Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
válasz
DarthSun #51198 üzenetére
Nekem sikerült innen HW apróról azt hiszem 3 ezerért gyári bontatlan dobozos HD 3450 et vennem, 512MB
Erősen overkill az athlon xp 2500+ @2.1GHZ-hez , de legalább nem GPU limit lesz
HD 4650 hez nem is tudom mi illene cpu ban. De az már nem annyira retro, mert yt megy vele
-
Az áldóját, nekem meg fordítva van, a Prescott és a Gallatin nem fűtenek annyira mint a Barton (mindegyik tuningolva), a Barton 2.4GHz- en okádja a hőhullámokat, a Presi 4GHz- en meg alig fűt, kézre is, meg a lapok is így jelzik. A Gallatinon meg lenyomozhatatlan a TDP
, fémhideg a hűtőborda - 3.6GHz- re van most állítva.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Jelenleg nincs is a retrogepeim kozott amds
meg akkor is kiprobaltam mindent vegyesen, volt athlon, p4, a64. Gpubol is volt, gf4, aztan r9700, 9800, 6800, ami eppen a jobb volt.
Akkoriban eppen vizhutest fejlesztettem, a p4 prescott jo kihivas volt tuningolva. 3.6on sikerult jaratni, a blokk langyos volt, a blokk rogzitse meg tuzforro, a felhevult alaplap miatt. A jo kis abit ic7 lap el is pukkant alatta, a tapllatas megadta magat. Nah ezutan a64 lett a core2ig
szoval az utolso emlekek nem voltak tul pozitivak, az a64 joval huvosebben is leverte, mint vak a poharat.
Errol kepek is keszultek 2003-2004.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #51192 üzenetére
Ja 462-vel kezdtem és mentem át p4-re, utána vissaz talán 2800+ Samponra? Első lényegesen jó gépem egy Asus M2N4-SLI volt egy x2 4600+ lappal volt. Utána már variáltam. Mára pedig a kis játékos gépem is jobb mint némelyik embernek a fő gépbe.
-
válasz
Sanchez638 #51191 üzenetére
Még akkoriban nekem lehetett választani 1.4-es P4 jobb lappal és rammal vagy 2000+ Acorp lap + SD ramokat is megtarthattam. Utóbbit választottam és maradtam az AMD vonalon.
A 2000+-os sokáig kiszolgált, aztán NF7 mobil barci szintén nem volt értelme intelre váltani. Aztán s939 jó drágán és 3200+ majd 4200+ X2. Az álmom ezután egy E8xxx szériás c2d volt de csak 10 évre rá sikerült egy kuka mellől megszereznem.Aztán Phenom1 9550-es ami szerintem zsákucca volt részemről, nem szerettem, a többi meg nem retró...
Most meg már nagyrészt csak intelem van (4790K - főgép, Q9100 főnoti, és szervereim: 2xE5450, Xeon X3450) de van nagyon tartalékba egy nagyon pici ITX Sempi 3850-es is. -
flymi
addikt
"Sose ertettem miert izgul vki a p4re" -> Nem vagyunk egyformák. Nekem meg nem ül vörös köd a látómezőmön, a mezőnek zöld fű színe van.
Én főként a 478-as cpu hűtőkben látom az X-faktort (cpu hűtők hőskora), na nem a gyáriakban, inkább a különleges megoldások érdekelnek. És ha már van több tucat ilyen, akkor már kell alá valami vas is, hogy teljes legyen a szórakozás. Így jött 3 alaplap, amihez van 4 proci (3.4, 3.2, 3.0 1M, 3.0 512) ésatöbbi...
Nem azért szeretjük mert élhető megoldás a mai világban.
S370 is még elmegy, de engem meg a korábbi számtech cuccok nem hoznak lázba. -
-
alvaro
senior tag
Tök jól lehet rajta 1600x1200-ban Bloodozni, amint van alá egy ISA slotos lapod vagy egy olyan PCI hangkártyád, aminek nem fekszik ki a chipseten az SB emulátora
Viccen kívül, ezt csináltam nemrég elég sokat előbb egy ISA/PCI ipari lappal 3.06/533-as aztán egy sima PCI/AGP-ssel egy 2.4/800-as Northwooddal, előbbi alatt GUSsal, utóbbi alatt Diamond MX300-zal. Ott szar volt az OPL emuláció, de a játék nagyon szépen futott. Igen, be kellett látnom, hogy van, ami jól megy P4-en, nem lehet minden Retribution
-
arn
félisten
Sose ertettem miert izgul vki a p4re. Plane egy prescottra
anno volt, eleg is volt belole...
-
alvaro
senior tag
válasz
Sanchez638 #51184 üzenetére
Na 3.8-ast még sose találtam viszont. Nálam általában lemérhető, hogy mi az, ami gyakori, mert az van. Prescottból eddig 3.4, Cedar Millből 3.6 a teteje a gyűjteményemben.
Szerencsére nagynéha beesik különlegesebb cucc is. Az pl. nagyon emlékezetes, mikor 2+ éve egy random 386-ban egy RapidCAD1+2 párost leltem, na az nagy flash volt.
-
flymi
addikt
válasz
krisz67 #51179 üzenetére
Úgy értettem Magyarországon nem nehéz beszerezni 3GHz-es Prescottot. Ha nem akarsz postaköltséget fizetni hardverért (tök mindegy melyik megye, de csak vidék), akkor még jobban leszűkíted a kört, ergó tényleg nehéz dolgod van, így viszont már érthető az örömöd.
Én pölö a 3.4GHz-esért nem fizettem postaköltséget, mert Kínából jött ingyen szállítással. -
krisz67
tag
Hát igazából, legelső HT-s procim, szal csak amiatt jó
Énis csak ma reggel tudtam meg miféle fajta pontosan a proci.
Szerintem megérte azt az 1k-t
Szépen muzsikál
(#51165) flymi
Itt a közelbe nehézkesebb azért beszerezni ilyesmi cuccokatEzt is haveromnak a haverja szerezte. (Nyílván lehetne Hardveraprorol is beszerezni a dolgokat, de ott fizeted még a postát is +500minimum)
Talán ez lessz mostmár a végleges konfig ehhezMax 512 RAM ot még hozzácsapok, de fölös, ígyis kellően jólmegy rajta a Win 7
-
cbmfan
senior tag
ezt dobta telepítő előbb:
PIII Slot1 Katmai 533B 4X133 MHz. raktam már fel néhányszor, de ez nekem új
-
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #51176 üzenetére
Már megvan, csak összekevertem. Azt hittem celkám van, de pentium.
-
quailstorm
félisten
Rendeltem egy ilyet. Remélem AGP mellé elég ütős lesz. Ahogy néztem itthon se olcsóbb, HA!-n most ment el egy X-es 3500-ért.
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51171 üzenetére
Nem semmi, hogy így emlékszel miket írtam anno.
Egyszer rászántam magam a q6600 tuningra, de sehogy nem bírtam rábírni a P5N-E SLI lap biosát, hogy meg tudjam piszkálni.
Ha minden igaz veszek egy QX6850-et mellé/helyette. Így kicsit drágább a tuning, mint biosban turkálni. -
-
flymi
addikt
válasz
krisz67 #51162 üzenetére
Nem lehetetlen idehaza beszerezni.
Nekem SL7KB van, korábbi C0 steppinges.
Más: Asus Tusl2-C lapba mi az abszolút csúcs cpu, amit beletehetek?
1200-es és 1400-es Celeron Tuám már van. De gondolom nem az 1.4-es celka a legerősebb, amit megkajol a lap. Talán az 1400-es PIII Tua a legübermegabrutálabb, amit bele lehetett pattintani? Az alaplap dobozán pirossal kiemelve csak az 1200-as szerepel.
Köztes proci lehet még az 1000-es Coppermine, de ez gondolom nem releváns. -
válasz
MasterDeeJay #51163 üzenetére
Én egy ilyet kaptam lappal:
SL9CB -
-
krisz67
tag
SL7E4 sikeresen BESZEREZVE
-
petakpa1
őstag
válasz
quailstorm #51043 üzenetére
Nekem egy Liteon gyártmányú, egyébként Brand HP PC-be való 250 W-os táp szépen elhajtja az AGP-s HD4650-et egy Nforce 2 lapban 2,2 GHz-es Bartonnal és 2x1 GB PC3200 rammal, 64 GB-os Samsung SSD-vel.
-
erer1000
őstag
Megjött az első 3dfx-es kártyám
Voodoo 3 2000 , meg alá 900Mhz s370 celeron 512MB SDRAM -
Ádyka
őstag
Régi P1 és talán celeron hűtőbordákon alkalmaztak valami vékony anyagot, hővezető paszta helyett. Azt hogy hívták? Nem gap pad, mert azok sokkal vatagabbak. [link]
Van egy ilyen bordám, de nem szednéém le róla, pedig kéne egy tranyónak, hogy ne vezessen elektromosan a hűtőbordája a küldvilágba. Műanyag csavart már szereztem. -
arn
félisten
jopofak ezek a retro teszek mai kontosben egy modern hwoldalon
[link] -
-
válasz
laskr99 #51141 üzenetére
Régi gépeknél külön van ahogy linkelték.
Mikor elrakták. azátn ide-oda pakolták, leönthették, beköltözött pá bogár vagy csak szimplán az egyik kondi elengedte magát. De az is lehet, hogy valaki kicsit átkapcsolta a kis kapcsolót hátul. Én már láttam pár ilyen de akkor még működött gépet. A kedvencem úgy nézett ki, hogy egy bő 200Ft-os részen minden réz eltűnt hála az akkunak.
-
válasz
quailstorm #51144 üzenetére
[link]
Ez történt -
válasz
quailstorm #51142 üzenetére
230V fehérrel az van rajta.
-
-
erer1000
őstag
válasz
frescho #51139 üzenetére
közép iskolában volt hogy könyvtárban valaki menet közben nyomta át év vissza a 110V-220V kapcsolót a gépen.
nem láttam, csak hallottam a sztorit, nem lett semmi extra következmény, mert polgármester az apja, és az iskola alapítványt rendesen támogatta
sajnos már soha nem derül ki milyen gép is volt pontosan
-
válasz
laskr99 #51130 üzenetére
Ugye nem 110V-os állásban volt? láttam már vicces embereket akik selejtezésnél átkapcsolgatták a tápokat...
erer1000: Ennél a gépnél idősebb lehetett. Ez a portable max 2x720k floppy-t tartalmazhatott.
quailstorm: Újsággal érdemes vigyázni. Van olyan amit még tűznek az tök szép zárlatot tud csinálni.
-
quailstorm
félisten
válasz
laskr99 #51137 üzenetére
Én inkább nem nyilatkozok
Gyakran volt, hogy működő gépből kihúzkodtam a tápkábelt, kilógattam oldalra és régi tankönyvekből épített tornyon melléraktam az alaplapot aztán piócáztamIgazából tökmindegy min, csak szigetelő legyen és nem sztatikus. Műszálas takaró, padlószőnyeg off. Egy kupac könyv vagy asztal újsággal letakarva már mehet. Újság csak a karc ellen.
-
válasz
quailstorm #51136 üzenetére
Lehet jó lesz. Ti házon kívül hol tesztelitek a gépet? Asztal?
-
quailstorm
félisten
válasz
laskr99 #51134 üzenetére
Totál fölös retrohoz ilyen drága táp.
Használt 300-as 400-as FSP elég. De újonnan egy ilyen is mindenre elég.
Akkor kell majd komolyabb ha valami klasszikus áramtemető gépet építesz 100W fölötti TDP-vel rendelkező videokártyával. -
-
válasz
quailstorm #51132 üzenetére
Anélkül tudom,hogy lehet csak se szigetelő se kábel nem volt zároláshoz. Majd egyszer veszek mégegy ugyan ilyen tápot ami a gépembe van. Az a gépbe kb 60% terhelésen naponta 8 órát megy. XFX TS 550W 80+bronze.
-
erer1000
őstag
erről a pukkanós dologról jutott eszembe hogy volt egy ilyen kaliberű LAP-TOP pár hónapig nálam. zöld árnyalatú képernyő, 1 floppy meghajtó. HDD is volt benne, teljesen fullos volt, bőröndökön levő fogantyú is
kellett, mert olyan baszott nehéz volt, hogy 11-12 éves koromban (8-9 éve) rendesen fognom kellett. monitor akkorácska volt, mint itt , hogy a gép első felében volt csak
apám amikor haza hozta, toporzékoltam kb.
bedugtam konnektorba, bekapcs gombot megnyomtam, és pukkanás, és égett szag egyből az egész szobában.később meg vinnie kellett vissza mert leltárba volt még véve.
így sajnos se a típusra, se a kb HW-ra, semmire sem emlékszem. már, csak hogy fekete, 1 floppy, zöld árnyalatos kijelző, és LAP-TOP -
-
arn
félisten
A tapon nem erdemes sporolni, foleg, ha vmi olyan gepbe teszed, amit honapokig gyujtogettel.
-
-
erer1000
őstag
válasz
Sanchez638 #51123 üzenetére
nem látom
hol kéne keresnem? mert a nevedre klikkelve sehol sincs
-
válasz
quailstorm #51114 üzenetére
Ha a Celeronos lapra slot 1 rádugom a Tridentet arra a monitort és simán csak a fő alaplapi kábelt dugom be elvileg beindul nem? Van benne 1 db sdram meg a proci. Van valami kapcsoló táblázat 4 le fel kapcsolóval 234 fent 1 lent.
-
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #51120 üzenetére
Regen lattam tobb helyen, de teljesen eltuntek... pl aproban is volt 40 euroert.
Ezt banom, meg a 20 euros awet (ct3900). Azota mindketto joval tobbert megy. Szerencsere mindketto inkabb csak kivancsisag lett volna, amugy annyira nem passzolnak a kepbe, igy nem hianyzanak.
-
válasz
Már értem, csak a nevében a 3D zavart be. Összekötő kábelt milyen néven találom meg?
-
arn
félisten
Nah asszem az mt32tol is elbucsuzhatunk, mint hasznalhato retro cucc, raszalltak a gyujtok. Egy szep peldanyt epp most vittek el majd 300 euroert. Tavaly meg 100 eur alatt mentek, amit sokalltam erte
-
erer1000
őstag
válasz
minek 16 bit?
C&T 65555 1280x1024 be csak 256 színt tud -
válasz
quailstorm #51112 üzenetére
A tridentet nem tudtam, a 3DFX-et igen,csak a 2D kártya hiánya befolyásol eddig.
-
quailstorm
félisten
válasz
laskr99 #51110 üzenetére
Fuhh, látom ez nagyon nem megy és alapfogalmak hiányoznak.
A nem látszik, de gondolom AGP slotban a Trident3D egy DirectX 6.0 és OpenGL1.2 nem kompatibilis grafikus kártya. Azért nem, mert szörnyű és pontatlan az implementáció, erre tessék: [link]
A 3dfx-ed viszont egy 3D gyorsító. Nem videokártya! Nem önjáró! Az semmi mást nem tud, mint Glide API-t. 2D képet se ad. Ezért össze kell kötni a sima 2D VGA-val, ami egy annál gagyibb is lehetne, akár egy S3 Virge.
Tápra visszatérve, nem a 200W a baj, hanem az 57W. Ennyit tud 12V-on. Egy mai 200W-os táp meg 150W+ lásd: [link]
Nekem 250W-os tápról megy i5-3470 és GTX750Ti, de az nem a régi design.
150W amúgy a legtöbb 50W alatti VGA-s konfighoz elég. -
erer1000
őstag
válasz
Sanchez638 #51108 üzenetére
vasmegye?
-
válasz
quailstorm #51109 üzenetére
Sajna semmi nincs. Akkor a másik nem 3DFX de valami 3D cuccal elindulna? Lehet rádugom az ATX tápot meg egy monitort és merevlemez nélkül elindul-e.
-
Sanchez638
addikt
Emberek, van itt olyan aki szereti az adatait biztonságba és retrot se veti meg ehhez?
Ingyé odaadom akinek kell, de megint csak el kell jönni.2U Raid Box, Raid 1 és 0-át tud. Scsi csatlakozó van a gép fele, de ide lemez megy bele. Sajnos csak 4nek van meg a backplate-je. De a rendszer nagyon jól müxik.
2db Redundás táp.
(#51107) laskr99 : Még egy alaplapi vga-ra is rákötheted a kártyát.
-
válasz
quailstorm #51106 üzenetére
Azt tudom, látom,hogy 200W kb. A gépem maga 350W kb szóval se gép se lakás nem maradna
A diamondot apám barátjától kaptam meg, ő is kapta. A másik egy gépből lett előszedve, teszteletlenek, kéne egy ember aki tesztelné mert nincs 2D kártyám hozzá,ha az a másik nem az.
-
quailstorm
félisten
válasz
laskr99 #51105 üzenetére
3D Image-nek szerintem menni kell, pont most vettem én is egyet.
A tápnál meg ott egy 4.8A és még régi is, arra figyelj hogy modern gépet véletlenül se köss rá, csak ilyen Socket 370 celeron kategóriát. Ugyanis ki se tudná szolgálni csak elfüstölne. Viszont van rajta -5V ami jó lehet régi géphez.
-
Én kaptam egy ATX tápot egy 775 vagy PII korszakból. 2 lyuk van rajta a tápkábelnek 1 ami monitorba megy.
Másik: Ez így működőképes lenne?
(L:https://drive.google.com/open?id=0B3yLM5nzITkiYk5tSkNOTjIxNm8)[link](/L) -
flymi
addikt
Persze lehetséges. Semelyik márka terméke nem 100%-os, a lényeg merre billen a mérleg nyelve.
Ha választanom kéne a Deer/Mercury/Codegen/Akyga (ha már erről is volt szó) és még sorolhatnám fajtársaikat, valamint mondjuk az FSP/XFX/Sup.Flow./Seasonic négyes közt, az utóbbiakat választanám, még ha drágábbak is.
Egyszerűen vannak ajánlott minősítésű tápok és vannak kerülendők.
A régi 775-ös konfigom lelke egy Mercury táp volt több, mint 7 évig és tette a dolgát, sosem volt vele gond.
Mégsem vennék ma már olyant semmilyen konfig alá sőt, ha ingyen adnák sem kéne, hiába nem volt vele rossz tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest