Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70103) Habugi válasza Janou (#70102) üzenetére


Habugi
addikt

Rém egyszerű a történet, nem kell tartanod tőle.

A mostani órajel & fesz kombóval érdemes futnod egy IBT & R15 kört, mellettük mondjuk HWInfo64-el hogy legyen majd teljesítmény/score & hőmérséklet összehasonlítási alapod mit is sikerült elérni.

Utána BIOS-ban szépen elkezded lejjebb vinni a feszt kis lépésekkel és közben minden alkalommal teszteled hogy stabil-e még, szintén pl az említett két programmal, adja magát amint elkezd hibázni meg kell állnod, illetve nem is feltétlen csak ekkor.
Szoktam vele poénkodni hogy az FX-ek legalább annyira jól skálázódnak feszre mint órajel emelésre de igazából ez nem vicc.. :D :N

Ergo pl R15-ben amikor azt látod majd hogy a kapott eredmény durván elkezd zuhanni az első, mostani beállításokkal készült kontraszt eredményhez képest, a helyedben én ott állnék meg.

Egyébként gyári beállításokon használod-e most vagy esetleg már túlvagy a fontosabb dolgokon?
Értem ez alatt hogy pl a Turbo ki van-e kapcsolva csak mert ha nincs akkor még az alulfesz project megkezdése előtt érdemes lenne agyonvágni mert a hőmérsékletügyileg egyből olyan kontrasztot eredményezhet amivel elképzelhető hogy már önmagában is elégedett leszel.

Esetleg amennyiben tényleg egy mese only HTPC-t szeretnél csinálni belőle.., nos alapórajel és mehetsz a fesszel a béka feneke alá is, fenti metotikát követve & tesztelve, ~1.2V környékén CnQ-val sztem röhejesen alacsony fogyasztás is összehozható vele.. :)
Ebben az esetben az IBT el is hagyható, elég ha a restartok alkalmával csak a Cinebench R15-öt ereszted rá, ha azt túléli hiba/BSOD nélkül akkor Balu kapitány sem okozhat neki túl sok gondot.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.