- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
biomassza
tag
válasz
bull84ghia #14498 üzenetére
Szia - ha gyanús a víz szaga, javaslom tegyél a szűrőbe aktív szenet pár napra, az megoldja. Nyilván a kiváltó okot persze nem.
-
orion1025
őstag
válasz
bull84ghia #14498 üzenetére
A harcsák meg a rákok kevésbé kényesek vízparaméter szempontjából.Nem tudom mennyit járattad az újonnan összerakott akváriumot az élővilág betelepítése előtt, de sokan 1-2 hétig még növényt sem ültetnek ezen időszakban.Jó pár hét kell ilyenkor a teljes "beéréshez", ilyenkor lehet hasznos a régi akváriumnak a vize, vagy esetleg máséból származó, hogy rendes bacik is legyenek benne, ezzel is felgyorsítva a folyamatot.Gondolom itt lehetett nálad valami hiba, ezért lett a pusztulás.
Bár a büdös vizet még mindig nem tudom hova tenni, és annak esetleges közrejátszó szerepét.Akkor tud szagos lenni esetleg, ha nem megfelelő mennyiségű a cserélt víz, na meg ennek az időszaka.Kicsi akváriumnál sem feltétlenül kell betartani a hetenkénti vízcserét, én is például 2-4 naponta 25%-t cseréltem évekig.
-
orion1025
őstag
válasz
bull84ghia #14496 üzenetére
Az akvarizálás sok türelemmel jár, de egyszer kell eltalálni mindent, utána sokkal könnyebb lesz, na meg nem is fogja amolyan tehernek érezni az ember az egész hobbit.
-
orion1025
őstag
válasz
bull84ghia #14482 üzenetére
Ahogy mdk01 is írta, legalább két hét kell mire látod a növényeken az addigi tápozás eredményét.Tehát ezért érdemes két-három hétig azonos mennyiségben tápozni, majd ezen idő letelte után változtatni ezen, amennyiben szükséges.
A manadonak meg nem lehet büdös szaga, de még a táptalajnak sem.Idővel meg tud poshadni, de az "évekeben" mérhető.
-
mdk01
addikt
-
Nagymelák
senior tag
-
myk74
senior tag
válasz
bull84ghia #14480 üzenetére
Szerintem a világítás nagyon sok!
Én ezekre a paraméterekre kb 8h-t világítottam.Szerintem sok a növényeknek.Számold ki kb mennyi vízre van 36w világításod!Pontosan milyen méretű akvárium?Milyen vastagon van benne talaj?
A talajnak nem hiszem hogy furcsa szaga lenne(hacsak nem szennyezett),sokáig volt manadom semmi furcsát nem produkál a vízzel.Szerintem is várj még pár hetet ,akkor derül ki igazán hogy van-e gond.Cserélj rendszeresen vizet hetente és nem hiszem hogy lenne bármi gond is a későbbiekben.HTCX715!
Jövőhéten lehet küldöm a garnikat! -
HTCX715
tag
válasz
bull84ghia #14480 üzenetére
Amikor nekem baja volt a növénynek akkor kiraktam egy befőttes üvegbe esővízbe+homokbaés szebb lett mint az akváriumba.(azóta is van benne: )
-
HTCX715
tag
válasz
bull84ghia #14475 üzenetére
Mennyit világítassz naponta?
-
mdk01
addikt
válasz
bull84ghia #14475 üzenetére
Ez a hobby nagyrészt a türelemről szól, főleg a növényes része. 1 hét az semmi, 2-4 hét kell mire látható hogy jó-e az amit 3hete csinálsz.
Várj még vele most kezdenek sztem alkalmazkodni.
Mikor elkezdi hozni az új leveleket és azokkal történik vmi abból lehet következtetni.
Vmilyen értéket mértél, van vmi teszted kiindulásnak? -
mdk01
addikt
válasz
HTCX715 #14474 üzenetére
Fentebb megbeszéltük a már a rózsakvarc témát, 4szem csigaháztól meg nem lesz 3,5nk-val több a vízkeménységed, rendes vízcserével.
500ml-hez. 20ml akvárium víz meg hát...Na majd számolj be mi lett a végeredmény.
Nézz körbe külföldi oldalakon is ott biztosan találsz rendes leírást. -
bull84ghia
őstag
Szükségem volna egy kis segítségre a jártasabb emberektől
Kb 1 hete kicseréltem a talajt manado talajra és a víz kb 70%-át is pihentetett csapvízre.
easy cargo és profit adagolás naponta 1ml mindkettőből. (60l az akvárium)
De a növények nem akarnak növekedni sőt azóta naponta vágom le az elsárgúlt leveleket.
Szűrőben csak siporax van, villágítás 36w fénycső.
PH mértem az annyi mint régen volt amikor szépen burjánzott a növényzet. -
HTCX715
tag
Ezt én csináltam mert nem találtam értékelhető infót. Az állott csapvízhez(amiben már nincs klór) azért teszek akvárium vizet/~15-20ml/ mert hátha elkezdenek szaporodni benne a bacik. Nálumk az indikátor és az ezzel foglal térkép is azt mondja lágy a víz.Az akváriumot azért ennyinek saccoltam mert van benne egy kis darab rózsakvarc és néhány kisebb csigaház. Azért lágyítom mert nem akarom, hogy elkeményedjen a víz. Ahogy számolgattam nekem olyan 3nk° körül jön ki ez a lötty.
Most veszem csak észre: Nektek minden rendben van a hozzászólások számozásával? -
mdk01
addikt
válasz
HTCX715 #14469 üzenetére
1. Ahonnan vetted ezt a "receptet" ott kérdezz ennek utána ez sztem kicsit speciális dolog ahhoz mint amire ez a topik való. Persze nem gond ha megkérdezed de, lehet 3év múlva is itt tartasz majd, ha csak itt érdeklődsz.
2. Ha 500ml csapvízhez hozzáraksz pár ml akvárium vizet azzal szted mit érsz el, mert sztem nem sokat. Többet kellene adni mondjuk felesbe, de én nem értek ehhez a részéhez, csak úgy gondolom.
3.Hogyan lehet az akvárium vized 14nk a csapvíz meg 10.5nk? -
HTCX715
tag
Léci valaki, ma össze akartam rakni mert hétköznap nemigen lesz időm. http://m.prohardver.hu/tema/akvarisztika/hsz_14469-14469.html
-
HTCX715
tag
Na megalkottam egy "receptet" az ikráztató vizéhez:
-0.5l akvárium víz(~14nk°)
-0.5l állott csapvíz+pár ml akvárium víz/bacik/(~10.5nk°)
-3.5l deszt víz(~1nk°)
-0.5ml metilinkék(~13 csepp)
-0.5ml xantakridin/vagy xanta-mix/(~13 csepp)
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nálunk lágy a víz és az akváriumhoz is szoktam desz vizet adni.
Erre kérnék egy ellenőrzést lehetőleg sürgősen mert hétfőn el akaron ujságolni a haveroknak hány neonhalam kelt ki: ) -
biomassza
tag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Jamby18 #14458 üzenetére
20%-os ecet+só.
Ez a legolcsóbb és legjobban akváriumbarát. De ez sem mehet bele a vízbe.
Van valami direkt vízkő eltávolító akváriumba ami nem káros ha belemegy a vízbe,de nem jegyeztem meg a nevét mert elég drágának tartottam és nem is vettem.(#14459) Pikkolo^^.: Nálam is ez a gond,egyszer rákaptak a Sera discus granulatumra azóta nincs algaevés,csak a granulátumot lesik!
-
Pikkolo^^
addikt
Az ancikat hogyan lehet visszaszoktatni az algaevésre?
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok! Vízkő eltávolításra milyen akvárium barát szerek vannak? Hirtelen az ecetre gondoltam vagy kólára
fűtő,szűrő, és a víz szintjén van sok vízkövem, de nem akarok nekiesni valami fürdőszobai szerrel.
Pl. leengedem a vizet félig és felül letörölgetném zsebkendővel, hogy ha bele esne véletlenül a vízbe egy kevés vízkő pl, akkor se legyen baj, mint ha domestossal esnék neki.
köszi -
HTCX715
tag
És pontosan milyen legyen a vízösszetétel?
A xantakridin ugyan az mint a xanta-mix?(mindkettő van csak a xantakridinből már kevés) -
biomassza
tag
válasz
HTCX715 #14453 üzenetére
Szűrés mindenképp menjen, mert kampó a kicsiknek nélküle. Sőt - beállt szűrő legyen, vagy legalább starter baci bele. A szívóágra simán rá tudsz tenni egy szivacsot, hogy a halakat ne a vödörből kelljen kikukázni
A nyomóágon pedig mindenképp fojts, mert tsunami lesz a vízben.
Szerk: ha penészedne, akkor amit érint ikrát mindenképp vedd ki, plusz esetleg metilénkék és xantakridin bár megoszlanak a vélemények a hatékonyságáról.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
HTCX715 #14453 üzenetére
Inkább legyen benne szűrő az elejétől fogva csak fogd vissza vízforgatást. A túlszúrt akvárium kifejezést nem a vízforgatásra értik szerintem,hanem a szűrőanyag minőségére,és mennyiségére.
Nem tudom,hogy penészednek e az ikrák , nálam a neonhal a desszert a sügereimnek!
-
HTCX715
tag
válasz
Silentfrog #14452 üzenetére
Túlszűrt akvárium márpedig nemlétezik: )
Szerintem ráhúzok egy női harisnyát az hátha segít, de az is lehet, hogy csak akkor rakok be szűrőt ha már stabilan úsznak(akkor is harisnyával)
EZEK AZ IKRÁK IS PENÉSZEDNEK? -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
HTCX715 #14451 üzenetére
Nem lesz kicsit sok a szűrő egy ekkora üveghez?
Elég aprók az ivadékok /két szem egy kis farokkal/ ,vigyázz, hogy nehogy a szűrő beszívja őket,én már jártam így,azóta a nevelde akváriumba a belső szűrő szivacsát félig perlon vattára és fölé biológiai szűrőanyagra cseréltem.
-
HTCX715
tag
Összeraktam egy 5literes befőttes üveget egy nagy műnövényt és egy 250l órás szűrőt.
A kérdéseim : Kell-e szűrő illetve levegőztető az ikrarakáshoz és a keltetéshez?(ha csak pár darab kel ki akkor ebben nőnek fel odáig, hogy bekerühessenek a nagyokhoz)
A mekkora egy ilyen ikra? Átmennek-e lerakás után egy nagylyukú szúnyoghálón?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest