- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz snake1977 #17999 üzenetére
Asrock 4coredual Sata2
igazi tuning lap
Ezzel a lappal faján ki lehet tesztelni a régi AGP-s kártyákat
FSB állítás van, olyan 300-ig bírja a lap.. a kis E2200 kapott egy kis ezüst láb összekötést így alapból 1,4V-ot kap mert feszt emelni nem lehet a biosban.. így mársi szalad a proci 3,2-t ebben a lapban is majd ha miller leszek és/vagy olcsó lesz a Quad, akkor kap egy Q6600-asat -
bacsis
Közösségépítő
Hát te jól értelmezed csak a GPU-Z írja ki kabbe módon...
szal úgy van, hogy a 950MHz alap, amit effektíve ír ki... amin ketyeg 550MHz, azt pedig natívan írja ki, tehát effektíve az 1100 lenne... nem tudom miért így írja ha alapon van akkro (is) úgy írja hoyg default 950 és az aktuális pedig 475 -
-
bacsis
Közösségépítő
nesztek, FX 5950 ultra core2 proci mellett szanaszéjjel húzva:
ezittaz -
-
-
gban
veterán
válasz benedekco #17989 üzenetére
Régen mennyit szórakoztunk hogy az eladott gépeken belőjük hogy annyit mutasson amilyen proci került a házba
Ráadásul figyelni kellett hogy a jumper hatása csak turbó off / turbó on / illetve mindkét állásban számít-e, hogy mindkét állásban jó legyen az aktuális kiírás.
Aztán a 100-as 486-osoktól a 2 digites kijelzőknél áttértünk a HI / LO kiírásra .[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
addikt
-
gban
veterán
Nagyjából ilyen a kártya, vagyis eredetileg sem volt nagyobb hűtés rajta - és Connect3D nem Club3D.
Új gépben nem fagy, de kap még pár tesztet.
Tényleg nem melegedős fajta, teszt alatt sem mgy 50 fok fölé a kis ventivel.Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz Yutani #17980 üzenetére
Na beüzemeltem végre.
Őrület: GPU-Z talál GPU hőfokot!
Még nagyobb őrület: GPU-Z talál PCB hőfokot is!
Club3D-ék raktak rá még panelhőfok figyelő szenzort is!
IDLE 46 fok a hótmeleg szobámban a GPU a kis kerek Sapphire hűtővel. A négyzet hűtő ventije nem megy. Pedig forog simán amúgy kézzel.
3DMark teszt várat magára, mert a 8600GTS OC-m után berakva 3 másodperc után kifagy.
Driver amit az XP feldob magától MS-os.
Úgyhogy teszt majd ott ahová amúgy is szánom (egy 478-as lapba).Postázást nem vállalok.
-
laci1128
tag
válasz bacsis #17985 üzenetére
Szerintem inkább a jobb 9800 Prokban volt, az én 9700 NYÁK-os kommersz 9800 Promból biztosan hiányzik. Viszont ha emlékeim nem csalnak anno a Sapphire 9600 XT-ben mintha lett volna szenzor. Persze aztán könnyen lehet, hogy rosszul emlékszem.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
Tim82
félisten
válasz frescho #17911 üzenetére
Nem mondanám túl olcsónak. (Gondolom, valamilyen kisebb IDE notivinyó van benne.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gban
veterán
válasz Yutani #17982 üzenetére
Kisebbfajta aktívat
Négyzet alkút, pont akkora a nyákon is a rajz.
Van még egy kerek is, az a semmi anyag nincs benne típus, a tipikus GF4 hűtés, meg egy ugyanilyen csak mégis minőségibbnek tűnő, egy Sapphire 9600XT-ről. Ha arra elég volt az ilyen kicsi, erre is elég lesz, ha a négyzet ventije gázos.
Csak jó lett volna az eredményeket számokkal (fokokkal) alátámasztani.
Meg így összehasonlítani sem lehet hogy melyik hűt jobban.
Holnap letesztelem, marad a megfogós hőfokelemzés[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz benedekco #17978 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy 90% hogy kopás miatt nem érintkeznek a poti felületei, így a WD40 az ha segít is, igencsak átmenetileg.
Erre mondta valaki anno, hogy ha nem kapsz olyan potit ami kell, de meg akarod csinálni, akkor a csodaszerek felejtősek, szedd szét a potit, elő a grafitcerkát, és gyártsd újra az érintkező felületet.
Gondoltam, megcsinálom, amikor haldoklott az erősítőm (ami fénykorában Tesla lemezjátszó volt csak lekaptam a nem kellő cuccokat, és beborítottam egy famintással betapétázott farostlemezzel a kikapott lemezjátszó rész helyét ), de egy potit szétszedni majd összerakni 100x nehezebb mint egy mobiltelefonban kicserélni egy 2mm x 2mm-es BGA cuccot aminek 3x4 golyó van a hátulján.
A megoldás végül az lett hogy cseréltem egy olyan nehéz amilyen kicsi erősítőt egy BX133 raid lapra (hogy a topichoz illő tartalom is megjelenjen). Tuti kis erőlködő, ez sem mai darab, tuhel-only csatisnak született (AT-s bill csatija ha valaki nem ismerné), de megtérítettem, és már RCA-t fogyasz.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
9600XT-ben van hőmérő?
Postázást nem vállalok.
-
addikt
Óriási off, de tudom vannak itt szakik.
Adott egy Sony STR-AV370 erősítő és tuner, ami szarakodik. Nem tudom meddig vagyok még itthon, de egyre többet szarakszik. Azaz lehet, hogy ezt még meg kéne csinál(tat)nom.
Ha szétkapom mit nézzek meg rajta? Ne kapjam szét stbstbstb? Privátban is jöhet, vagy egy megfelelőbb totyikban is folytathatjuk.Ja Köszi mindenkinek a P1 alaplap felajánlást, most pihen az ügy. De Fenyő tűnt a legesélyesebbnek (Budapest a legközelebbi település hozzánk).
szerk: A marha feltesz egy kérdést és még azt se írja le mi a hiba?!
Az egyik oldal néha teljesen elnémul, van, hogy csak elhalkul, de ilyenkor torz nagyon a hang. Régen a hangosítással megoldódott a dolog ma már nem ez. Szerintem nem is a poti szarakodik. Most már csak finom pofozásokból ért, de azzal az egész szerkentyűt küldöm a másvilágra.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
veterán
válasz bacsis #17972 üzenetére
Történet az nekem is van bőven
Egy a sok közül:
Haveromhoz bevittek egy céges notit újrarakni az oprendszert, de adatmentéssel.
Jelszó persze kellett. Felhívta azt aki bevitte, az úgyis ismerős, meg nem is annyira sötét hozzá, hátha tudja, mit adott meg a júzer a cégnél. Kérdi, mi a jelszó. Mondja, nem tudja, de próbálja meg a nyolc csillagot, úgy emlékszik az volt. Mondta a haverom, hogy nagyon vicces, de jó lenne tudni a jelszót.
Kérdezi a srác, kipróbáltad a 8 csillagot? Haverom mondja, nem ér erre rá, szóljon ha megvan a jelszó. Mondja neki a srác, nem viccel, próbálja ki.
Tényleg nem viccelt, 8 csillag volt a jelszóPostázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #17971 üzenetére
erről jut eszembe hattttalmas sztorííííí:
egyik ismerős laptopot venne... fel is hívják hogy 50-ért lenne.. ki volt hangosítva a telefon, hogy én is haljam.. a srác semmit nem ért hozzá így súgtam hogy mit kérdezzen, azt mondom majd a végén mondom hogy okés vagy nem... első, mi a márkája, hát mondtak valami chili márkát. jó ugorjunk, mi van benne, kérdezi is a gyerek, erre már is jön a konkrét válasz: "hát azt pontosan nem tudom, de sok gombok"
Hát hozzá(nem) értés ide vagy oda, de hangosan kitört belőlem a röhögés -
frescho
addikt
Hja kerem gondolkodni kell megtanulni. Elolvasni amit kiir az a nyamvadt gep es megprobalni ertelmezni. Sok embernek gondot okoz. "Valamit kiirt es nyomtam egy gombot." De azt mar nem tudja megmondani, hogy mit irt ki a gep, de meg azt sem, hogy yes vagy No volt, amire kattintott.
https://frescho.hu
-
gban
veterán
válasz benedekco #17968 üzenetére
Tedd a szívedre a kezed, 10 ösztönzött emberből (nem a topiclakókra gondolok) mennyi tudná megvalósítani a gondolkodást?
Mondjuk igazad van amúgy teljesen, én is ezt az utat követem a gyereknél, és frankón tök jó lett a logikája.
Ellenpélda apám, az ország egyik legjobb matektanára volt, hibátlan logikával, de a PC az elég idegen még mindig számára.
"van itt egy ablak, benne szöveg meg egy ok gomb, mit csináljak?"
Na ekkor szoktam nála is bevetni a taktikát és megkérem, hogy először vegye sorba a lehetőségeket, hogy mit tud csinálni, hány gombot tud megnyomni az egyből, és válassza ki az egyből hogy melyiket akarja megnyomni, és nyomja meg amit kiválasztott az összes 1 darabból...Postázást nem vállalok.
-
addikt
Hát ja. Azt szerintem sem jó erőltetni, hogy ha megtanulsz valamit egy adott dologról akkor már értesz is az egészéhez.
Ellenben ha gondolkodásra ösztönöznék (nem köteleznék csak ösztönzésről beszélek) a népet, akkor valószínűleg jóval magasabb életszínvonalon élhetne mindenki ezen a bolygón. OFF vége.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
veterán
válasz benedekco #17966 üzenetére
Az érdektelenséget a hardver-oktatásra írtam, de az még ebben a topicban is megérthető.
Arra nem annyira van szüksége a jónépnek, és legtöbbször jobb is ha nem hiszi azt a júzer hogy márpedig ő ért hozzá, gondolom senkinek nem is okozna gondot a tapasztalatai alapján ezt példákkal alátámasztani[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
addikt
Volt egy ismerős eljutott valami középfokú számítástechnikai vizsgáig. Akkor már megvolt neki az ECDL-e is.
Erre mindig ellenkezett, hogy de ne a commander-be keressem hanem a sajátgép alatt. Vagy az az asztalon lesz nem a sajátgépben. Közben az asztalon is csak egy mappára mutató lnk file volt kint
Annak idején egy rakat dolog kötelező volt a KRESZ-ben is. Ma már nem az. Pl ma elég ha ki tudod cserélni az izzót, annak idején meg elég komoly dolgokat elvártak az embertől. Szerintem leépítik az oktatást de nagyon.
Szóval sajna várhatod, hogy a gép logikáját/struktúráját tanítsák ne pedig a "mikó mit/hova köll klikkolni"-t.
A logikát kéne tanítani, ehhez talán még dos se kéne. Bár szerintem az eléggé lényegre törő és ha megértik akkor sok gond nem lenne már utána. Csak akkor nem biztos, hogy win8 fan korosztályt sikerül kinevelni.
Az meg ha valakit nem érdekel, mit mondjak rá? Engem a biológia se érdekelt soha mégis kötelező volt tanulnom.... az érdektelenségről nekem teljesen más meglátásaim vannak, de az már nagyon messze OFF.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
veterán
válasz peti_s #17964 üzenetére
Lehet hogy igazad van, bár szerintem ez csak egy szűk körnek lenne hasznos, csak azoknak akiket érdekel is és érzékük is van hozzá.
Ami sokkal fontosabb lenne szerintem (a módszer lehet más is ha találnak azonos hatásfokút), hogy az emberek megtanulják, hogy szoftveresen mi hol van a gépben, hogy épül fel, milyen műveletek vannak, vagyis akármennyire is nem használják, egy dos alapismeret kellene nagyon.
Tapasztalat, hogy akinek az kimarad, annak fogalma sincs arról hogy mi az hogy C: , könyvtár, főkönyvtár, másolás (kivéve ha van doktorija), áthelyezés, fizikai és logikai meghajtó, és sorolhatnám.
E nélkül meg a win-ben is elveszik, mert nem tudja hogy hova mentsen, aztán nem tudja hogy hova mentett, nem tudja hogy milye hol van, stb.
Bónusz lenne egy NC, az ott megtanult műveletek, gombok használata teszi könnyűvé a mai commanderek használatát, e nélkül csak ugyanolyan windowsos alkalmazások (klikk ide-oda) mint a többi.
Persze ennek is az alapja a dos, vagyis hogy ha ránéz, tudja hogy mit lát - könyvtárat, a 2 pötty az nem kosz a monitoron hanem egy szinttel feljebb, tudja egyáltalán hogy mi az hogy egy szinttel feljebb, stb.
És még lehetne hosszan ragozni, az a baj, hogy nincs meg az alap semmihez.Postázást nem vállalok.
-
peti_s
addikt
Igazából nem is feltétlen a régi dolgokkal kéne megismertetni a diákokat. Hanem a hardveres ismereteket is meg kéne rendesen tanítani. Sok iskolában a 775-s Celeron konfigokat kiselejtezik már. Azon az összeszerelés, hibafelismerést, BIOS kezelését meg lehetne tanítani. Az a baj, hogy az oktatás MS Office-ból áll leginkább, ami valóban nagyon hasznos az irodai munkák esetében, de szvsz semmiképp sem volna káros az oktatási anyag részeként tanítani a hardveres ismereteket.
-
bacsis
Közösségépítő
Jahh akkor okés, félreértettem a kiskorúak "kiemelésed" miatt
Amúgy vágom mellik az az Asrock lap.. egy E2200-ast raktam bele, csináltam egy kis láb voltmod-ot ha már a BIOS nem enged feszt emelni 330-as FSB-ig stabil
Most a hwbot-on egy Geforce széria verseny indult, majd én is ebben a lapban hajtom meg a Geforce256-ot A geforce2 ultrát és a Geforce3 TI500-at is -
gban
veterán
válasz bacsis #17952 üzenetére
Abban biztos lehetsz hogy semmi rosszindulatút nem írnék a topiklakók semelyikének, pláne nem neked
Csak felelevenítettem egy régi röhögés tárgyát
Gratula a titulushoz, megérdemelted maximálisan.9200: nemrég volt nálam pár 128 bites, hát az valami csoda volt, pláne a 64 biteshez képest.
Amikor eladtam, 3DMark03 volt a tesztprogi, csak néztek a vevők hogy hogy hasít.
Igaz, az E5300-am volt alatta, de hát pont ezért van a gépemben az öszvér ASRock lap, AGP+PCI-E, DDR1+DDR2 slotokkal, hogy egyszerű legyen mindent próbával adni.Postázást nem vállalok.
-
Murphistic
aktív tag
válasz bacsis #17952 üzenetére
Az biztos, hogy nem én . Már az szép teljesítmény volt tőlem, hogy elértem a tag-rangot. Valami nagyot kéne alakítanom...egyszer véletlenül sikerült usb kulcsot tuningolnom, de belehalt...ez számít?
Egy biztos: oldschool tuningot tőlem hiába vártok... én sajnálnám megizzasztani a tesztességben beporozódott hardvereket .
Murphistic
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
bacsis
Közösségépítő
Jól érzem, hogy ez egy kicsit bemarás szagú volt?
Amúgy semmi köze nincs ahhoz... meg akkor nem "közösségépítő" lettem volna, hanem vagy szakértő mint yutani vagy valami más "még egyedibb" inkább azért mert mostmár évek óta szervezem 3 havonta a PH-s lanparty-kat meg az évente szintén megtartásra kerülő bográcsparty-tYutani! Lassan az egész K6-III totyik lakóji egyéni rangal lesznek előszőr benedek, most mi, jesszusom, ki lesz a következő?
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
válasz bacsis #17942 üzenetére
Nem csak a csili-vili lejátszó miatt akadozik? Bár az se megoldható gondolom, hogy a néni előbb letölti valamilyen pluginnel a videót és utána nézi meg. Amúgy mintha az 1,3-as Duronnal is akadozott volna fullscreenen a YT, amivel gondolom pariban van a Cerka, ha nem erősebb, főleg ha húzva van.
Egyébként az az idegesítő, hogy egyre inkább önállósdonak a programok pl. ami a frissítéseket illeti és mivel a régi konfigokra nem tesztelnek, emiatt mi szívunk vele ha automatikusan frissül az adott valami.
Egyébként jó lett a titulusod bacsis, eddig fel se tűnt .Murphistic
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
-
bacsis
Közösségépítő
kapja be a flashplayer meg a youtube... egy szó szerint 80 éves néninek csinálom a gépét, oké.. celeron, de tualatin magos.. 1,3-as celó már 1560MHz-re felhúztam meg itt az 512 ram és egy szaros youtube-s 320p-s videót iylen 15FPS-el akadozva tud vinni hogy a proci majd kirobban a foglalatból úgy kapar
-
snake1977
őstag
válasz dfdfdf #17937 üzenetére
Inkább a gyűjtők akik komolyabban áldoznak rá, (az eredeti csomagolása miatt) doboz nélkül láttam 3500-ért is C64-et floppy meghajtóval, de 7000-ért is 2db cartridge-el.
A C128D viszont valóban nem volt annyira elterjedt itt nálunk, '93 vagy '94-ben (rég volt..) 15k-ért adtam el
Ahogy néztem kelt már itt el 30k-ért is nyomtatóval stb. [link] ez alapján talán be tudod árazni...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
gban
veterán
válasz dfdfdf #17935 üzenetére
Ennek nincs ára.
Csak értéke.
Eszmei.
Kérj árajánlatot az érdeklődőktől, aztán meglátod, hogy mennyire gondolod komolyan hogy annyiért eladod.
Ha 5 ajánlatból 3 10 körül mozog pl., vagyis 8000, 8500, 9000, akkor az értéke 10.000 Ft.
Csak példát mondtam, lehet hogy 20 vagy 30 vagy 5, tényleg nehéz egy árat kitalálni rá.
Leginkább azon múlik, hogy az érdeklődő mennyire árérzékeny, és mennyire komolyan kell neki.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
neduddki
nagyúr
HI!
hagya engem beken azzal a viaval:- ((((
udv
neduddki
p.s. :- )
mod: remalmaimban elo ne gyujjion... brrrr
gban: nemi fazoniroza utan mar zafir:- )
amuigy msi-ben is volt, ea ia kerestem ms-6315 az qva jo kis lap volt;- ) mintha iojjene lenen spajzolva
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Tim82
félisten
válasz Yutani #17931 üzenetére
Sejtem, hogy nem lesz egyszerű menet. Pedig az AGP foglalatról szíves-örömest lemondanék, de a minél több RAM jó lenne.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Nem ismertem őket. Én akkor még 486-os előtt ücsörögtem, vagy hat évig (1996-2002), majd 2002-2006 között egy Pentium II-alapú Cerkás gép előtt (azt meg használtan vettem).
-
Tim82
félisten
Úgy tűnik, a Gigabyte-nak vannak ilyen alaplapjai.
Gigabyte GA-6RM
Gigabyte GA-6RX-1+ nem Gigabyte is van (talán Via saját gyártás?)
[link]
[link]"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
A maximum RAM lehetne több is (bár ez az Intel 815E chipset limitációja).
Közben ahogy nézem, a CUV4-X meg nem Tualatint fogad. Ejnye.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ahogy nézem, valamiben mindegyiknél kell kompromisszumot kötni.
Közben megvan az ideális. Neduddki örömére ez is Asus.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ja igen, amit elfelejtettem mondani, hogy mATX volna az ideális. Nem tudok olyan Via chipset-es Tualatint fogadó alaplapról, amelyik mATX lenne.
-
-
Tim82
félisten
válasz Yutani #17918 üzenetére
Hm, pedig elgondolkodtatott már korábban az az alaplap.
Fogad 2*512 MB SDRAM-ot, igaz, AGP nincs, de a 3 db PCI slot-ba mehetne 1 PCI USB 2.0 kártya, 1 PCI SATA, meg egy 1 PCMCIA to PCI kártya, amibe ízlés szerint lehet tenni wifit, firewire-t stb.
Egy csúcs 1,4 GHz-es Tualatin CPU-val és Lubuntu-val nem lehet rossz, amolyan alap mindenesgép.
Ennyire vacak az a chipset?
-
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
-
motion
csendes tag
Gratulálok ehhez a kártyához!
Nekem is szükségem lenne ilyen 8 bites vga kártyára, mert eredménytelenül jumpereltem, próbáltam 8 bites működésre bírni a Trident 8900CL és 8900D kártyámat, sajnos nem sikerült. Van egy 1978-ban gyártott XT gépem, azt kellene VGA-ra kötnöm, de elég ritka a 8 bites VGA kártya. -
Tim82
félisten
válasz frescho #17908 üzenetére
Bármilyen retró konfigba józan ésszel értelmetlen pénzt ölni, nem?
Múltkor a MorphOS-t nézegettem, kár, hogy csak a trial verzió ingyenes.
Mac-em volt (G3 iMac, utolsó generációs 12" PowerBook, PowerMac MDD), annyira nem hoz lázba egy újabb. (Bár szeretnék megint egy G4 iBook-ot/PB-t, pusztán azért, hogy kipróbáljak rajta egy-két dolgot - megint csak usability-téren.)
-
frescho
addikt
Az 1200 PPC kartyaval egy Poweres Mac korul lesz. PPC-s Amigasra van minden, meg ma is fejlesztenek OS-t, sot van ami x86-ra is letezik. De ertelmetlen az 1200-at hackelni, mert kicsi benne a hely, szoval maceras. Ertelmesebb egy Mac-et keresni, mert azon ugyanugy elfut az ArOS.
https://frescho.hu
-
Tim82
félisten
sEz a "használhatóság vs retro"-téma mindig is érdekelt. Szívesen foglalkoznék pl. egy Amiga 1200-zal (csak én beletennék PPC-s bővítőkártyát stb.) és megnézném, hogy alapfeladatokra (netezés (flash nélkül), zenehallgatás (mp3 - nyilván írtak azért olyan programot Amigára, ami kezeli ezt a formátumot), szövegszerkesztés stb.) mennyire jó használni. Általában alaptétel, hogy ha valakinek csak ilyen feladatokra kellene gép, akkor vastagon elég PC-vonalon egy Pentium III-as, 512 MB - 1 GB RAM-mal (bár azt hiszem, ennyit csak Tualatin-ready alaplapok kezelnek le biztosan), Windows XP-vel vagy egy könnyedebb Ubuntu-származékkal.
Pénteken egyébként egy barátom 12" G4 PowerBook-ját próbáltuk kipofozni. Tetűlassú, melegszik, mint a veszedelem, a benne lévő (valószínűleg 4200rpm-es) Hitachi IDE notivinyó halódik, a slot-in-es combo drive-ja pedig annyira ócska, hogy benyelt egy OS X Tiger telepítőlemezt, amiről próbáltuk volna javítani a vinyót. (OS X alól vinyójavításhoz ugyanis telepítőlemezről futtatott lemezkarbantartás kell...)
Bár az a gép sem egészen a retró kategória, de a Thinkpad-jeimnél az Apple 2006-os platformváltása miatt közelebb van hozzá.
-
djculture
félisten
Én nekem az a retro amit újonnan már boltba nem kapsz. Már az am2/am2+ is az, c2d-t még kapni az nem az. Intel oldalon a két magos p4 intel pentium d805 és felette, ami már nekem retro.
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
Mai szerzemény c128d , c64 gyári csomagolásában a c64 tuningolt
hirdetések között megtalálhatók
(Bacsis összekészítettem már egy doboz kell és megy a pakk)
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest