Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14701) orion1025 válasza _seth_ (#14700) üzenetére


orion1025
őstag

Igazából szerintem az akvárium formájával van a "baj".Gondolom elég mély lehet dimenziókat tekintve, csak nincsen hossza, ergo nincs relevánsabb uszótér.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14702) _seth_ válasza orion1025 (#14701) üzenetére


_seth_
veterán

Pontosan, egy kocka de szerencsere jol megvannak a halak, uszkal mind csapatban foleg a pirosorru, azok a legszebbek, a kolibrihal egy zsakutca, halas boltban sok volt egy kis akiban es jol mutatott de itt azt a 10et is keresni kell.

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#14703) mdk01 válasza _seth_ (#14700) üzenetére


mdk01
addikt

Akkor a gibbi se kicsi... amúgy jól néz ki, az anubias nem pontalgásodik?

(#14704) _seth_ válasza mdk01 (#14703) üzenetére


_seth_
veterán

Van rajta sajnos alga, kicsit fokoztam a vízcserét ami javított rajta de még el nem tűnt, gondolom teljesen nem is fog.

1-2 év alatt óriásit nőtt, amikor bedobtam az akváriumba még kb 5 centis volt, most kb 15nél is kicsivel nagyobb. Ezt előbb-utóbb ki fogja nőni és akkor párom 200 literesébe kerül át amiben el fog férni, szép sarok akvárium és több mint 1 méteres az első lapja, ha akar úszkálhat is :D Sajnálni fogom ha el kell vinni, nagyon szép hal :)

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#14705) mdk01 válasza _seth_ (#14704) üzenetére


mdk01
addikt

Tedd árnyékba és akkor nem jelenik meg rajta vagy a több foszfát tudja még gátolni a kialakulását.

(#14706) mdk01


mdk01
addikt

Új tapasztalat, hogy az alternanthera reinickii-nek mint piros növénynek nem is kell sok fény, nem úgy mint azt sok helyen írják, hogy fényigényes. Teszt alatt van egy félárnyékban lévő tő is ami lassan nő, de megmarad és szép is, egyelőre.
Illetve korábban írtátok páran hogy a HM-et nem szeretitek mert idővel elszakad a talajtól. Erre most azt alkalmazom ami ebben a videóban is van hogy nyírás után/helyett kicist megvan nyomkodva lefele kézzel hogy elterüljenek a szálai és akkor jobban lent marad a talajon. Meg hát meg kell nyírni mindig rendesen ahogy az a videóban is van.

(#14707) SSJmeszes válasza mdk01 (#14706) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Azt hiszem GA oldalról Nigro csinálta a videót!

Ilyen kis játékokat te is tettél bele?:DD

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#14708) Silentfrog válasza mdk01 (#14706) üzenetére


Silentfrog
Topikgazda

Nem is tudtam, hogy így kell nyírni ezt a növényt. :)
Mind feljön a víz tetejére amit levágtok és azt ki lehet halászni hálóval?

(#14709) orion1025 válasza mdk01 (#14706) üzenetére


orion1025
őstag

Ezt a GA-sok is mondták már, hogy nem igazán fényigényes, ellentétben a többi piros és sárga növénnyel.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14710) jegenye77 válasza mdk01 (#14706) üzenetére


jegenye77
addikt

R mini nél azt tapasztaltam, hogy reggel sokkal szebb, pirosabb színe van mint este mikor 9 órát ment a lámpa. Furcsa mert úgy gondoltam, hogy a sok fénytől szebb színe lesz de pont fordítva van.
HM nekem szakad fel. Mondjuk én nem nyomkodtam így le. Kérdés mennyire hatásos?
Esetleg úgy tudom elképzelni, hogy ilyenkor a sok levegőbuborékot ami alászorul, kinyomja. Mert sokszor azon kívül, hogy nagyon sűrűsödik és nem a gyökere erősödik az a baj, hogy az alászorult levegő folyamatosan emelni felfelé.

[ Szerkesztve ]

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#14711) mdk01


mdk01
addikt

SSmeszes: Nem az a része kimaradt:)

Silent: nem így kell de így is lehet. Neten sokfajta nyírásmód van. Feljön, de én lemarkolom a nagyját, meg utána csipesszel a nagyobbakat, a többi apraját meg egy kisvödörrel a felszínről lekapom. A maradék nagyon aprót meg összegyűjti a felszín szívó.

Orion: Mármint hogy az alternanthera annak ellenére hogy piros nem fényigényes, de a többi piros igen?

jegenye: Nekem egyelőre bevállt, de én is közel ilyen rövidre nyírom és le kell nyomkodni. A HM alapból elvan kevés fénnyel is de akkor terül ilyen szépen mint a videón ha sok fényt kap és akkor szépen hozza lefele a gyökereit is amivel tud kapaszkodni. Én most erre a gyökér növesztésre próbálom inspirálni, egyúttal alacsonyan tartani hogy vmi hasonló gyepet csináljak. Van most egy másik ilyen növényem annak nem tudom a nevét az állítólag jobban terül a talajon.

(#14712) Jamby18 válasza mdk01 (#14706) üzenetére


Jamby18
senior tag

Nagyon jó ez a videó, erre irányulna a kérdésem, meg akik nagyon értenek a vízhez. Hogy amikor ilyen nagy mennyiségű növény "rész" lesz a vízbe az miként hat a vízre? Ha levágunk egy elhat levelet, sok növényi származék kerül a vízbe a levél nyílt szárán?
Mivel lehet egyáltalán ezt szűrni? Szén, vagy siporax? Vagy elég egy sima belső szivacs szűrő amin van élőbevonat?
Most csak egy lehet buta példa, :B de egy szobai növénynek ha levágjuk a levelét, akkor mint az emberi vérzés a sebet rövid időn belül lezárja. De egy vízinövénynél ez hogy néz ki, onnantól bomló anyagokat bocsát ki, halakat ez zavarhatja valamennyire?

Hogy miért is kérdezem ezt. Továbbra is ha 2 nap eltelik, megjelenik ez a kékes fátyolos "izé" a víz tetején :W Úgy hogy éjjel-nappal meg talán nem nagy szám Pick Up 2006 szűrő, és hullámozza is a víz felszínt.
És. Új a talaj, mikor újra berendeztem meleg ízzel kimostam az akváriumot, újak a kövek növények. Szal semmit nem hoztam át az előző akváriumból, mégis a víz tetején mejleneki, ha vízcserét csinálok a cső összetöredezi pici részekre, és a vízfelszínt majdnem egészéről is "leszívom" ezt az anyagot.
Tehát valami okozza ezt, eddig nem tettem rá üvegtetőt, az is eszembe jutott hátha ami por beleszáll okozza, de tetővel is megjelenik, csak ez a sima szivacs szűrő nem lenne elég? :F És hogy a növényekre vissza vezessem, a micro sword növény, gondolom én :U a vásárlás, ültetést akklimatizálja :U talán át, de egy-két csoportnak a levelei elsárgultak,átlátszóak lettek, remélem ezeket akarja eldobni, majd hajtani normálisan. Nah és ezek a szálak okoznák a bomlást.

[ Szerkesztve ]

(#14713) SSJmeszes válasza mdk01 (#14711) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Állítólag jelenleg ennek a növénynek volna a legapróbb levele. ( Marsilea Crenata )
Nálam is van ilyen növény.. csak hát nem nagyon terjed, mert vagy rárugdalják a halak a tetejére az Amazóniát, vagy még az elején eléggé sokat felrugdalt a hamis sziámi algázóm.. + beültettem most egy részt, tenellus al, ami igen csak szaporodik és benőtt a crenata közé is!:D

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#14714) Jamby18 válasza Jamby18 (#14712) üzenetére


Jamby18
senior tag

mejleneki=megjelenik :B
Meg annyit kihagytam, hogy hol negyed, hol fél 7+13 golyócskák a talajban, és 10-19h ig megy a világítás.
Szűrőre nem lehet légbefúvást csatlakoztatni, ha esetleg ez lenne gond. Bár mintha itt olvastam volna, hogy nem fontos nagyon levegőztetni, ha hullámzik, örvénylik a vízfelszín akkor is jó az oxigén forrás.

(#14715) Silentfrog válasza mdk01 (#14711) üzenetére


Silentfrog
Topikgazda

Teljesen más egy növényes és egy sügéres medence.
Nekem oda kell figyelni hova nyúlkálok,mert ha a zebrasávosok "fészke" körül matatok akkor a hím keményen meg szokott harapni.
Nálad ilyen gond nincs! :)

Én teljes bizonyossággal állítom,hogy ettől az eleségtől is olyan lesz a vízfelszín mint amit te is írsz.
Amikor artémiát,krillt kapnak fagyasztva,vagy Sera Vipan-t,Flora lemezest adok nekik és pár napig kimarad a granulátum akkor eltűnik a vízfelszín tetejéről az említett zavaros hártya.
Ha egészen felhúzod a belső szűrőt,úgy, hogy csobogjon akkor sem tűnik el?

[ Szerkesztve ]

(#14716) orion1025 válasza mdk01 (#14711) üzenetére


orion1025
őstag

Igen, úgy gondoltam.Például a Ludwigia glandulosa is megél fényágyú nélkül, igaz akkor nem lesz rózsaszínes, hanem kicsit barnás-bordós marad.

[ Szerkesztve ]

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14717) Jamby18 válasza Silentfrog (#14715) üzenetére


Jamby18
senior tag

Ahham értem, valamiféle olajos adalék lenne az összetevőkbe? Nekem ugye semmiféle kaja okozta forrás nem jöhet szóba, mivel hal híján nem etetek :) szűrőt kipróbálom, remélem nem fog zavarni este, egy kis halk búgás így is hallatszik.

(#14718) jegenye77 válasza Jamby18 (#14717) üzenetére


jegenye77
addikt

Mennyi idő telt el, hogy újra rajtad az aksit?
Én még most is az mondom, hogy ne legyél türelmetlen!
Nekem egyszer egy 120 literes aksinál ugyan ez volt. Zavart nagyon de azt tanácsolták várjak vele mert el fog múlni és el is múlt! Persze azt a réteget mindig leszednem de mást nem csináltam neki.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#14719) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Sziasztok!

Ahogy rákeresgettem látom többeteknek van itt aranyhala, de amiért én írok, olyan helyzetet nem láttam, hogy valaki írta volna már.

Na, szóval van egy 200 literes akvárium, benne egy Eheim Pickup 2012 szűrő, két aranyhal, egy nagyobb, kb. 10 cm-es sárgás, és egy pici fekete. A nagyobbik 5-6 napja van benne, a pici tegnap óta. A nagyobbik 3 napja szinte folyamatosan a szűrő alatt tanyázik, a pici pedig tegnap délután óta a szűrő fölött. Kérdésem, hogy ez miért lehet? Néha elő jönnek kicsit, aztán vissza oda. Van valakinek ötlete ez miért lehet? Ennyire szeretnek elbújni, vagy nem tetszik nekik az áramlás nagysága, iránya? Azt is próbáltam, hogy másik irányokba is fordítottam, viszont a szűrt víz mennyiségét gondolom maxon kell tartani, azt olvastam az aranyhalaknál ez fontos, a levegőztető része pedig alacsonyra van állítva.

(#14720) biomassza válasza Jamby18 (#14717) üzenetére


biomassza
csendes tag

Az a réteg a felszínen főleg fehérje, ergo mindenféle tápban van. Lehet papírtörlőzni, felszínt mozgatni, vízcserénél leszívni, külső szűrő akváriumból kimenő ágára leszívót tenni, hanyatt fordítani egy belső szűrőt stb. Nálam a békalencsével váltják egymást. Havonta van pár nap amíg ideális a helyzet, aztán a többiben vagy a film jelenik meg, vagy a békalencse túl sok.

(#14721) bringasisti válasza S. Szabi (#14719) üzenetére


bringasisti
őstag

Sajnos kérdésedre szakszerű választ adni nem lehet. Kevesen vannak biztos hogy félnek. " Ekkora medencében nem akarnak eltévedni ". Várjál vele és ha betegségre utaló jel nem tapasztalható meg esetleg veszel még egy két társat szerintem kialakul. A szűrő amit használsz lehetne kicsit negyobb is.

BENEFON DELTA--------N8

(#14722) orion1025 válasza S. Szabi (#14719) üzenetére


orion1025
őstag

Nekem is az ugrott be, mint amit bringasisti írt, hogy félhetnek, nem véletlenül egy pontba menekülnek, gyanítom berakáskor is oda tehetted őket, ahol most portyáznak.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14723) S. Szabi válasza orion1025 (#14722) üzenetére


S. Szabi
őstag

Berakáskor pont az akvárium másik felébe kerültek, szóval nem ott voltak először, valahogy oda találtak, és ha körbe úszkálnak kicsit, akkor is oda mennek vissza.

bringasisti: Nincsenek betegségre utaló dolgok, rendesen is esznek. Múlt héten vettük az akváriumot, ezt a szűrőt használták eddig is, mondjuk azt nem tudom milyen halak voltak benne előtte.

[ Szerkesztve ]

(#14724) orion1025 válasza S. Szabi (#14723) üzenetére


orion1025
őstag

Ha múlt héten vettétek, akkor egy kicsit korai még az a hal betelepítés téma, pláne ilyen nagy víztömegnél.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14725) S. Szabi válasza orion1025 (#14724) üzenetére


S. Szabi
őstag

Akkor még nem szabadott volna bele tenni a halakat? Hát az sajnos már mindegy... :S Akkor majd idő kérdése és hozzá szoknak? Vagy nem is fogják jól érezni magukat? Eléggé kezdők vagyunk a témában, nekem nincs is sok közöm hozzá igazából (persze nekem is nagyon tetszik), tesómék vették anyával, meg a nagyobbik halat úgy kapta két hete (eddig egy kis akváriumban volt ideiglenesen, aztán most sikerült szerezni ezt a nagyot) meg ők is rendezték be, töltötték fel, stb. Lehet még jobban utána kellet volna olvasni előtte...

[ Szerkesztve ]

(#14726) orion1025 válasza S. Szabi (#14725) üzenetére


orion1025
őstag

Élőlényeket minimum 3 hét után illik beletenni, addigra már valamennyire beállt a víz.Új hely a halaknak, a víz is sokkoló tényező, ne csodálkozz ha így reagálnak.Plusz azt sem tudni mennyi növény van benne, mint búvóhely, bár az aranyhal megrágja az élő növények többségét, így műnövényt szoktak berakni mellé.Ez persze se nem esztétikus, se nem hasznos a víz paramétereinek, szóval az aranyhalazás egy komplett zsákutca, nekik tóban van a helyük.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14727) Silentfrog válasza S. Szabi (#14725) üzenetére


Silentfrog
Topikgazda

Nálam volt olyan hal ami egy hónapig le és fel úszkált,nem találta a helyét. Tehát ha csak pár vannak benne a halak akkor teljesen normális,ha bujkálnak.

(#14728) bringasisti válasza S. Szabi (#14725) üzenetére


bringasisti
őstag

Ha már így alakult 2 hétig mig a bacik belakják a rendszert 2 naponta adjál enni és keveset. Nem fog a viz megzavarosodni és a halak se halnak éhen

BENEFON DELTA--------N8

(#14729) mdk01 válasza Jamby18 (#14712) üzenetére


mdk01
addikt

Sokminndetől lehet a fátyol. Én amit hallottam az pl. hogy lehet fától, kajától, vagy akvárium indításkor szokott még előfordulni, hogy neked miért van azt nem tudom. Ha régen indulta az aksi akkor utóbbi két varriácó közül lesz valamelyik.

(#14730) orion1025 válasza bringasisti (#14728) üzenetére


orion1025
őstag

Egy ekkora akváriumnál + halmennyiségnél szerintem a normális etetés sem okozna gondot, annyi káros anyag nem termelődne.

mdk01:

Lehet fától is, de leginkább akkor, ha az egyébként is penészesedésre hajlamos, vagy penészes.

[ Szerkesztve ]

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14731) S. Szabi válasza orion1025 (#14726) üzenetére


S. Szabi
őstag

Ilyen:

(#14732) orion1025 válasza S. Szabi (#14731) üzenetére


orion1025
őstag

Kevés benne a növény.Az aljzat elmegy, ha nem lennének benne a színes darabok, akkor az tökéletes lenne, mert a sötét aljzatot minden élőlény jobban kedveli.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14733) S. Szabi válasza orion1025 (#14732) üzenetére


S. Szabi
őstag

Nekem amúgy sem tetszenek benne azok a színes kövek, de nem tudtam őket lebeszélni róla, de akkor talán majd most. Meg akkor majd még két növényt teszünk bele, aztán meglátjuk pár hét múlva hogy alakul.

Köszi a hozzászólásokat!

[ Szerkesztve ]

(#14734) orion1025


orion1025
őstag

Ez a dolog még mindig él :R

Ellenben van még egy GA-s nano üveg diffúzorom, ha valakit érdekel olcsón.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14735) bull84ghia válasza orion1025 (#14734) üzenetére


bull84ghia
őstag

Mennyire igényes ez a fajta növény?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#14736) orion1025 válasza bull84ghia (#14735) üzenetére


orion1025
őstag

Egyik sem kimondottan az, sem fényre, sem tápozásra.A Hydro japan nálam jobban burjánzik víz felett, mint akváriumban, pedig ott sem kutya.Két hete ültettem újra az egyik wabi tálam, de két napja már ritkítás volt, pedig nincsenek így sem agyontápozva.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14737) bull84ghia válasza orion1025 (#14736) üzenetére


bull84ghia
őstag

Mi pénz lenne postával együtt?
Jöhet PM-ben is a válasz.

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#14738) orion1025 válasza bull84ghia (#14737) üzenetére


orion1025
őstag

Megy PÜ! :R

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14739) mormota


mormota
senior tag

sziasztok.

keresek kis teljesítményű levegőztetőt, igazából nem vizes környezetbe (füstkészítő géphez lesz)

a kérdésem, hogy mennyire jók a bolti 1500-2000 Ft-os darabok?
esetleg valakinek egy elfekvőben pécs környékén?

Illusztrálok, tehát vagyok

(#14740) orion1025 válasza mormota (#14739) üzenetére


orion1025
őstag

Az az árkategória még leginkább gumi membrános módon működik, amik nem túl tartósak.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14741) mormota válasza orion1025 (#14740) üzenetére


mormota
senior tag

akkor a következő kategória az milyen tartomány és hogyan működik?

Illusztrálok, tehát vagyok

(#14742) bringasisti válasza mormota (#14741) üzenetére


bringasisti
őstag

. Nem tudom milyen paraméter ami alapfeltétel, én 15 êve ezt a típust használom.2 db van az egyik kicsit hangos ez a tartalék a másik megy folyamatosan , de a halknak is van hangja. A 001 ês a 002 típust nem ajánlom mert azok burkoltak ês sok volt a selejt. Van nagyobb kapacitású is. Működêse egyszerű: egy vándormágnes szaladgál ide oda, és két szelep ami házilag potolható szilikongumi amit 3 évente illik cserélni. Ha érdekel szétkapom

BENEFON DELTA--------N8

(#14743) bringasisti válasza bringasisti (#14742) üzenetére


bringasisti
őstag

BENEFON DELTA--------N8

(#14744) mormota válasza bringasisti (#14743) üzenetére


mormota
senior tag

hát igazából valami gyengébb kellene, ilyesmit készítek.
a bödön része megvan, csövezés is megvan a tetejére, már csak a légpumpa kellene, de nem akarom, hogy túl erős legyen, mert akkor gyorsan leég a forgács.

Illusztrálok, tehát vagyok

(#14745) bringasisti válasza mormota (#14744) üzenetére


bringasisti
őstag

Megoldás

BENEFON DELTA--------N8

(#14746) mormota válasza bringasisti (#14745) üzenetére


mormota
senior tag

értem, köszönöm

Illusztrálok, tehát vagyok

(#14747) Silentfrog válasza bringasisti (#14745) üzenetére


Silentfrog
Topikgazda

Milyen dolgaid vannak neked! Békebeli cuccok! :)

(#14748) bringasisti válasza Silentfrog (#14747) üzenetére


bringasisti
őstag

Mikor elkezdték forgalmazni mindeni félt mert kínai. Az említett két kis tesó valószínűleg a design burkolat miatt melegedett és leégett a tekercse! Ezek azért bírják a strapát mert nem pohár alakú a membrán ami kirepedezik

BENEFON DELTA--------N8

(#14749) Silentfrog


Silentfrog
Topikgazda

Írnátok nekem magyar, nevesebb, akvarisztikai boltokat akik kiszállítanak is?

Olyanra gondolok mint a számítástechnikába az Ipon, Aqua , Hardverker. stb

(#14750) orion1025 válasza Silentfrog (#14749) üzenetére


orion1025
őstag

AkváriumPlus

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.