Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8851) yanpec


yanpec
aktív tag

Gyorsformázott 1 TB HDD-t, a GDBs csak 200GB körül tudott visszafejteni 4 max level-n. Van èrtelme mèg próbálkozni esetleg más progikkal, vagy igyak rá hideg vízet? Minden pótólható csak sok idő, újra 1 TB begyűjteni.

[ Szerkesztve ]

Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar

(#8852) Doky586 válasza yanpec (#8851) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Talán biztonságosabb lett volna ha egy 1TB partíción nem FAT rendszert használsz.. :K

(#8853) Kelegee79


Kelegee79
újonc

Sziasztok !

Az alábbiban kérném segítségeteket. Már kb 5-6 éve megvan egy WD Mybook 2TB külső merevlemezem. Múlt hét óta nagyon lelassult, különösen a kis állományok másolásánál. Vettem egy másikat és igyekszem most arra átteni a fontos tartalmakat de 24 óra alatt (főképpen) fotókból álló 90 GB adatból csak 4-et sikerült átmásolni a lecsökkent sebesség miatt. Nem vagyok guru, nem állítottam semmit. Annyit próbáltam csak ki hogy másik USB kapura (is) áttettem a 3.0 helyett (hátha az alaplap ezen része rosszalkodik) de maradt minden a régiben. Sajnos attól tartok ha nem találok megoldást a másolás élethosszig tart majd. Előre is köszönöm a segítségeteket.

KG

(#8854) yanpec válasza Doky586 (#8852) üzenetére


yanpec
aktív tag

Úgy nèz ki vak lárma, melóbamenet elindítottam a másolát, most èrtem haza aztán ez csak az adott fájl folyamatjelzője. Ès mèg bőven van mit másolnia. Van remèny, hogy meg lesz minden. 💪

Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar

(#8855) King Unique válasza Kelegee79 (#8853) üzenetére


King Unique
titán

Az még normálisnak mondható, ha apró fájlok másolásánál lecsökken az adatátviteli sebesség. Ha kevés a szabad tárterület a köteten, nagyon töredezett a fájlrendszere stb., akkor meg pláne nem meglepő. Viszont az már abnormális, ha irreálisan belassul a másolás és 1 nap alatt sem sikerül átmozgatni 90 GB adatot. Ilyen többnyire akkor szokott lenni, ha problémás a háttértár állapota, szektorhibák vannak rajta stb. Ha Windowst használsz, akkor érdemes lenne lecsekkolni az állapotát a HDS programmal. Illetve szükség esetén másik USB-kábellel is célszerű kipróbálni, mert annak hibája is okozhat gondot.

Ha kritikus a (külső) HDD állapota, akkor ezen a ponton kellene megfontolni, hogy mennyire fontosak a rajta lévő adatok! Azaz érdemes-e otthon tovább nyúzni és ezzel vállalva a kockázatát a további romlásnak és a mentési esélyek csökkenésének, vagy biztosabb megoldásként inkább adatmentő szakemberre bízni a mentést.

[ Szerkesztve ]

(#8856) Kelegee79 válasza King Unique (#8855) üzenetére


Kelegee79
újonc

Köszönöm segítséged! Megnéztem HDS-el (lásd kép)

Mit javasolsz hogyan tovább ? jó lenne ha itthon lehetne vele kezdeni valami

[ Szerkesztve ]

(#8857) liksoft válasza Kelegee79 (#8856) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ami fontos és nincs meg máshol, másold fontossági sorrendben. Olcsóbb mint egy adatmentés!
Ami fontos, meg fizikailag is 3 külön helyen legyen!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8858) yanpec válasza Doky586 (#8852) üzenetére


yanpec
aktív tag

Megszületett a vègeredmèny. 932GBból 886Gb-t sikerült visszanyernie a GDBs-nek. Örömèsbodottság :)

DOKY586:
Attól, hogy pl NTFS partíciót használok mèg nem mentett volna meg attól, hogy láma módon a 2 db 1TB közül a rosszat formázzam.😁 A másik meg, hogy exFat-ban volt partícionálva az sem vèletlen, mivel több rendszer kèpes kezelni mint az NTFS-t.

[ Szerkesztve ]

Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar

(#8859) gorje


gorje
senior tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni...
A tegnapi napon sajnos "megborult" a számítógépem (wd5000aakx hdd-ről van szó)... Unokahugaim játszottak és valahogy fellökték a házat és eldőlt. A gép be volt kapcsolva, kép becsíkozódott majd kikapcsolt. Bekapcsolás után nem indult el a windows és a helyreállítás sem ment végig ezt a hibát adta, majd próbáltam, rendszer visszaállítási pontot választani de onnan tovább nem jutott.
A merevlemezt kivettem és másik számítógépbe téve a hdd sentinel ezeket [kép] és mutatja.
Próbáltam megnyitni pár mappát, van amit sikerült és van amit nem tudott megnyitni.

Szeretném, menteni a menthetőt... A legfontosabb dolgokat másik merevlemezen tárolom, de sajnos vannak ezen is fontos és pótolhatatlan adatok. Mit javasoltok, hogyan és mi módon próbáljam menteni az adatokat és mire figyeljek? Minden hasznos infót szívesen fogadnék, mert ilyennel még nem volt dolgom. Félek, hogy fizikailag sérült a lemez és lesznek dolgok amiket nem tudok menteni. Arra meg gondolni se merek, hogy a következő alkalommal "be se fog kapcsolni"...

(#8863) liksoft válasza gorje (#8859) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Kiszedtem az ismétléseket.
Igen, valós félelmed van. Ugyanakkor a szerencséd, hogy az AAKX eléggé sokat elbír, bár vannak határai. Amit tudsz, érdemes menteni első körben. A másodikhoz már adatmentő programot tudok javasolni, akár egy Get Data Back. A lényeg, hogy ne az OS kezelje a másolást, hanem az adatmentő program, és ő is értékelje ki az adminisztrációt (NTFS-t ha az).
Az nagyon fontos, hogy ne írj (ne ide ment) a lemezre, fizikailag másik drive legyen a cél.

Mivel én egyedi eszközt használok erre, kollégák is ötletelhetnek. Köszi előre is!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8864) Saltwater válasza gorje (#8859) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Ha még életben van a meghajtó, a legfontosabb mappát mentsd az Unstoppable Copier programmal.
Azért jó, mert nem szöszöl sokat (ha jól állítod be), és a hibás fájlokat átugorja.
Ha azzal kész vagy, és vannak átugrott fontos fájlok, készíthetsz lemezképet WinHex vagy ddRescue programmal (ezek tolerálják a CRC hibás olvasást). Az elkészült lemezképet betöltheted már adatmentő programba és visszahozhatod a maradékot.

https://hdd-adatmentes.hu

(#8865) loncsika


loncsika
tag

Sziasztok!

Van egy maxell OTG képes 8gb-os pendrive-om,, amire írni akartam egy filmet és megadta magát. Azóta eltűnt róla több mint 7 gigányi anyag. Próbáltam letölteni programokat hozzá, de a 3 közül az egyik annyit lát, hogy 7,45 g eltűnt, de azon belül semmi. Ez egy magyar nyelvű alkotás. Ha megnézem a tulajdonságokat, akkor azt írja ki, hogy 0 byte szabad és 0 byte foglalt hely van a pendrive-on. Mit lehet még tenni? Elvigyem szakszerű adatmentőhöz?
Köszi a válaszokat!

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#8866) liksoft válasza loncsika (#8865) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Azt kéne eldönteni, hogy logikailag menthető-e? A lemezkezelőben ha megvan a kapacitása (~7,5GB), akkor Get Data Back és hasonló adatmentő programokkal lehet kísérletezni. Ha viszont 0byte a kapacitás, akkor adatmentéses cég. Viszont fel lehet készülni egy szép csinos összegre, ha egyáltalán menthető. Pont ezért célszerű végiggondolni mi volt rajta, annak mi az értéke, pótolható-e, és utána leadni mentésre, ha az ár még bevállalható!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8867) loncsika válasza liksoft (#8866) üzenetére


loncsika
tag

Az adatkezelo nem lat semmit. 0 byte szabad 0 byte foglalt. Az egyik adatmenti program látta, hogy eltunt tobb mint 7 giga cucc, de nem lat semmit ezen belul. Szerintem nagyon fontos dolgok nem voltak rajta, csalafi videók Max, par doksi. De nem is emlékszem igazabol. Az adatmento crgrn gindolkodok, de nem biztos hogy Megéri. Koszi a valaszt

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#8868) King Unique válasza loncsika (#8867) üzenetére


King Unique
titán

Azaz a lemezkezelőben bal oldalt nem látszik a pendrive reális tárolókapacitása, hanem 0 bájtot mutat, vagy eleve meg sem jelenik az eszköz? Az adatmentő programok (melyik?), ha felismerik, akkor egy teljes keresés után sem találnak semmit?

Ha ez a helyzet, akkor az otthoni kísérletezés kb. véget is ért és jöhet az adatmentéses cég. Már, ha valóban pótolhatatlan fájlok vannak rajta, mert ellenkező esetben kb. kuka a pendrive... Plusz a lecke, hogy fontos adatokat soha nem tárolunk kizárólag egy helyen, egy fizikai tárolón! Pláne nem egy ilyen amúgy sem feltétlen a legbízhatóbbnak mondható eszközön! Az alap, hogy a pótolhatatlan adatokról mindig legyenek biztonsági másolatok több online / offline tárolón!

[ Szerkesztve ]

(#8869) HalmosAladár


HalmosAladár
újonc

Sziasztok!

Ma néztem egy filmet külső merevlemezről, a tv-re usb-n keresztül csatlakoztattam a merevlemezt. Már kb 4 éve megvan ez a külső hdd, eddig semmi baja nem volt.

Ma a filmnézés során lefagyott, ki sem tudtam lépni belőle, a tv-t sem tudtak kikapcsolni. Kénytelen voltam áramtalanítani, majd újra bedugtam, akkor megjelent még a menü, de a korábban nézett film ikonja már nem és ismét lefagyott.

Ismét áramtalanítás (nem volt más lehetőség, a tévét sem tudtam kikacsolni), ez után már nem ismerte fel a külső merevlemezt a tv. Átdugtam egy másik tv-be, ott is ez volt a helyzet. A laptop sem ismeri fel.

Van esély rá, hogy megmentsem az adatokat vagy kuka? A laptop nem ismeri fel, tehát még formázni sem tudom. Persze nem is szeretném, mert rengeteg adat van rajta.

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#8870) King Unique válasza HalmosAladár (#8869) üzenetére


King Unique
titán

Pontosan milyen külső merevlemez, működik benne a HDD, mármint csatlakoztatáskor felpörög?

A laptopon milyen OS van? Ha Windows, akkor nemcsak a fájlkezelőt kell ilyenkor nézni, hanem eleve az a lényeg, hogy mit mutat az eszközkezelő és a lemezkezelő. Valamint, ha felismeri, akkor a HDS.

De, ha annyira fontos adatok vannak rajta, akkor meg nem feltétlen érdemes tovább nyúzni és célszerű elvinni egyből egy szakemberhez, illetve adatmentéses céghez. Viszont az meg a másik, hogy ha annyira fontosak azok az adatok, akkor mért nem készült róluk biztonsági másolat másik online / offline tárolóra...? Valamint az ilyen felemás használatot, mármint a PC és a tv között sem tanácsos ez esetben keverni.

[ Szerkesztve ]

(#8871) MuNy3Z


MuNy3Z
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Fujitsu 80 GB-os 2,5" (Model: MHV2080AT) HDD-m. Már nem tudom mi történt vele, mert már 5 éve őrizgetem, hogy egyszer majd talán letudom menteni róla az adatataimat.

Jelenleg ha a kezembe veszem akkor hallható valami zörgés benne, ha rádugom a gépre, akkor pedig nem ismeri fel, csak kattog párat utána elnémul és már csak időközönként kattog, ha lehúzom a gépről akkor pedig lehet hallani, hogy leáll. Hol, kinél, mivel próbálkozzak, hogy néhány adatot megtudjak róla menteni?

(#8872) liksoft válasza MuNy3Z (#8871) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Mindenképpen mechanikán belül keresem a hibát. Sajnos mára ezek kipusztultak, kevés a jó donor, mert leginkább a felület leválása miatt mentek tönkre, így menthetetlenek. Ha sikerül donort találni, akkor is kérdéses, kompatibilis-e, mert több variánst gyártottak. Ja, és remélhetőleg nem a felület adta meg magát, mert akkor annyi.

Gondold végig mennyit ér a mentés, mert a fentiek miatt sajnos már túl van a csökkenő áron, kora és donor miatt egyre drágábbra várható a mentés, pláne mivel mechanikás, alapból nem olcsó!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8873) Doky586 válasza MuNy3Z (#8871) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"mert már 5 éve őrizgetem"

Várj vele még 5 évet, utána már úgyis mindegy lesz..
Ha úgyse emlékszel rá mi volt rajta, mit kéne menteni: akkor már minek menteni.. :Y

(#8874) MuNy3Z válasza liksoft (#8872) üzenetére


MuNy3Z
csendes tag

Köszi. Igazából néhány kép (emlék) ami fontos lenne, a többi nem. Ez néhány 10 ezret meg is érne nekem, már amennyiben menthető, mert ezek szerint nem sok esély van rá.

(#8875) MuNy3Z válasza Doky586 (#8873) üzenetére


MuNy3Z
csendes tag

Arra emlékszek, hogy mi volt rajta, csak arra nem, hogy hogy ment tönkre. :)

(#8876) Saltwater válasza MuNy3Z (#8871) üzenetére


Saltwater
aktív tag

"Jelenleg ha a kezembe veszem akkor hallható valami zörgés benne"
Ami zörög benne, az a mechanika fékje, teljesen normális ennél a modellnél.
A hiba leírásából én gyenge de még nem halott fejekre tippelnék. Meg lehet próbálni saját mechanikájával a mentést, de sanszos hogy beledöglik. Alapos bevizsgálásra volna szükség. Otthoni mentést nem javasolnám.

https://hdd-adatmentes.hu

(#8877) stifi82


stifi82
aktív tag

van 1 külső hddm 2 partició van rajta az egyik tökéletesen máködik a másikra azt irja a windows amikor ellenőrizni akarom: a lemez ellenőrzését nem sikerült végrehajtani mert a windows nem tud hozzáférni a lemezhez
van 1 aomei partition magic program az látja a meghjatót meg mennyi adat van rajta de ez particionáló azt most nem akarom csak ez volt hirtelen progim amit feltettem. milyen program a segítség erre ?

[ Szerkesztve ]

(#8878) liksoft válasza stifi82 (#8877) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Esetleg a szokásos Get Data Back?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8879) stifi82 válasza liksoft (#8878) üzenetére


stifi82
aktív tag

ja az oké közbe neki álltam megy is csak most várok 1 másik vinyot amire le tudom menteni ami a rajta van. Formázás után menni fog? "Mi okozhatja hogy átállt vaw vagy miféle particiót látot ?"

(#8880) King Unique válasza stifi82 (#8877) üzenetére


King Unique
titán

A leírtakból nem igazán derült ki a valódi probléma, screenshot sincsen a lemezkezelőről, hozzáférési gond lehet jogosultsági probléma miatt is NTFS fájlrendszernél stb. De, ha a másik hozzászólásod alapján RAW lett a kötet, akkor Windowsnál azzal rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni. Mármint pl. simán csak visszakonvertálni adatvesztés nélkül NTFS-re. Aztán, hogy esetedben mért nem lett RAW, annak egyébként több oka is lehet, de a pontos részletek megint nem ismeretek.

Viszont a lényeg, hogy ilyenkor a javasolt módon egy külső adatmentő programmal le kell menteni róla a fájlokat egy másik fizikai lemezre, majd utána visszaellenőrizni a lementett tartalmat. Ha az utóbbi OK, akkor a forrásmeghajtónál törölni kell a lemezkezelőben a RAW kötetet, majd újraformázni pl. NTFS-re és azután visszamásolni rá a fájlokat. Ez lehet időigényes művelet, de legalább biztonságosnak mondható.

[ Szerkesztve ]

(#8881) liksoft válasza stifi82 (#8879) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A particionálás és formázás ír a lemezre. Az is lehet, hogy fontos adatot ír felül. Pont ezért mondtam adatmentő programot, mert az nem az operációs rendszeren keresztül dolgozik, hanem közvetlenül olvas a fizikai drive-ról. Vagyis NEM kell neki formázás. Azzal csak rontasz a helyzeten.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8882) stifi82 válasza liksoft (#8881) üzenetére


stifi82
aktív tag

Ez a Raw lett belőle most csinálom. Milyen particióra formázam használná mac windows ? Meg most van beszerzés alatt 1 xioami 3g router amire hálozatban lenne kötve.

(#8883) liksoft válasza stifi82 (#8882) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Erre már nem tudok válaszolni.MAC WIN esetén FAT valamelyik változata amit az adott OS tud kezelni, mert az NTFS kérdéses MAC alatt, de a router már teljesen kifog rajtam. Ez inkább rendszergazdai kérdés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8884) King Unique válasza stifi82 (#8882) üzenetére


King Unique
titán

Windows alól pl. exFAT / NTFS, ezeket a macOS is kezeli. Igaz az utóbbit csak olvasás szinten és az íráshoz külön program kell. Aztán a hálózati megosztás és a router megint más dolog. Viszont ez adatmentéses téma és ez része már ki lett tárgyalva a topikban. Az egyéb irányú további kérdéseket már az azokkal foglalkozó szaktopikokban kellene feltenni!

(#8885) opeter70


opeter70
senior tag

Sziasztok!

Egy meghibásodott gép HDD-jéről kellene adatmentést csinálnom.
Átraktam a saját gépembe, de a lemezkezelő azt írja, hogy inicializálni szeretné a lemezt.
Egyelőre még nem mertem megcsinálni az inicializálást, gondoltam megvárom, amíg választ kapok.

Szóval miért akarja inicializálni a lemezkezelőm (a mentendő HDD-n és az én gépemen is Win7 van) ?
Pontosan mi is történik inicializásáskor?
Ha esetleg mégis megcsinálnám az inicializásást, akkor valamilyen adatmentő szoftver még látni fogja rajta az adatokat?

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#8886) liksoft válasza opeter70 (#8885) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az a particionálást és formázást jelenti. Vagyis ír a lemezre. Írni pedig tilos, mikor adatmentésről beszélünk. Az adatmentő programok viszont fizikailag kezelik a lemezt, így az OS-t kikerülve dolgoznak. Világos, nem kell nekik az inicializálás. Vagyis TILOS.

A hibáról meg valamivel jó lenne többet tudni. Esetleg egy GDB ha rákukucskál, az üzeneteiből már többet lehetne tudni.

Ugyanakkor kérdéses, volt-e titkosítás, esetleg laptop volt, vagy asztali gép, milyen HDD, van-e kapacitása, stb....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8887) opeter70 válasza liksoft (#8886) üzenetére


opeter70
senior tag

Köszönöm!

Sajnos ez a HDD nagyon furcsa dolgokat produkál.
Egy asztali gépben volt, egyébként egy 320-as WD-ről van szó (WD3200AAKS)

Szóval eredetileg az volt a problémája, hogy az egyik bekapcsolás után a BIOS már nem látta a meghajtót.
Átraktam a saját gépembe, de ott sem látja.
Aztán kiderítettem, hogy az történik, hogy a gép bekapcsolásakor felpörög, majd kb 10-15 másodperc után leáll (így a BIOS-nak esélye sincs felismerni).

Egyedül úgy tudtam működésre bírni, hogy egy USB-s dokkolóba tettem bele.
Ott érdekes módon nem áll le a motorja, tehát pörög folyamatosan.
A Windows lemezkezelője "nem inicializált"-ként mutatja és kapacitást nem látok.

Ráeresztettem a GDB-t, az látja is, de 10,5 PB (nem elírás, 10,5 PB !!!) méretűnek mutatja és egyetlen szektort sem tud olvasni róla.

Most itt tartok, és kezdem feladni a reményt.

(#8888) liksoft válasza opeter70 (#8887) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Na, így már pontos.

Az a drive fel sem áll, a gyári adatokat maximum csak részlegesen tudja a felületről felhozni. Sajnos azt kell mondanom, ez nem az otthoni kategória.

USB esetén meg a rendszer az USB áramkört szólítja meg, de mivel a drive nem éled fel, így az a rendszer felé 0 byte kapacitást ad.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8890) liksoft válasza opeter70 (#8889) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A bejegyzést töröltem, privátba irányítottam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8891) Zsigi72


Zsigi72
aktív tag

HD103SJ (2009.11. havi), egyik pillanatban 100/100, a másik pillanatban se kép, se hang.
Egy ismerős hozta el hozzám a gépét. Szállítás előtt még biztosan működött, de nálam már nem indul.
A gép hosszú percekig gondolkozik, nagyon nehezen akar elindulni vele.
Nem látja a gép.
Míg működött ez látta a HDSentinel.

[ Szerkesztve ]

(#8892) loncsika válasza King Unique (#8868) üzenetére


loncsika
tag

Másik munkahelyre mentem, erre mentettem hirtelen, a szám gépre meg nem, mert kb. 2x40gb a memóriája és nem fért már rá, tele van fotókkal. Meg xp van rajta és külső vinyo sem mind megy alatta, most nézegettem. Nem használom a gépet, mert tableten netezek.
3 ismertebb, mások által javasolt adat mentővel próbálkoztam. Ha jó napom lesz, elviszem v hova és megnézetem. 15 ezer Ft-ig elmegyek. Koszi a választ.

If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.

(#8893) Zsigi72 válasza Zsigi72 (#8891) üzenetére


Zsigi72
aktív tag

Azt nem írtam, hogy nem csörög, nem kattog és a fej sem pörög fel, totális csendben van. :F

(#8894) liksoft válasza Zsigi72 (#8893) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!
Lehet, hogy letapadt. Öreg, a parkoló pálya ilyen idősen már erősen kopik (sima lesz), így ott is képes letapadni, de egy ütés vagy rázkódás hatására adatterületre mozdulhatott a fej. A Samsung 3,5" esetében 120-150 fokban képesek kifordulni a fejek mikor a tapadásból a forgás hozza ki. Ehhez adatmentéses laborban megvan a megfelelő célszerszám.
Mostantól "hímes tojásként" célszerű vigyázni rá, ha az adatok kellenek. Egy hirtelen mozdulat elég, hogy menthetetlen legyen. Ugyanis a lemezek egy helyben szeretnének maradni, és ha sikerül a házat megforgatni a lemezek körül, szinte biztosan a fejek egy része kifordul. Innentől a fejtartó rugó kezdi forgácsolni a mágneses felületet.
Célszerű eldönteni a további sorsát.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8895) -Cedrik- válasza Kelegee79 (#8853) üzenetére


-Cedrik-
újonc

Hello

Nem tudom, hogy sikerült e megoldani a problémát, de otthon elég nehézkesen fog menni. Ha még küzdesz vele ír rám :)

(#8896) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Tiszteletem!
Régebben írtam itt egy gyenge szektoros(most 10 darab van belőle) WD 500 GB-os HDD-ről(már ami kell,minden le van mentve róla,az új számítógép összetételén meg gondolkodom).
Ma azzal fogadott a gép,hogy a D meghajtón(C: Windows D:Minden egyéb dolog)egy új mappát hozott létre.
Ez a HDD hibájából adódik?

[ Szerkesztve ]

(#8897) Kezdő vagyok válasza Kezdő vagyok (#8896) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Tegnap nem bírtam belemenni egy mappába,mert ha jól emlékszem,sérült volt a fájl,ma pedig bele tudtam menni.

(#8898) liksoft válasza Kezdő vagyok (#8896) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Egy drive nem szokott magától könyvtárat létrehozni. Nem is írtad, mi a neve, így ki sem lehet találni miért került oda. Ha a CHKDSK futott, akkor az adminisztrációs hibát javíthatott, így elképzelhető, hogy tegnap nem, ma meg igen. De ezt sem írtad, így ez is csak feltevés.

A pontos műszaki információk nélkül nem lehet pontos választ adni. Ráadásul, mivel lementettél mindent, ez nem ide való kérdés.

Ha 1 tyúk 1 nap alatt 1 tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik?
(Erre könyebb a válasz mint a kérdésedre adatok nélkül.) :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8899) Doky586 válasza Kezdő vagyok (#8896) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerinted a HDD hozta létre a "Jatekok" nevű mappát (Így magyarul de ékezetek nélkül) :F :DD

(#8900) Kezdő vagyok válasza liksoft (#8898) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Oké,bocsi!
Erre a bootsqm valamire gondoltam,és erről a CHKDSK-ról nem tudok,hogy futott volna.

Merevlemez WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.