggo is de azert lesz par jatek
, amihirtelen eszembe jut:
Utolso jatekok amikkel jatszottam (utana egeszen a tavalyi lan paty-ig kb nem, csak par evente egy egy klasszikus mint Alone In The Dark leokerult):
Warcraft III
Vice CityAmi eszembejut korszakbol:
Call Of DUty
Unreal Tournament
UT 2003
Quake 3
Medal Of Honor
Warhammer 40k
battlefield 1942
Call of Duty
Hitman
Command & Conquer sorozat
Painkiller
Diablo II
Half life
Shogun
S.W.I.N.E. - ez baromi jo jatek de valamiert alulertekelt szvsz. Magy szinkronos valtozat is van
Duke Nukem: Manhattan Project (vegre megjelent valami Duke Nukemes cucc elmeny volt)
Regebbiek:
Abe's Exoddus
MDK
SIm City 3000Szoval lesz egy par
hmm jellemzeoen fps. Szerintem erdemes toplistakra keresni max kb 2004-es jatekokig. Idoben visszafele meg vegtelen
(#53494) jokeph
+1 a S.W.I.N.E. miatt, sokan nem ismerik -
jokeph
nagyúr
Igy hirtelen:
S.W.I.N.E.
COD1 + UO
RTCW
NFS 2-3
WarCraft 1-2-3+TFT
StarCraft 1+BW
Star Wars 1 Racer - ez jól ment a 8MB-os S3 Savage 4-el is, 800*600-on.
Rollcage
Claw
Pandora's BOX
Suffering 1 talán....
Quake
Half-Life
DOOM 2
Red Alert 1-2
Cossacks
AVP 1
The SIMS
Max Payne - szerintem kora egyik legjobb játéka...
HITMAN
Diablo 1-2
GTA - Vice City
Deus Ex
Star Wars: Knights of the Old Republic
Halo: Combat Evolved
GTA 3
Duke Nukem 3D
Medal Of Honor
Turok 1-2
Insane
4*4 EVO
IL-2 Sturmovik
Settlers IV.
Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hitman 2
Need For Speed: Hot Pursuit 2
Splinter Cell
Stronghold: Crusader
Sven Bomwollen
Unreal Tournament 2003
WORMS - Armageddon, Blast -
flymi
addikt
Tudtok mondani pár korabeli népszerű játék címet, amik elfutkosnának a TUSL gépen?
Hirtelen csak ezek jutnak eszembe, majd megpróbálom beszerezni őket, mert a legtöbbje már elveszett:Colin McRae Rally 2.0
GTA 3
Fifa 2002
Mafia
Counter Strike
... -
jokeph
nagyúr
-
válasz
zoltanz #53473 üzenetére
Compaq Contura 4/25 (ff noti) amire úgy van telepítve és bőven jó rá a Win95 és nem tartott sokáig a telepítés sem
MD
L -
Megint eltérsz attól amivel nem értettem egyet. IGP, gyorsítás, SOC, fogyasztás. Felejtsd el, nem ezzel van a bajom.
Olvasd el amit te magad írtál le. Még keresned sem kell, mert idéztem. Tiszta nyers CPU erő. Passmark favorizálja legjobban az új procikat, talán DBob írta, hogy az áll legközelebb a valóshoz. Te pedig az eredményt:
E6600
Single Thread Rating: 905J4205
Single Thread Rating: 861Ez üti azt amit előtte állítottál, hogy az Atom gyorsabb, mint a C2D mag a mag ellen.
Azzal egyszer sem vitatkoztam, hogy az IGP-je sokkal többre képes. De azt ismét nem értem miért írtad ezt ma:
"De olyan videokat dekodolnak es transzkodolnak, amit gyakran modern procik sem tudnak lejatszani kulso gpu nelkul"
Mivel az Intel IGP-ik alapja közös, ezért egy modern Atom és egy hasonló korú i szériás proci között nincs ilyen tudásban különbség. 3-4 generációval ezelőtti i-s proci meg nem modern, legalábbis szégyen, hogy az IGP gyorsabban fejlődik, mint a CPU rész.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #53482 üzenetére
Tua magos procik 2001 elejen indultak, XP meg 2001 oszen. Kb addig is volt lehetett 98 ezeken a konfigokon. Utana jellemzoen XP-k futottak rajtuk, sot elotte nalam win 2000
.
SP3-al nem neztem de az eleg keson jott ki. Ha lassu vele akkor mehet az SP1 vagy 2. Igazabol nekem nem nagyon volt gondom sose az XP-vel, az elodokhoz kepest szerintem jobb volt ilyen szempontbol.
98 nekem inkabb a PI vege, SS7 es Slotos procik korszakahoz kotodik.
(#53485) flymi
"De brutál hangja van!" - Ige, egy dideig ugy gondoltak - eleg sokaig amugy, hogy a hang az nem szamit, senkit sem zavar. Sot oszinten szerintem minket se nagyon. Amig nem jott a net es a letoltogetes (este is mennie kellett a masinanank, sot modemeseknek jellemzoen csak este mert akkor nem kellett percdijat fizetni a kapcsolatert)
Ennel a hutonel szerintem azert is, mert az borda anyaga nem annyira jo hovezeto mint a sima alu.
Amikor az elso at-s konfigot beuzemelte retro cimen meg is lepodtem a hangerejen. Tap cooler, amit a HDD idonkent lenyom, remlett, hogy hangosabb masinak voltak nadehogy ennyire, az mar nem
-
válasz
Sanchez638 #53483 üzenetére
Én arra Win98SE- t tettem, XP- t nem szereti. XP- t csak erős Bartontól pakolok. Meg amint írtam a Fury- hoz nincs XP driver.
-
válasz
RexMaximus #53481 üzenetére
A TUSL2C- re a W98SE passzol. Max 512MB ramot tud kezelni a lap, XPSP3 lassú 512- vel, SP1/2 meg nem túl jó.Valamint az a dual Fury asszem XP alatt nem műkszik.
-
RexMaximus
senior tag
Amugy miert 98 ment ra (az XP jobban passzol hozza szvsz)?
Azt a Titan hutot sose szerettem, nem is rendes alubol van hane valami ontvenybol a bordaja. Nekem egyik kedvencem ezekhez a procikhoz a globalwin fop68 volt amig nem jottek a nagyobb bordak. Elotte egy globalwin fop32, na az brutal volt, le is szabalyoztam a venijet
. Utana - es azota - egy Zalman cnps 3000 (alcu talan?) van a fo Tuas konfigomhoz.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53479 üzenetére
Ez a dolog most is all... egy magon tud annyit, mai alkalmazasokban tobb szalon meg gyorsabb. Mi a gond? A fejlodesnek az is resze, hogy ugyanazt joval alacsonyabb fogyasztason kapod. Egy mai socnak alapveto resze a hwes gyorsitas, ettol is sokkal hatekonyabbak. Arrol nem is beszelve, hogy az alkalmazasi teruleteken, mint a nas, htpc, a hwes gyorsitas az elsodleges, a nyers cputeljesitmeny masodlagos.
-
Ne legyél már politikus. Maradjunk az eredeti témánál: Az Atom CPU része gyenge. Emlékeztetőnek hogy honnan indult:
53424-ben ezt írtad: "Ha a gyorsitas tamogatott, akkor a proci mar reszletkerdes, de egy mai alacsonyfogyasztasu (10w alatti) atom is kenterbeveri a gyorsabb c2duokat nyers teljesitmenyben."
Amire ezt válaszoltam:
"CPU-ban nem veri kenterben, Clock 2 Clock gyorsabb a C2D. Itt nincs C2D, mondjuk az Athlon 2 kb azonos szint: [link] De az atomok IGP-je ma már szinte mindent gyorsít. Nem is használ szinte CPU-t a lejátszáshoz."
53431-es válaszod:
"Egy apollo lake mar magonkent is tud annyit, mint az emlitett e6600, negy magon meg tobbet."
Volt egy állítás amivel nem értek egyet. Mutasd meg azt a területet ahol "atom is kenterbeveri a gyorsabb c2duokat nyers teljesitmenyben" és "egy apollo lake mar magonkent is tud annyit, mint az emlitett e6600"
Milőtt valaki megkérdezi miért lovagolok ezen: Azért mert utálom, ha félreviszik az eredeti felvetést és azt is, hogy 10 évvel ezelőtti teljesítményszintet akar eladni mai áron nekünk az Intel miközben rajta ül egy sokkal gyorsabb CPU-n.
-
flymi
addikt
válasz
zoltanz #53473 üzenetére
Na látod, ezért nem szeretem magam ennyire régi cumókkal szivatni, floppykat már évekkel ezelőtt kiszórtam, nincs egy se. Szeretem ezeket a retró hardvereket, de nekem az is elég, ha tudom róluk, hogy működnek.
Anno volt két ugyanilyen lapom, mindkettő hibás volt. Csak másfél napom ment rá, hogy végül feladjam. Déli híd hibásak voltak azt hiszem. (usb/ps2 portok nem mentek, 10 merevlemezből 1-et ha felismertek, win nem települt, ...) Ezszerencsére jó helyről való, pöcc röff megy most már rajta a w98. Frissen telepítve gyorsabban bejön mint a win7, a kikapcsolás meg maga a mámor. Leállítás és 2 másodperc múlva már le is állt.Beállítottam. 133FSB-vel 1400MHz-en (10,5-es szorzó) szalad a proci, nem is szeretném nyúzni. A Titan hűtőt kicsit túlzásnak érzem rá.
Mára ennyi volt, a rendszer felállt. Holnap még próbálkozom plusz ramot pakolni bele, teszek fel rá néhány programot aztán részemről kész.
Gondolom majd lehet 640x480-ról magasabb felbontásra állítani a monitort ha felkerült a videolassító drivere.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az ATI Fury Maxx mit produkálhat. Esetleg akinek van/volt, tudja hogy kell rábírni, hogy mindkét chip működjön? Van valami trükk? Vagy ENNYI?
-
flymi
addikt
Holnap este lesz, mire megformáz és feltelepít egy win98-at...
-
flymi
addikt
Hát skacok júzer fail miatt nem indult a TUSL lap.
Egy pöcökkel arrébb volt pwr swich. Kétszer is megnéztem a manualt, de nem tűnt fel.
Na mindegy, vettem még egy tápot, jó lesz az még.
De már süvít mint állat, egy ~4820 rpm-en pörgő Titan hűtő van a procin.Csak, hogy tisztán lássak lenne egy kérdésem:
Az alaplapon beállított DSW (100:100) alapján kell beállítani BIOS-ban is az értékeket?
Vagy fordítva? Tehát manuálisan BIOS-ban 100:100:33 vagy állítsam fix 1400MHz-re, ami 133:100:33 és az alaplapi pöcköket ehhez állítsam be? -
zoltanz
nagyúr
" Én speciel 100+ tabbal használom a firefoxot. Maradéktalanul megfelelő hozzá. Egy C2D sem fog jobban teljesíteni 100+ tabbal."
Az átlag sztem 5-10 tab amúgy, 10 fölé én is ritkán megyek.
Ez meg inkább elegendő memóriát kíván 4 de inkább 8GB-ot egy gyors SSD sem árt a swap-hoz. -
quailstorm
félisten
válasz
frescho #53467 üzenetére
Hirtelen tényleg úgy tűnik, hogy kihalt a Celeron és a Pentium. Haswellből még volt Celeron, nekem is. Az erősebb volt az atomnál, igaz 15W-ot evett.
Most ahogy mondod van a tabletszökevény Z-s atom a legolcsóbb szegmensben.
Aztán a Celeron N és Pentium N néven eladott atomok emelt TDP-vel.
Ez nagyon szép például. 17.3-as gép atommal... el nem tudom képzelni milyen jó lehet.Tablet meg csak próba volt, de ha egyszer lesz időm, lesz belőle rendes videó is.
-
A műhelyben két gép van amiből az első egy i3 amire rá van kötve floppy meg mindenféle kártyaolvasó, soros port...
A másik egy J1900 aminél talán 20%-kal erősebb az új Atom. 100 tab vagy barokkos túlzás vagy nagyon türelmes vagy, mert engem zavar amilyen darabossá 10-15 tab után válik, pedig SSD és 8GB memória van mellé. Nagy előnye, hogy teljesen hangtalan és alig fogyaszt pár wattot. Ami képes két vállra fektetni az az ha belefut egy flash, javascript, facebook kombóba. Sima szöveges oldalakat persze simán viszi és a youtube sem akadály neki, de amikor mondjuk megnézek pár responsive oldalat, akkor küzd rendesen. Van T61 is megpimpelve, kb. hasonló a sebessége leszámítva a youtube-ot. A GPU gyorsítás limitáltsága kiüti szerencsétlent. A laptopnak a hordozhatóságon kívül ott látom hasznát ahol valami régebbi programot kell futtatni. Azok érezhetően jobban hasítanak hála az 1 magos teljesítménynek.
Hogy mire képes a régi Atom azt sem kell bemutatni, mert van egy 425 személyében. Ellenségemnek sem kívánnám. Nem is tudom honnan származott rám.
Hogy miattam halna ki az Atom? Lehet, de addig amíg nincs igazi ár előnye, hogy lassabbat veszel, mint egy alap Celeron miért ajánljam bárkinek is? Nézd meg mondjuk a laptop.hu-t. Indulnak a gépek a 2 magos Atom 32GB MMC párossal, ami tablet szökevény. Ami alakul az máris 90k. Mondjuk még abba is HDD van, meg vérzik, de már elkaristolna. Tudom, hogy az i3 még +20, de ég és föld a kettő. Mondjuk kivitelben nem, mert fröccsöntött tejfölös dobozból gyártják őket 15-ös TN panellal. Ránéztem a best byte-ra is (nemecsek) és ott is a borzalom 2 magos Atomot tolják az alsó szekcióban, i3 alatt semmi nincs Intelből. Ezeket még a hasonló árú régi AMD A4 is lenyomja. Jöhetne egy olcsó AMD 2 mag+HT Ryzennel és lemoshatná az alsó kategóriát. Kb ugyanez a desktop, mire építesz egy gépet az Atom nem sokkal olcsóbb. Ha meg az ár számít, akkor használtan lehet i szériás üzleti gépet venni.
quailstorm: Mazohisták mindig akadtak. Bacsis is szereti a thinkapad pöckével tolni, de nem hiszem, hogy ezt sokan élveznék vele ellentétben.
-
quailstorm
félisten
-
Sanchez638
addikt
De ki mihez van hozzá szokva... Anno nézegettem a vágott videókat és 20-22 FPS ha volt... minden minimumon...
Mára ha nincs meg a 40-50FPS és magas részletesség akkor lehet hozá se nyúlok a játékhoz. Sőt én már a 60FPS videókat is kívánom. Jó a poreszban nem xD
Tehát egy olcsó atom rendszerrel is lehet netezni, de nekem pl kevés lenne. Apámnak meg a p4-es is sok..
-
erer1000
őstag
Aláírom
Van itthon N-es atom laptop, ami atom szar , yt se megy, UTGOTY se 320x240be, age of empires 2 is gyalázat, netezni is egy vicc
És van egy Z8300as atom is, egy tab képében.
FHD monitorra kötve is yt , otthoni szintű office, stb-re tökéletes.IGP-ve 1280x720 ban UT2004 32playeres multi megy vele 30+ FPS.
Portal 2 sajnos lowon is csak 20FPS körül van.
Battlestar galactica játszhatóLényeg , hogy a tabos atomok kb átlag usernek jók, játék nélkül. De most őszintén. Egy 20k-s tabtól ki várja el hogy tudjon játszani rajta ? Egyedül a 2GB ram fáj. 4GB-al egy rossz szavam se lehetne
-
válasz
frescho #53459 üzenetére
"Az csak 1 darab teszt."
A Passmark tesztjei egy átfogó, végfelhasználó szemüvegén is összevethető tömeges benchmark, ami gyakorlatilag a felhasználó által is rendeltetésszerűen folytatott taskokat hajtja végre, nagy tételben.
Így mindennapi használatra levetítve az egyik legjobb összehasonlításra szolgáló alapot adja.Amit te linkeltél az szép és jó, de nem hiszem, jobban leírja mondjuk a facebook böngészésének élményét az, hogy 5 darab Cinebench verzióval is összehasonlították őket.
"Lehet, hogy elmegy rajta az alap netezgetés, de hogy elég lenne azt nem merném kijelenteni."
Nem határoztad meg, mit értesz alap netezgetés alatt. Én speciel 100+ tabbal használom a firefoxot. Maradéktalanul megfelelő hozzá. Egy C2D sem fog jobban teljesíteni 100+ tabbal.
Ismétlem, mondom ezt úgy, ezt a postot meg most épp egy E8600 alól írom. Ugyanis most fejeztem be a Rocket League-el való játékot, játszani meg ezen a gépen játszok többnyire (ebben van egy 1030 GT).
Kb. négy lépésnyire meg itt van tőlem a J4205-el szerelt gép. És naponta akár többször is váltom, melyik előtt ülök le. Hidd el, felmértem már melyik mire képesÚgy érzem, pont a hozzád hasonló emberek miatt dobta az Intel az Atom brandet; mivel anno valóban nagyon gyengus volt, és az embereknek pavlovi reflex alapján megindul a nyálkiválasztásuk ha az Intel Atom-ot hallják. Pedig ezek már régóta nem Atom processzorok, és nem csak névben.
Ha gondolod, egy összehasonlító teszt idejére szívesen odaadok egy D945GSEJT lapot, csak hogy valóban megérezd, milyen 3-4 percen keresztül megnyitni az OS alól egyedüliként futó, különösen kis gépigényű böngésző, egyedüli tabján egy html5 lapot. És akkor még görgetni, nem is akartál.
Utána nem fogsz kételkedni abban, milyen jók is ezek a Silvermont / Airmont / Goldmont SoC-ok. -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #53445 üzenetére
Ez az a proci ?
Barátságos darab !
Nagyban függ a különböző cpu típusok / generációk összevetésénél, hogy milyen környezetben nézzük. 775-ös c2 széria is erős bizonyos helyzetekben. Van olyan benchmark, ahol egészen Ivy bridge-ig mindent megver c2c, de az életben egész másképp szerepel. Egyrészről magának a platformnak is vannak már kevésbé versenyképes tulajdonságai, másrészről változnak az igények is, más felépítésű rendszerek jönnek, aztán az ezekre optimalizált helyzetekben egyre hátrányosabb helyzetbe kerül egy idősebb cucc.
-
Az csak 1 darab teszt. Nézd meg azt is amit én linkeltem. Amikor a J190-at összeengedtem a két magos 1007U-val ez utóbbit éreztem gyorsabbnak holott párszor az Atom nyert. Szimplán sok program nem skálázódik 4 magra. Ez a teszt is azt mutatja, hogy nem minden az Atom 4 magja: [link]
DBob: Lehet, hogy elmegy rajta az alap netezgetés, de hogy elég lenne azt nem merném kijelenteni. A műhelyben csak 1Mbit/sec-et tud a net. Az is elég, lehet rajta netezni, letölteni pár progit vagy frissíteni. De nem mondanám, hogy jó érzés amikor a java letöltés 10 perc alatt jön le. Ez kb. a régi Swift esete. Lehet, hogy elég, főként egy Trabihoz képest, de egy Astra is hatalmas előrelépés, valami prémium pedig föld és ég.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #53456 üzenetére
Nagyon meggyőző.
Ebből az is lejön, hogy a DOOM fejlesztői tudnak valamit (a GTA sorozathoz még mindig kell a kalács).
-
quailstorm
félisten
-
erer1000
őstag
frescho szerint egy húzott 771-es a sandy szintjét elérheti.
az FX-eket a sandy ellen küldték.771-es xeonok a C2D és C2Q szerver/ws változatai
te azt mondod hogy arn mutatta, hogy az atomok egy C2D sebességét hozzák
konklúzió, egy Intel Atom hozza az FX 8350 szintjét, 125W helyett 4W ból
legyünk má pontosabbak picit
-
válasz
frescho #53449 üzenetére
"A nagy turbó jót tesz az Atomnak, csak még így is gyenge."
Annyira gyenge, mint ahogy arn mutatta: egy C2D sebességét hozza.
Nem vágom a seggem a földhöz ezen a J4205 CPU-n amin eme postot is írom, de ez már nem az-az "Atom", ami akkoriban szitokszóvá vált.mod: plusz jelenleg 27C a CPU, fogyasztása közel nulla a gépnek, és bizonyos 4K videókkal is megbirkózik (HEVC nem erőssége).
Desktopra ennél több nem nagyon kell átlag embernek. -
Nem sok a különbség. A nagy turbó jót tesz az Atomnak, csak még így is gyenge. Azon szoktam csodálkozni amikor a 771-es Xeonokat istenítik. Értem, hogy olcsó, de ne mondjuk rájuk, hogy erősek, mert talán egy Sandy-ig érnek fel, ha meg vannak tuningolva.
r0b3r: Akkor ez kipipálva
-
Ranagol_5
senior tag
Sracok! Van egy 19"-os sikkepcsoves 100hz-es Belinea CRT monitorom. Ha valaki eljon erte ingyen vihet. Amikor utoljara hasznaltam, meg mukodott, de ha valakit erdekel, akkor letesztelem majd neki.
-
r0b3r
senior tag
A próba teljes siker.
Nem ebbe a gépbe tervezem, de egy másik PIII-as próbagépbe beraktam a Sata kártyát és rádugtam egy 32Gb-os 1,8"-os Kingfast SSD-t. Érdekes, hogy elsőre nem ment, nem tetszett neki a mellette lévő Quadro NVS280 PCI videókártya (nincs elegendő "Shadow ROM" hibaüzenettel nyitott), így azt kiszereltem és integrált videó kártyáról folytattam. Így már nem volt hibaüzenet, meg is jelent Boot közben a Raid kártya Biosa...ilyet se láttam még.Ahogy továbblépett már bootolt is az ssd-n rajta maradt OpenMediaVault.
Ezután Win98 telepítés, formázta magát ahogy a youtube-os videókon is és innentől már minden ugyanaz volt, csak gyorsabban és kerregés nélkül.Egyszer lefagyott a telepítő végén a start menü létrehozásnál, de később javította magát és már semmi gond. A Raid kártya drivert csak ezután kellett telepítenem, minden más driverrel együtt.
Akkor a végleges helyén majd a Cel366-oson ugyanígy kell majd csinálnom mindent.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Sanchez638 #53441 üzenetére
Sajna, nincsen.
Más VGA hűtéssel nem egyezik ?
-
Sanchez638
addikt
Emberek, kellene nekem 2db Agp-s 3850-es Sapphire hűtés. Csak rossz kártya érdekel, csak a hűtése kell.
Aki eladná/cserélné az jelezzen, Köszönöm.
-
A passmark multithread. Pont ezt írtam én is:
"Ahol a több magot ki lehet használni ott egyértelmű a Celeron előnye."
De még mindig sokszor nem tudod kihasználni a több magot. Az IGP-t annál inkább. A legnagyobb előnye ez (IGP) és az alacsony fogyasztás, de amúgy ugyanolyan gyenge. Egyértelmű előnye egyiknek sincs, az egyikre azt mondanám, hogy ma már lassú a másikra meg azt, hogy újonnan gyártva lassú.
-
Jött egy Phenom-II X2 565 proci, mely elég jól megy állítólag. Gondoltam kipróbálom a próbapadon levő gépen (GA-M57SLI-S4 (rev. 2.0)) lap. Hát de biost kéne frissíteni, mert az utolsó bétával mennek csak az AM2+/AM3 procik. Készítettem pent, nem bootol róla, sokfélét, nem bootol. Satás optika van benne, Win98 boot CD használattal, nyílván nem látja a CD- t. De a pent sem. Később rájöttem hogy az old partíció sémával látja a pent Win98 boot után, bár a penről még mindíg nem bootol ( invalid boot sector ). Sebaj így már be tudtan vésni az új biost dos alól. Sikerült, ellenőrző boot, belassult a vinyó. Lehet hogy a bios saját flashelője jobb lesz, már az is látta az old partíciós pent, onnan is ráégettem, továbbra is lassú vinyó. Vagy a vinyó xart be, vagy a béta bios bugos. Kipróbálhattam volna fejlettebb lapban, de a csakazértis hajtott. Az új biossal viszont előny hogy mindenféle penről bootol. Ma folytatom.
Így lehet elb......ni a szombat éjszakát hölgyvendég nélkül
-
ebegab92
senior tag
Nekem is volt Lenovo Miix 2 8-am Z3740-es Atommal, 2 GB RAM-mal, 32 GB ROM-mal. Kraftra és feelingre kb.tényleg ugyanolyan volt, mint a Core2 Duo alapú laposom. Aztán lett egy Miix 2 11-em, ahol a proci és IGP is kraftosabb, mSATA SSD, 4 GB RAM is volt, de valahogy mégsem volt az igazi az i3 4012Y-nal
Azért döcögött, játékra sem volt igazán alkalmas (CoD 4-et lowon is 20-23 FPS-esekkel vitte, Asphalt 8-at is low-meden vitte csak). Valószínűleg az IGP nagyon visszavett frekvenciája volt a ludas, mert utána másik lapos HD4000-ese megette reggelire. Nagy előnye ennek a tabletnek viszont, hogy Windows 10 és Android 6.0 x86-64 elfér rajta, apám igényeinek elegendő a szufla
-
zoltanz
nagyúr
Egy jó minőségű (video bitráta: 33000 kbps) 1080 -as filmet 80-90% CPU használattal játszik le nálam szoftveresen egy közepes órejelleken évő (2x1800 MHz) C2D. VGA gyorsítással ~20% ugyanez.
Egy alapabb minőségű webrip (video bitráta: 3500) Youtube videónál ugyanez 30% szoftveresen, mind h.264-es codec-et használtak. A 4K-s Yotube videók már VP9-esek nagyobb számítási munkát is jelent mint a h.264. -
Tim82
félisten
Mindennapi használatban - én itt most boot-időre, reszponzitivitásra, oldalbetöltésre stb. gondolok - én a Lenovo Miix 300-amat (4 magos BayTrail, 2 GB RAM, Win 10 Home 32 bit) kb. olyan gyorsnak érzem, mint az egyik felmenőmnek tartott Thinkpad T60-at (Core 2 Duo T7200, Radeon X1300, 3 GB RAM, Win 7 Home Premium 32 bit). A Miix 300-ban 32 GB eMMC + 64 GB microSD van, a T60-ban egy első generációs, tehát TRIM-et még nem, de saját garbage collection-t már tudó Intel 80 GB SSD.
Komplexebb, flash/javascript stb. heavy oldalaknál mindkét gép döcög, nagyobb Windows-frissítés telepítése esetén mindkettő a használhatatlanságig belassul. A jóval fejlettebb IGP miatt a Miix 300-nál van az előny, de ez kb. valóban csak HD filmeknél és tartalmaknál jön ki érdemben. Egyik gép sem használhatatlan, de régóta nem lennének alkalmas elsődleges gépnek szerintem, legalábbis nem lenne türelmem a használatukhoz.
-
Nem tud még mindig annyit. A nagy előnye az alacsony fogyasztás, a 2x annyi mag és az IGP. Ahol a több magot ki lehet használni ott egyértelmű a Celeron előnye. Nem találtam csak 6700-as összehasonlítást, de ahol a single lefutott mind a kettőn egyértelmű a C2D fölénye. A 6700 kb, 10%-kal gyorsabb a 6600-nál:
Ez nem is csoda, mert az fő csapásvonalhoz hasonlóan az Atomok is alig gyorsulnak generációról generációra. A J1900 ha az IGP-t nem nézzük cca. 20%-kal van elmaradva.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Sanchez638 #53429 üzenetére
5 MegaQuadron/év.
-
CPU-ban nem veri kenterben, Clock 2 Clock gyorsabb a C2D. Itt nincs C2D, mondjuk az Athlon 2 kb azonos szint: [link] De az atomok IGP-je ma már szinte mindent gyorsít. Nem is használ szinte CPU-t a lejátszáshoz.
Egy kis retró feeling: Hálózatot építettem. Stabil 1Mbit/sec-et tud. Ma ezzel neteztem kicsit. Furcsa volt visszaugrani a 2000-es évek elejére. Majd írok róla blogbejegyzést
-
quailstorm
félisten
De ott nem csak a procid erősebb, hanem a GTX960 még HW-es VP9-et is tud. Dupla előny.
Esetleg nézd meg h264ify pluginnal a régi gépen. De igazából a fullHD azon már teljesen korrekt.
Ellenben én a Core2Quadon még a letöltött YT 4k-val is csak szenvedek, elején van framedrop... -
GEIL
addikt
válasz
zoltanz #53407 üzenetére
Fiam gépén próbáltam Firefox quantum alatt és Chrome alatt is youtube-os videókat....utp-n 64 / 8-as internettel 1080p-ig mint a vaj úgy játszik le minden filmet...1440p hiába van puffer előre, akkoris meg meg döccen.....2160p-ben lassan tud pufferelni és kb 5 mp-enként döccen 1-1 frame-et.....
- Intel Core 2 Duo E6600
- 2 x 2 GB DDR2 Dual Channel
- nVidia Quadro 1800( Aláirásomban szereplő konfiggal viszont a 2160p-s video is fut "szépen", ha hagyom előtte pár percet pufferelni akkor gond nélkül játssza le....de 1440p az vajsima mint az 1080p. )
-
arn
félisten
válasz
zoltanz #53411 üzenetére
Anno 4850e x2vel epitettem htpct, xbmc alatt egy fhd videot se tudott lejatszani frame drop nelkul, csak gyorsitassal. Ill az i7 4770 se birja el az x265 videot 4kban. Ha a gyorsitas tamogatott, akkor a proci mar reszletkerdes, de egy mai alacsonyfogyasztasu (10w alatti) atom is kenterbeveri a gyorsabb c2duokat nyers teljesitmenyben.
-
laskr99
addikt
válasz
ebegab92 #53422 üzenetére
CMOS elem csere volt, táp eddig okés volt, a lap teszteletlenül került ide. Proci nem volt lesarkazva mikor beraktam és egyenesen raktam rá, nem döntve. A cmos jumper alapból nem volt benne azt pótoltam , a bios chipet kiszedtem és vissza de az se. Memória a másik lapban megy, de ha kiszedem akkor sincs csipogás. VGA-k 100% okésak máshol mennek, GF2 MX400+S3 Virge DX.
-
ebegab92
senior tag
-
laskr99
addikt
Athlon XP 2500+ egy Abit KT7A-RAID lapban, kép semmi de a ventik pörögnek, a csipogóból semmi hang nem jön. Ötlet mi lehet a baja? A VGA meg a CPU is melegszik, mind AGP mind PCI próbáltam.
-
válasz
jokeph #53418 üzenetére
Bele lehet rakni 1.4GHz-es Tualatin P3-mat vagy egy jóképességű 1.1-1.2-es Celeront és azt felhúzni ha tudod szabadon állítani az FSB-t. 1.6GHz körül van a teteje, de 1.5-öt még BX-es alaplapban is ki tudtam csikarni Tualatin Celeronból. De az 1.4-es PIII-S tuning nélkül is ott van a szeren.
-
jokeph
nagyúr
-
törölt tag
olyan kártyával próbáld aminek saját firmwareje van, és bootolható.
a swapfilet illik kikapcsolni, és lehetőleg olyan ssd-t vegyél amiben van valami alap wear leveling különben nagyon gyorsan elhasználódik. Van egy fizetős trim patch 98-ra, majd ha szükségem lesz rá és megveszem, azt kioszthatom ide. A drivert szarhatod telibe ha bizotsan működik, de kb pci-os sata kártyák kb 3-4 chipestre épülnek, szinte biztos hogy találsz. -
flymi
addikt
Épp pár napja akartam elindítani a több, mint fél éve vásár't TUSL2-C lapot 1400-as tuával, de meg se nyikkant, szóval nem, még nem próbáltam. De közben legalább kiírtam a win98-at cd-re, szóval majd arról fogom telepíteni, nem usb-ről. Vettem kínából kábé 2 éve egy IDE-SATA átalakítót, mikor először használtam felvillant rajta a led, aztán se kép se hang. Az átalakítókkal általában csak a baj van.
Amúgy tudja valaki, hogy a Tusl2-c lapon a 6. pci slot miért vékonyabb?
Na és CNR slot az mire jó, ami mellette van?Ha minden igaz, jövő héten valamikor érkezik hozzám egy Abit BH6. Hát, nagyon kíváncsi leszek rá, talán mondhatom, hogy sokat olvastam róla, de még eddig nem hozzá szerencsém. Nekem ez már übermegabrutál retró lesz. Asszem vennem kell még egy még régebbi és kisebb tápot is, de legalább ha lesz ISA slotos kártyám, azt ki fogom tudni majd próbálni. Már régóta szeretnék ilyen Cirrus Logic, Trident és tsa-i kártyákat működés közben látni.
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Próbált már valamelyikőtök régi PII-III-as (S370) laphoz sata-t és esetleg ssd-t? Youtube-on van pár videó, amiben épp Win98-at telepítenek egy PII-400-ra, IDE-Sata átalakítóval egy ssd-re.
Egyik videóban nem bootol, amásikban viszont szépen működik. Gondoltam kipróbálom én is egy S370-es lappal, Cel366 procival, viszont nekem átalakítóm nincs, csak egy Sata Raid kártyám. Van rá esély, hogy elindul szerintetek? Vagy elindul, de win98 driver nem lesz a kártyához?!
-
válasz
Sanchez638 #53410 üzenetére
Mondjuk az már viszi sztem is, Core i3 ?
(#53411) zoltanz : nem tudtam
, nem néztem utána, nekem a FHD bőven elegendő. 4K- hoz még a HDMI kábeleket is cserélni kellett volna. 27"- os monitoron meg nagyon apró lenne a karakterméret is, legalább 40"- os monitor kellene
-
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #53406 üzenetére
Várós volt nagyon!
-
Sanchez638
addikt
Megjött Gai tesztje és szerintem megint nagyon tartalmas lett:
https://logout.hu/cikk/sli_vs_crossfire/bevezeto.html
-
zoltanz
nagyúr
Megnéznék egy C2D-s gépen egy 4K-s VP9-es Youtube videót, MPV-nek nincs benchmark módja mint az Mplayer-nek? A hang az folyamatos a kép sztem nem mindig, a proci 99% megy.
sanchezsa
Nincs jumper és bios opció sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest