- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
erer1000 #103341 üzenetére
Jujj ilyet ne is mondj egy Ciprusinak, hogy spártai mert ki fogja kérni magának
De igazából ment az élet, jól éltünk, sokat dolgoztunk, amikor meg nem, akkor ott volt a napfény, a gyönyörű tenger, a hegyek... konkértan 45 perc autózással a Throodosba voltál ahol meg olyan volt az éghajlat mint MO-n, és simán esett a hó, szánkózhattál meg minden. 45 perc múlva meg pálmafák és tenger, és november végén is lehetett benne fürödni. A világ legfinomabb vizét ittuk, ami a világ legméllyebb kútjából jött (Agros és Kykhos). Emellett rengeteg buli volt, meg vizisportok, vidámpark, társasági összejövetelek. És a sok szép orosz lány, akik az erkölcseiket otthonhagyva kikapcsolódni érkeztek, sok szép pillanatot szerezve nekemSzóval alig maradt idő kockulni amúgyis. Leginkább esténként lefekvés előtt 1-1 sorozatrész megnézésbe kimerült, ha éppen nem volt valami program kitalálva.
Akkor még fiatal vagy ő meg hamar megcsinálta a szerencséjét.
Athlon XP 2800+ 3GB SDR, 6600GT - egész jó vas, bár 2011-2014 viszonylatban már nem annyira. Gondolom Barton volt (a Tbred B 2800+ itthon viszonylag ritka volt) Phenom II -est én is szerettem volna, igaz 2010-2014 viszonylatban, de nem lett, lett helyette 4th gen I3 ami jobb volt -
KROK640
nagyúr
válasz
erer1000 #103331 üzenetére
Na most ez így nem igaz
2009-től egy négy magos Phenom 9500-am volt 2GB RAMmal és kezdetben egy HD3870X2-vel, majd egy HD4850-el 1TB HDD társaságában.
2014 januárban pedig már egy I3 4330, 16GB RAM, HD4890, 1TB HDD.
2015-ben Ciprusra költöztem, ott laptopot használtam, de közben itthon megvolt a gépem. Igen, azt a Dothan 1700-as Celeront, 768MB RAMmal és 320GB HDD-vel, ami már akkor kb élhetetlen volt. De Protaras nem az a város volt akkoriban ahol jellemzőek voltak a fejlett gépek - legalábbis a kollégáim körében - az ottaniak mediterrán tempoval haladtak, Kostának pl 2200MHZ-es NW Celeronja volt, és amikor azt mondtam, hogy az otthoni gépemben 16GB RAM van, akkor kijavított, hogy az biztos a winchester, és neki 40GB-os van. A 4 magos CPU-t konkrétan fel sem tudtákl fogni, ahogy az 1TB-ot is el kellett magyarázni, hogy az 1000GB. A Win XP pedig egy modern oprendszer (2015-öt írtunk!). A legmenőbb a hotel manager volt, a 3200+ -os Bartonjával, asszem 1GB társaságában, és hotelszerte bármerre is mentem (recepcióm, beléptető gép stb) ennél csak gyengébbek voltak, és mindegyiken Win XP volt. Szóval legalább nem lógtam ki a sorbólcsak maximum gondolataimban.
Apró addon, hogy az internet akkoriban 1Mbites volt, havi 60 €uroért és 49%-os készenléttel. (eleinte nem értettem mi ennek a jelentősége, de amikor egy hónapba havi 10-12 nap nincs neted, néha 3-4 napig sem, akkor hamar rájössz). Összehasonlításképp akkor itthon 120Mbit volt 3800ft-ért.
Szóval ott kb az volt a normális, hogy folyamatosan retroznak.(és nem is sejtették)
Bátyádnak sok szerencséje is volt akkor. Persze most felvetődik bennem a kérdés, most hány évesek vagytok?
-
válasz
erer1000 #103301 üzenetére
Kíváncsi vagyok a gépedben mit hoz egy SSD.
Én egy sokkal modernebb, 1 Ghz körüli, sima ATA gépben próbáltam SSD-t és szinte elhanyagolható volt a javulás amit hozott. Úgy is mondhatnám, semmi különbség nem volt érzékelhető, annyira bottleneckesek voltak a háttértár elérés egyéb elemei. De persze lehet nálad máshogy alakul.Szerintem nem a lapozófájl kezelés fejlődött az idők során, hanem a memória és a háttértároló elérésének egymáshoz képesti sebessége közelít egymáshoz egyre inkább.
Maga a paging már DOS alatt is működött. A dos4gw-nek lehetett virtuális memóriát paraméterezni. A Mortal Kombat-nál próbáltam, mert annak valahogy éppen nem volt elég a 4MB vagy ilyesmi. És egész jó eredménnyel ment már akkor is, használható volt kisebb akadásokkal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
erer1000 #103299 üzenetére
Win98 SE helyett a WinME-re lenne még érdemes rápróbálnod. DE egy ilyen P1-eshez a 48MB RAM eléggé korrekt amúgy, szerintem ha nem futnak megfelelően a kívánt játékok, akkor a komplett gépet érdemes cserélni. IDE SSD ide vagy oda, ott már busz, a CPU, a RAM tipus, minden lassít. Esetleg ha a 48-at valahogy 64MB RAMra tudod cserélni, az még segíthet (volt P1-esem 128MB EDOval
)
-
Pikari
veterán
válasz
erer1000 #103299 üzenetére
Alapvetően semennyire. A programok (játékok) addig fognak jól futni, amíg beférnek a ramba. Persze az ssdről relatíve gyorsabban tud swappelni majd, mintha vinyóról kéne ezt megtennie.
Amúgy ahhoz a p1 laptophoz szerintem korrekt a 48 mega is, én 2002ig 32 mega rammal használtam a gépemet például.
-
erer1000
őstag
válasz
erer1000 #65819 üzenetére
szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek
van egy laptopom, és belerakva egy 64MB SODIMM EDO RAM-ot, csak 32MB-ot lát belőle
szeretném kideríteni hogy mi a pontos hiba
-a laptop nem kompatibilis valami oknál fogva a modullal (bios-t lefrissitettem a legujabbra)
-a laptop mem vezérlője hibás
vagy
-a ram hibás
esetleg valakinek van laptopja/gépe amibe SODIMM EDO ramot lehet rakni?
vagy B verzió,
64 vagy 128MB ramja amivel a laptopot ki tudnám próbálni. -
r0b3r
senior tag
válasz
erer1000 #53876 üzenetére
Nem tudom, itt találtam a képet. A srác írt rám, hogy ugyanolyan gépe van neki is, mint nekem, amiről itt is érdeklődtem pár hete. Az van a képen az ablakban felül középen.
-
quailstorm
félisten
-
válasz
erer1000 #52712 üzenetére
Na megvan az első teszteredmény. Sima J1900-as passzíív hűtéses atomos celeron. Több maggal gyengébb, mint kevesebbel. A thermal throttlingot levittem 15C-ra, mert eddig engedte. Így ha 3 magot terhelek a Cinebench mellett, akkor az egér mozgatásra is darabosan másodperces késésekkel reagál és még csak nem is csaltam azt az egy CPU magot megkapta magának a Cinebench
Ha C64-re nem is, de Amigára van PC emulátor
-
-
Tim82
félisten
válasz
erer1000 #52651 üzenetére
Nekem nincs 3A-s tápom, de 2 vagy 2,5A-s tápokkal (Lenovo Miix 300 gyári töltőfeje + jobb Ugreen micro USB kábel, vagy Blitzwolf/Ikea Koppla töltő, vagy Samsung SM-T585 tablet gyári töltője) Pi 3/RetroPie párosnál szinte mindig ott a figyelmeztető villámjelzés. Mind a töltők, mind a kábelek jók amúgy, máskülönben a Samsung tablet pl. nem lenne hajlandó tölteni, ha nem kap legalább 2A-t.
A Pi 2 kevesebbet fogyaszt (ugye nincs beépített wifi/BT, mint a Pi 3-nál), annak valóban elég bármelyik fenti opció.
Szinte az összes hivatalos, Pi 3-hoz ajánlott tápegység 3A-s, sajnos a fentiek miatt nekem is be kell szerezni egyet, pedig bíztam benne, hogy elég lesz 2,5A is.
-
erer1000
őstag
válasz
erer1000 #50026 üzenetére
dunántúl laptop szervizeit majdnem mind végig kérdeztem, egyik sem vállalja idézem régebbi laptop BIOS frissítését.
csak a régebbi dolgot hoztam fel. nem tudták hogy mennyire régire gondolok ('98).
egy hely volt aki megkérdezte, pontosan milyen laptop. beírtam hogy toshiba satellite 300CDS
ő meg nem írt vissza
mindeközben, találtam 8k ért új, garis , utángyártott akkut bele, lehet beruházok rá
ha Dunaszerdahely-Komárom, Komárom-Szombathely utat Word+ Excellel akku kímélőbe kihúzná, akkor én lennék a legboldogabb emberlegudótt, Szerdahely-Komárom szakaszon vonatoztam, és elütöttünk egy autót. barátnőm rámnézett, és mondta hogy vegyem elő a laptopot, és kezdjem el a beadandót csinálni, mert sokáig nem emgyünk sehova..
így is lett, elkezdtem a beadandót csinálni.a poén rész itt kezdődik.
egy 17 év körüli csaj megkérdezett fél órával azután hogy elővettem ezt a laptopot, hogy lemerült a mobilja, és esetleg tölthetné-e a gépemről egy picit.
én meg lányos zavaromban nem voltam biztos benne hogy most azt hiszi hogy azért ilyen hatalmas a laptop mert nagyon bika, hatalmas akku stb, vagy csak nem tudja hogy 1-2 évvel idősebb nála, és elpirultam szerintem
sajnos közölön kellett vele hogy lassan én is lemerülök, de a beszélgetést végig figyelő 30körüli másik hölgy elővette a macbookját, és felajánlotta mobil töltésre
-
arn
félisten
-
válasz
erer1000 #52212 üzenetére
"karácsonyfa villogtatásra elég drága egy RBpi"
Ardurino Uno (€20) versus Pi Zero (€4,8)
Nálam a matek nem úgy jön ki, drága lenne erre a Pi.
Persze értem, jó dolog az Ardurino, én is rengeteget programoztam Atmelt még az egyetem alatt / után.
De ennek már 10 éve, és a mai ARM világban nem sok esélye van labdába rúgni egy 8 bites mikrokontrollernek négyszeres áron.Ardurino alapú projekteknek egyetlen esetben látom értelmét, ha valóban (mint minden fejlesztési kitet) fejlesztésre használják, majd utána saját PCB-re átépítik a lefejlesztett megoldást.
"mi lesz a terved vele amúgy?"
A videón mutatott "mutatvány" mellé ki szeretném használni a HDMI kimenetet.
Boot közben meghívok különböző demo-kat loopolva, amik a displayen mennének. Ezt megszakítva (ha valaki rádugott billt már) lehetne játszani rajta. -
Alpi.
addikt
válasz
erer1000 #51965 üzenetére
[Ennyi van rola] egyelore. Viszonylag friss dolog.
-
-
válasz
erer1000 #51063 üzenetére
Megosztott 36A/12V. Nem lehet rossz, nézd meg belülről, kondik állapota szemre, ha értesz hozzá mérd ki, ha ok akkor még terhelés alatt is mérd meg mondjuk egy molexen hogy tartja-e a 12V- ot ( mindkét ágon ). Bár én behatóbban nem értek a tápokhoz, csak ezekkel szoktam a használt darabokat vizslatni. Ha jónak látszik így akkor PIII- ig tuti hogy elég. Prescott+erősebb VGA lehet már necces.
-
quailstorm
félisten
-
válasz
erer1000 #50990 üzenetére
Van ami sima flash storage. Ez mint egy CF működik. Van SRAM, ami a PCMCIA miatt lassú, de egy 600-as vagy 1200-as Amigát megbontás nélkül lehet bővíteni. A600-ba +4MB RAM és a whdload máris békésen fut. Kell neki kis extra RAM ehhez.
WHDLoad = az ROM OS-t (kickstart) és a floppy image-t felmásolva merevlemezről (IDE port = CF kártya) tudod indítani a játékokat.
-
-
plömplöm
őstag
válasz
erer1000 #50808 üzenetére
hát, ezek a dolgok ismereteim szerint szeretnek elveszni, olcsó magnók elnyamnyogják. volt egyszer egy olyanom, hogy begyűjtök mindent, ami sinclair, a zx80-tól elkezdve az amstrad korszakig, kompletten, dobozos, szép, microdrive, minden, és találtam is sokmindent, de ami ép és szép, az egy nagyságrenddel drágább lenne, mint egy akár csak majdnem komplett valami. pld az én spectrumom komplett, mindkét könyv, kazetta, doboz, hungarocell, gyári adapter, gyári audio kábel, ámde a spectrumba beépítettem annak idején ('80-as évek vége, basszus, de szar belegondolni) egy kempston illesztőt, ami a gyakorlati hasznát sokkal megemelte, ugyanakkor az értékét meg tizedelte
-
válasz
erer1000 #50801 üzenetére
Suliból jutnál hozzá? Mit kérnek érte? Beárazós topicba írtam árakat, de nehéz megmondani mit ér valójában.
Tesztelni rohadt könnyű ha van egy 5 pólusú DIN + RCA csatid. A kábelt 5 percig se tart összeforrasztani és bármelyik TV kompozit bemenetére rá lehet kötni. Ha durrn, füstöl, nem megy, akkor is javítható. Ha a magnó sem mozdul meg, led sem ég, akkor a tápban a bizti ment el, de az elkókat érdemes cserélni rögtön benne. Nem nagy tétel. Ha már világít és zavaros karakterek vannak a képernyőn, akkor nagy valószínűleg memória IC. Javítása szétszedéssel együtt nincs egy óra, a beszerzés megoldott ebay-ről pár dolláros tétel.
Két apró bejegyzés:
-
RexMaximus
senior tag
válasz
erer1000 #50653 üzenetére
En is hasonloan cselekedtem mindig. Ha valamit melegnek iteltem rogton bordat ra. 386-os melle az ULSI koprocit is annak iteltem, igy az is kapott egy 486-os hutobordat
PI-es VX lapon is pimpeltem a hutest. Volt rajta melegedo fet/tap ic fene tudja mar mi. Egy kis bordaval de forro volt mindig. Egy talan 8cm-es ventilatort csavartam a proci bordajaba, ugy hogy a melegedo alkatresz is kapjon belole.
Igy halkabb es egyben huvosebb lette a masina
A vicc az, hogy a lapjaim kozt van szinten egy ilyen peldany, amin igy helyeztek fel egy ventit. Meg nem teszteltem, de ha egy Cyrix pr 200-as proci van benne akar az enyem is lehetett. Na ez kemeny lenne, mert az enyemet anno eladtam 98-99 korul
-
alvaro
senior tag
válasz
erer1000 #50054 üzenetére
Van-e a lapon ATX12V csatlakozó? Ha nincs, mit tud a táp 5V-on?
@RexMaximus: poén, hogy ATI, bár a'sszem nem ritka. Egyébként DOS alá 12 egy tucat PCI kártya, vannak jóval gyorsabbak (pl riva128, tseng6000 v 6100). Win alatt, 3d-ben passz. Alighanem az előttem szólónak igaza van.
-
válasz
erer1000 #50054 üzenetére
Az enyém is abszolút határfrekis. 2400MHz- en teljesen stabil, ha egy dekát emelek akkor már azonnal instabillá válik. Asus csúcslapban van pedig. A feszemelés sem segít már. Valszeg a proci tud ennyit aztán kész. Most szinkronra van állítva, tehát a mobilproci szabad szorzóállításával lőttem be.Ha kisebb ramfrekiről indulok és FSB emeléssel nyomulok, akkor is a 2.4 a max, tehát nem a ram korlátoz, meg nem is a lap, mert 2.4 alatt megy nagy FSB- vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged