Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Benéztem az Aprón az Egyéb CPU-k rovatba, és szinte nem is látok mást, csak mobil procit. Nem kéne külön mobil CPU rovat? Ha valami mást keresek, ami régebbi a S370-nél, meg sem találom az egyéb rovatban.

-
gban
veterán
-
neduddki
nagyúr
-
snake1977
őstag
Üdv. Uraim!

Talán érdekel valakit egy IBM Thinkpad 570 noti,dokkolóval (cd-rom-floppy), töltőt nincs, hdd csak kattog, és a legnagyobb szívfájdalmam hogy supervisor passwordot kér, sajnos ezt nem tudtam eliminálni belőle, amint bekapcsol ezzel indít.
366Mhz-es cpu van benne, 128mb kingstone sd ram. Korához képest meglepően jó állapotban belül, bár a teteje már kopottas kissé. Itt egy pdf link a leírásával.
Akit érdekel dobjon egy privit, és megbeszéljük.
-
En PS2 billentyuzetet tartok keznel

Tudja valaki, hogy hol lehet venni hidrogen peroxidot tomenyebb kivitelben par lityis kivitelben?
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
A Passport itt kicsivel föntebb Bacsis szerzeménye, csak ideiglenesen nálam landolt, élesztésre. Kivehető MFM vinyó, az őskorból

Megvan az átalakító, a Xircom printer/ethernet és az IDE cache kártya mellett volt, már megy is a verkli... 16M alaplapi, 8M cache... Két darab 250-es IDE vinyó készenlétben... Jippíííí

Mekkora IO-ütközés lesz ebből

-
Rive
veterán
Amúgy szitu van épp. Végre van egy kis időm a régi cuccokra.
Elő is szedtem egy szépp kis mini-AT lapot 5x86 procc, 16M ram, bele a Graphite, a Bacsis-féle Video blaster beélesítve a Passport vezérlőkártyája mellé, minden indul pöccre, ahogy kell.
Tudjátok mi az a kütyü, ami hiányzik épp a boldogságomhoz?
Hát, egy PS2 -> AT billentyűzetkonverter... Azt kéne most elővadásznom valahonnan két köbméter válogatott szirsz@r alól

-
Rive
veterán
válasz
Murphistic
üzenetére
Egyébként régi merevlemezeket érdemes időnként átmozgatni?
Igen. Sőt, ilyenkor hadd menjenek néhány órát, minimum.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Ez most komoly, hogy 5 éves cucc már retrónak számít? Mert akkor még 4-et kell aludnom és az összes számtech cuccom retro lesz ( a notebook is, amin éppen ezt a hozzászólást írom és minden nap használom ). Ennek most örüljek vagy sajnáljam ?

Egyébként régi merevlemezeket érdemes időnként átmozgatni? Csak mert van egy Pentium I-es gépem benne egy 540MB-os WD merevlemezzel, de már vagy két éve nem volt bekapcsolva.
Murphistic
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
nem zavart meg... a full ref 3850-esen ninsc semmi matrica az így néz ki tehát lehet a nyák és a hűtés referencia, de a katona miatt már mégse referencia, legalábbis az én értékrendem szerint

amúgy egy 5 éves kártyáról beszélünmnk, manapság 5 év már retronak számít, tehát mehet ON-ként is szvsz

-
Yutani
nagyúr
Srácok, nincs valakinek egy eladó ASUS HD 3850 256MB referencia kártyája? Ilyen:

-
Neha erdekes visszaolvasni az idoben.
-20 ev, 92 majus ujsag arlistak alapjan:
286 40-es vinyoval, Hercules monitorral 44k
VGA-val: 21k
386DX felar: 14.5
1MB Memoria: 2999 (Ez emlekszem, hogy lement kesobb 2.5-re, majd amikor leegett valami gyar, akkor hirtelen lett belole 4000Ft.)
SB Pro: 19k
Adlib: 7.2k (Ki forrasztott meg kovoxot otthon a nyomtato portra?)Amiga 500+ 44.9k
C64 12.9kVan valakinek elfekvo arlistaja? Kar, hogy nincs meg egy Ready arlista, most lehetne csamcsogni rajta.
-
Fenyő
őstag
Bacsis nagy bánatára nálam landolt ez a gyönyörűség, mondjuk a srác megkérte az árát, de tökéletes fizikai állapotban van és hibátlanul működik is. Mondjuk a teljesítménye elég átlagos, de annak ellenére, hogy az ATi csak 33Mhz-es veza órajel mellett garantálja a működését, szerencsére megy 40-en is, mondjuk 50-en már kakukk neki, de az meg más szempontból amúgy sem optimális órajel.
-
zoltanz
nagyúr
-
Ranagol_5
őstag
Az elején ha leszedem a burkolatot, akkor ott lehet kihúzni egy kártyát, szerintem az a memória, legalábbis én úgy tippeltem. Kéne szerezni belé' kicsit nagyobbat.
Bacsis: Jövőhétvégén majd ha otthon leszel benézek, aztán leviszem ezt is, mert valamiért csak csipog, nem tudom életre lehelni, pedig mielőtt beraktuk a kocsiba, még nyomtuk rajta a schroch-ot.

-
iday
aktív tag
Ha érdekel valakit, megtaláltam a nokia 7610 -re haosnlitó házat.

[link]
Hipper JNC gyártmány.
-
válasz
pw12345
üzenetére
Nekem egy MSI 760GM-E51 alaplap csinálja ugyanezt. Néha még a sima újraindítással is van baja. Púpos kondik nincsenek, sajna már nem is garis, hogy cseréltessem. Táp tutira jó. Az egy 380W-os Seasonic S12II. Gyakorlatilag már minden volt cserélve, még az alaplap is. Vicces... Néha nem kapcsol be mint ahogy mondod. De hosszabbító lekapcs, elszámol 10-ig visszakapcs, vár 4-5mp-et majd gép benyom és örül, mert megy a motyó.
Ezek mellé még szerintem valami híd hibája is van, mert sokszor megkattam a video vezérlő és nem igazán akar gpu-ból dolgozni, pl MPC-HC-ban mp4-el nincs EVR, akkor fekete a kép. Nem driver gond, reinstall után is csinálja. Néha D3d-t használó játékok nem mennek, restart után meg igen. Szóval itt már komolyabb a gond. -
gban
veterán
válasz
pw12345
üzenetére
Simán lehet kondi, akár a tápban, akár a lapon, de ugyanúgy lehet kontakthiba is. Meg más is.
Púpos kondi - ezt leginkább neked kellene látni
5 rétegű lap - van az több is, de tökmindegy mennyi, egyik felén pákázod, és már jön is ki, hótmindegy hogy hány réteg van összepréselve, azon semmi nem múlik.
Kis, eldugott hely - próbálkozz mobiltelefon javítással, ahol egy milliméterre van az egyik cucc a másiktól, és ilyen helyre kell betenni egy 2x2 mm-es kis chipet, aminek az alján 3x4 óngolyó van. Áldani fogod az alaplapok, kondik óriás méretét
-
pw12345
aktív tag
Az mitől lehet (Abit SD7-533 P4 deszka) az indításkor világít a HDD és a DVD LED,
de nem hallatszik tipikus winyó boot hang és nem is bootol, fekete képernyő,
egy idő után DVD LED is kialszik? Lelövés, újraindítás után indul.
Feszültségek határértékeken belül, a 12V kicsit gyengébb.
Az alaplapi elem döglődésekor gyakrabban lép fel a probléma.
Mi okozza púpos kondik, BIOS, kontakthiba???
Valami ötlet?
Ezt a kondicserét sosem értetem. 1 rétegű 2 oldalason én is cseréltem gond nélkül, de
alaplapon... van vagy 5 rétegű minimum, duplán forrasztva, ráadásul olyan helyeken
a kondik, ahová nőgyógyász kellene.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
laci1128
üzenetére
áhh, 2,6 az nagyon sovány, oylant még nem láttam ami 2,7nél kevesebbet futott
pedig egy időbe folyamatosan cserélgettem őket, volt hogy egy arc leküldött4-et hogy válasszak belőle... sikerült egy olyan példányt kifognom ami ment 3,3GHz-et ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szal jólvan, ha gondolod elküldheted, meglessük mit megy
-
laci1128
tag
válasz
bacsis
üzenetére
Szerintem közel sem megy annyit, nálam 2600 MHz körül problémák voltak (levegővel), bár lehet csak a kommersz RAM-ok miatt. Ha van időd rá, akkor akár kölcsön is adhatom, hogy bevizsgáld bacsis körülmények között vízzel.

Már csak azért is, mert engem is érdekelne mi hozható ki belőle végülis motyókkal.
-
laci1128
tag
Nem tudom a socket 939 retrónak számít-e már vagy még nem, de rémlik, hogy a 939-es X2-esek már szóba kerültek többször is a topikban.

Emiatt is bátorkodom említeni, hogy van 939-es eladó félkonfigom:
ASUS A8N-SLI SE deszka
Toledo magos X2 4200+
És persze memória hozzájuk.
Remélem nem probléma, hogy felhoztam ebben a topikban ezt.
-
laci1128
tag
válasz
bacsis
üzenetére
Gondolom kondi fajtáktól is függ, összes gépem közül eddig egynél voltak púpos kondik. IBM socket 478-as csóri (entry) szerver alaplapjának a VRM részénél levő kondik rendre néhány hét alatt felpúposodtak, sőt némelyik ki is durrant. Szerverként használtam én is a motyót, aztán távoli újraindítás után csak csodálkoztam miért nem lehetett többé bejelentkezni rá...
Cserélve lett az összes, azóta nem rendetlenkedik. -
gban
veterán
-
Rive
veterán
Brutál
Lehet, hogy ezt a 'súlycsoportot' mégse kérem majd kölcsön teszthez 
Az azonosítatlan valami szerintem egy (dual?) procckártya lesz valami IBM szerverhez, nagyhoz. Sok gyorsítótárral, komoly buszvezérlőkkel... Még azt is megkockáztatom, hogy nem eredeti, hanem upgrade-kártya.
-
Yutani
nagyúr
Offolok, piacos sztori tegnapról:
Egy új projekt miatt referencia HD 3850 256MB kártyákat keresek. Árul egy gyerek már egy ideje 6k-ért egy ilyet itt az Aprón. Írtam neki, hogy 5k-ért elvinném. Válaszként reális árról meg ilyesmiről ír. Mondom neki, hogy tudom, mi a reális ár, 7k-ért 3870-et adtam el. 8k-ért 4830-at vettem, de oké, legyen 6k, annyiért elviszem. Erre azt írja, annyiért nem kótyavetyéli el, és felrakta a hirdetésben 7k-ra az árat. Hát nóóóóóóóóóórmális ez?

Komolyan mondom, annyi a nemnormális ember itt is a PH-n, hogy kész...
-
Fenyő
őstag
Ha valaki 486-ost turbózna memóriával, most itt a lehetőség
-
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Kondik jók?
Ismerősöknek szoktam kondizni, egy speckó értékűm nem volt itthon, hozott újat, kb. fél éve. Most megint kellett ugyanolyan, múltkor többet hozott, semmi gond, van még.
Veszem elő, a szemem kiugrott a helyéről: púpos a zsír új, nem használt kondi, amit fél éve hozott!
Nálad is lehet hogy a kondik betegek, még ha nem is látszik, ne lepődj meg semmin, régi a lap. -
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Nem kikötés, csak amiatt dícsértem az Abitot hogy hogy nem hogy megoldották a 100 fölötti frekit, de még S370-nel is adták, pl. BX-133 Raid.
Te meg erre írtad az Asust.
snake1977: simán. De az is lehet hogy a lapod, vagy tápod picit a végét járta, és csak rásegített. De az is lehet hogy egyik sem.
Láttad korábban működni a kártyát más lapban, vagy mondták hogy mit csinál?
"Javítva" tuti nem volt? -
snake1977
őstag
Na igen
Bár ha nem tuningolják benne a cpu-t (10-ből max 2 esetben
) akkor elment akár 3 évet is kondizás nélkül 
Nem ide tartozik, ti vagytok a legnagyobb koponyák, ma kaptam egy hd3870-es karit, ami csikoz állitólag, bedobtam a gépembe hogy lássam mi a szitu, csak épp el sem indult, helyette újrainditotta a gépet többször, kép nélkül, oké mondom kuka, vissza teszem a 4870-esem és ugyanaz, a karin lévő 4 ledből 3 villan majd áram el, áram vissza megint felvillan és igy sorjában, most többszöri ki-berakás után beindult de le is fagyott windows alatt már 1x. okozhatott valami komolyabb kárt a 3870-es az alaplapomban?

-
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Az utánad említett Abit valóban kihagyhatatlan - ugye a BX nem tudott csak 100MHz-et, de Abiték megoldották a 133-at is, meg a Socket370-es foglalatot is hozzátették.
A többi gyártónál nem annyira volt ez jellemző, hirtelen nem is tudok másik lapot mondani ahol ez így egyben megvolt. (Biztos volt azért, de már rég volt, felejtek...). -
bacsis
Közösségépítő
Azért az a 440BX csipszet nem kicsit robbant akkoriban, használták desktop gépekbe, szerver gépekbe, olcsó gépekbe, drága gépekbe csak a nagyon olcsókba volt max 440LX
futott P2-es procik idejébe, futott P3-as procik idejébe, ma meg... 4 intel CPU foglalat van piacon, vagy inkább mondhatjuk hogy 5, és a fene se tudja hány chipkészlet, egy CPU foglalat mellett is van vegy 3-4féle chipkészlet de inkább több, lásd LGA1155
szal kapják be és élljen a 440BX
-
gban
veterán
Biztos nem fogja ennyiért kidobni

Egyébként én pont azon filóztam, hogy vajon nem volt-e gyárilag valami kábelköteg a cucchoz.
Anno volt egy ISA tunerem, kb. ekkora volt az is, ahhoz pl. akkora kábelköteg volt a ki-meg bevezetésekkel, hogy nehezebb volt mint a kártya. -
Rive
veterán
-
snake1977
őstag
Totyik lakók, van egy ilyen csoda lapom, ASRock 775i65G REV 2.03, érdekessége hogy a cpu support szerint elég sok c2d illetve dual core procit kezel, 8x-os agp van a lapon és DDR foglalat,2xsata, esetleg érdekelhet valakit, agp-s kártyák full kihajtásához szerintem jó lehet.
E2180 dual core-al és ati 9600pro-val teszteltem.
Van még 2db agp-s Ati rage 128pro kártya + Asus P4S533E lap +Asus GeF 6200 agp 64bit ddr1, és Gigabyte GeF6200 64bit agp DDR2 - ezen csak dvi kimenettel.
Ár megegyezés szerint.
Érdeklődni pü. vagy az adatlapomon lévő telszámon. -
Turulbir
tag
válasz
Turulbir
üzenetére
Magam előtt látom a következő bacsis cikket: 2D-s kártya mellett lévő Voodoo2 SLI képét feliratozzuk egy VIGA+-al, majd egy digitalizáló kártya segítségével egyazon gépen fel is vesszük.

Egyébként jó kis cucc lehet, gyanítom, hogy ipari környezetben még akár ma is használatban lehet.
Akár még terminátor szimulátornak is lehetne használni.

-
Rive
veterán
válasz
Turulbir
üzenetére
Nem vagyok benne biztos. Lehetségesnek tartom, hogy nem VGA, hanem valami DSUB9 -> RCA förmedvény kell oda, VGA-kimenete meg a feature-csatlakozón keresztül lenne csak.
A két dsub környékéről lehetne egy fotó, esetleg? A nyák szerelt oldaláról.
Ui.: Illetve ez talán nem is annyira szerkesztő, mint mixer, amennyit értek a multimédiához...
Ui2.: néztem, hogy van-e hozzá valami driver, de még kevesebb, mint a VideoBlasterhez...
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Abból indultam ki hogy a leírásban 15 tűs csatit emlegetnek, és bíztam benne hogy 3 soros a nyákon a luksor. Ha így lett volna, ki lehetett volna cserélni valószínűleg egy normál D-Sub csatira, és már meg is lenne oldva a probléma.
Sajnos nem nyertem
Viszont eszembe jutott még valami
RCA kimenet ettől még betehető
TV-re kötöd, megnézed, hátha lesz valami pozitív eredmény.
Kérdés, be van-e kötve, vagy csak a helye van ott a nyákon. -
bacsis
Közösségépítő
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Valamiféle digitalizálónak (vagy azzal egybeépített vga-nak) tűnik a Bt chip meg a feature csati alapján.
Nézd a leírást! Mit írnak a kimenetekről? 15 tűs!
De régen volt 2soros csatis (9 tűs) vga monitorom, lehet, ez is az, vagyis a 15 tűs szabvány elterjedése előtti kivitel. -
bacsis
Közösségépítő
Srácok!
segítsetek már beazonosítani hogy mi a tosz lehet ez!
Szereztem egy jó kis Trident kártyát, amire aszitem valami ütős ISA-s VGA, de ez nagyon nem VGA kártya, mi a franc lehet ez?:
a kártya maga
monitor csatlakozókMi ez valami brutál EGA kártya?
guglizom, guglizom de semmit nem találtam rólaszerk: Húú meg is találtam akkor ez most mégis VGA kártya? de mégis hogy a bélbe dyugok rá VGA moncsit

Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a vaterán bezzeg van 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pedig egy időbe folyamatosan cserélgettem őket, volt hogy egy arc leküldött4-et hogy válasszak belőle... sikerült egy olyan példányt kifognom ami ment 3,3GHz-et