Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7951) liksoft válasza Pörp (#7950) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Hát... Azért ha az elmegy, annak oka szokott lenni. Ritka a hibás alkatrész. Viszont meg kell oldanod a firmware kompatibilitást is! Ugyanis azonos modellszám alatt is gyárt a WD eltérő mechanikájú darabokat. Annak kezelése meg ugye az elektronikáé.....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7952) TonTomika válasza liksoft (#7946) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Hmm, oké. Ettől függetlenül engem még mindig érdekelnének azok a windowsos programok, amiket említettél, hátha sikerül valamivel megoldást találni. Nem baj, ha kell hozzá windows.

(#7953) Pörp válasza liksoft (#7951) üzenetére


Pörp
senior tag

Hi! Kőszönöm a segítséget. Hogyan tudom a fw verziót kideríteni a mechanikán és az elektronikán?

(#7954) liksoft válasza Pörp (#7953) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A firmware verziót még a Sentinel is kiírja, de a fej típusát már csak a gyári adatokból tudja a firmware-t kezelő rendszer. Azt meg adatmentéses cégek használnak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7955) liksoft válasza TonTomika (#7952) üzenetére


liksoft
Topikgazda

[link] vagy [link] vagy Google a barátod. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7956) anorche1


anorche1
őstag

Sziasztok!

Egy maxtor diamon max 22 -es típusú 500gb -os merevlemez az egyik napról a másikra meghalt, bios -se látja. Kábel csere volt.
Olvastam neten, hogy ez egy típus hiba, méghozzá firmware hiba, amiben több maxtor és seagate hdd érintett. Garancia nincs már rá, de azért megpróbáltam felkeresni a gyártót, hogy ha már ekkora balf..., hogy hibás merevlemezeket dobnak piacra, akkor legalább ingyen mentsék le az adatokat, de a seagate oldalán egy e-mail címet sem találtam, végül a seagate support twitter oldalára írtam, ahonnan a seagate adatmentő honlapját linkelték. Itt sincs e-mail, csak telefonszám. Van külön szám "Czech Republic, Denmark, Hungary, Lithuania, Romania, Sweden and Rest of Eurozone " lakóinak, de eddig nem mertem felhívni, több okból sem: nem tudom mennyibe kerülne ez a hívás, és nem tudom milyen nyelven beszélnének velem. Angolt írásban jól értem, de kizárt hogy telefonon keresztül érteném, és mégkizártabb hogy tudnék érhetően beszélni.
Közben találtam DIY módszereket: [link] és [link]. Ezekről vélemény? Az elektronika kuka, így szerintem sokat nem vesztenék, ha megpróbálnám.
Bármi tipp, ötlet?
Előre is köszönöm! :R

Szerk.:
A winyó adatai:
SN: 9QM2HYWH
PN: 9GT154-325
FW: MX15 (ez megfelel a seagate féle ST15 -tel)
STM3500320AS
500GB

[ Szerkesztve ]

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#7957) DRB


DRB
senior tag

Sziasztok!

Van itt valaki aki ismeri a DMDE nevű kis progit? Úgy értem gyakorlatban is, nem csak így névről. Az a helyzet, hogy van egy törölt partíciós 1 TiB-os lemez nálam adatmentésre, és ez a DMDE az egyetlen, legalább is azok a szoftverek közül amiket próbáltam, amelyik képes helyreállítani az adatokat a lemezről. Mindent megtalál a törölt partíción, helyre is tudom állítani az anyagot, de csak fájlonként, sehogy nem tudom mappaszerkezettel(mappa=könyvtár, kinek mi a szimpatikusabb elnevezés, vagy épp hogy tanulta/szokta meg, nekem mappa :) ) együtt kimenteni az egészet. Már kb. 20 GiB-nál tartok(~360-ból), és kezdem elveszíteni a fonalat, minden egyes fájl mentése előtt létre kell hoznom a céllemezen az adott fájlhoz tartozó mappaszerkezetet(természetesen ha egy mappában több fájl van, akkor az megy egy lépésben is). Ha esetleg zavarosan fogalmaztam, akkor írok egy példát: Képek\Peca\Tisza\2014.05.09\ mappaszerkezet utolsó mappájában vannak mondjuk a *.jpg(kép) fájlok, kijelölöm a Képek mappát, ezzel kijelölöm az almappákat, fájlokat, szóval úgy tokkal-vonóval mindent ami a Képek mappa alatt van, elindítom a mentést, de dob egy ablakot ezzel: Directory exists already, itt van pár továbblépési lehetőség, de egyikkel sem jutok előrébb. Persze ennél bonyolultabb a mentési folyamat(több lépés van, míg eljutok a Directory exists already-ig, de akár hogy csinálom mindig ide jutok :((( ). Ha esetleg valaki képben ezzel kapcsolatban, akkor leírom részletesebben is a dolgot, hogy minden világos legyen, illetve hálás lennék ha segítene. Addig is mentem egyenként a fájlokat. :O :DDD

Előre is kösz a segítséget! :R

Szerk: Közben azért bogarásztam a DMDE idevonatkozó súgójában, de sajna nem igazán jutottam előrébb.

[ Szerkesztve ]

(#7958) liksoft válasza anorche1 (#7956) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

A házi módszerekhez nem szólok hozzá. Annyit viszont jeleznék, hogy a hiba leginkább akkor szokott jelentkezni, ha a drive már nem tud korrekt módon írni, olvasni. Vagyis ennek az állapotnak a SMART-ban szokott lenni előzménye.
Sok sikert. A gyári árakról sincs információm, de tudtommal nem ingyen van. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7959) liksoft válasza DRB (#7957) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia, gondolom a demo menthet 1-1 file-t, a fizetős meg a kijelöltet. Csak ötlet, mert mást használok.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7960) DRB válasza liksoft (#7959) üzenetére


DRB
senior tag

Szia!

Szerintem félreértetted, bármennyi fájlt ki tud menteni egyszerre, csak a mappaszerkezetet nem hozza létre. Azaz a kijelölt fájlokat mappa(szerkezet) nélkül másolja a megadott helyre.
Egyébként nem a free hanem az express verzió van meg, jövő áprilisig érvényes a licenc. Egy kollégám vette még tavasszal, volt vagy 15 euro, igaz csak egy évre, tőle kaptam kölcsön. Sajnos különösebb tapasztalata sincs vele, kb egyszer használta a progit, és ugyan úgy ment a dolog mint nálam, de neki csak egy bazi nagy videót kellet kimentenie, úgyhogy segíteni sem tudott. De igazából már mindegy, megcsináltam a melót, csak kicsit macerás volt a dolog. Ettől függetlenül továbbra is jöhet a segítség, bátran írjon aki képben van a DMDE használatával kapcsolatban. ;)

(#7961) Saltwater válasza anorche1 (#7956) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Szia!
A vezérlőlapnak valószínűleg nincs baja, ha a drive felpörög.
Be kell szerezni egy TTL adaptert, és ha bedobod ide a terminál üzenetét a meghajtónak, akkor lehet érdemben megállapítani az esetleges hibát, és hogy merre kell tovább indulni.

https://hdd-adatmentes.hu

(#7962) flash-


flash-
veterán

sziasztok

van itt egy hoember 2-nevű ember akinek sok pozítv visszajelzése volt.
nem tudom elérni. Már nem foglalkozik adatmentéssel?

valami ötlet?
jó lenne elérni..

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#7963) Saltwater válasza flash- (#7962) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Írtam privátot....

https://hdd-adatmentes.hu

(#7964) Armahun


Armahun
addikt

Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget.

Egy régebbi maxtor lemezről szerettem volna lementeni pár dolgot.
Kiszereltem egy gépből, hét elején rádugtam a sajátomra, megnézegettem, hogy hol mi van rajta mit kell leszedni, kikapcsoltam félretettem.
Tegnap nekiláttam volna, rádugom a gépre elindítom, teszek veszek, mire felnézek már fut a lemezellenőrző.
Lefutott és ez a kép fogadott utána:



Lehet vele kezdeni valamit?

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#7965) liksoft válasza Armahun (#7964) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Két dolog lehetséges.

1. Feltételezhetően érintkezési hiba miatt hibásan írt, így a CHKDSK is hibákat vétett. Ebben az esetben egy jó adatmentő program mely a hibás szektorokon nem "molyol" sokat, és készít fizikai másolatot, lehet esély. Ugyanis a másolatról már a GDB is tud menteni. Viszont a GDB-t azért nem ajánlom első lépésként, mert a hibás szektorokkal sokáig foglalkozik.

2. Egyik fej letapadt, kifordult. Vagy csak elkopott a parkoló pálya. Ebben az esetben adatmentéses szakember, mert tiszta tér, és donor kell hozzá. Ráadásul nem túlzottan szeretett típus.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7966) Saltwater válasza Armahun (#7964) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Szia!
Ahogy kolléga írta, készíts lemezképet először, és azt töltsd be a Get Data Back programba.
A lemezképet hátulról olvasva készítsd el a DrDD- DataRescue's DD programmal.
[link]

Ha ugyanannyi időnként hibázik (pl:100.000 szekor olvasható majd újabb 100.000 nem), akkor a 0-ás fej gyengélkedik, és tiszta-térben cserélhető megfelelő előkészületek után, majd CSAK célhardverral menthető.

https://hdd-adatmentes.hu

(#7967) Armahun


Armahun
addikt

Köszönöm urak.
Lassan fél órája fut a linkelt progi, de sajna minden sor piros: "I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani" :( Gyanítom ilyen lesz végig.

Ez fizikai meghibásodás lesz ugye, nem a win tette tönkre?

A legszebb az egészben, hogy ezen a lemez egy külső házban fényképek mentései lettek volna .

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#7968) anorche1 válasza Saltwater (#7961) üzenetére


anorche1
őstag

Szia!
Beszereztem egy ilyen kábelt: [link]
Rákötöttem a winyóra (tx -et az rx -re, rx -et a tx -re, gnd -t a gnd -re). Hogyan tovább?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#7969) liksoft válasza Armahun (#7967) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor sajna nincs sok jó hírem. De szerintem ezt Te is sejted. Nagyon úgy tűnik, ez nem otthoni mentés lesz, ha szükséges. Nyúzni nem érdemes, mert jobb nem lesz, csak rosszabb. Ha felületi sérülés, akkor ott pár perc (van, hogy másodperc) is sokat számít.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7970) Saltwater válasza anorche1 (#7968) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Terminálban válaszd ki a telepített portot, és állítsd be a sebességet 38600 kbps-re.
Indítsd el a meghajtót, és a terminál ablakában megjelenő üzeneteket másold be ide.

https://hdd-adatmentes.hu

(#7971) Saltwater válasza Armahun (#7967) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Sérült az egyik firmware modul (translator). Nem tudsz rajta segíteni, sajnálom.

https://hdd-adatmentes.hu

(#7974) liksoft válasza Saltwater (#7973) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Megkérlek Téged és anorche1et is, hogy konkrét adatmentéses leírást és segítséget ami nem általánosítható, privátban intézzetek.

Oka, hogy a figyelmeztetést sokan nem veszik komolyan, így rontanak a helyzetükön. Tudom, az az Ő bajuk, pláne ha ott a figyelmeztetés. Viszont ez itt nem adatmentéses szakemberek topikja, így az ilyen szintű információkat nem a nyílt oldalon kellene megbeszélni, mert mindenki követni fogja. (Sajnos tapasztalat.)

Az utolsó két hozzászólást törlöm, miután mindenkinek elküldöm privátban.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7975) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
van egy 750 gigás vinyóm a nasomban és most bele raktam egy hdd keretbe. rákötöttem usb-vel a gépre de sajnos nem ismeri fel. A lemezkezelőben bent van a hdd, viszont csak leválasztás van meg tulajdonságok menüpont. Meghajtó betűjelet sajnos nem tudok adni a particióinak. windows 10 van a gépemen. A windows particiok gpt-re vannak formázva, a külső vinyó pedig mbr. Szerintetek mi lehet a baj? hogyan tudnám lementeni róla a dolgaim? :) köszömöm

(#7976) Saltwater válasza liksoft (#7974) üzenetére


Saltwater
aktív tag

:R

https://hdd-adatmentes.hu

(#7977) liksoft válasza smallmer (#7975) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Visszatéve a NAS-ba. Nem csak az MBR a fontos, hanem azon belül milyen file rendszer van. Sok NAS EXT3-at, vagy hasonlót használ. Azt meg a Win alapból nem kezeli. Ezen kívül lehet olyan gond is, hogy a fizikai szektorméret ha nem 512 byte, egyes USB dokkolók, házak a valós 4096 byte értékkel dolgoznak. Így a fizikai és logikai szektorméret nem azonos, és ezen is el tud csúszni egy rendszer.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7978) Qt


Qt
csendes tag

Sziasztok,

két hibás merevlemezhez keresek panelt, és fogalmam sincs hol kérdezősködjek, hátha itt tud valaki segíteni :)
Egy Western Digital (WD10EZRX) és egy Samsung (SP2504C) vinyóról van szó.

Akármilyen infót szívesen fogadok, köszönöm!

(#7979) Saltwater válasza Qt (#7978) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Mi a hibajelenség?
-felpörög?
-ad szokatlan hangot?
-felismeri a bios-Windows?
-megakad a géped tőle?
(csak hogy ne vásárolj be fölöslegesen elektronikát)

https://hdd-adatmentes.hu

(#7980) Qt válasza Saltwater (#7979) üzenetére


Qt
csendes tag

Nem tudom pontosan, egy hozzáértőnek adtam oda, aki sok ilyet csinált már. Ő mondta, hogy panelt kell hozzá szereznem.

(#7981) Qt


Qt
csendes tag

Pontosabban magát a hibajelenséget tudom :D az egyik fel sem pörög, nem látja a bios sem, a másikra nem emlékszem már pontosan, igazából 1-2 éve álltak a fiókban... Most tudtam meg, hogy egyik ismerősöm jártas a dologban, meg is bízom maximálisan abban amit mond. Ezért is kérdeztem egyből hogy honnan lehet szerezni ilyen panelt. :)

(#7982) liksoft válasza Qt (#7981) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Ahogy a kolléga is mondja, pontosan kéne tudni melyik hogyan viselkedik, mert a további út is ettől függ. Ha viszont igaza is van, akkor visszakérdezek, melyikből melyik változatot, milyen firmware-el kéne beszerezni? Ha ezeket nem tudod, könnyen mellényúlhatsz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7983) Qt válasza liksoft (#7982) üzenetére


Qt
csendes tag

Ezek közül egyikre sem tudok most válaszolni, utánanézek a napokban, köszönöm a segítséget!

(#7984) Atlantisz48


Atlantisz48
őstag

Sziasztok!

Windows telepítésénél, véletlenül félrenyomtam, és a Windows partíciója helyett az 1TB HDD partícióját töröltem. De utána nem formáztam. Van esetleg lehetőség, hogy a rajta lévő adatokat visszaállítsam? Ha igen, hogyan?

(#7985) liksoft válasza Atlantisz48 (#7984) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nincs! Nem állítunk vissza! Csak mentünk, arra van még esély. A Get Data Back programot ajánlom. Fizetős, az "okos" változatok használata "csípőből" nem javallott, mert hallottam már, hogy nem az eredeti működésével dolgozott (rombolt).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7986) Atlantisz48 válasza liksoft (#7985) üzenetére


Atlantisz48
őstag

Köszönöm, megpróbálom.

(#7987) liksoft válasza Atlantisz48 (#7986) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Egy dolgot elfelejtettem kihangsúlyozni! (Igaz, eddig mindenütt megtalálható, és a GDB is figyelmeztet, de jó ha ide is leírom.) Amit mentesz, véletlenül sem lehet a cél-drive is! Ugyanis mentés közben szépen felülíródik a mentendő, ha a forrás és a cél is ugyanaz! Vagyis kell egy másik HDD amire át tudod tolni az adatokat!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7988) King Unique válasza liksoft (#7985) üzenetére


King Unique
titán

Klónoztam az egyik rendszerlemezemet (UEFI-GPT) másik meghajtóra és azon kipróbáltam az említett dolgot. A lemez végén létrehoztam egy kisebb NTFS partíciót, amit aztán pendrive-ról bebootolva töröltem a Windows telepítővel. Ami mondjuk eleve rákérdezett a művelet előtt, de mindegy. Utána a lemezkezelőben "Nem lefoglalt" partícióként jelent meg. Ráeresztettem a GDB-t, ami minden más partíciót megtalált, csak azt az egyet nem. Ellenben az EaseUS simán megtalálta az elveszett partíciót és a rajta fájlokat is át tudta másolni. Gyorsan átfutva nagyjából megvolt minden. Nem tudom előbbi programnál mi kavart be, melyik paraméter, de már korábban is jártam úgy, hogy pl. USB HDD-vel is csak az utóbbi szoftver boldogult.

[ Szerkesztve ]

(#7989) King Unique válasza King Unique (#7988) üzenetére


King Unique
titán

A sima partíció visszaállítással pedig valóban csak óvatosan, illetve ez esetben nem (igazán) javasolt!

Törölt partíciók visszaállítására szokták még emlegetni ezt a programot. Viszont ez visszaállításkor ír a lemezre és módosítja a partíciós táblát, így vigyázni kell vele! Nálam a Windows telepítővel való törlés után ugyan megtalálta az elveszett partíciót, de helyreállítani már nem tudta. Sőt, utána már a fentebb említett adatmentő szoftver sem találta meg. A bónusz pedig az, hogy restart után már a Windows 8.1 sem indult arról a lemezről, bootolásnál kapásból hibaüzenetet dobott...Utána USB-s házban sem ismerte fel egy másik gépen lévő Windows a rendszerpartíciót, lemezkezelőben "Nem lefoglalt" partícióként jelent meg. Még szerencse, hogy az eredeti megvan és ez csak a klón volt... :DDD

Ajánlotta még valaki ezt a szoftvert is, ami szintén megtalálta az említett partíciót. De, mivel eleve fizetős és a recovery opció inaktív a demó változatban, így nem tudtam kipróbálni. Persze, lehet nem is baj, mert inkább az adatmentés a biztos, még ha így időigényesebb is a teljes helyreállítási művelet.

[ Szerkesztve ]

(#7990) liksoft válasza King Unique (#7988) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

A GDB esetében minden esetben a teljes felületi scan-t szoktam érteni. Hiszen az szed össze minden adatot, és ez alapján tud feldobni variációkat. Ez a legrégebbi "titkárnőbiztos" program, így ezt szoktam inkább ajánlani. Persze neki is lehet "banánhéja".
A többi közkézen forgó változatokat egészen pontosan összeszedted.
Régebben írtam, mivel minden program más stratégiára épül, a sérüléstől függően van amelyik jó rá, míg a másik nem. Ezért jó, ha van a "tarsolyban" 1-2 eltérő változat. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7992) Cheesy


Cheesy
őstag

Csak leírom a tegnapi agyrémet.
Adott egy WD Elements USB 3.0. (ha kell írok pontos típusszámot a benne található vinyóról, ha hazaértem)

Kizárólag adatmentésre vásároltam, ebbe beleesett azért csalás is, hogy rákötöttük a TV-re és filmet néztünk róla, de ez nem volt valami nagy igénybevétel. A vinyó kb. 2 éves, újonnan vásároltam.

Tegnap csatlakoztattam az asztalimhoz, hogy a munkafájlokat lementem. Csatlakozott, elkezdtem másolni. Kb. 10mp után megállt, Total Commander nem válaszol. Bezártam, HD Sentinelt előhívom, az is lefagy, ha a mobilvinyót akarom lekérdezni. Biztonságos eltávolítás sem ment, így le kellett húznom. A rendszer hirtelen megához tért, mikor lehúztam, valami nagyon csúnyán timeoutolt. Vártam kb. 1 percet és újra csatlakoztattam.

Innentől horror:
- periodikusan ismétlődő SEEK zaj jön a vinyóból
- eltávolítható eszközként megjelent az értesítési területen
- a hőmérséklete megjelent HD Sentinel értesítétési ikonjai között
- TC-ben megjelent a meghajtó

Megpróbáltam megnyitni a meghajtót és TC lefagy (nem válaszol). Windows elődobja, hogy "a lemezt formázni kell használat előtt". Itt meghűlt a vér bennem. Nem sok, 40-50 GB volt tárolva rajta, de munkafájlok és szkennelt régi családi fényképek. Utóbbiak pótolhatók, de előbbiek nem. (Csak ha még a régi régi DVD-kről és CD-kről sikerül beolvasni, de pont ezért vettem a mobil vinyót anno, hogy azon legyenek)

Egy 500GB-os primary partícióból állt a vinyó.
Testdisk, GetDataBackForNTFS (mert NTFS volt a vinyó fájlrendszere), Zero Assume Recovery.
Testdisk volt az első. Analyse, látja, hogy a logikai kiterjedése a vinyónak ok. Akkor keressünk partíciót, hátha. Semmi. Deep analízissel sem. Azt viszont láttam, hogy a hibás szektorok száma pörög.
GetDataBack: semmit nem talált. Gyakorlatilag 2 mp után kezdte sorolni a hibás szektorokat. Inkább nem vártam meg a teljes szkennelés kb. 300 órára becsült folyamatát.

Tehát hirtelen megsemmisült a partíciós tábla, értelmezhető adatot nem sikerült belőle kinyerni.
Elkeseredésemben minden mindegy alapon megpróbáltam TestDiskkel új partíciót létrehozni, de nem ment neki. Windows sem tudja leformázni, még ha fel is ajánlja.

A WD leírta magát előttem.

Most beszerzek egy jobb külső 3,5" HDD házat és egy 3,5" asztali HDD-t bele. Nem kell nagy, 500GB bőségesen elég. Kár, hogy a régebbi 500-as Hitachi Deskstarokat már nem látom árulni újonnan. :(

www.vakbelmutet.hu

(#7993) Saltwater válasza Cheesy (#7992) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Szia!
"Kizárólag adatmentésre vásároltam"
Ez nem adatmentés, csak az adatokat helyezted át külső winchesterre, hogy helyet takaríts meg a forrás lemezen.
Adatmentés az, amikor az adataidból legalább két különböző adathordozón van MÁSOLAT.
Feltételezem nem a WD merevlemezzel volt a gond, hanem a TV USB csatlakozóján érkező tápellátás volt szegényes. Ez okozhat hibás szektorokat először a fájlrendszer adminisztrációs területén. Ezért tűntek el az adataid. Későbbiekben pedig az adat-helyreállítási stratégiád sem volt a legjobb, dehát nem csoda, hisz nem a szakmád.

https://hdd-adatmentes.hu

(#7994) MaxxDamage válasza Cheesy (#7992) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Szia,

Sajnálom ami veled történt!
WD RED (3.5") amit használok ilyen célra (tárolás, 650db+.mkv film (720p és1080p) és sok egyéb fontos fálj, kép, zene, program, stb...) van pár db 2 és 3TB -os is és direkt RED volt amibe befektettem, továbbá minőségi USB 3.0-s külső házba rakva. (csak ajánlani tudom)

Sok esetben a külső USB ház vezérlő vagy áramerősség/feszültség problémák a hiba forrása.... :U

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#7995) Cheesy válasza MaxxDamage (#7994) üzenetére


Cheesy
őstag

Megkérdezhetem, hogy milyen külső HDD házat használsz?
Felvetődött bennem a gondolat, hogy SSD-t használok adatmentésre, de elhessegettem.
Az asztali gépembe is az akkor ajánlott WD Red 2TB 64MB (WD20EFRX) került pont emiatt, hogy állítólag megbízható. Hozzáteszem 293 nap, 15 óra üzem és 1516 indulás után is kiválóan működik.
Ezért inkább valami jobb HDD ház + 3,5" 500GB-1TB HDD kombóban gondolkozom most.

www.vakbelmutet.hu

(#7996) MaxxDamage válasza Cheesy (#7995) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja -ban ajánlottak nekem is (nagyon segítőkész tagok közreműködésével) csak ajánlani tudom ! (téma összefoglalót ajánlom elolvasásra kérdezés előtt.) ;)

Mai világban (1TB legalább) ajánlott, de ha RED-et veszel (én 2TB-ot vennék legalább :P ) , akkor az idő folyamán meghálálja neked, hogy azt választottad drága de NAS és 3 év gari) :C

+ általában az USB 3.0-s vezérlőkre is van külön 1 vagy 2 év garancia! (én direkt 2 év garos külső hazákat vettem)

Sok sikert a továbbiakban! (regi IDE-s korszakban, mikor még 250GB HDD volt a max... Jártam hasonlóképp mint ahogy te is...és akkoriban jó tanulópénz volt a számomra)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#7997) King Unique válasza Cheesy (#7992) üzenetére


King Unique
titán

Ahogyan az adatmentő szakember is mondja, TV-ken gyenge láncszem lehet az elégtelen USB tápellátás... A jobb készülékeken eleve speciális USB portok vannak ilyen célra —► [link], [link]. Illetve, ha csak normál portok találhatók rajta, de azokból van 2 db, akkor egy USB Y kábelt érdemes beszerezni.
Igaz, már pont a garanciaidő végén jár (t.e.), de ki tudja, hogyan volt az a WD külső vinyó használva? Gondolom nem feltétlen figyeltél oda pl. ezekre. :)

[ Szerkesztve ]

(#7998) King Unique válasza liksoft (#7990) üzenetére


King Unique
titán

Mivel arra a meghajtóra mentettem a műveletről készült screenshotokat + volt még pár lényegesebbnek mondható adat rajta, így újból ráeresztettem az említett programokat.

A (normál) GDB-ben a "Quick Scan" opció az alapértelmezett, de kivéve a pipát már teljes felületi scan történik. Úgy már megtalált minden fájlt, illetve a korábban említett elveszett partíciót is. A Simple-ben pedig a Level 4-et kellett beállítani a teljes vizsgálathoz és az is sikeresen vette az akadályt.
Az EaseUS kicsit kényelmesebb, mert az adott partíciót kapásból mutatta, illetve általában a "Deep Scan" is automatikusan lefut. Mivel eleve kicsi volt a partíció mérete, így hamar lefutott korábban is a vizsgálat. Most a nagyobb partíción nyilván tovább tartott, de ez is megtalált és lementett minden szükséges fájlt.

:R

[ Szerkesztve ]

(#7999) Cheesy válasza King Unique (#7997) üzenetére


Cheesy
őstag

- zárt szekrényben tároltam
- HD Sentinel mindig fel van telepítve (legális licensz), szoktam ellenőrizni a csatlakoztatott eszközök állapotát
- mechanikai rázkódás és sokk kizárva, vigyázok a dolgaimra
- a HDD USB portot használtam a TV-n (azt hittem evidens...), de maximum 10 alkalom lehetett a kb. 2 év alatt

Fentebb ki lett jelentve, hogy rosszul próbálkoztam a visszaállítással. Megjegyzem a visszaállításig el sem jutottam, mert már az analízis sem hozott eredményt...

Ezért sem értem miért dobta be a kulcsot a WD Elements vinyója. :/

www.vakbelmutet.hu

(#8000) King Unique válasza Cheesy (#7999) üzenetére


King Unique
titán

Ha meg volt kímélve és a dedikált portnak köszönhetően a tápellátás rendben volt, akkor lehet ez is közrejátszott. Azért ezekben olcsó kis konzumer merevlemezek szoktak lenni, amik nem feltétlen a legtartósabbak. Illetve olykor gyengébben sikerült modell is előfordulhat minden gyártónál.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.